31 Mayıs 2023 Çarşamba

Yves Saint Laurent- L'Homme Le Parfum ( Parfum ) / 2020

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Yves Saint Laurent- L'Homme Le Parfum ( Parfum ) isimli parfümü inceleme konusu olarak belirledik. Ozonlu notalar, sucul notalar, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, kremsi, köpüklü, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- ozon notaları, kakule, limon,

Orta- sardunya, menekşe, defne,

Alt- amber ağacı, sedir ağacı özü, vetiver.

Yves Saint Laurent- L'Homme Le Parfum ( Parfum ) isimli parfümün açılışında, önce ozonlu ve sucul notalar fark ediliyor ve birkaç saniye etkili oluyor. Sonra ozonlu ve sucul yapı yerinde kalmak kaydıyla tatlı ve köpüklü turunçgiller ( limon, greyfurt ) geliyor. Orta katmanı yeşil kokan ferah erkeksi çiçeksi notalar ( tematik menekşe, sardunya, leylak ) dolduracaktır. Buna tatlılık ile kremsilik arasında gidip gelen yumuşak aromatik baharatlar ( kakule, biber ) eşlik etmekte. Yapaylık barındıran tatlı amber ve yapay odunsu notalar ( vetiver ) kapanışı yapmıştır. 

Yves Sainit Laurent- L'Homme Le Parfum ( Parfum ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmiyor. Aslında tatlılık ile birlikte ferah ve enerjik hissiyat genele yayılmıştır. Kaliteli bir yeşil- aromatik erkeksi kolonya tarzındadır. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetler ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Mayıs 2023 Pazartesi

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense / 2020

 















Yves Saint Laurent- Fransız moda markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümüyle ilgili görüş belirtmek istiyoruz. Şekerli, kremsi, tatlı, yeşil, ozonlu, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Şipre- çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üst- ahududu, kuş üzümü, armut, portakal, bergamot,

Orta- gül, Bulgar gülü, şakayık, tatula çiçeği, frezya,

Alt- vanilya, beyaz misk, paçuli, kaşmeran, benzoin.

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında şekerli ve kremsi meyveler ve turunçgiller var. Meyveler ön planda olmak üzere çilek, ahududu, kuş üzümü, armut, bergamot ve portakal gibi tahminler yaptım. Devamında çiçeksi notalar gelmekte : Bunların özelliği toplam olarak, kremsi, tatlı, yeşil kokan ve ozonlu yapıda olmasıdır : Gül, şakayık, yasemin, zambak ve frezya hissediliyor. Yapaylık barındıran kremsi odunsu notalar ( paçuli ) ve amberle kapanış gerçekleşmiştir.

Yves Saint Laurent- Mon Paris Intensement Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. İlk anda dışarıya karşı esecekmiş gibi görünmesine rağmen, kısa sürede sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Fakat özellikle Eau De Parfum Intense formatında olması nedeniyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Genele yayılan şekerli tatlılık & kremsilik göz önüne alınarak, günün farklı saatlerinde dozaj ayarlaması yapılabilir. Örneğin, sabah üç fıs, akşam yedi fıs olabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun olacaktır. Bu parfümün çilek, ahududu, paçuli, şakayık ve vanilya notaları ekseninde bir koku gidişatına sahip olduğu ifade edilmekte. Ayrıca son kısımdaki yapaylık da rahatsız edici değil. Nota geçişleri başarılı verilmiş.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Mayıs 2023 Cumartesi

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense / 2020

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Baharatlar, odunsu notalar, deri ve amber içeriklidir. Kuru, tatlımsı, şekerli, pudramsı, sıcak, yumuşak, yapay ve plastik esintiler sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- kakule, neroli, selvi bitkisi,

Orta- kaşmeran, neroli, benzoin, adaçayı,

Alt- deri, neroli, laden otu, paçuli.

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense- sıcak esintiler veren biberli ve kuru yapıdaki baharatlarla başlıyor. Kakule ve zencefil olmalıdır. Kuru odunsu notalar ( paçuli ) buna ekleniyor. Yapay, plastik, ilacımsı ve baş ağrısı yapmaya müsait deri- odunsu notalar ( öd ağacı ) ile sona gelindiğini sezinliyoruz. Yumuşak ve tatlımsı olmakla beraber, sonradan yüksek tatlılık ( şekerli tatlılık ) yapan amber aromasıyla kapanış olmuştur. Ayrıca tene oturma döneminde deri notası da pudramsı hale gelmektedir. 

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fakat tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirlik yapıyor. Yüksek tatlılık, pudramsılık ve yapaylık veren aromalarını özellikle değerlendirmek istiyorum : Baş ağrısı yapma riski nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Bu aromalar, parfümün hayvansal koku grubuna girmesine yol açıyor. Aynı minvalde fark edilirliği ve kalıcılığı arttırıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Başlangıç ve devam notalarını ( baharatlar ve paçuli ) çok beğendiğimizi söylemeliyiz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Mayıs 2023 Perşembe

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense / 2020





















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Çiçeksi notalar, çam esintileri, baharatlar, deri ve amber barındırmakta. Tatlı, şekerli, sıcak, yumuşak, koyu, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- neroli, selvi bitkisi, kakule,

Orta- kaşmeran, neroli, adaçayı, benzoin,

Alt- neroli, deri, paçuli, laden otu.

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcı, yüksek tatlılıktaki çiçeksi notalarla yapılıyor. Neroli ve zambak algıladım. Bu çiçekler hemen yeşil- bitkisel ve ferah karaktere tahvil ediyor. Limon mine çiçeği ve osmanthus tahmin ediliyor. Unutulmamalı ki, açılış ve sonrasındaki çiçeksi notalar her daim turunçgilli- çiçekler yapısındadır. Orta bölümdeki yumuşak ve sıcak biberli baharatlara ( tarçın, kakule ) geçmeden önce, kısa süre yeşil ferah çam esintileri hissedilecektir. Ancak bu, bir ara nüanstır. Biberli baharatlar aynı zamanda tatlı baharat formundadır. Bu baharatların yanında, yüksek tatlılık ve yapaylık barındıran deri notası kullanılmış. Gene son kısımda, deri notasının yapısal özelliklerini ( yapay ve tatlı ) taşıyan amber vardır.

Dolce & Gabbana- The One Pour Homme Eau De Parfum Intense ismli parfümde, açılıştaki çiçekler ve sondaki amber esasen şekerli tonlamalar yapıyor. Deri ve amber de zaten yapay verilmiş. Bu durumda tene dengeli sıkılması gerekecek. Çünkü baş ağrıtma veya burun algısını zorlama potansiyeli mevcuttur. Üç- dört fıs yeter. Baharatlardaki tatlılık oranı dengelidir. Açılışın devamındaki erkeksi- yeşil çiçeklerin ferah ve enerjik yapısını beğendim. Tene dengeli sıkıldığı takdirde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Ancak öncesinde dışarıya karşı yoğun fark edilirlik performansına sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyunca tatminkâr kalıcılık yapacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Mayıs 2023 Salı

Dolce & Gabbana- K Eau De Parfum / 2020

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Dolce & Gabbana- K Eau De Parfum isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, sucul, ozonlu, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, meyveler, odunsu notalar, aromatik otlar, baharatlar, lavanta ve çiçeksi notalar barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- kan portakalı, yenibahar, ardıç meyveleri, limon, Sicilya limonu, kakule,

Orta- incir, sardunya, lavanta, adaçayı,

Alt- sedir ağacı, paçuli, cypriol yağı, vetiver.

Dolce & Gabbana- K Eau De Parfum- bütün katmanlarda ferah, yumuşak ve enerjik hissiyat sunmakta. Turunçgillerin ağırlıkta olduğu meyveli açılışta, kan portakalı, limon ve incir yer almıştır. Turunçgilller asitli- köpüklü bir tatlılık verir. İncir daha yeşil / bitkisel yapıdadır. Orta bölümdeki yumuşak baharatlar kakule- biber tandanslıdır ve gene yeşil kokan ferah lavantayla desteklenmiştir. Orta bölümün devamında sucul ve ozonlu erkeksi yeşil çiçeksi notalar ve aromatik otlar kaynaşmıştır. Siklamen, sardunya, incir yaprağı, adaçayı ve ölmezotu tahmin ediliyor. Çiçeksi notalar daha ön plandadır. Kapanışta aynı yeşil kokan yapısal düzen, bu sefer odunsu notalarla şekilleniyor : Paçuli baskındır. Vetiver ikinci sıradadır.

Dolce & Gabbana- K Eau De Parfum isimli parfümde, koku karakterinin ana ekseni turunçgiller, lavantalı baharatlar, çiçeksi notalar ve odunsu notalardır. Meyveli- aromatik / sucul koku geçişleri de yardımcı elemandır. Erkeksi çiçekler ve aromatik otlar kendi içinde karışarak, bir harman meydana getirir. Diğerleri katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Aslında yukarıda saydığımız koku katmanları ile kaliteli erkeksi kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Baharatlar kalıcılığı biraz daha yükseltme eğilimi gösteriyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Mayıs 2023 Pazar

Jean Paul Galtier- So Scandal! EDP / 2020

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- So Scandal! ( Yani Scandal! ) isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, tozlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, vanilya, misk, meyveler ve sütlü aromalar barındırmakta. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Ahududu, sümbülteber, süt, yasemin zambağı, portakal çiçeği gibi notalar açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Jean Paul Gaultier- So Scandal! isimli parfüm, sütlü ve şekerli meyvelerle açılmakta. Ahududu, aslan meyvesi ve kuş üzümü olabilir. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Bunu üç gruba ayırabiliriz : Sırasıyla yeşil- ferah kokan çiçekler ( bariz bir tatlılık içinde neroli, portakal çiçeği ), kremsi çiçekler ( yasemin, manolya, frezya ) ve pudralı ve tozlu çiçekler ( sümbülteber, kediotu ). Yüksek kremsi tonlamalarla belirlenen vanilya- misk kapanışı yapıyor.

Jean Paul Gaultier- So Scandal! isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla beş dakika içinde tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki günü bulan güçlü kalıcılık performansı söz konusudur. Pudralı ve yüksek kremsi vurgular bunda etkilidir. Açılıştaki meyveler, şekerli hissiyatla muhtemelen yapay olacakken, bu olasılık sütlü aromalarla başarılı biçimde dengelenmiş. Fakat sondaki yüksek kremsilik ve pudralı çiçeksi notalar, tene dengeli dozaj gerektiriyor. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış sezonuna, akşam saatlerine ve soğuk / serin havalara uygundur. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Mayıs 2023 Cuma

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense / 2020

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, ferah, yumuşak, yoğun, sıcak, pudralı ve yapay esintileri var. Baharatlar, turunçgiller, vanilya, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte kakule, ortada lavanta, iris ve alt notada oryantal notalar ve odunsu notalar açıklanmış. Biz buna birçok ilave yapacağız.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense- büyük oranda şekerli olabilen tatlı turunçgillerle açılmaktadır. Bunlar bergamot ve portakal olabilir. Orta bölümde kremsi tonlamalar yapan baharatlar gelecektir. Kakule, biber ve tarçın tahmin ediliyor. Baharatlara yeşil kokan ferah bir lavanta destek veriyor. Orta bölümün devamında, bu aromalar lavantalı- tatlı baharatlar formatına dönüşecektir. Tam burada yüksek pudralılık barındıran çiçeksi notalar ( iris ? ) hissediliyor. Kapanış tamamen yapay ve kremsi odunsu notaların ( sedir ağacı- vetiver ) egemenliğindedir. Son fazda gene pudralı olduğunu düşündüğümüz tonka fasülyesi & vanilya var.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla irisli- vanilyalı- baharatlı karaktere evriliyor. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı etkili ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün süren kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene uygulandıktan bir saat sonra iyice yapışkan ve şekerli hale geliyor.

Jean Paul Gaultier- Le Male Le Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfüm, genel olarak yüksek kremsilik, şekerli hissiyat ve pudralılık barındırdığından, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca gene bu nedenle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, akşam saatlerine ve soğuk havalara daha uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Çok sıcakta sıkılırsa baş ağrısı yapabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Orta bölümün devamında ve özellikle  kapanış faslında hissedilen yapaylığa da dikkat etmelisiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Mayıs 2023 Çarşamba

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men EDT / 2020

 















Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfümü değerlendirme konusu seçtim. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah, buruk, pudralı, yapay, serin, sıcak ve hayvansal rayihalar veriyor. Turunçgiller, aromatik otlar, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, misk yağı ve amber / ambergris gibi koku içerikleri barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- yenibahar tohumları, yeşil notalar,

Orta- kaşmeran, paçuli, adaçayı,

Alt- misk, ambergris.

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfüm, şipremsi tarzda tatlımsı ve buruk bir açılış yapmakta. Limon, bergamot ve mandalina gibi turunçgiller hissettim. Bunu tatlı ve yeşil kokan lavanta ve aromatik otlar ( adaçayı, kişniş ) takip ediyor. Yeşil notalar da olabilir. Buraya değin, parfüm gayet serin yapıdadır. Devamında aromatik ve sıcak baharatlar geliyor. Karabiber ve yenibahar gibi, tatlı ve biberli baharatlar algıladım. Sözün burasında yeşil kokan ferah erkeksi çiçeksi notaların ( sardunya, leylak ? ) da baharatımsı efektler vermiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ağırlık gene karabiberli baharatlardadır. Sonlara doğru odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilya sahne almakta. Bunlar daha ziyade pudralıdır ve fakat pudramsı- kremsi vurgularla gitmektedir. Kapanışta ise sıcaklık iyice artıyor. Buna mukabil, yüksek hayvansallık ve yapaylık hissediliyor. Amber / ambergris ve misk yağı olmalıdır.

Roberto Cavalli- Paradise Found ( Cennet Bulundu ) For Men isimli parfümün turunçgilli- yeşil lavantalı / baharatlı aromaları şipremsi tarzdadır. Ferah, yumuşak ve enerjik bir başlangıç söz konusudur. Tatlımsı ve biberli baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve hayvansal amber- misk çizgisi de Doğulu / Asyalı parfümler geleneğine yönelmiştir. Ağır, yoğun ve baş ağrıtabilen bir yapısal özelliktedir.

Koku düzleminde turunçgiller, lavantalı aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi koku geçişleri, odunsu notalar, vanilya, amber / ambergris ve misk yağı bulunmakta. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren güçlü kalıcılığı mevcuttur.

Derinlik ve konfor noktasında ilk önce yeşil kokan lavantalı baharatlardan ( karabiber ), sonra da gene yeşil koku tarzını devam ettiren aromatik otlardan ( adaçayı ) ve erkeksi çiçeklerden ( sardunya ) bahsetmeliyiz. Burası çok hoş, enerjik, yüksek kaliteli ve mükemmel bir koku formuna sahiptir. Hatta devamında yapay ve hayvansal aromalar olmasa- yalnızca bu haliyle muhteşem bir parfüm olurdu... Bu çizgideki notalar, ayrıca kalıcılığa ve fark edilirliğe olumlu etki yapmıştır. Pudramsı verilen vanilya ve paçuli, en azından beni rahatsız etmedi.

Roberto Cavalli- Paradise Found For Men isimli parfümde kremsi, pudralı ve hayvansal koku karakterini oluşturan baharatlar, odunsu notalar, vanilya, amber ve misk yağı gibi aromalar nedeniyle hem kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş hem de baharatlar hariç olmak üzere, bu notaların baş ağrısı yapma potansiyeline binaen, tene dengeli dozaj verilmesini ( dört- beş fıs ) gerektirecek bir zorunluluk meydana gelmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve / veya serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Uygun bir dozajlama ile yaz sezonunda da kullanılabilirse de, çok sıcak sıkılmasını tavsiye edemeyeceğim. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Mayıs 2023 Pazartesi

Roberto Cavalli- Florence Blossom EDP / 2020


























Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Roberto Cavalli- Florence Blossom isimli bayan parfümünü yorumluyoruz. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk bu parfümü yönetiyor. Tatlı, yumuşak, kremsi, ferah, şekerli ve sıcak yapısı var. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üst- bergamot, mandalina, kuş üzümü,

Orta- gül, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- ambroksan, iris, paçuli, sandal ağacı.

Roberto Cavalli- Florence Blossom isimli parfüm, şekerliliğe kayan kremsi meyvelerle ( kuş üzümü, aslan meyvesi ahududu ) başlamıştır. Orta katmanda sucul ve yeşil- bitkisel karakterde tatlı çiçeksi notalar ( gül, manolya, yasemin, lotus ) vardır. Ayrıca meyvemsi aromalar da etkinliğini sürdürmektedir. Son bölüm tamamen odunsu notaların ( kremsi paçuli, tatlı sandal ağacı ) egemenliğinde olacaktır. Bu bölümde sıcaklık artıyor. Ayrıca hayvansal misk aroması da algılanıyor.

Roberto Cavalli- Florence Blossom- iki farklı koku düzeninde ele alınabilir : Meyveli ve çiçeksi katmanlar sucul- yeşil- tatlımsı rayihaları ile günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine hitap etmektedir. Kapanış faslını oluşturan odunsu- misk katman da sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam üçgeninde kullanıma izin verir. Yani günün farklı zamanlarında dozaj ayarlaması yapılarak, günlük kullanım ya da dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmesi moduna geçilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı biraz yüksek oluyor : Odunsu- misk katmanında, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Ancak tatlılık genelde yüksek seviyelerde seyrettiğinden, tene dengeli sıkılması iyi olur. Son bölümde sandal ağacı- misk çizgisinde bariz yapaylık mevcuttur.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

14 Mayıs 2023 Pazar

Chloe- Signature Rose Tangerine EDT / 2020

 















Chloe- Fransız moda markasıdır. Bugün Chloe- Signature Rose Tangerine isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Şekerli, tatlı, kremsi, buruk, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, amber, meyveler, misk, turunçgiller ve vanilya içeriklerine sahiptir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir. 

Üst- ahududu, aslan meyvesi, portakal, mandalina, tarhun,

Orta- gül, kuş üzümü, manolya, zambak, portakal çiçeği,

Alt- sedir ağacı, amber, misk. 

Chloe- Signature Rose Tangerine ismli parfüm, şipremsi bir açılış yapıyor ve bu şekilde devam edip gidiyor. Aslında bütün aromaları tatlı, şekerli, kremsi ve buruk yapıdadır. Ancak özellikle başlangıçta şekerli bir kremsilik dikkat çeker. Baskın turunçgiller ( mandalina, portakal ) ve meyveler ( kuş üzümü, ahududu, aslan meyvesi ), derinlemesine koklandığında biraz burukluk barındırıyor. Devamında gelen çiçeksi notalar genellikle kremsi tonlamalara sahne olacaktır. Gül, yasemin, manolya, portakal çiçeği, neroli ve zambak sayılabilir. Tene oturma döneminde, neroli ve portakal çiçeği bir miktar şekerli tarza çevriliyor. Sondaki amber- misk- vanilya troykası ile kremsilik ve sıcaklık artmaktadır. 

Chloe- Signature Rose Tangerine isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümün genelini forse eden ancak yapaylık barındırmayan şekerli tatlılık, kremsilik ve sıcaklık ve güçlü kokan çiçeksi notalar sayesinde, EDT konsantrasyonundaki bir parfüme nazaran kalıcılık ve fark edilirlik beklentilerin üstünde artmış ve bu durum tene özgürce sıkılabilmesini temin etmiştir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun bir koku formasyonu ortaya çıkmaktadır. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


13 Mayıs 2023 Cumartesi

Parfums de Marly- Greenley EDP / 2020

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Parfums de Marly- Greenley isimli parfümü yorumluyoruz. Tatlı, kremsi, ferah, yumuşak, ekşimsi, metalik, sucul ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üst- yeşil elma, bergamot, mandalina,

Orta- kaşmeran, turunç yaprağı, pomarose molekülü, sedir ağacı, menekşe,

Alt- meşe yosunu, misk, amber ağacı.

Parfums de Marly- Greenley isimli parfümün başlangıç ve orta bölümü tamamen yeşil ve ferah kokan aromalarla belirlenmekte : Tatlı meyveler ve turunçgillerle açılıyor. Elma ve mandalina baskındır. Biraz ekşimsi erik ve kuru üzüm nüansları da var. Bunu erkeksi tarzda çiçeksi notalar takip ediyor. Turunç yaprağı, portakal çiçeği, kremsi neroli ve sucul menekşe algıladım. Son kısımda yapay odunsu notalar ( parlak sedir ağacı )- amber ikilisine rastlıyoruz.

Parfums de Marly- Greenley isimli parfümde meyveli ve çiçeksi notalar, yeşil ve ferah yapıda olduğundan tek parça- harman biçiminde ele alınabilir. Diğerleri katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Kapanıştaki yapaylık zaten rahatsız etmiyor. Genele yayılmış olan tatlılık dengelidir. Nota geçişleri başarılıdır. Tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- yeşil erkeksi kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik de buna göre değerlendirilmelidir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. 

* Pomarose molekülü : Erik ve kuru üzüm notası veren meyveli gül aroması. 

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Avon- Full Speed Gamer EDT / 2020

 















Avon- ABD kökenli kozmetik firmasıdır. Bugün Avon- Full Speed Gamer isimli parfümü değerlendirmeye çalışacağım. Turunçgiller, meyveler, aromatik otlar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, tozlu, yapay, serin, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üstte greyfurt, ortada ravent yaprağı ve alt notalarda paçuli yaprağı gibi notalar açıklanmış. Buna ilavelerimiz olacak. 

Avon- Full Speed Gamer isimli parfümün açılışını yapan turunçgiller ve meyveler gayet ferah, dinamik ve yeşil kokuyor. Greyfurt, limon, armut ve elma var. Sonrasında gene yeşil ve ferah aromatik otlar geliyor. Ravent bitkisi / yaprağı, nane, biberiye ve adaçayı seçkisini görmekteyiz. Kapanışta önce yapay tatlılık veren misk var. Ardından gelen odunsu notalar, tozlu ama ferah ve yeşil kokan paçuli yaprağı temasıdır.

Avon- Full Speed Gamer isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü misk notasındaki yapaylık rahatsız etmiyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Sondaki misk- paçuli çizgisinde parfüm bir miktar sıcaklaşıyor. Bunun dışındaki notalar serindir. Aromatik- yeşil ve ferah bir kolonya havasındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Mayıs 2023 Perşembe

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif EDP / 2020

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm şirketidir. Bugünkü konumuz, Parfums de Marly Pegasus Exclusif isimli parfüm olacaktır. Pudralı, kremsi, tatlı, sıcak, koyu, yapay, plastik, yumuşak ve ferah esintileri var. Tütsü, baharatlar, çiçeksi notalar, lavanta, badem, deri, vanilya ve odunsu notalar bu parfüm şekillendiriyor. Oryantal -odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, kediotu, pembe biber, bergamot,

Orta- acı badem, lavanta, yasemin, sardunya,

Alt- vanilya, gayakum ağacı ( öd ağacı ), agar ağacı ( öd ağacı ), sandal ağacı, amber.

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif isimli parfümün başlangıcı ve orta bölümü, tamamen sıcak, koyu ve pudralı aromalardan oluşmuştur : Tütsü, baharatlar ( kakule, karabiber, pembe biber ) ve çiçeksi notalar ( kediotu, yasemin, sardunya, manolya ) buna örnek verilebilir. Gene orta katmanda yeşil ve ferah yapıdaki lavanta- badem ikilisini görmekteyiz. Bunu pudralı deri ve kremsi vanilya takip ediyor. Son kısımda deri notası iyice yapaylaşıyor. Gene bu kısımda yapay ve plastik odunsu notalar ( öd ağacı, sandal ağacı ) var.

Parfums de Marly- Pegasus Exclusif isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Bununla beraber, bu ifadeye bir şerh koyalım : Pudralı ve pudralı & yapay koku katmanlarının içinde, bu aromalar harmanlanmış vaziyettedir. Tatlılığa pek rastlanmaz. Yalnızca kremsi vanilya, sınırlı bir tatlılık veriyor. Genelde sıcaklık var. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün neredeyse geneline hakim olan pudralı rayihalar ve buna son bölümde eklenen yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

10 Mayıs 2023 Çarşamba

Thomas Kosmola- No. 10 Dêsir du Coeur EDP / 2020

 















Thomas Kosmola- Paris merkezli Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Thomas Kosmola- No. 10 Dêsir du Coeur isimli parfüm hakkında konuşacağım. Tatlı, ekşimsi, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, amber ve misk içeriklidir. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üstte limon kabuğu rendesi, ortada aromatik baharatlar ve alt notalarda misk ve amber aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Thomas Kosmola- No. 10 Dêsir du Coeur isimli parfümün açılışında tatlı, ekşimsi ve ferah turunçgiller görüyoruz. Limon kabuğu rendesi var. Sonrasında gelen aromatik ve tatlı baharatları kakule, biber, tarçın ve karabiber olarak seçtim. Yapay tatlılıktaki amber ve misk ikilisiyle kapanışa yöneliyoruz. 

Thomas Kosmola- No. 10 Dêsir du Coeur isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Orta katmanda yer alan güçlü baharatlar ve son bölümdeki rahatsız etmeyen yapaylık sayesinde fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve tene dengeli sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Mayıs 2023 Salı

Tom Ford- Beau De Jour EDP / 2020


























Tom Ford- ABD moda markasıdır. Bugün Tom Ford- Beau De Jour isimli parfümü inceleyeceğiz. Bu parfümde lavanta aroması baskındır. Hatta ana tema rolünü oynamaktadır. Çam esintileri, aromatik otlar, meşe yosunu ve vanilya gibi koku içerikleri de vardır. Buruk, tozlu, ferah, yumuşak, tatlı ve biraz keskin bir yapıdadır. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- lavanta özü, lavanta,

Orta- biberiye, sardunya, nane, meşe yosunu, fesleğen,

Alt- paçuli, amber.

Tom Ford- Beau De Jour- açılışta ve devamında eski ve tozlu kokan lavanta aromasını ön plana çıkarıyor. Başlangıç 1970' li ve 1980' li yılların lavanta kolonyalarına benziyor. Lavanta parfümde ana temadır ve baştan sona değin koku gidişatını domine eder. Orta bölümde yeşil kokan ferah aromalara rastlıyoruz. Bunlar yeşil nane ve yeşil çam esintileridir. Aslında orta notalarda gösterilen biberiye ve fesleğen gibi aromatik otların hepsi birden keskin çam esintileri gibi kokuyor diyebiliriz. Tatlımsı meşe yosunu ve gene tatlımsı vanilya ile sona gelinmiştir.

Tom Ford- Beau De Jour isimli parfüm, özellikle lavantalı- çam esintili fujerler kategorisine girmektedir. Buradaki önemli husus, eski ve buruk kokan lavanta ve keskin çam esintilerinin günümüz koku trendlerine uymayışı ve genel beğeniye pek de hitap etmemesidir. Bu parfüm, beyefendi kolonyası tarzında kokmaktadır ve fujer koku meraklılarının ilgisini çekecektir.

Tom Ford- Beau De Jour isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalsa da, öncesinde uzun süre sahibine ve dışarıya karşı yoğun fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının sebebi, Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasıdır. Aslında keskin lavanta ve çam esintileri sizi rahatsız etmeyecekse, teninize bol miktarda sıkmakta özgürsünüz. Gene de günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyması için dengeli dozajlanmalıdır. Buna karşılık dengeli tatlılık ve ( özellikle son kısımda ) uyumlu notalar vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

8 Mayıs 2023 Pazartesi

Salvatore Ferragamo- Ferragamo EDT / 2020

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir şirkettir. Bugün Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümü incelemek istedim. Tatlımsı, kuru, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatımsı nüanslar, aromatik otlar, deri, meşe yosunu, odunsu notalar ve misk aromaları barındırıyor. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- adaçayı, bergamot, limon,

Orta- menekşe yaprağı, deri, sedir ağacı,

Alt- meşe yosunu, misk, vetiver.

Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümün açılışını yapan turunçgiller ve çiçeksi notalar tatlımsı, ferah ve yeşil / bitkisel kokuyor. Limon, bergamot, menekşe, menekşe yaprağı, siklamen ve lotus bu anlamdadır. Sıcak ve kuru yapıdaki biberli notalar / baharatımsı nüanslar ve aromatik otlar, ara geçişleri yapmaktadır. Biber, kakule, biberiye ve adaçayı sayılabilir. Yapay deri notası hemen ardından geliyor. Yeşil ve ferah kokan tatlımsı meşe yosunu ve odunsu notalara ( vetiver ) gene yapay misk notası katılıyor ve sona geliniyor.

Salvatore Ferragamo- Ferragamo isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aromatik- yeşil erkeksi kolonya havasındadır. Kuru aromatik otlar ve yapay deri- misk ikilisi biraz rahatsız edebileceğinden, tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Koku karakterinde, ağırlığı yeşil / bitkisel notalar ( limondan vetivere kadar ) oluşturmaktadır. Diğer aromalar ( biberden miske kadar ) yardımcı elemandır. Dengeli bir tatlılık olduğu söylenebilir. Deri ve miskteki yapaylık bilinçli bir tercih olmalıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Mayıs 2023 Pazar

Tom Ford- Black Orchid Parfum / 2020

 















Tom Ford- ABD moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Black Orchid Parfum isimli parfümü incelemekteyiz. Gurme notalar, meyveler, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve amber aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, ekşimsi, pudralı, yapay ve metalik esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- yer mantarı, erik,

Orta- rom içkisi, ylang ylang, orkide,

Alt- paçuli.

Tom Ford- Black Orchid Parfum- şipremsi bir açılışla gurme notalar, meyveler ve içkimsi notaları peş peşe sıralamış : Tatlı çikolata, ekşimsi erik- kayısı ve rom içkisi gayet net olarak burnumuza geldi. Bundan sonra kadınsı çiçeksi notalar var. Baharatlı ve sarı çiçekler ylang ylang, papatya ve mimoza tahminleri yapmamıza fırsat vermekte. Pudralı çiçekler orkide ve iris olmalıdır. Son bölümde yapay aromalarla muhatap olacağız. Metalik paçuli odunsu notaları temsil ederken, yüksek tatlılıktaki vanilya ve amber ikilisi buna katılıyor. 

Tom Ford- Black Orchid Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor, ancak tene yakın kalmak yerine özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Orta bölümden itibaren baharatlı & pudralı çiçeksi notaların devreye girmesiyle, çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Gene pudralı ve yüksek tatlı yapısı nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Mayıs 2023 Cuma

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee / 2020


























Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Eau De Parfum Boisee isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, yumuşak, pudralı, tozlu, sıcak ve ferah esintileri var. Baharatlar, çiçeksi notalar, deri, gurme notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- karabiber, kişniş, sardunya,

Orta- iris, sedir ağacı, kakao kapsülü,

Alt- sandal ağacı, paçuli, odunsu notalar.

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee- yumuşak biberli baharatlarla ( karabiber baskın ) açılıyor. Sonrasında ikisi de pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar ( iris ) ve deri notaları geliyor. Kapanışta gurme notalar ( kakao ) ve odunsu notalar ( sandal ağacı baskın ) gayet tatlı esintilere sahiptir. Ancak bu tatlılık en azından beni rahatsız etmedi. Nota geçişleri de başarılı sayılır. Sonda biraz tozlu çikolata hissiyatı da olabilir.



Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Boisee isimli parfüm, pudralı iris, deri ve tatlı gurme notalarla Christian Dior- Dior Homme isimli parfümün koku geleneğini yansıtıyor. Aslında bu saydığımız koku grubu, parfümün tematik yönünü ( gurme parfüm ) ve ana geçişlerini göstermesi bakımından fikir vermektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde karakteri belirginleşiyor ve tene oturma işlemi tamamlanıyor. Tene dengeli sıkıldığı takdirde ( dört- beş fıs yeter ) günlük kullanımda, sosyal ortamlarda ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kendine yer bulacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapıyor. Gurme notalar bu performansta etkilidir. Fark edilirliği ilk dışarıya karşı yoğundur. Sonrasında sakinleşip tensel koku haline geçer.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Mayıs 2023 Çarşamba

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense / 2020

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, hayvansal, yağlı ve yapay esintileri var. Baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi, deri ve misk aromaları barındırıyor. Oryantal- fujer grubunda gösterilebilir. 

Üst- karabiber,

Orta- sümbülteber, susam, portakal çiçeği, 

Alt- vanilya, paçuli, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense- başlangıçta baharatlı vurgular yapıyor. Kremsi tonlarda karabiber var. Hemen çiçeksi notalara geçiliyor. Önce şekerli tarzda neroli ve zambak algıladım. Sonra yasemin ve frezya gibi kremsi çiçekler sahne aldı. Son bölüm artık tamamen pudralı notalardan oluşacaktır. Mesela pudralı çiçeksi notalar ( sümbülteber, manolya, kediotu ) iyice koyu, makyaj malzemesi ve fondöten kokuları veren yapıdadır. Bunları takip eden vanilya & tonka fasülyesi ve deri içerikleri de pudralı tonlamalar vermekte. Pudralı aromalar çeşnisinden ayrılan tek koku formu, hayvansal ve yağlı misk olmakta.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Intense isimli parfümün, fujer tarzında bir koku olduğuna kuşku yok. Yalnız adını tam koymak gerekiyor. Günümüzün şekerli fujerlerinden biridir. Şekerli / kremsi baharatlar, çiçeksi notalar, şekerli ya da pudralı olabilen tonka fasülyesi, onun bu yönüne işaret ediyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Burada bir nebze, pudralı aromaları iç içe geçmiş tek bir koku harmanı olarak değerlendirebiliriz. Gayet yavaş akışkanlıkla kremsi ve pudralı katmanlara geçiliyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık vermekte. Kuşkusuz yoğun şekerli- kremsi- pudralı yapısal düzen, kalıcılık ve fark edilirliği yüksek seviyelere çıkarıyor, ne var ki zihin ve burun algısını zorluyor. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Üç- dört fıs yeter. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, tatlı- şekerli- kremsi- pudralı tonlamaların tende üst üste binmesi ve sondaki hayvansallık koku karakterinde bir karmaşaya yol açıyor. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi tatmin edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Mayıs 2023 Pazartesi

Givenchy- Irresistible Eau De Parfum / 2020

 















Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Givenchy- Ireesistible Eau De Parfum isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Meyveler, çiçeksi notalar. turunçgiller, odunsu notalar ve misk aromaları barındırıyor. Kremsi, şekerli, tatlı, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyvemsi grupta gösteriliyor.

Üstte armut, ambrette ( misk ebegümeci ), ortada gül, iris ve alt notalarda misk ve sedir ağacı notaları açıklanmaktadır.

Givenchy- Irresistible Eau De Parfum isimli parfüm, baştan sona çok değişmeyen ve büyük ölçüde düz çizgide giden bir koku karakterine sahiptir. Şöyle ki, kremsi, şekerli ve tatlımsı rayihalar neredeyse bütün katmanlara hakim olmuştur. Bu minvalde meyveler ( armut, kavun ? ), ara geçiş nüansları olan turunçgiller ( bergamot ), çiçeksi notalar (baskın gül, iris, neroli, portakal çiçeği, siklamen ), misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) sıralamasını göreceğiz ( elbette bunların hepsi kremsi, şekerli ve tatlı kokacaktır ). Böylece sade ve basit bir yapılanma söz konusudur.

Givenchy- Irresistible ( Dayanılmaz ) Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Aslında parfümün bütün koku katmanlarına farklı derecelerde yapaylık sirayet etmiştir. Özellikle odunsu notalarda yapaylık artar ancak rahatsız etmez. Bu sayede tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Çiçeksi notalardan başlayarak sıcaklık devreye giriyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html