31 Temmuz 2021 Cumartesi

Davidoff- Agar Blend EDP / 2015



























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Bugün, bu markanın Blend ( Harman ) Koleksiyonu kokularından, Davidoff- Agar Blend isimli parfümü yorumlayacağız. Öd ağacı temalı olan bu parfüm, oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor. Reçineler, ahşapsı vurgular, baharatlar ve vanilya notalarıyla biçimleniyor. Tozlu, yağlı, kuru, sıcak, tatlı ve keskin rayihalar vermektedir.

Üst- tarçın, karabiber, karanfil,

Orta- gayakum ağacı, agar ağacı,

Alt- benzoin, amber, öd ağacı.

Davidoff- Agar Blend- karanfilli tarçın olarak tanımlayabileceğimiz aromatik- biberli baharat çeşnisiyle başlangıç yapıyor. Baharatlardaki ferahlık ve olgunluk dikkatlerden kaçmıyor. Kaliteli bir baharat kullanımı var...

Sonrasında tamamen ahşapsı tonlamalara geçilecektir. Kuru ve tozlu öd ağacı teması, aslında bu orta katmanın özetidir. Koku formu çok değişmez. Tene oturma, hızlı bir akışkanlıkla başlar.

Kapanışta bu kez, ağaç reçineli öd ağacı vurgusu görülecektir. Öd ağacı burada yağlanmıştır. Buna şekerli- yapay vanilya katılır. Amber notası da, aynen vanilya gibi kullanılmış. Ağaç reçinesini laden ağacı kaynaklı düşünüyoruz.

Davidoff- Agar Blend- sade ve minimalist bir kokudur. Baharatlar ve orta bölümdeki öd ağacı sıcak esintilidir. Şekerli vanilya iyi olmamış. Diğer notalar kendi içinde uyum ve denge yansıtıyor. Notalar katman halindedir ve sırayla sahne alır. Dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece kapalı alanda bile kullanıma izin verir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılır. Soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Akşam davet ve kokteyllerinde ve gece eğlencelerinde düşünülecektir. Yağlı, reçineli, kuru ve baharatlı yapısından dolayı tene yapışır ve kuvvetli fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu kalıcı olmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip,beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

29 Temmuz 2021 Perşembe

Michael Kors- Extreme Blue EDT / 2015


























Michael Kors- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Michael Kors- Extreme Blue isimli parfümü konu olarak belirlemiş durumdayız. Parfümün genelinde sucul bir hissiyat var. Ferah sabunsu kokular buna destek vermiştir. Tatlı, yumuşak, tozlu ve biberli rayihalar da önemli olacaktır. Narenciye esintileri, yumuşak baharatlar, aromatik bitkiler ve odunsu notalar genel biçimlenmede rol almıştır. Aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, melekotu, pembe biber, kakule,

Orta- ardıç meyvesi, selvi bitkisi, susam, adaçayı,

Alt- amber, kaşmir miski.

Michael Kors- Extreme Blue değerlendirmesi : 

Açılışta sucul notalar efekti ile, tozlu limon ve bergamot destekli yumuşak biberli baharatlar ( kakule, pembe biber ) baskındır. Turunçgiller sulandırılmış hissiyat veriyor. Daha doğru bir ifade ile, açılışta önce kısa bir süre ferah sucul notalar var. Orta katmana geçildiğinde, keskin çam esintileri ve sabunsu aromatik otlar görüyoruz. Sucul hissiyat veren adaçayı ve kişniş geri plandadır. Son kısımda yumuşak misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) olabilir.

Michael Kors- Extreme Blue- dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar vermekte. Tatlılık büyük oranda yumuşak baharatlardan geliyor. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Sade, basit ve enerjik biçimde yapılanır. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusu özellikleri taşıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Kalıcılık ve fark edilirlik için, kaliteli ve ferah bir kolonya tarzı olduğunu belirtelim. Tene hızlı akışkanlıkla yerleşiyor. Günlük kullanımda tazelenebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Temmuz 2021 Salı

Giorgio Armani- Code Satin EDP / 2015


























Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Giorgio Armani- Code Satin isimli bayan parfümünü değerlendirmeye alacağız. Tatlı / şekerli, yumuşak, tozlu ve belli ölçüde ferah aromaları var. Çiçekler, meyveler ve genel anlamda gurme notalar barındırıyor. Çiçeksi / meyveli- gurme grubunda gösteriliyor.

Üst- armut, şerbet, zencefil,

Orta- neroli, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- paçuli, pralin, kakao, vanilya.

Giorgio Armani- Code Satin- şekerli- tatlı meyvelerle başlıyor. Armut ve çilek olabilir. Orta bölümde yeşil kokan ferah çiçeksi notalar var. Portakal çiçeği ve yasemin tahminleri yapıyoruz. Sonlarda ise gurme notaların harmanıyla karşılaşıyoruz. Önce tatlımsı vanilya hissediliyor. Sonrasında çikolata ve tozlu kakao- kahve sentezi var.

Giorgio Armani- Code Satin- genellikle yüksek bir tatlılığa sahiptir. Sonbahar- kış sezonu, akşam vakti ve soğuk havalarda kullanılması ve dengeli sıkılması tavsiye edilir. Hızlı akışkanlık yapar. Gurme notalarıyla tene tamamen yerleşir. Aromalar çiçeksi notalar, gurme notalar vs. harmanı biçimindedir. Tene oturduğunda tek parça olarak algılanır. Koku formu çok değişmez. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılığı sürer. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Temmuz 2021 Pazar

John varvatos- Dark Rebel EDT / 2015


















John varvatos- ABD kökenli moda şirketidir. John Varvatos- Dark Rebel isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, yumuşak, kremsi ve biraz yapay kokular barındırır. Deri notası, baharatlar, tütün, içki notası ve odunsu notalar hissedilir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- rom, şeker kamışı, artemisia, kakule, adaçayı,

Orta- deri, köknar reçinesi, sığla yağıi karabiber,

Akt- tütün yaprağı, vanilya, kunduz yağı, akigala ağacı, odunsu notalar, ardıç meyvesi.

John varvatos- Dark Rebel- şöyle değerlendirilecektir=

İçki ve tütün notalarının karışımıyla açılmakta. Tatlı- vişneli pipo tütünü gibi kokular başlangıçta beğeniliyor. İçkimsi tütün diyebiliriz. Devamında tatlımsı baharatlar baskındır. Burada içkimsi baharat formu görülür. Karabiber- pembe biber olarak düşünüyoruz. Gene bu orta bölümde, tütünle karışmış tatlı ve yapay deri notası var. Kapanışta tatlılık yükselecektir. Şekerli vanilya bunun sebebidir. Odunsu notalar yapay ve sentetik olmuş. Öd ağacı ve sedir ağacı tahmin ediliyor. Deri ve odunsu notaların kullanımı başarısız olmuş.

John varvatos- Dark Rebel- bir kolonya kadar fark edilirlik ve kalıcılık vermekte. Tene yakın durmakta. Tatlılık son bölümde yükseldiği için, dengeli dozaj şarttır. Böylece gece gezmeleri ve akşam davet ve kokteylleri için uygun olacaktır. Dış mekân kokusudur. Sonbahar- kış mevsimi, akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Akışkanlık yavaş olyor. Tene oturması zaman alıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Temmuz 2021 Cuma

Carolina Herrera- CH Men Prive EDT / 2015


























Carolina Herrera- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Carolina Herrera- CH Men Prive ismi verilen parfümü inceliyoruz. Tatlı, yumuşak, şekerli ve yapay esintileri var. Lavanta, aromatik otlar, turunçgiller, odunsu notalar, vanilya ve deri aromaları barındırmakta. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, pomelo içkisi, viski,

Orta- lavanta, adaçayı, kekik, kakule,

Alt- deri, benzoin, tonka fasülyesi, odunsu notalar.

Carolina Herrera- CH Men Prive isimli parfümü iki koku grubuna ayırmak suretiyle değerlendireceğiz :

1- İçkimsi notalar : Başlangıçta içkimsi turunçgiller ( konyaklı greyfurt, portakal ) var. Buna aromatik otlar ( kişniş, adaçayı ) ve içkimsi- yeşil kokan lavanta eşlik ediyor. Burada lavanta özellikle baskındır.

2- Şekerli ve yapay notalar : Bu aromalar parfümün sonlarına doğru etkili oluyor. Tatlımsı ve yapay deri notası, şekerli vanilya & tonka fasülyesi ve şekerli tonda yapay öd ağacı vurgularını net biçimde algılamaktayız. Yüksek tatlılık dolayısıyla dengeli sıkılması gerekecek. Üç- dört fıs yeter. Ayrıca sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanabilirsiniz.

Carolina Herrera- CH Men Prive- hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor ve yapışıyor. Aynı zamanda şekerli ve yapay notalarla fark edilirlik ve kalıcılık performansı yükselmektedir. Özellikle dışarıya karşı fark edilirliği yoğun olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor. Tene tamamen oturunca tatlı lavanta ve vanilyalı- şekerlenmiş baharatlar ( tarçın ? ) vurgusu öne çıkmakta ve koku karakterinde sınırlı değişim olmaktadır. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiş biçimde hissedilmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Temmuz 2021 Çarşamba

Hugo Boss- The Scent For Him EDT / 2015



























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Hugo Boss- The Scent For Him isimli parfümü değerlendireceğim. Koku nüansları arasında narenciye, meyve, baharat, çiçek, misk ve deri notaları vardır. Ekşimsi, tozlu, buruk, metalik ve yumuşak esintiler yapmakta. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Üstte zencefil, ortada lavanta, maninka meyvesi, alt notada deri aromaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Hugo Boss- The Scent For Him- içkimsi turunçgiller ve ekşimsi- kırmızı meyvelerle başlamakta. Tozlu ve buruk turunçgillerin bergamot ve portakal olduğunu düşünmekteyiz. Kırmızı meyveler vişne- kiraz olabilir. Devamında zencefil tandanslı tozlu ve biberli baharatlar ve lavanta merkezli metalik erkeksi çiçekler sahne almakta. Yapay ve plastik kullanılmış deri notası ve misk son bölümü oluşturmakta.

Hugo Boss- The Scent For Him- zayıf bir fark edilirlik ve kolonya tandansı kalıcılık vermekte. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve sonbahar- kış kokusudur. Akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Aromalar harman halinde iç içe geçmiştir. Deri notasının yapaylığını beğenmedik. Hızlı bir akışkanlık sağlar ve tene yakın kalır. Açılıştaki kırmızı meyveler haricinde, fazla bir tatlılık barındırmaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Temmuz 2021 Pazartesi

Hermes- 24 Faubourg EDP / 2015


























Hermes- Fransız moda ve aksesuar markasıdır. Hermes- 24 Faubourg isimli parfümü değerlendireceğiz. Bu parfüm, Paris' in butik mağazaları ve devlet daireleri ile ünlü Rue du Faubourg caddesinden esinlenerek tasarlanmış. Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar ve amber nüanslarıyla şekilleniyor. Tatlı, tozlu, buruk, pudralı, ekşimsi ve yumuşak rayihalar birbirine karşmış. Tasarımcısı Maurice Roucel olarak gösteriliyor. Çiçeksi- şipre grubunda yer alıyor.

Üst- portakal, şeftali, sümbülteber, ylang ylang, bergamot,

Orta- portakal çiçeği, gardenya, yasemin,

Alt- sandal ağacı, amber, vanilya, paçuli.

Hermes- 24 Faubourg- tozlu, ekşi ve buruk portakal ve bergamot senteziyle başlar. Şeftali ve mango gibi tatlı meyveler de algılanır. Turunçgiller açılışta egemendir. Orta bölümde, önce portakal çiçeği, yasemin ve manolya gibi tatlı ve yumuşak çiçekler görüyoruz. Sonra iris, orkide ve menekşe tarzında daha pudralı ve sabunsu çiçekler kendini hissettirir. Meyvemsi tonlarda çiçekler, vanilya ile destekleniyor. Rahatsız etmeyen yumuşak bir pudralılık mevcuttur. Sonlarda ise, kremsi paçuli merkezli odunsu notalar, yumuşak vanilya, mumsu amber bulunuyor. Böylece tenden ayrılıyor.

Hermes- 24 Faubourg- ortalardaki meyvemsi- çiçeksi yapısıyla dengeli, uyumlu notalar ve kompakt- sağlam bir yapı göstermekte. Sabunsu yapı da büyük ölçüde dengelenmiş. Meyvemsi- tatlı çiçekler & sabunsu- pudralı çiçekler harmanı gayet dolgun, kaliteli ve lüks kokuyor.

Hermes- 24 Faubourg- meyve, tatlı çiçek ve vanilya eksenli bir kremsi tonlama da gösteriyor.

Sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar gibi zaman dilimlerine uyacaktır. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanımda kendine yer bulur. Kalıcılık, yağlı ve çabuk terleyen tende iki günü geçiyor. Fark edilirlik de her zaman güçül ve yoğundur. Yavaş akışkanlıkla tene yerleşir. Tene oturunca bile fark edilirlik yapar. Aromalar harman halinde, iç içe geçmiş yapıda algılanmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

 


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Temmuz 2021 Cumartesi

Thierry Mugler- Alien Oud Majestueux EDP / 2015






















Thierry Mugler- Fransız moda markasıdır. Thierry Mugler- Alien Oud Majestueux isimli parfümü değerlendireceğiz. Öd ağacı teması, baharatlar, çiçekler ve amber notaları bu parfümü yönetiyor. Sıcak, kuru, yağlı, tozlu, kremsi ve yumuşak esintiler var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmiş.

Üst- kakule, safran,

Orta- yasemin, kaşmir ağacı,

Alt- öd ağacı, amber.

Thierry Mugler- Alien Oud Majestueux için, koku gruplarına göre değerlendirme olacaktır=

Baharat= Biberli, tozlu ve kuru baharatlarla başlıyor= Safran, kakule, pembe biber. Keskin bir açılışa meydan veriyor.

Çiçek= Orta bölümde kremsi ve yumuşak çiçekler var= Yasemin, şakayık, zambak. Tene oturma bu katmanda başlar. Hatta çiçeklerde sonradan keskin bir tatlılık olur.

Öd ağacı & amber= Ana tema, kuru ve biraz yağlı öd ağacıdır. Bundan dolayı sonlarda ahşap tonlamaları var. Buna kremsi amber katılır. Ahşap- amber işbirliği, ağaç reçinelerine yol veriyor.

Baharatlar ve ahşapsı vurgular erkek kullanımına izin veriyor. Oysa kadın parfüm olarak dizayn edilmiş. Aynı minvalde fark edilirlik her zaman yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün, kuvvetli biçimde kalmaktadır.

Thierry Mugler- Alien Oud Majestueux- katmanlaşmış notalar, orta bölümde ayarı kaçmış tatlılık ve yapaylık sınırında bir öd ağacı teması vermekte. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanım ve sosyal ortamlar için ağır kaçar. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Aromalar sırası geldikçe algılanır. Hızlı bir akışkanlık sağlanır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



15 Temmuz 2021 Perşembe

Costume National- Soul EDP / 2015




Costume National, İtalyan moda markasıdır.

Soul, Ruh anlamına geliyor.

Costume National Soul hakkında yorum yapmak istiyorum.

Sıcak, keskin, bir miktar tozlu rayihalar vermekte. Biberli baharatlar, tütsü, odunsu bazlar, maskülen çiçekler ile tanımlanıyor. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, kakule tohumları, pembe biber,

Orta- sardunya, deri, öd ağacı,

Alt- gri amber, vanilya tohumları, paçuli.

Costume National Soul, kompleks, derin ve detaylı bir başlangıç yapmakta. Bunu biraz toparlamak gerekiyor...

Zencefil merkezli olmak üzere, biberli- kuru baharatlar, tütsü, yanmış odunlar ve baharat tandanslarıyla belirginleşen maskülen çiçekler, Costume National Soul' un açılışına doğal baharat dükkânı, kuru odun talaşı ve yanık tütsü efektleri vermektedir. Bu nedenle bana keyif ve konfor duyguları yaşattı, çok beğendim.

Tam bu noktada şu tahminleri yaptım= Zencefil, kırmızı biber, belki tarçın, sardunya, öd ağacı...

Açılışta bu notaların hepsi birden katman halinde alınıyor. Yani çok kompakt, güçlü, derli- toplu bir parfüm olmuş. Başarılı bir çalışmaya imza atılmış. Çiçekli- biberli baharatlar, parfümü keskin bir sıcaklığa ulaştırmakta. Teninize yapışıyor. Parfümün sıcaklığı, volkan gibi püskürmekte. Bu, alevli bir sıcaklıktır. Ne var ki, Costume National Soul, her daim dengeli bir tatlılık vermektedir. Rahatsız edici detaylar- en azından benim için yoktur. Esasında koku karakteri de çok değişim göstermez, genelde düz çizgide gider. Ama bu, sıkıcı değildir.

Başlangıç faslında özetini verdiğimiz hissiyat, uzun sürüyor. Yalnız tene yerleşme döneminde, baharat çeşnisi zenginleşiyor ve buna bir miktar narenciye esintileri katılıyor= Greyfurt, bergamot, kırmızı biber şeklinde olduğuna karar verdim. Çünkü, baharatlar her ne kadar biberli de olsa- sonuçta tatlımsı baharatlardır.

Baharatların biçimi, erkeksi çiçekli- baharatlardır ve bu durum, orta katmanda belirginleşir ve sonuna değin ana karakter olarak kalır. Yani yoğun, pudralı ve ıtırlı bir sardunya her zaman var... Sardunya vurgulu biberli baharatlar diyebiliriz. Tütsü, sedir ağacı, öd ağacı ve paçuli gibi kuru odunsu notalar ise, baharatların kuru etkisini daha kuvvetlendirmiş. Tene oturup kuruma şu şekilde oluyor= Kuru biberli baharatlar ve ahşapsı tonlamalar...

Son bölümde, nispeten yumuşak, kremsi, daha tatlı esintiler var= Yumuşak bir amber- vanilya efekti, biraz reçineler ve tozlu bir paçuliyle kapanış yapılmakta. İki saat sonra tene oturma gerçekleşiyor= Vanilya, tütsü, tatlı amber ve kuru öd ağacı ile bu işlem tamamlanıyor. Bu da, orta katmandaki nüansların aşağıya indiğini gösteriyor.





Costume National Soul, koku karakteri ve anlatım biçimi açısından ilginç ve zengin bir çalışma teşkil etmekte. Şöyle ki=

Asya/ Doğu esintileri= Biberli baharatlar, tütsüler, ahşapsı notalar.

Modern- Akdeniz biçimleri= Maskülen çiçeksi ( sardunyalı )- biberli baharatlar, ahşapsı notalar, az miktarda narenciye rötuşları.

Arap etkisi= Yanmış tütsüler, öd ağacı vurgusu.

Koku karakterinin çok değişmediğini söyledik. Biberli baharatlar parfümü baştan sona domine ediyor. Bu baharatlar yoğun pudralı çiçeksi baharatlar olarak olgunluğa erişiyor. Sonra odunsu notalar, vanilya ve amber de ikinci dereceden öneme sahiptir.

Koku düzleminde zencefilli kuru baharatlar, tütsüler, erkeksi çiçekler, çiçeksi baharatlar, odunsu bazlar, öd ağacı ve amber bulunmaktadır. Bütün bu notalar, sırası geldikçe, kendi alanında yekpare- tek parça biçimde algılanıyor. Notalarda bir dengesizlik- aşırılık yok. Nota katmanları üst üste yerleşim gösteriyor. Aralarda etkileşime giriyor.

Derinlik ve konfor noktasında sardunya tandanslı biberli baharatlar, tütsü, öd ağacı ve amber vardır. Bu çizgide bütün güzellik, kalite, rafine hissiyat ve güç- kalıcılık gibi değerler yükselmektedir. Aromalar yavaşça kaynaşıyor ve orta bölümden itibaren, erkeksi çiçekli- baharatlar ile olgunluk derecesini buluyor. Ne var ki, ağırkanlı bir parfüm... Akışkanlık pek yüksek değil. Tene oturma gayet yavaş oluyor. Aromalar aynen mermer bloklar gibi, sert ve sağlamca tutunmuştur.

Costume National Soul koyu ve dolgun aromalar veriyor. Sıcak, tozlu, tatlı, kuru, ateşli, yumuşak- sert biçimler kaynaşmıştır. Kalıcılık açısından başarılı performans gösteriyor. Baharat, biber, amber, tütsü, öd ağacı gibi kuvvetli aromalarla, tenimde iki günü bulan bir kalıcılık yaptı. Gene aynı aromalarla tene yerleşip, sahibine dönük fark edilirlik içindedir. Hatta, banyodan sonra bile buram buram baharat kokuları hissedilmektedir.

Sonbahar- kış dönemi, serin yaz akşamları, soğuk havalar ve öğleden sonra- akşam arası gibi zaman dilimleri için ideal bir parfüm olacaktır. Dengeli sıkılması gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Öd ağacı merkezli ahşap tonları, bu tür kullanıma alışkın olmayanları rahatsız edebilir. Bir de, bu parfümü temiz tene uygulayın. Buna dikkat edilmezse, biberli baharat patlaması ile feleğinizi şaşırabilirsiniz. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha ziyade açık hava partileri, gece gezmeleri için uygundur. Konsept ve koleksiyonluk bir değeri vardır.

Son olarak, klasik Costume National Homme ile Costume National Soul' ü baharat ve ağaçsı notalar kullanımı açısından karşılaştırmak ilginç olur...

* Costume National Homme' da reçineli tatlı & biberli baharatlar vardır. Bunlar tarçın- zencefil merkezlidir.

* Costume National Soul ise, Costume National Homme' daki reçineli biberli baharatları, maskülen çiçeksi- biberli baharatlara dönüştürmüştür. Yani, böylece sardunya tandanslı kuru & biberli baharatlar sahne almaktadır. Bunlar kırmızı biber- zencefil çeşnilidir.

* Costume National Homme, reçineli amber ve tozlu- odunsu paçuli efekti veriyor.

* Costume National Soul ise, yanmış tütsü, öd ağacı ve kuru ahşapsı vurguları daha fazla karıştırmış. Reçineler ve amber geri planda kalmış.

Costume National Homme, Doğulu ve Akdenizli etkileri daha çok barındırıyor. Costume National Soul ise, Doğulu, Akdenizli etkilerin yanında, Modern parfüm karakterine yönelmiş bulunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html







13 Temmuz 2021 Salı

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men / 2015


 



























Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Şimdi klasik Dolce & Gabbana- The One kokusunun, Eau de Parfum versiyonunu inceleyeceğiz : Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men- tatlı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Turunçgiller, aromatik bitkiler, baharatlar, tütün, amber ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta yer almakta.

Üst- greyfurt, kişniş, fesleğen,

Orta- portakal çiçeği, zencefil, kakule,

Alt- tütün, amber, sedir ağacı.

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men isimli parfüm, tatlı ve enerjik turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Turunçgiller daha baskındır. Bunu hemen aromatik otlar takip ediyor. Greyfurt, elma, nane ve kişniş olabilir. Orta katmanda, tatlı baharatlar biraz biberli olmuş. Zencefil ve pembe biber tahmin ediliyor. Kapanışta, tatlı tütün ve amberle tatlılık yükseliyor. Yapay ve yumuşak sedir ağacının oluşturduğu odunsu bazlarla sona geliniyor.

Dolce & Gabbana- The One Eau de Parfum For Men isimli parfüm, günümüz tatlı baharatlı- tütünlü parfümler geleneğinin temsilcisidir. Baharat ve tütün harmanlanmış. Buna, gene klasik güncel parfümlerde gördüğümüz yapay odunsu notalar eklenmiş. Nota katmanlaşması söz konusudur. Aromalar sırayla tene oturuyor. Hızlı akışkanlık olmakta. Tene yakın durmakta. Genelde bir tatlılık vardır. Notalar kendi içinde uyumludur. Yapay odunsu vurgular, kokunun aksayan yönüdür. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanım ve sosyal ortam gibi opsiyonları olacaktır. Fark edilirlik ilk anda güçlüdür. Tene oturmayla birlikte sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende, kalıcılığı bir güne yaklaşıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Röportaj : 7 Nota 1 Parfüm / Onur ÇETİN


Haber Türk gazetesinin ANKARA ekine 2015- Şubat ayı ortalarında parfümler ile ilgili kısa bir röportaj verdim. 22 Şubat 2015 Pazar günü de yayınlandı. Benimle röportajı gerçekleştiren sayın Murat GÜRGEN' e teşekkürlerimi iletiyorum.

Onur ÇETİN


11 Temmuz 2021 Pazar

Karl Lagerfeld- Private Klub Pour Homme EDT / 2015


























Karl Lagerfeld- Fransız moda markasıdır. Karl Lagerfeld- Private Klub Pour Homme- özel kulüp partileri ve çok önemli ve üst düzey kişiler için tasarlanmış. Tatlı, kremsi, yumuşak ve bir miktar tozlu esintiler yapıyor. Baharat, odunsu notalar, aromatik bitkiler ve meyvelerle şekilleniyor. Odunsu- baharatlı grubunda gösteriliyor. Genel karakter olarak, Paco Rabanne- One Million ile benzerlik gösteriyor. Yalnız baharatları daha temiz, rafine ve yumuşak verilmiş.

Üst- greyfurt, lavanta, fesleğen,

Orta- ananas, karabiber, tarçın, karanfil,

Alt- sedir ağacı, vetiver, kumarin.

Karl Lagerfeld- Private Klub Pour Homme isimli parfümün değerlendirmesi şöyle olacaktır...

Asitli ve metalik turunçgiller, yumuşak aromatik otlar ve tatlımsı- ferah lavanta başlangıcı oluşturuyor. Greyfurt ve adaçayını da koku formu içinde algılamaktayız. Meyvemsi karakterdeki tatlı baharatlar ile devam eden bir parfüm olmuş. Tarçın ve kırmızı biber tahminlerini yapıyoruz. Tropik meyve- ananas olabilir. Parfüm hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor ve sıcaklaşıyor. Son bölümde yapay odunsu notalar ve kremsi vanilya görülmektedir. Tozlu sedir ağacı, odunsu nota olarak baskındır. Bunu yumuşak vetiver takip ediyor.

Karl Lagerfeld- Private Klub Pour Homme- kaliteli ve ferah bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Genel beğeniye uyar. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Yapay odunsu bazlar hariç, sorun yoktur. Dengeli tatlılık ve başarılı nota geçişleri vardır. Son kısma kadar da, notalar uyumludur. Sonbahar- kış sezonu, öğleden sonra akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Fark edilirlik ilk anda saldırgandır. Sonrasında tene oturup sakinleşir ve tene yakın kalır. Tarçın merkezli tatlı baharatların, meyvemsi yumuşaklıkta verilmesi doğru seçim olmuş. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Temmuz 2021 Cuma

Creed- Royal Mayfair EDP / 2015


























Creed- Fransız parfüm markasıdır. Creed- Royal Mayfair isimli parfüm değerlendirilecektir. Koku formları eski, tozlu, buruk, dumansı, sabunsu ve bir miktar tatlıdır. Turunçgiller, aromatik otlar, içki notası, gül ve odunsu notalar genel biçimlenmede önemlidir. Çiçeksi- meyveli / gurme kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte cin, misket limonu, çam ağacı, ortada gül, alt notada portakal, sedir ağacı ve okaliptüs bulunuyor.

Creed- Royal Mayfair- açılışta tozlu ve buruk turunçgiller ve ferah aromatik otlar barındırıyor. Bergamot, nane ve pelinotu sayılabilir. Bunlara tatlımsı içki ( cin, votka ) notaları eşlik eder. Sonrasında yumuşak bir gül var. Yumuşak odunsu notalar kapanışta yer alır. Sedir ağacı, tütsü, ardıç meyvesi ve çam olarak tahmin ediyoruz.

Creed- Royal Mayfair- günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Kaliteli bir kolonya derecesinde fark edilirlik ve kalıcılık verir. Doğal, akışkan ve temiz olabilen aromaları beğeniliyor. Sonlarda bir miktar sabunsu çiçekler var. Dört mevsime uygun bir yapı gösteriyor. Fark edilirliği tene yakın durmakla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Temmuz 2021 Çarşamba

Diptyque- Oud Palao EDP / 2015


























Diptyque- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, bu markanın öd ağacı temalı kokusu Diptiyque- Oud Palao isimli parfüm hakkında değerlendirme yapacağım. Keskin, pudralı, kuru, acımsı, tatlımsı, yapay ve ilacımsı koku biçimlerine sahiptir. Çiçeksi notalar, vanilya, içki notaları, tütün ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor.

Notaları gül, laden otu, vanilya, rom içkisi, tütün, paçuli, kafur, sandal ağacı ve öd ağacı olarak açıklanmış.

Diptiyque- Oud Palao- yapay, pudralı ve ilacımsı gül notasıyla açılıyor. Sonra pudralı vanilya sahne alıyor. Pudralı vanilyaya içkimsi ( rom ) tütün eşlik ediyor. Son bölümde yapay ve ilacımsı sandal ağacı ve öd ağacı yer almakta. Buna keskin paçuli katılıyor. Kapanış faslı odunsu yapıya sahiptir.

Diptiyque- Oud Palao- çok değişmeyen ve neredeyse düz çizgide giden koku formu gösteriyor. Yapay, sentetik, pudralı ve ilacımsı / kimyasal rayihalar, bütün aromaları etkilemiş. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uymaz. Konsept ve koleksiyonluk kullanıma daha yatkındır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur.



Diptyque- Oud Palao isimli parfümün açılışında kullanılan gül notası, seyreltilmiş gül suyunu andırıyor. Gül ve vanilya çok az tatlılık barındırıyor. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene oturduktan sonra acımsı, kuru, keskin ve otsu rayihalar hissediliyor. Paçuli böyle kullanılmış olabilir. Harmandaki kafur notasının etkisi de olabilir. Gene tene oturma döneminde öd ağacı ve sandal ağacı, daha yağlı hale geliyor.

Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Fark edilirlik her daim yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Tene bütün aromalarıyla yapışkan biçimde yerleştiğini görmekteyiz. Ana koku formu gül, vanilya, tütün ve öd ağacından oluşuyor. Diğer notalar yardımcı elemandır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Temmuz 2021 Pazartesi

Moresque- Al Andalus EDP / 2015


























Moresque- İtalyan parfüm markasıdır.

Moresque- Moresk, Mağribî anlamına geliyor.

Al Andalus- Endülüs- Güney İspanya, İber yarımadası. Endülüs Emevîlerinin ve sonraki Arap hanedanlarının 711- 1492 arasında hakim olduğu ve yönettiği bölgedir. Bölgenin en önemli kentleri Sevilla, Malaga, Gırnata, Kurtuba ve El Meriya' dır.

Endülüs Emevîlerinin başkenti Kurtuba ( Cordoba ), Avrupa' da ilk üniversitenin açıldığı şehirdi. Birçok cami, hamam ve kütüphanesi vardı. Kurtuba Ulu Camiî, en önemli mimarî eserdir. Gırnata ( Granada ) kentinde ünlü El Hamra Sarayı vardır.

Endülüs İspanya' sı mimarî, tıp, astronomi, matematik, fen bilimleri, edebiyat ve İslam bilimleri alanında çok ileriydi ve değerli bilimdamları yetiştirmişti. Avrupa' da zamanın en ileri kültür ve uygarlık merkeziydi. Avrupa, yüzyıllarca Endülüs' ün üniversiteleri, bilimsel çalışmaları ve el yazması kitapların bulunduğu kütüphaneler sayesinde Ortaçağ karanlığından kurtulup Rönesans' a geçmiştir.



Moresque- Al Andalus isimli parfümü inceleyeceğiz. Öd ağacı, odunsu notalar, baharatlar ve deri notaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, metalik ve keskin kokular barındırır. Odunsu- oryantal grupta gösteriliyor. Kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine, yumuşak baharatlar, çiçekler ve odunsu notalar konulmuş gibi kokmakta.

Üst- safran, karabiber, zencefil,

Orta- öd ağacı,

Alt- vetiver, laden otu, huş ağacı, balzam.

Moresque- Al Andalus- ilk anda limon kolonyası efektli turunçgiller ve erkeksi çiçek & aromatik ot karışımı kokularla belirgin oldu. Mandalina ve sardunya olarak tahmin ediyoruz. Açılış bir miktar keskin ve metalik tonlamalar veriyor. Devamında yumuşak baharatlar geliyor. Hafif biberli rayihalar vardır. Karabiber ve safran olabilecektir. Orta kısımda tozlu ve kuru öd ağacı ve deri notası algılamaktayız. Son bölümde yumuşak ve çimensi vetiver, yumuşak odunsu notalar ve misk bulunuyor.

Moresque- Al Andalus- dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve temiz bir hissiyat veriyor. Klasik Arap parfümü gibi ağır ve bayık olmamış. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uydurulabilir. Beni rahatsız eden ayrıntı olmadığı için, tenime bolca uyguladım. Bütün mevsimlere uyacak koku yapısı vardır. Akışkanlık hızlıdır. Tene çabuk oturur. Odunsu notalarla tene yerleşme tamamlanır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonra tensel koku formuna geçer. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yakın, hafif esintilerle kalıyor. Sade, basit ve gösterişsizi koku karakteri yansıtır. Kokusu çok değişmez, genelde düz çizgide gider.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Temmuz 2021 Cumartesi

Clinique- Aromatics In Black EDP / 2015


























Clinique- ABD kozmetik markasıdır. Clinique- Aromatics In Black isimli kadın parfümünü incelemek istiyorum. Kremsi, pudralı, tatlı- şekerli ve ferah bir yapısı var. Vanilya, çiçeksi notalar, turunçgiller ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- erik ağacı ( erik yaprağı akordu ), pembe greyfurt, bergamot,

Orta- yasemin, osmanthus, neroli,

Alt- mür reçinesi, vetiver, tonka fasülyesi.

Clinique- Aromatics In Black- tatlı meyveler ve kremsi turunçgiller harmanıyla başlıyor. Mayhoş erik, ahududu ve mandalina sayılabilir. Bundan sonraki aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Orta kısımda pudralı çiçeksi notalar var. Bu çiçekler yasemin ve iris baskınlığında hissedilmekte. Osmanthus ve neroli de olabilir. Sonda genel anlamda pudralı vanilya yer alıyor.



Clinique- Aromatics In Black isimli parfüm, tatlı meyvelerden kremsi turunçgillere hızlı akışkanlıkla geçiyor ve tene oturduğu zaman, kremsi turunçgiller daha baskın oluyor. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye edeceğiz. Çünkü parfümün genelindeki kremsi & pudralı yapısal düzen, özellikle sıcak havalarda burun ve zihin algısı açısından zorluk yaratabilir. En iyisi, sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanılmasıdır. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Tene dozajlandıktan iki saat sonra dışarıya karşı kuvvetlice ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kalıcılık sağlamaktadır. Kremsi ve pudralı aromalar tene yapışınca kalıcılık artıyor. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Temmuz 2021 Perşembe

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense EDP / 2015


























Nicolai Parfumeur Createur- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense isimli parfümü inceleyeceğim. Keskin, tozlu, pudralı, kremsi, tatlı, ve yumuşak esintiler yapmakta. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber ve vanilya vurgularına sahiptir. Oryantal grupta gösterilmekte.

Üst- karabiber, mandalina, ağaç kavunu,

Orta- iris kökü, menekşe, karanfil harmanı,

Alt- vanilya, laden otu, benzoin, tonka fasülyesi, paçuli, sandal ağacı, misk, amber.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense- karabiber ve kakule ikilisinin oluşturduğu keskin biberli baharatları açılışa yerleştirmiş. Bunu pudralı iris teması takip etmekte. Devamında çiçeksi bir harman vardır : Önce yeşil kokan ferah menekşe, sonra kremsi tonlarda yasemin algılanıyor. Çiçeksi notalar maskülen- erkeksi karakterdedir. Kapanışta gene vanilya sahne alıyor. Bu kez kremsi vurgular yapan vanilyaya, kremsi amber eşlik ediyor. Tozlu odunsu nota olarak paçuli kendini gösteriyor. Gene bir odunsu nota, pudralı sandal ağacı yardımcı eleman konumundadır.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense- amberin değil, vanilyanın baskın ve ana tema olduğu bir çalışmadır. Parfümün koku skalasında bir ayrım görüyoruz :

Keskin karabiber, pudralı iris ve pudralı & kremsi vanilya baskın notalardır.

Diğer aromalar ise bunlara yardımcı elemandır.

Baskın notalardan meydana gelen koku katmanları, yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde sırasıyla tene oturmaktadır. Pudralı ve kremsi rayihalar özellikle dikkat edilmesi gereken, burun ve zihin algısını zorlayan unsurlardır. Bu parfüm aşırı sıcakta kullanılmaz. Dengeli dozaj vermek şarttır. Buna karşılık yeşil kokan ferah çiçekler daha çok memnuniyet yaratacaktır.

Nicolai Parfumeur Createur- Ambre Cashmere Intense isimli parfüm, daha ziyade sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve toplantılar ile gece gezmelerinde kullanılacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Pudralı iris ve vanilya aromalarıyla tene yapışıyor. Fark edilirliği her daim yüksektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html