30 Kasım 2022 Çarşamba

Calvin Klein- Eternity Flame For Men EDT / 2019



























Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Eternity Flame For Men isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak, yapay ve bir miktar ferah aromaları var. Meyveler, deri, çiçeksi notalar, amber ve baharatlarla şekilleniyor. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmekte.

Üstte ananas, ortada biberiye, eğreltiotu, alt notada laden otu, amber ve deri aromaları açıklanmakta.

Calvin Klein- Eternity Flame For Men isimli parfüm ananas ve bergamot olduğunu tahmin ettiğimiz kremsi meyvelerle açılıyor. Bunu sardunya ve lotus gibi erkeksi yeşil çiçekler takip ediyor. Orta bölümde tatlı baharatlar, sonradan kremsi hale gelmek kaydıyla tarçın- kakule kontrolündedir. Son bölümde kremsi amber ve tatlımsı deri notaları belirgin bir yapaylık barındırıyor.

Calvin Klein- Eternity Flame For Men- her şeyden önce yoğun tatlılık ve kremsilikle belirlenen koku tarzından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Çiçeksi notaların ferahlığı beğeniliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Nota geçişleri sorunsuz olmuş. Yalnız sonlardaki şekerli hissiyat iyi olmamış. Bu haliyle sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği daha ziyade sahibine dönüktür. Sakin bir tensel kokudur. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bir bölümünde etkili kalıcılığı var.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

 

29 Kasım 2022 Salı

Prada- Candy Night EDP / 2019


























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Prada- Candy Night isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, şekerli, pudramsı, yumuşak, sıcak ve tozlu esintileri var. Turunçgiller, gurme notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalarla şekilleniyor. Oryantal- vanilya kategorisinde gösteriliyor.

Üst- neroli, iris, acı portakal,

Orta- tonka fasülyesi, kakao, karamel,

Alt- vanilya, beyaz misk, çikolata, paçuli.

Prada- Candy Night- yoğun şekerli aromalarla açılmakta. Şekerli turunçgiller ve şekerli çiçeksi notalar var. Portakal ve mandalina seçiliyor. Ayrıca iris ve nerolinin, şekerli çiçekler grubuna girdiğini kendi parfüm deneylerimden biliyorum. Sonrasında tatlılık ve sıcaklık giderek yükseliyor. Orta bölüm ve kapanış, silme gurme notaların hakimiyetindedir. Tozlu kakao, sıcak çikolata, şekerli karamel ve vanilya harman halinde bulunmakta. Sonlara doğru bunlara pudralı tonka fasülyesi ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) katılacaktır. Böylece tenden ayrılıyor.

Prada- Candy Night isimli parfüm şekerli ve pudramsı tonlamalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar şekerli çiçeksi- turunçgilli katman ve gurme katman olarak ikiye ayrılıyor ve sırasıyla tene yerleşiyor. Gerçi gurme notaların kendi içinde harmanlandığını söyledik. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Hızlı akıkanlıkla tene yapışıyor ve yakın duruyor. Çabuk terleyen yağlı tende, gurme notaları marifetiyle gün boyu kuvvetli kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya yönelik olarak etkili ve yoğundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Yüksek tatlılığa rağmen nota geçişleri başarılı olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Kasım 2022 Pazar

Prada- L'Homme Prada Water Splash EDT / 2019


























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- L'Homme Prada Water Splash isimli parfümü konuşacağız. Tozlu, ekşimsi, buruk, sabunsu, tatlı, yumuşak, ferah, sucul ve ozonlu yapıdadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- neroli, mandalina yaprağı, kakule,

Orta- zencefil, iris,

Alt- amber, sandal ağacı, sedir ağacı.

Prada- L'Homme Prada Water Splash ( su sıçraması )- tozlu, buruk ve ekşimsi turunçgillerle ( bergamot, mandalina ) açılmış. Sonrasında bir miktar tatlılık barındıran ve yeşil kokan ferah turunçgilli çiçeksi notalar sahne alacaktır. Tatlı neroli ve yeşil kokan siklamen ve portakal çiçeği olabilir. Çiçeksi katman aynı zamanda sucul ve ozonlu yapısal düzendedir. Orta bölümde sabunsu aromalar var. Çiçekler ve baharatlar kaynaşmıştır : İris ve zencefil tahmin ediliyor.Tatlı ambersi- odunsu notalarla ( sandal ağacı ) tenden ayrılmaktadır.

Prada- L'Homme Prada Water Splash isimli parfüm, kaliteli bir aromatik turunçgilli- çiçeksi kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre ele alınmalıdır : Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Notalar dengeli ve uyumludur. Az da olsa tatlılık var. Genelde buruk / ekşimsi ve tozlu rayihalar görülmektedir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Kasım 2022 Cuma

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique EDP / 2019

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Bugün Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, tozlu, sabunsu, yapay, yumuşak, ferah ve sıcak esintileri var. Meyveler, tütsü, turunçgiller, reçineler, aromatik otlar, amber, baharatlar, vanilya ve çiçeksi notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre kategorisinde gösterilebilir. 

Üstte kuş üzümü, turunç yaprağı, ortada sümbülteber ve alt notalarda vanilya ve mür ağacı reçinesi açıklanmış.

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli parfümün açılışı ve genel karakteri aslında şipre özellikler taşıyor : Örneğin şekerli & kremsi meyveler ( kuş üzümü, böğürtlen, kızılcık ) ile başlaması ve yeşil / bitkisel ve tatlı kokan turunçgillerle ( portakal, turunç yaprağı ) devam etmesi bunu ispatlıyor. Çok tatlı yapıda Çin tarçını ( baharatlı- bitkisel ) ve ravent ( kuzukulağı ) yaprağı da yeşil ve ferah kokmaktadır. Orta bölümde pudralı, tozlu ve sabunsu çiçeksi notalar yer alır. Sümbülteber teması, kediotu ve mimoza var. Kremsi şekerlilikteki vanilya- amber- mür ağacı reçinesi ile sona geliyor. Sıcak tütsü notası kapanışı yapmaktadır.

Bvlgari- Splendida Tubereuse Mystique isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene oturuyor. Fakat tene yakın durmuyor, daha ziyade özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı var. Genele yayılmış tatlı- şekerli, kremsi, sabunsu ve pudralı rayihalar nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiştir, tene dengeli dozaj verilmesi ( üç- dört ) gerekir. Ayrıca açılış ve kapanış bölümlerindeki aromalarında yapay ve sentetik olduğunu ekleyelim. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Kasım 2022 Çarşamba

Bvlgari- Man Wood Neroli EDP / 2019
























Bvlgari- İtalyan moda ve mücevher firmasıdır. Bugün Bvlgari- Man Wood Neroli isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, tozlu, ferah, yumuşak ve enerjik yapısı var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, deri / süet, misk ve odunsu notalarla şekilleniyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, neroli,

Orta- portakal çiçeği, sedir ağacı, cypriol yağı,

Alt- deri, beyaz misk, amber, ambergis, odunsu notalar.

Bvlgari- Man Woood Neroli isimli parfüm, kaliteli kolonyası açılışı yapıyor. Yeşil ve ferah kokan tatlı turunçgiller ( limon, portakal ) var. Daha sonra gayet tatlı çiçeksi notalar geliyor. Hemen neroli ve osmanthus tahminlerimizi yapıyoruz. Yalnız bu çiçeksi notalar kısa sürede, yeşil kokan tatlı- turunçgilli çiçekler ( portakal çiçeği ? ) formuna girecektir. Son bölümde yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk ikilisi var. Buna gene yumuşak ve hafif tozlu süet / deri notası katılacaktır.

Bvlgari- Man Wood Neroli- son derece mükemmel ve enerjik yeşil- bitkisel ve turunçgilli koku yapısına sahiptir ve bu koku grubu parfümü domine etmektedir. Bundan dolayı günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Aromalar yeşil koku grubu ve diğer yardımcı elemanlar ( sedir ağacı, misk, süet ) olarak sırasıyla tene yerleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygunparfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Kasım 2022 Pazartesi

Davidoff- Run Wild For Her EDP / 2019


























Davidoff- İsviçreli tütün üreticisidir. Bugün Davidoff- Run Wild For Her isimli parfümü değerlendireceğiz. Çiçeksi notalar, meyveler ve misk gibi koku içerikleri var. Tatlı, ferah, yumuşak, sucul, kremsi ve hafif bir yapıdadır. Çiçeksi -meyveli kategorisinde gösteriliyor.

Üstte nar, fıstık, ortada yasemin ve alt notalarda zambak aromaları açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız.

Davidoff- Run Wild For Her isimli parfüm için açıklanan aromaların sayısı yetersiz olduğundan, büyük oranda tahminlerle gideceğiz. Önce açılışa bakalım : Açılış meyveli tarzdadır ve burada nar aroması baskındır. Meyvelerin genel karakteri tatlımsı, ekşimsi, mayhoş ve ferah gibi algılanıyor. Biraz da yeşil- sucul bir hava da seziliyor. Baskın nar notasının tatlımsı ve mayhoş yapısı zaten anlaşılıyor. Elma gibi yeşil- sucul bir meyve var. Kavun benzeri yumuşak ve tatlı meyve olabilir. Tatlı- kırmızı orman meyveleri ( mayhoş böğürtlen- vişne ) olabilir. İkinci sırada çiçeksi notalar geliyor ve orta katmanı kaplıyor. Biz bunların çok bariz şekilde tatlılık barındırdığına eminiz. Bu minvalde neroli, zambak ve osmanthus gibi çiçekleri tahmin ediyoruz. Bir de kremsi tonlamalar hissediyoruz. Yasemin olabilir. Çiçeksi notalarda yeşil kokan- sucul bir taraf da mevcuttur. Son kısımda hafifçe tatlımsılık barındıran misk var.

Davidoff- Run Wild For Her- sade, basit ve kolay anlaşılır koku düzenine sahiptir. Burada esas mesele baskın çiçeksi- meyveli aromaların karakterini belirlemektir ki, onu da zaten yukarıdaki açıklamada yaptık. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar olduğunu söyleyebiliriz. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Kaliteli çiçeksi- meyveli kolonya tarzındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Kasım 2022 Cumartesi

Davidoff- Run Wild For Him EDT / 2019


























Davidoff- İsviçreli aksesuar markasıdır. Tütün üreticisi olarak faaliyete başlamıştır. Bugün Davidoff- Run Wild For Him isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, şekerli, yumuşak, ferah, sucul, sıcak ve yapay esintileri var. Baharatlar, misk, tonka fasülyesi ve lavanta gibi koku nüansları veriyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilmiştir.

Üstte tarçın, zencefil, ortada lavanta, alt notada köknar balzamı ve tonka fasülyesi gibi aromalar açıklanıyor.

Davidoff- Run Wild ( başıboş, yabanî ) For Him- özellikle açılıştaki tatlı ve sıcak baharatlarla dikkat çekmekte. Bunlar hatta şekerli hissiyata varan tarçın- zencefil ikilisidir. Bunu yeşil kokan tatlı lavanta izlemektedir. Lavanta sucul ve aromatik tarzıyla, orta bölümde baharatlarla birlikte harmanlanmıştır. Gayet tatlı tonka fasülyesi- misk karışımıyla sona gelinir. Elbette son kısımda bariz bir yapaylık var.

Davidoff- Run Wild For Him isimli parfüm, kapanıştaki sentetik  ve yüksek tatlılığa sahip tonka fasülyesi nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aynı şeyi baharat kullanımı için de söyleyebiliriz. Baharatlar ve tonka fasülyesi koku gidişatını domine ediyor. Ancak kullanım açısından özen ve tecrübe gerektirdiği aşikâdır. Bu minvalde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olabilir. Aromalar lavantalı tatlı baharatlar ve tonka fasülyesi bazlı notalar biçiminde iki katman oluşturuyor ve sırasıyla görevini yapıyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Elbette bunun öncesinde baharatlı karakteri çok belli oluyor ve tene kısa sürede yapışıyor. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülmelidir. Çünkü sucul- yeşil lavanta hariç, diğer aromaları sadece kış- akşam- soğuk hava üçgeninde kullanıma izin verecektir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılığı var. Bunda baharatlar ve tonka fasülyesi etkilidir. Fark edilirliği daha ziyade tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Uygulamadan iki saat sonra sınırlı bir dışarıya fark edilirliği olmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Kasım 2022 Perşembe

Dolce & Gabbana- Dolce Peony EDP / 2019

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- Dolce Peony isimli bayan parfümünü incelemeye sıra geldi. Kremsi, şekerli, tatlı, sabunsu, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah rayihaları var. Çiçeksi notalar, meyveler, turunçgiller, misk, bal, amber / ambroksan ve odunsu notalar barındırmaktadır. Çiçeksi- meyveli- gurme kategorisinde gösterilmiştir. 

Üst- armut, siklamen, bergamot, pembe biber,

Orta- şakayık, frezya, gül,

Alt- mirabelle meyvesi, bal, ambroksan, paçuli.

Dolce & Gabbana- Dolce Peony ( Şakayık ) isimli parfümün başlangıcı kremsi ve şekerli tarzda çiçeksi notalar ve meyvelerle yapılıyor. Arada gene aynı koku formuna sahip turunçgiller var. Neroli, zambak, menekşe ve portakal çiçeği gibi çiçekler olabilir. Armut, guava, limon ve bergamot gibi meyveler ve turunçgiller hissediliyor. Orta katmanda yeşil ve ferah kokan çiçeksi notaları görmekteyiz. Şakayık, gül, sardunya ve siklamen tahmin ediliyor. Orta bölümün devamında ise sabunsu çiçeksi notalar var. Ya da mevcut kremsi & yeşil çiçekler sabunsu hale gelmiş olabilir. Bu minvalde menekşe, iris, yasemin ve gül gibi çiçeksi notaların sabunsu tarza yöneldiğini kabul edeceğiz. Sabunsu çiçeklere, gene kendisi gibi sabunsu misk eşlik ediyor. Son kısımda bariz yapaylık hissediliyor. Tatlılık da yükseliyor. Bal, amber / ambroksan ve paçuli merkezli odunsu notalar yer almaktadır. 

Dolce & Gabbana- Dolce Peony isimli parfümde çiçeksi notalar koku karakterine egemendir ve diğer aromalar yardımcı ya da yan rollerdedir. Aromalar katman halindedir ve sırsıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu olabilecek bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan şekerli tatlılık, kremsilik, sabunsulık ve özellikle son bölümde baş ağrısı yapmaya müsait yapaylık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Yalnızca başlangıç faslını takiben sahneye çıkan yeşil / bitkisel çiçeklerde ferahlık ve enerjik bir hava seziliyor. Kremsi ve şekerli meyvemsi- turunçgilli açılış da rahatsız etmiyor. Bunun dışındaki diğer bütün notalarda, tene sıkılırken dozaj ayarı yapılması gerekiyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam vaktine yöneliktir. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Kasım 2022 Salı

Dolce & Gabbana- The Only One 2 Pour Femme EDP / 2019

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Şimdiki konumuz, Dolce & Gabbana- The Only One 2 Pour Femme isimli parfüm olacaktır. Şekerli, ekşimsi, buruk, tatlı, kremsi, sabunsu, soğuk, sıcak, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Meyveler, gurme notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve amber içerikleri barındırıyor. Oryantal- vanilya kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- kuş üzümü, kırmızı meyveler, armut, frezya,

Orta- gül, kahve, menekşe,

Alt- tonka fasülyesi, paçuli, amber, amber ağacı.

Dolce & Gabbana- The Only One 2 Pour Femme isimli parfümün başlangıcında kırmızı orman meyveleri bulunmaktadır. Kuş üzümü, kızılcık, kuşburnu ve armut şekerli, ekşimsi ve buruk rayihalar veriyor. Daha sonra gelen çiçeksi notalar tatlı ve kremsi yapıdadır. Frezya, şakayık, gül ve yasemin olarak sıralanır. Bunları biraz sabunsu menekşe ve leylak takip eder. Son fazda gurme notalar var. Tatlı kahve ve yapay tatlılıktaki vanilya- amber kombinesi ile parfüm tende ayrılıyor.

Dolce & Gabbana- The Only One 2 Pour Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de iki gün süren güçlü kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Kalıcılık ve fark edilirliği yükselten ve tene dengeli dozaj gerektiren unsurlar parfümün EDP formatında olması ve en önemlisi şekerli, kremsi, ekşimsi ve yapay koku karakteridir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Genel sıcak vurgular var. Ne var ki, sabunsu çiçekler katmanında soğuk esintiler yapıyor. Nota geçişleri de başarılıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Kasım 2022 Pazar

Matiere Premiere- Parisian Musc EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Parisian Musc isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Aromatik otlar, odunsu notalar, reçineler, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, amber ve ambroksan içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, serin, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üstte sedir ağacı, ortada ambrette ( misk ebegümeci ) ve alt notalarda misk, ambrettolid ve ambroksan aromaları açıklanmış.

Matiere Premiere- Parisia Musc isimli parfümün açılış ve orta katmanında yeşil, ferah ve serin kokan aromalar bulunuyor. Aromatik otlar, odunsu notalar ve reçineler birbirini takip etmektedir : Okaliptüs, ardıç meyvesi, tarhun, vetiver, çam reçinesi ve sedir ağacı reçinesi sayılabilir. Orta bölümden kapanışa değin gelen koku gruplarını da şöyle sıralamak mümkündür : Hepsi de tatlı, kremsi, sıcak ve yeşil / bitkisel olmak üzere baharatlar ( aromatik kakule ), çiçeksi notalar ( yasemin, gül, ebegümeci ), misk, amber ve ambroksan hissediliyor. 

Matiere Premiere- Parisian Musc isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında, kısa süre dışarıya karşı yoğun esintiler yapsa da, genel karakteri tensel koku olması ve tene yakın kalmasıdır. Çabuk terleyen yağlı tende ise iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene özgürce sıkılabilir. Genelde yeşil ve ferah koku gruplarından oluşması, yapaylık barındırmaması ve ağaçsı / odunsu- reçineli yapısından dolayı kalıcılık artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Ambroksan gibi yapay bir aroması olmasına rağmen ten, burun ve zihin kimyası üzerinde rahatsız edici bir yapaylık yoktur.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Kasım 2022 Cuma

Matiere Premiere- Cologne Cedrat EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfüm hakkında fikirlerimizi beyan edeceğiz. Odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar ve turunçgiller barındırmaktadır. Tozlu, yumuşak, ferah ve sıcak esintiler sunuyor. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilmiş.

Üstte bergamot, ortada pembe biber, karabiber ve alt notalarda mate yaprağı aromaları açıklanmaktadır. Biz buna ilaveler yapacağız.

Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfümün bütün katmanları yeşil ve ferah yapıda koku gruplarından oluşuyor : Mesela açılışta mate yaprağı, kişniş ve fesleğen gibi aromatik otlar mevcuttur. Bunu bergamot ve limon tarzında turunçgiller takip etmiştir. Orta katmandaki baharatlar karabiber, pembe biber ve kimyon olarak sıralanıyor. Son bölümdeki tozlu ama ferah odunsu notalar sedir ağacı merkezlidir.

Matiere Premiere- Cologne Cedrat isimli parfümde bütün koku katmanlarını çok beğendim. Ancak özellikle yeşil ve ferah kokan baharatlar benzersiz, özgün ve parfüm dünyasında çok rastlanmayan bir deneme olduğu için ayrıca takdir ve hayranlığımı kazandı. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Baharatlı- odunsu koku grupları, parfümün EDP formatında olması ve yapaylık barındırmaması gibi avantajlarla kalıcılık performansı çok yükselmiş ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Notalar uyumlu ve dengelidir. Koku karakteri ( yeşil ve ferah olduğundan ) düz çizgide gider ve çok değişmez.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Kasım 2022 Çarşamba

Matiere Premiere- Falcon Leather EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Tatlı, pudralı, metalik, sıcak, yağlı, kirli ve yapay esintileri var. Reçineler, vanilya, çiçeksi notalar, deri, tütün ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üstte safran, laden otu, ortada huş ağacı katranı ve alt notalarda agar ağacı ( öd ağacı ) ve benzoin aromalarına yer verilmiş.

Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfümün başlangıcında tatlı ve metalik reçineler ( laden otu, buhur, benzoin ) ve vanilya bulunuyor. Orta bölümde sıcak pudralı ve yağlı tarzda çiçeksi notalar ( safran ) ve deri görmekteyiz. Kapanışta da kirli, yapay ve sıcak tütün ve odunsu notalar ( öd ağacı, huş ağacı ) ile karşılaşacağız. Son fazdaki bu aromaların hepsi, dumanlı rayihalarla kül tablası kokularına yol açmıştır.

Matiere Premiere- Falcon Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmedir. İki- üç fıs yeter. Yoksa baş ağrısı yapabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Neredeyse genele yayılmış olan yapaylık, yüksek sıcaklık, kirli hissiyat ile birlikte safran, deri, tütün ve huş ağacı gibi baş ağrısı yapabilen riskli aromaların marifetiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Zaten günlük kullanıma uymaz ve genel beğeniye de hitap etmez. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Kasım 2022 Pazartesi

Matiere Premiere- Neroli Oranger EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Çiçeksi notalar, turunçgiller ve misk içeriklerine sahiptir. Buruk, ekşimsi, sabunsu, pudralı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üstte neroli, bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notalarda misk ve ylang ylang aromaları açıklanmış. 

Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümün başlangıcını yapan turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar buruk, ekşimsi fakat ferah yapıdadır. Bergamot, limon, portakal, portakal çiçeği ve neroli hissediliyor. Orta katmana da bu şekilde geliniyor. Orta bölümde ayrıca sabunsu ve pudralı tarzda çiçekler var. Sabunsu yapıda kediotu, mimoza ve sümbülü sayabiliriz. Pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar da ylang ylang, nergis ve papatya olabilir. Son kısımda ise gene sabunsu çiçeklerin devam ettiğini düşünüyoruz. Buradaki belirleyici özellik / koku katmanı, yoğun bir sabunsuluk içinde bulunan misk notasıdır.

Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan, yoğun ve boğucu olabilen bir fark edilirliğe sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık değerlerine ulaşmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden sonlara değin yoğun ve güçlü sabunsu & pudralı rayihalar salan ve parfüm tene yerleştikçe de maalesef yapaylıktan kurtulamayan çiçeksi notalar ve misk aromalarının etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik fazlaca artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını mecburiyet doğrultusunda dayatmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, serin / soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


5 Kasım 2022 Cumartesi

Matiere Permiere- Santal Austral EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümü yorumlamaktayız. Odunsu notalar, amber, vanilya, reçineler, çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üstte iris, ortada sandal ağacı ve alt notalarda tonka fasülyesi ve benzoin aromaları açıklanmıştır. 

Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümün başlangıcı ve devamında yüksek sıcaklık ve kremsi tatlılık veren sandal ağacı merkezli odunsu notalar, amber, vanilya ve vanilyamsı reçineler ( benzoin ) bulunuyor. Orta katmanda baş ağrısı yapmaya müsait pudralı çiçeksi notalar ( iris, menekşe, ebegümeci ) var. Son kısımda şekerli ve yapay tarzda tonka fasülyesi, vanilyamsı reçineler ( benzoin ) ve vanilya yer almıştır. Tene oturma döneminde ise karamelize reçineler ve vanilya şeklini alacaktır. En sonunda da pudralı yapıda iris- sandal ağacı- amber- benzoin çizgisinde, tene yerleşmesi tamamlanacaktır.

Matiere Premiere- Santal Austral isimli parfümde, aslında irisli- sandallı- amberli koku teması mevcuttur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini forse eden tatlı- şekerli- kremsi- pudralı rayihalar, yapaylık barındıran ve baş ağrıtan çiçeksi notalar ve odunsu- ambersi- çiçeksi koku düzeni nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ve fakat burum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Kasım 2022 Perşembe

Matiere Premiere- Encens Suave EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Encens Suave isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tütsü, gurme notalar, vanilya, amber, laden otu, benzoin, baharatlar, ahşapsı notalar ve deri aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Kuru, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte kahve, ortada tütsü, vanilya ve alt notalarda benzoin ve laden otu aromalarına yer verilmiş.

Matiere Premiere- Encens Suve isimli parfümün başlangıcı sıcak ve dumanlı rayihalarla olmuş. Tütsü ve kahve temalı gurme notalar var. Devamında gene dumanlı / tütsülü ama bu defa kuru tonlamalarla belirlenen koku gruplarıyla karşılaşıyoruz. Bunlar vanilya, amber, reçineler ( laden otu, benzoin ) ve baharatlardır ( karabiber ). Son fazda birtakım ahşapsı notalar olabilir. Bu arada bir ekleme yapayım : Parfüm tene oturduktan yarım saat sonra vanilya- amber- reçineler çizgisine, bir de deri notası katılıyor ve bunların hepsi birden pudralı hale çevrilerek aşırı yapaylaşıyor.

Matiere Premiere- Encens Suave isimli parfüm, hiç tatlılık barındırmıyor. Onun yerine çok fazla sıcak, kuru, dumanlı, tütsülü ve ahşapsı vurgular var. Son derece düz çizgide giden, sade, basit ve minimalist yapısal düzen görülüyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği olmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yoksa baş ağrıtacak ve burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Parfümün geneline hakim olan sıcak, dumanlı ve kuru vurgular ve son bölümde ( reçineler, vanilya, amber, deri ) maalesef birdenbire kendini gösteren ve aşırı yükselen yapaylık gibi faktörlerin etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmışsa da bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Kasım 2022 Salı

Matiere Premiere- Bois d'Ebene EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Matiere Premiere- Bois d'Ebene isimli parfümü konu olarak seçtim. Aromatik otlar, tütsü, odunsu notalar, ahşapsı nüanslar, amber ve reçineler barındırıyor. Sıcak, ferah, yumuşak ve tatlı yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üstte ardıç meyveleri, ortada gayakum ağacı ve alt notalarda paçuli ve cypriol yağı aromaları açıklanıyor.

Matiere Premiere- Bois d'Ebene ( Abanoz Ağacı ) isimli parfümü açılışını yeşil ve ferah kokan ardıç meyvesi, çam kozalağı ve kişniş gibi aromatik otlar yapmaktadır. Daha sonraki aromalar ise, tümden tatlı, dumanlı ve sıcaktır. Odunsu notalar, tütsü ve amber gibi içerikler vardır. Sandal ağacı, tütsü, amber, öd ağacı, paçuli ve abanoz ağacı / ahşabı sayılabilir. Gene yeşil ve ferah çam reçinesi odunsu reçineler ( sedir ağacı reçinesi ) ile kapanış gerçekleşmiştir.

Matiere Premiere- Bois d'Ebene isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Odunsu notaların ağırlıkta olması, yapaylık barındırmaması ve yeşil kokan aromatik otlar ve reçineler sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde de düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html