30 Eylül 2016 Cuma

Calvin Klein- One Red Edition For Him EDT / 2014



























Calvin Klein- ABD moda markasıdır. Yeni kokusu Calvin Klein- One Red For Him isimli parfüm günümüzün tatlı- modern parfümlerinden biridir. Aromatik- baharatlı gruptadır. Aromatik hissiyat, sentetik notalar, odunlar, baharatlar algılanmaktadır. Harmanı da şöyle açıklanıyor :

Üst notada armut, aldehitler; ortada süet, karabiber, zencefil; alt notada vetiver, tonka fasülyesi, misk.

Tatlı meyve ve sentetik notaları başlangıçta algılıyorsunuz. Devamında biberli zencefil merkezinde tatlı baharatlar gelmektedir. Burası güzel, lüks ve kaliteli biçimlenme veriyor. Sonrasında hafif odunsu notalar  ( vetiver ) ve kremsi ve yumuşak bir amber ile kapanış olmuş.

Sade, düz, basit bir yapısı vardır. Koku karakteri pek değişmiyor. Canlı, ferah, temiz, modern aromalar bulunuyor. Genel beğeniye uyar. Günlük kullanıma izin verir. Her ortama ve faaliyete yöneliktir. Notalarda dengesizlik, aşırılık algılamadım. Orta katmanda çok hafif tütsü hissiyatı var. Diesel- Only The Brave türünden kokulara örnek verilebilir. Tene oturup güzelleşmesi, kalıcılık yapması baharatların marifetidir. Kalıcılığı yeterlidir : Hafif esintilerle 10 saat. Dengeli bir tatlılık var. Bir yeniliğe imza atmıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Eylül 2016 Perşembe

Diesel- Only The Brave Wild EDT / 2014




























Diesel- İtalyan moda markasıdır. Bugün, Diesel- Only The Brave Wild ( cesur vahşi ) isimli parfüm incelenecektir. Kalıcılığı ve fark edilirlik performansı, kaliteli ve ferah bir kolonya kadardır. Zaten genel yapısıyla kolonya tarzındadır. Sabunsu, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunar. Aromatik otlar, odunsu notalar ve çiçeksi notalar önemlidir. Turunçgil- odunsu kategorisinde gösterilebilir. Yalnızca son bölümdeki limonlu vetiver ile bir miktar tatlılık vermekte. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Üst- limon otu, greyfurt, karabiber,

Orta- muskat, lavanta, sardunya, kumarin,

Alt- sedir ağacı, vetiver, meşe yosunu, hindistancevizi.

Diesel- Only The Brave Wild isimli parfüm, tene yakın duruyor. Yavaş bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Açılışı yeşil- sabunsu aromatik otlarla ( fesleğen, kişniş ) gerçekleşiyor. Devamında yeşil- erkeksi çiçekler ( lavanta, leylak, sardunya ) vardır. Yapay sedir ağacı ve yeşil kokan çimensi vetiver ile tene oturma başlıyor. Son fazda ferah limonlu vetiver kapanışı yapmakta. Kısaca baştan sona yeşil bitkiler, otlar ve çiçeksi notalar ( yeşil karakter ), parfümün yapısına egemen olmakta. Kokusu çok değişmiyor. Bu bakımdan notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

28 Eylül 2016 Çarşamba

Roberto Cavalli- Just Cavalli Gold For Him EDP / 2014

 















Roberto Cavalli- İtalyan moda markasıdır. Bugün Roberto Cavalli- Just Cavalli Gold For Him isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, gurme notalar, deri ve amber aromaları bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, şekerli, sıcak, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı kategoride gösteriliyor. 

Üst- kakule, muskat, karabiber, yenibahar,

Orta- kahve, deri,

Alt- vetiver, amber.

Robero Cavalli- Just Cavalli Gold For Him- esasen tatlı ve biberli baharat patlamasıyla açılıyor. Karabiber ve kakule baskın olarak hissediliyor. Bunu takip eden gurme notalar ( kahve ) ve deri notası da aynı minvalde tatlı rayihalara sahiptir. Sonlara doğru yanık kahve tozu ve şekerli- yapay amber algılanmakta. Böylece tenden ayrılıyor.

Roberto Cavalli- Just Cavalli Gold For Him isimli parfümde aromalar katman halindedir ve çok hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Genele yayılan tatlılık ve şekerlilik nedeniyle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Bütün aromalarda sıcaklık mevcuttur. Baharatlar yumuşak ve aromatik olmayı başarıyor. Yalnız şekerli amber, koku formunu bozmuştur. Açılışta bir miktar aromatik otlar ( fesleğen, defne ) olabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Yoğun baharatlı- derili- kahveli bir parfüm olduğundan, çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Eylül 2016 Salı

Parfumerie Generale- Isparta 26 EDP / 2014





Parfumerie Generale, Fransız niş parfüm markasıdır. 2002 yılında parfümor ve kimyager Pierre Guillauime tarafından kurulmuştur. Bu marka, parfüm endüstrisine teknoloji ve kimyasal madde kullanımı alanlarında birtakım yenilikler getirmiştir. Şöyle ki,

* Parfüm yapımından, paketlemeye kadar bütün süreçler fabrikada yönetilir.

* Uzun ömürlü ve kalıcı kokular üretiyorlar.

* Uniseks tarzda kokular üretiyorlar. Parfümde cinsiyet önyargısını kırmak için, kokularına herhangi bir numara veya isim vermekteler.

* Parfüm üretiminde sanatsal kaygıları oluyor. Özel serî deneysel kokular üretiyorlar.

Parfumerie Generale Isparta 26, adından da anlaşılacağı gibi, Türkiye'nin Isparta kentine atıf yapmaktadır. Isparta denilince, akla gelen ilk imaj, Isparta gülleri olur. İşte bu parfüm de gül temasına yaslanmaktadır.

Isparta 26 adlı parfümü biraz tanıtalım... Fragrantica' da şipre- çiçeksi sınıfına sokulmuş. Ama değişik kaynaklarda oryantal- şipre grubunda gösterilmektedir. Bana göre, oryantal bir parfüm olduğu şüphe götürmez. Meyveli tonlar, gül, öd ağacı, tütsü, odunsu notalar ve amber parfümde belirgin nüanslardır. Notaları da şöyle verilmiş=

Üst= Kırmızı meyveler, gül,

Orta= Balzam, Hint kamışı, paçuli,

Alt= Tütsü / buhur, benzoin, öd ağacı, ambroxan, yosun.

Çok güzel, lüks ve doğal bir tatlı gül ve kiraz benzeri meyvelerle açılmaktadır. Devamında paçuli ve tütsü karışımı geliyor. Paçuli biraz daha baskın olmuş. Sonra gene aynı minvalde kremsi tütsü ve odunsu notalar biçimine evrilerek devam ediyor. Paçuli, odun gibi algılanıyor. Tene oturup güzelleşme başlıyor. Kapanışa doğru bir katmanlaşmadan söz edebiliriz : Burada odunsu- tütünsü rayihalar, öd ağacı, reçineler ( buhur, benzoin ) ve yosunlu amber bulunmaktadır. Son bölüm çok kompleks ve gösterişli olmuş...

Detaylara bakalım... Kadifemsi, sıcak, reçineli, yosunlu bir parfümle muhatap oluyoruz. Bu tanımlar, parfümün özellikle son kısmı için geçerli olacaktır. Genelde dengeli bir tatlılık vardır. Açılıştan kısa süre sonra, kuru ve keskin paçuli- tütsü sentezi algılanır. Hatta burada biraz tozlu ve metalik bir his vardır. Baharatımsı nüanslar ( tarçın ), açılışta saman alevi gibi, şöyle bir algılanıp kayboluyor.

Koku düzleminde gül- tatlı meyve, tütsü, odunsu notalar, odunsu/ tütünsü aromalar, reçine ve yosunlu amber bulunur. Genelde iç içe geçen notalar görülür. Paçulinin odunsu tarza dönmesi vs. böyledir. Notalarda yeterli rafinelik ve akışkanlık sağlanmış. Temiz ve net aromalar vardır.

Derinlik ve konfor çizgisinde gül, tatlı meyve, tütsü, reçine ve amber mevcuttur. En fazla bu notaları beğendim. Aslında ana tema, her zaman gül ve tütsü olmaktadır. Kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları burada barınmaktadır. Parfümün genelinde Doğulu etkiler takdir ediliyor.

Kalıcılık ve fark edilirlik başarılı değerlere imza atıyor. Tende bir güne yakın; gül- tütsü- öd ağacı ekseninde kalıyor. İlk üç saat yüksek fark edilirliğe sahiptir. Sonbahar- kışa uygun gibi görünüyor. Ne ki, hafif meyveli tonlar, tütsü, gül ve hatta reçineleri düşündüğümüzde, yaz sezonuna bir yönelme olabilir. Günlük kullanıma büyük oranda uyar. Amber, reçine ve öd ağacı bazı kişileri rahatsız edebilir. Dengeli sıkılmalıdır. Daha çok, akşam faaliyetlerine yönelik ( davet, kokteyl ) kullanılabilir.



Isparta 26, kuşkusuz bir Doğu parfümü özellikleri gösteriyor= Tütsü, amber, gül, öd ağacı... Biraz da, parfüme ilham kaynağı olan Isparta gülünden bahsedelim...

Bu güller Isparta- Burdur çevresinde yetişiyor. Isparta gülü, melez bir gül çeşidiymiş. Şam gülü ve Galiçya gülünün sentezlenmesiyle elde ediliyor. Isparta gülünün prototip örneği Yağ gülüdür. Yağ gülü, Bulgaristan göçmenleri Türkler tarafından, 1870' li yılların başında Anadolu' ya getirilmiş. 1888 yılında Isparta' da gül üretimi başlamış. 1892 yılında gül yağı üretimi yapılmış.

Isparta, güler diyarı olarak anılıyor. Isparta gülünen gül yağı, gül suyu, şampuan, el ve cilt kremi, el ve vücut losyonu üretilmektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


25 Eylül 2016 Pazar

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markasıdır. Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli isimli parfüm, genel olarak baharat, aromatik bitki ve odunsu notalar barındırıyor. Tozlu, sıcak, ferah esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı grupta değerlendirilebilir.

Üst- bergamot, biber, muskat,

Orta- lavanta, menekşe yaprakları, paçuli, nane,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, misk, amber...

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- karabiber merkezli baharatlı bir açılışa imza atıyor. Tozlu ve sıcak bir başlangıçtır. Parfümün genelinde baharatlı ve odunsu hissiyat devam edecektir. Açılıştaki baharatlar biberlidir. Modern ve güzel bir deneme olmuş. Sonrasında lavanta, nane gibi keskin ve ferah aromatik otlar geliyor. Bir miktar sabunsu tonlamalar ( menekşe, leylak ? ) hissedilmekte. Paçuli merkezli tozlu ve topraksı odunsu notalarla, tene oturma büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Sedir ağacı ve yumuşak bir amberle tenden ayrılmakta.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- sade, basit ve kolay anlaşılan bir kompozisyon yaratmış. Akışkanlık için acelesi olmayan bir parfüm görüyoruz. Tene oturma yavaş oluyor. Sonra tene yakın kalıyor. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor.

Notalar katman halinde yapılanmış= Baharat ve odun sentezi başat notalardır. Aromatik otlar buna destek verir. Dengeli ve rafine bir yapı gösterir. Kalıcılığı yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yaklaşıyor. Buna karşılık, günlük kullanımda tazelenebilir.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- her mevsime, günlük kullanıma uyacaktır. Aslında sosyal faaliyetler için gayet uygun bir kokudur. Yalnız baharatlı katmanından dolayı, kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Yoksa, ben aromalarında herhangi bir yapaylık hissetmedim. Çok tatlılık yok. Tozlu, koyu, yoğun biçimler var. Soğuk havalar ve öğleden sonra- akşam için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Eylül 2016 Perşembe

Burberry- My Burberry For Women EDP / 2014


























İngiliz moda markası Burberry, büyük reklam kampanyası ve tanıtımla Burberry My Burberry For Women adlı yeni parfümünü piyasaya sürdü. Bu kokuyu denedim ve yazmak istiyorum.

Burberry My Burberry- For Women' ın ana teması, yağmurdan sonra Londra' nın çiçek bahçeleri imiş... Böyle bir parfüm yapmayı hedeflemişler. Parfüm de zaten bol çiçekli bir yapı gösteriyor. Çiçeksi- meyveli gruba sokulabilir. Beyaz çiçekler, gül, odunlar, tatlı baharatlar, tatlı meyveler bu kokuyu biçimlendirir. Ayrıca, tasarımcısı Francis Kurkdjan' dır.

Bence, genel koku karakteri ile modern baharatlar ve çiçeklerle ifade bulan Arap parfüm markası Amouage Ubar ve Jubilation XXV ile belli ölçüde benzerliği bulunmakta.

Üst- tatlı bezelye, bergamot, yeşil mandalina;

Orta- sardunya, frezya, ayva;

Alt- paçuli, Şam gülü, gül.

Notalar böyle verilmiş. Sonlarda şekerlense de rahatsız etmiyor. Son kısım hariç, dengeli bir tatlılık var. Yoğun, kremsi ve kadifemsi biçimler var. Ne var ki, aromalarda pek de bir dengesizlik, aşırılık yok. Kadınsı çiçekler baskındır.

Keskin bergamot ve tatlı- tropik meyve ile açılış yaptığını düşündüm. Mango, ananas olabilir... Devamında kremsi, yumuşak ve yoğun çiçekler algıladım= Frezya, zambak diye tahmin ettim. Arada modern ve tatlı baharatlar var. Çiçekli ve meyveli bir havayla tenime yapıştı ve etkinliği uzun süre korudu. Kapanışta ise yumuşak bir vanilya, odunsu notalar ve gül olarak tahmin ettiğim notalar var. Sade ve basit bir düzlemde gidiyor. Koku karakteri pek değişmiyor. Sıkıcı ve tekdüze değil. Hatta lüks, görkemli ve zengin bir harmanı mevcuttur. Derin ve detaylı bir kokusu var. Notalar katman halinde alınmakta= Baskın olarak çiçeksi- meyveli ve sonra odunsu- vanilyalı katman...

Notalar genelde uyumlu ve rafine olmayı başarıyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar, yaz geceleri için ideal bir yapısı var. Kapalı alanda dikkatli sıkılmalıdır. Davet, akşam gezmesi ve kokteyl için düşünülebilir. Kadın parfümü diye lanse edilmiş. Ama erkekler de kullanabilir. Koleksiyonunuzda bulunması gereken özel bir kokudur. Parfümde genel bir sıcaklık var ve dondurucu soğuklarda içinizi ısıtabilir. Kadife ceketler, kaşmir battaniyeler gibi...

Fark edilirliği ilk anlarda yüksektir. Sonrasında tene yakın durur ve güzel kokar. Çiçek, meyve ve bununla birlikte değerlendirilebilecek baharatlar kalıcılığı da, fark edilirliği de kotarıyor. Tenimde bir güne yakın, hafif esintiler yapmakta. Genel beğeniye de uygun olduğunu düşünmekteyim.

Koku -4 Kalıcılık -4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


19 Eylül 2016 Pazartesi

Parfümde Vanilya Notasının Kullanılışı / makale



Bugün, parfümlerde vanilya notasının kullanılışına yönelik kısa bir yorum ve inceleme yapmak niyetindeyim. Vanilya notası günümüzde neredeyse birçok parfümde görülen bir koku içeriğidir. Hem ana tema hem de diğer notalarla beraber harmanlanan bir aroma olabilmektedir.

Şimdi vanilya bitkisiyle ilgili bazı bilgiler vereceğiz. Sonrasında vanilya aromasının parfümlerde kullanılış tarzlarına birkaç örnekle değineceğiz.

Vanilya, salepgiller familyasından tropik bir bitkidir. Karayipler ve Ekvator' un Büyük Okyanus kıyılarına kadar yayılmıştır. Meksika, Endonezya, Madagaskar ve Antiller' de sıkça yetişir. Bourbon, Tahiti ve Hint vanilyası türleri meşhurdur. Ülkemizde sera ve botanik bahçelerinde üretilir.



Vanilyanın kendine özgü kokusu ve acımsı tadı vardır. Tırmanıcı gövdelidir. Meyveleri 20 cm. uzunluğunda, iki uca doğru incelen, kapsül biçiminde, yassı ve siyah renkli bir yapıdadır. Yaprakları yassı ve etlidir.

Alternatif tıp, kozmetik, parfüm ve gıda sektöründe kullanılır. Vanilyanın meyveleri çikolata, şekerleme, likör, pasta, dondurma, kahve ve kakao gibi birçok yiyecek ve içeceğe tat vermektedir.

Vanilya çubuğu, çekilmiş ve öğütülmüş vanilya tozu ve vanilya özü şeklinde kullanımlarına rastlanmaktadır.

Jean Paul Gaultier- Le Male isimli parfüm, başlangıçta nane ve yumuşak- tatlımsı vanilya, orta katmanda yumuşak baharatlar ile beraber kremsi vanilya ve kapanışta amber ve odunsu notalarla beraber kuru ve pudralı vanilya notalarını kullanmıştır.



Xerjoff- Vintage Casamorati Fiore D'Ulivo isimli kokuda kremsi çiçeklerden sonra tatlı amber ve şekerli vanilya vurguları vardır.

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense isimli parfümün son bölümünde ballı tütün akoru ve kuru tonlamalar yapan deri ve paçulinin yanında hayvansal vanilya ( yağlı, derimsi, küflü ve tozlu ) notası görülüyor.

Vertus- Vanilla Oud isimli koku, tamamen vanilya teması üzerine kurgulanmıştır. Açılışta tatlı vanilya, orta bölümde kuru vanilya ve kapanış faslında yumuşak- kremsi vanilya aromaları önemlidir.



Vanilya notası, ticarî kaygılar ve çok sayıda satış hedefiyle üretilen parfümlerde yapay, sentetik, ucuz kaliteli ve sulandırılmış tarzda kullanılıyor. Parfümlerde tatlı- şekerli, kremsi ve pudralı tarzda vanilya aromalarına çok sık rastlıyoruz. Vanilyanın baskın nota olduğu kokular genellikle baş ağrıtan, burun ve zihin algısını zorlayan bir yapıdadır. Bu nedenle dengeli dozaj verilerek kullanılmalıdır. Niş parfümlerde ise daha kaliteli, dengeli ve pürüzsüz bir vanilya notası dikkat çekmektedir.



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

16 Eylül 2016 Cuma

Memo- Kedu EDP / 2014

 















Memo- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Memo- Kedu isimli parfümü incelemek istiyorum. Turunçgiller, çiçeksi notalar, beyaz misk, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- yeşil grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, neroli, mandalina,

Orta- mate yaprağı, frezya, gül, şakayık,

Alt- susam, beyaz misk, meşe yosunu.

Memo- Kedu isimli parfümün açılışını kremsi kokan turunçgiller ( greyfurt, mandalina, bergamot ) yapmaktadır. Tatlı ve kremsi olmakla beraber yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, gül, şakayık, frezya, siklamen ) orta katmanda yer alıyor. Şuruplu tatlılıktaki beyaz misk ve şekerli tatlılık veren vanilya- amber ikilisi de kapanışı meydana getirmiştir.

Memo- Kedu isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Tensel bir koku olmasına rağmen, oldukça yoğun bir fark edilirliğe sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende, bir ( 1 ) günden fazla kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. EDP konsantrasyonunda olması, genele yayılan ancak rahatsız etmeyen şekerli & kremsi tatlılık ve sıcaklık vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık değerleri yükseliyor ve tene özgürce sıkılması mümkün oluyor. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir koku karakteriyle karşılaşıyoruz. Elbette gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Eylül 2016 Salı

L' Occitane- Mer & Mistral EDT / 2014





























L' Occitane- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır.

L' Occitane- Mer & Mistral isimli parfümü inceliyoruz...

Aromatik otlar, turunçgiller ve denizel notalar ile şekillenir.

Odunsu- aromatik kategorisinde gösteriliyor. Tatlılık ve aromalar dengelidir.

Yumuşak, taze, sucul- serin esintiler vermektedir.

Sentetik aromalar da hissediliyorsa da, bilinçli bir tercih olabilir. Rahatsız etmiyor.

L' Occitane- Mer & Mistral, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur.

Üstte limon, mandalina, ortada selvi ağacı, çam ağacı, biberiye, alt notada beyaz amber, sedir ağacı ve misk aromalarına yer verilmekte. Kalıcılık, kaliteli bir kolonyadan biraz daha başarılı olmuş.

Fark edilirlik ise, açılıştaki keskin otlarla birlikte yoğun olmakta. Sonra tene oturup sakinleşiyor ve sahibine dönük fark edilirlik yapıyor. Canlı, pozitif ve enerjik aromalar beğenilmektedir.

L' Occitane- Mer & Mistral, keskin Akdenizli otlar ve turunçgiller ile başlıyor. Tuzlu ve sucul / denizel esintiler buna eşlik ediyor. Tuzlu aromatik otlar ve narenciye açılışı modern etkiler yapıyor.

Açılışta sentetik biçimler de vardır. Mandalina, greyfurt, biberiye ve çam esintileri başlangıçta algılanmakta. Aromatik- şifalı otlar ve tatlı turunçgiller olarak özetlemek istiyoruz.

Serin ve soğuk hissiyat genele yayılmış. Hafif baharat geçişleri var. Tene oturma odunsu / ahşapsı notalar, yumuşak misk ve vanilya ile oluyor. Kapanışta sıcak ve yoğun aromalar hissediliyor.

L' Occitane Mer & Mistral' in son bölümünde sedir ağacı ve çam esintileri yoğundur. Tende kuruma işlemi bu aromalarla tamamlanmakta. Kalıcılığın artmasına da katkı yapmakta.

Günlük kullanımda tazelenebilir. Genel beğeniye uygundur. İlkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tıraş sonrası losyon olarak da yararlanabilirsiniz. Tene bolca uygulanabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

10 Eylül 2016 Cumartesi

Gap- Inspire Man EDT



























GAP- ABD- San Francisco merkezli bir moda markasıdır. 1969 yılında kurulmuş. Ayakkabı, kadın- erkek giyim, aksesuar ve parfüm üretmektedir.

Bu markanın bazı kokularını inceleyeceğiz. Gap- Inspire Man, bunun için seçtiğimiz ilk parfümdür.

Inspire- ilham vermek anlamındadır.

Gap- Inspire, koku karakteri olarak Comme Des Garcons Amazingreen' i hatırlatıyor. Aromatik otlar, yumuşak baharatlar, narenciye ve odunsu bazlar bu parfümü şekillendirmiştir. Hafif, fresh, kololnya tarzında bir havası var.

Bergamot, kişniş, kireç ( narenciye ), sarmaşık yaprağı, lavanta, baharat karışımı biçiminde notalar açıklanmış. Ben de buna bir şeyler ekleyeceğim. Aromatik- odunsu sınıfta gösteriliyor.

Sade, basit ve yalın bir koku anlayışıyla tasarlanmış. Açılışta ferah, dinamik ve tatlı turunçgil esintileri var= Bergamot, limon, mandalina diyebiliriz. Sonra aromatik otlara geçiliyor. Burada lavantayı hemen algıladım. Aromatik otlara ( okaliptüs ) yeşil bitkiler karışıyor. Yapraksı notalar var. Çiçeksi akorlar da alınıyor. Menekşe, süsen olabilir. Tene yerleşme döneminde hafif tatlımsı baharatlar sahne almakta= Kakule, pembe biber olabilir. Devamında gene aromatik otlar, tozlu- topraksı bir vetiver gelmekte. Son bölümde ise odunsu notaların egemenliği sürüyor. Tütsü ve hafif bir misk de buna eşlik ediyor. Böylece tenden ayrılıyor. Bununla beraber, ortalardan itibaren dumanlı ve ıslak topraklı ( vetiver, sedir ağacı ) bir hava sezilmekte.

Gap Inspire, çok makûl bir fiyatla satılıyor. Günlük yaşamda her ortam ve faaliyet için uygundur. Kolayca erişilebilecek bir kokudur. Genel beğeniye hitap eder. İçerisindeki aromatik otlar, turunçgiller ve tütsüler sizi sakinleştiren, rahatlatan, stresten arındıran bir işlev üstlenecektir. Kalıcılığı yeterli olmuş. Günün üçte birinde hafifçe esiyor. Tekrar tazelenebilir. Mevsim ve zaman konusunda özgürsünüz.

Dengeli bir tatlılık var. Notalar rafine ve akışkandır. Kolonya tarzı bir kokudan beklenecek kalitenin daha fazlasını vaat ediyor. Fark edilirliği ilk sıkışta güçlüdür. Sonra tene oturup yumuşar. Çok güzel ve ferah ağaç, yaprak, ot, toprak kokuları yaymakta. Dinlendirici ve huzur verici bir parfüm olmuş.

Koku- 5 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Eylül 2016 Çarşamba

Davidoff- Leather Blend EDP / 2014


























Davidoff- İsviçreli puro üreticisidir. Bu markanın Blend Koleksiyonu parfümleri ilgi çekmekte. Biz de şimdi, bu koleksiyonun eserlerinden Davidoff- Leather Blend isimli parfüm hakkında görüşlerimizi belirteceğiz. Deri grubunda gösterilmektedir. Deri teması, baharatlar, çiçeksi notalar ve vanilya nüanslarına sahiptir. Sıcak, yoğun, tozlu, kuru ve biraz tatlı tonlamalar yapmakta.

Üst notalarda safran, karabiber, ortada gül, amber, alt notalarda deri ve papirüs bitkisi açıklanmakta.

Davidoff- Leatler Blend- kuru tonlamalarla ( meyveli deri ) açılıyor. Kuru incir- kayısı olabilir. Devamında yağlı bir koku var... Yağlı safran ve tozlu baharatlar ( karabiber ) gelmekte. Erkeksi çiçeklerin yanında, kuru deri teması da halen yerinde duruyor. Son bölümde ise, kremsi ve yumuşak vanilya- amber işbirliği, farklı bir uygulamadır. Deri teması da, çiçeksi nüanslarla kapanışta yer alıyor. Vanilya, tene oturmada yapışkan ve şekerli olabileceğinden, dengeli sıkılmalıdır. Yağlı verilmiş deri ve çiçekler, çok sıcakta rahatsız edebilir. Fark edilirliği her zaman güçlüdür. Tene oturunca sakinleşir.

Davidoff- Leather Blend- deri temasını başlangıç ve orta bölümde kuru, son kısımda da biraz yağlı olarak vermiş. Deri, parfümü domine ediyor. Buna açılışta kuru meyveler, orta katmanda çiçeksi notalar ve baharatlar ve sonda vanilya notası destek veriyor. Deri temasının etrafında bir toplanma ve harmanlanma görüyoruz... Akışkanlık ve tene oturma yavaştır. Tene yakın kalır. İki saat içinde karakterini bulur. Çabuk terleyen yağlı tende kalıcılığı gün boyu etkilidir. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Açık hava- dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

6 Eylül 2016 Salı

Doğu Tarzı Parfümlerin Klasik Bir Örneği : Tiziana Terenzi- Chimaera Extrait de Parfum / 2014


























Doğulu / Asyalı parfüm

Tiziana Terenzi marka parfümlerin tasarımındaki ilham kaynakları nelerdir ?

Tiziana Terenzi markasının kurucuları Paolo Terenzi ve Tiziana Terenzi isimli iki kardeştir. Bu kardeşler seyahat ettikleri ülkelerde yaşadıkları olay ve anılardan hareketle parfüm üretiyorlar. Gittikleri ülkelerin coğrafyası, iklimi, sokakları, yemek kültürü ve günlük yaşam alışkanlıklarından ilham alıyorlar. Parfüm tasarımı onlar için, duygu ve düşüncelerini kattıkları sanatsal bir faaliyettir.

Tiziana Terenzi- Chimaera isimli parfüm için, Doğu Tarzı Parfümlerin Klasik Bir Örneği tanımlaması yaptınız. Bu neden böyledir ?

Bunu şunun için söyledim : Tiziana Terenzi- Chimaera- baharatlar, vanilya, tütün, deri ve öd ağacı gibi geleneksel koku formları ile Asya / Doğu dünyasının parfüm kültür bileşkesini temsil ediyor. Bu nedenle Doğulu parfümlerin klasik bir örneği olmayı hak ediyor.

Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün, bu markanın nadide eserlerinden Tiziana Terenzi- Chimaera isimli parfümü tanıtacağız. Tatlı, şekerli, sıcak, tozlu, yumuşak, kremsi, bir miktar ferah esintiler yapmaktadır. Baharatlar, vanilya, tütün, odunsu notalar, gurme notalar ve deri aromaları bu parfümü yönetiyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmiş. Paolo Terenzi tasarlamış.

Üst- karabiber, limon, safran, deri, Tolu balzamı, kekik, defne yaprağı, toprak tentürü,

Orta- iris, kırmızı biber, karanfil, şakayık, bal, manolya, adaçayı,

Alt- paçuli, kaşmir ağacı, laden otu, benzoin, karamel, agar ağacı / öd ağacı, tütün, Kanada balzamı, deri, çam ağacı.

Tiziana Terenzi- Chimaera- tatlı ve biberli baharatların, vanilya ve ballı tütün akoruyla harmanlanmasıyla ortaya çıkan müthiş ve sofistike aromalara sahiptir. Bu parfümde baharatlar önemlidir : Açılıştaki meyvemsi baharatlar daha sonra tatlı- biberli baharatlara ve bunu takiben orta katmanda iyice tatlı baharatlara dönüşüyor. Biberli ve hafifçe tozlu olabilen baharatlara karabiber, tatlı baharatlara da tarçın ve karanfil örnek olarak verilebilir. Tatlı baharatlara orta bölümde gurme notalar ( vanilyalı reçineler ve karamel ) destek vermiştir. Olgunlaşma döneminde bir diğer gurme nota, ballı tütün akoru buna eklemlenecektir. Son bölümde ise yüksek tatlılığa meyleden deri ve odunsu notalar ( öd ağacı ) bulunmaktadır.

Tiziana Terenzi- Chimaera isimli parfüm, Doğulu aromaların ( baharat, vanilya, tütün ) yanında karamel, reçineler ve bal gibi gurme notalar da vermesiyle, modern bir hissiyat da sunmaktadır. Ancak bunlar genel gidişat içinde biraz daha yardımcı eleman konumundadır. Gene tene oturma evresinde, orta katmanın sonuna doğru vanilyalı baharatlar yapısını göreceğiz.

Koku düzleminde biberli baharatlar, tatlı baharatlar, vanilyalı reçineler / gurme notalar, tütün, deri ve öd ağacı eksenini görmekteyiz. Burada baharatlar baskın ve neredeyse ana temadır. Diğer rayihalar bunun içinde erimiştir- sentezlenmiştir. Oldukça yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra baharatlı & gurme karakterine yöneliyor.

Derinlik ve konfor noktasında karabiber, tarçın, vanilya, vanilyalı baharatlar ve ballı tütün aromalarını seçiyoruz. En çok beğendiğimiz ve hoşumuza giden koku çizgisi budur. Parfümün bu nana hatlarında kalite ve zenginlik duygusunun yanında, biraz daha ferah ve aromatik hava da sezilmektedir. Baharatların dışında kalan diğer aromalar sırasıyla tene yerleşiyor.

Tiziana Terenzi- Chimaera isimli parfümün tene dozajına dikkat edilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Çünkü, her şeyden önce vanilya, reçineler ve karamel gibi gurme notalar burun algısını zorlayabilir. Ayrıca sondaki deri ve öd ağacının kullanımındaki aşırı tatlılık da dikkatle not edilmesi gereken bir özelliktir. Ancak buna rağmen nota geçişlerinin başarılı olduğunu söyleyelim. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya karşı her zaman yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli esintiler yapıyor. Bunda, derinlik ve konfor noktasında işaret ettiğimiz ( bkz. yukarıdaki paragraf ) aromaların rolü büyüktür.



Tiziana Terenzi- Chimaera- ruh ve zihin dünyanızda ne gibi çağrışımlar yapıyor ? 

Tiziana Terenzi- Chimaera isimli parfümü düşününce, Arap ülkelerinden Ürdün' ün, turizm ve kültür mirası ve erken İslam mimarîsinin en dikkat çeken yapıları arasında gösterilen çöl şatoları aklıma geliyor. Bunlara bazı kaynaklarda çöl kaleleri veya çöl sarayları denildiğini biliyoruz. Bu çöl şatolarının belki de en önemlisi Kusayr Amra' dır. Bu yapının 8. yüzyılın ilk çeyreği ve ortalarına doğru, dönemin valisi ve daha sonra Emevî halifesi olan II. Velid ( 723- 743 ) tarafından inşa ettirildiği belirtilmektedir.

Ürdün' ün çöl şatoları, bu ülkenin batısındaki Amman kentinde ( başkent ) yer alıyor. Kusayr Amra, Amman kentinin doğusuna konumlanmıştır. Ana yapı malzemesi kireç taşıdır. Kapı ve pencere söveleri ( kenarları ) bazalt taşındandır. Aslında bir yapı komleksidir : Saray, hamam, hizmetçi odaları, depo, kuyu ve havuzdan oluşan bir yapı topluluğudur. Taht salonu ve hamamın geneli beşik tonoz ve çapraz tonoz ile hamamın sıcaklık bölümü kubbeyle örtülüdür.

Kusayr Amra' nın yapılarının büyük bölümü ve duvar resimleri günümüze kadar sağlam ve korunmuş bir şekilde gelebilmiştir. 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi' ne dahil edilmiştir. Duvar resimlerinde insan figürleri, av ve eğlence sahneleri ve hayvan mücadeleleri gibi konular işlenmiştir. Duvar resimleri fresk tekniğindedir bunlarda ve Helenistik ve Bizans etkileri görülür.

Parfüm satışını, uzun bir dönem kapıdan kapıya pazarlama şeklinde yaptınız. Acaba hangi işletmelere daha çok parfüm satılıyor ? 

Parfüm satışının kapıdan kapıya yapılan türü, pazarlamanın en zor ve meşakkatli biçimidir. Genelde emlak danışmanlık şirketleri, oto galerileri, oto kiralama şirketleri, sanat galerileri, sigorta şirketleri ve tatil ve tur organizasyonları, kapısına gittiğinizde en çok parfüm sattığınız işletmeler oluyor. Ancak şu kurallara dikkat etmelisiniz : Sabah saat 11.00' den önce kimsenin kapısına gitmeyin. Mağaza ziyaretlerini mağazanın boş ve tenha olduğu anlara denk getirin. Hatta o anda hiç müşteri olmasın ve mağaza sahibi zaman ayırıp sizi ilgiyle dinleyebilsin. Mağaza sahibi bir iş ya da telefon görüşmesiyle meşgulse, ziyaretinizi daha sonraya erteleyin.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

4 Eylül 2016 Pazar

Christian Dior- Addict- Eau De Toilette / 2014



























Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Şimdi Christian Dior- Addict Eau De Toilette isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Genel olarak sucul, ozonsu, tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, turunçgiller, meyveler, vanilya, odunsu notalar ve tütsü gibi koku içerikleri veriyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üstte mandalina, ortada yasemin, neroli, alt notada vanilya ve sandal ağacı aromaları açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Chrisitian Dior- Addict Eau De Toilette- portakal- mandalina- viski troykasıyla açılmakta. Biraz keskin içkimsi notalar ile başlangıçta ekşimsi- metalik hissiyat barındıran turunçgiller karışımını beğendiğimizi söylemeliyiz. Ancak yarım saat sonra tatlı- kırmızı meyveler ( vişne, ahududu ) genel koku karakterinde daha baskın olacaktır. Turunçgillerin kremsi yapıya dönüştüğünü de söylemek mümkündür. Devamında orta katmanda ferah yeşil kokan çiçeksi notalar var. Bunlar da gene keskin turunçgilli kokulara sahiptir. Neroli ve yasemin algıladım. Çiçeklerin sucul ve ozonsu biçimde olduğunu belirteyim. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalan parfümde, çiçekler, tene aslında hafif sabunsu ve soğuk rayihalarla yerleşiyor. Bu arada yeşil- bitkisel karakterini de kaybetmiyor. Böylece lavanta- menekşe gibi tahminler yapabiliriz.

Christian Dior- Addict Eau De Toilette isimli parfümün son bölümlerine gelinirken, baharatlı ( tarçın ) yasemin, sıcak tütsülü sandal ağacı ve kremsi vanilya ile karşılaşıyoruz. Vanilya sonradan şekerli hale geliyor. Genel koku formu tatlı, kremsi ve yeşil- bitkiseldir. Ara nüans olarak ekşimsi, metalik, şekerli, sabunsu ve soğuk esintiler de var.

Chirsitan Dior- Addict Eau De Toilette- tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar .Yalnız sabahleyin sıkılması tavsiye edilmez. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene oturur. Fark ediliriği tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapmakta. Bununla birlikte gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Sonradan şekerlenen meyveler ve vanilya aromalarına, kullanım esnasında dikkat etmek gereklidir ( dengeli dozaj ). Bunun haricinde başarılı geçişler yapan uyumlu notalar var.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Eylül 2016 Cumartesi

Lalique- Lalique Hommage A L'Homme Voyageur EDT / 2014




























Lalique- Fransız takı ve mücevher markasıdır. Lalique- Lalique Hommage A L'Homme Voyageur isimli parfümü değerlendirmek istiyoruz. Voyageur- Maceracı. Turunçgil, aromatik, hafif baharat ve odunsu notalar bu kokuyu şekillendirmiş görünüyor. Yeşil yapraklar, sucul notalar ve yosunsu rayihalar da mevcuttur. Yumuşak, tozlu, tatlı ve sıcak esintiler de yapar. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- bergamot, kakule,

Orta- vetiver, paçuli, papirüs,

Alt- vanilya, amber, yosun.

Lalique- Lalique Hommage A L'Homme Voyageur- esasen, açılıştan kısa süre sonra paçuli temalı parfüm hissiyatı sunuyor. Buna vetiver merkezli odunsu notalar destek veriyor. Orta katmanda odunsu notalar ve sucul- yeşil bitkiler belirgin ve baskın hale gelmekte. Başlangıçtaki bergamot tandanslı tozlu ve biraz ekşimsi turunçgiller ve hafif biberimsi notalar- orta katmandaki paçuli merkezli odunsu notalara geçiş yapmak için harmana dahil edilmiş gibidir. Tozlu- topraksı paçuli ve çimensi- yumuşak vetiverle tene yerleşme olur. Son bölümde yosunlu notalar, yumuyşak amber ve misk ve reçinemsi aromalar vardır.

Lalique- Lalique Hommage A L'Homme Voyageur- sade, basit ve gösterişsiz bir karakterdedir. Aromalar dengeli, akışkan ve yumuşaktır. Tene çabuk oturur. Dengeli tatlılık verir. Notalar katman halindedir= Paçuli ve odunsu notalar orta bölümde yer alır. Amber ve yosun kokuları da son fazda etkilidir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik sunar. Biber ve paçuli nüansları kalıcılığı takviye eder. Odunsu notalar baskındır. Diğerleri yardımcı elemandır. Tene özgürce sıkılabilir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Eylül 2016 Perşembe

Olfactive Studio- Ombre Indigo EDP / 2014























Olfactive Studio, Fransız parfüm markasıdır. Celine Verleure tarafından 2011 yılında kurulmuş. Markanın misyonu; modern sanat fotoğrafçılığı ile parfüm sanatını ve üretimini ilk defa harmanlamaktır.

Olfactive Studo Ombre Indigo, bugünkü parfüm incelememiz olarak seçildi.

Bu parfümde çiçeksi tabanlı notalar, meyveli notalar, odunsu notalar ve reçineler sentezlenmiş. . Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiş. Notaları da şöyle açıklanmaktadır=

Üst- turunç yaprağı, sümbülteber, safran, erik,

Orta- vetiver, papirüs, tütsü/ buhur, deri,

Alt- benzoin, reçine, ambergris, misk.

Olfactive Ombre Indigo, biraz yapay notalarla başlayan bir koku olmuş= Sucul notalar, deri, kırmızı meyveler ( erik, vişne ) ve vetiver bazlı odunsu notalar birbirine karışmaktadır. Pek alışık olmadığımız bir açılıştır. Beğenip beğenmemekte kararsız kaldım. Zaten parfüm, teninizde açık mavi renkli bir sıvı bırakıyor. Modern ve farklı bir açılış olduğu kesindir. Sucul notalar ferah ve dinamik hissiyat veriyor.

Devamında safran, sümbülteber gibi çiçeksi notalar ve aromatik otlar vardır. Çiçekler yapışkan ve pudralı tondadır. Açılıştaki meyveler de keza tene yapışıyor. Çimen, yaprak, çam iğnesi gibi aromatik ot biçimleri alınıyor. Otsu rayihalar, yumuşak, ferah ve güzeldir.

Kapanışa geldiğimizde; amber, reçineler ve yumuşak misk gibi nüansların tütsülenmiş deri tarzında yorumlandığını takdir ediyoruz... Kapanış kısmı ilginç bir yapılanma göstermekte. Amber ise, özellikle bu bölümde etkilidir ve bu etki, gayet uzun sürer.

Olfactive Studio Ombre Indigo- tene yakın durmakta, tene yerleşip güzelleşmekte= Tütsü, ambersi unsurlar, odunsu tonlar bu konuda etkili olmuştur. Yapışkan bir yapısı olduğunu söylemiştik. Dengeli sayılabilecek bir tatlılığa da sahiptir. Sonlarda parfüm ısınıyor ve bu katmandaki notalar arasında bir baharat harmanı anlaşması var. Aromatik hissiyat ise, şöyle veya böyle, parfümün genelinde dominant olabilmiştir.

Notalar, açılış faslı dışarıda kalmak kaydıyla, dengeli ve uyumlu düzen gösteriyor. Açılışta sentetik- yapay ozon/ su notası kabul edilebilir. Ne var ki, ardından gelen deri ve meyvelerde yapaylığın devam etmesi- en azından ben böyle bir hisse kapıldım- iyi olmamış... Deri notası kapanışta gene karşımızdadır. Bu defa güzel bir baharat harmanına katkı yapıyor.

Alışılmadık, özgün ve konsept bir deneme olduğu kesin... Bu parfümü doğru değerlendirebilmek için, belli bir tecrübe birikimine ihtiyaç duymaktayız.

Olfactive Studio Ombre Indigo, pek oryantal tarzı yansıtmıyor. Çiçeksi bazlar bir dereceye kadar parfümde söz sahibidir. Odunsu notalar, deri, amber belirgin nüanslardır. Fakat, her daim aromatik hava, bu notaları kuşatmıştır. Aromatik- odunsu, aromatik- çiçeksi/ misk gibi gruplarda yer alabilecektir.

Tende kalıcılığı başarılı değerlere imza atıyor. Deri, odun, tütsü, amber bu işi yerine getiriyor. Günün büyük kısmında kalıcıdır. Fark edilirliği de bu sayılan notalarla ilgilidir. Ne ki, tene oturup, dışarıya karşı kalıcılık yapar. Aromatik hissiyat ile her mevsim kullanılabilecek bir kokudur. Deri- odun- amber biçimleriyle sonbahar- kışa yönelir. Çok sıkılmasa iyi olur. Gündelik kullanıma uyan bir yönü kuşkusuz var. Akşam davetleri ve kokteyller için ideal sayılır. Çünkü, serin, puslu, kasvetli, karanlık bir havası var.

Koku- 3 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html