31 Temmuz 2013 Çarşamba

Guerlain- Vetiver EDT / 2000


 

 


 

Fransızlar' ın 175 yıllık efsanevî parfüm ve kolonya markası Guerlain, zamanında birçok yeniliklere imza atmıştı. Kendi tarlalarından hasat ettikleri vanilya ve ylang ylang yağlarını ve o dönemde ilk defa sentetik malzemeyi parfümlerinde kullanmışlardı.

Vetiver kullanımında da Guerlain öncü kabul edilir. 1959 yılında vetiver temalı Guerlain- Vetiver parfümünü çıkardılar. Bu, klasikleşmiş kokuyu 1961 yılında modernize ettiler. Guerlain- Vetiver, parfüm dünyasının kült ve efsane kokularından biridir. Her erkeğin koleksiyonunda bulunması icap eder...

Guerlain- Vetiver, odunsu- aromatik sınıfına dahil edilmekte. Odun, aromatik notalar, baharat, yeşil notalar ve dünyevî/ doğal aromalar gibi koku nüansları veriyor.

Modernize versiyonunun harmanı şöyle=

Üst= Mukat, kişniş, mandalina, portakal çiçeği, bergamot, tütün, limon.

Orta= Karanfil, sandal ağacı, karabiber, süsen kökü, adaçayı, vetiver.

Alt= Deri, tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, vetiver, mür ağacı.

Genel Değerlendirme= Açılış notaları asitli ve buruk turunçgillerdir. Bunu takiben sabunsu yeşil bitkiler ( adaçayı, kişniş, fesleğen ) geliyor. Bu hissiyat uzun süreli olmakta. Parfüm tene başlangıç notalarıyla yerleşip, kuruyor ve güzelleşiyor.

Ortalardan itibaren biraz sıcak ve tatlımsı baharatlar ( karanfil, karabiber, zencefil ) da alınıyor. Çiçekler de bunu destekliyor. Parfümün kapanışı ise, vetiver merkezli odunsu notalar, odunsu amber / tütün ile olmakta.

Doğal, rafine, akışkan, genelde dengeli bir harman/ nota sentezi var. Açılışta asitli, ortalara doğru baharatlarla biraz tatlanan, sonlarda da odunsu notalar ile kurulaşan bir yapı gösteriyor.

Koku düzleminde turunçgil, yeşil notalar, baharat, odunsu notalar, amber var. Notalar birbirinin içine geçmiş gibi algılanıyor. Sentetik, yapay bir şey hissetmedim.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlar, vetiver, amber var. Vetiver, ana tema olarak, her daim lüks ve zenginliğin simgesidir. Bu çizgide kalite, kalıcılık ve güzellik unsurları en üst düzeyde bir beğeni ve takdir duygusu uyandırmakta. Kaliteli ve klas bir parfüm.

Bence, sonbahar ve ilkbahar arasında geçişkenliği olan bir parfüm. Mevsimsel kullanım opsiyonu bayağı geniştir. Günlük kullanımda tazeleme gerektirmez. Güçlü, kalıcı, maskülen bir kokusu var= Benim tenimde 1,5 gün kuruyup etkili oldu. Davet, resmî toplantı, günlük gezi anlamında değerlendirilebilir. Yalnız, keskin aromaları nedeniyle dengeli dozlanması gereklidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 


 

30 Temmuz 2013 Salı

Creed- Tabarome EDP / 2000





Creed- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Creed- Tabarome isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, turunçgiller, amber, odunsu notalar, tütün ve deri içerikleri barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah, tozlu, buruk, ekşimsi, metalik, kirli ve yapay esintiler veriyor. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilmiş.

Üst- zencefil, mandalina, bergamot, limon, mandalina,

Orta- sandal ağacı, vetiver,

Alt- misk, çay, tütün, paçuli, ambergis, deri.

Creed- Tabarome isimli parfümün açılışı tozlu, buruk ve bir miktar keskin / metalik turunçgillerle olmakta. Bergamot ve mandalina seçiliyor. Sonra zencefil merkezli tatlı ve yumuşak baharatlar gelir. Burada turunçgilli- baharatlar hissiyatı verilmiş. Devamında odunsu notalar sahne alacaktır. Yeşil- ferah kokan çimensi vetiver ve daha ziyade tozlu topraksı paçuli hissediliyor. Kapanışa geldiğimizde yapay amber / ambergris baskınlaşıyor. Buna tatlımsı ve yumuşak tütün katılıyor. Yapay ve kirli deri notası algılanmakta. Tende kalan son aromalar gene odunsu notalar ( baskın paçuli ) olacaktır.

Creed- Tabarome- orta katmandan itibaren yapay, sentetik ve parlak aromalar vermekte ve koku kalitesini düşürmekte : Ambergris ve deri notaları buna sebep oluyor. Yani tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Buna dikkat edilmezse baş ağrıtma potansiyeli söz konusudur. Bunun dışında baharatlar, tütün, odunsu notalar ve nispeten turunçgiller yumuşak, doğal, tatlımsı ve yeşil kokan yapısıyla beğeniliyor. Yani harmanda ilginç biçimde hem doğal hem de yapay ve zorlama aromalar vardır. Bu da parfümü sevip sevmeme konusunda tereddütlere yol açıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yapışıp yakın kalmadan önce, ilk anlarda fark edilirliği yüksek olmakta. Sonra sakinleşip tensel koku formuna geçiyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Kıyafet üzerinde tütün- zencefil merkezli ve daha yeşil- otsu kokuyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçil dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanabilirsiniz.

Creed- Tabarome isimli parfümün, birendi ve kaliteli purolara olan sevgisiyle tanınan ünlü İngiliz devlet adamı Winston Churchill' e ithafen tasarlandığı belirtilmekte.

Aromatik- fujer ? Belki turunçgillerden aromatik tarz yaratmaya çalıştılar. Parfümde pek fujer bir taraf var mı ? Deri, paçuli desek, biraz olabilir. Ama zencefil, tütün ve odunsu notaların baskınlaştığı bir parfüm, odunsu ve baharatlı kısma daha fazla vurgu yapar...

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html





 


29 Temmuz 2013 Pazartesi

Comme des Garcons- Serî 1- Leaves Lily EDP / 2000




















Japon niş parfüm markası Comme des Garcons' un; çiçeksi ve modern tarzdaki kokusu Comme Des Garcons- Serî 1 Leaves Lily hakkında birkaç söz söylemek gerekir...

Zambak yaprakları... Parfümün ismi böyle. Notaları ise frezya, zambak, gül ve yasemin olarak açıklanmış. Ne ki, zambak her daim baskındır ve karakter belirleyicidir. Çiçeksi- yeşil notalar grubuna dahil edilmiş.

Genelde tatlımsı notalar var. Açılışta ben beyaz çiçekler, zambak ve gül notalarını hissettim. Daha sonra gül ve zambak devam ederken, yasemin notası da bunlara katılmaktadır. Zambak ve nispeten gül notası, baharatlı yapıya evrilmektedir.

Koku karakteri çok değişmiyor, düz çizgide ilerliyor. Ama bu, sıkıcı değil. Tene oturup kurumaya başlayınca; yeşil çiçeksi notalar ( siklamen, menekşe ), zambak, gül ve yasemin sıralamasını takip etmekte. Yalnız, yasemin notası ortalarda biraz daha belirgin olmakta. Kapanış da böyle oluyor.

Sentetik ve sabunsu ( aldehitler ve mimoza ve manolya gibi çiçekler ) rayihalar da algıladım. Ne var ki, bu rahatsız etmedi. Dünyevî notalar ve aromatik etkiler de var.

Hafif, aromatik, ıslak yeşil bitkili notalar geneli domine eder. Nota olarak, zaten zambak aynı işi görmektedir.

Dağ havası, nehir kenarı, derin vadiler gibi imajları çağrıştırıyor.

İlkbahar- yaz kokusu olmuş. Dozaj konusunda sıkıntı olmaz. Günlük kullanıma uyar. Her ortama ve saate uyum sağlar. Kalıcılığı 6- 8 saat arasındadır. Yoğun çiçekli yapısı, serin havalarda 2 saat fazladan kalıcılık yapmakta.

Ferah, dinamik ve biraz da yoğun çiçekli yapısı ile modern parfümlerin farklı bir versiyonu olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


28 Temmuz 2013 Pazar

Ajmal- Carbon EDP / 2000


























Ajmal- Arap niş parfüm markalarından biridir. Birleşik Arap Emirlikleri markasıdır.

Ajmal- Carbon- bu markanın modern parfümlerine örnek teşkil ediyor. Çünkü Ajmal- genel beğeniye uygun olarak Akdenizli, Modern ve günümüz tatlı baharatlı tarzında kokular da üretmektedir.

Ajmal- Carbon- ferah, fresh, sucul ve tatlı tonlamaları daha fazla vermektedir. Sıcak, tozlu, sabunsu etkileri de mevcuttur. Turunçgil, baharat, aromatik ot ve odunsu nüanslar ile biçimleniyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda yer alması kararlaştırılmış.

Üst notada turunçgil harmanı, lavanta, ortada karanfil, menekşe, alt notada paçuli, misk ve odunsu notalar açıklanmakta.

Ajmal- Carbon- keskin ve metalik turunçgillerle açılıyor. Greyfurt ve limon olabilir. Bununla beraber, tozlu aromatik otlar da açılışta egemendir. Lavanta kesin olarak seçiliyor. Adaçayı, kekik bunu takip edebilir. Devamında sabunsu vurgular var. Aromatik otlar ve erkeksi çiçekler algılanır. Menekşe ve leylak tahminlerini yapıyoruz. Sulandırılmış- aromatik baharatlar var. Kakule ve karanfil seçiliyor. Kapanış da yumuşak odunsu notalar ( paçuli- vetiver ) ve miskle yapılmakta.

Çok sıcak yaz günlerinde kolonya olarak değerlendirilebilir. Temiz, net ve yumuşak aroması var. Dengeli bir tatlılık mevcuttur. Nota geçişleri başarılıdır. Kibar ve centilmen bir havası var.

Ajmal- Carbon' un kapanışındaki odunsu notalar, kalıcılığa bir miktar katkı yapıyor. Genel durum ise, kaliteli bir kolonya havası veriyor. Günlük kullanımda tazeleyebilirsiniz. Koku formu, bir yenilik getirmiyor. Genel beğeniye uygun bir yapıdadır. Dozaj konusunda serbestsiniz. Güvenle kullanılabilir. Farlı dozaj miktarlarıyla, her sosyal faaliyette kullanılır.

Mevsimsel olarak ilkbahar ve sonbahar arasına denk geliyor. Sonbaharda odunsu notalar, ilkbahar ve yazda turunçgiller ve aromatik otlar ön planda olacaktır. Kaliteli bir kolonyadan biraz daha fazla kalıcılık yapar. Fark edilirliği sahibine dönüktür. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

26 Temmuz 2013 Cuma

S. T. Dupont- Essence Pure Pour Homme EDT / 2000


 


























S. T. Dupont adlı aksesuar firması Fransa / Paris merkezlidir. Simon Tissot- Dupont tarafından 1872 yılında kurulur. Lüks eşya, bavul, deri cüzdan, lüks kalem ve seyahat aksesuarları üretir.

Markanın bir parfümünü inceleyeceğiz= S. T. Dupont- Essence Pure Pour Homme.

Odunsu- aromatik gruptadır. Odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar, narenciye esintileri alınır.

Üst- biberiye, kişniş, mandalina, greyfurt,

Orta- iris, lavanta, bambu ağacı,

Alt- selvi ağacı, amber, misk, sedir ağacı.

Baştan sona her şey, aromatik hissiyatın etkisindedir. Dengeli bir tatlılık bulunur. Hafif, fresh, temiz, ferah esintiler mevcuttur. Aromatik ot, tatlımsı meyve ve canlı turunçgiller açılışta takdir edilir. Sonra tatlı lavanta, yeşil çiçekler, yumuşak baharatlar, misk ve yumuşak odunsu notalarla devam eder ve kapanışı yapar. Notalar iç içe geçmiştir, harmanlanmıştır. Aynı anda bütün notaları hissedebilirsiniz. Çünkü, tene çabuk yerleşip kuruyor. Gayet rafine ve akışkan yapısı var. Aşırılık, dengesizlik yok.

Biberiye, lavanta, misk ve sedir ağacı çizgisinde şifalı bitkiler gibi kokuyor. Burası hoşuma gitti.

Yaz mevsimi için üretilmiş. Günlük kullanımda bütün sosyal uğraşlarda sizi temsil edecektir. Modern, taze ve kaliteli bir rayihası var. Dozaj konusu sıkıntı yaratmaz, büyük ölçüde serbestsiniz. Fark edilir yönü başlarda belirgindir, sonra söner. Tene yakın durur. Kalıcılığı tenimde gene de başarılı oldu. Ağaçsı notalar, lavanta ve otlarla 7 saat kadar dayandı. Kolonya tarzına yakın bir parfüm olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Temmuz 2013 Perşembe

L' Artisan Parfumeur- Tea For Two EDP / 2000



 


























Fransız firması L' Artisan Parfumeur- yeşil çay temalı bir koku yapmış= L' Artisan Parfumeur- Tea For Two...

Aromatik- baharatlı olarak lanse ediliyor. Baharat, aromatik nota, yeşil bitki, tütün katmanları var.

Harmanına bakalım=

Üst- bergamot, yıldız anason, çay.

Orta- tarçın, zencefil, baharat katmanı, zencefilli çörek (!).

Alt- bal, vanilya, deri, tütün.

Gurme tarzı, özellikle kapanış bölümünde değerlendiriliyor.

Çay aroması sentetik ve yapay olarak hissediliyor. Açılışta çay notası yoğun biçimde alınıyor. Açılışta ayrıca keskin anason da algılanıyor.

Tatlı baharat sentezi ise, parfümün kalbinde egemen durumdadır. Sonrasında vanilya- bal- odunsu amber çizgisi ile parfümün iyice tene oturup güzelleştiğini anlamaktayız. Aralarda tütün de var.




Koku düzleminde genelde çay, anason, baharat, vanilya ve amber bulunuyor. Bütün notaları neredeyse içine alan bu yapı düzeninde; pek de dengesizlik, aşırılık olduğu söylenemez. Rahatsız olmadık. Sentetik çay hariç, aksayan nota yok. Anason, normalde beni rahatsız eder. Ne var ki, burada tatlı baharatlara eklemlenmiş biçimde algıladım. Bu da hiç fena bir yorum değil...

Derinlik ve konfor çizgisinde tatlı baharatlar, vanilya, bal ve odunsu amber bulunmakta. Kalite, güzellik ve kalıcılık unsurları burada yer alıyor. Gurme tarzına yakın duruyor. Özellikle baharat çeşnisi sofistike ve şatafatlı tonlamalar yapmakta.

Aromatik başlayan, baharatlarla devam eden ve gurme tarzına göz kırpmak suretiyle kapanan ilginç bir parfüm olmuş.

Hangi mevsime uygun ? Bence, sonbahar- kışa... Çünkü, baharatlar, anason ve bazılarının rahatsız olabileceği amber ve bal var.

Tatlılık genele yayılmış. Tenimde baharat- gurme tonlarıyla ortalama 12 saat kalmakta. Dengeli sıkılırsa iyi olur. Günlük kullanıma değil de, konsept deneyime daha uygun olacağını düşünüyorum.

Koku - 4 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Temmuz 2013 Salı

Armand Basi- Armand Basi Homme EDT / 2000



























İspanyol moda markası Armand Basi, 1940' larda Barcelona' da ilk mağazasını açmış. Sonra butiklerle devam etmiş. Kurucusu Mercedes Basi' dir. Parfüm, ev tekstili, güneş gözlüğü, aksesuar, çanta, ayakkabı, kemer, erkek- kadın giyim, saat gibi ürünler üretiyor. Hedefleri kibar, bireysel ve modern ve stil sahibi bir marka olarak; 25- 35 yaş arası orta ve üst gelir grubuna hitap etmek...

Armand Basi Homme, markanın aromatik- fujer parfümü olarak tanıtılmakta. Harmanı =

Üst- tarçın, lavanta, kakule;

Orta- muskat, tonka fasülyesi,  lila, tütsü, vadi zambağı;

Alt- sandal ağacı, misk, vanilya, öd ağacı, sedir ağacı.

Ben bu parfümün Gucci Envy, Carolina Herrera VIP 212 Men, Ermenegildo Zegna Forte gibi kokularla benzerliğinin olduğunu düşünüyorum.

Baharat, odunsu ve aromatik notalar geneli yansıtmakta. Koyu ve buruk tonda baharatlarla başlıyor. Daha ilk anda bir yapaylık var. Koku karakteri pek değişmiyor. Tene oturunca, güzel bir yumuşak tütsü- tonka fasülyesi kombinesi olmakta. Daha sonra, kapanışta yoğun ağaçsı notalar var.

Açılışta kısa süre aromatik notalar hissediliyor. Ama baharatlar her daim baskındır. Fazla tatlılık yok. Koyu- buruk notalar var. Harmandaki notalar katman şeklindedir. Sonlarda ise, balzamsı his var.

Tende bir günden fazla duruyor. Ne ki, harman ve koku karakteri temiz ve pürüzsüz değil. Sonbahar- kışa daha uygun olur. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam saatlerinde iyi sonuç verir. Nereye giderseniz gidin, bu parfümün dozajını ayarlamak zorundasınız. Akşam davetlerinde dengeli kullanılmalıdır. Günlük kullanıma pek uymaz.

Baharat kullanımı Gucci Envy; tonka- ağaç- amber kullanımı Carolina Herrera VIP 212 Men etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Temmuz 2013 Pazar

Gucci- Rush For Men EDT / 2000























İtalyan moda markası Gucci' nin odunsu- baharatlı parfümü Gucci- Rush For Men isimli parfümü tanıtıyoruz.

Odun, aromatik notalar, sıcak baharatlar, şipre notaları bu parfümün karakteri olmuş.

Harman=

Üst= Lavanta, şipre notalar.

Orta= Sandal ağacı, sedir ağacı, ardıç ağacı.

Alt= Sandal ağacı, paçuli, beyaz misk.

Genel fikir= Bu parfüm bana Tom Ford- Black Orchid' i hatırlattı.

Açılış ferah ve tatlı aromatik notalarla olmakta. Sonra zaten silme odun ve ağaç kombinasyonu var. Koyu, tozlu notalar var. Basit ve anlaşılır bir koku. Sıcak, baskın notalar var. Tatlılık kısa sürüyor. Burada misk ve sandal baharatımsı nüanslar vermekte. Tene oturup güzelleşmesi egzotik tarzda ağaçlarla oluyor. Kalıcılık, kalite, güzellik işaretleri bu odunsu- ağaçsı katmanda toplanmış.

Fazla sıkılmazsa rahatsız etmez. İdeal sonbahar- kış parfümü. Kalıcılık süresi uzun= Tenimde 1,5 gün kaldı. Aslında pek öyle rahatsız edici, aksayan yönleri yok. Notalar akışkan ve rafine olmuş. Çok çabuk kalp notalara geçiliyor ve tene oturuyor.

Günlük kullanıma pek uygun değil. Çünkü, yoğun baharat ve ağaçlar buna izin vermez. Daha çok, konsept kullanıma uygun, özel bir koku olduğunu söyleyelim.

Farklı, modern ve dünyevî tarzıyla denemeye değer bir parfüm.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Temmuz 2013 Cuma

Histoires de Parfums- Noir Patchouli EDP / 2000




























Histoires de Parfums, Fransız parfüm ve kolonya üreticisidir. Son yıllarda niş ve ana akım markalar paçuli temalı ve odunsu bazlı parfümler yapmaktalar. Histoires de Parfums Noir Patchouli de bunlardan biridir.

Paçuli teması, odunsu notalar, baharatlar, misk, deri, aromatik unsurlar bu kokuyu şekillendirmiş. Aromatik- odunsu tarzda gösteriliyor.

Üst= Paçuli, kakule, kişniş,

Orta= Çiçeksi notalar, ardıç meyvesi, paçuli,

Alt= Misk, deri, paçuli, vanilya.

Paçuli notası her katmanda tekrarlanmış. Böyle bir uygulamaya daha önce şahit olmadım. Tozlu, topraksı, karanlık ve güçlü bir paçuli parfümü domine ediyor.

Açılış ilginç olmuş= Paçulinin tozlu- topraksı havası, zencefil merkezli tatlı ve yumuşak baharatlarla kaynaşmış. Arada aromatik- meyveli notalar var. Lüks, kaliteli ve kalibreli bir başlangıç yapmakta. Harman da zaten zengin ve detaylı olmuş.

Daha sonra çiçeksi notalar, ardıç meyvesi ve aromatik otlar geliyor. Burada gene paçuli var. Fakat, açılışa nazaran daha yumuşak ve kremsi tandanslı aromalar mevcuttur. Paçuli biraz önceki başlangıca göre yumuşamış ve kabul edilebilir hale gelmiş gibidir. Açılışta çok yoğun ve güçlü bir paçuli vardı.

Son kısma gelirsek... Burada karanlık deri notası egemen olmakla, gene tozlu bir paçuli bulunur. Hayvansı ve yoğun bir amber, yapaylık sınırlarında dolaşıyor. Misk notası, bu bölümde tek yumuşak ve kremsi aromadır.

Çok tatlılık yok. Genelde tozlu- topraksı notalar var. Derimsi, hatta bazen dumanlı rayihalar var. Lüks ve kompleks harman değerlendirilmekte. Paçuli her daim baskındır. Çiçekler ortalarda çok az yer kaplar. Aromatik notalar ve meyveler başta ve ortada önemli bir elemandır. Ama şöyle ya da böyle, bütün elemanlar paçulinin tozlu- topraksı vurgularından nasibini almıştır.

Notalar genellikle hızlı bir şekilde akıyor ve çok çabuk tene oturuyor. Ve aroma geçişleri bence pürüzsüz ve temiz olmakta. Bu da, paçulinin bir tozlu- bir yumuşak gelgitlerini saymazsak, nispeten dengeli ve rafine bir harmana işaret ediyor. Sonlarda bir de yapay gibi algılanan amber var.

Koku düzleminde paçuli- zencefil/ tatlı baharat- aromatik notalar- çiçekler- meyveli notalar- deri- amber- misk notaları bulunur. Paçuli ikide bir tekrarlanıp duruyor. Başlangıçtan ortalara değin, yumuşak baharatlı- meyveli, aromatik nüanslar kendini gösteriyor.

Derinlik ve konfor noktasında zencefil/ tatlı baharatlar- aromatik notalar- orta katmandaki yumuşak paçuli- misk notaları mevcuttur. Bu aromaları aradan çıkarıp aldım. Çünkü, en güzel, kalıcı ve kaliteli notalar bunlardır. Sadece bu unsurlar, parfümün oluşmasına yeterdi.

Tenimde kalıcılığı iki gün kadar oldu. Fark edilirliği de başarılı olmuş. Bunda tozlu- topraksı paçuli, deri ve amber önemli rol oynamakta. Zaten tenime bu notalarla yerleşip kurudu.

Elbette sonbahar- kış zamanı kokusudur. Yoğun ve güçlü aromaları yaz sıcağında çekilmez. Öğleden sonra ve akşam parfümü olur. Serin havalarda iyi sonuç verir. Çok sıkılmadığı takdirde yumuşak baharatlar, misk ve aromatik- meyveli tarafıyla günlük kullanıma uygundur. Gece gezmeleri, davetler ve kokteyller için düşünülebilir. Yumuşak baharat, çiçek, misk ile Doğu etkisi belirgindir. Odunsu paçuli ve aromatik notalarıyla da modern tarz parfümlere yönelmeden bahsedebiliriz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Histoires de Parfums- Marquis de Sade 1740 EDP / 2000




Histoires de Parfums, Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün inceleyeceğim parfümü tütün notaları domine etmekte. Diğer önemli nüanslar baharat, deri ve amberdir= Histoires de Parfums Marquis de Sade 1740 isimli parfüm, odunsu- oryantal kategoriye verilmiş. Notaları da şöyle açıklanmış=

Üst= Artemisia, bergamot;

Orta= Paçuli, kakule, kişniş;

Alt= Sedir ağacı, elemi reçinesi, laden otu, deri, deri, vanilya, ölmez otu.

Eski ve küflü kokan bir tütün, tozlu ve ekşi turunçgiller ve meyveler ile yapılan başlangıç, beni pek etkileyemedi. Devamında tütün notası tozlu ve buruk hale geliyor. Sonra da modern tatlı baharatlar sahne alıyor. Kapanış bölümü de odunsu notalar, amber, tatlımsı baharatlar ve deri notalarına ağırlık vermiş gibi görünüyor. Genel durum böyle...



Harmanda bergamot, zencefil- kişniş ve paçuli gayet rafine ve temiz olarak hissedilmekte. Zaten bu aromalar, kendi katmanlarında belirleyici kıstastır. Genelde eski, buruk, tozlu, kuru ve hatta şipre tarzı notalar var. Çok tatlılık yok. Maskülen bir koku olmuş. Dumansı rayihalar var. Zengin, detaylı ve karanlık bir harmanı olduğunu söyleyelim.

Koku düzlemi= Tütün- bergamot- meyveli notalar- tatlı baharatlar- odunsu notalar- amber- deri sıralamasını takip ediyor. Kuvvetli, vurucu ve çoğu zaman tahammül edilmesi zor bir tütün aromasının baskın olduğu bir harman var.

Derinlik ve konfor noktası= Modern tatlı baharatlar- paçuli- deri- amber olarak kayda geçiyor. Belli bir kalite, lüks ve kalıcılık gibi doneleri vermektedir. Dikkat edilirse, bu çizginin Doğulu parfümlerin ipuçlarını verdiği görülecektir.

Tütün notası, önce sigara dumanı hissi yarattı. Daha sonra, ortalarda tatlı- meyveli pipo tütünü biçimine girdi. Pipo tütünü yorumunu beğendim. Esasen kapanışta deri ve amber biraz daha etkili olmuş. Sonbahar- kış için ideal bir parfüm olur. Tenimde kalıcılığı bir güne yaklaştı. Şüphesiz baharat, tütün, amber, odunsu notalarla fark ediliyor. Sonra tene yakın durmakta. Dengeli dozaj verilirse, akşam saatlerinde kullanılır. Akşam davet ve kokteyllerinin vazgeçilmezi olur. Centilmen ve beyefendi bir tarza sahiptir. Bu parfümü kullanmak ve takdir etmek için tecrübeli olmak gereklidir. Kuru, tozlu, buruk biçimlenme çoğu kişiyi rahatsız edebilir. Ne var ki, bu, notalarda dengesizlik olduğu anlamında alınmamalıdır.

Koku -4 Kalıcılık -4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html







15 Temmuz 2013 Pazartesi

Frederic Malle- Le Parfum de Therese EDP / 2000

 















Frederic Malle- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümü inceleme konusu olarak belirledim. Ekşimsi, buruk, tatlı, tozlu, metalik, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunmakta. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri ve turunçgiller barındırıyor. Şipre- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kavun, mandalina, 

Orta- erik, gül,

Alt- deri, vetiver, sedir ağacı.

Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümün açılışı şipremsi biçimde gerçekleşiyor. Zaten genel karakteri böyledir. Yalnız biz, bu parfümü koku gruplarına göre yorumlamak istiyoruz :

Başlangıçtan orta katmana kadar ekşimsi ve buruk rayihalar mevcuttur. Kavun, mandalina, bergamot, erik, gül ve siklamen bu anlamdadır. Meyveler, turunçgiller ve çiçeksi notalar, hatta genel koku karakterine büyük oranda hakimdir. Orta bölümün bir diğer koku tonlaması ise tatlı ve metalik gül- deri ikilisidir. Gül notası orta katmanın sonuna değin iner ve burada deri aromasıyla birleşerek tatlılaşır. Kapanışta göreceğimiz odunsu notalar yumuşak, yeşil / çimensi ve tozlu yapıdadır. Bunlar vetiver ve sedir ağacıdır. 

Frederic Malle- Le Parfum de Therese isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını gözlemledim. Çünkü benim tenimde gayet sakin ve tensel koku tavrına büründü. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlaması, EDP formatında olmasına ve deri ve odunsu notaların gücüne bağlanabilir. Tatlı ve metalik kullanılmış gül- deri kombinasyonunda yapaylık vardır. Ancak rahatsız etmez. Buna karşın nota geçişleri başarılıdır. Şipremsi- meyveli yapısından ötürü tene özgürce sıkılabilir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, ılık ve serin yaz akşamlarına, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Temmuz 2013 Cumartesi

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie Extrait De Parfum / 2000




























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfüm, bugünkü konumuzu meydana getirmekte. Bu parfümü Jean- Claude Ellena tasarlamış. Soğuk, yumuşak, tozlu ve tatlımsı rayihaları var. Çiçeksi notalar, bitkiler, baharatlar ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Notaları kişniş, pembe biber, sedir ağacı, melekotu, ardıç meyvesi ve misk olarak açıklanmış.

Angeilques Sous La Pluie, yağmur altında melekotu şeklinde çevriliyor.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie- yeşil kokan soğuk / serin çiçekler, çayır, çimen ve yaprak kokuları ile açılış yapıyor. Sonrasında gene soğuk ve yumuşak baharatlar geliyor. Yumuşak odunsu notalar ve misk kapanışı yapıyor.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfümün soğuk baharatları pembe biber ve kakule olabilir. Bunlar orta katmanda yer alıyor. Ancak son kısma kadar etkili oluyor. Tene oturma döneminde biraz tatlımsı hale geliyor.

Yeşil kokan ferah çiçekleri lotus ve yasemin olarak düşünüyoruz. Bunların etrafına yaprak, çimen ve bitkiler yerleştirilmiş. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan parfümde, son bölümdeki yumuşak sedir ağacı bile yeşil bitkisel koku formuna sahiptir.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfümdeki çiçekler, bitkiler ve yapraklar, yağmur yağmış da, aradan 1 saat geçmiş gibi kuru, yumuşak ve serin kokular vermekte. Kolonya tarzındaki parfümün kalıcılığı ve fark edilirliği yeterli düzeydedir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Çok az tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Temmuz 2013 Perşembe

Frederic Malle- Noir Epices Extrait De Parfum / 2000



























Frederic Malle, Fransız niş parfüm evidir. Frederic Malle isimli parfüm tasarımcısı tarafından kuruldu. Dedesi Christian Dior' un parfüm hattını kurmuş. Annesi de aynı markanın sanat yönetmenliğini yapmış. Frederic Malle, kendini Parfüm Editörü olarak tanımlıyor. Bu marka mum, parfüm, yenilikçi ev kokuları, sabun ve vücut bakım ürünleri tasarlıyor...

Frederic Malle- Noir Epices. Karanlık- koyu baharatlar. Michel Roudnitska' nın tasarımı olan bu kokuyu inceleme için seçtim.

Baharat, turunçgil, gül ve odunsu bazlarla şekillenen bu koku, oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- portakal, gül, sardunya;

Orta- muskat, tarçın, karabiber, karanfil;

Alt- sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı, vanilya.

Genel özellikler= Dengeli bir tatlılık, basit ve sade bir koku hissi var. Notalar temiz ve net algılanır. Düz çizgide ilerleyen kokusu büyük değişimler göstermez. Baharatlar koyu ve sofistike değil, son derece rafine ve kolay anlaşılır biçimdedir. Baharatlar ve gülle Arap esintileri vermektedir. Bu bölüm en beğendiğimiz katman oldu.

Kremsi ve yumuşak turunçgiller ( mandalina ) modern bir açılışa meydan verir. Burada gül ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, menekşe ) da vardır.

Devamında yumuşak ve tatlı baharatlarla tene oturur= Zencefil- biber- karanfil. Gene gül notası vardır. Güllü baharatlarda zencefil ağırlıktadır. Bu kısım biraz yağlıdır.

Kapanış= Paçuli baskın olmak üzere odunlar, amber ve sedir ağacı alınır. Paçuli tozlu- topraksıdır. Amber kremsi ve yumuşaktır.

Koleksiyonluk ve konsept bir parfüm olabilir. Yoğun, güçlü ve baskın aromalar nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma pek uyacak gibi görünmüyor. Bu parfüm için sonbahar- kış, soğuk hava, akşam uygun zaman dilimleridir. Kalıcılığı bir güne yakındır. Fark edilirlik ise baharatlarla alâkalıdır ve tene yakın durma eğilimindedir. Davet ve kokteyllerde düşünülebilir. Dış mekân kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Temmuz 2013 Salı

Frederic Malle- Lys Mêditerranêe Extrait De Parfum / 2000


 


























Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Bu firmanın Frederic Malle- Lys Mediterranee isimli parfümü ise Akdeniz vurguları barındırmakta. Yani, sucul- denizel notalar, hafif baharatlar, aromatik- bitkisel notalar ve beyaz çiçekler ile biçimlenmekte. Bu nedenle de olumlu ve iyimser duygulara, sakinlik, huzur, güven ve rahatlama hissine yol açıyor... Meditasyon ve ibadet gibi faaliyetlerde kullanılabilir. Ferah, taze, biraz tozlu, yumuşak, rafine etkileri var. Dengeli bir tatlılık verir. Notaları da uyumludur. Parfüm, çiçeksi gruba verilmiş. Tasarımcısı da Edoward Flêchier olmuş.

Üstte denizel notalar ve zencefil; ortada melek otu, portakal çiçeği, lotus ve zambak, alt notalarda ise vanilya ve misk gösterilmiş.

Tatlı ve keskin beyaz çiçekler, sucul nüanslar ve aromatik- tozlu otlar başlangıcı harman halinde domine ediyor. Çiçeksi notalar feminen tarza yakındır. Yasemin, portakal çiçeği, turunç yaprağı, incir gibi rayihalar aldım. Hafif ve yumuşak baharatlar ( zencefil ) bunu takip etti. Baharatlar tozlu otların etkisindedir. Deniz ve su notaları da her daim hissedilir. Yumuşak ve kremsi bir zambak ve lotus orta kısımda etkili olmakta. Parfüm tene böylece yerleşiyor. Yumuşak bir vanilya- miskle parfüm kapanışı yapar.

Frederic Malle- Lys Mediterranee sade ve basit bir harmana sahiptir. Sürpriz yapmaz. Her mevsime, ortama ve faaliyete uygundur. Genel beğeniye yöneliktir. Fazla bir kalıcılığı yok. Ama ilk anda güçlü bir fark edilirliği var. Sonra tene yakın kalır. Günlük kullanımda güçlü bir kolonya yerine geçebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Temmuz 2013 Pazar

Frederic Malle- Iris Poudre Extrait De Parfum / 2000


























Frederic Malle- Fransız kolonya ve parfüm üreticisidir. Şimdi Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfümü yorumlamaya çalışacağız. Tozlu, pudralı, metalik, sabunsu, kremsi ve keskin rayihaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya gibi koku nüansları veriyor. İsmi pudralı iris olarak çevrilebilir. Tasarımcısı Pierre Bourdon olarak açıklanmakta. Çiçeksi- aldehidik kategorisinde değerlendiriliyor.

Üst- bergamot, portakal, pelisander gül ağacı, ylang ylang, karanfil,

Orta- manolya, yasemin, zambak, menekşe, gül, aldehitler,

Alt- iris, misk, amber, vanilya, sandal ağacı, abanoz ağacı, vetiver.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfümde, ana tema iris olarak seçlimiş.

Açılış tozlu ve metalik turunçgillerle oluyor. Keskin ve sabunsu etkiler de var. Bergamot, limon ve portakalla başlamış. Sabunsu hissiyattan, sonraki notaların çiçekler ve aromatik otlar olabileceği sonucuna varıyoruz.

Devamında pudralı ve sabunsu çiçeksi notalar var. Bu çiçekler kadınsı tarzdadır. Karanfil, iris, menekşe ve ylang ylang baskındır. İris burada ana temadır ve diğerleri yardımcı konumdadır. Bunun yanında, kremsi, yumuşak ve sucul çiçeksi  notalarvar. Portakal çiçeği, yasemin ve manolya seçiliyor. Pudralı çiçeklerle kremsi çiçekler harmanlanmış.

Sonda misk- vanilya işbirliği var. Buna sandal ağacı eklemleniyor. Vetiver merkezli odunsu notalar var.

Tonlamalar= Kremsi misk. Pudralı vanilya ve sandal ağacı. Köksü ve topraksı vetiver.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm, açılış ve orta bölümde turunçgiller ve iris temalı çiçekleri ve sondaki vanilya ve sandal ağacı merkezli odunsu notaları tozlu & pudralı kullanmış.

Orta bölümdeki ferah çiçekler ve sondaki misk ve vetiveri kremsi & yumuşak kullanmış.

Bu açıdan notalar arasında katmanlaşma var. Sınırları ve çizgileri belli bir katmanlaşma...

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm, gene de çok fazla metalik, sabunsu ve pudralı kokulara boğulmuş gibi görünüyor. Pudra oranı dengelenseydi, rahatsız edici olmazdı. Ayrıca metalik esintiler de yapay ve zorlama kalıyor. Tatlılık neredeyse yok gibidir. Kremsi vurgular aynı işi görüyor.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar içindir. Pudra ve sabun kokuları yoğun olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Gece gezmeleri ve açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılacaktır. Yavaş bir akışkanlıkla tene oturduktan sonra sakinleşir. İlk anda kuvvetli bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Temmuz 2013 Cuma

Frederic Malle- En Passant Extrait De Parfum / 2000



























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Bu markanın bayan koku koleksiyonu içinde bulunan, Frederic Malle- En Passant isimli parfümü değerlendireceğiz. Bu parfümü Olivia Giacobetti tasarlamış. Sabunsu, pudralı ve metalik hissiyat baskındır. Ferah, buruk ve ozonlu aromalar geri plandadır. Çiçeksi notalar parfümü domine eder. Meyveli, sucul ve bitkisel notalar da yardımcı elemandır. Çiçeksi- yeşil kategoride gösteriliyor.

Üst- leylak, su notaları,

Orta- incir, salatalık,

Alt- buğday, menekşe yaprağı, turunç yaprağı.

Frederic Malle- En Passant- yoğun sabunsu çiçeklerle açılıyor. Bu arada çiçeksi notalarda metalik hissiyat da var. Kediotu, menekşe ve sümbülteber gibi çiçekler olabilir. Devamında yeşil kokan ferah çiçekler sahneye çıkmakta. Portakal çiçeği ve leylak olarak düşünüyoruz. Bununla birlikte yeşil çiçeklere, ozonlu ve buruk meyveler ( salatalık, incir ? ) eşlik edecektir. Böylece orta bölümden itibaren yumuşama ve ferahlama görülmekte. Sucul notalar ve yeşil bitkisel karışımın da bunda etkisi var. Son bölümde aynı koku formu devam ediyor.

Frederic Malle- En Passant- kaliteli çiçeksi kolonya tarzındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık bu açıdan ele alınmalıdır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Gün içinde tazelenebilir. Başlangıçtaki yoğun sabunsu aromalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Bunun haricinde nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Evaflor- Whisky Origin EDT






















One Million 'un koku yapısına tamamen gönderme yapan parfüm, odunsu- oryantal gruba dahil
edilebilir.

 Aromasına bakalım=

Üst- Defne, pembe mandalina, Küba kokteyli.

Orta- Pembe tarçın, baharat (?), sedir ağacı.

Alt- Amber, paçuli, misk.

Açılışı tahmin edileceği gibi, tatlımsı turunçgil- tatlımsı baharatlar- yumuşak odunsu notalar ve amber biçiminde sıralanmış. Baştan sona kadar tatlı- şekerli bir yapı gösteriyor, ama bu, rahatsız edici tonda değil. Tene oturdukça güzelleşiyor. Şeker oranı iyi ayarlanmış. Nota geçişleri dengeli ve uyumlu olmuş. Kalıcılık elbette yoğun. Neredeyse bir gün.

Koku düzlemi için şunlar denilebilir= Klâsik tatlı turunçgil başlangıcı, zaten hemen, parfümün One Million' dan esintiler taşıdığını kanıtlıyor. Sonra tarçın, adı açıklanmayan yumuşak baharat notaları ve değerli ağaç notaları ile tene oturup yapışıyor. Buradaki tarçın da yumuşak bir baharat. Amber ve misk ikilisiyle kalıcılık ve baskınlık arttırılmış. Aralarda hafif tozlu- topraklı paçuli alınıyor. Böylece tenden ayrılıyor. Parfüm, tarçın- amber- misk düzleminde derinlik ve konfor çizgisine gelmekte.

One Million' ın aynısı bir koku olduğundan, sürprizi, aşırı uç noktaları yok. Güvenli, anlamanın ve yorumlamanın kolay olduğu bir parfüm.

Kalite hissiyatı yüksek, sonbahar- kış için uygun, aromasına özen gösterilmiş bir parfümdür.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



1 Temmuz 2013 Pazartesi

Evaflor- Whisky For Men EDT























Koku karakteri olarak One Million ve Armani Code arasında gidip gelen bu ilginç bir parfüm, sade ve gösterişsiz harmanına rağmen yüksek bir konfor ve kalite algısı sunuyor. Ucuz fiyatı ile zıt olarak lüks ve kalantor bir aroma bileşenine sahip görünüyor.

Açıklanan notalarına baktığımızda, üstte bergamot, lavanta; orta notada sedir ağacı ve alt notada ise vanilya ve misk bulunuyor.  Koku düzlemi de zaten aynı çizgide gitmekte. Oryantal- baharatlı bir aroma veriyor.

Rahatsız edici hiçbir şey yok. Aroma gayet dengeli. Yapaylık barındırmıyor. Kalıcılık ise, tende 12-  13 saat kadar sürmekte. Harman eli de, gözü de yormuyor.

Harmanı kaliteli ve lüks demiştik... Gerçekten öyle. Parfümün açılışı bile kalıcı olmuş. Turunçgil ve tatlı lavanta... Buradaki lavanta kullanımı zengin ve dopdolu bir yapıya sahip ve ağaçımsı nota ile birleşince de, kalite hissiyatı birdenbire tahmin edilemez kertede artıyor. Parfümün en gösterişli tarafı da burası. Sonra, vanilya ve misk kullanımı da lüksü bir kat daha yükseltiyor. Vanilya- misk ikilisi, parfüme sonlarda tatlı- şekerli bir rayiha vermiş. Yalnız vanilya ve misk rahatsız etmiyor, tende yumuşak esintiler bırakıyor.

Genelde turunçgil- tatlı baharat harmanlı bir koku. Ne var ki, işin içine sedir ağacı girince, parfüm derin ve katmanlı hâle geliyor. Aslında, Osmanlı saray kokularına, padişah kokularına benzer bir yapı göstermekte. Bu yönüyle de bir geleneğe atıf yapmış. Çünkü, içeriğindeki vanilya, misk ve ağaç notaları çok temel notalar halinde karşımıza çıkmakta. Parfümün derinlik ve konfor çizgisini bu notalar oluşturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html