31 Ağustos 2023 Perşembe

Carolina Herrera- Good Girl Very EDP / 2021

 















Carolina Herrera- ABD moda firmasıdır. Bugün Carolina Herrera- Good Girl Very ( Çok İyi Kız ) isimli bayan parfümünü değerlendirmeye karar verdim. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, şekerli, kremsi, pudralı, metalik, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, turunçgiller ( ? ) ve gurme notalar içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir.

Üstte aslan meyvesi, kuş üzümü, ortada gül ve alt notalarda vanilya ve vetiver aromaları açıklanmakta. 

Carolina Herrera- Good Girl Very isimli parfüm şipremsi bir açılış yapıyor. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, metalik ve sonra hemen şekerliye dönen rayihalar var. Meyveli bir başlangıç olduğu düşüncesindeyim. Kırmızı meyveler- tatlı meyveler karışımı içinde kuş üzümü, kuşburnu, kiraz ve şekerli aslan meyvesi var. Turunçgiller varsa da geri planda kalmış. Bergamot olabilir. Buraya değin, genellikle serin esintiler var. Bunları kremsi gül önderliğinde çiçeksi notalar takip ediyor. Şakayık ve frezya da olabilir. Devamındaki aromaları gurme notalar olarak kodlayabiliriz ve yenilebilen şeylere benzetebiliriz : Karamelli- fındıklı- vanilyalı kek kokusu. Bisküvi kokusu. Meyveli- güllü- vanilyalı kek kokusu. Böylece son bölümün, sıcak ve tatlı yapıdaki karamel, vanilya, fındık, kırmızı meyveler ve gülden oluştuğunu söyleyebiliriz. Parfümün tene oturma evresinde gül notası pudralı hale geliyor, sıcaklık artıyor ve özellikle vanilya aromasındaki yapaylık dikkat çekiyor. 

Carolina Herrera- Good Girl Very isimli parfümün gül ve vetiver notası üzerine kurgulandığı belirtilmekte. Fakat ben, bariz bir vetiver notası almıyorum. Daha çok, sonlarda gurme notaların varlığı hakimdir. Aromalar meyveler ve gülden oluşan katmanlar ve gurme & meyveli- güllü harman biçiminde sırasıyla devreye giriyor. Elbette gurme notalar birbirinin içine geçmiştir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. EDP formatında olmasının ve gurme notaların da etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu süren tatminkâr kalıcılığı mevcuttur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Parfümün geneline yayılmış bulunan şekerli, kremsi ve pudramsı tonlamalar ve son kısımdaki yapaylık nedeniyle tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğim. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca çok sıcak havalarda da sıkılırsa bunaltıcı olur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ağustos 2023 Salı

Carolina Herrera- 212 Men Heroes Forever Young EDT / 2021

 















Carolina Herrera- ABD moda markasıdır. Şimdi Carolina Herrera- 212 Men Heroes Forever Young isimli parfümü yorumlayacağım. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri ve misk aromaları barındırıyor. Tatlı, pudralı, koyu, sıcak, serin, sucul, yapay, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- meyveli grubunda gösteriliyor. 

Üst- armut, cannabis, zencefil, limon,

Orta- sardunya, adaçayı,

Alt- deri, misk, odunsu notalar.

Carolina Herrera- 212 Men Heroes Forever Young isimli parfüm, ferah ve enerjik meyveler ve turunçgillerle açılıyor. Armut, limon ve mandalina olabilir. Armut burada baskındır. Bunu ferah yeşil kokan erkeksi çiçeksi notalar takip etmekte. Sardunya, portakal çiçeği ve limon mine çiçeği hissediliyor. Aslında meyveli & turunçgilli bölümde bile sucul hissiyat var. Orta bölümde zencefil merkezli aromatik- biberli ve sıcak baharatlar var. Kakule de olabilir. Kapanışta pudralı, koyu ve yapay verilmiş deri ve misk ikilisi bulunmakta.

Carolina Herrera- 212 Men Heroes Forever Young ( Daima Genç Kahramanlar ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirlenmekte. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Her mevsime uygun olmasının sebebi, baharatlar ve pudralı yapıdaki deri- misk aromalarıdır. Ayrıca deri ve miskten kaynaklanan pudralı ve yapay kokular, parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirir. Üç- dört fıs yeter. Zaten bu şartla günlük kullanım ve sosyal faaliyet kokusu olabilecektir. Son bölüm hariç uyumlu notalar var. Dengeli tatlılık da takdir ediliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Ağustos 2023 Pazar

Carolina Herrera- Bad Boy Le Parfum EDP / 2021

 















Carolina Herrera- ABD moda markasıdır. Bugün Carolina Herrera- Bad Boy Le Parfum isimli parfümü konuşacağız. Turunçgiller, baharatlar, tütsü, deri ve odunsu notalar içeriklidir. Kuru, tozlu, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Deri grubunda gösterilmekte. 

Üstte cannabis, greyfurt, ortada karabiber, sardunya ve alt notalarda deri ve vetiver aromaları açıklanmış. 

Carolina Herrera- Bad Boy Le Parfum isimli parfümün başlangıcında çok güzel ve ferah turunçgilli baharatlar yer almıştır. Greyfurtlu / limonlu karabiber- kimyon, aynı zamanda biberli ve sıcak yapıdadır. Buna dumanı tüten sıcak tütsüler katılacaktır. Baharatlı katman da, bundan sonra iyice kuru baharatlar formuna girecektir. Son fazda kuru ve tozlu deri- odunsu notalar ( vetiver ) kombinesi de sıcaklık barındırmakta.

Carolina Herrera- Bad Boy Le Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fakat devamında tene yakın kalmıyor, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmakta. Bu performansta parfümün EDP konsantrasyonunda olması kadar, baharatlı ve derili koku grupları da etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. Ayrıca gene hakim baharatlı- derili katman nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Neredeyse hiç tatlılık yok. Onun yerine sıcak ve kuru esintiler var. Aromalar birbiriyle uyumludur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Ağustos 2023 Cuma

Jesus Del Pozo Nightology Intimate Elixir EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda firmasıdır. Şimdi Jesus Del Pozo- Nigtology Intimate Elixir isimli parfümü incelemek istiyorum. Sabunsu, tatlı, kremsi, ferah, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar, lavanta, vanilya, badem ve odunsu notalar gibi içeriklere sahiptir. Oryantal- fujer grubunda gösterilebilir.

Üstte selvi bitkis, pembe biber, ortada badem, gayakum ağacı ( öd ağacı ) ve alt notalarda vanilya ve sandal ağacı aromalarına yer verilmiş.

Jesus Del Pozo- Nightoloy Intimate Elixir isimli parfümün açılışı ferah ve yeşil aromalarla gerçekleşiyor. Selvi bitkisi, adaçayı ve kişniş gibi aromatik otlar algılıyorum. Devamında sabunsu rayihalar sahne almakta. Kadınsı çiçeksi notalar olabilir. Kediotu, lavanta ve yasemin gibi tahminler yapabiliriz. Bunu sınırlı bir tatlılık takip ediyor. Yalnız sabunsu kokular da henüz etkilidir. Baharatlı vurgular yapıldığını düşünüyorum. Pembe biber ve kimyon olmalıdır. Sabunsu badem nokta vuruşu da yapılmış olabilir. Sonlara doğru kremsi tonlamalarla vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) mevcuttur. Kapanış bölümünde bariz bir yapaylık var ve tatlılık da yükseliyor.

Jesus Del Pozo- Nightology Intimate Elixir ( Mahrem İksir ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, çok da acele etmeden, kararlı bir şekilde tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene deneli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir.  Sabunsuluk, kremsilik, yüksek tatlılık ve yapaylık gibi yapısal özellikler baştan sona etkili olduğundan kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak parfümün tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Çiçeksi notalardan itibaren sıcaklık da artar. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uyun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ağustos 2023 Çarşamba

Jesus De Pozo- Nightology Vivid Velvet EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda şirketidir. Şimdi Jesus Del Pozo- Nightology Vivid Velvet isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, sıcak, keskin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar misk ve amber içeriklidir. Çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üstte kan portakalı, egzotik meyveler, ortada yasemin, amber ve alt notalarda şeker ve yosun aromaları açıklanmış.

Jesus Del Pozo- Nightology Vivid Velvet isimli parfümün başlangıcında meyveler ve turunçgiller yer alıyor. Şekerli tatlılık içinde şuruplu hissiyat veren kan portakalı, ahududu, aslan meyvesi ve kuş üzümü algılanıyor. Turunçgiller keskin yapıdadır. Daha sonra gelen çiçeksi notalar kremsi, sıcak, yumuşak ve ferahtır. Yasemin, manolya, baharatlı sarı çiçek formunda ylang ylang ve koyu mor çiçek olarak sümbül- orkide olabilir. Bu kısım uzun sürüyor. Kremsi yapaylıktaki amber- misk ikilisiyle kapanışa geliyoruz.

Jesus Del Pozo- Nightology Vivid Velvet isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapıyor. Tene dengeli sıkılması gerekiyor. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılmış şekerli tatlılık & kremsilik ve sondaki yapaylıktan ötürü kalıcılık ve fark edilirlik artmışsa da, parfümün tene dengeli sıkılması elzem olmuştur. Ne var ki, nota geçişleri başarılıdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Ağustos 2023 Pazartesi

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda firmasıdır. Şimdi Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, pudralı, serin, sıcak, koyu, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiş. Deri grubunda gösteriliyor.

Üstte bergamot, portakal, ortada portakal çiçeği, sardunya ve alt notalarda deri ve paçuli aromaları açıklanmış. 

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze isimli parfümün ekşimsi, buruk ve tatlımsı turunçgillerle açıldığını görmekteyiz. Bergamot, limon ve mandalina var. Yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar bundan sonra geliyor. Portakal çiçeği, leylak ve sardunya olmalıdır. Yumuşak, koyu ve pudralı olabilen deri ve odunsu notalarla ( paçuli, sedir ağacı ) kapanışa yöneliyoruz. Ancak tene oturduktan bir saat sonra, deri notasında bir yapaylık hissediyoruz.

Jesus Del Pozo- Nightology Suede Breeze ( Süet Esintisi ) isimli parfümde, turunçgiller ve çiçeksi notaların kullanımı şipre tarzını yansıtıyor. Bu aromalar ve parfümün geneli serin- sıcak rayihaların dönüşümünü gösteriyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını gözlemledim. Fark edilirliği de büyük oranda tene yakın durmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene bir miktar dozaj ayarı yapılarak ( dört- beş fıs ) sıkılırsa iyi olur. Nota geçişleri başarılıdır.  Şipre tarzı yapısal düzen, sondaki pudralı rayihalar ve gene sondaki yapaylık hesaba katıldığında, kalıcılık ve fark edilirlik değerleri gayet başarılıyken, tene dengeli sıkılması gerekiyor. Özellikle tene dengeli dozaj verildiğinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilir. Fakat çok sıcakta sıkılması tavsiye edilmez. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ağustos 2023 Cumartesi

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda firmasıdır. Bugün Jesus Del Pozo- Nightoloy Exquisite Lily isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tatlı, şekerli, kremsi, şuruplu, buruk, pudralı, sıcak, serin, koyu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üstte safran, aslan meyvesi, ortada gül, zambak ve alt notalarda papirüs ve sedir ağacı aromaları açıklanmıştır.

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily isimli parfümün başlangıcı tatlı, şekerli ve şuruplu meyvelerden oluşuyor. Aralarda buruk tonlamalar da var. Aslan meyvesi, çarkıfelek meyvesi, armut ve mango olmalıdır. Sonrasında çiçeksi notalar gelmektedir. Önce koyu ve pudralı safran hissettim. Sonrasında kremsi kokan yasemin ve frezya var. Bunlara yeşil ve ferah yapıdaki gül ve zambak destek veriyor. Sonlarda ise pudralı deri ve yapay odunsu notalar ( sedir ağacı ) mevcuttur. 

Jesus Del Pozo- Nightology Exquisite Lily ( Nefis Zambak ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Biraz hızlı akışkanlıkla tene yerleştiği söylenebilir. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Kremsi ve yeşil / bitkisel yapıdaki çiçeksi notaları beğendim. Ancak diğer koku gruplarına dikkat etmek gerekir. Koku karakterindeki şekerli, tatlılık, kremsilik, pudralılık ve yapaylık gibi değişken unsurlardan dolayı fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Ağustos 2023 Perşembe

Jesus Del Pozo- Nightology Wild Temptation EDP / 2021

 















Jesus Del Pozo- İspanyol moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Jesus Del Pozo- Nightology Wild Temptation isimli parfüm olacaktır. Baharatlar, meyveler, çiçeksi notalar, tütün, reçineler ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, kremsi, kuru, yağlı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üstte tarçın, şeftali, ortada muskat, safran ve alt notalarda tütün ve agar ağacı ( öd ağacı ) aromalarına yer verilmiş.

Jesus Del Pozo- Nightology Wild Temptation isimli parfümün başlangıcının baharatlar ve meyvelerle yapıldığını anladım. Şekerli tatlılık barındıran tarçın ve muskatın yanı sıra şeftali ve mango gibi biraz kremsi tonlamalar yapan meyveler vardır. Orta bölümde çiçeksi notalar ( baharatlı safran, sardunya ) ve tütün bulunuyor. Bunlar iyice sıcak ve kuru etkiler yapmakta. Tatlı ve yağlı odunsu notalar ( öd ağacı ) ve reçineler ( laden otu ? ) ile bariz bir yapaylıkla muhatap oluyoruz. Böylece sona geliniyor.

Jesus Del Pozo- Nightology Wild Temptation isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmelidir. Baharatlı- meyveli açılış nispeten ferah ve yumuşak olmuş. Ancak daha sonra genele yayılan yüksek tatlılık, sıcak ve sondaki yapaylık nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık artarken, tene dengeli sıkılması zorunlu olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ağustos 2023 Salı

Memo- Flam EDP / 2021

 















Memo- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Memo- Flam isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, amber ve odunsu notalar barındırmakta. Çiçeksi kategoride gösterilebilir.

Notaları yasemin, vanilya, bergamot, çiçeksi notalar, amber, ambrettolid, sedir ağacı ve kaşmeran olarak açıklanmış. 

Memo- Flam isimli parfümün, açılıştan kapanışa değin çok hızlı akışkanlıkla turunçgiller ( bergamot, portakal, limon ), çiçeksi notalar ( yasemin, osmantus, gül ), vanilya, amber ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) sıralamasıyla tene yerleştiğini görüyoruz. Parfümün geneli kremsi tatlılıktaki sıcak aromalardan oluşmaktadır. Vanilya ve amber ekseninde yapaylık mevcuttur. Ama rahatsız etmiyor.

Memo- Flam isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Tene yerleştikten sonra, sahibine yönelik sakin bir fark edilirliği / tene yakın kalan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığının olması, tatlı ve kremsi rayihalarla mümkündür. Çok sıcakta boğucu olmaması için tene dengeli ( dört- beş fıs ) sıkılmalıdır. Dozaj ayarına dikkat edilirse, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Gene de dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Ayrıca sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için de iyi bir seçenek olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ağustos 2023 Pazar

Memo- Corfu EDP / 2021

 












Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugünkü konumuz, Memo Corfu isimli parfüm olacaktır. Ekşimsi, sabunsu, pudralı, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, güneşte ısıtılmış taş efekti, misk ve amber içeriklidir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor. 

Üst- ravent yaprağı, limon, greyfurt, Çin tarçını, kuş üzümü, mandalina, portakal, bergamot, reyhan,

Orta- gül yağı, sardunya, ahududu, vadi zambağı, yasemin, şeftali, iris, Nard Himalaya ( jatamansi çiçeği ), karanfil, 

Alt- misk, paçuli, sedir ağacı, kaşmir ahşabı, ambrette ( misk ebegümeci ), sandal ağacı, amber, meşe yosunu, tonka fasülyesi.

Memo- Corfu isimli parfümün açılışı yeşil / bitkisel ve ferah tarzda oluyor : Ekşimsi kokan ama canlı ve enerjik olmayı başaran turunçgiller ( bergamot, limon, portakal, mandalina ) ve aromatik otlar ( defne / reyhan, kişniş, ravent yaprağı, adaçayı ) var. Çok kaliteli erkeksi limon kolonyası başlangıcını çok beğendim. Sonrasında güneşte ısılmış taş efekti hissiyatı söz konusudur. Orta katmandan sonlara değin, giderek yüksek miktarda bir sabunsulaşma ve pudralılaşma ile karşı karşıyayız : Gül, yasemin, iris, sardunya ve karanfil gibi kadınsı çiçeksi notalar orta bölüme egemendir. Gene pudralı ancak yapay misk- amber ikilisi kapanışı yapmıştır. 

Memo- Corfu isimli parfüm, neredeyse hiç tatlılık vermiyor. Onun yerine sabunsu ve pudralı rayihalar orta bölümden başlayarak parfümü domine etmiştir. Parfümün neredeyse tamamı, Hermes- Voyage D'Hermes isimli parfümden esintiler sunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında sahibine dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren etkili olan yüksek pudralılık ve sabunsuluk, sondaki yapaylık ve parfümün EDP formatında olması kalıcılık ve fark edilirliği arttırmış ve fakat parfümün tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Korfu adası, Yunanistan' ın kuzeybatısında yer alıyor. Akdeniz' in uzantısı olan İyon Denizi' nde bir adadır. Etrafında küçük adacıklar vardır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Ağustos 2023 Cuma

Memo- Sicilian Leather EDP / 2021

 
















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Sicilian Leather isimli parfümü değerlendiriyoruz. Deri, odunsu notalar, turunçgiller, baharatlar, çakmaktaşı ( ? ) ve çiçeksi notalar barındırmakta. Tozlu, buruk, sabunsu, metalik, biraz ekşimsi, yapay, plastik ve ferah esintiler sunmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- deri, limon, acı portakal, sedir ağacı,

Orta- misket limonu, bergamot, menekşe yaprağı, kişniş, kakule,

Alt- akigala ağacı, gayakum ağacı, köknar balzamı, paçuli.

Memo- Sicilian Leather ( Sicilya Derisi ) isimli parfüm, buruk ve metalik turunçgilleri başlangıçta kullanmıştır. Portakal ve bergamot hissediliyor. Hemen ardından erkeksi- yeşil kokan çiçeksi notalar ( menekşe teması ) gelmekte. Orta bölümde yumuşak ve aromatik baharatlar bulunuyor. Tozlu ama ferah karabiber, gene tematik bir koku formudur. Son bölüme doğru tozlu ve topraksı odunsu notalar sahne alacaktır. Bunlar vetiver temalıdır. Paçuli ve sedir ağacı gibi çeşitlemeleri de vardır. Kapanışta, artık uzun süre tek başına kalarak tende hakim olan yapay ve plastik deri temasını göreceğiz.

Memo- Sicilian Leather- genel koku karakteriyle Hermes- Terre D' Hermes isimli parfüme benziyor. Tek fark, yeşil kokan menekşe ve yapay deri notalarıdır. Aslında Memo- Sicilian Leather isimli parfümü, tematik kokular bazında portakal, menekşe, karabiber, vetiver ve deri aromalarının çizgisinde ele alabiliriz. Bir de şunu unutmayalım : Turunçgiller ve çiçeksi notalar arasında sabunsu- merhemsi bir koku olan çakmaktaşı notasını tahmin edebiliriz. Bu durum, özellikle parfüm tene oturduktan sonra anlaşılıyor. Ayrıca gene tene yerleşme safhasında turunçgiller de biraz ekşimsi vurgular yapmakta. Parfüm tatlılık barındırmaz. Buruk ve tozlu aromalar yoğundur. Kapanışa kadar da gayet yumuşak ve ferah aromalar vardır. Ancak son fazda yapaylık görülür. Ne ki, bu da koku karakterini pek bozmaz.

Memo- Sicilian Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Bundan sonra, daha ziyade dışarıya karşı yoğun fark edilirliği oluyor. Yumuşak ve aromatik yapısı vesilesiyle sahibini ve dışarıyı- başka insanları rahatsız etmiyor. Tene özgürce sıkılabilir. Nota geçişleri başarılıdır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Odunsu- baharatlı / derili yapısı kalıcılıkta söz sahibidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ağustos 2023 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoia Nettare Di Sole EDT / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Guerlain- Aqua Allegoira Nettare Di Sole isimli bayan parfümü konu olarak belirlenmiştir. Ekşimsi, buruk, tozlu, pudralı, kremsi, tatlımsı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, sucul notalar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, güneş notaları ve gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- portakal çiçeği, su notaları, bergamot,

Orta- güneş notaları, manolya, yasemin, gül,

Alt- bal.

Guerlain- Aqua Allegoria Nettare Di Sole ( Güneş Nektarı ) isimli parfümün açılışını ekşimsi ve buruk olmakla birlikte gayet canlı ve enerjik turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar yapmakta. Bergamot, limon, mandalina, portakal çiçeği ve tatlı neroli olabilir. Yalnız bunlar her daim sucul notalarla destekleniyor. Orta katmana doğru aromatik otlar sahne alacaktır. Adaçayı, mate yaprağı ve ölmezotu tahminleri yapıyorum. Aromatik otların olduğu bölümde, parfüm oldukça sıcak ve tozlu hale geliyor. Nihayet orta katmanda sıcaklık iyice artıyor. Bu defa pudralı ve kremsi koku karışımları var : Güneş notaları ( güneş kremi kokuları ) ile manolya, gül, yasemin ve hanımeli gibi çiçeksi notaları ve gurme notalar ( bal ) hissediyoruz. Orta bölümde kremsi olan bal aroması, kapanışta iyice tatlımsı yapıdadır. Böylece sona gelinir. 

Guerlain- Aqua Allegoria Nettare Di Sole isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tene yerleşmekte. Devamında tene yakın kalmayı tercih ediyor. Ya da şöyle diyelim : Sahibine karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederiz. Dört- beş fıs yeter. Özellikle orta katmandaki kremsi & pudralı rayihalar, giderek artan sıcaklık ve gene orta bölümdeki çiçeksi notalar ve güneş notalarının yarım saat sonra yapay hale gelmesi gibi nedenlerle kalıcılık yükselmiş fakat bu durum tene dengeli dozaj verilmesini gerektirmiştir. Açılış kısmı ve orta katmanın başlangıcına kadar olan turunçgilli- aromatik bitkisel aromaların ferahlığını beğeniyoruz. Sonbahara- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Ayrıca dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Ağustos 2023 Pazartesi

Guerlain- Samsara Eau De Parfum / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli bayan parfümün değerlendirmek istiyorum. Kremsi, tatlı, şekerli, ekşimsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösteriliyor. 

Üst- turunçgiller,

Orta- ylang ylang, yasemin,

Alt- sandal ağacı, iris, vanilya, tonka fasülyesi.

Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli parfümün başlangıcında kremsi, şekerli ve ekşimsi koku dönüşümleri gösteren turunçgiller var. Bergamot, portakal, mandana ve limon tahmin edilebilir. Özellikle portakal ve mandalina, şekerli ve kremsidir. Turunçgilli kısım, parfümün diğer katmanlara nazaran daha ferah ve enerjiktir. Daha sonra çiçeksi notalar geliyor : Önce kremsi çiçeksi çiçekler sahne alacaktır. Yasemin, menekşe, frezya ve gardenya olabilir. Devamında pudralı çiçekler var. İris, ylang ylang, sümbül ve mimoza hissettim. Pudralı tarzdaki vanilya, tonka fasülyesi ve sandal ağacı temalı odunsu notalar kapanışı yapıyor. Özellikle bu son bölümde vanilya- tonka faüslyesi- sandal ağacı ekseninde bariz yapaylık var. Sıcaklık genele yayılmıştır. 

Guerlain- Samsara Eau De Parfum ( 2021 ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Biraz yavaş akışkanlıkla, 15 dakika sonra tene yerleşmektedir. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ediyorum. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan şekerli tatlılık, kremsilik, pudralılık ve sondaki yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve fakat bu durum parfümün tene dengeli dozajlanmasını icap ettirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Turunçgillerden odunsu notalara kadar bütün aromalar, kremsi, şekerli, ekşimsi ve pudralı kullanıldığı için, bu parfüm klasik şipre parfüm yapılanmasına daha uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ağustos 2023 Cumartesi

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia EDT / 2021

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, su notaları, çiçeksi notaları, güneş notları ve misk içeriklidir. Tatlı, pudralı, kremsi, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- su notaları, menekşe, kavun, kır çiçekleri,

Orta- güneş notaları, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- menekşe, iris, beyaz misk.

Guerlain- Aqua Allegoria Flora Salvaggia isimli parfümün açılışında serin ve ferah tatlılığa sahip meyveler var. Karpuz aroması, ilk önce net olarak algıladığım nota oldu. Bunu kavun takip etti. Sucul notalar da bunu destekliyor. Sonrasında gene sucul hissiyat yerinde kalmak suretiyle yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar sahne aldı. Menekşe, lotus ve siklamen olabilir. Harmanda kır çiçekleri de yazıyor. Orta bölümdeki güneş notaları ( güneş kremi kokuları ) ve çiçeksi notalarla, parfüm iyice sıcaklaşıyor. Kremsi & pudralı rayihalar içinde güneş notaları, yasemin, portakal çiçeği, frezya ve gardenya hissediliyor. Son kısımda artık iyice pudralı çiçeksi notalar ( manolya, iris, sümbülteber ) ve misk aroması var. 

Guerlain- Aqua Allegoira Flora Salvaggia isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında, önce sucul meyveler ve yeşil çiçeklerle tene yakın duracakken; orta katmana doğru pudralı & kremsi çiçeklerle sonradan dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden sonlara değin artan sıcaklık, kremsilik, pudralılık ve son bölümdeki yapaylığın etkisiyle EDT versiyonu parfüme göre fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Gene de günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyacaktır. Ne var ki, sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatleri için de kullanım opsiyonu olabilir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ağustos 2023 Perşembe

Paco Rabanne- Lady Million Fabulous Eau De Parfum Intense / 2021

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün Paco Rabanne- Lady Million Fabulous Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü konu olarak seçilmiştir. Çiçeksi notalar, vanilya, baharatlar, güneş notaları ve misk içeriklidir. Tatlı, kremsi, pudramsı, sıcak, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- mandalina, pembe biber,

Orta- sümbülteber, güneş notaları, yasemin, ylang ylang,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, meşe yosunu.

Paco Rabanne- Lady Million Fabulous Eau De Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında tatlı hindistancevizi- vanilya ikilisini görmekteyiz. Gene tatlımsılık barındıran ve yeşil kokan tropikal çiçekler bunu takip ediyor. Zambak, neroli ve hibiskus / nar çiçeği olabilecektir. Bu arada, harmanda belirtilen güneş notalarını da net olarak algılıyoruz. Tropikal çiçekler ve güneş notaları güneş kremleri gibi kokuyor. Devamında kremsi çiçeksi notalar var. Yasemin ve frezya tahminleri yaptım. Sonlara doğru baharatlı geçişler yapan sarı- pudramsı çiçeksi notalar sahne almaktadır. Ylang ylang, sümbülteber ve hanımeli hissediyoruz. Tatlı biberli baharat nüansları, pembe biber olmalıdır. Tatlı vanilyalı misk aromalarıyla parfüm tenden ayrılıyor.

Paco Rabanne- Lady Million Fabulous Eau De Parfum Intense isimli parfümde, yeşil & tropikal, kremsi ve pudramsı olmak üzere üç türden çiçeksi notalar grubu var. Yani bu, çiçeksi bir parfümdür. Diğer notalar yardımcı elemandır. Açılıştan itibaren sıcaklık mevcuttur. Kremsi ve pudramsı çiçekler kısmında sıcaklık artıyor. Tropikal çiçekler ise, daha serin, ferah ve enerjiktir. Nota geçişleri başarılı yapılmış. Bariz bir yapaylığa da rastlamadım. 

Paco Rabanne- Lady Million Fabulous isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Günün değişik zamanlarına göre dozaj ayarlamasıyla kullanılabilir ve fakat en isabetlisi, tene dengeli sıkılmasıdır. Dört- beş fıs yeter. Özellikle orta katmandan itibaren yoğunlaşan kremsi ve pudramsı rayihalarından dolayı kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve tene dengeli dozaj şart olmuştur. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 Ağustos 2023 Çarşamba

Paco Rabanne- Olympea Blossom Eau De Parfum Florale / 2021

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün Paco Rabanne- Olympea Blossom Eau De Parfum Florale isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, vanilya, çiçeksi notalar, tuz ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, şekerli, kremsi, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilmektedir. 

Üst- gül, pembe biber,

Orta- armut, şerbet, kuş üzümü,

Alt- vanilya, tuz, kaşmeran, paçuli.

Paco Rabanne- Olympea Blossom Eau De Parfum Florale isimli parfümün başlangıcında yüksek şekerli tonlamalar yapan meyveler ve çiçeksi notalar yer alıyor. Armut, kuş üzümü, aslan meyvesi ve tutku meyvesinin ( çarkıfelek meyvesi ) yanısıra, gül teması ve leylak var. Bunu kremsi vanilya ve tuz aroması takip ediyor. Daha sonra da tuzlu paçuli gibi odunsu notalarla kapanışa yönelmektedir.

Paco Rabanne- Olympea Blossom Eau De Parfum Florale isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı ve fark edilirliği takviye edilebilir. Tene oturma evresinde, özellikle vanilya notasında yapaylık mevcuttur. Ayrıca meyveli- güllü katmanın yüksek şekerliliği gene de tene dengeli sıkılmasını gerektirebilir. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tatlılık genele yayılmıştır. Buna son bölümde tuzlu aromalar katılıyor. Bunun dışında nota geçişleri sorunsuz olmuş.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ağustos 2023 Salı

Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Extrême / 2021

 















Paco Rabanne- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Invictus Eau De Parfum Extrême isimli parfümü incelemek niyetindeyim. Tatlı, kremsi, şekerli, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, reçineler, tonka fasülyesi, vanilya ve amber aromaları barındırıyor. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- pembe biber, limon,

Orta- buhur, lavanta,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, amber.

Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Extrême isimli parfümün açılışında kremsi tatlılıkta turunçgiller ve baharatlar ( limon, pembe biber, kakule ) görüyoruz. Devamında yeşil ve ferah kokan lavanta ve reçinelerle ( buhur ) karşılaşacağız. Şekerli ve yapay tonka fasülyesi, vanliya ve amber troykası kapanışı yapmıştır. 

Paco Rabanne- Invictus Victory Eau De Parfum Extrême isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve biraz boğucu bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Eau De Parfum Extrême konsantrasyonunda olması, baharatlı- vanilya yapısı ve özellikle son bölümdeki yapaylığı nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artsa da bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html