31 Ekim 2013 Perşembe

Prada- Amber Pour Femme EDP / 2004
























Prada-Amber Pour Femme- isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Prada- İtalyan moda firmasıdır.

Prada- Amber Pour Femme- çikolatalı- portakallı amber temasını kullanmaya çalışan- modern bir parfüm olmuş. Paçuli merkezli odunsu notalar bu parfümde baskındır. Baharat, çiçek, meyve, aromatik otlar ve misk kokuları vardır. Oryantal- odunsu sınıfında gösterilmektedir. Yumuşak, tatlı, ekşi, buruk esintiler yapıyor. Tatlılık genele yayılmış. Hatta bazen şekerlilliğe kaymış. Ne var ki, dengeli ve uyumlu nota geçişleri başarılmış.

Üst- yeşil notalar, tarhun, meyveli notalar, bergamot,

Orta- bal, karanfil, yasemin, ylang ylang, gül,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk, benzoin, meşe yosunu, vanilya.

Prada- Amber Pour Femme- temiz, rafine ve gayet akışkan aromalara sahiptir. İlkbahar- sonbahar arası bir döneme, kullanım için uygun olacaktır. Soğuk havalar ve serin yaz akşamları için de düşünülür. Günlük kullanımda tazeleme gerektirmeyecek kadar yoğun ve güçlüdür. Dengeli sıkılrsa, davet, gece gezmesi ve kokteyllerde kullanılabilir.

Gurme notalar= Parfümün açılışı böyle oluyor. Çikolata, meyve, turunçgil tandansları veriyor. Şekerli, yoğun ve kremsi tonlamalar yapıyor. Mandalina, bergamot, karamel, elma tahminlerinde bulunmaktayız.

Çiçekler ve tatlı baharatlar= Prada- Amber Pour Femme- orta bölümde yasemin, frezya ve leylak gibi çiçekler yer vermekte. Bu çiçekler aromatik- yeşil bitkilerle harmanlanmış biçimdedir ve ekşimsi ve tozlu kokmaktadır. Bununla beraber kakule- karanfil karışımlı baharatlar da vardır.

Portakallı amber teması, baskın paçuli ve misk= Son aşama budur Yumuşak ve ferah odunsu aromalar daha etkilidir. Amber ikinci plandadır. Paçuli kremsi ve yumuşaktır. Misk ve vanilya, tatlılığı arttırarak şekerli kıvama getiriyor.

Prada- Amber Pour Femme- güçlü ve kalıcı bir kokudur. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günden fazla kalıcıdır. Tene yakın duran bir fark edilirlik yapar. İlk andaki yoğun fark edilirlik sonra sakinleşir ve konfor kokusuna dönüşür.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


30 Ekim 2013 Çarşamba

Yves Saint Laurent- Cinema EDP / 2004



























Yves Saint Laurent- Fransız moda şirketidir. Şimdi Yves Saint Laurent- Cinema isimli bayan parfümünü inceliyoruz. Kuru, buruk, şekerli, tatlı, pudralı, sıcak ve bir miktar ferah yapıdadır. Meyveler, çiçeksi notalar, reçineler ve vanilya aromaları vardır. Oryantal- çiçeksi kategoride gösteriliyor.

Üst- klementine çiçeği, siklamen, badem çiçeği,

Orta- şakayık, nergis zambağı, yasemin,

Alt- amber, benzoin, beyaz misk, vanilya.

Yves Saint Laurent- Cinema isimli parfüm, kuru meyveler ve buruk turunçgillerle açılıyor. Kayısı, erik, bergamot ve limon olabilir. Ferah esintiler veren yeşil- bitkisel çiçeklerle devam ediyor.  Yasemin, siklamen ve sardunya tahminleri yaptım. Sonlara doğru karamelize reçinelerle ( benzoin ) tatlı ve şekerli yapıya çevriliyor. Tatlı ve pudralı vanilya ile kapanış olmakta. Sıcaklık artıyor. Yapaylık da mevcuttur.

Yves Saint Laurent- Cinema- yavaş akışkanlıkla iki saat sonra, meyveli kısımdan çiçeksi katmana geçmekte. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı etkili olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyunca güçlü kalıcılığa sahiptir. Tatlılık son kısımda yükseldiği için, tene dengeli dozaj verilmelidir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uyacaktır. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Aslında kuru meyveler ve yeşil çiçeksi notalar ile şipre, son bölümde gurme tarzını yansıttığı söylenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Ekim 2013 Salı

Giorgio Armani Privê- Bois D'Encens EDP / 2004






























Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Giorgio Armani Privê- Bois D'Encens, Somalili Tütsü olarak çevrilmiş. Bu parfümü değerlendireceğiz. Odunsu bazlar, tütsü, baharatlar, amber ve reçineler genel anlamda algılanıyor. Oryantal- odunsu grubunda yer almakta. Notaları da laden otu, baharat çeşnisi vetiver, sedir ağacı, sığla yağı ve tütsü olarak kaynaklarda geçmektedir.

Giorgio Armani Privê- Bois D'Encens parfümünü önce genel hatlarıyla yorumlayacağız. Sonra ayrıntılara ineceğiz.

Genel hatlar= Açılış kuru biberler, keskin reçineler ve yanmış tütsülerle olmakta. Sonrasında amber, hayvansal notalar ve odunsu bazlar geliyor. Kapanışta gene yanmış tütsüler ve ahşap tandansı veren odunsu notalar vardır...

Ayrıntılar= Giorgio Armani Privê- Bois D' Encens- orta katmanda karabiber ve tütsü, son bölümde ise sedir ağacı ve ahşap tonlamalarının etkisindedir. Yani, parfümü iki ayrı koku formu, yeri geldikçe domine etmektedir.

Başlangıçta= Karabiber merkezli biberli baharatlar vardır. Tatlı bir portakal ile yumuşatılmış karabiber- zencefil karışımı görülür. Bunlar sıcak ve keskindir. Ağaç reçinesi ( laden ) ve yağlı ve yanmış tütsüler bunlara eşlik eder.

Ortada= Dumanlı egzotik amber, tütsü, hayvansal ve yağlı misk ve nemli, tuzlu ve ıslak vetiver bulunmakta. Bir harman ve sentez algılanır. Hal böyleyken, karabiber- tüsü ikilisi daha baskındır.

Kapanışta= Kuru sedir ağacı- ahşap vurguları baskındır. Taze ve yeşil kokan çam reçinesi, tütsü ve misk de diğer elemanlardır.

Giorgio Armani Privê- Bois D' Encens- kuru, tozlu, sıcak, nemli, ıslak ve bir miktar tatlı rayihaların karışımı olmuş. Ağır ve yoğun yapısı, algıları biraz zorlayabilir. Ayrıca odunsu notalardan dolayı tematik bir koku karakteri görülür. Koyu ve karanlık aromalar daha baskın olmuştur.

Koku düzleminde biberli baharat, reçine, tütsü, amber, hayvansal misk, odunsu bazlar ve ahşapsı notalar vardır. Ağırkanlı yapısından dolayı, parfüm kolayca akışkanlık göstermez. Notalar arasında belli derecede uyumsuzluk görülür. Fazla tatlılık yoktur.

Derinlik ve konfor çizgisinde karabiber, tütsü, amber, vetiver, çam reçinesi ve ahşap tonları bulunmaktadır. Bu bölüm güzel, hoş ve kaliteli bir uygulamaya sahne olmuş. Kalıcı, güçlü, ferah ve nispeten dengeli aromalar burada toplanır.

Giorgio Armani Privê- Bois D'Encens, her hal ve şartta dengeli sıkılmalıdır. Kapalı alanlarda dozajına dikkat etmelisiniz. Sonbahar- kış dönemine uyar. Akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Gece gezmesi, açık hava davet ve partileri için uygundur. Konsept ve koleksiyonluk bir kokudur.

Giorgio Armani Privê- Bois D'Encens- güçlü bir fark edilirliğe yol açmakta. Oysa ilk anda sakin kalıyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende bir günden fazla kalıcı olmayı başarıyor. Ahşap ve sedir ağacı notalarıyla tene yerleşme tamamlanıyor. Bir konfor parfümüne dönüşüyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

28 Ekim 2013 Pazartesi

Chanel- No. 19 EDT / 1970



























Chanel- Fransız moda markasıdır. Bu markanın klasik bayan kokusu haline gelen Chanel- No. 19 isimli parfüm değerlendiriliyor. Tatlı, tozlu, sabunsu, yumuşak ve ferah esintilerle belirleniyor. Narenciye vurgusu, odunsu notalar, aromatik otlar, yeşil bitkiler ve çiçekler bu parfümü şekillendirmekte. Çiçeksi- yeşil grupta gösteriliyor.

Üst- kasnı otu sakızı, sümbül, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- iris, süsen kökü, yasemin, ylang ylang, zambak, gül, nergis,

Alt- deri, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Chanel- No. 19 isimli parfüm, koku grupları bakımından yorumlanacaktır=

Sabunsu çiçekler ve buruk turunçgiller= Açılışta çiçekler yoğundur. Turunçgiller buna destek verir. Sümbülteber, iris ve zambak gibi çiçekler hafifçe pudralı ve kadınsıdır. Limon ve bergamot gibi tozlu ve buruk turunçgiller geri plandadır.

Yeşil erkeksi çiçekler ve aromatik otlar= Orta bölümde, çiçeksi notalarda bir karakter değişimi yaşanıyor= Yeşil çiçekler... Aslında çiçekler ve aromatik otlar yeşil- ferah karakteriyle bir karışım ve bütünlük meydana getiriyor. Gene çiçekler baskındır. Portakal çiçeği, leylak ve menekşe tahminleri yapılmakta. Yeşil çay ve kişniş olabilir.

Limonlu meşe yosunu ve odunsu notalar= Son bölümde yeşil kokan ferah vetiver teması, limonla birlikte veriliyor. Buna yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) katılacaktır.

Chanel- No. 19 isimli parfüm, şu iki karakteristik özelliği önümüze koymakta=

1- Bütün notalar ferah, doğal, canlı, enerjik, temiz ve rafine yapıdadır. Hatta başlangıçta hafifçe pudralı olan çiçekler bile rahatsız etmiyor.

2- Orta katmandan itibaren, neredeyse bütünüyle yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçekler, aromatik bitkiler ve limonlu meşe yosunu ile çok kaliteli klasik şipre kolonyası tarzını yansıtmaktadır ve asıl önemi buradan gelmektedir.

Chanel- No. 19- genelde dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar vermekte. Orta bölümden başlayarak, notalar harmanlanmış ve iç içe geçmiştir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Kalıcılık, elbette kaliteli kolonya performansını düşündürüyor ve gün içinde tazeleme yapmaya imkân sunuyor. Çiçeklerin pudralı & yeşil yapısı, unisex kullanıma opsiyon tanıyor. Sosyal ortamlar ve dört mevsim için kullanıma uygundur. Tene yerleşip kuruduktan sonra, çok güzel odunsu vetiver kokusu alınmaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


27 Ekim 2013 Pazar

Giorgio Armani- Mania Pour Femme EDP / 2004


























İtalyan moda firması Giorgio Armani' nin bayan parfümlerinden, Giorgio Armani- Mania Pour Femme- bugün konu olarak seçildi. Meyve, baharat, çiçek ve odunsu notalar gibi koku nüansları içermektedir. Kremsi, yumuşak, tatlı ve pudralı esintiler yapıyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir.

Üst- portakal, defne yaprağı, mandalina, kuş üzümü, pembe biber,

Orta- şakayık, manolya, iris, zambak,

Alt- amber, misk, sedir ağacı, beyaz sandal ağacı.

Giorgio Armani- Mania Pour Femme- yumuşak- biberli baharatların etkisindeki tatlı meyvelerle başlamaktadır. Pembe biber ve kakule gibi baharatlar tahmin ettim. Kuş üzümü ve çilek, tatlı meyve olarak baskındır. Bir miktar asitli ve enerjik mandalina, geri planda kalmış. Devamında pudralı, sabunsu ve biraz tozlu çiçekler egemendir. İris ve sardunya olabilir. Kremsi ve yumuşak tarzda frezya ve şakayık hissedilmekte. Yumuşak çiçeklerde meyvemsi tonlar algılanıyor. Son aşamada pudralı ve mumsu sandal ağacı baskın olacaktır. Amber gene aynı türden kullanılmış. Tozlu sedir ağacı, buradaki tek farklı uygulamadır. Kremsi çiçeklerin kapanışa kadar indiğini düşünüyoruz.

Giorgio Armani- Mania Pour Femme için şunları da ilave edelim=

Sade, basit ve minimalist bir harman görülüyor. Başlangıçta meyvemsi vurgular, orta bölümde çiçeklere de yansımış. Orta bölümdeki kremsi çiçekler, son fazda da algılanmakta. Notalar arası geçiş yapılmış. Aromalar uyumlu ve dengelidir. Dengeli tatlılık da vardır. Buna karşın, akışkanlık yavaştır ve tene oturması bir saat içinde gerçekleşir. Ferah meyveler ve kremsi çiçekler ilkbahar- yaz kullanımına izin verir. Pudralı çiçekler ve sandal ağacı ile sonbahar- kış için de düşünülebilir. Ayrıca pudralı esintilerden dolayı, dengeli sıkılmalıdır ve sabah çok erken saatlerde kullanılması önerilmez. Bunun dışında günün farklı zamanlarında dozaj ayarlaması yapılarak kullanılır. Sosyal ortamlara da böylece uyum sağlamış olur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu sürer. Fark edilirlik de her daim güçlüdür. Ne var ki, tene oturduktan sonra sakinleşir ve tene yakın kalır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip,beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

25 Ekim 2013 Cuma

Biberli- Zencefilli Amber : Giorgio Armani Privê- Ambre Soie EDP / 2004



 

























amber temalı / doğu etkili parfüm




Amber temalı parfümler sizin için ne ifade ediyor ?



Amber, Doğu tandanslı parfümlerin başat notasıdır. Bu parfümlerin bilinen ilk örneğini 1993 yılında Serge Lutens- Ambre Sultan ile görmüştük. Bu parfümde çam reçinesi, aromatik- şifalı otlar ve baharatlı amberle, tarihte belki de eşine daha önce rastlanmayan tarzda Doğu- Arap dünyasına yöneliş vardı. Ne var ki, 2005 çıkışlı Jean Paul Gaultier 2' yu denediğimde, çikolata/ karamelli amberle karşılaştım ve şaşırdım. Bu, modern bir amber kullanımıydı ve çok özgün ve yaratıcıydı. Şimdi inceleyeceğimiz Armani Privê- Ambre Soie parfümünde ise, metalik tarzda bir zencefilli amber açılışı olacak. Bu yönüyle, modern amber hissini başka bir boyuta taşıyor...



Giorgio Armani' nin Armani Privê- Ambre Soie parfümünü değerlendirir misiniz ?



Giorgio Armbre Privê- Ambre Soie; amber teması üzerinde yükselen, tatlı baharatlı ve odunsu notalı bir oryantal parfümdür. Oryantal- baharatlı kategoride gösterilmektedir,

Giorgio Armani Privê- Ambre Soie' nin harmanı güneşte kurutulmuş acı biberlere, tatlı baharat çeşnisine, mesir macunlarına, zencefilli ambere benzemektedir.

Harmanındaki notalar şunlardır= Zencefil, amber, paçuli, biber, karanfil.

Ambre Soie, çok güzel ve muhteşem bir baharatlı- zencefilli oryantal amber ile açılmaktadır. Metalik tarzda mesir macunlarına benzeyen bu açılış faslı, duygularımda gayet incelmiş bir zarafet ve lüksü harekete getirdi. İlginç ve egzotik bir başlangıç olmuş. Metalik mesir macunu hissi, ilk defa karşılaştığım bir yorum tarzıdır ve özgündür. 

Sonra acımsı ve keskin bir paçuli hissediliyor ve koku tarzı odunsu- tütsülü/ dumanlı ambere tahvil ediyor. Devamında zencefil- karanfil- karabiber çizgisinde tatlı baharatlı oryantal notalar algılanmakta. Kapanışa doğru, bu kere kremsi ve yumuşak baharatlı amber sahne alıyor. Koku karakteri değişiyor; yumuşak, tatlı ve kremsi biçime yöneliyor. Orta katmanı forse eden tatlı baharatların etkinliği sonlarda da devam etmektedir. Çok güzel ve derin baharatlı- biberli amber ile tenden ayrılıyor.

Aslında genelde dengeli bir tatlılık vardır. Ne ki, açılıştan sonraki tozlu- topraksı yoğun paçuli burun zorlayıcı olmuş. Gene de zencefil- karanfil tandanslı tatlı baharatlar işi kurtarıyor.

Parfümde üç başat eleman karşımızda bulunmaktadır=

< Amber başta ve sonda biberli- baharatlı tarzdadır. Ortalara doğru odunsu karaktere çevrilir. Sonlarda yumuşak ve kremsi hale gelir.

< Paçuli açılıştan bir müddet sonra amberle birleşir ve keskin odunsu amber vurguları yapılır.

< Baharatlar ise her daim tatlılık barındırır. Bunlar amber notasını yönlendirir. Açılışta zencefilli amber ve daha sonra biberli- baharatlı amber kombinasyonu takdir edilir.




Açılışta sıcak ve naneli zencefil ve derinden narenciye esintileri de yok değil... Metalik hissiyat buradan geliyor olabilir.

Koku düzleminde zencefilli amber- paçuli/ odunsu notalar- dumanlı amber- tatlı baharatlar- baharatlı amber görülüyor. Notalar yeterli oranda ayarlı ve dengeli olmuş. Ortada zencefil ve karanfil kuvvetli şekilde esiyor.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlı amber- zencefil- karanfil değerlendiriliyor. Bu bölümde kalite, lüks, kalıcılık ve güzellik nüansları toplanmaktadır. Metalik açılış ise, kendine özgü olmakla önemlidir.

Tenimde kalıcılığı iki güne yaklaştı. Klasik baharat, amber sıralamasının yanında metalik tarz bunda etkilidir. Tene yakın durmakta. Önce odunlar, sonra da diğer bileşenlerle tene yerleşip güzelleşiyor. Fark edilirliği önce baharatlarla oldu.



Sonbahar- kış sezonu ve soğuk havalarda iyi sonuç alınır. Paçuli rahatsız edebilir, dengeli sıkılmalıdır. Baharatlı yapısı çok sıcak havalarda gitmez. Gece eğlenceleri ve davetleri için uygundur. Parfüm konusunda tecrübeli olmalısınız... Ambre Soie ancak böyle idare edilir.



Armani Privê Ambre Soie, sizde ne gibi çağrışımlar yaptı ?





Ambre Soie, elbette Doğu etkili parfümlerin başarılı temsilcilerindendir. Egzotik oryantal notalar, sıcak baharatlar ve amber bu düşüncemizi doğruluyor. Bir de amber temalı olunca, doğu etkisi pekişiyor. Amber denince, aklımıza yüzlerce yıl önce, saray ve konaklarda yaşanan ihtişamlı hayatlar, verilen görkemli ziyafetler gelir... Ben şöyle düşünüyorum= Taş mimarîli eski konakların iç mekânı da o dönemde amber- misk ve tütsüyle kokulandırılırdı.



Örneğin, Aksaray iline bağlı Demirci Kasabası, bölgeye özgü taş malzemeli köy evleri, antik yol kalıntıları, kayaya oyulmuş mezarları, ören yerleri ve tarih öncesi yerleşmeleriyle ziyaret edilmesi gereken bir tarihî ve turistik mekândır. Burada zaman ve mekân kavramları farklı şekilde algılanır. Eski kültür ve uygarlıklara yapılan yolculuklarda zaman genişler, eski anılar canlanır...

Koku - 4 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Ekim 2013 Çarşamba

Giorgio Armani- Code Pour Homme EDT / 2004




























İtalyan moda markası Giorgio Armani' nin artık klasikleşmiş bir parfümünden bahsedeceğiz.

 Harmanı gayet sade olmuş= Turuncu çiçek esansı, siklamen, yasemin vadideki zambak. Oryantal- baharatlı grubunda gösteriliyor. İlk sıkışta kısa sürede geri çekilen çok hafif turunçgil... Sonra sıcak ve koyu baharatlar... Burası derin ve gizemli bir katmandır. Zaman geçtikçe koku güzelleşiyor. Tene yakın duruyor. Pudralı el kremlerini andırıyor. Tatlımsı notaların devreye girdiği bir bölüm var. Sıcak baharatlar her zaman baskındır. Bu yüzden kalite artıyor. Tende kalış süresi uzun değil. Oryantal ve ağır kokulu çiçekler sıcak ve koyu baharat etkisi yaratmış. İdeal bir sonbahar-kış kokusudur. Fark edilirliği biraz zayıf kalıyor. Kalıcılığı gayet yeterlidir.

Günlük kullanıma uyar. Her türlü ortam ve faaliyet için ( davet, toplantı, ofis, kokteyl ) düşünülebilir. Sonbahar- kış mevsimine uygundur. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Modern baharat tarzıyla genel beğeniye hitap ediyor.

Koku -3 Kalıcılık -3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html






















22 Ekim 2013 Salı

Armand Basi- Armand Basi Homme EDT / 2000



























İspanyol moda markası Armand Basi, 1940' larda Barcelona' da ilk mağazasını açmış. Sonra butiklerle devam etmiş. Kurucusu Mercedes Basi' dir. Parfüm, ev tekstili, güneş gözlüğü, aksesuar, çanta, ayakkabı, kemer, erkek- kadın giyim, saat gibi ürünler üretiyor. Hedefleri kibar, bireysel ve modern ve stil sahibi bir marka olarak; 25- 35 yaş arası orta ve üst gelir grubuna hitap etmek...

Armand Basi Homme, markanın aromatik- fujer parfümü olarak tanıtılmakta. Harmanı =

Üst- tarçın, lavanta, kakule;

Orta- muskat, tonka fasülyesi,  lila, tütsü, vadi zambağı;

Alt- sandal ağacı, misk, vanilya, öd ağacı, sedir ağacı.

Ben bu parfümün Gucci Envy, Carolina Herrera VIP 212 Men, Ermenegildo Zegna Forte gibi kokularla benzerliğinin olduğunu düşünüyorum.

Baharat, odunsu ve aromatik notalar geneli yansıtmakta. Koyu ve buruk tonda baharatlarla başlıyor. Daha ilk anda bir yapaylık var. Koku karakteri pek değişmiyor. Tene oturunca, güzel bir yumuşak tütsü- tonka fasülyesi kombinesi olmakta. Daha sonra, kapanışta yoğun ağaçsı notalar var.

Açılışta kısa süre aromatik notalar hissediliyor. Ama baharatlar her daim baskındır. Fazla tatlılık yok. Koyu- buruk notalar var. Harmandaki notalar katman şeklindedir. Sonlarda ise, balzamsı his var.

Tende bir günden fazla duruyor. Ne ki, harman ve koku karakteri temiz ve pürüzsüz değil. Sonbahar- kışa daha uygun olur. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam saatlerinde iyi sonuç verir. Nereye giderseniz gidin, bu parfümün dozajını ayarlamak zorundasınız. Akşam davetlerinde dengeli kullanılmalıdır. Günlük kullanıma pek uymaz.

Baharat kullanımı Gucci Envy; tonka- ağaç- amber kullanımı Carolina Herrera VIP 212 Men etkilidir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Ekim 2013 Pazartesi

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme EDT / 2004



























Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır.

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme- bugün yorumlayacağımız parfümdür.

Narenciye, aromatik bitki, kakao ve odunsu notalar gibi bileşenleri var. Tatlı, yumuşak ve kremsi esintiler veriyor. Odunsu- baharatlı sınıfına dahil edilmiş.

Üst- anason, yasemin, greyfurt, bergamot, limon,

Orta- paçuli, lavanta, çay, sandal ağacı, sedir ağacı, kakao,

Alt- misk, ebegümeci tohumu, elemi reçinesi.

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme- baharatlı turunçgil açılışına sahiptir. Pembe biber ve anason gibi hafif baharat var. Biraz metalik yapıdadır. Kremsi ve yumuşak turunçgiller seçiliyor. Greyfurt ve limon olabilir. Tene oturma hemen başlıyor. Hızlı akışkanlık var. Başlangıç kısmı devam ediyor. Koku formunda büyük değişimler yok. Turunçgilli baharatlar güzel bir uygulama olmuş. Buna kakao- çikolata eklenir ve tatlılık artar. Aromatik otlar ( lavanta, kişniş ) ara elemandır. Paçuli ve sedir ağacı gibi yumuşak odunsu notalar ve misk ile son bulur.

Guerlain- L'Instant de Guerlain Pour Homme- sade ve basit yapıdadır. Sürprizi yoktur. Dengeli tatlılık ve başarılı nota geçişleri görülür. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya kadardır. Turunçgiller, odunsu notalar temiz ve enerjik etkiler verir. Orta bölümde tatlılık artsa da, bu konuda denge bozulmamış.

Sonbahar- kış dönemi, soğuk havalar, öğleden sonra- akşam vakti için idealdir. Davet, kokteyl ve gece gezmesinde kullanılır. Tene yakın durmakta. Dengeli dozaj verilirse, en azından kakao- çikolata tarzı vurgular daha dengeli dağılır. Bazı kişiler de bundan rahatsız olmaz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

20 Ekim 2013 Pazar

Bond No. 9- Wall Street EDP / 2004



























Wall Street caddesi- New York kentinde, finans ve ticaret merkezi olan ünlü bir caddedir. Burada bankalar, borsalar ve küresel şirketlerin yönetim merkezleri vardır. Bond No. 9- Wall Street isimli parfümde, aynı adı taşıyan caddeden ilhamını almış. Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır.

Bond No. 9- Wall Street- aromatik otlar, turunçgiller ve denizel- sucul notalarla biçimlenir. Yoğun, metalik, yapay, tuzlu ve kuru tonlamalar yapar. Aromatik- akuatik grubunda gösteriliyor. Aromaları da deri, lavanta, misk, fıstık, salatalık, limon, kimyon, vetiver, mandalina, reçineler, deniz yosunu, deniz lahanası ve ambergris olarak açıklanmış.

Bond No. 9- Wall Street isimli parfümü şöyle değerlendireceğiz :

Aromatik otlar ve turunçgiller :Açılışta bu notaları görüyoruz. Yoğun, güçlü ve enerjik bir başlangıç yapılmış. Lavanta, nane, adaçayı gibi aromatik otlar var. Bergamot- limon karışımı turunçgiller var. Açılıştaki bu hissiyata bağlı olarak, ikinci derecede önemli olan yosun, deniz tuzu ve ozon notalarını da kaydedelim. Ancak genelde, bu kısımda aromatik otlar ve turunçgiller baskındır. Ferah ve pozitif etkiler veren başlangıç beğenilmektedir. Aromalar kolay anlaşılıp yorumlanıyor.

Yapay- hayvansal notalar :  Parfüm tene yerleşiyor. Bu aşamada koku formu bozuluyor. Bunun başlıca nedeni,  misk, öd ağacı ve/ veya deri olarak tahmin ettiğimiz kuru ve hayvansal notalardır. Koku karakterinin güzel başlayıp, bu denli yapaylık ve plastikliğe doğru değişmesi iyi etkiler yapmıyor... Sıcak ve keskin bir yapaylık olmuş. Bir de buna hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşmeyi katarsanız, burun algısı gayet zorlanıyor.

Odunsu notalar, turunçgiller ve yeşil bitkiler :  Kapanış faslını böyle gruplandırıyoruz. Odunsu notalar yapaydır. Vetiver baskındır. Turunçgiller yapay, bir miktar tuzlu ve metaliktir. Mandalina- portakal olabilir. Sentetik ozon notaları ve ferah çayır- çimen gibi aromalar vardır.

Bond No. 9- Wall Street- orta katman hariç, genel beğeni düzeyine hitap edebilir. Hayvansal notalar parfüme girmeyebilirdi. Aslında çok da tatlılık barındırmaz. Kuru, metalik, sucul hissiyat, bir parfümde kabul edilebilir bir uygulamadır. Ne var ki, araya hayvansal notaların sokulması iyi olmamış. Bununla birlikte, parfümün genelindeki yapaylık ve sentetikliğin ( su, ozon, yosun ) kontrollü ve bilinçli bir seçim olduğunu düşünmekteyiz.

Bond No. 9- Wall Street parfümünü- günlük kullanıma, her mevsime ve her sosyal ortama uydurmak istiyorsanız, dengeli ve yerinde dozaj vermek zorundasınız. Orta bölümün teninizde çok etkili olmaması için, bu gereklidir. Dört- beş fıs yeter. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kolonya tandanslı bir kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği ilk anda güçlü ve keskindir. Sonrasında tene yakın kalacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html






Amouage- Ubar Woman EDP / 1995






















Bizim insanımız, bu parfümleri hacı yağına benzetiyor. Arap parfümü deyince, ağır, bayık, yoğun, burun direğini kıran kokular anlaşılıyor.  Bu, en azından Amouage' lar bazında yanlış ve tutucu bir kanı olmakta. Bilgisizlikten kaynaklanıyor. Araştırmıyoruz, merak etmiyoruz. Amouage' ların çoğunda gördünüz, tatlı ve son derece modern baharatlar var... Araplar çölde ve sıcak bir coğrafyada yaşadıklarından, ten kimyaları ağır baharatlı kokulara uyum sağlamış, yani bundan rahatsız olmuyorlar. Ancak biz, Akdeniz ikliminin yumuşak ve ılıman topraklarında yaşıyoruz. Tenimiz hafif çiçek, turunçgil, aromatik ot kokularını daha iyi karşılıyor. Baharatlı tonlar, hele bir de ağırsa bizi rahatsız ediyor. Yalnız, Avrupalılar, hacı yağı temalı parfümleri egzotik ve gizemli buluyorlar. Çünkü, onlarda hacı yağı diye bir kavram yok, böyle bir şeyi bilmiyorlar. Mesela biz, kendi kültürümüzdeki limon kolonyalarına kanıksamış kadar alışkınızdır. Ama İtalyanlar, limon kolonyası gibi kokan parfümleri muhteşem buluyorlar ve ''has İtalyan parfümü'' diye övüyorlar. Gene, bizim gül sularımız, kolonyalarımız Batı dünyasında müthiş bulunuyor ve çok beğeniliyor. Koku hissi ve yorumu kültürden kültüre değişiyor.

Amouage- Umman kraliyet ailesinin niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Ubar Woman isimli parfümü yorumlayacağım. Bu parfümü erkekler de çok tercih etmekte. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, yoğun, kuru ve ferah esintiler sunmakta. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, baharatlar, turunçgiller, misk ve ambergis içeriklidir. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üst- mandalina, portakal, mayıs çiçeği, menekşe yaprakları;

Orta- yasemin, portakal çiçeği, ylang ylang yağı, sümbülteber, frezya, inci çiçeği/ zambak, gül ağacı;

Alt- sandal ağacı, paçuli, vetiver, balzam/ melisa, vanilya, amber.

Amouage- Ubar isimli Woman parfüm, çiçeksi notaların baskın olduğu bir yapıya sahiptir. Örneğin açılışta yüksek kremsilik barındıran tatlı turunçgiller ( portakal, mandalina ) ile beraber gayet tatlı çiçekler ( neroli, zambak, osmanthus ) yer alır. Bunu orta katmanda önce turunçgilli- yeşil kokan ferah çiçeksi notalar ( menekşe, leylak ) ve sonra da klasik kremsi- kadifemsi çiçekler ( yasemin, ylang ylang, frezya ) takip etmekte. Gene orta bölümde modern tatlı baharatlar ( tarçın, kakule ) önemlidir. Son bölüme doğru odunsu notalar, misk ve ambergris algılanacaktır. Burada hayvansal ve yağlı tonlarda sandal ağacı, misk, ambergris ve kuru paçuli sıralamasını göreceğiz.

Amouage- Ubar Woman- sondaki hayvansal sandal ağacı hariç, genelde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Aromalar büyük oranda katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi- baharatlı- miskli karakterini buluyor. Ancak öncesinde özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapmakta. Sonrasında hayvansal aromalar ile tene yapışmakta. Çiçeksi rayihalar ve baharatlar keskin, çok güçlü ve yoğundur. Kremsi çiçekler, vanilyalı- çiçeksi tonlamalar yapıyor. Özellikle baharatlar çok sıcaktır. Baharatlar, çiçeksi notalar ve hayvansal aromalar Orta Doğu kaynaklı ve lüks etkiler vermekte.  Hayvansal aromalar ve tatlı baharatlar şüphesiz kalıcılığı da arttırıyor. Çabuk terleyen yağlı tende 2,5 gün süreyle kuvvetli esintiler yapmakta. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Gene tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve serin yaz akşamlarına uyacaktır ve rahatsız etmeyecektir.

Amouage- Ubar Woman isimli parfüm, Umman' ın antik ticaret kenti ve Arap zenginliğinin sembolü Ubar kentine gönderme yapmaktadır.

Ubar, eski adıyla İrem kentinde antik çağda Samî ırkından Âd kavmi yaşıyordu. Bu insanlar başlangıçta çöl Arapları ( bedevî ) idi. Ubar, bugün yıkık ve harap haldedir. Yerleşim yoktur. Daha sonra, bu kentin arkeolojik kalıntıları bulundu. Bu işi başaran, Arap tarihi uzmanı ve arkeolog Nicholas Clapp oldu. Ubar kentine ''Kumların Atlantisi'' yakıştırması yapılıyor. Ubar, Umman' ın deniz kıyısına yakın bir yerine konumlanmıştı. Hindistan ve Arabistan' ın kuzey bölgesi arasında yapılmakta olan baharat ticaretinin merkezi durumundaydı. Umman ve Ubar; Arap yarımadasının güneyindedir. Burada antik çağda, çok değerli kabul edilen ve ender bulunan çam ağacı reçinesi- bir tür kehribar üretilmekteydi. Bölge ılıman iklimi, nebat bolluğu ve orman örtüsüyle ''kutsanmış Arabistan'' olarak adlandırılıyordu. Ubar da bu bölgenin en önemli şehriydi.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz.  Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


19 Ekim 2013 Cumartesi

Rasasi- Al Wisam Day Pour Homme EDP
















Rasasi- 1979 yılında Dubai merkezli olarak kurulan Birleşik Arap Emirlikleri parfüm markasıdır. Şimdi Rasasi- Al Wisam Day Pour Homme isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Tatlı, buruk, metalik, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Lavanta, turunçgiller, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Aromatik- fujer grubunda gösterilebilir.

Üst- bergamot, sardunya, lavanta,

Orta- gül, sandal ağacı, adaçayı, sedir ağacı,

Alt- misk, agar ağacı ( öd ağacı ), amber, meşe yosunu.

Rasasi- Al Wisam Day Pour Homme isimli parfümün açılışındaki turunçgiller ( limon, bergamot ), lavanta ve çiçeksi notalar ( sardunya ) buruk, metalik ve yeşil ve ferah kokan biçimdedir. Bunlara gene buruk ve metalik çiçeksi notalar ( gül ) katılmakta. Son bölümü odunsu notalar ve amber oluşturuyor. Tatlı sandal ağacı- amber- yapay öd ağacı troykasını görüyoruz. 

Rasasi- Al Wisam Day isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Aslında gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında özellikle dışarıya karşı etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olmakta. Tene dengeli sıkılması tavsiye edilir. Dört- beş yeter. Nispeten buruk ve fakat büyük oranda, son bölümdeki tatlı ve yapay rayihalar kalıcılık ve fark edilirliği arttırmış ve parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Tene dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir kullanım opsiyonu olabilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

18 Ekim 2013 Cuma

L' Artisan Parfumeur- Timbuktu EDT / 2004

















Bugün, L' Artisan Parfumeur- Timbuktu isimli parfüm, konu olarak seçildi. L' Artisan Parfumeur- Fransız niş parfüm markasıdır.

Timbuktu, Batı Afrika' da, Büyük Sahra çölüne komşu olan Mali Cumhuriyeti' nin en büyük kenti olarak biliniyor. Bu kent, Ortaçağ boyunca, altın ticaretiyle ün kazanmış ve aynı zamanda bir kültür merkezi olmuş.

L' Artisan Parfumeur- Timbuktu ile ilgili düşüncelerimiz şöyle olacak...

Bu parfüm, odunsu- baharatlı grupta değerlendirilmekte. Baharat, odunsu bazlar, tütsü, aromatik otlar ile şekillenmekte. Sıcak, yumuşak ve kuru/ tatlımsı rayihalar veriyor.

Üst- pembe biber, mango, kakule,

Orta- papirüs ağacı, tütsü, karo karounde,

Alt- paçuli, aselbent, vetiver, mür yağı.

Açılış tropik meyveler, aromatik otlar ve hafif baharatlarla oluyor. Mango, guava gibi meyveler var. Islak ve nemli aromatik otlar var. Adaçayı ya da okaliptüs olabilir. Yumuşak ve bir miktar tatlı baharatlar ( kakule- kırmızı biber ) belirginleşiyor. Baharatların yapısını beğendim. Meyveler ise, biraz plastik ve sentetik olmuş. Ferah ve yumuşak otsu biçimler de takdir edilmekte. L' Artisan Parfumeur Timbuktu' da, koku karakteri bir miktar oturunca, odunsu notalar baskın olmakta. Nemli ve ıslak vetiver, tozlu bir sedir ağacı önemli olmakta. Ortalardan itibaren, buna baharatlar ve tütsüler de katılıyor. Baharatlar kuru ve biberli tarza çevriliyor. Tütsüler ise yumuşak ve tatlı- dumansı hissiyat veriyor. Son kısımda canlı, temiz ve rafine bir vetiver önemlidir ve parfümü kapanışa kadar götürüp, domine eder. Sonrasında tozlu- topraksı bir paçuli- vetiver karışması vardır. Buna tütsü ve yumuşak bir misk eklenir. Odunsu notaların egemenliğiyle, parfüm tenden ayrılır.




Kalıcılığı bir günü bulmakta. Tene yakın kalmakta. Fark edilirlik fena sayılmaz. Ama parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Sonbahardan ilkbahara kadar olan dönemde kullanılır. Sonlarda, yoğun odunsu notalardan dolayı dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma uyabilecek bir yapısı var. Akşam saatleri, öğleden sonraları, serin havalar için uygundur. Kapalı alanlarda pek kullanılmasa, iyi olur. Açık hava partileri, gece gezmeleri için idealdir.

Koku düzlemi : Meyve- ot- baharat karışımı, vetiver, odunsu notalar, tütsü & baharatlar, tekrar vetiver ve odunsu notalar şekline girmiş. Ortalardan itibaren bir harmanlama var. Baharat- ot- odunsu notalar iç içe giriyor. Notalar çok değişmeden düz çizgide gidiyor. Çok tatlılık yok. Açılış hariç, notalar uyumlu ve dengeli sayılır.

Derinlik ve konfor noktası : Orta bölümdeki nemli ve ıslak vetiver, son bölüme doğru nemli vetiver & tozlu paçuli, tütsüler, misk ve biberli baharat tonları şekline giriyor. Bu bölüm en beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromaları toplamıştır. Kaliteli, güzel ve bir nebze daha kalıcılığı arttıran notalar bunlardır. Özellikle vetiverin, parfümü domine etmesi ve kapanışta diğer odunsu notalarla birleşmesi takdir edilmelidir.

Bu parfümün önemi, nemli ıslak vetiver, yumuşak tütsü- misk ve tozlu paçulinin ruh ve beden anlamında dinlendirici, sakinleştirici ve odaklanma sağlayıcı etkilerinin olabilmesidir. Zihinsel yorgunluğu ve stresi giderecek aromaları var...

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Ekim 2013 Perşembe

John varvatos- John varvatos EDT / 2004




















John varvatos- ABD moda firmasıdır ve 2000 yılında kurulmuştur. Bugün John varvatos- John varvatos isimli parfümü değerlendiriyoruz. Bazı kaynaklarda John Varvatos- John varvatos Classic ismiyle de geçiyor.

Oryantal- odunsu sınıfında yer almakta. Sıcak, tatlı, yumuşak rayihalar var. Dengeli bir tatlılık içinde baharat, kırmızı meyve ve odunsu notalar algılanır.

Notaları misket limonu, kişniş, deri, sandal ağacı, hurma, erik, incir, karabiber, adaçayı, sedir ağacı, incir yaprağı, demirhindi, amber, öd ağacı, tütsü, reçineler olarak verilmekte.

John varvatos- John varvatos isimli parfüm, tatlı kırmızı meyvelerle açılır= Kiraz, ahududu, erik, hurma ve incir birbirine karışmıştır. Koyu ve yumuşak nüanslar vardır.

Sonrasında zencefil- tarçın tarzında yumuşak baharatlara geçiş yapılmakta. Yeşil bitkiler ve aromatik otlar, baharatlara eşlik ediyor. Baharat- ot karışımını beğendim.

Kapanışta gene yumuşak ve tatlı biçimler var= Amber, vanilya, meyveli tonlar önemlidir. Sedir ağacı ve öd ağacı gibi odunsu vurgular da biraz tozlu- topraksı nüanslar veriyor. Ne var ki, son bölümde artan bir tatlılık/ şekerlilik fark ediliyor.

Notalar dengeli ve uyumludur. Harman kaliteli, temiz ve net olmuş. Sonlardaki artma eğilimi gösteren tatlılık bile rahatsız etmedi. Aromalar yavaşça akarak tene oturuyor.

John varvatos- John varvatos isimli parfüm, her mevsim ve her sosyal ortamda kullanılır. Gün içinde tazelenebilir. Beyaz tende kalıcılığı yeterli olmakta. Kaliteli bir kolonya hissi veriyor. Günün üçte birinde etkilidir. Fark edilirliği ise tene yakın kalmakla ifade edilebilir. Sakin, düz, abartısız ve rahat bir kokusu var. Bol bol dozajlanabilir. Dolgun ve zengin kırmızı meyveler ve yumuşak baharatlar karakteristik özelliğidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

16 Ekim 2013 Çarşamba

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum / 2004

 















Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Versace- Crystal Noir Eau De Parfüm isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Baharatlar, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve misk içeriklerine sahiptir. Sabusu, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- karabiber, zencefil, kakule,

Orta- hindistancevizi, gardenya, portakal çiçeği, şakayık,

Alt- sandal ağacı, misk, amber.

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum isimli parfümün açılışında, kısa süreliğine zencefil, kakule ve karabiber gibi kremsi ve biberli baharatlar vardır. Sonrasında çiçeksi notalar geliyor : Önce sabunsu & pudralı çiçekler ( mimoza, sümbülteber, nergis ) ve ardından ferah yeşil / bitkisel çiçekler ( sardunya, şakayık, portakal çiçeği, gardenya ) sahne almaktadır. Bu arada baharatlar da sabunsu hale geliyor. Kapanışı oluşturan sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve misk de sabunsu yapıdadır.

Versace- Crystal Noir Eau De Parfum isimli parfümde, yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar dışında, neredeyse silme sabunsu rayihalar görüyoruz. Bunlar pudralılıkla birleşince iyice yapay hale geliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve biraz boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün büyük bölümünü domine eden ve ilerleyen saatlerde yapaylığa yol açan sabunsu ve pudralı pudralı yapısal düzen ve parfümün EDP versiyonunda olması nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve parfümün tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Guy Laroche- Drakkar Noir EDT / 1982




























Guy Laroche, Fransız hazır giyim moda markasıdır. Kurucusu ile aynı ismi taşıyor. 1957 yılında ilik mağazası Paris' te açılır. İlk hazır giyim koleksiyonu 1961 yılındadır.

Guy Laroche Drakkar Noir; aromatik- fujer sınıfına dahil edilmiş. Odunsu notalar, baharatlar ve turunçgiller nota olarak hissediliyor.

Üst- biberiye, artemisia, lavanta, fesleğen, limon mine çiçeği, bergamot, limon, nane;

Orta- kişniş, karanfil, tarçın, ardıç meyvesi, yasemin, melek otu, pelinotu;

Alt- deri, sandal ağacı, köknar, kehribar, paçuli, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı, çam iğneleri, reçineler.

Harman çok kompleks, dolgun ve rafinedir. Genelde Polo Klasik ve Azzaro Pour Homme esintileri var.

Açılışta biberiye ve lavanta; aromatik olarak kendini gösteriyor. Şifalı ot benzeri bir başlangıcı var. Bitkisel rayihalar da zaten parfümün genelinde takdir edilmekte. Aromatik otlar ve turunçgiller ( limon, bergamot ) karışımlı bu açılış eski, tozlu ve kirli yapılmakta. Günümüzün parfüm trendlerine uymuyor. Çoğu kişi beğenmez. Ama ben beğendim.

Orta notalar Ralph Lauren- Polo Klasik parfümünü hatırlatan tarzda, çam esintileri ve aromatik otlarla yoğrulmuş. Parfüm bir aromatik ot harmanı halindedir. Biraz da tatlı baharatlar ( tarçın, kakule ) var. Dengeli bir tatlılık parfümü domine etmekte. Rafine ve temiz aromalar var.

Kapanışta ise, Azzaro-Pour Homme esintileri var. Çam esintileri devam etmekte. Paçuli ve vetiver alınıyor. Bir de güzel bir deri notası var. Az bir şey yosun- reçine bulunmakta. Alt notalar klasik şipre/ fujer harmanı olmuş. Tenden böyle ayrılıyor.

Dengeli tatlılıktan başka, kirli ve tozlu bitkisel notalar da beğenimizi kazandı. Aksayan bir yönü yok. Klasik bir sonbahar- kış kokusu olabilir.

Ofis ortamında öğleden sonra kullanılabilir. Günlük kullanıma uygun olmuş. Davet ve kokteyller düşünüldüğünde, akşama yönelik kullanım opsiyonu var.

Koku düzlemi= Aromatik ot- turunçgil- çam esintileri- odunsu notalar- deri olarak şekillenmiş. Diğerleri zaten yardımcı elemandır ve arada bir etkili olur.

Derinlik ve konfor noktası= Aromatik ot harmanı- çam esintileri- odunsu notalar olarak belirtilebilir. Kalıcı, güzel, kaliteli bir kokusu var.

Dengeli sıkılması lazımdır. Kirli ve tozlu aromatik otlar bu görüşümüzü destekliyor. Tende kalıcılığı bir günü geçmekte. Yoğun ve güçlü aromalar var. Aslında notalar pek karanlık ve gizemli değil. Gayet net ve anlaşılır bir harmanı var.

Klasik fujer parfümlerden biri olarak, koleksiyonunuz bulundurmalısınız. Kendi döneminin en güçlü oyuncularından biri olduğu gerçektir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ekim 2013 Salı

Loewe- Solo Loewe EDT / 2004


 





Loewe, 1846 yılından beri deri giyim ve aksesuar alanında faaliyet gösteren İspanyol markasıdır.

Loewe- Solo Loewe, oryantal- odunsu gruba sokulmuş bir parfüm.

Üst- lavanta, mandalina, limon, guava, kekik, biberiye, kaşmir ağacı, paçuli, costus bitkisi.

Orta- yeşil notalar, muskat, tarçın, pembe biber, nane, kimyon, anason, mandalina.

Alt- amber, misk, meşe yosunu, odunsu notalar, vanilya.





Koku düzleminde turunçgil, tatlı lavanta, tropik meyveler, aromatik otlar, tatlı baharatlar, amber ve odunsu notalar sırayla alınmakta.

Derinlik ve konfor noktasında meyve ve bitkisel notalar, baharat notaları, odunsu amber notaları kaliteyi yükseltmekte.




Kekik, biberiye ve lavantadan dolayı şifalı ot rayihaları var. Burası İssey Miyake L'eau Bleue' ya atıf yapıyor.

Aromatik otlar ve baharatlı odunların olduğu kısım, Gucci Pour Homme esintileri sunuyor.

Sonlarda odun- tütsü notaları var.

Şifalı ot- baharat- tütsü sentezini çok beğendim. Kalite çıtası yükselmekte. Şifalı otlar Akdeniz ve Ege doğasını, habitatını ve bitki florasını akla getirmekte.

Fazla tatlılık yok, ama ferah bir koku. Sonbahar için kullanışlı. Yaz günü dengeli sıkılmalı. Notalar yavaşça yerlerine oturuyor. Dengesizlik yok. Tende kalış süresi hafif esintilerle 16 saati buluyor.

Koku -4 Kalıcılık -4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html











13 Ekim 2013 Pazar

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie Extrait De Parfum / 2000




























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfüm, bugünkü konumuzu meydana getirmekte. Bu parfümü Jean- Claude Ellena tasarlamış. Soğuk, yumuşak, tozlu ve tatlımsı rayihaları var. Çiçeksi notalar, bitkiler, baharatlar ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmekte.

Notaları kişniş, pembe biber, sedir ağacı, melekotu, ardıç meyvesi ve misk olarak açıklanmış.

Angeilques Sous La Pluie, yağmur altında melekotu şeklinde çevriliyor.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie- yeşil kokan soğuk / serin çiçekler, çayır, çimen ve yaprak kokuları ile açılış yapıyor. Sonrasında gene soğuk ve yumuşak baharatlar geliyor. Yumuşak odunsu notalar ve misk kapanışı yapıyor.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfümün soğuk baharatları pembe biber ve kakule olabilir. Bunlar orta katmanda yer alıyor. Ancak son kısma kadar etkili oluyor. Tene oturma döneminde biraz tatlımsı hale geliyor.

Yeşil kokan ferah çiçekleri lotus ve yasemin olarak düşünüyoruz. Bunların etrafına yaprak, çimen ve bitkiler yerleştirilmiş. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan parfümde, son bölümdeki yumuşak sedir ağacı bile yeşil bitkisel koku formuna sahiptir.

Frederic Malle- Angeliques Sous La Pluie isimli parfümdeki çiçekler, bitkiler ve yapraklar, yağmur yağmış da, aradan 1 saat geçmiş gibi kuru, yumuşak ve serin kokular vermekte. Kolonya tarzındaki parfümün kalıcılığı ve fark edilirliği yeterli düzeydedir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Aromalar harman halinde iç içe geçmiş. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- sonbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Çok az tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Avon- Wild Country EST. 1967 For Women EDT / 2004

 















Avon- ABD kökenli kozmetik firmasıdır. Bugün Avon- Wild Country EST. 1967 For Women isimli parfümün yorumunu yapacağım. Çiçeksi notalar, turunçgiller, tütsü, aromatik otlar, odunsu notalar, misk, baharatlar ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, şekerli, dumanlı, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot, kakule,

Orta- kır çiçekleri,

Alt- amber, çay, vetiver.

Avon- Wild Country EST. 1967 For Women isimli parfümün açılışını yapan notalar şekerli turunçgiller ( bergamot, limon ) ve baharatlardır ( kakule, biber ). Sonrasında tatlı ve kremsi kır çiçekleri sahne almıştır. Sardunya, menekşe, zambak, papatya ve osmanthus gibi çiçeksi notalar var. Bunu gene tatlı amber ve misk takip etmektedir. Son bölümdeki aromatik otlar ve odunsu notalar yeşil ve ferah kokmakla beraber dumanlıdır. Çay ve vetiver hissediliyor. Buna sıcak tütsüler katılıyor.

Avon- Wild Country EST. 1967 For Women isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durma eğilimi gösteriyor. Ancak yarım saat sonra sahibine ve dışarıya karşı yoğun olabilen bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık performansına sahiptir. Tene biraz dengeli dozaj verilmelidir. Altı- yedi fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklıkla birlikte şekerli, kremsi ve dumanlı rayihalar ve baharatlı- odunsu yapısı vesilesiyle kalıcılık artmış ve tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyabilir. Ayrıca dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Herhangi bir yapaylık hissetmedim.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


11 Ekim 2013 Cuma

Avon- Surrender For Her EDT / 2004























Avon, ABD- New York merkezli bir firma. Kurucusu David H. Connell. Parfüm, takı- aksesuar; cilt, saç ve kişisel bakım gibi ürün yelpazesi var.

Avon Surrender, odunsu- oryantal bir parfümdür. Narenciye, odun, amber- misk gibi koku nüansları vermekte.

Üst- bergamot, mandarin, Çin çayı,

Orta- gül, egzotik floral notalar, kaşmir ağacı,

Alt- paçuli, amber, misk.

Sade, basit, gösterişsiz notalar var. Koku karakteri amber- misk ve yumuşak ağaçsı notalar anlamında biraz daha '' Doğulu '' etkiler gösteriyor.

Açılış metalik etkili ekşi turunçgiller ve aromatik notalarla oluyor. Sonra gülün egemenliğinde çiçeksi akorlar geliyor. Parfümün tene oturup güzelleştiği çizgide; odunsu notalar ve amber kombinasyonu yer almakta. Burada kalıcı, kaliteli ve güzel bir koku formuyla karşılaşıyoruz. Tenden de böyle ayrılıyor.

Kaşmirden gelen bir yumuşaklık- kadifemsilik var. Bu, sandal ağacı etkisi yapıyor. Paçuli biraz tozlu bir yapı gösteriyor. Açılış elbette ferah, dinamik, enerjik nüanslar vermekte.

Kalıcılık benim tenimde hafif esintilerle 10 saate yaklaştı. Tam bir yaz sezonu kokusu. Bol bol sıkılabilir. Rahatsız edici ayrıntı yok. Çiçeksi katmanda biraz sentetiklik var. Bunun haricindeki notalar rafine ve birbiriyle uyumlu biçim almış. Günlük kullanımda ortam, saat vs. sınırlaması olmaz. Güvenle kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Frederic Malle- Cologne Bigarade Extrait De Parfum / 2001




























Frederic Malle- Fransız parfüm ve kolonya firmasıdır. Bugün, Frederic Malle- Cologne Bigarade isimli parfümü inceleyeceğiz. Tasarımcısı Jean- Claude Ellena olarak geçiyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, yeşil bitkiler ve odunsu notalarla şekilleniyor. Tatlımsı, tozlu, yumuşak ve kremsi tonlamalar yapıyor. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor.

Cologne Bigarade, ağaç kavunu kolonyası anlamına geliyormuş.

Üstte portakal, ortada gül, alt notada sedir ağacı, çimen ve saman aromalarına yer verilmiş.

Frederic Malle- Cologne Bigarade- tuzlu ve enerjik turunçgillerle açılıyor. Mandalina ve portakal biçiminde tahmin ediyoruz. Bunu yeşil kokan yumuşak çiçekler takip ediyor. Gül ve lotus olabilir. Bu arada turunçgiller de etkisini sürdürerek, daha tatlımsı- meyveli hale geliyor. Orta katmanda çiçeklerin geri planında, yeşil bitkiler var... Son bölümde sedir ağacı tandanslı yumuşak odunsu notalarla kapanış olmakta.

Frederic Malle- Cologne Bigarade- ismine binaen turunçgilli- çiçeksi bir kolonya gibidir. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Aromalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Tene özgürce sıkılabilir. Kokusu sade, basit ve çok değişmeyen yapıdadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Ekim 2013 Çarşamba

Avon- Surrender For Him EDT / 2004

 















Avon- ABD merkezli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Avon- Surrender For Him isimli parfümü inceliyoruz. Aromatik otlar, sucul notalar, baharatlar, odunsu notalar, amber ve misk içeriklidir. Tatlı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kakule, karabiber, zencefil,

Orta- yeşil notalar,

Alt- misk, amber. 

Avon- Surrender For Him- ferah ve enerjik yeşil ve sucul notalar açılıyor. Yeşil yapraklar, çimenler ve aromatik otlar ( adaçayı, mate yaprağı, kişniş, turunç yaprağı ) olabilir. Sonrasında yumuşak ve aromatik baharatlar sahne alıyor. Tatlımsı ve biberli karakterde karabiber, zencefil ve kakule aynı zamanda sıcak esintilere meydan vermiştir. Tatlımsı ve yapay amber- misk kombinesiyle kapanışa geliniyor. Ayrıca burada kuru odunsu notalar ( vetiver )  var. 

Avon- Surrender For Him isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapmasının nedeni, baharatlı katmandır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime yöneliktir. Sondaki yapaylık rahatsız etmez. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ekim 2013 Cumartesi

Serge Lutens- Chêne EDP / 2004





























'' Aristokrat evlerinde meşe ağacından fıçılar içinde rom saklanırdı...''


Serge Lutens



Parfümleri dünya çapında şöhret elde eden Fransız niş marka Serge Lutens, bu defa Meşe ağacı kokulu ilginç bir parfüm çıkarmış. Bugün onu inceleyeceğiz. Serge Lutens Chêne, odunsu/ ağaçsı gruba sokulabilir. Odunsu notalar ve meşe kokusu ana temadır. Aromatik otlar, tütsüler ve çiçeksi notalarla tatlımsı ve dumanlı bir parfüm olmuş...

Açıklanan notalarında şunlar var= Kimyon, sedir ağacı, meşe ağacı, rom, huş ağacı, kekik, ölmezotu, balmumu, tonka fasülyesi.

Serge Lutens Chêne, tütsülenmiş ağaç rayihalarıyla açılıyor. Biraz yapay, ama tatlı odunsu notalar var. Sonra parfümün ana teması olan ve onu domine edecek olan meşe ağacı kokuları sahne almaktadır. Tatlılık devam ediyor. Devamında odunsu- çiçeksi katman bulunuyor. Kapanışta çiçeksi akorlar ve aromatik- şifalı bitkiler hissedilmekte. Fazla değişim göstermiyor, düz bir çizgisi var.

Sıcak, rafine ve dengeli aromalar belli bir kalite standardını sağlamış. Sonbahar- kış sezonu için idealdir. Kalıcılık idare eder. Hafif esintilerle kaliteli bir kolonya kadar etkili olması mümkündür. Fark edilir yönü zayıf kalmakta. Tene yakın duruyor. Günlük kullanıma uyar. Özellikle akşam vakti ve serin havalarda iyi bir performansı olur. Davet, kokteyl gibi ortamlarda düşünülebilir. Yoğun ağaç kokusu ilk anda rahatsız edebileceğinden, dengeli sıkılmalıdır.

Tütsü kokuları her daim hissediliyor. Şöminede yanan meşe odunları, bu parfüm için uygun bir metafor olabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




3 Ekim 2013 Perşembe

Serge Lutens- Vetiver Oriental EDP / 2004





















''Vetiver kendi başına koku. Cistus katranı ve viskos balmumu gibi notalarla harmanlanmış olarak öne çıkıyor.''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransa kökenli parfüm markasıdır. Bugün Serge Lutens- Vetiver Oriental isimli parfümü değerlendireceğiz. Vetiver teması önemlidir. Buna gurme notalar, odunsu notalar ve vanilya aromaları eşlik etmektedir. Yumuşak, tatlı, kremsi, tozlu, soğuk, serin ve sucul hissiyat vermektedir. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. 

Notaları bitter çikolata, amber, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, gayakum ağacı, vetiver, iris ve laden otu olarak açıklanmış.

Serge Lutens- Vetiver Oriental- aslında baştan sona kadar soğuk, serin ve sucul aromaların baskın olduğu bir parfüm özelliği gösteriyor. Açılışta bu minvalde soğuk- serin ve sucul bir vetiver aroması vardır. Bu vetiverin ana karakteri yeşil kokan- çimensi yapıda olmasıyla belirlenir. Ferah ve yumuşak vetiver, Guerlain- Vetiver isimli parfümdeki klasik çimensi vetiver aromasını hatırlatıyor.



Devamında tozlu kakao ve tatlı çikolata sentezini görmekteyiz. Buna kremsi vanilya destek veriyor. Parfüm bir nebze sıcaklaşıyor. Kapanışta yumuşak ve rafine bir sedir ağacı yer almakta. Çimensi vetiver ve bunun yanında yeşil bitki karışımları ise, parfümün her katmanında kendini belli etmekte. Son derece basit, sade ve minimalist koku karakterini çok beğeniyoruz. 

Serge Lutens- Vetiver Oriental isimli parfüm, günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde, çok gerekmese bile tazeleme yapmak isteyebilirsiniz. Çabuk terleyen yağlı tende gurme notalar öne çıkacağı için, gün boyu kalıcılık yapacaktır. Fark edilirliği ilk başta yoğundur. Sonra hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar vetiver teması ve gurme katman olarak sırasıyla tene yerleşiyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir ediliyor. 

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Akdeniz ve Doğu Sentezi : Laura Biagiotti- Roma Uomo EDT / 1992


 


























akdeniz ve doğu etkili parfüm




Laura Biagiotti kimdir ?



''Kaşmirin kraliçesi'' olarak bilinen İtalyan moda tasarımcısıdır. İtalya' da arkeoloji okumuş ve sonra aile şirketine girmiş. Kocasıyla beraber çalışmış. Birçok moda ödülleri almış. Yumuşak kesimli lüks kıyafetler tasarlamış. 1982, parfüm üretimine başladıkları yıldır.



Laura Biagiotti- Roma Uomo nasıl bir parfüm ?



Odunsu- aromatik tarzda ve narenciye- yeşil notalar merkezli açılış yapan bu parfümü ben, Armani- Code Sport ve Hermes- Terre D' Hermes arasında bir yere koyuyorum. Gerçekten ilginç nüansları var.

Harmanı=

Üst= Kasnı otu sakızı, fesleğen, greyfurt, bergamot;

Orta= Çam, ardıç ağacı balzamı, yasemin, kediotu;

Alt= Sandal ağacı, paçuli, benzoin, sedir ağacı.

Genelde tatlımsı, yumuşak, taze, fresh, kremsi tonlamalar var. Açılışta fesleğen ağırlıkta olmak üzere greyfurt ve narenciye esintileri almaktayız. Tam bu kısımda aromatik otlar kendini derinden hissettiriyor. Meyveli notalar da var. Sonra çam ve yumuşak balzam notaları parfümün kalbine egemen oluyor. Kapanış ise kremsi vanilya, amber, reçine ve odunsu notalarla ( sedir ağacı, sandal ağacı ) olmakta.

Koku düzleminde fesleğen, narenciye, aromatik otlar, çam- balzam, amber, reçine ve odunlar belirginleşmekte.

Derinlik ve konfor çizgisinde çam- amber- reçine- odunsu rayihalar; kalıcılık ve kalite hissiyatını takviye ederek, parfümün en güzel, gösterişli, lüks ve şaşaalı katmanı biçiminde takdir edilmektedir.




Bazı nüanslar önemlidir=

Greyfurt aromalı narenciye ve fesleğen; taze, dinamik ve biraz da otsu rayihalı açılışa meydan vermiş. Narenciye notaları yumuşak ve kremsi etkiler yapmakta.

Sonlarda durum daha da ilginçleşiyor. Sandal ağacı- benzoin ikilisi; yumuşak ve kremsi bir ambere evrilmekte. Aynı minvalde benzoin ve sedir ağacından, reçine / balzam rayihaları alınmakta. Burada da tatlımsı ve yumuşak tonlar var. Böylece, amber ve reçine tandanslı yumuşak odunsu notalar kapanışı domine etmiş.

Kalıcılık değerleri çok başarılı olmuş. Tenimde 18- 20 saate değin etkili oldu. Bunda, günün farklı saatlerindeki güneş açısı ve hava durumu, yediğiniz yemeklerdeki baharat miktarı belirleyici faktör olmakta. Bence turunçgil- odun- amber aromalarıyla her mevsime uyar.




Laura Biagiotti- Roma Uomo, sizde ne gibi duygusal etkiler yaptı ?



Hem Doğulu, hem Akdenizli yorum biçimi sunan ilginç bir parfümle karşılaşıyorum. İtalyan ve Akdeniz etkileri söz konusu olduğunda; gün batımında bir Roma tapınağını gezmekte olduğumu düşünüyorum. Tapınak mermer sütunların üzerinde, üçgen biçimli antik bir çatıyla taşınıyor. Dor, İyon, Korinth üslûbunda dantel gibi işlenmiş sütun başlıkları; taş basamaklar ve tuğla örgülü duvarlar tapınağın ihtişam ve debdebesini yansıtıyor.




Parfümdeki Doğu etkileri de bize hiç yabancı değil...

Toros dağlarının muhteşem manzarası. O dağ başları... O dik kayalıklar, uçurumlar... Manzara nefes kesiyor. Dağın eteklerindeki çıplak arazi ve kuru otlar ve çalılar, yukarılara çıkıldıkça maki örtüsüne, iğne yapraklı çam ormanlarına ve sedir ormanlarına yol vermekte. Yüksek çam ve sedir ağaçları arasından güneş ışınlarını gözlemlemek mümkün oluyor.





Toroslar; Anadolu' nun Akdeniz kıyılarına paralel olarak, Teke Yarımadası' na ve hatta Suriye ve Irak' ın iç kesimlerine uzanan sıradağlardır. Batı, Orta ve Güneydoğu Toroslar olmak üzere Antalya körfezi, Taşeli platosu, Göksu nehri, Mersin- Antalya sınırı, Güneydoğu Anadolu ve kuzey Mezopotamya çizgisini takip etmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html