31 Aralık 2013 Salı

Ermenegildo Zegna- Z Zegna EDT / 2005


 


























Ermenegildo Zegna, İtalyan moda markasıdır. Ermenegildo Zegna- Z Zegna adlı kokuyu değerlendireceğiz. Aromatik- odunsu gruba sokulmuş. Narenciye, hafif baharat ve odunsu notalar gibi nüansları var. Genel hatlarıyla Giorgio Armani Code Sport ve Carolina Herrera VIP 212 Men etkileri gösteriyor. Güvenli ve kullanımı hoş bir koku üretilmiş.

Metalik, sucul, yeşil bitkisel ve yumuşak esintiler var. Biraz da kolonya tarzına yakındır. Çok yüksek kalite yok. Ama kokusu tatmin edicidir.

Üst- Beyaz biber, bergamot, casoar meyvesi, biberiye.

Orta- Muskat, iris çiçeği, biber.

Alt- Paçuli, misk, meşe yosunu, kaşmir ağacı.

Hafif, dinamik ve aromatik biçime uygun bir açılışı var. Canlı ve ekşi turunçgiller, taze şifalı otlar/ yeşil bitkiler ve hafif biberli notalar başlangıcı beğenilir hale getirmiş. Arada tatlı kırmızı meyveler ( çilek, kuş üzümü vs. ) alınıyor. Daha sonra modern tatlı baharatlar gelmekte. Muskat, karabiber ve hindistan cevizi yumuşak ve aromatik baharatlardır. Bununla beraber pudralı çiçekler de var. Kapanış ise, paçuli, odunsu notalar ve miskle yapılıyor.

Bu arada bir düzeltme yapalım= Koku karakteri açısından ideal ilkbahar- yaz parfümüdür- ama her mevsime uyum sağlar. Önceki yazımda bu konudaki hatamı düzeltiyorum... Bence dozaj konusunda sorun olmaz. Bol bol sıkılabilir. Tenimde kalıcılığı yarım günü geçmekte. Fark edilir yönü de, esasen hafif baharatlar ve odunsu notalarla daha iyi değerlere varıyor.

Şöyle bir bakarsak, baştaki turunçgil- meyve ve hafif baharatlar Giorgio Armani Code Sport tandanslıdır. Biberiye- bergamot ile şifalı ot esintileri verilmiştir. Carolina Herrera VIP 212 Men' e göndermeler ise parfümün geneline yayılmış. Dengeli bir tatlılık içinde, her daim taze ve hafif rayihaları beğendim.

Koku düzlemi= Biberiye/ bergamot, hafif biberler, tatlı baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk sırasını takip eder. Notalar net ve pürüzsüz alınıyor. Rafine ve akışkan aromalar bulunuyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Biberli notalar, baharatlar, paçuli ve misk en beğendiğimiz bölüm oldu. Topraksı paçuli odunsu notaların merkezindedir. Muskat ve karabiber ise, baharatları kontrol eder.

Hafif ve yazlık bir kokudan beklenebilecek kalite ve lüks hissini vermektedir. Günlük kullanımda, her türlü faaliyet ( gezi, davet, iş ortamı ) için uygundur. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmese de, herkesin beğenebileceği bir koku biçimi vardır. Son bölümü, modern- odunsu kokulara atıf yapmasıyla önemlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


 


Chanel- Antaeus Pour Homme EDT / 1981


 
 















Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tozlu, ekşimsi, buruk, tatlı, koyu, kirli, yağlı, kuru, hayvansal, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri bulunuyor. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, misk, deri, odunsu notalar ve meşe yosunu bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- şipre grubunda gösterilmiş.

Üst- mür yağı, adaçayı, kişniş, bergamot, misket limonu, limon,

Orta- gül, kekik, fesleğen, yasemin,

Alt- kunduz yağı ( civet yağı ), meşe yosunu, paçuli, laden otu.

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümün açılışında tozlu, ekşimsi ve buruk tarzda turunçgiller ve aromatik otlar yer almaktadır. Limon, bergamot, adaçayı, fesleğen ve defne yaprağı olabilir. Bunu, kekik ve kişniş gibi kirli ve tozlu baharatlar takip ediyor. Devamındaki misk ve deri kombinasyonu, hayvansal ve yağlı rayihalar salmaktadır. Kuru odunsu notalar ( paçuli- sedir ağacı ) ile kapanışa geliniyor. Son fazda tatlı ve yeşil kokan ferah meşe yosunu vardır. 

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm, 80' li yıllarda örneklerini çokça gördüğümüz odunsu- derili fujer parfümlerin başarılı bir temsilcisidir. Aslında koku karakteri, baştan sona 1965 çıkışlı Aramis- Classic / For Men isimli parfüme benzemektedir. Bu tip parfümler özellikle orta katmandan itibaren son derece ağır ve yoğun aromalar veriyor. Sert, kuvvetli ve keskin aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve bazen erkeksi çiçeksi notalar koku gidişatına egemen olabiliyor.

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Geneldeki tozlu, kuru, yağlı / hayvansal aromalar kalıcılık ve fark edilirliği arttırırken, parfümün tene dengeli sıkılmasını da ( üç- dört fıs ) icap ettiriyor. Misk ve deri notalarındaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Kirli baharatlardan rahatsız olmadım. Fujer parfümlerdeki turunçgiller, aromatik otlar ve meşe yosununun tozludan tatlımsılığa kadar olan koku skalası hoşuma gidiyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk- serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


29 Aralık 2013 Pazar

Giorgio Armani Privê- Cuir Amethyste EDP / 2005




Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Giorgio Armani Privê- Cuir Amethyste ( Deri Ametist ) isimli parfümü yorumlayacağız. Tatlı, pudralı, şekerli, kremsi ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, turunçgiller, baharatlar, deri, meyveler ve odunsu notalar barındırıyor. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- kişniş, bergamot, gül,

Orta- paçuli, menekşe, huş ağacı,

Alt- laden otu, benzoin, vanilya.

Giorgio Armani Privê- Cuir Amethyste- baharatlar, çiçeksi notalar ve deri aroması açısından önem arz ediyor. Şöyle ki, baharatlar ( kakule, muskat ) açılıştan hemen sonra devreye giriyor ve kısa sürede şekerleniyor. Aslında bu yumuşak ve önceden kremsi kokan baharatların önünde tatlı turunçgiller ( portakal, mandalina ) yer alır. Çiçeklerin karakteri ise tatlıdır. Gül ve menekşe, ortalardan itibaren baskındır. Şekerli meyveler ( armut, ahududu ) de buna ilave edilebilir. Parfümün pudralı yapısı daha ziyade sonlardaki deri ve odunsu notalarda ( sedir ağacı ? ) hissedilmektedir. Burası yapaylık barındırdığından koku hissiyatı bozulmaktadır.

Giorgio Armani Privê- Cuir Amethyste isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Ancak öncesinde dışarıya yönelik yoğun fark edilirliği var. Şekerli, pudralı, plastik- sentetik ve bir dereceye kadar kremsi tonlamalardan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Aralık 2013 Cuma

Frederic Malle- Carnal Flower Extrait De Parfum / 2005





























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Şimdi Frederic Malle- Carnal Flower ismini taşıyan parfümle ilgili konuşacağız. Tasarımcısı Dominique Ropion olarak biliniyor. Sümbülteber ve genel anlamda çiçeksi tema, parfümü yönlendiriyor. Buna misk notası katılır. Sabunsu, tozlu, yoğun ve az miktarda tatlımsı rayihalar var. Çiçeksi grupta gösterilmekte.

Notaları okaliptüs, sümbülteber, portakal çiçeği, kavun, Hindistancevizi, yasemin, ylang ylang, bergamot ve beyaz misk olarak açıklanmış.

Frederic Malle- Carnal Flower- baştan sona çiçek buketi gibi kokuyor. Yoğun sabunsu ve hafifçe pudralı olabilen çiçekler başlangıçta önemlidir : Leylak, sümbülteber, portakal çiçeği, yasemin ve menekşe var. Daha sonra çiçeksi kokular aynen devam eder. Koku formu çok değişmez. Orta bölümde çiçeklerin sabunsu karakteri belirginleşir. Bu parfüm, kadınsı çiçeklerin egemenliğinde bir kokudur. Son bölümde, çiçeksi notalara yumuşak misk notası eşlik eder.

Fredeic Malle- Carnal Flower- çiçeksi harmana sahiptir. Aromalar iç içe geçmiş ve kendi arasında dengeli olduğu söylenebilir. Yalnız yoğun sabunsu tonlamalardan dolayı tekdüze yapıdadır. Dengeli sıkılması önerilir. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Kalıcılık ise, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkilidir. İlkbahar- yaz sezonu kokusudur. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Aralık 2013 Çarşamba

Fredeic Malle- L' Eau d' Hiver Extrait De Parfum / 2003





























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün, Frederic Malle- L' Eau d' Hiver isimli parfümü inceliyoruz. Bu parfümü Jean Claude Ellena tasarlamış. Kremsi, yumuşak, tatlı, pudralı ve sabunsu hissiyat var. Çiçeksi notalar, bal, misk ve turunçgiller genelde önemlidir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Notaları iris, yasemin, kediotu, bergamot, beyaz misk, melek otu ve bal olarak açıklanmakta. Beyaz kediotu, süsen ve bal notalarının baskın olduğundan söz ediliyor.

Frederic Malle- L' Eau d' Hiver isimli parfümü koku gruplarına göre değerlendirmek gereklidir=

Kremsi- yeşil çiçekler ( kediotu ) ve turunçgiller başlangıçta sahne almıştır. Temiz ve ferah bir kaliteli kolonya tarzı vardır. Hatta akuatik bir hissiyat olmuş.

Turunçgilli beyaz çiçekler ( süsen ) orta katmanda bulunur. Turunçgiller ve beyaz çiçekler harmanlanmış. Turunçgiller hafif tatlımsıdır. Orta katman aslında sabunsu- pudralı etkilerle belirlenir. Sabunsu yapı güçlüdür. Beyaz çiçekler ana tema olarak yoğundur. Bergamot, yasemin ve badem algılanıyor. Bu katmanda tene oturma başlayınca, bal notasından dolayı tatlılık artıyor.

Beyaz- tatlımsı çiçekler ve misk notası son bölümü oluşturur. Kokusu basit ve sadedir. Son bölümdeki koku formu da, diğer katmanlarla aynı çizgide gitmektedir. Çiçeklerin biraz daha yumuşadığı görülür.

Frederic Malle- L' Eau d' Hiver- tene yakın durur. Her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik vermekte. Aromalar harman halindedir, iç içe geçmiştir. Yapaylığa rastlanmaz. Dengeli ve uyumlu notalar görülür.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Ulric de Varens- UDV Black EDT / 2005


























Ulric de Varens- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. Ulric de Varens- UDV Black isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Turunçgiller, aromatik otlar, erkeksi çiçekler, odunsu notalar ve tütün aromaları bu kokuyu şekillendirir. Tatlı, yumuşak, sucul, buruk ve keskin rayihaları mevcuttur. Aromatik- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, greyfurt, elma,

Orta- sardunya, beyaz çiçekler, biberiye, çam ağacı,

Alt- tütün, misk.

Ulric de Varens- UDV Black- keskin ve biraz da turunçgiller ve meyvelerle başlıyor. Greyfurt, mandalina ve ananas olabilir. Sonrasında erkeksi çiçeksi notalar ve aromatik otlar karışımı görülür. Burası biraz da baharatlı tonlar veriyor. Ardıç meyvesi, çam esintileri yasemin ve iris biçiminde yapılanma vardır. Kapanışta yumuşak odunsu notalar ve misk yer almakta. Vetiver ve sedir ağacı tahmin ediyoruz.

Ulric de Varens- UDV Black- kaliteli ve ferah bir kolonya tarzındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uygundur. Tenime bolca tatbik ettim. Akışkanlık ve tene oturma hızlıdır. Karakterini çabuk belli eder. Doğal, enerjik ve rafine bir yapı gösterir.

Ulric de Varens- UDV Black- yumuşak ve temiz aromatik otlar ve narenciye esintileriyle her mevsime ve günün her saatine uyabilecektir. Erkeksi çiçekler de kalıcılığı arttırıyor ve soğuk- serin havalara yönelik kullanım sağlıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Aralık 2013 Pazartesi

Frederic Malle- Iris Poudre Extrait De Parfum / 2000


























Frederic Malle- Fransız kolonya ve parfüm üreticisidir. Şimdi Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfümü yorumlamaya çalışacağız. Tozlu, pudralı, metalik, sabunsu, kremsi ve keskin rayihaları var. Çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya gibi koku nüansları veriyor. İsmi pudralı iris olarak çevrilebilir. Tasarımcısı Pierre Bourdon olarak açıklanmakta. Çiçeksi- aldehidik kategorisinde değerlendiriliyor.

Üst- bergamot, portakal, pelisander gül ağacı, ylang ylang, karanfil,

Orta- manolya, yasemin, zambak, menekşe, gül, aldehitler,

Alt- iris, misk, amber, vanilya, sandal ağacı, abanoz ağacı, vetiver.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfümde, ana tema iris olarak seçlimiş.

Açılış tozlu ve metalik turunçgillerle oluyor. Keskin ve sabunsu etkiler de var. Bergamot, limon ve portakalla başlamış. Sabunsu hissiyattan, sonraki notaların çiçekler ve aromatik otlar olabileceği sonucuna varıyoruz.

Devamında pudralı ve sabunsu çiçeksi notalar var. Bu çiçekler kadınsı tarzdadır. Karanfil, iris, menekşe ve ylang ylang baskındır. İris burada ana temadır ve diğerleri yardımcı konumdadır. Bunun yanında, kremsi, yumuşak ve sucul çiçeksi  notalarvar. Portakal çiçeği, yasemin ve manolya seçiliyor. Pudralı çiçeklerle kremsi çiçekler harmanlanmış.

Sonda misk- vanilya işbirliği var. Buna sandal ağacı eklemleniyor. Vetiver merkezli odunsu notalar var.

Tonlamalar= Kremsi misk. Pudralı vanilya ve sandal ağacı. Köksü ve topraksı vetiver.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm, açılış ve orta bölümde turunçgiller ve iris temalı çiçekleri ve sondaki vanilya ve sandal ağacı merkezli odunsu notaları tozlu & pudralı kullanmış.

Orta bölümdeki ferah çiçekler ve sondaki misk ve vetiveri kremsi & yumuşak kullanmış.

Bu açıdan notalar arasında katmanlaşma var. Sınırları ve çizgileri belli bir katmanlaşma...

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm, gene de çok fazla metalik, sabunsu ve pudralı kokulara boğulmuş gibi görünüyor. Pudra oranı dengelenseydi, rahatsız edici olmazdı. Ayrıca metalik esintiler de yapay ve zorlama kalıyor. Tatlılık neredeyse yok gibidir. Kremsi vurgular aynı işi görüyor.

Frederic Malle- Iris Poudre isimli parfüm sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar içindir. Pudra ve sabun kokuları yoğun olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Gece gezmeleri ve açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılacaktır. Yavaş bir akışkanlıkla tene oturduktan sonra sakinleşir. İlk anda kuvvetli bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı bir günü geçmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Ulric de Varens- UDV Flash EDT




Ulric de Varens- Fransız parfüm firmasıdır. 1983 yılında kuruldu. Ulric de Varens- UDV Flash isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, yumuşak esintiler yapar.  Meyve, baharat, erkeksi çiçek ve odunsu nota gibi nüansları vardır. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- mandalina, limon, elma,

Orta- kekik, lavanta, portakal çiçeği, tarçın,

Alt- sandal ağacı, amber.

Ulric de Varens- UDV Flash- başlangıçta meyveli baharat esintileri veriyor. Elma baskındır. Buna mandalina destek verir. Devamında tarçın merkezli tatlı baharatlar hissedilir. Aromatik otlardan fesleğen ve kekik olabilir. Erkeksi çiçeksi notalar de mevcuttur. Lavanta, portakal çiçeği ve leylak, koku karakterini yumuşatıp, daha aromatik hale getirir. Bu, aynı zamanda tarçın notasının keskinliğini dizginliyor. Böylece orta katmana değin, aşırı bir tatlılık olmadan geliniyor. Ne var ki, son bölümde tatlılık yükseliyor ve şekerli tonlara tahvil ediyor. Amber, tonka fasülyesi ve sandal ağacını düşünüyoruz. Ayrıca bu bölümde yapaylık da bulunuyor. Parfümün aksayan yönü burasıdır.

Ulric de Varens- UDV Flash- son kısımdaki şekerli tatlılk nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Çok sıcak günlerde kullanılmaz. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış kokusudur. Dengeli sıkılırsa günlük kullanıma uydurulabilir. Gece gezmeleri, akşam davet ve kokteyllerinde kullanılabilir.

Ulric de Varens- UDV Flash- hızlı akışkanlıkla ten yerleşiyor. Meyve, bitki ve nispeten baharatlarda ferah ve temiz biçimler varken, son kısımdaki odunsu notalar ve amber özensiz olmuş. Böylece kalite bir miktar düşmüş. Kalıcılık ve fark edilirlik de yoğun ve güçlü bir kolonyayı andırıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Aralık 2013 Pazar

Creed- Erolfa EDP / 1992


























Creed- Fransız parfüm şirketidir. Creed- Erolfa ismini taşıyan parfümü inceleyeceğiz. Narenciye esintileri, aromatik otlar, hafif baharatlar ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Tozlu, tatlı, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- akuatik gruba dahil edilmiş.

Üst- kimyon, misket limonu, kavun, yeşil notalar, menekşe, bergamot, limon,

Orta- siklamen, çam ağacı, zencefil, karabiber, yasemin, muskat çiçeği, bitkisel notalar,

Alt- sandal ağacı, misk, meşe yosunu, sedir ağacı, ambergis.

Creed- Erolfa- enerjik ve tatlı turunçgillerle başlıyor. Portakal ve misket limonu algıladım. Sonra tozlu aromatik otlar ve erkeksi çiçekler gelmekte. Menekşe, sadunya ve lavanta olabilir. Bir miktar yumuşak baharatımsı notalar var. Hafif karabiber olabilir. Son kısımda tatlılık artıyor. Misk, amber ve vanilya bunda etkili olabilecektir. Yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile kapanıyor.

Creed- Erolfa- genelde uyumlu ve dengeli bitki ve turunçgillerden oluşuor. Yalnız sondaki yapay tatlılık, sentetik odunsu notalar beğenilmeyecektir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Günlük kullanım ve sosyal faaliyet kokusudur. Tene hızlı bir akışkanlıkla yerleşiyor. Tene yakın kalıyor. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik sağlar. Tatlılığın sonlarda artması, dengeli dozaj gerektirir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Jo Malone- Nutmeg & Ginger Cologne / 1990





























Jo Malone- Londra- İngiltere merkezli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bu markanın parfümlerini önemli buluyoruz. Bunlardan biri de Jo Malone- Nutmeg & Ginger ismini taşıyor. Muskat & Zencefil. Bu parfüm baharat, odunsu nüanslar, aromatik bitkiler, hafif narenciye ve çiçeksi notalar vermekte. Odunsu- baharatlı grupta yer alması düşünülmüş. Yumuşak, tatlı, sıcak ve biraz tozlu rayihalarla şekilleniyor.

Jo Malone- Nutmeg & Ginger için muskat, zencefil, sandal ağacı ve sedir ağacı aromaları açıklanmış. Hafif biberli yapıdaki baharatlarla başlangıç yapmakta. Kakule, zencefil, pembe biber gibi egzotik baharatlar olduğu anlaşılıyor. Sonrasında limonlu zencefil tarzında turunçgilli baharatlara çevrilmekte. Bir miktar tozlanma var. Portakal çiçeği, fesleğen, yasemin gibi çiçek ve aromatik ot harmanı hissetmekteyiz. Buna ilerleyen aşamada karanfil ve iris katılmış olabilir. Çünkü zencefil kendini gene belli ediyor. Ve bu defa karanfil- zencefil işbirliğiyle parfüm daha aromatik hale geliyor. Jo Malone- Nutmeg & Ginger- her daim aromatik baharat uygulamasına sahiptir. Kapanışa doğru yumuşak ve bir miktar mumsu sandal ağacı, kremsi vanilya, misk ve tozlu sedir ağacı vurguları yapılmıştır.

Jo Malone- Nutmeg & Gİnger, bize Doğulu baharatlar çeşnisi sunmaktadır. Yalnız bu baharatların, Akdeniz etkili aromatik otlar ve narenciye esintileri ile süslendiğini ifade edelim. Ferah, canlı, enerjik baharatlar vardır. Bu minvalde her daim dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar gözlenmektedir.



Koku düzlemi= Biberli baharatlar, aromatik otlar- çiçekler, aromatik baharatlar, odunsu notalar ve vanilya olarak, sırasıyla aldığımız kokulardır. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Orta katmanda çiçeksi- hafif baharatlı hale gelir.

Derinlik ve konfor çizgisi= Limonlu zencefil, pembe biber, fesleğen ve odunsu notalar olarak, en beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalardır. Burada kalite, kalıcılık ve güzellik değerleri en üst seviyesine çıkmaktadır. Baharatlar her daim merkezdedir ve parfümü domine eder.

Jo Malone- Nutmeg & Ginger- bence her mevsime, her sosyal ortama ve günlük kullanıma uyacaktır. Gün içinde tazelenebilir. Hafif, yumuşak ve aromatik tarzından dolayı beni rahatsız etmedi. Tenime özgürce uygulayabildiğimi gördüm. Kalıcılık kaliteli bir kolonyadan daha fazla oluyor. İlk sıkışta kuvvetli fark edilirliği var. Sonra tene yerleşir, yumuşar ve güzel kokar. Dışarıya karşı fark edilirlik yapmakta. Bu parfümü özellikle soğuk havalar, akşam ve kış mevsimi gibi zaman dilimlerinde kullanırsanız, baharatlar çok lüks ve konforlu hale geliyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Frederic Malle- Une Rose Extrait De Parfum / 2003


























Fransız firması Frederic Malle' in gül temalı kokusunu inceliyoruz= Frederic Malle- Une Rose; çiçeksi notalar, şarap vurgusu, baharatlar ve aromatik hissiyatla şekilleniyor. Edoward Flêchier, bu parfümün tasarımcısı olmuş. Bence çiçeksi- odunsu / misk grubuna sokulabilir.

Kadınsı çiçekler parfümü domine eder. Dengeli bir tatlılık verir. Sardunya, gül, meyve notaları, odunsu bazlar, yumru, misk, bal, sardunya ve şarap olarak notaları açıklanmış. Keskin ve tatlı bir başlangıcı var. Sonra tene oturup yumuşama eğilimindedir. İlk anda baharatlı ve tatlımsı çiçeksi notalar algıladım. Sardunya, yasemin, karanfil olarak tahmin ettim. Devamında rafine, taze ve yumuşak bir gül vurgusu belirgin oldu. Ancak keskin ve baharatlı çiçeksi notalar açılışta baskındır. Gül notası, parfümün biraz başlangıcında yer alıyor ve özellikle orta notalarda iyice etkili oluyor.

Açılış bölümünde fark edilen vurgulardan biri de şarap / içki notasıdır. Bu nota, baharatlı çiçekler ve gülün arasına karışmış gibi algılanıyor. Frederic Malle- Une Rose' un başlangıcı bu yüzden ilginç, detaylı ve zengin nüanslar sunmaktadır. Tatlılık ise parfümü her daim kontrol altında tutar. Şarapsı notalarla birlikte parfüm tene yerleşiyor. Tatlı meyveli biçimlere de evriliyor. Devamında odunsu bir misk var. Parfüm sıcak ve kuru hissiyata dönmekte. Kapanışa doğru buna vanilya- bal katılıyor. Böylece sonlanıyor.

Bence sonbahar- kış dönemine uygundur. Çünkü baharatlı çiçekler, bal, nispeten şarap/ içki temaları keskin bir tatlılık vermekte. Gül bu tatlılığı dengeliyor. Ama baharatlı çiçeklerin de hafiften pudralı nüanslar barındırdığını düşünürsek, yaz mevsimi için pek uygun bir parfüm olmaz. Belki yaz akşamları- o da dengeli olmak kaydıyla kullanılabilir. Kuvvetli ve fark edilir yönü vardır. Bir güne yakın kalıcılık sağlar. Davet, kokteyl ve gece gezmelerinde idealdir.

Parfümün başlangıç notaları harman halinde algılanır= Çiçek, gül, şarap... Sonra hızlı bir akışkanlıkla orta bölüme iner= Şarap, odunsu notalar, bal, misk...

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



21 Aralık 2013 Cumartesi

Ulric de Varens- Silver Homme EDT



























Ulric de Varens- Fransız parfüm şirketidir. Uygun fiyatlara kaliteli parfüm satarak, geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Ulric de Varens- Silver Homme isimli parfümü inceleyeceğiz. Meyve, baharat, aromatik otlar ve odunsu notalar barındırır. Tatlı, yumuşak, kremsi, bir miktar tozlu ve sıcak rayihalar verir. Oryantal- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- elma, bergamot, lavanta,

Orta- sedir ağacı, baharatlı notalar, zencefil,

Alt- tütün, vetiver, laden otu.

Ulric de Varens- Silver Homme- tatlı ve kremsi meyvelerle açılmakta. Elma ve portakal olabilir. Geri planda aromatik otlar bulunuyor. Tatlımsı lavanta ve kişniş sayılabilir. Devamında tarçın ve pembe biber tarçında yumuşak ve ferah baharatlar vardır. Tene yerleşme burada başlar. Meyvemsi baharatlara çevrilir. Son bölüm tütsü, misk ve odunsu notalardan oluşur ve yumuşak harmanlıdır. Sedir ağacı özellikle baskındır.

Ulric de Varens- Silver Homme- dengeli tatlılık, uyumlu aromalar ve hızlı akışkanlık veriyor. Sade, basit ve gösterişsiz yapısı vardır. Notalar harman halinde, iç içe geçmiştir. Gayet temiz, net ve enerjik bir parfüm olmuş. Odunsu notalarda bir miktar tozluluk bulunur.

Ulric de Varens- Silver Homme- günlük kullanım, sosyal ortam ve genel beğeniye uygunluk gibi şartları yerine getiriyor. Tenime özgürce uyguladım. Kaliteli ve ferah bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik sağlıyor. Tene yakın duruyor. Daha ziyade sonbahar- kış kokusu gibi gözükse de, aslında her mevsime uygun bir dozajlama yapılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Aralık 2013 Perşembe

L' Occitane Eau d' Iparie EDP / 2005





















Fransa- Provence merkezli kozmetik firması L'Occitane- parfümlerinin tasarımında Karine Dubreuil ve Alexis Dadier ile çalışmaktadır.

Melek otu, şakayık, biberiye, mine çiçeği, lavanta, ölmez otu gibi bitkilerin öz yağları L' Occitane ürünlerinde kullanılıyor.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, tütsü, yosun ve amber gibi aromaları mevcuttur. Tatlımsı, kuru, sabunsu, soğuk ve yumuşak esintiler veriyor. Odunsu- oryantal grupta gösteriliyor.

Harmanında şu notalar bulunmakta= Mür yağı, tütsü, paçuli, pembe biber, turunçgiller, vanilya, misk, laden otu ve meşe yosunu.

L' Occitane- Eau D' Iparie- serin / soğuk ve sucul lavanta esintisiyle açılıyor. Devamında yeşil kokan sabunsu ve soğuk çiçekler geliyor. Bunu kuru paçuli ve kuru otlar takip ediyor. Orta bölümde tatlımsı biberli baharatlar ( zencefil, pembe biber ) sahne alıyor. Kapanış yumuşak ve tatlı amber, tütsü ve meşe yosunuyla olmakta.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümde sabunsu, serin, soğuk ve sucul etkileri ve yosunlu aromaları her zaman göreceğiz. Bunlar lavanta merkezli çiçekler ve aromatik otlardan kaynaklanıyor. Odunsu notalar ve reçineler ikincil öneme sahiptir. Zencefil tandanslı baharatlar yardımcı elemandır. Tatlı ve sıcak esintilerin ( baharatlar ) arasından sabun ( çiçekler ) kokusu alınıyor.

Notalar temiz ve net biçimde algılanıyor. Dengeli ve uyumlu olmuş. Tatlılık da dengelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Aromalar aslında lavantalı çiçekler katmanı ve meşe yosunlu katman olarak ikiye ayrılabilir. Diğer notalar yan unsurlar gibi konumlanmış.

L' Occitane- Eau D' Iparie- markanın kadın parfümlerinden biridir. Ama erkek kullanımına da yakın duruyor. Otlar ve çiçekler ( sardunya, leylak ) kadınsı, baharatlar ise erkeksi kullanılmış. Yumuşak ve serin çiçekler, sıcak ve tatlı baharatlar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapıyor ( lavanta, tütsü, yosun, amber ). Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu vardır. Yalnız kapalı alanlarda dengeli dozaj verilmelidir. Özellikle serin yaz akşamları için ideal bir seçim olur. Hüzünlü, kendi halinde, mahcup bir havası da var. Bu nedenle sonbahar- kışa yönelen bir tarafı daha baskındır. Toplantı ve davetler için, akşam kullanılabilir.

L' Occitane- Eau D' Iparie isimli parfümün kokusu bana şu imgeleri çağrıştırıyor=

Lavanta tarlalarında yürümek, bir kaplıcanın şifalı- yosunlu kaynak sularında yıkanmak gibi imajlar gözümün önüne geliyor. Akdeniz güneşi ve kır çiçekleriyle bezenmiş çayırları düşünüyorum. Aromatik bitki kürleriyle banyo yapmak veya vücudumuza masaj yaptırmak vb. aklıma geliyor. Bu parfüm, Akdeniz ülkelerinden geçen eski Baharat Yolu' nda yapılan seyahatleri hatırlatsın diye tasarlanmış... Doğru, bu hissi de veriyor. Akdeniz esintisi ve Doğu sufizmini harmanlamış.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Chanel- Chanel Pour Monsieur EDT / 1955




Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün Chanel- Chanel Pour Monsieur isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlımsı, tozlu, hafif sabunsu, sıcak, yumuşak ve ferah bir harmanı var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve meşe yosunu gibi koku içeriklerine sahiptir. Şipre grubunda gösteriliyor.

Üst= Şakayık, mine çiçeği, portakal çiçeği, turunç yaprağı yağı, limon,

Orta= Kişniş, zencefil, fesleğen, kakule,

Alt= Meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Chanel- Chanel Pour Monsieur isimli parfüm, tozlu, buruk ve bir miktar asitli turunçgillerle başlamakta. Bergamot ve limon algılanıyor. Devamında erkeksi çiçekler geliyor. Bu çiçeksi notalar önce hafif sabunsu, sonra da yeşil kokan ferah bir yapı göstermekte. Sabunsu karakterde karanfil olabilir. Portakal çiçeği ve neroli gibi yeşil çiçekler tahmin ediliyor. Parfümün hızlı akışkanlıkla tene yakın kalması ile birlikte, yeşil çiçeklerin de, başlangıçtaki turunçgiller ile kaynaşarak turunçgilli çiçekler gibi koktuğunu anlayacağız. Orta katmanın diğer bir koku unsuru da, zencefil- kakule merkezli tatlı ve yumuşak baharatlardır. Kapanışa doğru gene yeşil koku formu var : Meşe yosunu ve vetiver buna örnek verilebilir. Sıcak tütsüler ve yumuşak sedir ağacı gibi odunsu notalarla tenden ayrılıyor.

Chanel- Chanel Pour Monsieur- aslında kaliteli limon kolonyasının içine yeşil- bitkisel çiçekler ve meşe yosunu doldurulmuş gibi kokuyor. Özellikle orta katmandan itibaren yeşil koku karakteri geçerlidir. Klasik meşe yosunu notası da uzun süre tende kalıyor ve parfümün orijinal koku imzası oluyor. Aromalar turunçgiller, yeşil koku harmanı, baharatlar ve odunsu katman olarak sırasıyla kendini göstermekte. Dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve her katmanda sakin ve dingin bir hava mevcuttur.

Chanel- Chanel Pour Monsieur- günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla belirleniyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Beyefendi ve centilmen koku tarzıyla beğenilecektir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

18 Aralık 2013 Çarşamba

Frederic Malle- Lys Mêditerranêe Extrait De Parfum / 2000


 


























Frederic Malle- Fransız niş parfüm markasıdır. Bu firmanın Frederic Malle- Lys Mediterranee isimli parfümü ise Akdeniz vurguları barındırmakta. Yani, sucul- denizel notalar, hafif baharatlar, aromatik- bitkisel notalar ve beyaz çiçekler ile biçimlenmekte. Bu nedenle de olumlu ve iyimser duygulara, sakinlik, huzur, güven ve rahatlama hissine yol açıyor... Meditasyon ve ibadet gibi faaliyetlerde kullanılabilir. Ferah, taze, biraz tozlu, yumuşak, rafine etkileri var. Dengeli bir tatlılık verir. Notaları da uyumludur. Parfüm, çiçeksi gruba verilmiş. Tasarımcısı da Edoward Flêchier olmuş.

Üstte denizel notalar ve zencefil; ortada melek otu, portakal çiçeği, lotus ve zambak, alt notalarda ise vanilya ve misk gösterilmiş.

Tatlı ve keskin beyaz çiçekler, sucul nüanslar ve aromatik- tozlu otlar başlangıcı harman halinde domine ediyor. Çiçeksi notalar feminen tarza yakındır. Yasemin, portakal çiçeği, turunç yaprağı, incir gibi rayihalar aldım. Hafif ve yumuşak baharatlar ( zencefil ) bunu takip etti. Baharatlar tozlu otların etkisindedir. Deniz ve su notaları da her daim hissedilir. Yumuşak ve kremsi bir zambak ve lotus orta kısımda etkili olmakta. Parfüm tene böylece yerleşiyor. Yumuşak bir vanilya- miskle parfüm kapanışı yapar.

Frederic Malle- Lys Mediterranee sade ve basit bir harmana sahiptir. Sürpriz yapmaz. Her mevsime, ortama ve faaliyete uygundur. Genel beğeniye yöneliktir. Fazla bir kalıcılığı yok. Ama ilk anda güçlü bir fark edilirliği var. Sonra tene yakın kalır. Günlük kullanımda güçlü bir kolonya yerine geçebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Aralık 2013 Salı

Aromatik Baharatların Modern Yorumu : L' Occitane- Eau De L' Occitan EDT / 2005



























doğulu etkilere sahip modern parfüm




L' Occitane firmasının misyonundan bahsedersek, kısaca neler söylenebilir ?




Fransız L' Occitane markasının ürünleri Provence bölgesinin bahçe ve tarlalarından damıtılan esansiyel yağlarla yapılmakta. Bunlar bitkisel yağlardır. Çevreye zarar verici katkı maddeleri kullanılmıyor.

Mine çiçeği, melek otu, lavanta, ölmez otu, şakayık gibi bitkiler kullanılarak üretim yapılıyor.




L' Occitane markasının klasik kokusu L' Occitane- Eau De L' Occitan parfümüyle ilgili görüşleriniz nelerdir ?




L' Occitane- Eau De L' Occitan, lavanta etkili aromatik- fujer grubunda bir kokudur.

Üst notada karabiber, lavanta; ortada muskat,, tarçın; alt notalarda tonka fasülyesi, misk ve ağaçsı notalar yer almış.

Görüldüğü gibi; aromatik- çiçeksi, odunsu, baharatlı, bitkisel notalar barındırıyor. Genelde bir tatlımsılık da bulunmakta.

Parfümün lavanta temalı olduğunu söylemiştik. Buna izafeten tatlı lavanta ve biberli bir açılışı var. Aromatik notalar ve biberli donelerin hakim olduğu açılış, biraz sıra dışı olmuş. Ben beğendim. Sonra klasik tatlı baharatlar sahne almakta. Vanilyamsı notalar ve ağaç notası da kapanışı yapmış.

Sade ve basit harman. Doğal, akışkan, rafine notalar. Aromatik kolonyaları andıran bir açılışı takiben, tene oturuşta tatlı baharat nüansları ile devam etmekte. Bu açıdan pek sürprizi yok. Koku bir yerden sonra düz çizgide ilerliyor. Bu, kötü bir şey değil. Sevimli, sıcak ve olgun bir kokusu var. Tatlı baharatlar ''doğulu'' etkiler gösteriyor. Açılışta ise, modern bir Fransız parfümü gibi durmakta.

Koku düzleminde Aromatik- biberli tonlar- tatlı baharatlar- vanilya ve ağaç notaları.

Derinlik ve konfor noktasında bence ''doğu'' etkili tatlı baharatlar ve sonra da bunun içine geçen odunsu notalar.

Zaten tatlı baharat ve odunlar kalıcılık ve kaliteyi belirliyor. Tenden de böylece ayrılıyor.

Kalıcılık nasıl ? Fena değil. Tenimde bir güne yakın durdu. Bu da yeter. Modern bir yaz mevsimi kokusu olduğunu söyleyelim. Hafif aromatik yapı ve tatlı baharatlar bu düşüncemizi destekliyor. Her mevsim de gider. Günlük kullanımda tazelenebilir. Rahatsız edici bir şey yok. Gayet hoş bir parfüm olmuş.




L' Occitane- Eau De L' Occitan parfümünü kafanızda bir yere oturtabildiniz mi ?







Doğulu etkiler yansıtan modern bir parfüm diyebilirim. Açılışta tatlı lavanta ile Fransız, devamında baharat katmanıyla ''doğulu'' bir anlatım biçimi göstermekte. Ne var ki, modern tarafı ağır basıyor. Ve bizi Fransa' nın güneyindeki Provence bölgesine götürüyor...

Provence zaten L' Occitane' ın üretim merkezidir. Lavanta tarlaları, üzüm bağları, badem ağaçları ve yabanıl hayat florası ile doğal güzellikler sunmakta.





Carcasonne, Avignon, Minerve, Narbonne gibi yerleşimleri var. Köy hayatı da önemlidir. Kıyı şeridi çok beğeniliyor. Ayrıca tarihî şehir dokusu da mevcuttur. Surlar, kale, antik Roma devrinden kalma yerleşim bölgesi ve su kanalları ile bir kültür, doğa ve turizm bölgesidir.

L' Occitane- Eau De L' Occitan, bizi aslında parfüm dünyasının kalbine seyahat ettiriyor.

Koku- 5 Kalıcılı - 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

16 Aralık 2013 Pazartesi

Robert Piguet- Bandit EDP / 1944




























Robert Piguet- Fransız moda şirketidir. Robert Piguet- Bandit ( Haydut ) isimli parfümü inceliyoruz. Odunsu notalar, erkeksi çiçekler, hayvansal notalar ve aromatik otlarla şekillenir. Tozlu, keskin, dumansı, sert ve buruk bir hissiyat var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte. Kadın parfümü olarak lanse edilmesine rağmen, erkekler de kullanabilir.

Üst- aldehitler, portakal, artemisia, gardenya, kasnı otu sakızı, portakal çiçeği, ylang ylang bergamot,

Orta- karanfil, menekşe kökü, yasemin, gül,

Alt- deri, amber, paçuli, misk, hindistancevizi, civet yağı, meşe yosunu, vetiver, mür yağı.

Turunçgiller & aromatik otlar= Robert Piguet- Bandit parfümünün açılışında bu notalar bulunmakta. Tozlu, buruk, keskin yapılanma var. Lavanta, fesleğen ve artemisia baskındır. Begamot ve portakal buna destek veriyor.

Erkeksi- yeşil çiçekler= Şipre tarzını yansıtan karanfil, menekşe ve iris burada önemlidir. Tozlu, buruk ve ekşimsi yapı sürmektedir. Çam kozalağı benzeri kokular algılanmaktadır.

Meşe yosunu, deri ve odunsu notalar= Bu klasik notalarla sona gelinir. Tozlu deri ve meşe yosunu baskındır. Odunsu notalardan vetiver ve paçuli de tozlu- topraksı yapısıyla dikkat çeker. Civet ( misk yağı ) nedeniyle belirgin bir hayvansallık da var. Son bölüm, özellikle erkek kullanımına yakın duruyor.

Robert Piguet- Bandit- sonbahar- kış, akşam saatleri ve soğuk havalar için uygundur. Günlük kullanıma ve genel beğeniye uymaz. Hayvansal, şipre, keskin ve tozlu aromalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kalıcılığı bir günü geçiyor. Yavaş bir akışkanlık gösteriyor. Ama tene yerleşince de, gayet yapışkan ( misk yağı- deri ) olmakta.

Robert Piguet- Bandit- neredeyse hiç tatlılık barındırmaz. Aromalar katman halinde yapılanmıştır. Her biri sırası geldikçe görevini yapıyor. Aslında bir şipre parfüm için, uyumlu notaları var. Hayvansal, kirli ve tozlu biçimler özel bir tercihin ürünüdir. Aromatik otlar, turunçgiller ve erkeksi- yeşil çiçeklerin eski, olgun ve ferah bir yapısı var.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Aralık 2013 Pazar

Gucci- Rush For Men EDT / 2000























İtalyan moda markası Gucci' nin odunsu- baharatlı parfümü Gucci- Rush For Men isimli parfümü tanıtıyoruz.

Odun, aromatik notalar, sıcak baharatlar, şipre notaları bu parfümün karakteri olmuş.

Harman=

Üst= Lavanta, şipre notalar.

Orta= Sandal ağacı, sedir ağacı, ardıç ağacı.

Alt= Sandal ağacı, paçuli, beyaz misk.

Genel fikir= Bu parfüm bana Tom Ford- Black Orchid' i hatırlattı.

Açılış ferah ve tatlı aromatik notalarla olmakta. Sonra zaten silme odun ve ağaç kombinasyonu var. Koyu, tozlu notalar var. Basit ve anlaşılır bir koku. Sıcak, baskın notalar var. Tatlılık kısa sürüyor. Burada misk ve sandal baharatımsı nüanslar vermekte. Tene oturup güzelleşmesi egzotik tarzda ağaçlarla oluyor. Kalıcılık, kalite, güzellik işaretleri bu odunsu- ağaçsı katmanda toplanmış.

Fazla sıkılmazsa rahatsız etmez. İdeal sonbahar- kış parfümü. Kalıcılık süresi uzun= Tenimde 1,5 gün kaldı. Aslında pek öyle rahatsız edici, aksayan yönleri yok. Notalar akışkan ve rafine olmuş. Çok çabuk kalp notalara geçiliyor ve tene oturuyor.

Günlük kullanıma pek uygun değil. Çünkü, yoğun baharat ve ağaçlar buna izin vermez. Daha çok, konsept kullanıma uygun, özel bir koku olduğunu söyleyelim.

Farklı, modern ve dünyevî tarzıyla denemeye değer bir parfüm.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Frederic Malle- Vetiver Extraordinaire Extrait De Parfum / 2002



















Fransız niş marka olan Frederic Malle' ın, vetiver teması üzerine kurulu parfümü Frederic Malle Vetiver Extraordinaire bugünkü konumuzdur. Dominique Ropion adlı parfümor, bu kokuyu tasarlamış. İsmi sıradışı vetiver anlamına geliyor. Yeşil bitkili, narenciyeli, kuru baharatlı ve odunsu bazlı notalar var. Oryantal- odunsu gruptadır. Basit, sade, yalın bir koku karakteri var. Genelde düz çizgide ilerler ve çok değişim göstermez. Ne ki, modern, ferah, taze esintiler yapar. Modern bir odunsu parfümdür. Aromatik biçimlenme, parfümün genelini vetiver teması kadar domine etmiştir.

Üst= Bergamot, acı portakal,

Orta= Pembe biber, karanfil, vetiver,

Alt= Sandal ağacı, sedir ağacı, meşe yosunu, mür yağı, misk.

Açılışa bakalım= Tozlu- topraksı ve keskin vetiver var. Yoğun, ama aromatik bir tarzı yansıtmaktadır. Vetiverin yanında, keskin ve ferah bir bergamot alınıyor. Bu etki pek uzun sürmedi. Sonrasında vetiver biraz yumuşuyor ve taze kesilmiş çimene dönüyor. Burada biberli baharatlar da var. Kurutulmuş baharat gibi kullanılmış. Kuru karanfil ve galiba kakule şeklinde tahmin yapmıştım. Vetiver halâ etkili olmakla, bu defa ıslak vetiver efekti verilmiş. Orta bölümde bir miktar tütsü bulunur. Kapanışta ise, sedir ağacı merkezli odunsu notalar egemendir. Odun ve ağaç kokuları birbirine karışmıştır. Yumuşak bir misk ve yosunlu rayihalar da odunsu bazlara destek vermiştir.

Çok tatlılık barındırmaz. Koyu ve sofistike ağaç- odun vurguları etkilidir. Gene de kokusu rahatsız etmez, yapaylık ve sentetiklik yoktur. Koku karakteri de muhteşem ya da benzersiz değildir, öyle olması da gerekmiyor. Bence az ve öz malzeme kullanılarak, anlatılmak istenen şey anlatılmış...



Amaç= Odunsu vetiver temalı bir parfüm yapmak. Bu olmuş. Onun haricinde bana pek de oryantal bir koku gibi gelmedi. Baharatlar sadece yardımcı eleman olarak konumlanmış ve odunlara ve vetiver temasına eşlik etmiş...

Bir de şunu ifadeye koyalım= Bu parfümde vetiver temasının üç değişik formuyla karşılaşıyoruz...

- Tozlu- topraksı keskin vetiver,

- Taze kesilmiş çimensi yumuşak vetiver,

-Yağmur sonrası ıslanmış nemli vetiver.

Bu yönüyle ilginç ve özgün bir uygulamaya sahne oluyor.

Günlük kullanım kokusudur. Her ortam ve faaliyet için uygundur. Yılın bütün mevsimlerinde kullanıma yöneliktir.Kalıcılığı tenimde yeterli oldu : Günün üçte birinde etkilidir. Hafifçe eser, tene oturur, tene yakın durur. sahibine yönelik fark edilirlik yapar. Genel beğeniye hitap eder. Yumuşak, ferah, aromatik nüanslar daha baskındır ve bu nedenle dozajda sorun olmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

14 Aralık 2013 Cumartesi

Bond No. 9- Bleecker Street EDP / 2005



























Bond No. 9- ABD merkezli niş parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- Bleecker Street isimli parfümü tanıtacağız. Meyveler, aromatik otlar, çiçeksi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Metalik, ozonlu- sucul, buruk, ekşimsi, metalik, yapay ve ferah esintiler veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- menekşe yaprağı, yaban mersini, kekik, Çin tarçını,

Orta- sedir ağacı, yasemin, tarçın,

Alt- meşe yosunu, süet, paçuli, amber, vanilya, karamel.

Bond No. 9- Bleecker Street- buruk ve ekşimsi meyvelerle açılıyor. Fakat hemen ardından yeşil- bitkisel koku karakteri geliyor. Toplam olarak meyvelerde ve yeşil koku karakterinde metalik ve ozonlu- sucul hissiyat da söz konusudur. Bergamot, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler olabilir. Yeşil ve ferah yapıda çiçeksi notalar ve aromatik otlar harmanlanmış. Menekşe, lotus ve yasemin, adaçayı ve kişniş iç içe geçmiş vaziyettedir. Sonlara doğru gene yeşil koku karakterine dahil odunsu notalar ( çimensi vetiver ve köksü- yumuşak paçuli ) hissedilmekte. Tatlımsı amber, yapaylık sınırındadır ve nokta vuruşu yapar.

Bond No. 9- Bleecker Street isimli parfüm, yeşil ve enerjik yapısıyla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromaları meyveler, yeşil koku harmanı ( bitkiler, çiçekler, odunsu notalar ) ve amber sıralamasıyla tene yerleşecektir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği ilk anda sahibine karşı yoğun ve güçlüdür. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Meyveler ve amber az miktarda tatlılık ile genel koku gidişatından ayrılıyor. Notaları eğer metalik, buruk ve ekşimsi hissiyata göre değerlendirirsek, uyum ve denge yakalandığı söylenebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Frederic Malle- Noir Epices Extrait De Parfum / 2000



























Frederic Malle, Fransız niş parfüm evidir. Frederic Malle isimli parfüm tasarımcısı tarafından kuruldu. Dedesi Christian Dior' un parfüm hattını kurmuş. Annesi de aynı markanın sanat yönetmenliğini yapmış. Frederic Malle, kendini Parfüm Editörü olarak tanımlıyor. Bu marka mum, parfüm, yenilikçi ev kokuları, sabun ve vücut bakım ürünleri tasarlıyor...

Frederic Malle- Noir Epices. Karanlık- koyu baharatlar. Michel Roudnitska' nın tasarımı olan bu kokuyu inceleme için seçtim.

Baharat, turunçgil, gül ve odunsu bazlarla şekillenen bu koku, oryantal- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- portakal, gül, sardunya;

Orta- muskat, tarçın, karabiber, karanfil;

Alt- sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı, vanilya.

Genel özellikler= Dengeli bir tatlılık, basit ve sade bir koku hissi var. Notalar temiz ve net algılanır. Düz çizgide ilerleyen kokusu büyük değişimler göstermez. Baharatlar koyu ve sofistike değil, son derece rafine ve kolay anlaşılır biçimdedir. Baharatlar ve gülle Arap esintileri vermektedir. Bu bölüm en beğendiğimiz katman oldu.

Kremsi ve yumuşak turunçgiller ( mandalina ) modern bir açılışa meydan verir. Burada gül ve erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, menekşe ) da vardır.

Devamında yumuşak ve tatlı baharatlarla tene oturur= Zencefil- biber- karanfil. Gene gül notası vardır. Güllü baharatlarda zencefil ağırlıktadır. Bu kısım biraz yağlıdır.

Kapanış= Paçuli baskın olmak üzere odunlar, amber ve sedir ağacı alınır. Paçuli tozlu- topraksıdır. Amber kremsi ve yumuşaktır.

Koleksiyonluk ve konsept bir parfüm olabilir. Yoğun, güçlü ve baskın aromalar nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma pek uyacak gibi görünmüyor. Bu parfüm için sonbahar- kış, soğuk hava, akşam uygun zaman dilimleridir. Kalıcılığı bir güne yakındır. Fark edilirlik ise baharatlarla alâkalıdır ve tene yakın durma eğilimindedir. Davet ve kokteyllerde düşünülebilir. Dış mekân kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Aralık 2013 Cuma

Chanel- Egoiste Pour Homme EDT / 1990



























Chanel- Fransız moda markasıdır.

Chanel Egoiste Pour Homme isimli parfüm konu olarak seçilmiştir.

Ağırlıklı olarak odunsu ve ağaçsı notalar var. Bunlara tarçın destek vermekte.

Baharatlar, maskülen çiçekler, aromatik bitkiler ve deri notası var.

Çok tatlılık yok. Tozlu ve ekşimsi rayihalar genele yayılmış.

Chanel Egoiste Pour Homme, odunsu- baharatlı grupta gösterilmekte.

Üst- maun ağacı, mandalina, gül ağacı, kişniş,

Orta- karanfil, tarçın, gül,

Alt- deri, sandal ağacı, vanilya, tütün, amber.

Chanel Egoiste Pour Homme=

Tatlı turunçgiller, şekerli meyveler ve aromatik otlarla açılmakta.

Başlangıçta portakal, mandalina, lavanta, kekik ve böğürtlen gibi aromalar var.

Bir harman ve sentez olmuş. Ekşi ve buruk tonlar ön plandadır.

Devamında tarçın merkezli tatlı baharatlar var. Turunçgiller buna destek veriyor.

Tarçın- zencefil ve iris- yasemin olarak belirlenen bölüm beğenilmektedir.

Burada tatlı baharatlar ile çiçeksi notalar birbirine karışmakta.

Tarçınlı sandal ağacı ve ahşapsı notalar son bölümü oluşturmakta.

Deri ve öd ağacı biçimindeki koyu tonlamalar da önemlidir.

Chanel- Egoiste Pour Homme' da uyumlu notalar ve hızlı akışkanlık var.

Rahatsız edici bir yapaylık ve sentetiklik yok.

Sıcak, keskin ve baskın aromalar görülür.

Koku düzlemi= Meyveli turunçgiller, aromatik otlar, tatlı baharatlar, çiçeksi notalar, tarçınlı sandal ağacı, deri ve ahşapsı notalar olarak belirlenmektedir. Başlangıçta ( meyveli turunçgil ) ve sonda ( tarçınlı sandal ağacı- ahşapsı tonlar ) bir nota harmanı görülür. Tene yerleşme ise, baharatların ve çiçeklerin iç içe geçtiği bölüm olmuştur.

Derinlik ve konfor noktası= Meyveli turunçgiller, tarçınlı sandal ağacı ve ahşapsı notalar olarak şekillenmektedir. Kalite, zenginlik ve kalıcılık değerleri bu noktada toplanıyor. Keskin baharatlar özellikle beğeniliyor. Koyu kıvamlı sandal ağacı da son bölümde iyi ayarlanmış bir ağırlığa sahiptir.

Denilebilir ki, meyveli turunçgillerle başlayan güzel harman, devamında tarçınlı sandal ağacı ve ahşap notaları ile forse edilmektedir. Tene çabuk yerleşip kuruyor. Tene yakın kalıyor, güzel kokuyor. İlk anda yoğun bir fark edilirlik yapmakta. Sonra sakinleşiyor ve sahibine dönük hale geliyor. Son bölümde, odunsu notalar şömine ateşinde yanmış ahşap gibi çekici rayihalar salıyor.

Chanel Egoiste Pour Homme- sonbahar- kış döneminde kullanılacaktır. Soğuk havalarda ve akşam saatlerinde tarçınlı sandal ağacı ve ahşap tonları daha baskın olur. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı iki günü bulmakta. Açık hava partileri ve akşam yapılan davet ve kokteyllerde kullanabilirsiniz. Günümüzün parfüm beğeni trendine uymayan bir odunsu notalar ve baharat kullanımıyla karşılaşıyoruz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Mont Blanc- Starwalker EDT / 2005


























Mont Blanc- Alman aksesuar markasıdır. Kalem, defter, yazı gereçleri ve deri ürünleri üretmektedir. Bugün Mont Blanc- Starwalker isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlımsı, sıcak, pudralı, yumuşak ve kremsi esintileri var. Turunçgiller, amber, odunsu notalar ve baharatlar barındırıyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor.

Üst- mandalina, bambu, bergamot,

Orta- sandal ağacı, sedir ağacı, beyaz misk,

Alt- muskat, zencefil, amber, köknar reçinesi.

Mont Blanc- Starwalker- kremsi turunçgilleri ( bergamot, mandalina ) başlangıca yerleştirmiş. Sonrasında pudralı sandal ağacı var. Orta bölümü biberli zencefil domine edecektir. Yumuşak ve kremsi amberle kapanışa geliniyor.

Mont Blanc- Starwalker isimli parfümde kullanılan turunçgiller, kremsi olmasına karşın boğucu değil, gayet ferah ve ağırbaşlı verilmiş. Yalnız pudralı sandal ağacına dikkat etmek gerekir. Sıcaklıkla beraber yoğun pudra tabakası dengeli dozaj gerektiriyor. Hafif tatlımsı zencefil ve yumuşak amber, iyi harmanlanmış ve dengeli tatlılık veriyor. Sade ve basit bir koku karakteri var.

Mont Blanc- Starwalker- dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyar. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla karakterini bulmaktadır. Fark edilirliği sonradan, özellikle dışarıya karşı etkili biçimde eser. Gün içinde tazelemeyle kalıcılığı arttırılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Aralık 2013 Çarşamba

Yves Rocher- Transat EDT / 2005


















Odunsu- aromatik tarzdaki parfümün açıklanan notaları biberiye ve sedir ağacı olmuş. Hafif, dinamik ve canlı açılış yapıyor.

Biberiye, Akdeniz coğrafyasına özgü bir bitki olarak bilinmekte. Yemeklere baharat kıvamında çeşni katıyor. Ayrıca şifalı ot özelliği var. Parfümdeki şifalı ot benzeri keskin rayihalar da biberiyeden kaynaklanıyor. Bu nota ile birlikte kalıcılık ve baskınlık artmakta. Şüphesiz, odunsu notalar da kaliteye yüksek bir çıta koyuyor. Deniz ve çiçek gibi hafif esintiler aldım.

Yaz sezonu kokusu. Kalıcılık değerleri keskin biberiye ile 12 saate yaklaşmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. 7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html








9 Aralık 2013 Pazartesi

Yves Rocher- Hoggar EDT / 2005

 















Yves Rocher- Fransız butik kozmetik firmasıdır. 1959 yılında, kimyager Yves Rocher tarafından Fransa' nın Bretagne bölgesinde kurulmuştur. Cilt bakımı, parfüm, banyo ürünleri ve makyaj ürünleri gibi üretim yelpazesi var. Ürünlerinin bileşenlerini oluşturan bitkileri kendi organik tarım sahalarında üretiyorlar. Bugün Yves Rocher- Hoggar isimli parfümü incelemek istedim. Tatlı, kremsi, pudralı, metalik, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, odunsu notalar, tonka fasülyesi ve deri aromaları bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Tonka fasülyesi, sedir ağacı, bergamot ve turunçgiller gibi notalar açıklanıyor. Bizim de bunlara ilavelerimiz olacaktır. 

Yves Rocher- Hoggar isimli parfümün başlangıcı, yapay tatlılıktaki turunçgillerle yapılıyor. Limon, bergamot ve mandalina olmalıdır. Buna yeşil / bitkisel ve ferah kokan lavanta katılıyor. Orta bölümdeki baharatların yapısı kremsi tatlılıkta olup, sıcak ve yumuşaktır. Muskat, kakule ve zencefil hissetim. Pudralı tonka fasülyesi ve yapay ve plastik deri- odunsu notalar ( öd ağacı ) kombinesiyle sona gelinmektedir. 

Yves Rocher- Hoggar isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu olabilen bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene tonka fasülyesi- deri- öd ağacı troykasıyla yapışıyor ve uzun süre esiyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılmış bulunan sıcaklık, yapaylık, kremsi tatlılık ve pudralılıktan dolayı kalıcılık ve fark edilirlik yükselse de, aynı zamanda tene dengeli sıkılması zorunluluğu doğmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Aralık 2013 Cumartesi

Hugo Boss- Soul Man EDT / 2005



























Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Hugo Boss- Soul Man isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, hafif, sıcak ve biraz tozlu esintileri var. Baharatlar yoğundur. Aromatik otlar, misk ve vanilya da barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- mandalina, anason, bergamot, karabiber, kakule,

Orta- lavanta, tarçın, muskat, kişniş,

Alt- tonka fasülyesi, amber, misk, vanilya, vetiver.

Hugo Boss- Soul Man- başlangıçta yoğun biberli- baharat kokuları veriyor. Anason ve karabiber, tozlu ve keskin rayihalara sahiptir. Devamında baharatlar daha da yumuşuyor. Lavanta ile yumuşatılmış çok tatlı bir tarçın var. Orta bölümdeki baharatlar, aromatik otların ( kişniş, fesleğen ) etkisindedir. Son kısımda ise, tatlılık yükseliyor. Misk ve vanilya olduğunu tahmin ediyoruz. Böylece kapanışa geliniyor.

Hugo Boss- Soul Man- çok değişmeyen, genelde düz çizgide giden bir koku formu sunuyor= Baharatlar. Sadece baharat katmanı var. Aromatik- yumuşak baharatlı bir kolonya tandansı ile belirginleşiyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra hemen tene yerleşiyor ve sakinleşiyor. Kalıcılığı da kolonya tarzında düşünülmelidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve her mevsime uygun olma şartlarını taşıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Yapay kullanılmış vanilya, tatlılığı yükselttiği için problem oluşturuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Aralık 2013 Perşembe

Hermes- Un Jardin Sur Le Nil EDT / 2005


 

























Nil nehri kenarındaki bahçe. Un Jardin Sur Le Nil. Hermes parfüm- Bahçe serîsi.

Fransız aksesuar ve parfüm markası Hermes' in, Bahçe koleksiyonundan dört adet parfüm var. Biz bugün Hermes- Un Jardin Sur Le Nil adlı kokuyu anlatacağız.

Narenciye esintileri, meyveli tonlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve bitkisel rayihalar bu kokuyu biçimlendirir. Çiçeksi / meyveli- odunsu kategoride ele alınabilir.

Üst= Havuç, greyfurt, domates, yeşil mango,

Orta= Portakal, şakayık, hint kamışı, sümbül, lotus,

Alt= Laden otu, iris, tarçın, misk, tütsü.

Notalar böyle açıklanmış.

Tekrara düşmemek için baştan belirteyim : Bu parfümün genelinde dengeli bir tatlılık görülür. Aromalar çok doğal, rafine, canlı, taze ve temiz hissedilir. Herhangi bir yapaylık, sentetiklik yoktur. Parfümün bütün katmanları için bu açıklamalar geçerli olacaktır.

Kısa bir değerlendirme...

Hermes- Un Jardin Sur Le Nil isimli parfüm yeni kesilmiş taze greyfurt, limon ve tropik meyve rayihalı bir açılış yapmakta. Tropik meyve denince, mango veya ananas olarak tahmin ettim. Açılışta biraz ekşimsi bir hava da var...

Devamında ferah aromatik otlar, tatlı meyveler ve çiçeksi notalar ( sümbül, iris, şakayık, lotus ) var. Burası katman halindedir. Notalar iç içe geçmiştir. Kapanış ise, tütsü, yumuşak odunsu notalar ve misk ile olmaktadır. Sade ve basit bir harman var. Ne ki, koku çok kaliteli, dolgun ve komplekstir.



Tene yerleşip güzelleşir. Tene yakın durur. Yüksek bir fark edilirlik çıtası var. Kalıcılığı fena değil. Günün üçte birinde kuvvetli esintiler yapıyor. Yaz sezonu için idealdir ve günlük kullanma uygundur. Açık hava gezmeleri, davet, kokteyl vs. her yerde kullanabilirsiniz. Aromalar hafif ve fresh olduğundan, bolca sıkılabilir. Notalar uyumlu ve dengelidir.

Kadın ve erkek kullanımına uygun tasarlanmış. Ama ben, erkek kullanımına daha yakın olduğunu düşünmekteyim. Aromaların kullanılış tarzı, modern bir parfüm hissiyatı da veriyor.

Dikkatimi çeken bir şeyi paylaşmak istiyorum= Harmanda hint kamışı, lotus, şakayık, sümbül gibi çiçek ve bitkilere yer verilmiş. Bunların hepsi Orta Asya Türk, kadim Çin ve Mısır kültürlerinde önemli yere sahiptir.



Lotus ve şakayık gibi çiçekler, Orta Asya Türk ve İslam sanatında ve Çin sanatında süsleme unsuru olarak kullanılmıştır. Bir caminin iç mekân duvarını kaplayan çinilerde, el yazması nadîde bir kitabın sayfalarında veya bir medresenin taçkapı bezemelerinde, süsleme motifi olarak lotus ve şakayıklara rastlamak mümkündür.

Hermes- Un Jardin Sur Le Nil, ismine uygun düşecek biçimde, eski uygarlıkların kültür ve sanatına ışık tutmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html