27 Şubat 2022 Pazar

Gucci- Guilty Absolute Pour Femme EDP / 2017



























Gucci- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Gucci- Guilty Absolute Pour Femme ismini taşıyan parfümü değerlendirmek istiyoruz. Genelde tatlı, kremsi ve yumuşak rayihaları var. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve amberle şekilleniyor. Şipre- meyveli grubunda gösteriliyor.

Üst- kuş üzümü, bergamot, pembe biber,

Orta- gül, selvi bitkisi, odunsu notalar,

Alt- amber, paçuli.

Gucci- Guilty Absolute Pour Femme- açılıştan kapanışa kadar tatlı- kırmızı meyveler ( kuş üzümü, çilek ve mayhoş vişne ), tatlı ve ferah gül, kremsi yumuşak çiçeksi notalar ( baskın gül teması, frezya ve manolya ), kremsi paçuli ve amber gibi aromaları vermektedir. Bu aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe tene yerleşmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır.

Gucci- Guilty Absolute Pour Femme isimli parfüm, tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir. Ne var ki, çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu olmaktadır. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Çünkü açılıştaki şekerli tarza yakın meyveler ve yoğun kremsi rayihalar bunda etkilidir. Gene de notaların birbiriyle uyumu dikkatlerden kaçmaz. Sonra tensel koku formuna geçer ve sakinleşir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygun bir yapısı var.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Şubat 2022 Cuma

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme EDP / 2017



















Gucci- İtalyan moda markasıdır. Bu markanın deri temalı kokusu olan, Gucci- Guilty Absolute Pour Homme isimli parfüm hakkında aldığım notları yazıya geçiriyorum. Kuru, tozlu, sıcak, yapay ve kirli aromaları var. Hayvansal notalar ağırlıklı olmak üzere, odunsu notalar ve aromatik otlar bu parfümü şekillendirmekte. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üstte deri, ortada paçuli, selvi bitkisi, alt notada odunsu notalar ve vetiver var.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- sade, basit ve minimalist bir yapıdadır. Açılışı paçuli tandanslı odunsu notalar ve aromatik otlarla ( fesleğen, selvi bitkisi, kişniş ) oluyor. Ahşapsı tonlamalar önemlidir. Paçuli, kuru ve odunsu verilmiş. Aromatik bitkiler de yeşil- çimensi ve ferah bir kokuya sahiptir. Başlangıcı bu nedenle beğeniyoruz. Devamında koku karakteri çok değişmiyor ve düz çizgide gidiyor. Orta bölümde kirli, hayvansal ve yapay deri teması var. Parfümün açılışı soğuk / serin tarzda yapılmış. Ancak, orta katmanda hayvansal notalarla birlikte sıcaklık başlıyor. Son kısımda yeşil kokan köksü odunsu notaları ( vetiver )  göreceğiz. Tekrar bir ferahlama ve serinlik var.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- hayvansal notalar nedeniyle problemlidir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Diğer notalar, doğal ve kaliteli verilmiş. Notalar odunsu ve hayvansal aromalar biçiminde, kendi içinde harmanlanmıştır. Neredeyse hiç tatlılık yok. Aslında bu iyi bir şeydir. Çünkü, hayvansal notaların yanında, bir de aşırı tatlı aromalar olsaydı koku biçimi çok bozulurdu... Ferah aromatik otlar / odunsu notalar parfümün dengesini sağlıyor.

Gucci- Guilty Absolute Pour Homme- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Yavaş bir akışkanlık yapıyor. Hayvansal vurgularla tene yapışıyor, yakın kalıyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonra sakinleşir. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı iki günü geçer.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Şubat 2022 Salı

Prada- Prada L'Homme L'eau EDT / 2017























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Prada- Prada L'Homme L'eau isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, sabunsu, pudralı, tuzlu, yumuşak ve ferah yapısı var. Turunçgiller, amber, çiçeksi notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmaktadır. Odunsu- şipre grubunda gösteriliyor.

Üstte zencefil, neroli, ortada iris, amber, alt notada sedir ağacı, sandal ağacı ve pudralı notalar açıklanmış.

Prada- Prada L'Homme L'eau isimli parfüm, birtakım aldehitler eşliğinde, bergamot ve limon gibi tatlı turunçgillerle açılıyor. Devamında zencefil ve kakule gibi biberli baharatlar var. Orta bölümde neroli ve yasemin tarzında yeşil kokan ferah çiçeksi notaları göreceğiz. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalma ritüelinden sonra, bu defa pudralı & sabunsu çiçekler ( iris- kediotu ) sahne alacaktır. Orta bölüm uzun sürüyor. Kapanışta gene pudralı iris var. Buna tuzlu amber katılıyor. Pudralı sandal ağacı, nokta vuruşu yaparak tene yapışıyor.

Prada- Prada L'Homme L'eau- çok az tatlılık vermekte. Daha çok pudralı, tuzlu ve sıcak yapısal düzen mevcuttur. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Aldehitler ve pudralı iris- sandal ağacı gibi yapay aromalara karşın, nota geçişleri başarılı olmuş. Yeşil- erkeksi çiçeklerden pudralı vurgulara kadar uzanan çizgide, kullanım skalası sonbahar- ilkbahar arası dönemi, soğuk havaları ve öğleden sonra- akşam saatlerini kapsar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığı var. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku formuna geçer.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


21 Şubat 2022 Pazartesi

Prada- Prada La Femme Intense EDP / 2017



























Prada- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Prada- Prada La Femme Intense isimli bayan parfümünü konuşacağız. Kremsi, pudralı, sabunsu, tozlu, yumuşak, tatlı- şekerli ve bir miktar ferah yapısı var. Çiçeksi notalar baskındır. Buna meyveler, vanilya ve odunsu notalar eşlik etmektedir. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- frangpani, ylang ylang,

Orta- sümbülteber, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- paçuli, vetiver, vanilya, iris.

Prada- Prada La Femme Intense isimli parfümü koku katmanlarına göre değerlendirmenin daha doğru olacağı kanısındayız :

Önce sabunsu- pudralı- kremsi katman devreye giriyor. Bu minvalde açılışta ylang ylang, sümbülteber ve kediotu gibi çiçeksi notaların varlığı hissediliyor. Yoğun ve hayvansal çiçeksi başlangıç, tozlu ve baharatlı esintiler de yapıyor. Burası klasik makyaj malzemesi, ruj ve fondöten kokularını akla getiriyor. Bu bölümün genel karakteri pudralı mor- sarı çiçek kombinasyonudur. Burun ve zihin algısını zorlayan bir yapı var.

Sonra kremsi- yumuşak / yeşil- tatlı ve şekerli- tropik katman kendini gösterecektir. Bu bölüm, parfümün orta ve alt koku gruplarını kapsar. Burada da gene çiçeksi notalar baskındır. Ne var ki, bu kez vanilyalı- yeşil çiçekler formuna  girmiştir ve çiçeksi notaların koku karakteri değişmiştir. Portakal çiçeği, yasemin ve iris gibi tahminler yapılabiliyor. Vanilya kremsidir. Çiçekler de kremsi- yeşil tonlarda gidip geliyor. Burada daha ferah ve enerjik yapısıyla genel beğeniye yöneliyor.

Prada- Prada La Femme Intense- son bölümde, bize ara nüans olarak tatlı ve tropik meyveleri sunuyor. Guava ve mango olabilir. Bununla birlikte kremsi odunsu notalar paçuli temalıdır. Ayrıca çiçeksi notalar ( iris ) ve vanilya da şekerlenmiş biçimde alt katmana inmektedir.

Prada- Prada La Femme Intense isimli parfüm yoğun ve güçlü pudralı- sabunsu- tozlu kokular içerdiğinden, tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Son bölümde yüksek tatlılık- şekerlilik hissiyatına dikkat edilmelidir. Nota geçişlerinin başarılı olduğunu söylemeliyiz. İdeal kullanım zamanı : Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk havalardır. İdeal kullanım yeri : Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmeleridir. Fark edilirlik özellikle dışarıya karşı etkili ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene tutunur ve kuvvetlice eser.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Şubat 2022 Cumartesi

Mont Blanc- Legend Night EDP / 2017
























Mont Blanc- Fransız aksesuar, deri eşya ve dolma kalem üreticisidir. Bugün, Mont Blanc- Legend Night isimli parfümü yorumlayacağız. Meyvemsi notalar, aromatik bitkiler, baharatlar, deri ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, sıcak, yapay ve keskin aromaları var. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, adaçayı, nane, kakule,

Orta- sedir ağacı, lavanta, menekşe, elma, köknar reçinesi,

Alt- vetiver, vanilya, akigala ağacı, paçuli, misk.

Mont Blanc- Legend Night isimli parfümün başlangıcında meyvemsi ve sıcak baharatlar var. Kakule ve biber tahmin edilmekte. Tatlı lavanta ve keskin- mentollü naneden oluşan aromatik otlar bunu desteklemekte. Yeşil kokan bitki ve erkeksi çiçeksi notalar karışımı var. Menekşe ve sardunya olabilir. Kapanışta tatlılığı yükselten tonka fasülyesi baskındır. Yapay deri ve tütsü de hissediliyor.

Mont Blanc- Legend Night ( Efsane Gece )- son bölümdeki yüksek tatlılığa rağmen, tene özgürce sıkılabilir. Notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Şubat 2022 Perşembe

Mont Blanc- Emblem Absolu EDT / 2017


























Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Bugün, Mont Blanc- Emblem Absolu isimli parfümü tanıtacağız. Meyveler, baharatlar, bal ve odunsu notalarla şekilleniyor. Tatlı, yumuşak, kremsi ve hafif esintiler yapıyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilmekte.

Üst- mandalina, armut, kakule,

Orta- pembe biber, lavanta, meyve karışımı, bal,

Alt- paçuli, vetiver, meşe yosunu.

Mont Blanc- Emblem Absolu isimli parfüm için, baskın notalar düzleminde bir değerlendirme yapılabilir=

Meyvemsi baharatlar= Başlangıçta genel anlamda meyvemsi baharatlar vardır. Yumuşak tarçın, burada baskın nota olmakta.

Biberli tarçın= Orta katmanda tarçın, biberli ve daha sıcak hale geliyor.

Tütsü ve bal= Sonlara doğru, biberli baharatlara tütsü ve bal aromaları katılmakta.

Odunsu vetiver= Kapanış, odunsu notaların hakimiyetindedir. Burada vetiver, kuru ve odunsu tarzda baskındır.

Mont Blanc- Emblem Absolu isimli parfüm, baskın notalar açısından böyle özetlenebilir. Şimdi biraz ayrıntılara geçelim...

Açılışta tarçın notasına, kremsi ve ferah meyveler eşlik ediyor. Armut ve çilek olarak düşünüyoruz. Orta bölümde biberli tarçın kullanılmış. Biber vurgusunu vermesi için, tarçının yanına pembe biber ve sardunya eklendiğini tahmin edebiliriz. Son bölümde odunsu notalar ve bal sentezi, yakılmış tütsü efekti vermiş olabilir...

Önemi= Mont Blanc- Emblem Absolu- günümüz modern tatlı baharat parfümleri geleneğini sürdürmekte. Baharatlar meyvemsi verilmiş. Hatta bu sayede, Mont Blanc- Emblem Absolu- Paco Rabanne- One Million' ın daha kibar ve rafine haline benzemiş. Biberli baharatlara tütsü ve bal karıştırılması, koku formunu daha sofistike ve beğenilir kılmaktadır.

Mont Blanc- Emblem Absolu- dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve hızlı akışkanlık veriyor. Tene yakın duruyor. Aromalar katman halindedir. Ten üzerinde sırasıyla geçiş yapar. Tene özgürce sıkılabilir. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya kadardır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokudur. Ferah meyvemsi baharatlar ile her mevsim kullanım opsiyonu sunar.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Şubat 2022 Salı

Hugo Boss- Iced EDT / 2017


























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Bugün Hugo Boss- Iced isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, keskin, yumuşak, sıcak, buzlu- sucul ve asitli rayihaları bulunmakta. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve amber gibi koku nüanslarına sahiptir. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üstte nane, yeşil çay, ortada ardıç meyvesi, portakal, alt notada vetiver aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Hugo Boss- Iced- buzlu nane ve keskin ve asitli mandalina notalarıyla başlamakta. Sucul etkiler de mevcuttur. Devamında tatlımsı ve biberli baharatlar sahne alıyor. Sıcak zencefil ve kakule baskındır. Yeşil kokan ferah vetiver ve yumuşak amber kapanışı yapmakta. Amber tende daha uzun süre kalacak ve tatlımsı hale gelecektir. Ancak bunun öncesinde, baharatlı kokuların tene tutunduğu ve yapıştığı bir dönem olacaktır.

Hugo Boss- Iced isimli parfüm, genel hatlarıyla Giorgio Armani- Code Sport isimli parfümden esintiler sunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülmekte. Hızlı akışkanlıkla karakterini ortaya koymakta. Baskın özelliği buzlu nane ve keskin mandalina ile takviye edilmiş baharatlı bir parfüm olmasıdır. Fark edilirliği her daim güçlü ve yoğundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmayı başarıyor. Ne var ki, arzu edilirse günlük kullanımda tazeleme yapılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Şubat 2022 Pazar

Hugo Boss- Bottled Tonic EDT / 2017


























Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Şimdi Hugo Boss- Bottled Tonic ismi verilen parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, yumuşak ve ferah esintileri var. Narenciye, baharat ve odunsu nota gibi bileşenler veriyor. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, portakal, limon, elma,

Orta- zencefil, tarçın, karanfil, sardunya,

Alt- vetiver, odunsu notalar.

Hugo Boss- Bottled Tonic- bütün katmanlarda sucul- akuatik bir hava vermektedir. Bu nedenle, özellikle açılış kısımda belli ölçülerde keskin ve metalik vurgular vardır. Tatlı ve enerjik narenciye dokunuşları ( portakal- mandalina ) başlangıçta algılanır. Hemen sonrasında, biberli tarçın olarak özetleyebileceğimiz yumuşak baharatlar var. Kapanış faslında yumuşak vetiver, odunsu notaları temsil ediyor.

Hugo Boss- Bottled Tonic- son kısımda seyreltilmiş ve sulandırılmış odunsu notaları kullanmakta. Sucul- akuatik esintiler, turunçgillere ve baharatlara da sirayet etmiş. Kolonya tarzı bir koku olmuş. Fark edilirlik ve kalıcılık, kolonya gibi düşünülmelidir. Günlük kullanımda tazelenir. Sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlık yaparak tene yakın durur. Aromalar tene yerleştikten sonra, harman halinde kaynaşır.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Şubat 2022 Cuma

Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria EDT / 2017

 















Guerlain- Fransız parfüm şirketdir. Bugün Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria isimli parfümü incelemek düşüncesindeyim. Ekşimsi, buruk, tozlu, tatlımsı, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler yapıyor. Turunçgiller, meşe yosunu, baharatlar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üstte bergamot, turunç yaprağı, ortada zencefil, kakule, ve alt notalarda odunsu notalar ve beyaz misk aromaları açıklanmış. 

Guerlain- Aqua Allegoria Bergamote Calabria isimli parfümün başlangıcını meydana getiren turunçgiller canlı, ekşimsi, buruk ve tozludur. Bergamot, turunç yaprağı ve portakal sayılabilir. Sıcak, tatlımsı ve biberli baharatlar olan zencefil ve kakule, orta katmanı dolduruyor. Sade bir yumuşaklıktan başka özelliği olmayan odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk aromalarıyla sona geliniyor. Son fazda ferah ve yeşil kokan meşe yosunu var. 

Guerlain- Aqua Allegoria isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Yapaylık barındırmayan koku karakteri, koku gidişatını forse eden sıcak ve tozlu rayihalar ve baharatlı katman vesilesiyle kalıcılık yükseliyor ve tene özgürce sıkılabiliyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik aromatik- baharatlı kaliteli bir kolonya gibi düşünülebilir. Açılış kısmı şipremsi tarza yakındır. Az olmakla birlikte dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Şubat 2022 Çarşamba

Guerlain- Oud Essentiel EDP / 2017



























Guerlain- Fransız parfüm ve kozmetik markasıdır. Bu markanın Les Absolus D' Orient koleksiyonuna ait bir çalışma olan, Guerlain- Oud Essentiel isimli parfümü inceleme konusu seçtim. Öd ağacı temalı olması istenmiş. Bunun yanında tütsü, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve deri barındırmakta. Sıcak, yapay, tozlu, kuru, pudralı, ilacımsı ve bir miktar sabunsu etkilerle belirleniyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- safran, sardunya,

Orta- öd ağacı, gül, sedir ağacı,

Alt- deri, tütsü, gayakum ağacı.

Guerlain- Oud Essentiel- gül sularını andıran bir açılış yapıyor. Sonra yeşil kokan ferah çiçeksi notalar geliyor. Orta bölümde pudralı kullanılmış gül- safran ikilisi bulunmakta. Parfüm olgunlaşınca, buna ilacımsı ve yapay öd ağacı katılacaktır. Kuru ve tozlu tonlardaki deri ve amber son kısmı domine ediyor ve kuru tütsü aroması ile kapanış gerçekleşiyor.

Guerlain- Oud Essentiel isimli parfümü koku karakterinin değişimi bakımından iki bölüme ayırabiliriz :

* Baskın notalar ve ana tema düzeyinde öd ağacı- gül- safran troykası ile klasik Arap parfümlerine koşut bir ilerleme gösteriyor.

* Yardımcı elemanlar olarak erkeksi çiçekler ( sardunya, iris ), deri, amber ve tütsü seçilmiştir.




Erkeksi yapıda olduğunu düşündüğümüz çiçekler başlangıçta yeşil- bitkisel karakterdedir. Ancak orta katmanda da etkisini sürdürmekte ve sabunsu karaktere çevrilmektedir. Parfümde daha sonraları öd ağacı ve misk notalarında bir sulandırılmış- seyreltilmiş hissiyat görülmekte. Yoksa alışılmış bir hayvansallık söz konusu değildir. Ayrıca tatlılık da pek yoktur. Onun yerine, erkeksi çiçeklerin yeşil- bitkisel ferahlığı kullanılmıştır.

Guerlain- Oud Essentiel- yağlı ve çabuk terleyen tende, kuvvetli biçimde gün boyu kalıcılık yapmakta. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra sakinleşir ve tensel koku haline gelir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve partiler ile gece gezmelerinde kullanılır. Pudralı, yapay ve ilacımsı- kimyasal kokulardan ötürü, dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimindedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Şubat 2022 Pazartesi

Bvlgari- Pour Homme Atlantiqve EDT / 2017



















Bvlgari- İtalyan moda markasıdır. Bugün Bvlgari- Pour Homme Atlantiqve isimli parfümü değerlendirmek istiyoruz. Tuzlu, tatlımsı, metalik, yapay ve yumuşak bir yapıdadır. Sucul ve ozonik notalar, turunçgiller, amber, yosun, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- akuatik kategoride gösterilmekte.

Üst- limon, bergamot, su notaları, adaçayı,

Orta- ambergis, deniz notaları, elma,

Alt- paçuli, sandal ağacı, vetiver, benzoin, amber ağacı.

Bvlgari- Pour Homme Atlantiqve- narenciye esintilerini başlangıca yerleştirmiş. Portakal ve bergamot var. Bunlar metalik ve tuzlu yapıdadır. Devamında tuzlu deniz suyu ve ozon notaları geliyor. Orta bölüme geçildiğinde yeşil kokan erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, yasemin ) ve yeşil paçuli temalı odunsu notalar hissediyoruz. Son bölümdeki tatlı amber, yumuşak sedir ağacı ve yosun notaları yapay ve sentetik kullanılmış.

Bvlgari- Pour Homme Atlantiqve isimli parfüm, yeterli kaliteye sahip, ferah ve enerjik erkeksi kolonya havasındadır. Fark edilirliği gerçi ilk anda yoğundur ama sonra sakinleşip, hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı yükseltilebilir. Sosyal ortamlara, ilkbahar- yaz sezonuna ve genel beğeniye uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yapay aromalara rağmen dengeli tatlılık görülmekte.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


5 Şubat 2022 Cumartesi

Bvlgari- Goldea The Roman Night EDP / 2017


























Bvlgari- İtalyan mücevher ve aksesuar şirketidir. Bugün Bvlgari- Goldea The Roman Night ( Roma Gecesi ) isimli bayan parfümünü incelemeye karar verdim. Tatlı, kremsi, yumuşak ve ferah yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, biberli vurgular, odunsu notalar ve misk bu parfümün koku karakterini belirleyen unsurlardır. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- dut, bergamot, karabiber,

Orta- yasemin, gül, sümbülteber, şakayık,

Alt- vetiver, paçuli, siyah misk, meşe yosunu.

Bvlgari- Goldea The Roman Night isimli parfümün başlangıcını birbiri ardı sıra gelen tatlı kırmızı meyveler ve hafif biberli kırmızı meyveler oluşturuyor. Ahududu, bergamot, kiraz ve pembe biber olabilir. Sonrasında kremsi- sucul çiçekler geliyor. Yasemin, lotus, gül ve frezya tahminlerini yaptım. Gene kremsi tonlarda odunsu notalar ( paçuli, vetiver ) ve miskle kapanış gerçekleşmiş.

Bvlgari- Goldea The Roman Night- görüldüğü gibi tatlı meyveler ve kremsi çiçekler / odunsu notalar katmanlarından meydana geliyor ve bunlar sırasıyla tene yerleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromaları sayesinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Gün içinde tazelenebilir. Tene özgürce sıkılabilir.  Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonra sakinleşip normale döner. Kaliteli bir çiçeksi- meyveli kolonya kadar kalıcılık yapmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Şubat 2022 Perşembe

Juliette Has a Gun- Sunny Side Up EDP / 2017

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm firmasıdır. Bugün Juliette Has a Gun- Sunny Side Up isimli parfümü değerlendiriyoruz. Vanilya, reçineler, hindistancevizi sütü, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar ve misk gibi koku içerikleri veriyor. Tatlı, kremsi, pudralı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilmiş. 

Üst- vanilya özü, amyris ağacı, yasemin, 

Orta- sandal ağacı, hindistancevizi sütü, süsen kökü, yasemin,

Alt- Iso E Super, ambrette ( misk ebegümeci ). 

Juliette Has a Gun- Sunny Side Up ( Yukarısı Güneşli )- ferah tropik bir açılışa sahne oluyor. Bu açılışta kremsi vanilya- vanilyalı reçineler & tatlı hindistancevizi sütü harmanı var. Sonra gene kremsi tonlamalar içinde çiçeksi notalar ( yasemin, frezya ) geliyor. Orta katmanın devamında, bu defa pudralı çiçeksi notaları ( iris, ebegümeci, ylang ylang ) hissediyoruz. Baharatlı vurgular da yapılmış. Sonlara doğru odunsu notalar ve misk var. Tatlı ve kremsi kokan sandal ağacı- misk kombinesi ve gene kremsi yapay vetiver algılanmakta. Kapanışta bariz bir yapaylık var.

Juliette Has a Gun- Sunny Side Up isimli parfümde, başlangıç harmanından sonraki bütün aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi notalara geliniyor. Buradan itibaren, dışarıya karşı etkili olabilen fark edilirliği var. EDP konsantrasyonunda olması dolayısıyla, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılık performansı söz konusudur. Bütün katmanlarda enerjik ve sıcak tonlamalar takdir ediliyor. Geneldeki kremsi ve pudralı rayihalar, tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Dört- beş fıs yetecektir. Sabahleyin ve çok sıcak yaz günlerinde kullanılmaz. Daha ziyade sonbahar- kış, ılık ilkbahar sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


1 Şubat 2022 Salı

Juliette Has a Gun- Moscow Mule EDP / 2017



























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Juliette Has a Gun- Moscow Mule isimli parfümü inceliyoruz. Turunçgiller, misk, baharatlar ve ozonlu notalarla  şekilleniyor. Ferah, yumuşak, yapay, tatlı, kremsi, kuru ve sıcak esintileri var. Turunçgil- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, misket limonu,

Orta- zencefil, elma, hedione molekülü,

Alt- odunsu notalar, amber ağacı, ambrette miski ( ebegümeci ), beyaz misk.

Juliette Has a Gun- Moscow Mule isimli parfümün açılışında ve devamında turunçgiller var. Önce yeşil kokan turunçgiller ( bergamot, mandalina ) ve sonra da kremsi turunçgiller ( misket limonu ) hisediliyor. Hatta turungilli- yeşil çiçeksi notalar ( limon mine çiçeği ) olabilir. Bunu kuru zencefil tarzında sıcak ve biberli baharatlar takip ediyor. Yanız orta katmanda ilginç bir uygulama var : Kuru zencefil, ozonlu notalarla sentezlenmiş. Yapay ve seyreltilmiş misk notası kapanışı yapmaktadır.

Juliette Has a Gun- Moscow Mule isimli parfüm, bu haliyle yeşil kokan- erkeksi turunçgilli bir kolonya gibidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla belirlenir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Yapay misk haricinde sorunlu nota yok. Nota geçişleri başarılıdır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun prfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html