Sayfalar

29 Eylül 2016 Perşembe

Diesel- Only The Brave Wild EDT / 2014




























Diesel- İtalyan moda markasıdır. Bugün, Diesel- Only The Brave Wild ( cesur vahşi ) isimli parfüm incelenecektir. Kalıcılığı ve fark edilirlik performansı, kaliteli ve ferah bir kolonya kadardır. Zaten genel yapısıyla kolonya tarzındadır. Sabunsu, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunar. Aromatik otlar, odunsu notalar ve çiçeksi notalar önemlidir. Turunçgil- odunsu kategorisinde gösterilebilir. Yalnızca son bölümdeki limonlu vetiver ile bir miktar tatlılık vermekte. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Üst- limon otu, greyfurt, karabiber,

Orta- muskat, lavanta, sardunya, kumarin,

Alt- sedir ağacı, vetiver, meşe yosunu, hindistancevizi.

Diesel- Only The Brave Wild isimli parfüm, tene yakın duruyor. Yavaş bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Açılışı yeşil- sabunsu aromatik otlarla ( fesleğen, kişniş ) gerçekleşiyor. Devamında yeşil- erkeksi çiçekler ( lavanta, leylak, sardunya ) vardır. Yapay sedir ağacı ve yeşil kokan çimensi vetiver ile tene oturma başlıyor. Son fazda ferah limonlu vetiver kapanışı yapmakta. Kısaca baştan sona yeşil bitkiler, otlar ve çiçeksi notalar ( yeşil karakter ), parfümün yapısına egemen olmakta. Kokusu çok değişmiyor. Bu bakımdan notalar harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Giorgio Armani Privê- Encens Satin EDP / 2014



























Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Privê- Encens Satin isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, yumuşak, keskin, yağlı, koyu, tozlu, sıcak ve hayvansal rayihalar salmaktadır. Baharatlar, odunsu notalar, reçineler, tütsü, amber, misk ve deri içeriklerine sahiptir. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmiş.

Notaları tütsü, odunsu notalar, baharatlar ve amber şeklinde açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Giorgio Armani Privê- Encens Satin isimli parfümün, önemli bulduğumuz aromaları baharatlar, öd ağacı, deri ve misktir. Örneğin açılışta tütsülü karabiber ve zencefil gibi biberli baharatları görüyoruz. Buna öd ağacı teması destek vermektedir. Öd ağacı keskin ve yağlıdır. Başlangıç faslı yoğun sıcaklıkla belirleniyor. Sonrasında öd ağacı yerinde kalmak üzere, safran notası da buna katılıyor ve baharatlar çeşitleniyor.

Giorgio Armani Privê- Encens Satin isimli parfümün ikinci bölümünde yumuşak odunsu notalar ( vetiver ), ağaç reçineleri ( laden otu ) ve hayvansal ve elbette yağlı karakterde deri ve misk sahne alıyor. Nispeten tatlımsı ve yumuşak amber kapanışı yapıyor. Bununla birlikte başlangıçtaki keskin baharatlar & öd ağacı harmanı parfümün genelinde her zaman hissedilecektir.

Giorgio Armani Privê- Encens Satin- hayvansal ve yağlı verilmiş deri, misk, ağaç reçineleri ve öd ağacından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Çünkü bu aromalar burun ve zihin algısını zorlar. Çabuk terleyen yağlı tende- bu saydığımız aromalarla üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı yoğundur. Notalar genelde kendi içinde harmanlanmış olarak sırasıyla devreye giriyor : Baharatlar & öd ağacı harmanı, deri & misk harmanı. Diğerleri yardımcı elemandır : Vetiver, reçineler, amber. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene oturuyor. Ondan sonra da tene zamk gibi yapışıyor. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Eylül 2016 Salı

Parfumerie Generale- Isparta 26 EDP / 2014





Parfumerie Generale, Fransız niş parfüm markasıdır. 2002 yılında parfümor ve kimyager Pierre Guillauime tarafından kurulmuştur. Bu marka, parfüm endüstrisine teknoloji ve kimyasal madde kullanımı alanlarında birtakım yenilikler getirmiştir. Şöyle ki,

* Parfüm yapımından, paketlemeye kadar bütün süreçler fabrikada yönetilir.

* Uzun ömürlü ve kalıcı kokular üretiyorlar.

* Uniseks tarzda kokular üretiyorlar. Parfümde cinsiyet önyargısını kırmak için, kokularına herhangi bir numara veya isim vermekteler.

* Parfüm üretiminde sanatsal kaygıları oluyor. Özel serî deneysel kokular üretiyorlar.

Parfumerie Generale Isparta 26, adından da anlaşılacağı gibi, Türkiye'nin Isparta kentine atıf yapmaktadır. Isparta denilince, akla gelen ilk imaj, Isparta gülleri olur. İşte bu parfüm de gül temasına yaslanmaktadır.

Isparta 26 adlı parfümü biraz tanıtalım... Fragrantica' da şipre- çiçeksi sınıfına sokulmuş. Ama değişik kaynaklarda oryantal- şipre grubunda gösterilmektedir. Bana göre, oryantal bir parfüm olduğu şüphe götürmez. Meyveli tonlar, gül, öd ağacı, tütsü, odunsu notalar ve amber parfümde belirgin nüanslardır. Notaları da şöyle verilmiş=

Üst= Kırmızı meyveler, gül,

Orta= Balzam, Hint kamışı, paçuli,

Alt= Tütsü / buhur, benzoin, öd ağacı, ambroxan, yosun.

Çok güzel, lüks ve doğal bir tatlı gül ve kiraz benzeri meyvelerle açılmaktadır. Devamında paçuli ve tütsü karışımı geliyor. Paçuli biraz daha baskın olmuş. Sonra gene aynı minvalde kremsi tütsü ve odunsu notalar biçimine evrilerek devam ediyor. Paçuli, odun gibi algılanıyor. Tene oturup güzelleşme başlıyor. Kapanışa doğru bir katmanlaşmadan söz edebiliriz : Burada odunsu- tütünsü rayihalar, öd ağacı, reçineler ( buhur, benzoin ) ve yosunlu amber bulunmaktadır. Son bölüm çok kompleks ve gösterişli olmuş...

Detaylara bakalım... Kadifemsi, sıcak, reçineli, yosunlu bir parfümle muhatap oluyoruz. Bu tanımlar, parfümün özellikle son kısmı için geçerli olacaktır. Genelde dengeli bir tatlılık vardır. Açılıştan kısa süre sonra, kuru ve keskin paçuli- tütsü sentezi algılanır. Hatta burada biraz tozlu ve metalik bir his vardır. Baharatımsı nüanslar ( tarçın ), açılışta saman alevi gibi, şöyle bir algılanıp kayboluyor.

Koku düzleminde gül- tatlı meyve, tütsü, odunsu notalar, odunsu/ tütünsü aromalar, reçine ve yosunlu amber bulunur. Genelde iç içe geçen notalar görülür. Paçulinin odunsu tarza dönmesi vs. böyledir. Notalarda yeterli rafinelik ve akışkanlık sağlanmış. Temiz ve net aromalar vardır.

Derinlik ve konfor çizgisinde gül, tatlı meyve, tütsü, reçine ve amber mevcuttur. En fazla bu notaları beğendim. Aslında ana tema, her zaman gül ve tütsü olmaktadır. Kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları burada barınmaktadır. Parfümün genelinde Doğulu etkiler takdir ediliyor.

Kalıcılık ve fark edilirlik başarılı değerlere imza atıyor. Tende bir güne yakın; gül- tütsü- öd ağacı ekseninde kalıyor. İlk üç saat yüksek fark edilirliğe sahiptir. Sonbahar- kışa uygun gibi görünüyor. Ne ki, hafif meyveli tonlar, tütsü, gül ve hatta reçineleri düşündüğümüzde, yaz sezonuna bir yönelme olabilir. Günlük kullanıma büyük oranda uyar. Amber, reçine ve öd ağacı bazı kişileri rahatsız edebilir. Dengeli sıkılmalıdır. Daha çok, akşam faaliyetlerine yönelik ( davet, kokteyl ) kullanılabilir.



Isparta 26, kuşkusuz bir Doğu parfümü özellikleri gösteriyor= Tütsü, amber, gül, öd ağacı... Biraz da, parfüme ilham kaynağı olan Isparta gülünden bahsedelim...

Bu güller Isparta- Burdur çevresinde yetişiyor. Isparta gülü, melez bir gül çeşidiymiş. Şam gülü ve Galiçya gülünün sentezlenmesiyle elde ediliyor. Isparta gülünün prototip örneği Yağ gülüdür. Yağ gülü, Bulgaristan göçmenleri Türkler tarafından, 1870' li yılların başında Anadolu' ya getirilmiş. 1888 yılında Isparta' da gül üretimi başlamış. 1892 yılında gül yağı üretimi yapılmış.

Isparta, güler diyarı olarak anılıyor. Isparta gülünen gül yağı, gül suyu, şampuan, el ve cilt kremi, el ve vücut losyonu üretilmektedir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Giorgio Armani- Eau d'Arômes EDT / 2014


 


























İtalyan moda markası Giorgio Armani' nin, yeni çıkan parfümü Giorgio Armani- Eau d'Arômes' i yorumlayacağım.

Aromatik baharatlar, turunçgiller, odunsu notalar ile sıcak ve dengeli bir tatlılık vermektedir. Odunsu- baharatlı kategorisinde değerlendirilmektedir.

Üst= Bergamot, mandalina;

Orta= Zencefil, paçuli;

Alt= Vetiver, kakule, adaçayı.

Hemen söyleyelim= Bu parfüm, açılıştan sonlara değin markanın klasik Eau Pour Homme parfümüne; ortalardan itibaren de Armani- Code Sport parfümüne benzemektedir...

Canlı, dinamik ve asitli turunçgil harmanıyla açılıyor. Bergamot burada daha baskındır.

Turunçgillere sonra, aromatik yumuşak baharatlar katılıyor ve parfüm daha da tatlanıyor. Zencefil merkezli tatlı baharatlar çok lüks ve sofistike hissiyat vermekte.

Devamında, bu yumuşak- tatlı baharatlar, odunsu- tatlı baharat biçimine evrilmektedir. Vetiver ve paçuli çok net ve temiz alınıyor ve kalite hissi yükseliyor. Ayrıca burada ilginç bir şekilde sabunsu nüanslar algılanıyor. Galiba adaçayı- odunsu notalar buna sebep olmaktadır.

Parfüm, baharatlı odunsu rayihalarla sonlanıyor ve kapanışı yapıyor. Kapanışta paçuli daha etkin odunsu notadır.

Genelde tatlılık mevcuttur. Notalar dengeli, akışkan ve rafinedir.

Aslına bakılırsa, bütün bileşenler aromatik tarzın etkisi altında bulunuyor.

Parfümün tene oturması ve yerleşmesi çok hızlı oluyor. Baharat ve odunlar ile kuruma başlıyor.

Odunsu tonlar, daha ziyade kuru ve tozlu etkiler yapmakta. Baharatlar ise, parfüme yumuşak ve tatlı vurgular kazandırmakta.

Koku düzlemi= Asitli turunçgiller, aromatik tatlı baharatlar, odunsu/ sabunsu rayihalar. Bir ekleme yaparsak, sonda buna baharatlı odunsu notalar katılıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Zencefil, paçuli, kakule aromaları. Aromatik baharatlar ve odunlar, kalite, kalıcılık ve güzellik unsurlarını bize sunmaktadır.

Tenimde kalıcılığı bir güne çok yaklaştı. Fark edilirlik değerleri de başarılıdır. Özellikle, asitli narenciye ve baharatlar çizgisinde bir iç içe geçmeden, kaynaşmadan bahsedilecekse, fark edilirlik gayet uzun sürmektedir.

Bence, dozaj konusunda sorun olmaz. Zaten aromatik notalar baskındır ve ferah ve enerjik etkiler belirgindir.

Elbette, ilk önce yaz sezonu kokusu olduğunda hemfikir bulunacağız. Ne var ki, aromatik tatlı baharat ve çok güzel odunsu nüanslar ile sonbahar- kış kullanımına yönelik opsiyonu da olabilir.

Böylece günlük kullanıma uygun; her ortam ve faaliyet için ideal bir parfümle karşı karşıya bulunduğumuzu söyleyebiliriz. Akdeniz insanının genel beğenisine de hitap edeceği kuşkusuzdur...

Koku- 5 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Eylül 2016 Pazar

Giorgio Armani- Code Ice EDT / 2014



























Giorgio Armani, ünlü İtalyan moda firmasıdır. Giorgio Armani Code Ice ( Buz ) ise, markanın yeni kokularındandır. Aromatik- odunsu grupta yer alması uygun görülmüş. Yumuşak baharat, narenciye, odunsu bazlar ve aromatik otlarla koku karakteri belirleniyor. Genel koku itibariyle Giorgio Armani Code Sport' un güncellenmiş versiyonu gibi duruyor.

Üstte limon, zencefil, nane, ortada sardunya, lavanta ve alt notada odunsu notalara yer verilmiş.

Zaten açılışı da buz- metal efekti verilmiş ferah ve keskin nane- limonla gerçekleşiyor. Canlı, temiz ve pürüzsüz olan bu açılışı beğendim. Gayet soğuk- serin denilebilecek bir başlangıç vardır.

Nane- limon aromalı keskin baharatlarla tene oturma başlar= Burada çok net bir tatlı- biberli zencefil algılanmakta. Parfüm ısınıyor ve iyice kalıcı ve fark edilir oluyor. Asitli ve metalik mandalina ve greyfurt belirginleşiyor. Turunçgilli baharatlar şekline giren ( zencefil ve mandalina ) gayet güzel, hoş ve beğenilen bir yorumdur. Giorgio Armani Code Ice, bu noktada ilginç bir biçimde oryantal tarza yönelir.

Aromatik otlar ve tatlı lavanta ise, parfümün, Giorgio Armani Code Sport' tan ayrılan yönüdür. Aromatik- otsu biçimler baharatlardan sonra ve baharatların arasında hissediliyor. Kapanış bölümü vetiver, tozlu paçuli ve yumuşak miskten meydana gelmiştir. Kapanışı odunsu bazlar yapar.

Dengeli bir tatlılık, uyumlu notalar ve kaliteli bir kolonya hissi var. Baharatlarla tene yerleşir ve güzel kokar. Rahatsız edici bir yapaylığa denk gelmedim. İlkbahar- yaz dönemine uyar. Günlük kullanım içindir. Pek öyle bir tazeleme de gerektirmez. Bir kolonya için gayet yüksek kalıcılığı var. Özellikle benim tenimde baharatlar ile sıcak ve vurucu bir hale geldi. Kokusu genelde düz çizgide gider. Ama sıkıcı ve tekdüze olmaz. Günlük kullanımda her sosyal ortamda ve özgürce dozaj verilerek, tene uygulanır. Genel beğeniye yöneliktir.

Giorgio Armani Code Ice, açılışta buz- metal efekti verilen nane- limon ile, teniniz kış mevsimindeki gibi üşütüyor. Devamında tatlı- biberli zencefil ile kavurucu yaz sıcağı gibi teninize oturuyor. İlk anda zaten buzlu nane ile dışarıya karşı fark edilir yönü var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Eylül 2016 Cuma

Rebul- Silverline EDT
























Gözden geçirilmiş yeni yorum...

Rebul- Silverline... Bir zamanlar kullandığım klasik parfümlerden biri...

Aslında bir Fransız markası olan Rebul' un kuruluşu İstanbul' a dayanıyor. Ünlü Fransız parfüm ve kolonya tasarımcısı ve imalatçısı Jean Cesar Reboul, kendi adıyla anılan bu markayı 1895 yılında İstanbul- Beyoğlu' nda kurmuş. Firmanın adı o zamanlar Büyük Paris Eczanesi imiş. Sonra Rebul Eczanesi olarak şöhret kazanmış.

Cumhuriyet döneminin ilk eczacılık okulu mezunlarından olan ve bu alanda dünya çapında ün kazanan ve Türk eczacılığının kurucusu kabul edilen Mehmet Müderrisoğlu da, J. C. Reboul' un yanında işe girmiştir. Kısa sürede yeteneği, kavrayışı ve zekâsı ile J. C. Reboul' un takdirini kazanmıştır.

Rebul Eczanesi, Türkiye' de ilk defa 1938 yılında Lavanda Kolonyasını üretti. Böylece, Türk halkı nezdinde büyük şöhrete ulaştı. Türkler arasında lavanta kolonyası hızla yayıldı ve bundan sonra da vazgeçilmez oldu.

Jean Cesar Reboul, Türkiye' den ayrılırken işlerini Mehmet Müderrisoğlu' na devretmiştir.

Rebul firması, lavanta çiçeklerini Fransa' nın güneyindeki Grasse kentine yakın tarlalardan toplamaktadır. Doğaya saygılı üretim, hayvansal ve kimyasal hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünler Rebul markasının felsefesini yansıtmaktadır.

Rebul- Silverline parfümünü kısaca konuşalım=

Tıraş sonrası losyon tarzında üretilmiş. Ancak yoğun, kalıcı ve kaliteli aromasıyla parfüm sıfatına fazlası ile hak kazanıyor. Uzun süreli kullanımda, Rebul- Silverline' ın vetiver- paçuli- meşe yosunu temalı olduğu kanaâtine vardım. Bu parfümde odunsu notalardan sonra karabiber egemendir.

Harmanında bazı notalara yer verilmiş. Ben de bu notalara ekleyebileceğim aromaları beraber yazıyorum= Limon, bergamot, adaçayı, biberiye, kekik, karabiber, sardunya, paçuli, vetiver, misk, meşe yosunu, sedir ağacı... Bence, baharatlı- odunsu kategoride değerlendirilebilir.

Rebul- Silverline- bir miktar tozlu ama doğal turunçgillerle başlangıç yapıyor. Bergamot ve limon hissediliyor. Sonrasında hemen adaçayı, kekik ve fesleğen tarzında şifalı- aromatik otlar geliyor. Devamında tozlu karabiber ve biberli baharatlarla tene yerleşme ve kuruma işlemi başlıyor. Orta katmandan itibaren, artık keskin ve doğal vetiver- paçuli ikilisini, ana tema olarak görmekteyiz. Bunlar baharatlı katmana takviye yapmakta. Vetiver ve topraksı paçulinin tende egemenliği uzun sürüyor. Son bölümde de yumuşak bir misk, meşe yosunlu rayihalar ve tozlu bir sedir ağacı mevcuttur. Tenden böyle ayrılıyor.

Koku düzlemine neredeyse bütün aromaların girdiğini ifadeye koyalım. Yalnız bütün bu aromalar taze, sıcak ve tende baskınlığı olan bileşenlerdir. Tene oturup güzelleşmesi 1 saati buluyor. Akışkanlık hızlıdır. Tene bolca uygulanabilir.

Derinlik ve konfor noktasında ise; bana göre karabiber- paçuli/ vetiver- biberiye çizgisi olarak algıladığımız biberli baharat ve odunsu katman, hem kalite ve kalıcılığı yükseltiyor, hem de şık ve gösterişli bir koku güzelliğine meydan veriyor.

Rebul- Silverline' da fazlaca bir tatlılık yok. Harman çok köşeli değil. Rafine, akışkan, dengeli ve pürüzsüz notalar beğenimizi kazandı. Baharatlar ve odunsu notalar koku karakterini sonuna kadar domine ediyor.

İdeal bir sonbahar- kış parfümü gibi görünse de, aslında her mevsim kullanıma izin veren ferah ve sevimli bir harmanı var. Günlük kullanımda tazelemeye pek lüzum yok. Çünkü kalıcı, kuvvetli notaları ile benim tenimde, hafif esintilerle bir gün boyunca kendini belli etti. Temiz, rafine, maskülen ve oturaklı harmanıyla her zaman takdir ettiğim bir parfüm oldu. Fark edilirliği dışarıya karşı etkindir. Dozajını istediğiniz gibi ayarlarsınız. Az miktarda sıkılırsa, sabahleyin de ferah ve pozitif esintiler verecektir. Sosyal ortam kokusudur. Günün her saati için, farklı dozajlarda kullanılabilir.

Koku - 4 Kalıcılık - 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

22 Eylül 2016 Perşembe

Burberry- My Burberry For Women EDP / 2014


























İngiliz moda markası Burberry, büyük reklam kampanyası ve tanıtımla Burberry My Burberry For Women adlı yeni parfümünü piyasaya sürdü. Bu kokuyu denedim ve yazmak istiyorum.

Burberry My Burberry- For Women' ın ana teması, yağmurdan sonra Londra' nın çiçek bahçeleri imiş... Böyle bir parfüm yapmayı hedeflemişler. Parfüm de zaten bol çiçekli bir yapı gösteriyor. Çiçeksi- meyveli gruba sokulabilir. Beyaz çiçekler, gül, odunlar, tatlı baharatlar, tatlı meyveler bu kokuyu biçimlendirir. Ayrıca, tasarımcısı Francis Kurkdjan' dır.

Bence, genel koku karakteri ile modern baharatlar ve çiçeklerle ifade bulan Arap parfüm markası Amouage Ubar ve Jubilation XXV ile belli ölçüde benzerliği bulunmakta.

Üst- tatlı bezelye, bergamot, yeşil mandalina;

Orta- sardunya, frezya, ayva;

Alt- paçuli, Şam gülü, gül.

Notalar böyle verilmiş. Sonlarda şekerlense de rahatsız etmiyor. Son kısım hariç, dengeli bir tatlılık var. Yoğun, kremsi ve kadifemsi biçimler var. Ne var ki, aromalarda pek de bir dengesizlik, aşırılık yok. Kadınsı çiçekler baskındır.

Keskin bergamot ve tatlı- tropik meyve ile açılış yaptığını düşündüm. Mango, ananas olabilir... Devamında kremsi, yumuşak ve yoğun çiçekler algıladım= Frezya, zambak diye tahmin ettim. Arada modern ve tatlı baharatlar var. Çiçekli ve meyveli bir havayla tenime yapıştı ve etkinliği uzun süre korudu. Kapanışta ise yumuşak bir vanilya, odunsu notalar ve gül olarak tahmin ettiğim notalar var. Sade ve basit bir düzlemde gidiyor. Koku karakteri pek değişmiyor. Sıkıcı ve tekdüze değil. Hatta lüks, görkemli ve zengin bir harmanı mevcuttur. Derin ve detaylı bir kokusu var. Notalar katman halinde alınmakta= Baskın olarak çiçeksi- meyveli ve sonra odunsu- vanilyalı katman...

Notalar genelde uyumlu ve rafine olmayı başarıyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar, yaz geceleri için ideal bir yapısı var. Kapalı alanda dikkatli sıkılmalıdır. Davet, akşam gezmesi ve kokteyl için düşünülebilir. Kadın parfümü diye lanse edilmiş. Ama erkekler de kullanabilir. Koleksiyonunuzda bulunması gereken özel bir kokudur. Parfümde genel bir sıcaklık var ve dondurucu soğuklarda içinizi ısıtabilir. Kadife ceketler, kaşmir battaniyeler gibi...

Fark edilirliği ilk anlarda yüksektir. Sonrasında tene yakın durur ve güzel kokar. Çiçek, meyve ve bununla birlikte değerlendirilebilecek baharatlar kalıcılığı da, fark edilirliği de kotarıyor. Tenimde bir güne yakın, hafif esintiler yapmakta. Genel beğeniye de uygun olduğunu düşünmekteyim.

Koku -4 Kalıcılık -4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


21 Eylül 2016 Çarşamba

Atelier Rebul- İstanbul EDP


























Rebul markası- İstanbul- Beyoğlu' nda 1895 yılında kuruldu. Parfüm ve kolonya üreticisidir.

Atelier Rebul- İstanbul isimli parfümü değerlendirme konusu yaptık. Bu parfüm, İstanbul' un geleneksel kapalı çarşılarının koku kültüründen esinlenmekte. Tatlı baharatlar, odunsu notalar, pudralı çiçekler, amber ve misk gibi koku nüansları önemlidir. Odunsu- baharatlı- ambersi kategoriye girebilir. Tatlı, tozlu, pudralı, yumuşak, yoğun rayihalar yaymaktadır. Genel karakteri Costume National Homme parfümüne benziyor...

Üst- bergamot, tarçın, karanfil, safran,

Orta- menekşe, yasemin, orkide,

Alt- vanilya, amber, misk, sedir ağacı, paçuli, sandal ağacı, öd ağacı.

Atelier Rebul- İstanbul- aromatik otlarla karıştırılmış tatlı baharatlar ile başlangıç yapmakta. Zencefil- tarçın gibi, büyük ölçüde biberli baharatlar açılışta seçilmekte. Aromatik hissiyat için, kekik karanfil, nane gibi bitkileri tahmin ediyoruz. Çok katmanlı ve dolgun bir açılış faslı olmuş. Devamında biberli baharatlar ve zencefile, pudralı ve tozlu çiçekler katılıyor. Menekşe, orkide ve sümbülteber olarak düşünüyoruz. Bir miktar feminenlik barındıran bu çiçekler, parfüm tene otururken, sabunsu ve tozlu rayihalar salıyor. Orta katmanda baharatlı çiçekler görüyoruz. Parfüm daha fazla ısınıyor. Sıcak baharatlar var. Makyaj çantalarını andıran tozlu ve pudralı kokular ( sabunsu çiçekler ) var. Kapanış bölümü de şöyle toparlanabilir= Vanilyalı- tatlımsı yumuşak amber, misk reçineli odunsu notalar ve yapay ve kirli deri notası... Odunsu notalardan tozlu- topraksı sedir ağacı baskındır.

Atelier Rebul- İstanbul' un kapanış bölümünü esasında tatlı ve yumuşak amber teması domine etmiştir. Gene de, amber temasının baskınlaşması için bu kadar beklenmeyebilirdi. Ambere odunsu notalar eşlik etmekte. Odunsu amber formu, amberin en güzel kullanım biçimidir.

Koku düzlemi aromatik ot ve baharat sentezi, pudralı çiçekler, baharatlı çiçekler, amber ve reçineli odunsu bazlar sırasını takip ediyor. Dengeli bir tatlılık ve son bölüm hariç ( deri notası ), genelde uyumlu notalar var. Dengeli sıkılırsa problem yok. Aromalar gayet akışkan ve tene yerleşme hızlıdır.

Derinlik ve konfor çizgisi amber teması, odunsu amber, kekik, biberli baharatlar ve sedir ağacı ekseninde en beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalardır. Bu çizgide kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları şahikasına ulaşmaktadır. Lüks, zengin, derin katmanlı yapı göstermektedir.

Atelier Rebul- İstanbul isimli parfümün, Costume National Homme' dan farklı olan yönü; orta katmandaki biberli baharatlara pudralı çiçeklerin katılmasıdır. Costume National Homme' da biberli baharatlar aromatik otlara karışarak, aşağıdaki amberle buluşuyordu.

Atelier Rebul- İstanbul' un yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı, hafif esintilerle dört günü bulmaktadır. Fark edilirlik ise ilk anda saldırgandır, sonra tene oturup yumuşar. Kendini sahibine ara sıra hissettirir. Yoğun ve güçlü aromaları var. Üç- dört kere fıslatmak yeterli olur. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri, soğuk havalar ve serin yaz akşamları kullanılır. Davet, kokteyl, gece gezmesi için idealdir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi gereklidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Eylül 2016 Pazartesi

Atelier Rebul- Wood EDP


























Atelier Rebul- 1895 yılında İstanbul' da kuruldu. Parfüm, kokulu mum, el ve vücut bakımı ürünleri vardır.

Atelier Rebul- Wood isimli parfümü konu seçtim. Aromatik bitkiler, çiçekler, odunsu notalar bu parfümü tanımlıyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. Jean Paul Gaultier Le Male parfümüne benzeyen koku biçimleri takdir edilmekte. Sade, basit ve gösterişsiz bir harmanı var.

Üstte bergamot, lavanta, kakule, ortada mimoza, gül, süsen, alt notada paçuli, sedir ağacı ve misk aromaları gösterilmiştir. Bunun dışında bazı aroma değişkenliklerine değinilecektir.

Atelier Rebul- Wood- açılışta tozlu, ekşimsi ve buruk aromatik otlar ve turunçgiller sunmaktadır. Aromatik otlar baskındır, turunçgiller biraz daha geri plandadır. Lavanta, adaçayı, nane gibi otsu rayihalar açılışın karakterini belirliyor. Limon ve bergamot ise, açılışta nokta vuruşu yapıp yerini otlara bırakıyor. Sonrasında sabunsu çiçekler ve bir miktar tozlu baharatlar sahne alıyor. İris ( süsen ), orkide, karanfil olarak tahmin ettiğimiz çiçeklere, kimyon ve tarçın katılmış. Son kısımda tatlı ve kremsi vanilyanın ağırlığını arttırdığını ve kapanışta önemli rol oynadığını görüyoruz. Kapanışta vanilya ve tonka fasülyesinin marifetiyle tatlılık biraz yükselmiş. Buna sedir ağacı ve paçuli gibi tozlu ve bir miktar ferah odunsu bazlar katılıyor. Parfümdeki tatlılık kabul edilebilir bir düzeye geliyor.

Atelier Rebul- Wood- nota geçişlerini ve vuruşlarını sorunsuz yapıyor. Aslında Jean Paul Gaultier Le Male' in daha hafif versiyonu gibi durduğu için, yapaylığa ve rahatsız edici şeylere rastlanmıyor. Son bölümde tatlılık yükselse de, beni rahatsız etmiyor. Aromalar yavaşça yerine yerleşiyor. Akışkanlık için acele edilmemiş.

Atelier Rebul- Wood- tek başına kullanılması halinde tehlikeli bir tatlılığa kayabilecek bir vanilyayı, tozlu ve ferah odunsu notalar ( sedir ağacı- paçuli ) ile dengelemeyi başarmış görünüyor. Bu da şu demek= Her mevsime, her sosyal ortama uygunluk ve günlük kullanıma yönelmiş işlevsel bir parfüm... Atelier Rebul- Wood- odunsu bazlı- ferah bir vanilyaya yer vermiş. Vanilya, tek başına baskın çıkamıyor. Parfümün dominantlığını odunsu notalarla paylaşmak zorunda kalıyor.

Kalıcılık değerleri bir güne yakın olacaktır. Fark edilirlik, sahibine dönük oluyor. Dışarıyı rahatsız edecek bir parfüm değil. Dozaj konusunda da serbestlik sunuyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Parfümde Vanilya Notasının Kullanılışı / makale



Bugün, parfümlerde vanilya notasının kullanılışına yönelik kısa bir yorum ve inceleme yapmak niyetindeyim. Vanilya notası günümüzde neredeyse birçok parfümde görülen bir koku içeriğidir. Hem ana tema hem de diğer notalarla beraber harmanlanan bir aroma olabilmektedir.

Şimdi vanilya bitkisiyle ilgili bazı bilgiler vereceğiz. Sonrasında vanilya aromasının parfümlerde kullanılış tarzlarına birkaç örnekle değineceğiz.

Vanilya, salepgiller familyasından tropik bir bitkidir. Karayipler ve Ekvator' un Büyük Okyanus kıyılarına kadar yayılmıştır. Meksika, Endonezya, Madagaskar ve Antiller' de sıkça yetişir. Bourbon, Tahiti ve Hint vanilyası türleri meşhurdur. Ülkemizde sera ve botanik bahçelerinde üretilir.



Vanilyanın kendine özgü kokusu ve acımsı tadı vardır. Tırmanıcı gövdelidir. Meyveleri 20 cm. uzunluğunda, iki uca doğru incelen, kapsül biçiminde, yassı ve siyah renkli bir yapıdadır. Yaprakları yassı ve etlidir.

Alternatif tıp, kozmetik, parfüm ve gıda sektöründe kullanılır. Vanilyanın meyveleri çikolata, şekerleme, likör, pasta, dondurma, kahve ve kakao gibi birçok yiyecek ve içeceğe tat vermektedir.

Vanilya çubuğu, çekilmiş ve öğütülmüş vanilya tozu ve vanilya özü şeklinde kullanımlarına rastlanmaktadır.

Jean Paul Gaultier- Le Male isimli parfüm, başlangıçta nane ve yumuşak- tatlımsı vanilya, orta katmanda yumuşak baharatlar ile beraber kremsi vanilya ve kapanışta amber ve odunsu notalarla beraber kuru ve pudralı vanilya notalarını kullanmıştır.



Xerjoff- Vintage Casamorati Fiore D'Ulivo isimli kokuda kremsi çiçeklerden sonra tatlı amber ve şekerli vanilya vurguları vardır.

Nicolai Parfumeur Createur- Cuir Cuba Intense isimli parfümün son bölümünde ballı tütün akoru ve kuru tonlamalar yapan deri ve paçulinin yanında hayvansal vanilya ( yağlı, derimsi, küflü ve tozlu ) notası görülüyor.

Vertus- Vanilla Oud isimli koku, tamamen vanilya teması üzerine kurgulanmıştır. Açılışta tatlı vanilya, orta bölümde kuru vanilya ve kapanış faslında yumuşak- kremsi vanilya aromaları önemlidir.



Vanilya notası, ticarî kaygılar ve çok sayıda satış hedefiyle üretilen parfümlerde yapay, sentetik, ucuz kaliteli ve sulandırılmış tarzda kullanılıyor. Parfümlerde tatlı- şekerli, kremsi ve pudralı tarzda vanilya aromalarına çok sık rastlıyoruz. Vanilyanın baskın nota olduğu kokular genellikle baş ağrıtan, burun ve zihin algısını zorlayan bir yapıdadır. Bu nedenle dengeli dozaj verilerek kullanılmalıdır. Niş parfümlerde ise daha kaliteli, dengeli ve pürüzsüz bir vanilya notası dikkat çekmektedir.



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Eylül 2016 Cumartesi

Atelier Rebul- Black Pepper EDP


























Atelier Rebul- parfüm ve kolonya firmasıdır. Ev parfümleri ve temizlik ürünleri de tasarlıyor.

Atelier Rebul- Black Pepper isimli parfümü yorumlayacağız. Çok tatlılık yok. Tozlu, toprak, otsu kokular daha yoğun biçimde var. Odunsu notalar baskındır. Karabiber merkezli baharatlar önemlidir. Tozlu ve ekşimsi turunçgillere tesadüf edilir. Genellikle Hermes- Terre D' Hermes benzeri bir koku yaymaktadır. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- greyfurt, bergamot, elemi reçinesi,

Orta- karabiber, pembe biber,

Alt- vetiver, sandal ağacı, meşe yosunu.

Atelier Rebul- Black Pepper- isimli kokunun açılışını oluşturan turunçgiller, büyük oranda ekşimsi, buruk ve tozlu yapıdadır. Portakal, greyfurt olarak tahmin ettik. Sonrasında sıcak ve tozlu baharatlar ( karabiber ) ve tozlu aromatik otlar ( adaçayı ) geliyor. Biberli baharatlar tene yerleşiyor ve parfüm ısınmaya başlıyor.

Devamında, karabiber yerinde kalıyor ve parfümü onunla birlikte domine edecek olan vetiver ve sedir ağacı kombinasyonu kendini gösteriyor. Arada paçuli olabilir. Ancak şurası kesindir ki, tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar, yukarıdan gelen karabiberle birlikte baskınlaşıyor. Ve parfümün karakterini belirliyor. Zaten parfümün kokusu, bu noktadan sonra çok da değişmiyor. Nemli ve ıslak aromatik otlar da aralara serpiştirilmiş gibidir.

Yani, Atelier Rebul- Black Pepper, referans olarak gösterileceği Hermes Terre D' Hermes' in, nokta atışlarıyla özetlenmiş hali gibi durmaktadır. Başarılı bir uyarlama, sade nota geçişleri, minimal bir kompozisyon. Hermes Terre D' Hermes' in yumuşatılmış ve sivri köşeleri törpülenmiş versiyonu.

Atelier Rebul- Black Pepper' da nota geçişleri hızlı olmakla beraber, başarılı verilmiş. Tene çabuk yerleşiyor. Aromalar temiz ve net olarak algılanıyor. Rahatsız edici bir yapaylığa rastlanmıyor. Ferah, dinamik ve modern yapısıyla beğeniliyor. Oysa tatlılık hiç yok gibidir.

Bence bu haliyle her mevsime, günlük kullanıma ve her sosyal ortama uyacaktır. Dozaj konusunda kendimi serbest hissettim. Akşam, soğuk hava, sonbahar- kış dönemi gibi zamanlarda biberli ve odunsu katman, daha iyi performans gösterecektir. Tene yakın kalmayı seçiyor. Kalıcılığı benim tenimde bir günü geçti. Dışarıya karşı, daha yoğun fark edilirlik yapıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

16 Eylül 2016 Cuma

Memo- Kedu EDP / 2014

 















Memo- Fransız niş parfüm şirketidir. Bugün Memo- Kedu isimli parfümü incelemek istiyorum. Turunçgiller, çiçeksi notalar, beyaz misk, vanilya ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, şekerli, şuruplu, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- yeşil grubunda gösteriliyor.

Üst- greyfurt, neroli, mandalina,

Orta- mate yaprağı, frezya, gül, şakayık,

Alt- susam, beyaz misk, meşe yosunu.

Memo- Kedu isimli parfümün açılışını kremsi kokan turunçgiller ( greyfurt, mandalina, bergamot ) yapmaktadır. Tatlı ve kremsi olmakla beraber yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, gül, şakayık, frezya, siklamen ) orta katmanda yer alıyor. Şuruplu tatlılıktaki beyaz misk ve şekerli tatlılık veren vanilya- amber ikilisi de kapanışı meydana getirmiştir.

Memo- Kedu isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Tensel bir koku olmasına rağmen, oldukça yoğun bir fark edilirliğe sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende, bir ( 1 ) günden fazla kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. EDP konsantrasyonunda olması, genele yayılan ancak rahatsız etmeyen şekerli & kremsi tatlılık ve sıcaklık vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık değerleri yükseliyor ve tene özgürce sıkılması mümkün oluyor. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik bir koku karakteriyle karşılaşıyoruz. Elbette gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Eylül 2016 Perşembe

Atelier Rebul- Royal Oud EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli bir kozmetik- parfüm markasıdır. Atelier Rebul- Royal Oud isimli parfüm, inceleme konusu olarak seçildi. Öd ağacı teması, narenciye esintileri, aromatik bitkiler, odunsu notalar ve tatlı baharatlar bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, sıcak, reçineli, yumuşak, kuru esintiler yaymakta. Oryantal- odunsu grupta yer alabilir. İsmi Kraliyet Öd olarak çevriliyor.

Atelier Rebul- Royal Oud- genelde aromatik otlar ve narenciye ile biçimlenen ve tatlı baharatlarla takviye edilen Modern parfüm hissiyatı veriyor. Yalnız sonda, keskin öd ağacı ile Arap etkisi belirgindir.

Sedir ağacı, kasnı otu sakızı, reçine, misk ve öd ağacı aromaları açıklanmış. Ekşimsi ve tozlu turunçgillerle ( limon, bergamot ) açılış yapar. Sonra hemen tatlı baharat katmanı ( pembe biber, zencefil ? ) gelir. Modern bir başlangıç olmuş. Devamında ferah ve enerjik turunçgiller etkisini sürdürüyor ve aromatik otlar ( tarhun, adaçayı ), reçineler ve ağaçsı notalar devreye giriyor. Sedir ağacı baskındır. Yeşil bitkisel aromalar buna katılır. Son kısımda ise keskin ve kuru öd ağacı ve yumuşak ve kremsi amber bulunmaktadır. Sade, basit, çok değişmeyen bir kokusu vardır.

Atelier Rebul- Royal Oud- reçine, misk ve öd ağacı gibi aromalarıyla klasik Arap parfümü biçimlenmesini yansıtır. Kuru ve keskin öd ağacı bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Bunun dışında bir aksaklık yoktur. Zaten öd ağacı hariç, diğer dengeli ve uyumludur. Tene yerleşmesi amber ve öd ağacıyla oluyor. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Kuru odunsu notalara gelindiğinde, tene yerleşmesi uzun sürüyor. Tatlılık ve sıcaklık genele yayılmıştır. 

Atelier Rebul- Royal Oud için, kalıcılık değerleri başarılıdır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, bir günden fazla esmektedir. Fark edilirliği de güçlüdür. İlk anda yoğun bir fark edilirlik sağlar. Sonra yumuşar ve tene yakın kalır. Yoğun ve güçlü yapısı vardır. Dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri, soğuk havalar için idealdir. Gece gezmeleri, açık hava davet ve partileri için uygundur. Günlük kullanıma uymaz. Koleksiyonluk değeri vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Eylül 2016 Salı

Atelier Rebul- Rose Oud For Women EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya şirketidir. Atelier Rebul- Rose Oud isimli parfümü yorumlayacağım. Gül ve öd ağacı temalı bir Arap parfümü yapmak istemişler. Dengeli bir tatlılık vardır. Kremsi, yumuşak ve tozlu esintiler yaygındır. Odunsu notalar, baharatlar ve misk aromalarıda önemlidir. Odunsu- oryantal grupta gösterilebilir.

Üst- safran, tatlı portakal, erik,

Orta- gül, paçuli,

Alt- öd ağacı, vetiver, misk, beyaz bal.

Atelier Rebul- Rose Oud- başlangıçta tatlı- biberli baharatlar ve tatlı meyveler kombinasyonu sunuyor. Safran, pembe biber ve mandalina olabilir. Sonra hemen yumuşak gül, kremsi paçuli ve tozlu öd ağacı sahne alıyor. Ana tema olan bu notalarla tene yerleşiyor. Baharatlar geri planda, bunlara destek veriyor. Son kısımda öd ağacı daha baskındır. Buna yumuşak miskin katılmasıyla tatlılık artar. Ne var ki, kremsi bir tatlılık olduğundan rahatsız etmez. Yumuşak ve tozlu vetiver, odunsu notaları devam ettirir.

Atelier Rebul- Rose Oud- sade, basit ve minimalist koku biçimine yönelmiş. Nota geçişleri başarılıdır. Aromalar harman halindedir, iç içe geçmiştir. Akışkanlık konusunda acele etmez. Rafine, enerjik ve uyumlu aromalar verir. Ferah ve olgun bir koku hissiyatı sunar. Sonbahar- kış mevsimine, soğuk havalara ve akşam saatlerine daha çok uyacaktır. Gece gezmesi, açık hava davet ve kokteylleri bu parfüm için uygundur. Günün değişik zamanlarına göre dozajı ayarlabilir. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı bir günü geçmektedir. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonra tene oturur ve sakinleşir. Dışarıya karşı her zaman fark edilirlik yapmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Eylül 2016 Pazar

Atelier Rebul- Vintage Blue EDP


























Atelier Rebul- kozmetik ve parfüm firmasıdır. Atelier Rebul- Vintage Blue isimli parfüm değerlendirilecektir. Narenciye esintileri, odunsu notalar, çiçekler ve aromatik otlar bu parfümü biçimlendirir. Tatlı, metalik, sabunsu ve yumuşak esitiler yapar. Aromatik- odunsu grupta yer alabilir.

Üst- bergamot, laden reçinesi,

Orta- menekşe, kakule, gül, şakayık,

Alt- deri, vetiver, paçuli, amber.

Atelier Rebul- Vintage Blue- ferah ve sucul aromatik otlar ve yapay ve metalik turunçgillerle başlangıç yapmakta. Adaçayı, fesleğen ve bergamot olabilir. Sonra sabunsu meyveler ve çiçekler sahne alıyor. Kuş üzümü ve çilek olabilir. Tozlu menekşe, yasemin ve şakayık algılanır. Kapanışta yumuşak odunsu notalar ve misk vardır. Odunsu nota olarak sucul ve çimensi vetiver baskındır. Tozlu paçuli sonra gelir.

Atelier Rebul- Vintage Blue- günülk kullanıma, sosyal faaliyetlere ve genel beğeniye yöneliktir. Faek edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşir. Ten kokusu haline gelir. Kalıcılık kaliteli bir kolonya performansının biraz üstündedir. Gün içinde tazeleme yapabilirsiniz. Sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır. Tatlılktan ziyade, sabunsu ve tozlu rayihalar egemendir. Nota geçişleri sorunsuzdur. Yalnız yapay ve metalik hissiyat sözkonusudur. Aromatik otlar ve odunsu notalar kullanım açısından başarılıdır. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Koku- 4 Kalıcılık- 3

9 Eylül 2016 Cuma

Atelier Rebul- Noble Bouquet For Women EDP


























Atelier Rebul- parfüm ve kozmetik markasıdır. Atelier Rebul- Noble Bouquet isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, kremsi, sıcak ve yumuşak bir tarzdadır. Çiçekler, sucul notalar, misk ve vanilya notaları önemlidir. Çiçeksi grupta yer alabilir.

Üst- tatlı narenciye, sucul notalar,

Orta- müge, su çiçekleri, lotus, gül,

Alt- misk, vanilya, amber.

Atelier Rebul- Noble Bouquet- tatlı ve biraz asitli turunçgiller dokunuşuyla başlıyor. Mandalina, greyfurt ve portakal çiçeği olabilir. Ferah ve enerjik aromatik otlardan kişniş ve adaçayını tahmin ediyoruz. Sucul- yeşil bitkiler de bunlara karışmış. Devamında yumuşak ve kremsi çiçekler geliyor. Yasemin, müge, lotus ve gül biçiminde bir harman mevcuttur. Yumuşak bir misk ve vanilya ile kapanış yapılır. Son fazda tatlılık artar. Ancak rahatsız etmez. Sade, basit ve gösterişsiz bir koku olmuş.

Atelier Rebul- Noble Bouquet- aslında ferah ve kaliteli çiçeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik de buna göre düşünülmelidir. Doğal, temiz, canlı ve pozitif sucul- aromatik otlar ve yumuşak feminen çiçeklerle zihin ve beden üzerinde terapi etkisi yapıyor ve dinlendirici ve rahatlatıcı oluyor. İlkbahar- yaz sezonu içindir. Gün içinde tazelenir. Tene bolca uygulanır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar vardır. Aromalar başarılı biçimde harmanlanmıştır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

6 Eylül 2016 Salı

Atelier Rebul- Vetiver EDP



























Atelier Rebul- parfüm ve kozmetik firmasıdır. Vücut bakım ürünleri ve kokulu mumlar da üretmektedir. Atelier Rebul- Vetiver isimli parfüm değerlendirilecektir. Vetiver temalıdır. Aromatik otlar, narenciye esintileri, yeşil yapraklar ve odunsu notalar barındırıyor. Ferah, rafine ve canlı aromaları var. Aromatik- odunsu kategoriye sokulabilecektir. Yeşil, sabunsu vebitkisel tonlamalar her zaman baskındır.

Üst- zencefil, kakule, bergamot, çam, reçine,

Orta- menekşe, lavanta, karanfil,

Alt- vetiver, sandal ağacı, sedir ağacı, vanilya...

Atelier Rebul- Vetiver için- şöyle bir nota / aroma gruplandırması yapacağız=

Açılışta dinamik ve enerjik bir bergamot var. Sonra hemen diğer notalara geçilmekte.

Devamında sabunsu, çamsı, tozlu ve buruk notalar var. Sabunsu çiçekler ve aromatik otları tahmin ediyoruz= Menekşe, lavanta, sümbülteber, nane olabilir.

Sonra turunçgiller kendini hissettiriyor. Ferah bir limonlu vetiver var. Sucul- yeşil bitkiler var.

Sabunsu- yeşil kokan vetiver kullanımı görüyoruz.

Yumuşak odunsu notalardan sedir ağacı seçiliyor. Topraksı ve köksü tonlamalar veriyor.

Misk ve çam esintileri, odunsu notalara katılmakta. Tenden ayrılıyor.

Gözü ve eli yormayan sade ve basit bir tasarım. Çok değişmeyen ve genelde düz çizgide giden aromalar. Ve Atelier Rebul- Vetiver...

Günlük kullanıma yönelik, genel beğeniye hitap eden ve sürprizi olmayan bir parfüm olmuş. İlkbahar- yaz sezonu için idealdir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık verir. Doğal, hafif ve yumuşak formuyla tene bolca uygulanır.

Atelier Rebul- Vetiver- hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Notalar uyumlu ve dengelidir. Sabunsu hissiyat, kalıcılığa bir miktar katkı yapmıştır. Temiz, yumuşak ve ferah aromalarıyla terapi etkisi yapacaktır.

 Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Eylül 2016 Pazartesi

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markasıdır. Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli isimli parfüm, genel olarak baharat, aromatik bitki ve odunsu notalar barındırıyor. Tozlu, sıcak, ferah esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı grupta değerlendirilebilir.

Üst- bergamot, biber, muskat,

Orta- lavanta, menekşe yaprakları, paçuli, nane,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, misk, amber...

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- karabiber merkezli baharatlı bir açılışa imza atıyor. Tozlu ve sıcak bir başlangıçtır. Parfümün genelinde baharatlı ve odunsu hissiyat devam edecektir. Açılıştaki baharatlar biberlidir. Modern ve güzel bir deneme olmuş. Sonrasında lavanta, nane gibi keskin ve ferah aromatik otlar geliyor. Bir miktar sabunsu tonlamalar ( menekşe, leylak ? ) hissedilmekte. Paçuli merkezli tozlu ve topraksı odunsu notalarla, tene oturma büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Sedir ağacı ve yumuşak bir amberle tenden ayrılmakta.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- sade, basit ve kolay anlaşılan bir kompozisyon yaratmış. Akışkanlık için acelesi olmayan bir parfüm görüyoruz. Tene oturma yavaş oluyor. Sonra tene yakın kalıyor. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor.

Notalar katman halinde yapılanmış= Baharat ve odun sentezi başat notalardır. Aromatik otlar buna destek verir. Dengeli ve rafine bir yapı gösterir. Kalıcılığı yağlı ve çabuk terleyen tende, bir güne yaklaşıyor. Buna karşılık, günlük kullanımda tazelenebilir.

Atelier Rebul- Bergamot & Patchouli- her mevsime, günlük kullanıma uyacaktır. Aslında sosyal faaliyetler için gayet uygun bir kokudur. Yalnız baharatlı katmanından dolayı, kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Yoksa, ben aromalarında herhangi bir yapaylık hissetmedim. Çok tatlılık yok. Tozlu, koyu, yoğun biçimler var. Soğuk havalar ve öğleden sonra- akşam için idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Eylül 2016 Cumartesi

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme EDP



























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya markasıdır. Vücut bakım ürünleri, kokulu mumlar ve ev parfümleri tasarlamakta.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme isimli parfüm hakkında aldığımız notlar yazıya geçirilecektir.

Turunçgiller, aromatik otlar, odunsu notalar, amber ve yumuşak baharatlar- Atelier Rebul- 1895 Pour Homme' un koku nüanslarını oluşturuyor. Odunsu- baharatlı kategoride değerlendirilebilir. Tozlu, reçineli, asitli, dumanlı rayihalar var. Çok tatlılık yok.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme için bergamot, portakal, elma, misk ve meşe ağacı gibi aromalar gösterilmiş. Biz daha ayrıntılı analiz yapacağız. Genel karakter itibariyle Tom Ford For Men esintileri sunmakta.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme- sahip olduğu koku nüanslarına ve katmanlara göre, bazı bölümlere ayrılmaktadır=

Asitli ve metalik turunçgiller & aromatik otlar başlangıcı meydana getirir. Bir miktar içki teması da yardımcı elemandır. Bergamot, mandalina ve portakal tarzı enerjik turunçgiller algılamaktayız. Buna adaçayı ve fesleğen gibi aromatik otlar katılmakta. Açılış bölümü, aslında meyveli tonlar da vermektedir.

Ferah ve yumuşak baharatlar & tütün / tütsü orta katmanı ve tene yerleşmenin başlangıcını temsil ediyor. Tarçın- karabiber ağırlıklı baharatlara, aromatik otlar destek veriyor. Devamında baharatlar yerinde kalmak kaydıyla tütün ve tütsü aromaları sahne alıyor. Ve tütün & baharat kombinasyonu denemesi yapılıyor.

Reçineli ve tatlı odunsu notalar / tütsü & amber ise kapanış bölümünde ele alınacak notalardır. Odunsu notalar yumuşak, otsu ve yosunsu rayihalar bırakıyor. Tozlu vetiver, kremsi paçuli ve sedir ağacı sayılabilir. Tütsü, duman, ağaç akorları hissedilmekte. Amber biraz sentetik ve zorlama kalmış.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme genel karakteristik özellik olarak, kaliteli ve ferah bir limon kolonyasının içine, aromatik otlar ve tatlı baharatlar doldurulmuş gibi kokuyor. Bu, bütün aromatik- odunsu kültür grubundaki parfümler için geçerli bir durumdur. Bu hissiyat, son bölümde reçine, ağaç ve amber vurgusuyla takviye edilmiştir.

Koku düzlemi turunçgiller, aromatik bitkiler, baharatlar, tütünsü baharatlar, reçineler, odunsu notalar, tütsü ve amber olarak düşünülmektedir. Tatlılık dengeli verilmiş. Son kısım hariç, uyumlu notalar olduğu söylenebilir. Katmanlar arasında asitli- yumuşak- tozlu geçişler başarılı yapılmış.

Derinlik ve noktası mandalina, adaçayı, karabiber, tütsü, vetiver ve paçuli olarak değerlendiriliyor. En beğendiğimiz ve hoşumuza giden notalar bunlardır. Esasında bu çizgi, parfümün sadeleşmiş halidir. Açılıştan sonraki hemen bütün notaların kalıcı, kuvvetli ve yoğun etkiler bırakmak kaygısıyla harmanlandığını düşünebiliriz.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme, belli bir kalite, lüks ve beğeni çıtasını tutturmuş görünüyor. Parfüm, orta katmandan itibaren tene yavaş yavaş yerleşiyor. Baharatlar ve tütünle tene oturma başlıyor.

Kalıcılık güçlüdür. Yağlı ve çabuk terleyen tende bir gün etkili oluyor. Fark edilirlik de, dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Tene ağaç, reçine, tütsü ve amberle yerleşiyor ve sahibine kendini hissettiriyor.

Atelier Rebul- 1895 Pour Homme- sonbahar- kış, akşam, serin yaz akşamları ve soğuk havalar için idealdir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi lazımdır. Açık hava partileri, kokteyller ve gece gezmeleri için uygundur. Güçlü ve yoğun aromaları mevcuttur. Üç- dört kere dozajlamak yetecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Eylül 2016 Perşembe

Atelier Rebul- Pera EDP


























Atelier Rebul- İstanbul merkezli parfüm ve kolonya şirketidir.

Atelier Rebul- Pera- İstanbul' un Beyoğlu semtine ( eski adı- Pera ) gönderme yapan bir kokudur. Gül, paçuli, tatlı baharat, odunsu notalar ve turunçgillerle şekilleniyor. Yumuşak, tozlu, kuru, sucul ve sabunsu nüanslar veriyor. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilmekte.

Gül, paçuli, amber, zambak gibi notaları açıklanmakta. Biz buna ilaveler yapacağız. Sade, basit ama gösterişli ve zengin bir koku içeriği vardır.

Atelier Rebul- Pera- açılışta kısa süre narenciye- kırmızı meyve harmanı veriyor. Mandalina, vişne, nar olabilir. Ferah, enerjik ve asitli tonlamalar yapıyor. Sonra hemen tütsülü biberler, muskat, pembe biber olarak öngördüğümüz baharatlı katmana geçmekte acele etti. Baharatlara gül- paçuli kombinesi eşlik etmekte. Kuru paçuli, sucul notalar ve kremsi çiçekler algılıyoruz. Baharatlar yerinde duruyor. Bu defa sabunsu çiçekler sahne almakta. Orkide, zambak ve sümbülteber gibi çiçekler tozlu ve pudralıdır. Son bölümde odunsu notalar baskınlaşıyor. Sedir ağacı ve paçuli ön plandadır. Buna yumuşak bir misk katılır ve parfüm tenden ayrılır.

Gül, paçuli, turunçgiller ve sucul notalar, Atelier Rebul Pera' nın modern yönünü temsil etmekte. Baharatlar ise, daha ziyade geleneksel Doğulu yönüne vurgu yapmakta.

Baharatlar ve sabunsu çiçekler orta katmanda harmanlanıp, iç içe geçmiş. Tütsülü baharatlar bile modern bir tarzdır. Gül ve paçuli ikilisini önce orta katmanda görüyoruz. Devamında gene kapanış kısmında paçuliyi takdir ediyoruz.

Atelier Rebul- Pera- tene oturma işlemini baharat, sabunsu çiçekler, gül ve paçuli aromalarının olduğu orta katmanda yapmakta. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Dengeli ve uyumlu notalar vermekte.

İlk anda güçlü fark edilirliğe imza atıyor. Sonra yumuşayıp tene yerleşiyor. Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı iki güne ulaşıyor. Tene yakın durmayı tercih ediyor. Aromalar katman halindedir.

Atelier Rebul- Pera- günlük kullanımda tazeleme gerektirmeyecek denli yoğun ve güçlüdür. Çok sıcakta sıkılmaz. Akşam, soğuk hava, sonbahar- kış sezonu, serin yaz akşamı kullanılır. Açık hava gerçekleşen davet, kokteyl ve toplantılarda sizi başarıyla temsil edecektir. Övgüler alabilirsiniz. Kapalı alanlarda üç- dört defa sıkmak yeter.

Tütsülü biberler ve baharatlar erkek kullanımına izin verir. Gül, paçuli ve meyveler ise kadın kullanımına yönelik olur.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygum parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html