31 Mart 2021 Çarşamba

Jacques Fath- Curacao Bay EDP / 2015


























Jacques Fath- Fransız parfüm markasıdır. Bugün, Jacques Fath- Curacao Bay isimli parfümü incelemekteyiz. Markanın Fath's Essentials koleksiyonuna aittir. Turunçgiller, çiçekler, denizel notalar ve odunsu notalar gibi bileşenlerden oluşur. Tatlı, yumuşak, asitli ve enerjik yapısı var. Aromatik- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- limon, mandalina, turunç yaprağı, portakal, yeşil notalar,

Orta- deniz notaları, frangipani, kuş üzümü,

Alt- misk, ambergis, odunsu notalar,

Jacques Fath- Curacao Bay- tatlımsı ve asitli turunçgillerle başlıyor. Yeşil- sucul erkeksi çiçeklerle devam ediyor. Misk ve yumuşak odunsu notalarla sona eriyor. Sade, basit, çok değişmeyen ve düz çizgide giden kokusu var. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar mevcuttur. Tene hızlı akışkanlıkla yerleşir. Fark edilirlik ve kalıcılık, kaliteli bir kolonya kadardır. Tene özgürce sıkılabilir.

Jacques Fath- Curacao Bay- mandalina ve portakal gibi enerjik narenciye esintilerini, yeşil kokan çiçeklerle ( lotus, yasemin, leylak ) bütünleştirmiş. Bu yönüyle başarılı bir harman veriyor. Yumuşak sedir ağacı ve misk, kapanışta bağımsız notalardır. Notalar tene yakın kalıyor. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

29 Mart 2021 Pazartesi

Jacques Fath- Green Water EDP / 2015





























Jacques Fath- Fath- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın Fath's Essentials koleksiyonunda bulunan Jacques Fath- Green Water isimli parfümü incelemek istedim. Narenciye, aromatik otlar, çiçekler ve odunsu notalarla şekillenmekte. Tatlı, ferah ve yumuşak bir harmanı var. Aromatik- yeşil grupta değerlendirilebilir.

Üst- portakal çiçeği, limon, bergamot, mandalina, portakal,

Orta- fesleğen, tarhun, nane, karanfil, karaman kimyonu,

Alt- vetiver, meşe yosunu, gri amber, misk.

Jacques Fath- Green Water ( yeşil su )- çok kaliteli ve ferah limon kolonyası havasındadır ve böyle bir açılış yapar. Tatlı narenciye vurguları ve enerjik aromatik otlar başlangıcı güçlü biçimde domine etmekte. Portakal ve mandalina baskındır. Limon bunlara destek verir. Fesleğen, nane ve adaçayı buna destek verir. Devamında erkeksi yeşil çiçekler var. Portakal çiçeği, karanfil ve yasemin tahmin ediliyor. Son bölümde çok güzel meşe yosunlu köksü vetiver uygulaması var. Buna misk katılıyor.

Jacques Fath- Green Water- klasik limon kolonyasının içine aromatik otlar, erkeksi çiçekler ve meşe yosunlu vetiver katılmış gibi kokmaktadır. Temiz, rafine, dolgun ve son derece lüks bir harman vermektedir. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli erkeksi kolonya gibi düşünülmelidir. Tene yakın kalır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara, ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar harman halinde iç içe geçmiştir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Mart 2021 Cumartesi

Azzaro- Pour Homme Limited Edition EDT / 2015


























Azzaro- Fransız moda markasıdır. Bugün Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- isimli parfümü yorumlayacağız. Tozlu, yumuşak, sıcak, koyu ve az miktarda tatlı rayihalar salmaktadır. Aromatik otlar, turunçgiller, biberli baharatlar, odunsu notalar, deri ve meşe yosunu aromalarıyla belirginleşen bir koku formu vardır. Aromatik- fujer kategorisine dahil edilmiştir.

Üst- zencefil, portakal, lavanta, fesleğen, yıldız anason, rezene,

Orta- paçuli, vetiver, sandal ağacı, kakule,

Alt- meşe yosunu, amber, misk, deri.

Azzaro- Pour Homme isimli klasik parfümün sınırlı üretim ( limited edition ) olarak, 2014- 2015- 2016- 2017 çıkışlı versiyonları bulunuyor. Biz şimdi 2015 çıkışlı versiyonunu ele alacağız.

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- paçuli ve fesleğen merkezli kuru otlar ve tozlu lavanta ile başlamakta. Biraz paçuli yağlarını andıran keskin kokuya, lavanta- daha ziyade aromatik ot & bitki formatında katılıyor. Gayet erkeksi bir açılış yapılmış. Devamında zencefil ve tarçın tarzında biberli sıcak baharatlar görmekteyiz. Baharatların arasına hafifçe limon- portakal geçişleri atılmış. Sonrasında gene koyu ve kuru halde paçuli ve bunun yanında vetiver gelmekte. Kapanış faslı kuru deri aroması ve meşe yosunundan oluşuyor...

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )- klasik aromatik- fujer biçimlenmesine koşut olarak, lavanta, meşe yosunu, deri, aromatik bitkiler ve odunsu notalar barındırıyor.

Burada yeri gelmişken, klasik Azzaro- Pour Homme ( 1978 ) ile Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 ) arasında bir karşılaştırma yapalım...

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' in, 1978 çıkışlı Azzaro Pour Homme' dan farkı : Azzaro- Pour Homme ( 1978 )' da tütün, çam esintileri, sabunsu aromatik otlar ve anason var. Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' da bunlar yok, sadece kuru otlar & bitkiler var.

Koku düzlemi : Kuru otlar, lavanta, portakallı zencefil- tarçın, odunsu notalar, deri ve meşe yosunudur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe tene oturur. Çok az tatlılık olmasına rağmen, notaların ( sonradan sabunsulaşan lavanta hariç ) dengeli ve uyumlu verildiğini söylemek mümkündür. Aromatik- fujerlerin günümüze uyarlanmış daha yumuşak versiyonu gibi duruyor.

Derinlik ve konfor noktası : Paçuli, portakallı zencefil, vetiver, deri ve meşe yosunudur. En fazla beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz aromaları böylece özetledik. Kuşkusuz bu çizgide parfüm hem ana hatlarıyla sadeleşiyor, hem de keyif ve konfor duygularına yönelerek, neredeyse mükemmelleşiyor. Tene yavaşça ve kararlı şekilde yerleşip tutunuyor. Paçuli, baharat katmanı ve deri notasının, bir EDT tarzı parfüm için kalıcılığı arttırdığı anlaşılıyor.

Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 ) isimli parfüm, çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca güçlü bir kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de her daim yoğundur. Tene dengeli sıkılması halinde ( üç- dört fıs ) rahatsız etmez ve günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun hale gelir. Sonradan şunu fark ettim : Bu parfüm, Azzaro- Wanted isimli parfüme de benziyor. Azzaro- Wanted' da baharat olarak limonlu zencefil, Azzaro- Pour Homme Limited Edition ( 2015 )' da ise portakallı zencefil var.



Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Mart 2021 Perşembe

Azzaro- Chrome Intense EDT / 2015




Azzaro- Fransız moda markasıdır. Şimdi Azzaro- Chrome Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, hafif sabunsu, yumuşak, ferah, sucul, ozonlu ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, meşe yosunu, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve amber gibi aromalarla şekilleniyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilmekte.

Üst- bergamot, greyfurt, zencefil, hedione molekülü,

Orta- ozonlu notalar, liken, sucul yasemin,

Alt- amber, misk, mate bitkisi, odunsu notalar.

Azzaro- Chrome Intense isimli parfümün açılışında kremsi bergamot ve limon gibi turunçgiller var. Ara nüans olarak tatlı baharatımsı unsurlar ( zencefil ) varsa da, genel koku gidişatında pek etkili değil. Ozonlu ve sucul notalar ve meşe yosunu bunu takip ediyor. Sonrasında yeşil kokan çiçeksi notalardan yasemin belirginleşiyor. Leylak da olabilir. Tatlımsı amber, yapaylık barındıran tatlı sedir ağacı ve hafifçe sabunsu ebegümeci kapanışı yapmıştır.

Azzaro- Chrome Intense- dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vermesine rağmen, son bölümde yapaylık barındırıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılablir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Mart 2021 Salı

Acqua Di Parma- Colonia Club Eau De Cologne / 2015

 















Acqua Di Parma- İtalyan niş parfüm şirketidir. Bugün Acqua Di Parma- Colonia Club isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Tatlı, yumuşak, ferah ve serin yapıdadır. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, lavanta, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Odunsu- aromatik grubunda gösteriliyor.

Üst- nane, bergamot, portakal çiçeği, limon, turunç yaprağı, mandalina,

Orta- lavanta, sardunya, kasnı otu sakızı,

Alt- vetiver, amber, misk.

Acqua Di Parma- Colonia Club isimli parfüm, tamamen ferah yeşil kokan aromalardan oluşuyor : Baştan sona değin aromatik otlar ( baskın nane ) turunçgiller ( limon, bergamot, mandalina ), tatlı erkeksi çiçeksi notalar ( neroli, portakal çiçeği, limon mine çiçeği ), lavanta, odunsu notalar ( vetiver )- yumuşak misk notaları serin ve enerjik hissiyat sunmaktadır.

Acqua Di Parma- Colonia Club- aromatik yeşil- odunsu bir kolonya olarak tasarlanmış. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Koku karakterindeki ana bileşenler / istasyon notalar nane, limon, mandalina, neroli, lavanta ve vetiverdir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar gözleniyor. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Ne var ki, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu hafif esintilerle kendini hatırlatıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Canlı, rafine ve mutluluk verici kokusuyla çok beğenimizi kazandı.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Mart 2021 Pazar

Acqua Di Parma- Colonia Ambra Eau De Cologne / 2015



























Acqua Di Parma- İtalyan niş parfüm şirketidir. Bugün Acqua Di Parma- Colonia Ambra isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, tozlu, kuru, kremsi ve tozlu kokuları vardır. Denizel notalar, turunçgiller, çiçeksi notalar, deri, vanilya, reçineler ve amber gibi koku nüanslarına sahiptir. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- portakal, bergamot, turunç,

Orta- gül, reçine, sedir ağacı, paçuli,

Alt- amber, laden otu, vanilya.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra- tuzlu deniz suyu efektiyle birlikte, tuzlu ve ferah turunçgilleri başlangıçta kullanmakta. Portakal ve bergamot algılanıyor. Sonra gene ferah kokan erkeksi- yeşil çiçekler gelmektedir. Lotus, leylak ve sardunya olduğunu düşündüğümüz bu çiçeksi notalar sucul hissiyat veriyor. Kapanış faslına doğru kuru deri notası ve ağaç reçineleri ( ahşapsı vurgular & öd ağacı ) hissediliyor. Buna vanilyalı reçineler ve kremsi amber katılıyor. Böylece parfüm tenden ayrılıyor.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra- ferah, enerjik ve sucul erkeksi kolonya havasındadır. Tuzlu deniz suyu, turunçgiller ve yeşil- bitkisel çiçekler bu görüşümüzü teyit ediyor. Kalıcılık ve fark edilirlik de kolonya performansına göre düşünülecektir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme yapılarak, kalıcılığı takviye edilebilir.

Acqua Di Parma- Colonia Ambra isimli parfümde amber teması pek etkili değildir. Yalnızca son kısımda kendini gösteriyor. Notalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Dengeli tatlılık vardır. Buna karşılık son bölümde deri, ahşap ve vanilyalı reçineler katmanında metalik hissiyat, yapaylık ve sentetiklik görülür. Ne var ki, rahatsız etmez. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz dönemine uyar.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Mart 2021 Cuma

Roja Dove- Sweetie Aoud Parfum / 2015


























Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Bugün Roja Dove- Sweetie Aoud isimli parfümü inceleyeceğim. Çiçeksi notalar, tütsü, deri, baharatlar, odunsu notalar, meyveler, tütün, reçineler ve amber bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, sıcak, kuru, yumuşak, tozlu, yapay ve yağlı esintileri var. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor. Markanın sitesinde gurme yönünüden bahsedilmiş.

Üst- artemisa ( yavşan otu ), bergamot,

Orta- gül, laden otu, günlük ağacı reçinesi,

Alt- kakule, kimyon, cypriol yağı, gurjan balzamı, paçuli, sedir ağacı, gayakum ağacı, ardıç meyvesi, amiris ağacı, agar ( öd ) ağacı, makaron, buhur, laden otu.

Roja Sove- Sweetie Aoud isimli parfüm, tatlı güllü baharatlarla açılmış. Bunlar biraz meyveli hissiyat veriyor. Pembe biber ve kakule olabilir. Tene oturma evresinde baharatlar biberli vurgular yapacaktır. Bunu kuru deri notası takip etmekte. Devamında dumanlı tütsü ve kuru tütün hissettim. Yağlı ve yapay öd ağacı teması ve sandal ağacı ile sona gelinmiş.

Roja Dove- Sweetie Aoud isimli parfümde meyveli baharatlar vişne ve çilek efekti veriyor. Hayvansal biçimdeki odunsu notaları ( öd ağacı- sandal ağacı ) ağaç reçineleri ( laden otu ) destekliyor. Deri notası gene kendini gösteriyor. Tam bu sırada yağlı amber kokusunu algılıyoruz. Ayrıca tütsü notasının yanıda kuru vetiver var.

Roja Dove- Sweetie Aoud- tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Öd ağacı, sandal ağacı ve deri notaları burun ve zihin algısını zorlayabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yapışıyor ve yakın kalıyor. Ancak öncesinde sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve güçlü fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılık sağlıyor. Baharatlar, reçineler, deri ve öd ağacı kalıcılıkta söz sahibidir. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk havalara ve akşam vaktine uyar. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcıliık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


17 Mart 2021 Çarşamba

Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 / 2015

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Bugün Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Baharatlar, deri, tütsü, odunsu notalar, reçineler, amber ve aromatik otlar barındırıyor. Tatlı, şekerli, kuru, yağlı, hayvansal, ferah, yumuşak, sıcak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- gül, artemisia ( yavşan otu ),

Alt- deri, tütsü, kimyon, amber, safran, sığla yağı, kakule, Gurjan balzamı, laden otu, benzoin, cypriol yağı, sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli, ardıç meyveleri, gayakum ağacı ( öd ağacı ), amiris ağacı.

Roja Dove Parfum De La Nuit 3 isimli parfümde, lüks tatlılık yayan safran, kakule ve tarçın gibi baharatlar açılışı yapmaktadır. Tatlı ve kuru tonlamalarla belirlenmiş olan deri, tütsü ve odunsu notalar ( öd ağacı, sandal ağacı ) bunu takip ediyor. Şekerli tatlılık veren ve aynı zamanda yapaylık barındıran reçineler ( laden otu, benzoin, amiris ağacı / reçinesi, sığla yağı ) ve amber vurguları kapanışa doğru gelindiğini işaretliyor. Son bölümde yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( ardıç meyveleri, çam ) mevcuttur.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 3 isimli parfümün genelinde yüksek sıcaklık, şekerli tatlılık ve tene oturma evresinde reçineler- amber çizgisinde bir yağlılık ( tende yağlanma ) görülür. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, sahibine ve dışarıya karşı etkili ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün aromaları ( baharatlı- odunsu- reçineli yapı ) ve koku karakteri ( şekerli tatlılık, yapaylık ve yağlılık ) dikkate alındığında kalıcılık ve fark edilirliğinin yüksek olması ve tene dengeli sıkılmasının gerekmesi anlaşılabilir bir durumdur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


15 Mart 2021 Pazartesi

Roja Dove- Parfum De La Nui 1 / 2015


 

Roja Dove- İngiliz niş parfüm markasıdır. Şimdi Roja Dove- Parfum De La Nuit 1 isimli parfümün değerlendirilmesine geçiyoruz. Odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, tonka fasülyesi, amber ve misk yağı bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, şekerli, yapay, hayvansal, yağlı, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri vardır. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- gayakum ağacı, karanfil, paçuli, vetiver, safran, sedir ağacı, papirüs bitkisi,

Alt- laden otu, benzoin, Tolu balzamı, civet ( kunduz ) yağı, vanilya, misk yağı, sığla yağı, tonka fasülyesi.

Roja Dove- Parfum De La Nuit isimli parfüm, tatlı ve yapay öd ağacı, karanfil, paçuli ve baharatlı safran gibi, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve baharatımsı nüanslar harmanıyla açılmıştır. Buradaki çiçekler tamamen baharat efekti veriyor. Başlangıç faslı, parfümün bundan sonraki kısmına nazaran, daha yumuşak ve ferahtır. Ayrıca parfümün genelinde bir sıcaklık görülmektedir. Açılışı takiben, şekerli tonka fasülyesi sahne alacaktır. Gene yapay bir tatlılık veren ve bu defa yüksek hayvansallık ve yağlılık da barındıran amber / ambergris- misk yağı kombinasyonuyla kapanışa gelinmektedir.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 1 isimli parfümde odunsu- çiçeksi harmanı takip eden koku gidişatındaki aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) şarttır. Yoksa baş ağrıtır. Fark edilirlik ve kalıcılığın yüksekliği ve dengeli dozaj gibi mecburiyetleri doğuran sebep, genele yayılmış olan hayvansal yapaylık ve tatlı / şekerli vurgulardır. Gene aynı minvalde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Koku karakterinde hem Doğulu / Asyalı hem de hayvansal parfüm özellikleri bulunmaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Mart 2021 Cumartesi

Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 / 2015

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Bugünkü konumuz, Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 isimli parfüm olacaktır. Meyveler, içkimsi notalar, gurme notalar, tonka fasülyesi, amber / ambergris, misk yağı ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, köpüklü, kuru, yapay, sıcak, yumuşak, ferah, hayvansal ve yağlı esintiler sunuyor. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- portakal, bergamot, limon,

Orta- rom içkisi, hindistancevizi,

Alt- Tolu balzamı, benzoin, Tonka fasülyesi, gayakum ağacı, laden otu, misk yağı, civet ( kunduz ) yağı, paçuli, papirüs bitkisi, vetiver.

Roja Dove- Parfum De La Nuit 2 isimli parfümün başlangıcında tatlı ve köpüklü içkimsi notalar ve gurme notalar ( rom içkisi, hindistancevizi ) hissettim. Bununla beraber, tatlımsı kuru meyveler ( hurma, erik, kayısı ) de tahmin ediyorum. Açılış gene de tropik karakterdedir ve son derece yumuşak, ferah, enerjik ve sıcaktır. Devamında şekerli tonka fasülyesi geliyor. Kapanış bölümündeki aromalar amber / ambergris, misk yağı ve paçuli merkezli odunsu notalardır. Sınırlı bir yağlılık ve hayvansallık veren amber / ambergris- misk yağı ikilisinin yanında, kuru paçuli vardır. Elbette son fazda sıcaklık artar.

Roja Dove- De La Nuit 1 ile Roja Dove- Dove- De La Nuit 2 isimli parfümleri, hemen şimdi, burada koku karakterleri açısından karşılaştırmak yerinde olur, sanırım :

Bu iki parfüm, yukarıda yapısını ve özelliklerini verdiğimiz tonka fasülyesi ve amber / ambergris- misk yağı notalarının kullanım şekliyle birbirine benziyor. Her iki parfümde de tonka fasülyesi şekerli, amber / ambergris- misk yağı hayvansal ve yağlıdır. Yalnız, hayvansallık Roja Dove- De La Nuit 2 isimli parfümde daha az ve dengelidir. Bu iki parfümdeki diğer aromalar ise birbirinden farklıdır.

Roja Dove- De La Nuit 2 isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden şekerli tatlılık, hayvansallık ve yağlılık, yüksek kalıcılık ve fark edilirliğe ve dolayısıyla tene dengeli sıkış şartına yol açmıştır. Gene aynı nedenle sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Koku karakteri daha ziyade Doğulu- Asyalı parfümler grubuna yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Mart 2021 Perşembe

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber EDP / 2015



























The Merchant Of Venice- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bu markanın amber temalı kokularından, The Merchant Of Venice- Ottoman Amber isimli parfümü değerlendireceğiz. Sıcak, koyu, tatlı, yumuşak, kremsi ve ekşimsi tonlamalar yapıyor. Amber teması, deri, meyveler, reçineler ve biberli baharatlar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, sardunya, erik,

Orta- sandal ağacı, paçuli,

Alt- agar ( öd ) ağacı, vanilya, laden otu, mür ağacı yağı.

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber ( Osmanlı Amberi )- ekşimsi- mayhoş meyvelerin eşlik ettiği sıcak ve biberli baharatlarla başlamakta. Erik, vişne, tarçın ve pembe biber gibi klasik meyvemsi baharat karışımı tahmin ediliyor. Sonrasında yanık tütsüler ve ağaç reçineleri ( laden reçinesi olabilir ) geliyor. Kapanışta da reçineli amber ve yapay verilmiş koyu deri notası yer alacaktır.

The Merchant Of Venice- Ottoman Amber- markanın Asil Erkek koleksiyonuna dahildir. Notalar yapay deri hariç, dengeli ve uyumludur. Aslında genelde dengeli bir tatlılık da vardır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş olarak algılanır. Örneğin, meyvemsi baharatlar canlı ve enerjik yapısıyla, tütsülü reçineler de sıcak ve dumanlı vurgularıyla beğeniliyor. Devamında reçineli amber kullanımı bu konsepte uygun bir seçim olmuş. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu kuvvetli esintilere yol açan kalıcılık, daha ziyade reçineler ve tütsülerle mümkün olmaktadır. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturacaktır. Bence dengeli dozaj verilirse, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve özellikle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Mart 2021 Salı

The Merchant Of Venice- Sultan Leather EDP / 2015



























The Merchant Of Venice- İtalyan parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün The Merchant Of Venice- Sultan Leather ( Sultan Deri ) ismini taşıyan parfümü değerlendirmek istedim. Markanın Asil Erkek koleksiyonuna ait bir kokudur. Deri teması, baharatlar, turunçgiller, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Keskin, hayvansal, yoğun, yapay, tatlımsı, ekşimsi ve kuru vurguları vardır. Deri grubuna dahil edilmiştir.

Üst- safran, karabiber, muskat,

Orta- sardunya, çiçeksi notalar, sandal ağacı, sedir ağacı,

Alt- deri, misk.

The Mechant Of Venice- Sultan Leather- ilk anda keskin reçine kokuları vermekte. Ardından gelen tatlımsı- ekşimsi turunçgillere ( bergamot, portakal ) bakılırsa, bu keskin reçinelerin, meyvemsi reçineler ( elemi reçinesi ) olması muhtemeldir. Devamında tarçın ve pembe biber gibi tatlı- meyvemsi baharatlar vardır. Hızlı akışkanlıkla tene oturan parfümde, bundan sonra radikal bir koku değişimi oluyor: Ayakkabı boyası kokuları. Bu koku formu safran ve sardunya gibi yağlı çiçeklerden ve yağlı deri notasından kaynaklanabilir. Son bölümde bu ayakkabı boyası kokularına hayvansal biçimde misk ve sandal ağacı katılacaktır. Bu arada deri notası da kuru hale gelecektir.

The Merchant Of Venice- Sultan Leather- koku nüansları açısından iki bölüme ayrılıyor:

- Turunçgiller ve meyvemsi baharatlar canlı, enerjik ve dinamik aromalarıyla beğeniliyor. Açılıştaki bu notalar nispeten uyumludur ve tatlılık da bu kısımda dengelidir.

- Ayakkabı boyası ve hayvansal koku biçimleri de yapay, sentetik ve baş ağrıtan cinsten olduğu için beğenilmiyor. Bu noktada parfüm dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam vakti için düşünülmelidir.

The Merchant Of Venice- Sultan Leather isimli parfümün fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonrasında tene yakın kalır ve sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende ise, hayvansal aromalarla gün boyu kalıcılık yapmakta. Dış ortamdaki davet ve toplantılar ile gece gezmelerinde kullanılması gerekir. Aromalar canlı ve enerjik notalar ve hayvansal notalar olmak üzere katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Mart 2021 Pazar

The Merchant Of Venice- Arabesque EDP / 2015


























The Merchant Of Venice- İtalyan parfüm şirketidir. Şimdi The Merchant Of Venice- Arabesque isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, koyu, ekşimsi ve pudralı bir yapısı mevcuttur. Meyveler, odunsu notalar, baharatlar, vanilya, tütün ve reçineler bu parfümü şekillendirmekte. Oryantal - odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Üst- zencefil, tütün yaprakları, erik,

Orta- tarçın, tonka fasülyesi, sedir ağacı,

Alt- benzoin, vetiver, misk.

The Merchant Of Venice- Arabesque ismini taşıyan parfümün açılışı tatlı baharatlarla yapılıyor. Bunlar biraz da reçineli hissiyat vermekte. Tarçın ve zencefil gibi keskin baharatlar olabilir. Tene oturma işlemi erkenden başlıyor. Gene baharatlar sahnede gözüküyor. Bu defa mayhoş- ekşimsi erik ve vişne gibi meyvelerin desteklediği meyvemsi baharatlar algılanmakta. Orta katman tamamen baharatlı tonlara sahiptir. Baharatlara, sonlara doğru doğru kuru tütün katılacaktır. Pudralı vanilya ve kremsi paçuli kapanışı gerçekleştiriyor. Bu arada başlangıçtaki reçineli vurgular aşağıya iniyor.

The Merchant Of Venice- Arabesque- tene dengeli sıkılmalıdır. Vanilyalı reçineler, tütün ve kremsi paçuli katmanı sonda dengesiz bir tatlılık ve şekerliliğe yol açıyor. Baharatlar ise uyumlu bir harman veriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Fark edilirliği her daim güçlü ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık sağlar. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış ortamdaki toplantı ve davetler ile gece eğlencelerinde düşünülecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Mart 2021 Cuma

V Canto- Mastin Extrait De Parfum / 2015



























V Canto- İtalyan parfüm firmasıdır. V Canto- Mastin isimli parfümü inceliyoruz. Tozlu, tatlı, keskin, yumuşak ve sıcak rayihalar sunar. Baharat, çiçek, odunsu nota, ahşap ve amber gibi koku nüansları verir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak tanıtılıyor.

Üst- safran, kakule, gül, öd ağacı,

Orta- gül, menekşe kökü, iris, portakal çiçeği, yasemin, sedir ağacı, beyaz ağaçlar,

Alt- siyah ağaçlar, misk, öd ağacı, ambergris, sarı kum.

V Canto- Mastin- şöyle değerlendirilecektir=

Açılışta sert, keskin ve tatlı- tozlu rayihalar= Safran, muskat ve tütsü ile yapılan başlangıçta, muskat tarzı baharatlar yoğundur. Tütsü notası baharatların etkisini güçlendirir ve destekler. Tütsülü baharatlar, açılışta genel biçimlenmedir.

Orta katmanda yumuşak, tozlu ve çiçeksi rayihalar= İris ve menekşe tandanslı- baharatlı/ erkeksi çiçekler, parfümün açılışına uygun bir koku formu olarak, orta katmana inmiştir buradaki ve baskın notalardır. Yumuşak ve kremsi çiçekler ikinci sıradadır ve parfümü biraz tatlandırır. Portakal çiçeği, yasemin, lotus ve leylak olabilir. Bu bölümde çiçeksi bir harman görüyoruz.

Kapanış kısmında sıcak, tozlu ve tütsülü rayihalar= Burada ise, daha çok- ahşapsı tonlamalar veren odunsu notalar, öd ağacı teması ve amber vardır. Başlangıçtaki kadar olmasa da, öd ağacı kaynaklı keskin kokularla tene yapışıyor. Topraksı- köksü bir paçuli ile yumuşama gösteriyor. Amber de, odunsu notalarla uyumlu olarak yumuşak esintili seçilmiştir.

V Canto- Mastin- görüleceği üzere, notalarını katmanlı- parçalı halde yapılandırmıştır. Aromalar her katmanda bereaber- iç içe algılanmaya müsaittir. Bu açıdan uyumlu ve dengeli koku formu verir. Dengeli tatlılık olduğu da söylenebilir. Yalnızca öd ağacı vurgusunda bir miktar yapaylık seziyoruz. Yavaş bir akışkanlıkls tene oturma ve sonra da sakinleşme görülür. Tensel- tene yakın bir kokudur.

V Canto- Mastin- ilk anda yoğun ve güçlü fark edilirlik vermekte, devamında sakinleşmekte. Kalıcılığı ise, çabuk terleyen yağlı tende, iki günü buluor. Bunun sebebi yağlı ve keskin öd ağacı ve buna eklemlenen ahşapsı notalardır. Bu minvalde dengeli sıkış şarttır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Gece eğlencesi ve açık hava- dış mekân davet ve partilerinde kullanılır. Kıyafete uygulandığında leke yapabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Mart 2021 Çarşamba

V Canto- Mea Culpa Extrait De Parfum / 2015



























V Canto- İtalyan parfüm markasıdır. Şimdi V Canto- Mea Culpa ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Kremsi, yumuşak, tatlı, kuru ve tozlu esintileri var. Odunsu notalar, vanilya, baharatlı vurgular ve reçineler genel gidişatta etkili oluyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş. Paolo Terenzi tasarımcısı olmuş.

Üst- tütsü, kırmızı kum, anılar sandığı,

Orta- paçuli, sedir ağacı, huş ağacı, pudra,

Alt- misk, vanilya, benzoin, resinoid.

V Canto- Mea Culpa' nın başlangıcı baharatlı tütsülerle gerçekleşiyor. Keskin baharat- biberli baharat kullanımı var. Pembe biber- kırmızı biber olabilecektir. Orta katmanı odunsu notalar ve deri vurguları biçiminde tanımlıyoruz. Burada topraksı ve köksü paçuli önemlidir. Çünkü tozlu ve bir miktar yağlı deri notasının yapaylığını dengeliyor. Çimensi ve yumuşak vetiveri takdir ediyoruz. Son bölümde ise vanilyamsı reçineler ve misk bulunmakta. Misk yumuşaktır. Reçineler de yapışan ve şekerlidir. Kapanışta bundan ötürü yüksek bir tatlılık görülür.

V Canto- Mea Culpa- sade ve minimalist bir odunsu parfüm olarak değerlendirilebilir. Baharat ve reçineler ise, odunsu yapıya katkı sağlamaktadır. Odunsu parfüme baharat ve reçineler katılmış. Nispeten kuru odunsu bazlar, sonda vanilya ile biraz tatlanıyor. Aromalar zaten katman halindedir. Sırası geldikçe algılanır. Akışkanlık yavaştır ve tene oturması iki saati bulur. Tene oturma, fark edilirlik ve kalıcılık odunsu- baharatlı nüanslarla ilgilidir. Son bölümde kakao notası sandığımız kokunun, kremsi- yumuşak vanilya olduğunu sonradan anladık. Zannediyorum, orta katmandaki odunsu notaları, reçinelerin takip etmesi bizi yanılttı.

V Canto- Mea Culpa- ideal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam ve soğuk havalar için uygundur. Dengeli sıkılırsa, öğleden sonraları da kullanım opsiyonu olur. Gece eğlenceleri, dışarıda düzenlenen davet ve kokteyller kullanım için uygun mekânlardır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Tene oturmayla sonradan sakinleşir. Tene yakın durmakta. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu, kuvvetli esintilerle kalmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Mart 2021 Pazartesi

V Canto- Magnificat Extrait De Parfum / 2015






























V Canto- İtalyan parfüm şirketidir. Bugün V Canto- Magnificat isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, yumuşak, keskin ve sıcak rayihalar salıyor. Baharat, çiçek, reçine, vanilya ve amber gibi koku nüansları veriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir. Paolo Terenzi tasarlamış.

Üst- ylang ylang, gül, taş tozu, amber,

Orta- pamuk şeker, sardunya, sandal ağacı, amber,

Alt- misk, vanilya, benzoin, paçuli, sandal ağacı, tütsü.

V Canto- Magnificat- basit ve sade biçimde formüle edilmiş bir amber temalı kokudur. Her katmanda amberin değişik kullanımlarını görürüz. Mesela=

Açılışta yumuşak çiçeksi bir amber vardır. Ambere ylang ylang ve yasemin gibi kremsi ve yumuşak çiçekler eşlik eder. Ferah, modern ve dinamik bir başlangıç yapılır.

Orta kısımda baharatlı amber bulunmaktadır. Tatlı baharatlı ( tarçın- biber ) amber sıcak ve keskin etkiler yapar.

Son bölümde de odunsu- reçineli amber, tütsü ve vanilya aromalarında karar kılınmıştır. Vanilyamsı reçine formu, ambere destek veriyor. Odunsu notalar paçuli egemenliğinde olabilir. Vanilyamsı reçine keskin ve şekerli tondadır. Tütsü ve odunsu notalar da kuru, tozlu ve sıcaktır. Amber teması da, son bölümde odunsu bazlara uygun bir durum almış. Koyu ve mumsu olmuş.

V Canto- Magnificat- amber temasını az ve öz olarak anlatıyor. Her bölümde amber katmanı var. Son kısımdaki odunsu amber formu, en çok beğenilen kullanımdır. Vanilyalı reçine haricinde, dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yavaş bir akışkanlık yaparak, tensel koku haline geliyor.

V Canto- Magnificat- sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusu olabilir. Baharat, reçine ve odunsu notalar ile sonbahar- kışa, çiçeksi notalar ile yaz mevsimine uyar. Fark edilirliği tene yakın kalmakla ilgilidir. Sahibine dönük fark edilir yönü var. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcıdır. Baharat, reçine ve odunsu notalarla etkilidir. Dozaj ayarlaması yapılabilir. Akşam saatleri ve serin havalar için idealdir. Dışarıda yapılan davet ve kokteyllerde, gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html