31 Temmuz 2024 Çarşamba

Mont Blanc- Legend Blue EDP / 2024

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman markasıdır. Bugün Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümü değerlendirmeye karar verdim. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, sucul, tatlı ve metalik yapıdadır. Lavanta, odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar, misk ve ambroksan içeriklidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte lavanta, nane, ortada sandal ağacı, sedir ağacı ve alt notalarda ambroksan ve meşe yosunu aromaları açıklanıyor. 

Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümün açılışını ferah ve yeşil kokan sucul aromatik otlar ( nane teması ) ve lavanta yapıyor. Sıcak ve tatlı kakule- biber gibi aromatik ve yumuşak baharatlar da orta bölüme geçişi sağlıyor. Son kısımda ise tamamen yapay aromalar vardır : Önce sandal ağacı ve sedir ağacı gibi odunsu notalar algılıyoruz. Sonra metalik ambroksan- misk ikilisiyle kapanışa gelinecektir.

Mont Blanc- Legend Blue isimli parfümde naneli lavanta olarak adlandırabileceğimiz aromatik otlar bulunuyor. Tene oturma işlemi tamamlanınca kişniş ve fesleğen gibi aromatik otlar da buna katılıyor. Orta katmandaki baharatlar ise, modern tatlı baharatlar tarzındadır. Son kısımdaki odunsu notalar ve amberin yapaylığının bilinçli bir tercih olduğu kanısındayız. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Tene özgürce sıkılabilir. EDP konsantrasyonunda olması ve son bölümdeki yapaylığın da rahatsız etmemesi gibi avantajlarla kalıcılık artarken, tene özgürce sıkılabilmesi de mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Temmuz 2024 Pazartesi

Paco Rabanne- Invictus Parfum / 2024

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfüm olacaktır. Denizel- sucul notalar, lavanta, baharatlar, sabun notası, çiçeksi notalar, aromatik otlar, misk, vanilya ve odunsu notalar barındırmaktadır. Pudralı, sabunsu, tatlımsı, tuzlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- sucul kategorisinde gösterilmiş.

Üst- deniz notaları, lavanta, pembe biber,

Orta- sabun, menekşe yaprağı, mersin bitkisi,

Alt- kaşmir ağacı, misk, sandal ağacı.

Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfümün açılışında ferah ve tatlımsı aromalar var : Deniz suyu, lavanta ve baharatlar ( pembe biber ) hissediliyor. Sonra bunlar tuzlu hale geliyor. Orta bölümde sabunsu rayihalarla muhatap olmaktayız. Sabun notası çiçeksi notalar ( menekşe, sümbül, leylak ) ve aromatik otlar ( mersin bitkisi, adaçayı ) algıladım. Tuzlu ve pudralı tarzdaki misk, vanilya ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapacaktır. 

Paco Rabanne- Invictus Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Parfum konsantrasyonunda olması ve orta katmandan itibaren görülen ve baş ağrıtma ihtimali olan tuzlu, sabunsu, pudralı ve elbette yapay koku gruplarının etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazlaca artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılması zorunluluğunu yaratmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Yaz mevsiminde ve çok sıcakta sıkılması rahatsız edebilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html