31 Ekim 2021 Pazar

Marc- Antoine Barrois- B683 EDP / 2016

 

 

Marc- Antoine Barrois- Paris merkezli Fransız moda şirketidir. Bugün Marc- Antoine Barrois- B683 isimli parfümü inceliyorum. Sıcak, yumuşak, yapay, plastik, tatlımsı ve hayvansal yapısı var. Tütsü, baharatlar, ambroksan, reçineler, çiçeksi notalar, deri, misk, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- ssfran, karabiber, mukat, kırmızı Şili biberi,

Orta- menekşe yaprağı, misk, laden otu, amber,

Alt- ambroksan, paçuli sandal ağacı, meşe yosunu.

Marc- Antoine Barrois B683 isimli parfümün başlangıcında önce sıcak, yapay ve plastik biçimde safran merkezli baharatlar ve deri notası sonra da gene sıcak ve tatlımsı baharatlar ( safran, karabiber, muskat, acı biber ) algıladım. Karabiber ve acı biber biraz daha yumuşak ve aromatik tarzdadır. Buna çok güzel ve hoş bir yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( menekşe yaprağı ) katılıyor. Devamında dumanlı sıcak tütsüler, yanmış lastik kokusu ve kül tablası kokusu aldım. Son kısımda ise tamamen tatlı, sıcak ve hayvansal yapaylığa kayan aromalar görüyoruz : Misk, laden otu merkezli reçineler, amber, ambroksan ve odunsu notalar ( paçuli, sandal ağacı ) bu anlamdadır. 

Marc- Antoine Barrois- B683 isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve yapışkan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Yoksa baş ağrıtabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Sıcaklığın genele yayılması, yapay ve plastik rayihaların her katmanda etkin olması ve bütün koku gruplarının güçlü olması nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış sezonu soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ekim 2021 Cuma

Estêe Lauder- Modern Muse Nuit EDP / 2016



























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik firmasıdır. Bugün, Estêe Lauder- Modern Muse Nuit ismi verilen bayan parfümünü inceleyeceğiz. Şekerli, tatlı, kremsi ve pudralı tonlamaları var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya gibi aromalara sahiptir. Oryantal- odunsu grubunda gösterilmiş.

Üst- mandalina, Çin tarçını,

Orta- yasemin, Çin yasemini, papatya, kediotu,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk, tonka fasülyesi, vanilya.

Estêe Lauder- Modern Muse Nuit isimli parfümün açılışında önce içkimsi meyvelerle ( erik, bergamot ) karşılaştım. Sonrasında hızla şekerli turunçgillere ( mandalina, portakal ) çevrildi. Orta katmanda çiçeksi notaların ağırlığını hissetmekteyiz. Kremsi yasemin ve pudralı ve tozlu kediotu baskındır. Kapanış ise pudralı sandal ağacı ve nispeten kremsi / şekerli vanilya ile şekillenmiş görünüyor. Parfümün genel hatları böyle açıklanabilir. Sade, basit ve kolay anlaşılır koku karakteri sunmakta.

Estêe Lauder- Modern Muse Nuit- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Pudralı tonlamalar ve son bölümdeki sınırlı reçinemsi hissiyat ile daha da sıcaklaşıyor, yüksek fark edilirlik yapıyor ve tene yapışıyor. Ancak tam da bu nedenle dengeli dozaj verilmesini tavsiye edeceğiz. Çabuk terleyen yağlı tende ise, günün büyük bölümünde kalıcı olmayı başarıyor. Aromalar genellikle katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Tatlılık her daim şekerli olabildiğinden, dikkatli kullanılmalıdır. Sonbahar- kış mevsimi, akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde kullanılması uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


27 Ekim 2021 Çarşamba

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum / 2016

 















Kenzo- Fransız moda firmasıdır. Bugün Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyoruz. Aromatik otlar, turunçgiller, sucul ve ozonlu notalar, baharatlar, vanilya, odunsu notalar ve meşe yosunu aromalarıyla şekilleniyor. Ferah, yumuşak, metalik, yapay, kremsi ve şekerli bir yapısı var. Odunsu- akuatik grupta gösterilmiş. 

Üst- nane, turunçgiller, kakule,

Orta- deniz notaları, adaçayı, baharatlar, 

Alt- vetiver, sandal ağacı, vanilya, sedir ağacı.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümün açılışında gayet yeşil kokan ferah aromalar var. Yeşil nane baskın olmak üzere aromatik otlar ( adaçayı- fesleğen ) ön plandadır. Turunçgiller ( bergamot- portakal ) buna destek verir. Sucul ve ozonlu notalar, aromatik otları ve turunçgilleri etkisi altına alıyor. Aromatik tarzdaki tatlı ve yumuşak baharatlar ( kakule- biber- tarçın ) orta katmanı doldurmuş. Son bölüme gelirken, vanilyanın yanı sıra odunsu notalar ve meşe yosunu var : Vanilya- sandal ağacı ikilisi kremsi ve şekerli tonlamalar yapmakta. Yeşil koku grubunda sedir ağacı- vetiver- meşe yosunu üçlüsünü görüyoruz. Yalnız sedir ağacı ve vetiver metalik ve yapay kokmakta.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum- açılış ve kapanış kısmında yeşil & bitkisel aromaları ve elbette sucul ve ozonlu notaları kullanmakla, büyük ölçüde enerjik ve dinamik olmayı başarıyor. Odunsu notalardaki yapaylığı, günümüz popüler parfümlerinde zaten bilinçli bir tercih olarak ele alıyoruz. Fakat bu durum koku kalitesine olumlu yansımıyor. Tatlı baharatları gene ferah olduğu için beğeniyoruz. Yalnız kremsi ve şekerli vanilya- sandal ağacı iyi olmamış. Geneldeki tatlılığı gereksiz yere yükseltmiş.

Kenzo- Kenzo Homme Eau De Parfum isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Aromatik- baharatlı- odunsu bir kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Çok sıcak yaz günlerinde sıkılmaz. Eau De Parfum konsantrasyonunda olması sayesinde, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

25 Ekim 2021 Pazartesi

Zadig & Voltaire- This is Him EDT / 2016


























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Zadig & Voltaire- This is Him isimli parfümü inceleyeceğiz. Sıcak, tozlu, kremsi, yumuşak ve tatlımsı esintileri var. Biberli baharat, odunsu notalar, tütsü ve vanilya gibi koku nüansları vermekte. Oryantal- odunsu kategorisinde gösteriliyor. Natalie Lorson ve Aurelien Guichard, bu parfümün tasarımını yapmışlar.

Üst notada greyfurt, karabiber, ortada tütsü, vanilya, alt notada sandal ağacı aromaları açıklanmış. Sandal ağacı temalı bir koku olduğuğnu söyleyebiliriz. Genel karakteri Comme des Garcons- Wonderwood parfümünden esintiler taşıyor.

Zadig & Voltaire- This is Him isimli parfümün rayihalarını yoğun ve lüks biberli baharatlara, yanmış tütsülere, sütsü vanilyaya ve yanmış odunlara benzetmek mümkündür.

Zadig & Voltaire- This is Him- karabiber tandanslı biberli baharatlar ve yanmış- yakılmış ahşap notaları ile başlamakta ve keyif ve tatmin hissi yaşatmakta. Baharatlar tozlu ve sıcaktır. Keskin ahşapsı vurgular bununla birlikte algılanır. Baharat çesinisinin içinde kakule de var. Sonrasında kremsi yumuşaklıkta vanilya sahne alıyor. Karabiber merkezli baharatlar etkinliğini sürdürüyor. Orta bölümde kremsi vanilya baskındır. Tütsülü karabiber uygulaması vardır. Özellikle yanık tütsü, parfümü daha da sıcaklaştırıyor. Artık son kısımda da mumsu ve yumuşak sandal ağacını ana tema olarak göreceğiz. Sandal ağacı teması, yanmış ahşap vurgularıyla kuvvetlendiriliyor ve parfüm tenden ayrılana değin egemen oluyor. Kapanışta odunsu notalardan öd ağacını da tahmin edebiliriz.

Zadig & Voltaire- This is Him- karabiber, tütsü, yanmış odunlar ve sandal ağacı teması ile Comme des Garcons- Wonderwood' un daha basit, sade ve özetlenmiş halini yansıtmakta. Sürpriz yapmıyor, düz çizgide gidiyor. Ne var ki, koku karakteri hiç sıkıcı değil.

Koku düzlemi : Karabiberli baharatlar, ahşap vurguları, vanilya, tütsülü karabiber, sandal ağacı ve odunsu notalardır. Bir harman ve karıştırma var. Tene çok hızlı oturuyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülüyor. Kompakt ve sağlam bir yapısı var.

Derinlik ve konfor noktası : Biberli baharatlar, yanmış tütsü ve ahşap notaları ve vanilyadır. Bu notalar parfümün özetlenmiş hali olarak beğenimizi kazandı. Bu çizgide kalite, güzellik ve kalıcılık doneleri var. Enerjik, pozitif, temiz ve akışkan aromalar takdir ediliyor.

Zadig & Voltaire- This is Him- yağlı ve çabuk terleyen tende, güçlü esintilerle gün boyu kalmakta. İlk sıkışta yoğun fark edilirliği var. Devamında tene yakın duruyor. Ancak dışarıya karşı etkili olmayı sürdürüyor. İdeal bir sonbahar- kış sezonu kokusudur. Akşam saatleri ve soğuk havalar için de uygundur. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Zadig & Voltaire markasının, parfüm tasarımıyla ilgili yaklaşımından biraz bahsedelim=

Şişe tasarımında klasik siyah- beyaz renkleri kullanıyorlar. Kenarları kırılmış ve aşınmış gibi görünen şişeler tasarlıyorlar. Böylece daha sinirli ve agresif bir şişe dizaynı ortaya konuluyor. Her açıdan basitleştirilmiş tasarımı ilke ediniyorlar.

Nadir bulunan değerli esanları parfümlerinde kullanıyorlar. İmza koku notaları sandal ağacı ve odunsu notalardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Ekim 2021 Cumartesi

John varvatos- Artisan Blu EDT / 2016


























John varvatos- ABD kökenli moda markasıdır. John varvatos- Artisan Blu isimli parfümü konu olarak belirledik. Hakkında yorum yapacağız. Kaliteli ve ferah limon kolonyası esintileri veriyor. Fark edilirlik ve kalıcılığının da böyle değerlendirilmesi gerekir. Yeşil- aromatik otlar, erkeksi çiçekler, turunçgiller ve odunsu nüanslar bu parfümün şekillenmesinde etkili olmuş. Tatlı, yumuşak, ferah, tozlu ve ekşimsi kokuları vardır. Aromatik- odunsu grubunda gösterilebilir.

John varvatos- Artisan Blu isimli parfümün önemi, kaliteli ve doğal limon kolonyasının içine, aromatik otlar ve odunsu notaların katılmasıdır.

Üst- bergamot, lavanta, fesleğen, portakal, chayota ( karpuz ve salatalık gibi kokan meyve ),

Orta- sardunya, palmoarosa, iris, portakal çiçeği, adaçayı,

Alt- paçuli, sedir ağacı, çam ağacı, antep fıstığı, ılgın bitkisi.

John varvatos- Artisan Blu isimli parfümün açılışını oluşturan turunçgiller ekşimsi, tozlu ve bir miktar buruk esintiler sunuyor. Bergamot baskındır. Limon ve portakal tahminleri yapılır. Gene aynı minvalde, turunçgillerle bütünleşmiş olarak yeşil- aromatik otlar hissedilmektedir. Bunlar sucul, ferah ve yumuşak lavanta, adaçayı, nane ve kekik olabilir.

Ortalara doğru erkeksi çiçekler görülmektedir. Tozlu ve baharatımsı sardunya ve menekşe, bu bölümü domine eder ve buna lavanta da katılır. Kapanışta çam esintileri ve tozlu- topraksı sedir ağacı yoğundur. Yumuşak odunsu notalar beğenilir.

John varvatos- Artisan Blu- dengeli ve uyumlu aromalar veriyor. Akışkanlık hızlıdır. Tene çabuk oturur. Dengrli tatlılık vardır. Her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Tene özgürce uygulanabilir. Tene yakın durur. Genel beğeniye hitap eder.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


21 Ekim 2021 Perşembe

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense / 2016

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümünü inceleyeceğim. Tozlu, ekşimsi, buruk, metalik, kremsi, tatlı ve sıcak esintileri var. Turunçgiller, aldehitler, çiçeksi notalar, vanilya, baharatlar, odunsu notalar, amber ve tütsü içeriklidir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, aldehitler, zencefil,

Orta- portakal çiçeği, yasemin,

Alt- krem şanti, vanilya, benzoin, kaşmir ağacı, odunsu notalar.

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense- şipremsi tarzda ve ekşimsi yönü ağır basan / buruk turunçgiller ( mandalina, portakal ) ve metalik aldehitler vurgusuyla açılıyor. Bunu takip eden sıcak ve tozlu biberli baharatlar zencefil merkezlidir. Kakule de olabilir. Kremsi çiçeksi notalar orta katmanı, baharatlarla beraber doldurmuştur. Portakal çiçeği, frezya ve yasemin algıladım. Kremsi vanilya ve tatlı amberle, sona gelindiği hissediliyor. Sıcak tütsüler ve sıcak odunsu notalarla ( sandal ağacı- ahşabı ) kapanış gerçekleşiyor.

Jean Paul Gaultier- Classique Essence de Parfum Eau De Parfum Intense isimli parfüm, şipremsi tarzda ( turunçgillerden çiçeksi notalara değin ) başlıyor ve Doğulu / Asyalı koku biçimlerine ( vanilya, tütsü, amber, sandal ağacı ) yönelerek tenden ayrılıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla, kremsi çiçekler ve vanilya civarına geliniyor ve tene yapışıyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Tatlı & kremsi ve sıcak rayihalar genele yayılmakla birlikte, tene dengeli sıkılırsa ( üç- dört fıs ) rahatsız etmez. Ayrıca bu nedenle, çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılık yapacaktır.  İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kedinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Ekim 2021 Salı

Tiziana Terenzi- Tabit EDP / 2016

 














Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün, konu olarak Tiziana Terenzi- Tabit isimli parfümü seçtim. Meyveler, turunçgiller, vanilya ve hindistancevizi aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir. 

Üst- yeşil notalar, bergamot, 

Orta- şeftali, çiçek notaları, kum,

Alt- misk, pamuk şeker, vanilya, odunsu notalar, amber.

Tiziana Terenzi- Tabit isimli parfümün açılışı ferah yeşil notalar eşliğinde turunçgiller ve meyvelerle gerçekleşmiştir. Bergamot, portakal ve şeftali troykası var. Daha sonra hindistancevizli- portakallı- vanilyalı kek kokusu aldım. Kapanışta ise vanilyalı- portakallı kek kokusu hakim oldu. Böylece sona geliniyor. Bu kek kokuları dolayısıyla parfüm, gurme tarza yakındır.

Tiziana Terenzi- Habit isimli parfümde sıcaklık ve tatlılık hissiyatı genele yayılmıştır. Bergamot, şeftali ve portakal aromaları yeşil kokan kremsi yapıdadır. Vanilya, ortada kremsi ve fakat sonda şekerli hale geliyor. Hindistancevizi aroması da tatlı & kremsi vurgular yapıyor. Son bölümde bariz yapaylık var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Genel yayılan tatlı- kremsi- şekerli rayihalar ve kapanıştaki yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik performansı artarken, tene dengeli sıkılması gerekmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

16 Ekim 2021 Cumartesi

Tiziana Terenzi- Bigia Extrait de Parfum / 2016



























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Bigia- ( 2016 ) isimli parfüm değerlendirilecektir. Öd ağacı teması, misk yağı, vanilya, çiçeksi notalar, meyveler ve reçineler barındırıyor. Şekerli, kremsi, kuru, yapay ve hayvansal esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- çarkıfelek ( tutku ) meyvesi, kırmızı meyveler, safran,

Orta- manolya, misk, gül, beyaz orkide, saf gül,

Alt- beyaz öd ağacı, agar ( öd ) ağacı, kum, amber, misk.

Tiziana Terenzi- Bigia- ( 2016 ) isimli parfüm, içkimsi- şekerli kırmızı meyvelerle başlamamakta. Gerçekten yüksek şekerli tonlar veren kiraz ve vişne gibi meyveler ve içki vurgusu olarak viski var. Devamında reçineli- yapay ve ilacımsı öd ağacı teması ve baharatlı safran ikilisi orta katmanı domine etmekte. Bunlara tatlı gül ve kremsi yasemin destek veriyor. Sona gelinirken önce kuru deri notası tene oturuyor. Bunu hayvansal misk / misk yağı takip ediyor.

Tiziana Terenzi- Bigia ( 2016 )- çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fark edilirliği her daim yoğun ve güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kalıcılık sağlıyor. Tene oturduktan iki saat sonra kremsi orkide ve şekerli vanilya aromaları algılanıyor. Böylece aromaların şu şekilde katmanlaştığını ve sırasıyla devreye girdiğini düşünebiliriz :

- İçkimsi meyveler,

- Baskın aromalar olan öd ağacı ve safran,

- Gül ve yasemin ( yardımcı eleman ).

- Baskın aromalar olan deri ve misk yağı.

- Orkide ve vanilya ( yardımcı eleman ).

Tiziana Terenzi- Bigia ( 2016 )- baştan sona şekerli, tatlımsı ve kremsi yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal bir sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ekim 2021 Cuma

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio EDP / 2016



























Giorgio Armani Prive Ambre Eccenterio ismini taşıyan parfümü konu olarak belirledik. Prive- markanın özel serî kokularının yer aldığı koleksiyondur. Tatlı, yumuşak, kremsi, tozlu ve sıcak esintiler var. Amber teması, yumuşak baharatlar, meyveli notalar ve odunsu notalarla şekillenir. Oryantal grupta gösterilmekte. Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- Ortadoğu pazarına yönelik olarak üretilmiş. Notaları da amber, tarçın, tonka fasülyesi, paçuli, kuru erik ve kurutulmuş meyveler sırasıyla açıklanmış.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio isimli parfümün, tatlı baharatlar ve kuru meyvelerle harmanlanan amber teması dolayısıyla önemli olduğunu düşünüyoruz. Aslında parfümün açılışı, bu notaların sentezi biçiminde oluyor. Zaten kokusu da çok değişmiyor, genelde düz çizgide gidiyor.

Başlangıçta, amber temasına yardımcı olan baharatlar tarçın merkezlidir. Baharatların yelpazesi daha sonra kakule- pembe biber çizgisinde genişleyecektir. İlk anda hafifçe tatlı olan baharatlar, pembe biber dokunuşuyla daha da keskin ve biberli hale gelmektedir. Amber ise yumuşak ve kremsidir.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- bize kurutulmuş tatlı meyve çeşnisi de sunuyor. Amber teması, kuru erik ve ananas gibi tropik meyveyle tatlandırılıyor ve modern yapıya çevriliyor. Açılışta tatlı baharatları meyveler takip edecektir.

Orta bölümde amber- tarçın- erik troykası ile uzun süre tatlılık korunuyor. Ama bu, dengeli ve rahatsız etmeyen bir tatlılıktır. Devamında tozlu ve ferah odunsu notalar ( vetiver- paçuli ) var. Son bölümde kremsi vanilyayla tatlılık bir nebze artıyor. Ancak tozlu odunsu notalar, bu tatlılığı da dengelemeyi başarıyor.

Giorgio Armani Prive- Ambre Eccenterio- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Baştan sona tatlılık olduğunu eklemeliyiz. Tatlılığın derecesi sonradan yükseleceği için, dengeli sıkılmalıdır. Gece eğlenceleri ve açık hava / dışarıda düzenlenen parti ve kokteyller için idealdir. Notaların yoğun, güçlü, keskin ve özellikle açılışta saldırgan olmasından dolayı, iki gün boyunca tende kalıcı olması beklenebilir. Fark edilirlik ilk anda yüksektir. Sonra tene oturur ve sakinleşir. Bütün aromalar kısa sürede tene yapışır. Notalar harman halinde ve uyumludur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Ekim 2021 Çarşamba

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite EDP / 2016

 














Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Prive- Vert Malachite isimli parfümü yorumlayacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, keskin, yumuşak, ferah ve sıcak rayihalar veriyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- acı portakal, turunç yaprağı,

Orta- yasemin, ylang ylang, pembe biber,

Alt- zambak, vanilya, benzoin.

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite- keskin acı portakal ve tatlı mandalina gibi ferah ve enerjik turunçgillerle açılıyor. Sonra çiçeksi notalara geçiliyor. Önce bir nebze tatlı neroli hissetim. Aslına bakılırsa, buraya kadarki aromalar için ferah ve yeşil kokan tarzda diyebiliriz. Orta bölümü tamamen kaplayan kremsi- tatlı çiçekler yasemin ve zambak olarak nitelenebilir. Bir de koyu sarı çiçek olarak ylang ylangı sayabiliriz. Bunlara keskin ve sıcak pembe biber eklenerek, geri planda baharat efekti veriyor. Kremsi sütlü vanilya & amber işbirliğiyle sona geliniyor.

Giorgio Armani Prive- Vert Malachite ( Yeşil Malakit ) isimli parfüm, turunçgilli- çiçeksi- vanilyalı koku katmanlarına ayrılmış ve bunlar sırasıyla devreye giriyor. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi bölüme geçiliyor ve tene oturuyor. Ancak ondan sonra, dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapacaktır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. Çabuk terleyen yağlı tende, çiçeksi- vanilyalı katmanlar sayesinde gün boyu tatminkâr kalıcılık yapacaktır. Dengeli tatlılık ve başlangıçtaki yeşil aromalar, tene özgürce dozajlama seçeneği sunuyor. Eğer ev veya ofiste kullanılacaksa, kremsi çiçeksi- vanilyalı kısım dikkate alınarak biraz dengeli sıkış yapılabilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Ekim 2021 Pazartesi

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud EDP / 2016


























Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud isimli parfümün yorumunu yapacağım. Öd ağacı temalıdır. Baharat, gül, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırır. Tatlı, yumuşak, tozlu, pudralı ve sıcak esintiler yapar. Klasik Arap parfümlerine benzer bir yapı gösteriyor. Yalnız baharatlarla, modern bir tarafa da kaymaktadır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor. Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır.

Üst- kakule, pembe biber, bergamot,

Orta- sardunya, iris, gül,

Alt- öd ağacı, tonka fasülyesi, safran.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud isimli parfümün öneminden bahsedelim=

Klasik Arap parfümü notaları, başlangıçta hissedilir. Pembe biber, kakule ve safran gibi, Arap parfümlerinde kullanılan baharatları açılışta görürüz. Bunlar genelde yumuşak biberli baharatlardır. Büyük ölçüde tatlılık vermesi ile de, modern baharatlardır. Gene aynı minvalde, baharatların arasına hafif gül notalarının serpiştirilmesi, Arap tarzıdır.

Erkeksi çiçeklerle biçimlenen orta katman, bu nedenle günümüzün modern parfümlerine atıfta bulunuyor. Bu çiçekler biraz tozlu ve baharatlıdır. Sardunya, iris ve karanfil sayılabilir. Tene yerleşme ve kurumanın ilk sinyalleri bu aromalarla veriliyor.

Parfümün sonlarında, tonka fasülyesi ve vanilyadan gelen şekerli tatlılık da, günümüz tatlı- modern parfümlerinde görülen bir özelliktir. Odunsu notalarda öd ağacı baskındır. Buna tozlu paçuli eşlik eder. Şekerli tatlılık beni rahatsız etmedi. Kuru ve tütsü benzeri öd ağacını beğendim.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud- sonbahar- ilkbahar arası grçiş dönemi kokusudur. Günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere uyacaktır. Aromalar hafif, enerjik ve modern bir hava yansıtıyor. Hızlı akışkanlıkla tene oturmakta. Son bölümdeki şekerli tatlılığın bilinçli ve kontrollü verldiğini düşünmekteyim. Notalar katman halinde algılanmaya müsaittir. Yani, Arap etkisi ve modern esintileri veren notaları, kendi içinde bir bütündür.

Giorgio Armani- Eau De Nuit Oud- şekerli tatlılık ve öd ağacından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Öd ağacı vurgusu, diğer odunsu bazlarla birleşerek trnde uzun müddet egemen oluyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kalıcılığı bir günü bulmakta. Tonka fasülyesi, vanilya ve tatlı baharatlar ile tene yapışıyor ve tatmin edici fark edilirlik sağlıyor. İlk andaki saldırgan yapısı, sonrasında sakinleşiyor. Akşam saatleri ve soğuk havalarda baharatlar yumuşar ve tatlılık da dengelenmiş olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2021 Cumartesi

Chloe- Fleur De Parfum EDP / 2016





















Chloe- Fransız moda markasıdır. Ürünlerinin rafın dışında satın alınmasını amaçlıyor. Lüks kumaşlar ve kolayca giyilebilen yumuşak kıyafetler, koleksiyonunda bulunuyor.

Chloe- Fleur De Parfum isimli bayan parfümünü inceliyoruz. Turunçgiller, meyveler, çiçekler ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Yumuşak, tatlı, kremsi ve yapay esintiler yapar. Çiçeksi grupta bulunmakta.

Üst- verbena, bergamot, greyfurt,

Orta- gül, kiraz çiçeği, kuş üzümü, şeftali,

Alt- pirinç, sedir ağacı, beyaz misk.

Chloe- Fleur De Parfum- açılışta baskın olarak turunçgilleri kullanmış. Canlı ve dinamik bergamot ve mandalina hissediliyor. Tatlı meyveler geri plandadır. Kuş üzümü, şeftali ve ahududu gibi parlak ve kremsi meyveler, devam notaları olmuş. Orta katmanda çiçek harmanı görülür. Yumuşak ve kremsi gül, yasemin ve frezya klasik biçimlenmedir. Misk notası ve yapay ve parlak odunsu notalarla ( sedir ağacı ) sona gelinmektedir.

Chloe- Fleur De Parfum- dengeli bir tatlılığa sahiptir. Ancak meyveler ve odunsu notalar yapay olmuş. Tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılmalıdır. Çiçeksi harman parfümü domine ediyor. Tene yerleşme hızlı oluyor ve çiçeklerle başlıyor. Diğer aromalar katman halindedir. Sırası geldikçe algılanır. Çiçeksi- meyveli kolonya tarzında kalıcılık verir. Fark edilirlik ilk anda yoğundur, sonra sakinleşir ve tene yakın kalır. Her mevsime, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara yöneliktir. Yavaş bir akışkanlıkla tene oturur.

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Ekim 2021 Perşembe

Chloe- Love Story Eau De Toilette / 2016





Chloe- Fransız hazır giyim ve moda firmasıdır. Chloe- Love Story Eau De Toilette isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Narenciye ve çiçek ağırlıklı bir kokudur. Tatlı, yumuşak ve ferah esintiler yapar. Çiçeksi grupta gösteriliyor. Kaliteli ve ferah çiçeksi kolonya ölçüsünde bir kalıcılık ve fark edilirlik veriyor. Gün içinde tazelenir.

Üst- bergamot,

Orta- portakal çiçeği, erik çiçeği nasturcia, zambak, yeşil notalar, gül,

Alt- beyaz misk.

Chloe- Love Story Eau De Toilette- ferah ve tatlımsı bergamot ve yeşil çiçeklerle açılıyor. Yumuşak ve kremsi çiçeklerle devam ediyor. Kapanışı misk notası yapıyor. Portakal çiçeği ve leylak başlangıçta etkilidir. Zambak, yasemin, gül ve frezya gibi sucul ve yumuşak çiçekler de orta bölümü domine etmektedir. Çiçeklerde genel bir tatlılık da görülür. Sosyal ortamlara, günlük kullanıma ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Chloe- Love Story Eau De Toilette- sade, basit ve gösterişsiz bir kokudur. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Aromalar çiçek harmanı gibidir. Temiz, rafine ve saydam bir yapıdadır. Tene yakın kalır.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Ekim 2021 Salı

Penhaligon's- Equinox Bloom EDT / 2016
























Penhaligon's- İngiliz kolonya, parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Penhaligon's- Equinox Bloom ( Ekinox Çiçeği ) isimli parfümü yorumlayacağım. Kolonya tarzındaki bu parfüm tozlu, buruk, ekşimsi, kremsi ve tatlımsı kokular veriyor. Çiçeksi notalar baskındır. Amber, misk ve vanilya esintileri de yapar. Kalıcılık ve fark edilirlik de kaliteli bir çiçeksi kolonya kadardır. Tene yakın durur. Gün içinde tazelemeye müsaittir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilmektedir.

Üst- neroli, menekşe yaprağı hortensia,

Orta- frangipani, portakal çiçeği, yasemin,

Alt- ambroxan, benzoin, esmer şeker.

Penhaligon's- Equinox Bloom- şipremsi- çiçeksi kolonya tarzında olup tozlu, buruk ve ekşimsi rayihalarla açılıyor. Bence turunçgiller ve turunçgilli çiçekler var. Bergamot, portakal, neroli ve yasemin olabilir. Devamında çiçekler yeşil- bitkisel hale geliyor. Menekşe, leylak ve portakal çiçeği seçilmekte. Sonlara doğru çiçekler biraz daha kremsi ve yumuşaktır. Ayrıca kremsi vanilya ve misk aromaları var.

Penhaligon's- Equinox Bloom isimli parfümde turunçgilli- yeşil kokan- kremsi & tatlımsı olmak üzere üç farklı çiçeksi nota grubu yer alıyor. Böylece çiçeklerin bir harman oluşturduğu görülüyor. Vanilya ve misk de, nispeten dengeli bir tatlılıkla, kremsi çiçeklere yardımcı eleman gibi eklemleniyor. Çiçeksi aromalar her daim ferah ve enerjik olmayı başarıyor. Parfümde sabunsu esintiler pek yok gibidir. Notaların genel uyumu takdir edilir. İlkbahar- sonbahar arası geçiş dönemine, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyacaktır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Ekim 2021 Pazar

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George EDP / 2016

 















Penhaligon's- İngiliz kolonya, parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfümü konuşacağız. İçkimsi notalar, odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlı nüanslar, tütsü, tonka fasülyesi, vanilya, amber ve deri aromaları barındırıyor. Metalik, koyu, sabunsu, pudralı, tatlı, yumuşak, ferah, sıcak, küflü ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Odunsu notalar, brandy içkisi, tonka fasülyesi ve amber gibi notalar açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfüm, koyu ve metalik içkimsi notalarla açılıyor. Brandy içkisinin olduğunu kabul ediyoruz. Devamında odunsu notalar & çiçeksi notalar sentezi var. Sandal ağacı- yasemin biçiminde tahmin etmek mümkündür. Ama burada ikisi de sabunsu karakterde verilmiş. Orta bölümde çiçeksi notalar baharatlı- sarı çiçek tonlamalarına ( sardunya- ylang ylang ) çevrilmekte. Burada sabunsu baharatlar ( tarçın ) da olabilir. Buna ahşapsı notalar ve dumanlı tütsüler destek veriyor. Sonlara doğru önce pudralı tonka fasülyesi baskınlaşacaktır. Sonra tatlılık yükseliyor. Tatlı vanilya- amber ikilisi var. Kapanıştaki küflü deri notası yapaylıktan nasibini almış.

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfümün odunsu & çiçeksi harman dışındaki diğer aromaları katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Geneldeki sıcaklık, orta bölümden itibaren artıyor. Son bölüm hariç pek tatlılık yok. Sabunsu- pudralı karakter yapısı her katmana sirayet etmiş. Yapay deri notası baş ağrıtabilir : Bütün bu açıklamalardan sonra tene dengeli dozaj verilmesini ( üç- dört fıs ) ve çok sıcakta kullanılmamasını tavsiye edeceğiz. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz sabunsu- pudralı yapı nedeniyle sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ekim 2021 Cuma

Penhaligon's- Luna EDT / 2016



























Penhaligon's- İngiliz parfüm ve kozmetik şirketidir. Penhaligon's- Luna isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, yumuşak ve metalik esintiler yapar. Turunçgiller, bitkiler, çiçekler ve misk gibi koku nüansları verir. Kaliteli ve ferah bir kolonya gibidir. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre ele alınmalıdır. Aromatik- turunçgil kategorisinde gösteriliyor.

Üst- limon, bergamot, mandalina,

Orta- gül, yasemin, ardıç meyvesi,

Alt- fir balzam, misk, ambergis.

Penhaligon's- Luna- tatlımsı ve biraz metalik turunçgiller ve bitkisel notalarla açılır. Bergamot, mandalina, ardıç meyvesi, kekik ve adaçayı tahminleri yapılıyor. Bu vurgular devam ederken, çiçeksi notalara geçiliyor. Yasemin, frezya ve portakal çiçeği gibi yumuşak ve kremsi çiçekler var. Son kısımda yumuşak misk baskındır. Buna sucul ve çimensi vetiver eşlik etmiştir. Parfümün odunsu kokan tek bölümü burasıdır.

Penhaligon's- Luna- ilkbahar- yaz mevsimi, günlük kullanım, sosyal ortam, genel beğeni düzeyi ve tene özgürce uygulama kriterlerini yerine getiriyor. Hafif, ferah, pozitif ve enerjik yapısı var. Tene çabuk oturur. Akışkanlık hızlıdır. Tene yakın durur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notaları var. Notalar katman halinde algılanır. Turunçgillerden sonra çiçeksi notalara geçilmesi gibi, her katman sırası ile tene yerleşir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html