17 Ocak 2023 Salı

Diesel- Spirit Of The Brave EDT / 2019




















Diesel- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Diesel- Spirit Of The Brave ( Cesurun Ruhu ) isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, reçineler, baharatlar, tütün ve odunsu notalar barındırmaktadır. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmektedir.

Üst- bergamot, kasnı otu sakızı, artemisia ( yavşan otu ),

Orta- selvi bitkisi, saibei (?), elemi reçinesi,

Alt- köknar balzamı, laden otu, tonka fasülyesi.

Diesel- Spirit Of The Brave isimli parfümün başlangıcında içkimsi turunçgiller ve meyveli reçineler var. Tahminlerimiz bergamot, mandalina ve elemi reçinesi ( meyvemsi reçine ) oldu. Daha sonraki dönemde ağaç reçinelerini ( laden reçinesi ) algılayacağız. Orta katmanda şekerli- biberli baharatlar ( kakule, tarçın ) hissediliyor. Baharatlara tatlımsı tütün eklemlenmiştir. Kremsi yapıdaki tonka fasülyesi ve yapay tatlı amber ile kapanışa geliniyor. Son fazda kremsi odunsu notalar ( vetiver ) olabilir. Tenden ayrılma aşamasında böylece tatlılık yükseliyor.

Diesel- Spirit Of The Brave- hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Son bölümde yapaylık ve orta katmandan itibaren yüksek tatlılık olmasına rağmen, nota geçişleri başarılı yapılmış. Ayrıca aromaları katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Koku katmanları şöyle gruplandırılabilir :

Meyveli katman : Turunçgiller ve reçineler.

Şekerli katman : Baharatlar ve ferah ve yumuşak tütün.

Kremsi katman :  Amber ( yapay ambroksan ), tonka fasülyesi, vetiver.

Diesel- Spirit Of The Brave isimli parfüm, şekerli ve kremsi yapısından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yetecektir. Bu şartla günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevisime uyacaktır. Yalnız sabahleyin ve çok sıcak havada sıkılmasını tavsiye etmem. Serin yaz akşamlarında kullanma opsiyonunuz var. İlk anda, daha ziyade dışarıya yönelik yoğun fark eilirlik yapıyor. Ancak kısa sürede yumuşayarak, tensel koku haline geliyor. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık veriyor. İstenirse gün içinde tazelenebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Ocak 2023 Pazar

Givenchy- Gentleman Cologne / 2019




Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Gentleman Cologne isimli parfümü yorumlayacağım. Buruk, ekşimsi, tozlu, pudralı, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, odunsu notalar ve amber aromaları bulunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, turunç yaprağı yağı, kakule,

Orta- süsen / iris, vetiver, biberiye,

Alt- ambroxan, misk.

Givenchy- Gentleman Cologne- bergamot ve limon gibi buruk ve ekşimsi turunçgilleri açılışa koymuş. Bunu iris ve sardunya tarzında pudralı çiçeksi notalar takip ediyor. Bu çiçekler önce hafif sabunsu, sonra da gayet pudralı tonlamalar yapıyor. Devamında toplamda çam esintileri gibi kokan aromatik otlar var. Biberiye ve ardıç meyvesi olabilir. Burada koku formu bariz biçimde yeşil- bitkisel ve bir miktar sucul hale gelmektedir. Odunsu notalardan isli vetiver çok güzel bir uygulama olmuş. Tatlımsı ve yapay amber kapanışı yapmıştır.

Givenchy- Gentleman Cologne isimli parfüm çiçeksi notalar, çam kozalağı kokuları, vetiver ve amber ile gayet tatmin edici fark edilirlik ve kalıcılık değerlerine ulaşmaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende, günün önemli bir bölümünde etkili kalıcılığı var. Gene de günlük kullanımda tazelemek isteyebilirsiniz. Fark edilirliği ise tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Hızlı akışkanlıkla tene yapışması beni memnun etti. Pudralı ve tozlu aromalar geneli kapsar. Yalnız rahatsız edici değil. Yumuşak ve enerjik yapısını beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Ocak 2023 Cuma

Christian Dior- Dior Sauvage Parfum / 2019

 















Christian Dior- Fransız moda markasıdır. Bugün Christian Dior- Dior Sauvage Parfum isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, reçineler, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve tonka fasülyesi aromaları bu parfümü biçimlendiriyor. Tatlı, şekerli, metalik, yapay, ferah, yumuşak, sıcak ve serin rayihaları var. Aromatik- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot, mandalina, elemi reçinesi,

Orta- sandal ağacı,

Alt- buhur, tonka fasülyesi, vanilya. 

Christian Dior- Dior Sauvage Parfum isimli parfümün açılışını tatlı ve metalik turunçgiller gerçekleştiriyor. Bergamot, mandalina ve limon hissediliyor. Orta katmanda hepsi de şekerli tonlamalar yapan reçineler ( elemi reçinesi ), baharatlar ( biber, pembe biber ) ve başlangıçtaki turunçgiller yer almıştır. Kapanışta yapay ve şekerli odunsu notalar ( sandal ağacı ), vanilya ve tonka fasülyesi bulunuyor. Son fazda metalik ve tatlı reçineler ( buhur ) var. 

Christian Dior- Dior Sauvage Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi zorunludur. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden itibaren başlayan ve giderek yükselen şekerli tatlılık ve yapaylık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Aksi takdirde baş ağrıtma ve burun ve zihin algısını zorlama potansiyeli taşıyor. Böylece sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olduğu düşüncesine varıyoruz. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Ocak 2023 Çarşamba

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum / 2019

 















Acqua Di Parma- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum isimli parfümü yorumlayacağım. Deri teması, meyveler, çiçeksi notalar ve odunsu notalar barındırıyor. Koyu, yumuşak, sıcak, pudralı, koyu, yapay, kirli, ve tozlu esintileri var. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- ahududu, portakal, limon,

Orta- gül, hanımeli, turunç yaprağı, kekik,

Alt- deri, gayakum ağacı ( öd ağacı ), sedir ağacı.

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum isimli parfümün başlangıcını meydana getiren ferah tatlı- kırmızı meyveler ( ahududu, kuş üzümü ) ve tatlı çiçeksi notalar ( gül ) kısa sürede geri çekiliyor. Onun yerine kirli ve tozlu odunsu notalar ( paçuli ) hakim oluyor. Orta bölümü tamamen pudralı deri teması kaplayacaktır. Aslında buna birtakım pudralı çiçeksi notalar da ( hanımeli, iris, papatya ) destek veriyor olabilir. Burada bir şeyi nüanse edelim : Pudralı çiçekler, deri notasını takviye etmiş ve güçlendirmiş olabilir. Deri aromasının özelliği pudralı olmaktan çok, koyu ve plastik tarzda kokmasıdır. Yani otomobil lastiği, deri ceket ve lastik hissiyatı vermesidir. Deri notasına sıcak tütsüler katılıyor ve sona geliniyor.

Acqua Di Parma- Leather Eau De Parfum- açılıştan deri temasına kadar Tom Ford- Tuscan Leather isimli parfümün koku karakterine öykünmekte. Deri temasıyla birlikte Tom Ford- Ombre Leather isimli parfümü andırıyor. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla deri notasına geçiliyor. Devamında daha ziyade, sahibine dönük olarak saldırgan bir fark edilirliği var. Bu da demektir ki, tene yakın kalmayı tercih ediyor. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapacaktır. Bu arada diğer notalar etkinliğini kaybediyor ve neredeyse yalnızca deri aroması tende kokuyor. Genelde pudralı, tozlu, kirli ve yapay ( pudralı verilen çiçeksi notalar & deri ) tonlamaları olduğu için, burun ve zihin algısını zorlayabilir. Tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılmalıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Ocak 2023 Pazartesi

El Ganso- Bravo Monsieur EDT / 2019

 















El Ganso- İspanyol moda firmasıdır. Bugün El Ganso- Bravo Monsieur ( Bravo Mösyö ) isimli parfümü konuşacağız. Genel olarak baharatlar, odunsu notalar, amber vanilya ve tütsü içerikleri veriyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, ferah ve sıcak yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- menekşe, kakule, greyfurt, tütsü,

Orta- papirüs, iris, sardunya, lavanta,

Alt- sandal ağacı, kaşmir ağacı, misk, vanilya.

El Ganso- Bravo Monsieur- yumuşak baharatlı ve ferah bir açılışa sahiptir. Tarçın ve kakule gibi tatlı baharatlar hissedilir. Baharatlardan sonra çok çabuk bir şekilde paçuli, amber, tütsü ve vanilya aromalarına geçiliyor. Odunsu notalar tatlı, amber ve vanilya da kremsidir. Böylece tenden ayrılır.

El Ganso- Bravo Monsieur isimli parfümde dengeli tatlılık, uyumlu notalar ve genel bir sıcaklık görülür. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla baharatlı bölüme geçilmektedir. İlk anda dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapar, daha sonra sakinleşir ve tene yakın durur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılığı vardır. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Yaz mevsiminde de küçük bir dozaj ayarlamasıyla rahatça kullanılabilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Ocak 2023 Perşembe

Carine Roitfeld- Aurelien EDP / 2019

 















Carine Roitfeld- ABD merkezli parfüm ve kolonya firmasıdır. Şimdi Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Koku karakteri olarak kadın parfümü diyebileceğimiz bir yapıdadır. Sabunsu, soğuk, tatlı, yapay ve plastik esintileri vardır. Reçineler, çiçeksi notalar, amber, vanilya ve odunsu notalar içeriklidir. Oryantal- vanilya grubunda gösterilebilir.

Portakal çiçeği, yasemin, benzoin, mür reçinesi, opoponaks, paçuli ve siyah amber gibi notalar açıklanmış.

Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfümün açılışı ve devamı, tamamen sabunsu ve soğuk aromalardan müteşekkildir. Reçineler ve kadınsı çiçeksi notalar, parfümün koku gidişatında önemli yer tutar. Şöyle ki mür reçinesini en başta burnum hissetti. Yasemin, sümbül, portakal çiçeği ve menekşe gibi çiçekler bunu takip etti. Sonlara doğru parfüm sıcaklaştı. Yüksek tatlılıktaki amber ve vanilya bu minvaldedir. Yapay ve gene soğuk odunsu notalar ( paçuli ) ile sona geliniyor. Parfüm tene oturunca, çiçeksi notalar ve paçuli iyice yapay ve plastik hale çevriliyor.

Carine Roitfeld- Aurelien isimli parfüm, soğuk ve sabunsu rayihalarıyla eski tarz kokuyor. Orta yaşın üzerindeki kadınlara hitap eden kokusuyla kullanmanın ve kaldırmanın zor olduğu bir parfüm... Her şeyden önce açılış ve orta katmanı kaplayan sabunsu soğukluk ve sonlardaki iyice plastikleşen yapaylık, dikkatli dozajlanmadığı takdirde baş ağrıtır. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende beş gün boyunca muazzam kalıcılık performansına sahiptir. Yapay sabunsuluk, yüksek tatlılık ve buna eklemlenen plastiklik söz konusu olduğunda elbette kalıcılık ve fark edilirlik artacak ve tene dengeli sıkılması gerekecektir. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Ocak 2023 Salı

By Kilian- Rolling In Love EDP / 2019

 















By Kilian- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi By Kilian- Rolling In Love isimli parfümü yorumlamaya karar verdim. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Badem sütü, çiçeksi notalar, misk, vanilya ve tonka fasülyesi içeriklidir. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- badem sütü, ambrette ( misk ebegümeci ),

Orta- iris, frezya,

Alt- sümbülteber, vanilya, tonka fasülyesi, misk.

By Kilian- Rolling In Love isimli parfümün açılışını kremsi tatlılıktaki badem sütü ve misk yapıyor. Kremsi tonlamalar veren iris, frezya ve osmanthus gibi çiçeksi notalar ardından gelmektedir. Orta katmanın bir diğer koku grubu da pudralı çiçekler ( sümbülteber, yasemin, orkide ) olacaktır ve bunlar gene pudralı ve yapay kokan vanilya ve tonka fasülyesi aromalarıyla birleşip, parfümün sonunu işaretleyecektir.

By Kilian- Rolling In Love ( Aşka Yuvarlanmak ? ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümde itibaren yükselen kremsilik & pudralılık ve sıcaklık, son bölümdeki yapaylığın da katılması ile parfümün kullanımını zorlaştırıyor ve tene dengeli sıkılmasını icap ettiriyor; aynı zamanda da kalıcılık ve fark edilirliği üst seviyeye çekiyor. Tatlılık da genele yayılmıştır. Ne var ki, nota geçişleri başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Ocak 2023 Pazar

Michael Kors- Extreme Rush EDT / 2019


























Michael Kors- ABD moda markasıdır. Şimdi Michael Kors- Extreme Rush isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Tatlı, asitli, yumuşak ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve misk temel koku bileşenleridir. Aromatik- baharatlı grubunda gösteriliyor.

Üst- ardıç meyvesi, bergamot, kan portakalı,

Orta- kırmızı kekik, muskat, adaçayı,

Alt- misk, paçuli, meşe yosunu.

Michael Kors- Extreme Rush- çok hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalmakta ve koku karakterini ortaya koymakta : Tatlı ve asitli turunçgiller ( greyfurt, kan portakalı ) açılışı yapıyor. Yumuşak tatlı baharatlar ( zencefil, biber, tarçın ) orta bölümü oluşturuyor. Sonda ise misk ve tatlımsı yapay odunsu notalar ( paçuli ) var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Genele yayılan tatlılık ve yapaylıktan dolayı dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter.

Michael Kors- Extreme Rush isimli parfüm, çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde etkili olabilen bir kalıcılığa sahiptir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve toplantıları ile gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html