29 Eylül 2022 Perşembe

Giorgio Armani Prive- Orangerie Venise EDT / 2019


Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Bugün Giorgio Armani Prive- Orangerie Venise isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, ekşimsi, buruk, acımsı, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, amber, odunsu notalar ve meşe yosunu içeriklerine sahiptir. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmekte.

Üst- acı portakal, turunçgiller, bergamot,

Orta- neroli, agathosma bitkisi,

Alt- ambroksan, meşe yosunu, sedir ağacı.

Giorgio Armani Prive- Orangerie Venise- buruk, ekşimsi ve acımsı turunçgilleri başlangıçta kullanmış. Acı portakal, bergamot ve mandalina algılıyoruz. Bunu yeşil ve ferah kokan turunçgilli erkeksi çiçeksi notalar takip ediyor. Portakal çiçeği daha yeşil- bitkisel karakterdedir. Tatlı neroliyi de sayabiliriz. Şipremsi ve enerjik kolonya gibi açılıp devam ediyor. Sonlara doğru, rahatsız etmeyen ve muhtemelen bilinçli bir tercihi yansıtan yapaylık içinde amber / ambroksan ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) vardır. Gayet tatlı ve yeşil kokan meşe yosunuyla parfüm tenden ayrılıyor.

Giorgio Armani Prive- Orangerie Venise isimli parfüm, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Sonlardaki yapaylık bile bu durumu ortadan kaldırmıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Orta bölümün devamında tatlı neroliyle beraber, tatlılık yükselse de rahatsız etmiyor. Enerjik bir turunçgilli- yeşil kolonya havasındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


27 Eylül 2022 Salı

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme EDP / 2019


























Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, yapay ve biraz ferah yapsı var. Tonka fasülyesi, vanilya, deri, baharatlar, tütün, turunçgiller ve içkimsi notalar barındırıyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- mandalina, elma,

Orta- portakal çiçeği, muskat, havuç tohumları,

Alt- süet, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümün başlangıcında, kremsi kokmaya meyleden yeşil ve ferah turunçgiller ( mandalina, portakal ) var. Yalnız bunun hemen ardından rom ya da viskiye benzettiğim içkimsi notalar geliyor ve koku hissiyatı daha da şekerleniyor. Orta kısımda keskin anason ve tatlımsı pembe biber biçiminde baharatlar var. Son bölüme doğru pudralı koktuğunu öngördüğümüz vanilya & tonka fasülyesi ve deri notaları sıralanıyor. Buna seyreltilmiş tatlı tütün katılabilir. Kapanışta genel bir yapaylık dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca tatlılık da, muhtemelen tonka fasülyesinin etkisiyle yükseliyor. Ayrıca, parfüm tene yerleştikten iki saat sonra kremsi tonlamalar yapan amber & vanilya ikilisi daha etkili olacaktır.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme- anason, deri, tonka fasülyesi & vanilya ve tütünümsü aromaları ile markanın klasik Code koleksiyonu geleneğinden sapmamış. Ancak bu notaların yukarıda kullanılış biçiminden bahsettiğimiz gibi- parfümün tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeterli olacaktır. Gene aynı anlamda sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti için daha uygundur. Devam edelim, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Giorgio Armani- Code Absolu Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Açılış bölümü tene çabuk oturuyor. Diğer aromalar daha yavaş akışkanlıkla, nihayet tene yakın kalmakta. Çabuk terleyen yağlı tende pudralı, kremsi ve şekerli tonlamalarla gün boyu etkili kalıcılığı var. Fark edilirlik ise ilk anda yoğun ve saldırgandır. Sonra sakinleşip tensel koku haline gelir. Gene açılıştaki kremsi ve şekerli vurgulara dikkat edilerek, dengeli dozaj verilmelidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Eylül 2022 Pazar

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal EDP / 2019

 














Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Prive- Musc Shamal isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Aldehitler, turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Metalik, buruk, ekşimsi, pudralı, sabunsu, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilebilir.

Üst- aldehitler, turunçgiller,

Orta- misk, gül, yasemin,

Alt- amber, sedir ağacı, vanilya.

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal isimli parfümün açılışında aldehitlerin ve metalik turunçgillerin kokusunu alıyoruz. Çünkü burada yapay- sentetik bir şeyler var ( aldehitler ). Bergamot ve limon olabilir. Sonrasında buruk, ekşimsi ve pudralı rayihalar var. Gene turunçgil karışımı ve bu sefer çiçeksi notalar hissediyoruz. Çiçeksi notaların ( gül, yasemin, manolya, papatya ? ) karakteri daha buruk ve pudralıdır. Buna gene pudralı vanilya katılmakta. Sonlara doğru pudralı ama sabunsu yönü daha ağır basan misk ve yapay ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) bulunuyor.

Giorgio Armani Prive- Musc Shamal- metalik, ekşimsi ve buruk turunçgiller; buruk, ekşimsi ve pudralı çizgideki turunçgilli- çiçekler; pudralı vanilya- sabunsu misk gibi koku gruplarına bakılırsa klasik şipre parfüm özelliği gösteriyor. Şipre tarzı parfümlerin tene dengeli sıkılması gerektiği açıktır. Burada da üç- dört- fıs yeter. Aromalar gerçi katman halindedir ama metalik / ekşimsi / buruk / sabunsu / pudralı ton geçişleri ile birbirine bağlıdır. Böylece sırasıyla görevini yapar. Ancak tene yerleşmesi gayet yavaş akışkanlıkla oluyor ve devamında dışarıya karşı yoğun fark edilirlikle esiyor. Çabuk terleyen yağlı tende de en azından, gün boyu güçlü kalıcılığı var. Sabunsu ve pudralı vurguların kalıcılığa katkısı daha fazladır. Ayrıca bu nedenle genel bir sıcaklık da dikkat çekiyor. Sonbahar- kış sezonu, akşam vakti ve soğuk havalar için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


 

23 Eylül 2022 Cuma

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire EDT / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire ( Derin Arzu ) isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Turunçgiller, baharatlar, amber, deri, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, asitli, sıcak, metalik, yapay, ferah ve biraz tozlu yapıdadır. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, portakal, karabiber,

Orta- sümbülteber, safran, tarçın,

Alt- sedir ağacı, kaşmir ağacı.

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire isimli parfümün açılışında çok kısa süre turunçgiller hissettim. Asitli, metalik ve gayet tatlı greyfurt ve portakal algıladım. Sonra sıcak ve biberli baharatlar sahne aldı. Karabiber ve safran olabilir. Orta katmanda gene baharatların ağırlığı dikkat çekiyor. Karabiber geri çekilirken, bunun yerini tatlı baharatlar almaktadır. Tatlı baharattan kastımız, tarçın olacak. Önce safranlı tarçın, sonra da güllü tarçın biçimine giriyor. Son bölüme doğru yapay ve plastiğimsi deri notası belirginleşiyor. Buna tozlu olduğuna karar verdiğimiz odunsu notalar ( paçuli ) ve tatlımsı amber eşlik edecektir. Böylece tenden ayrılıyor.

Roberto Cavalli- Uomo Deep Desire- turunçgiller, orta bölümün devamındaki tatlı tarçın teması, deri, paçuli ve amber çizgisinde büyük oranda Paco Rabanne- One Million esintileri vermektedir. Yalnız Paco Rabanne- One Million parfümündeki keskin nane ( aromatik otlar ) burada yoktur. Ayrıca karabiber- safran da farklı bir uygulamadır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bir saat sonra da baharatlarla tamamen tene yapışıyor. Odunsu notalar ve amber geri planda kalmaktadır. Nota geçişleri başarılıdır. Fakat son bölümdeki yapaylık ve tatlı baharatlardaki şeker oranı rahatsızlık vericidir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam vakti ve serin- soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılması tavsiye edilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Fark edilirlik daha ziyade dışarıya karşı etkili ve yoğundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Eylül 2022 Çarşamba

Roberto Cavalli- Florence Amber EDP / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Roberto Cavalli- Florence Amber ( Floransa Amberi ) isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak ve biraz tozlu yapısı var. Bal, odunsu notalar, çiçeksi notalar, meyveler ve turunçgiller barındırıyor. Şipre- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- mandalina, limon, selvi bitkisi,

Orta- ayva, gardenya, kaşmir ağacı.

Alt- bal, paçuli.

Roberto Cavalli- Florence Amber- şipremsi esintiler veren kremsi turunçgillerle ( mandalina ve portakal ) açılmıştır. Bunu içkimsi- tatlı meyveler ( ayva ve şeftali ? ) takip etmektedir. Kremsi çiçeksi notalar ( yasemin, iris ve gardenya ) parfümün orta bölümünü oluşturuyor. Son bölümde sıcak ve biraz tozlu olabilen odunsu notalar 8 paçuli ) ve şekerli bal algılanmaktadır. Özellikle bal ve paçuli ikilisi amberimsi bir aroma veriyor.

Roberto Cavalli- Florence Amber- kapanıştaki yüksek tatlılığa rağmen rahatsız etmiyor. Yalnız kremsi vurguların baskınlığı nedeniyle dengeli sıkılmasını tavsiye ediyoruz. Dört- beş fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve srasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Paçuli ve bal aromalarıyla yapışkanlık sağlıyor. Ancak öncesinde özellikle dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık değerlerine ulaşıyor. Kremsi çiçekler, bal ve paçuli bu performansta söz sahibidir. Nota geçişleri başarılı olmuş. Tatlı ve kremsi aromalar parfümü domine etmektedir. Dengeli sıkılırsa yaz akşamlarında bile kullanılabilir. Gene de ideal bir akşam, soğuk hava ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi parfümüdür. Dış ortam kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde memnun edici olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Eylül 2022 Pazartesi

Roberto- Cavalli- Deep Desire For Women EDT / 2019


























Roberto Cavalli- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümü inceliyoruz. Çiçeksi notalar, turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve tonka fasülyesi gibi koku içerikleri var. Tatlı, kremsi, yumuşak, şekerli, sıcak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- pembe biber, mandalina,

Orta- yasemin zambağı, portakal çiçeği, kakao,

Alt- paçuli, tonka fasülyesi, vanilya.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümün, büyük ölçüde tatlı ve kremsi koku karakterinden oluştuğunu düşünüyorum.

Burada, açılış ve orta katmandaki turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notalar tamamen tatlıdır. Hatta bazen şekerli yapıya evrilir. Pembe biber / kakule ve mandalina başlangıcı, günümüz modern bayan parfümlerindeki kullanıma uygundur. Yalnız tatlı çiçekler dediğimiz zaman, biraz durup analiz yapmak gerekiyor. Neroli çok şekerli yapıdadır. Yasemin ve manolya biraz daha kremsi tonlara kaçan bir tatlılık veriyor. Çiçekler böylece orta katmanı kaplıyor.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women isimli parfümün sonlarına doğru kremsi kokulara  geçilecektir. Gene klasik paçuli, odunsu notaları temsil ediyor. Buna katılan tonka fasülyesi ise, kremsiliği yükseltip şekerlilik boyutlarına vardırıyor.

Roberto Cavalli- Deep Desire For Women- şekerli neroli ve kremsi- şekerli tonka fasülyesinden dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Ayrıca son bölümdeki notalar yapaylık da barındırıyor, dikkat etmek gerekir. Aromaları tatlı ve kremsi katmanlar şeklinde değerlendirirsek, bunlar tene sırasıyla yerleşiyor. Özellikle kremsi yaseminden, kremsi paçuliye geçiş çok başarılı olmuş. Hızlı akışkanlıkla tene oturmaktadır. Ancak tene yakın kalmaktan ziyade, dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik söz konusudur. Zaten orta bölümde ipuçlarını veren ve sonlara doğru iyice belirginleşen tatlı- kremsi kokular da kalıcılığı yüksek seviyelere taşıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygun olabilir. Gene de en iyisi soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanmaktır. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde daha ideal sonuç verecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Eylül 2022 Cumartesi

Paco Rabanne- Pure XS Night EDT / 2019



























Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün Paco Rabanne- Pure XS Night isimli parfümü incelemekteyiz. Baharatlar, vanilya, reçineler, içkimsi hissiyat ve gurme notalar bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, şekerli, yumuşak, sıcak, yoğun ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı kategoride gösterilmesine rağmen, bence gurme tarza daha yakın bir parfüm olmuş.

Üst- zencefil, ginseng,

Orta- vanilya, kakao, tarçın,

Alt- nür ağacı reçinesi, karamel.

Paco Rabanne- Pure XS Night- içkimsi ( rom içkisi ) yumuşak zencefil ve tatlı vanilyayla başlıyor. Daha sonra bu tatlılık devam etmekle, kakao ve tarçın aromaları geliyor. Vanilyalı reçineler ve karamel ekseninde hem sıcaklık hem tatlılık yükseliyor ve kapanış gerçekleşiyor. Kapanışta artık şekerli bir tatlılık var.

Aslına bakılırsa, Paco Rabanne- Pure XS Night isimli parfüm tamamen gurme notalardan meydana geliyor. Özellikle her daim sıcak ve tatlı- şekerli koku hissiyatı böyle düşünmemize yol açmakta. Çünkü gurme hissiyat, parfümün genelini forse etmiş ve bu da çok düz çizgide giden, sade ve neredeyse hiç değişmeyen koku karakteri yaratmış. Bu nedenle aromaların harman halinde iç içe geçtiğini ve tek parça imiş gibi, aynı anda tene yerleştiğini iddia edebiliriz. Elbette hızlı akışkanlıkla da tene yakın kalıyor. Şekerli  ve yapay tonlamalardan dolayı tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs yeter ) gerekir. Aynı minvalde ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde kullanılabilecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Fark edilirliği de sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Eylül 2022 Perşembe

Paco Rabanne- Olympea Legend EDP / 2019

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Bugün Paco Rabanne- Olympea Legend isimli bayan parfümünü değerlendiriyoruz. Ekşimsi, kremsi, tuzlu, tatlı, şekerli, tozlu, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, deniz tuzu, baharatlar, çiçeksi notalar, vanilya, amber, tonka fasülyesi ve odunsu notalar barındırmakta. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor. 

Üst- erik, kayısı, deniz tuzu,

Orta- çiçeksi notalar, zencefil çiçeği,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, kum, amber. 

Paco Rabanne- Olympea Legend isimli parfüm şipremsi açılış yapıyor : Ekşimsi & kremsi tonlamalar yapan meyvelerin ( erik, kayısı, şeftali, ahududu ) ardından deniz tuzu aroması geliyor. Orta bölümde önce baharat geçişleri, sonra da yoğun çiçeksi notalar sahne alacaktır. Tatlı ve sıcak zencefil- biber ikilisini algılıyoruz. Bunu takip eden kremsi çiçekler yasemin, frezya ve gardenya olabilir. Devamında pudralı çiçeksi notalar ( kediotu, sümbül, papatya ) var. Bunlar tozlu ve sarı çiçeksi vurgular da yapmakta. Son kısım tamamen baş ağrıtan yapay koku bileşenlerinden meydana gelmiştir : Kremsi tatlılığa sahip vanilya- amber, şekerli tonka fasülyesi ve pudralı ve tozlu kokan odunsu notalar ( paçuli ) burada bulunuyor. 

Paco Rabanne- Olympea Legend isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tene oturma tamamlanıyor. Bu işlem bittiğinde kremsi ve pudralı aromalarla tene iyice yapışacak ve sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Aslına bakılırsa, genele yayılan şekerli & tatlı, kremsi ve pudralı tonlamalar nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselecek, son kısımda da yapaylığın hakim olmasıyla tene dengeli dozaj ( üç- dört fıs ) verilmesi şart olacaktır. Çünkü kapanış faslı hakikaten boğucu oluyor ve baş ağrıtıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı var. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Eylül 2022 Salı

Paco Rabanne- Invictus- Legend EDP / 2019


























Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, şekerli, tuzlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, çiçeksi notalar, hafif baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve vanilya içeriklerine sahiptir. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, deniz tuzu, deniz notaları,

Orta- sardunya, defne yaprağı, baharat çeşnisi,

Alt- gayakum ağacı, amber.

Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfümün açılışında önce şekerli bir tatlılık barındıran yapay meyveler var. Çarkıfelek meyvesi, aslan meyvesi ve ahududu olarak düşünüyoruz. Sonra tuzlu deniz suyu aromaları içinde tatlı- köpüklü turunçgiller ( greyfurt, mandalina ) geliyor. Orta katmana doğru sucul ve ferah erkeksi- yeşil çiçekler ( lotus, siklamen ) sahne alacaktır. Çiçeksi notaların geri planında ozonlu sentetik notalar var. Sentetik çamaşır suyu kokuları algıladım. Esasen, parfüm tene yerleştikten yarım saat sonra şekerli baharatlar da devreye giriyor. İlk defa, bir parfümde şekerli karabiber notasına rastladım. Yanında tarçın da var. Sedir ağacı merkezli yumuşak odunsu notalar ve yapay verilmiş tatlı vanilyayla kapanış gerçekleşiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Paco Rabanne- Invictus Legend isimli parfüm, baştan sona kadar şekerliliğe kaçan yapay bir tatlılık barındırıyor. Hatta neredeyse, meyvemsi yapay bir tatlılık yukarıdan aşağıya etkili olmaktadır. Başlangıçtaki meyveler, Haribo yumuşak şeker gibi yapışkan bir tatlılık veriyor. Sonra orta bölümdeki şekerli baharatlar ve sondaki yapay vanilya tatlılığı gereksiz yere yükseltiyor. Bir diğer dikkat çekici husus, koku karakterinde birbirini tutmayan şekerli tatlılık- tuzluluk- ozonlu / sentetik notalar- şekerli tatlılık- yapay tatlılık gibi özetlenebilecek karmaşadır. Bu nedenle tene sıkılırken, dozaj ayarı yapılmalıdır. Çok sıcakta ve sabahleyin sıkılmaz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, öğleden sonra- akşam saatlerine ve serin yaz akşamlarına uyacaktır. Dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma ve sosyal ortamlara da uydurulabilir. Daha iyisi, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanmaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Yapay tatlılıkla da tene yapışıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık sağlıyor. Fark edilirliği de genelde sahibine yöneliktir. Yani sıkıldıktan iki saat sonra sakinleşip, tene yakın kalma eğilimindedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Eylül 2022 Pazar

Viktor & Rolf- Flowerbomb Midnight EDP / 2019


 
 
 













Viktor & Rolf- Hollanda merkezli moda markasıdır. Şimdi Viktor & Rolf- Flowerbomb Midnight isimli bayan parfümünü değerlendirmeyi düşünüyoruz. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, sıcak, serin, sucul, yumuşak, ferah, ve yapay esintileri var. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üstte kuş üzümü, nar, ortada yasemin, şakayık ve alt notalarda beyaz misk ve vanilya aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Viktor & Rolf- Flowerbomb Midnight isimli parfümün açılışını ferah ve serin kırmızı meyveler yapıyor. Tatlı ve kremsi tonlamalarla kuş üzümü, nar ve çilek var. Sonrasında çiçeksi notalar geliyor. Yasemin merkezli kremsi çiçekler önceliklidir. Gül ve zambak da hissediliyor. Bunu yeşil kokan ferah çiçeksi notalar takip etmekte. Bir miktar sucul hissiyat içinde şakayık ağırlıktadır. Lotus ve siklamen de olabilir. Kremsi ve sıcak rayihalarla vanilya- misk kombinesi kapanışı yapmıştır. Buradaki yapaylık rahatsız etmiyor.

Viktor & Rolf- Flowerbomb Midnight isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Tatlılık genele yayılmıştır. Son bölüm hariç, dengeli ve uyumlu notalar var. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Aslında kaliteli bir çiçeksi- meyveli kolonya gibi düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



8 Eylül 2022 Perşembe

Viktor & Rolf- Spicebomb Night Vision EDT / 2019























Viktor & Rolf- Hollanda merkezli moda markasıdır. Bugün Viktor & Rolf- Spicebomb Night Vision isimli parfümü inceleyeceğim. Meyveler, baharatlar, tütün, deri ve tonka fasülyesi gibi koku içerikleri veriyor. Aromalarında yoğun bir tatlılık, şekerlilik ve yapaylık var. Bu yüzden hemen söyleyelim, tene dengeli sıkılmasında yarar görmekteyiz. Üç- dört fıs yeterlidir. Oryantal- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, kakule, yeşil mandalina, yeşil elma,

Orta- kırmızı Şili biberi, karabiber, karanfil, muskat, adaçayı, sardunya,

Alt- tonka fasülyesi, badem, odunsu notalar.

Viktor & Rolf- Spicebomb Night Vision- şekerlenmiş ve içkiye yatırılmış / içkimsi meyvelerle açılıyor. Vişne likörü, elma ve portakal olabilir. Tatlımsı- biberli baharatlar bundan sonra geliyor. Kırmızı biber ve karabiber öne sürülmekte. Sonlara doğru yüksek tatlılık barındıran tütün ve deri aromaları var. Yapay ve şekerli tonka fasülyesi kapanışı yapıyor. Parfümün geneli şekerli ve yapay koktuğu için, daha ziyade sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamdaki davet ve toplantılar ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Viktor & Rolf- Spicebomb Night Vision isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği her zaman yoğun ve saldırgandır. Çünkü etrafa hızla yayılıyor. Çabuk terleyen yağlı tende karabiber- tütün- deri- tonka fasülyesi çizgisini takip etmekle, iki güne yaklaşan yapışkan bir kalıcılığı var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Eylül 2022 Çarşamba

Memo- Vaadhoo EDP / 2019

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Memo- Vaadhoo isimli parfümü konu olarak belirledim. Baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, çakmaktaşı ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, sabunsu, tozlu, kuru, merhemsi, serin, sıcak, yumuşak ve ferah rayihaları var. Aromatik- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- zencefil, reyhan, Çin tarçını,

Orta- sardunya, ölmezotu, yasemin,

Alt- vetiver, paçuli, meşe yosunu.

Memo- Vaadhoo isimli parfümün başlangıcı tatlı, yeşil kokan ve ferah aromalarla şekilleniyor. Baharatlar ve aromatik otlar var. Yumuşak ve biberli zencefil, tarçın ve yeşilimsi / serin kokusuyla hemen tanıdığımız reyhan / defne yer alıyor. Sonrasında kuru- baharatlı hissiyat söz konusudur. Önce, gene kokusunu çok iyi bildiğimiz ölmezotunu algıladım. Sıcak kayaların arasından çıkmış kuru otlar gibi kokuyor. Sardunya ve yasemin gibi baharatlı erkeksi çiçeksi notalar buna eşlik etmektedir. Ayrıca ortalardan itibaren sabunsu- merhemsi hissiyatın çakmaktaşından geldiğini düşünüyorum. Son bölümde tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar ( vetiver teması, paçuli ) var. 

Memo- Vaadhoo isimli parfümde orta katmanın devamı ( çakmaktaşı ) ve kapanıştaki odunsu notalar Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümü andırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu süren tatminkâr kalıcılığı olacaktır. EDP konsantrasyonunda olması ve kuru, tozlu ve sabunsu tonlamaları kalıcılık ve fark edilirliği üst seviyeye çıkarmış görünüyor. Ancak sabunsu ve tozlu yapısı nedeniyle tene dengeli dozaj ( dört- beş fıs ) verilirse ve çok sıcakta sıkılmazsa iyi olur. Aslına bakılırsa, uygun bir dozajlama ile günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu var. Bariz bir yapaylık da yok. Sabunsu çakmaktaşı hariç, diğer notalar uyumlu ve dengelidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Eylül 2022 Pazartesi

Memo- Winter Palace EDP / 2019


























Memo- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Memo- Winter Palace ( Kış Sarayı ) isimli parfümü inceleme konusu seçtik. Tatlı, kremsi, yumuşak, hafif ve ferah aromaları var. Turunçgiller, amber, aromatik otlar, baharatlar ve vanilya içeriklidir. Aromatik- yeşil grupta gösterilmiş.

Greyfurt, amber, bergamot, benzoin, laden otu, portakal, sığla yağı, Tolu balzamı, vanilya, kırmızı çay, misk, tonka fasülyesi, limon, mate bitkisi, gurjan balzamı gibi notalar verilmiş.

Memo- Winter Palace- kremsi ve köpüklü turunçgillerle ( greyfurt, bergamot ) açılmış. Sonra tatlı amber geliyor. Yeşil çay ve hafif baharatlı tarzda karanfil ikilisini orta bçlümde görüyoruz. Tatlı vanilyayla kapanış yapılmış.

Memo- Winter Palace isimli parfüm, Çin kültürüne ( Çin seddi, saray yaşamı, Çin mutfağı ve çay seromonisi ) atıf yapmak için tasarlanmış. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Kaliteli turunçgilli- aromatik bitkisel kolonya tarzındadır. Parfümün orta katmanından itibaren ferah yeşil- bitkisel aromalar belirginleşiyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

2 Eylül 2022 Cuma

Bottega Veneta- Illusione For Her EDP / 2019


























Bottega Veneta- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Bottega Veneta- Illusione For Her isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, kremsi, şekerli, sucul, ozonlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, aromatik otlar ve vanilya gibi koku içerikleri veriyor. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiş.

Üstte bergamot, kuş üzümü, ortada portakal çiçeği, incir yaprağı, alt notada tonka fasülyesi ve zeytin ağacı aromaları açıklanmaktadır.

Bottega Veneta- Illusione For Her isimli parfümün başlangıç vurguları kremsi tropik meyveler ( ananas, kuş üzümü, mango ) olmaktadır. Devamında gene kremsi tonlamalar yapan çiçeksi notalar ( yasemin, frezya ) ve vanilya kombinasyonu var. Son kısımda artık yeşil- bitkisel koku formu, gidişata tamamen hakim olacaktır. Yeşil kokan ferah çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, şakayık ) baskındır. Bunu yeşil bitkiler ( incir yaprağı, kişniş ) destekliyor. Kapanıştaki bu yeşil notalar, toplam olarak sucul ve ozonlu karakterdedir.

Bottega Veneta- Illusione For Her- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Bunun öncesinde, sahibine yönelik gayet kuvvetli fark edilirlik performansı var. Tatlılık genele yayılmıştır. Ancak sonradan meyveler ve vanilya bazında şekerli ve yapay hissiyata yol açmaktadır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Bu şartla günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çabuk terleyen yağlı tende, özellikle vanilya ve kremsi çiçeklerle gün boyu tatminkâr bir kalıcılık vermektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html