31 Temmuz 2014 Perşembe

Pino Silvestre- Sport Eau De Cologne / 2008



























Pino Silvestre, İtalyan parfüm markasıdır ve 1955 yılında kimyager Lino Vidal tarfından kurulmuştur. Markanın ismi, sarıçam anlamına geliyormuş.

Pino Silvestre Sport çiçeksi notalar, odunlar, narenciye ve aromatik notalar ile şekillenmektedir. Aromatik- narenciye grubunda gösteriliyor.

Üst- mandalina, zencefil, turunç yaprağı yağı,

Orta- portakal çiçeği, karanfil, manolya, yasemin,

Alt- tolu balzamı, misk, amber, vetiver...

Giorgio Armani Eau Pour Homme esintileri sunuyor. Yaz mevsimine uygun bir kokudur. Hafif, fresh, tatlı etkiler vardır. Tıraş sonrası losyonları andıran bir karakter taşır.

Narenciye- yeşil aromatik tarzı yansıtır. Ferah ve keskin turunçgiller ve tatlı baharatlar güzel ve modern bir başlangıç yapmıştır. Kaliteli, lüks ve beğeni düzeyi yüksek bir harmanı bulunur. Açılıştan bir müddet sonra daha turunçgil esintilerinin devam ettiğini görürüz. Bu sefer turunçgil- aromatik his vardır. Buna yeşil bitkiler ve erkeksi çiçekler katılıyor. Karanfil ve yasemin alınıyor. Karanfilde biraz daha baharat tonlaması fark edilir. Çünkü, biberli zencefil- karanfil kombinesi takdir edilmekte. Kapanış bölümünde ise, odunsu- misk karakteri baskındır. Yosun, reçine buna destek verir.

Tenimde yasemin, karanfil ve zencefille kalıcılık yaptı. Diğer taraftan narenciye esintileri parfümün genelini domine eder ve narenciye- reçine çizgisinde tene yerleşip kurur. Hafif, dengeli ve akışkan aromalar mevcuttur. Rahatsız edici ayrıntı yok. Çok kaliteli ve temiz limon kolonyası hissi var.

Koku düzlemi turunçgil- baharat- yeşil otsu rayihalar- çiçekler- odunsu/ misk hissiyatı biçimindedir. Açılışta mandalina baskındır. Sonra turunçgil harmanı içinde portakal çiçeği fark edilir. Zencefil- karanfil de işin içine karışınca, turunçgilli baharat olarak yorumlanır.

Derinlik ve konfor noktası zencefil, karanfil, yasemin, odunsu misk, reçine çizgisinde şekillenir. Burası en güzel yeri olmakla, tene oturup kuruyan, kalıcılık yapan, kaliteli bir bölümdür.

Tende kalıcılığı 12 saate değin, hafif esintilerle oluyor. Fena değil. Fark edilir yönü de başarılı olmakta. Baharat ve erkeksi çiçek karışımı öne çıkıyor. Yaz mevsimi parfümü olduğu için; günlük kullanımda her ortama ve uğraşa yöneliktir. Güvenle kullanılabilir. Dozaj konusunda sorun olmaz. Bolca sıkılabilir. Genel beğeniye uygundur. Armani Eau Pour Homme' un biraz astronomik bir fiyatı olduğu malûm... Pino Silvestre Sport, onun yerine seçenek olabilir.

Koku - 5 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

29 Temmuz 2014 Salı

Cacharel- Amor Pour Homme Tentation EDT / 2008



               


















Fransız moda, aksesuar ve parfüm markası Cacharel, 1962' de Jean Bousquet tarafından kurulmuş. İlk parfümü 1978 çıkışlı. Genç, feminen bir tarzı var.


 Odunsu- oryantal koku ailesine mensup bir parfüm olarak, Armani Code Sport ile çok benzer aromayı barındırmakta. Buna karşılık, derinden gelen baharatlı notalarla sıcak, egzotik, mistik bir rayiha vermekte.

Aromasına bakarsak; üstte mandalina ve zencefil,  orta notada yasemin, cassis ( tatlı, kuş üzümü aromalı likör ) , alt notada ise sedir ağacı, kehribar ve tütsü yer almakta.

Harman sâde, kaliteli ve yeterli durumda. Eli ve gözü yormuyor, tam kararında. Kalıcılık, hafif esintilerle bir gün sürüyor. Sonbahar- kış sezonu ve ılık yaz günleri için ideal bir seçenek olur.

Açılış ve ilk izlenim= Şekerli ve asitli bir mandalina ve sıcak, yoğun biberli zencefil; daha ilk anda egzotik, alışılmışın dışında, lüks ve kalibreli bir parfümle tanıştığımızı gösteriyor. Yoğun baharatlarla desteklenmiş tatlı turunçgiller taptaze ve nefes kesici bir açılış yapıyor.

Daha sonra, gene yoğun ve egzotik kıvamda çiçek notaları ve tatlımsı kuş üzümü notaları geliyor. Burası çiçeksi ve meyveli bir katman olmuş. Karanlık ve şifalı bir karışım olduğunu söylemek gerekir. Açılış ve orta notalar birbirinin içine geçmiş. Bu geçişlerde herhangi bir aşırılık ve rahatsız edici ayrıntı yok. Yumuşak, dengeli ve ayarlı.

Değerli ağaçlar, tuzlu bir kehribar ve yumuşak tütsü notaları ile parfüm derinlik ve konfor çizgisine ulaşıyor. Sıcak, baskın ve şehvetli bir yorum söz konusu. Burada kalite hissi ve kalıcılık değerleri çok yükseliyor. Hafif bir tatlılık da var. Odunsu yumuşak notalar kontrolü ele alıyor. Tütsü teması da kendini hafiften hissettiriyor. Kokunun tenden ayrılışı tütsü ve yumuşak odunsu- ağaçsı notalar ile gerçekleşmekte.

Kısaca değerlendirirsek,  koku düzleminde,  baharatlar ile desteklenmiş odunsu notalar- yoğun ve oryantal çiçek notaları- tütsü esintileri biçiminde genel izlenim sunmakta. Yalnız şunu ilave edelim= Baharatlar sıcak ve tatlımsı, odun/ ağaç notaları da yumuşak ve serin rayihalar yaymaktadır. Zaten, parfümün genelinde tatlımsı- fresh bir tonlamadan bahsedebiliriz. Bu tatlılık bayık ve rahatsız edici değil. Hoş, sevimli, taze bir tatlılık.

Parfüm tene oturdukça güzelleşiyor. Baharatlar, odunlar, tütsü ve ağaç temaları ve egzotik çiçekler ile karanlık, şifalı, derin ve mistik bir harmanla karşılaşıyoruz. Günümüzün modern parfümlerine atıf yapar şekilde tatlımsı- fresh bir yapısı var. Ne var ki, harmanı şifalı otların, Mısır çarşısında satılan baharatların rayihasını da vermekte. Parfüm markalarının son yıllarda böyle '' Doğulu '' esintiler taşıyan parfümler üretmesini ilgiyle izliyorum.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


























27 Temmuz 2014 Pazar

Doğu' nun İhtişamı : Mancera- Gold Intensitive Aoud EDP / 2008




















doğu etkili parfüm




Mancera parfümlerinde kullanılan malzemenin özelliği nedir ?




Öd ağacı, saf gül yağı, tütsü ve paçuli gibi Arap ve Orta Doğu coğrafyasının geleneksel koku üretiminde kullanılan bileşenler Mancera parfümlerinin ana temasıdır. Bu koku bileşenlerinin öz yağlarının damıtılması çok pahalıya gelen bir iştir. Bunlar değerli, lüks, az bulunan rafine kokulardır.




Mancera- Gold Intensitive Aoud parfümünü tanıtır mısınız ?




Markanın '' Arap Seyahati Serîsi '' parfümlerinden biridir. Oryantal- çiçek bazlıdır. Narenciye, baharat, gül, misk ve odunsu katman gibi doneleri bulunuyor.

Üst= Limon, su notaları,

Orta= Gül, sardunya, safran, tik ağacı, gayakum (öd) ağacı,

Alt= Değerli ağaçlar, ambergis, beyaz misk.

Ferah ve yumuşak turunçgil ve su notasıyla açılmakta. Sonra yoğun çiçekler ve ağaçsı notalar geliyor. Burada sardunya, safran ve öd ağacı baskınlaşmış. Çok hafif de gül alınıyor. Kapanış da amber ve miskin kontrolü altında tütsülü ağaç notalarıyla gerçekleşmekte ki, öd ağacı da zaten amber- misk rayihasına destek vermekte.

Koku düzlemi= Turunçgil, yoğun çiçekler, öd ağacı, amber- misk/ tütsülü ağaçlar.

Derinlik ve konfor noktası= Öd ağacı, amber- misk, tütsülü ağaç rayihaları.

Açılıştaki turunçgiller hemen geri çekiliyor. Gül arka planda kalıyor. Daha ziyade öd ağacı- odun temeline dayanan notalar parfümü forse etmekte. Baştan sona yoğun tatlılık var. Bu nedenle de feminen bir yönü de görülüyor. Ne var ki, uniseks kullanıma daha yatkın bir hissiyat vermekte. Kalıcılık ve kalite şüphesiz öd ağacı- tütsü rayihaları- odunlar- amber katmanında lüks ve gösterişten nüanslar vermekle yükselmiş. En çok bu bölümü beğendim. Diğer notalar ise yardımcı oyuncu gibi konumlanmış. Fazla baskın değiller. Amber ve misk yumuşak ve kremsi tonlama yapıyor ve biraz da baharat tandansı var.  Öd ağacı- tütsü olayına bakarsak, kadifemsi- yumuşak hissiyat söz konusudur.



Parfüm rafine ve dolgun harman veriyor. Rahatsız edici bir şey yok. Her mevsim kullanılır düşüncesindeyim. Yaz mevsimine göre doz ayarlaması yapmak gerekir. Tenimde kalıcılığı ise 1,5 gün sürdü. Tazelemeye gerek yok.



Bu parfüm size neyi hatırlatıyor ?





Doğu' nun uzak, egzotik, pek bilinmeyen ülkelerine bir seyahati akla getirmekte. Hindistan sokaklarında kaybolmuşken, yolunuzun seyyar baharat satıcılarının olduğu bir pazar yerine çıkması sürpriz olur... Ya da çöldeki  bir vahada, bedevîlerin sizi dinlenmeye davet etmesi ve nereden bulunduysa artık, güllü- baharatlı bir şerbet ikram etmesi; şerbeti yudumlayarak hararet ve susuzluğunuzu gidermeniz aklıma geliyor. Etrafta egzotik ağaçlar ve tütsü esintileri varmış...

Osmanlı dönemi bedestenlerini bilirsiniz... Osmanlı- Türk şehir dokusu içerisinde, bedestenler  önemli bir yere sahipti. Ticaret bölgesinin çarşı içindeki merkezi olan bedestenlerde değerli mallar saklanıp satılırdı.




Ağır, pahalı, kıymetli kumaş ve bezlerin satıldığı çarşılara bedesten denir. Daha sonra antika, mücevher ve silahlar da burada satılmıştır.

 Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Temmuz 2014 Cuma

Arap Oryantalizmi : Mancera- Black Intensitive Aoud EDP / 2008




















arap etkili parfüm




Mancera markasıyla ilgili ne söylersiniz ?




Fransa merkezli bu parfüm firmasını Pierre Mancera kurar. Paris' teki Place Vendome' da ilk lüks butiğini açar.

                                            

Mancera- Black Intensitive Aoud parfümünü Oryantalizm akımıyla ilişkilendirdiniz. Neden ?

                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Önce, Oryantalizm' i biraz konuşalım... Kelime anlamıyla, ''şakiyatçılık- doğuculuk'' demektir. Yakın ve Uzak Doğu toplumlarının kültür, dil ve halk geleneklerini inceleyen Batı kökenli ve Batı merkezli araştırma alanıdır. Aydınlanma Çağı sonrası, Batılılar. Doğu halkları ve kültürüne dışarıdan ötekileştirici, dışlayıcı, önyargılı biçimde yaklaşmışlardır. Edward Said, Bernard Lewis, Voltaire, Karl Marx, William Jones, James Mill vb. bu akımın önemli düşünürleridir. Örneğin, Voltaire, Doğu kültürünün Hıristiyan Batı' dan üstün olduğunu ve dinî hoşgörü ve bilgeliğin Doğu' dan dünyaya yayıldığını söyler. William Jones ise, Doğu ve Batı kültürlerinin Hint- Avrupa dil ailesi çerçevesinde birbiriyle kaynaştığı görüşündedir.






Bu bağlamda Budizm, Hinduizm, Zerdüştlük ve İslamiyet ''Doğu Araştırmaları'' disiplini altında araştırılmıştır. Oryantalizm, Batı sanatı ve edebiyatında da etkili oldu. Ne var ki, Doğu toplumları genellikle durağan, değişmez, yozlaşmış olmakla suçlandı. Doğu dinlerinin hurafelerle dolu olduğu ve Doğu' da despot bir yönetim anlayışının geçerli olduğu iddia edildi.

Batıların Doğu kültürlerine merak ve ilgisinin ilginç bir yansıması da, Doğu kültürüne atıf yapan parfümlerin üretilmeye başlanması olmuştur.



Mancera- Black Intensitive Aoud parfümünü kısaca yorumlar mısınız ?





Markanın ''Arap Seyahati'' serîsinden olan bu parfüm, oryantal- ağaçsı kategoriye sokulmuş. Uniseks kullanım opsiyonu var. Harmanı şöyle=




Üst- şeftali, karanfil, çili biberi;

Orta- gül, şeker, yasemin, menekşe, safran;

Alt- öd ağacı, sedir ağacı, sandal ağacı, gurjan balzamı.

Genelde tatlımsı, yumuşak ve sıcak reçineli tonlar var. Açılışta şeftali, karanfil ve çili biberi ile meyveli tonların egemen olduğunu görmekteyiz. Buruk bir şeftali var. Çili biberi de, mağazadaki satış danışmanından aldığım bilgiye göre; başlangıçta karışık meyve tadı veriyormuş. Öd ağacı burada yoğun tonda kullanılmış. Bu tatlı, meyveli ve sıcak açılışı beğendim. Sonra tatlılık devam etmekte= Gül- şeker- sandal ağacı- öd ağacı- balzam ekseninde tatlılık zirveye varmakta. Aralarda safran ve menekşe burukluk; yasemin de hafif pudra nüansı veriyor. Sonra da meyveli ve hafif baharatlı tonlar gelmekte= Şeftali, öd ağacı bu etkiyi yapıyor.




Koku düzlemine bakalım= Genelde meyveli tonlar, tatlımsı çiçek- ağaç kombinasyonu, pudralı çiçekler, meyveli / baharatlı tonlar şeklinde ifadeye koyabileceğimiz lüks, gösterişli ve kompleks bir katman burada söz konusudur. Bu notalar tamamen iç içe algılanmakta. Etkisi ise yumuşak, yoğun, pudralı ve kremsi tonlamalar biçimine evrilmiş.

Derinlik ve konfor noktasına yönelelim= Şeftali- şeker- karanfil- menekşe- safran- yasemin çizgisini takip etmek üzere, genelde yoğun tatlılık ve biraz burukluk içeren meyveli/ çiçeksi katmandır. Bu da, alışılmışın dışında bir yorum ve parfüm diline işaret ediyor= Parfüm kuruyup tene oturduğu zaman, demek ki, üst ve orta notalar koku hissiyatını forse etmektedir. Evet, bu yönüyle hem kompleks, hem de ilginç bir parfüm... Ağaç notaları ise, üst- orta katmanın içinde erimiş. Yani, bir aşamadan sonra söz sahibi olamıyor. Baharatlı hissiyat da bu çizgide halen faal olmaya devam ediyor.

Bu kadar yoğun ve kompleks katmanlı koku bileşenleri elbette kalıcı ve kuvvetli vurgular yapacaktır. Tenimde kalış süresi, hafif ve tatlı tatlı esintilerle 2 günü buldu. Sandal ağacı- öd ağacı- reçine sentezi bunda etkilidir. Kuvvetli, canlı, vurucu bir harmanı bulunuyor. Sonraları yumuşak esintiler egemen oluyor. Dolgun, rafine, temiz bir parfüm olmuş. Aslında her mevsim gider.






Bu parfüm sizin için ne ifade ediyor ?




İspanya' nın Granada (Gırnata) kentinde, İslam mimarîsinin en güzel eserlerinden, El Hamra Sarayı bulunur. Bu saray, 1232 yılında, Sultan 1. Muhammed tarafından yaptırılmıştır. 1. Muhammed, Arap Ben-î Ahmer Devleti' nin ( Gırnata Emirliği ) kurucusudur. El Hamra; Arapça ''hamr- şarap'' tan gelir. El Hamra Sarayı, UNESCO' nun Dünya Kültür Mirası listesindedir. Bu saray, sonraki dönemlerde yapılan ilavelerle genişletilmiştir. İspanya tekrar Hıristiyanların eline geçince, uzun süre bakımsız kalmış ve dilencilerin, sarhoşların mekânı olmuş. Ancak, son yıllarda İspanyol hükümeti, bu sarayı aslına uygun olarak restore ettirmiştir.




El Hamra Sarayı, 1001 Gece Masalları' nın büyülü ve sofistike ortamını sunar... Süslemeleri, mimarîsi, doğal çevreye uyumu, çok çeşitli yapılardan oluşan karmaşık düzeni ile önemlidir.

Birbiriyle bağlantılı çok sayıda odalar ve salonlar, bu mekânların arasında yer alan avlular, yeşil alanlar, bahçe düzenlemeleri, fıskiyeli havuzlar, çeşmeler ve bu bölümlerin arasındaki geçiş sistemleri ile göz kamaştırıcı bir şaheserdir.





Doğu dünyasının ihtişam ve debdebesi, Avrupa' nın en ucuna, Atlas Okyanusu' na değin taşınmıştır. Müslüman mimar ve sanatçılar, El Hamra ile o zamana kadarki ustalıklarının zirvesine çıkmışlar ve bir İslam başyapıtı meydana getirmişlerdir.

Bu saraydaki günlük hayat, yemek kültürü, kabul törenleri gibi olguları da düşünürseniz, Mancera parfümleri az çok anlaşılır...

Arap, Orta Doğu ve Asya sentezi ve yorum dünyası gözlerinizi kamaştırıyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Davidoff- Adventure Homme EDT / 2008




























İsviçreli Davidoff, aslen tütün ürünleri üreten bir firmadır. Deri, aksesuar ve parfüm ürün gamları da bulunuyor.

Aromatik- baharatlı kategoriye sokulmuş bir parfüm olan Davidoff -Adventure Homme. üst notada mandalina, bergamot, mate yaprakları, karabiber; ortada siyah susam, yenibahar; alt notada misk notalarını vermekte. Baharatlı, bitkisel bir parfüm olmuş.

Açılış taze ve ferah narenciye kokularıyla başlıyor. Mate yaprağından dolayı yeşilimsi bir tonlama var. Karabiber ve yenibahar ( kırmızı biber ) ise yoğun ve buruk aromasıyla kokuyu acılaştırıyor ve bu bölgeye kalıcılık sağlıyor. Bu nedenle değişik bir yorum denebilir. Ortalarda, meyvemsi aroma koku karakterine tatlımsı rayihalar katmakta. Susam notası az da olsa alınıyor. Ve misk... Sıcak, tatlı, yumuşak bir bitiş. Meyvemsi aromayla bütünleşmiş, hafiften de baharatlı notalar ( yenibahar ) hissediliyor.

Tenden ayrılışı baharat- meyvemsi tonlar- misk şeklinde oluyor. En çok beğendiğim katman da işte bu bölümdür. Kalıcı, baskın, yumuşak, ferah bir yorumdan bahsedilebilir. Fark edilirlik de var.

Harman yeterli kalitededir. Kalıcılık değerleri ortalama= Günün üçte birlik bölümünde etkilidir. Yaz sezonunda bile rahatsız olmadan kullanılabilecek bir parfüm olmuş. Günlük kullanım ve sosyal faaliyet için düşünülebilir. Terlemiş bir tene sıkılırsa, baharatlı vurgular biraz rahatsız edebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Frederic Malle- Dans Tes Bras Extrait De Parfum / 2008



























Ünlü Fransız parfüm markası Frederic Malle' in parfümlerini incelemeye devam ediyoruz. Bu kez konumuz Frederic Malle- Dans Tes Bras isimli koku olacak.

Genel anlamda kadınsı bir parfümdür. Sade ve basit bir harmanı vardır. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir. Maurice Roucel tarafından tasarlandığı biliniyor.

Kediotu, yasemin, odunsu nüanslar, paçuli, çam iğneleri, kaşmir ağacı, sandal ağacı, misk, tütsü ve mor yaprak olarak bazı notalar verilmiş.

Soğuk / serin ve sabunsu çiçeksi notaları başlangıçta hissettim. Ve menekşe, kediotu yasemin olarak tahmin ettim. Büyük ölçüde tuzlu, hafif, bitkisel notalar ise sonrasında algılanan şeylerdir. Kadınsı çiçekleri paçuli ve çam esintileri takip etti. Tozlu- topraksı, iğneli rayihalar bundan böyle egemen olacaktır. Odunsu biçimler ortalardan itibaren baskınlaşıyor. Bitkisel nüanslar ise araya karışmış. Parfüm, sandal ağacı, amber ve tütsü ile kapanışa doğru gitmekte. Elbette sonlarda bariz bir yumuşama, tatlılık ve kremsilik vardır. Amber ve tütsüden dolayı hafif baharatımsı tarafı vardır.

Bu özellikleriyle akşam, sonbahar- kış, soğuk havalar gibi zaman dilimlerinde kullanılabilecektir. Fazla bir kalıcılığı yok. Tene oturup güzelleşir. İlk başta fark edilirliği yoğundur. Davet, kokteyl, ofis ortamı için uygun olur. Bir dengesizlik ve aşırılık göstermez. Tozlu vurgulara rağmen temiz ve rafine notalar takdir edilir. Bitkisel ve ağaçsı bazlarla güven, huzur ve sakinlik veriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Guerlain- Guerlain Homme EDT / 2008























Fransız parfüm markası Guerlain' ın yaz sezonu kokularından birini inceliyoruz. Guerlain- Guerlain Homme- turunçgil, aromatik otlar, odunlar, yeşil bitkilerle kombine edilmiş. Tatlı, yumuşak, ekşimsi / buruk esintiler yapar. Aromatik- odunsu gruba sokulmuş.

Notaları= Misket limonu, nane, bergamot, sedir ağacı, vetiver, mojito, rom, sardunya.

Guerlain- Guerlain Homme- isimli kokunun naneli- misket limonlu açılışı var. Notalarda turunçgil olarak kireç adında bir aroma geçiyor. Herhalde misket limonudur. Misket limonu açılışta baskındır. Ferah, ekşimsi ve biraz buruk bir açılış var. Sonra içki teması ( rom ) ve yumuşak çiçekler ( sardunya, menekşe ) var. Nane- misket limonlu etki sürüyor. Ve sonda yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı tandanslı ) alınıyor. Düz çizgide ilerleyen bir kokusu var.

Genelde tatlılık var. Notalar dengeli ve uyumludur. Rahatsız edici bir şey olmamış. Dozaj konusunda serbestlik tanıyor. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor.

Guerlain- Guerlain Homme- yaz mevsimine uygun, günlük kullanıma yönelik, fazla beklentiye girmeden kullanılabilecek hoş bir parfüm olmuş. Kolonya tarzına yakındır. Tende fark edilirliği ve kalıcılığı kaliteli bir kolonya havasında, hafif esintilerle oluyor. Kalıcılık ise, böyle bir kokuya göre başarılıdır. Tene yakın durmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


17 Temmuz 2014 Perşembe

Memo- Jannat EDP / 2008



























Memo Fransız parfüm firmasıdır. Memo Jannat ( cennet ) adlı kokuyu incelemek istiyorum. Aromatik bitkiler, beyaz çiçekler, turunçgiller bu parfümü şekillendiriyor ve büyük ölçüde Akdeniz etkileri veriyor. Dengeli bir tatlılık, doğal ve akışkan notalar, fresh bir tarz dikkat çekmekte. Çiçeksi kategoride ele alınmış.

Bergamot, limon, turunç yaprağı yağı, mandalina, frangipani çiçeği, portakal çiçeği, tonka fasülyesi, misk, adaçayı, işaret çiçeği (?) olarak açıklanan notaları bulunmakta.

Portakal çiçeği- narenciye tandansıyla başlıyor ve küçük değişimler dışında sonuna kadar öyle gidiyor. Modern bir parfüm... Dengeli, sade, basit, sürprizi olmayan bir kokusu var. Temiz ve akışkan aromalar beğenilmekte. Notalar kaynaşmış halde alınıyor. Tene çok çabuk oturuyor. Tene yerleştikten sonra notaları değerlendiriyoruz. Turunçgil harmanı içinde her şey net ve kesin olarak anlaşılmakta. Bergamot ve mandalina öne çıkmakta. Turunçgil takviyeli çiçeklerle devam ediyor. Beyaz, yumuşak ve kremsi çiçekler var. Yasemin, zambak diye tahmin ettim. Kapanışı da yumuşak bir misk notası yapmakta...

Bu parfümün önemi modern bir Akdeniz parfümü esintileri vermesidir. Bu yönüyle herkesin beğenisine hitap edebilir.

Her mevsim, her sosyal faaliyet ve günün her saati için idealdir ve bolca sıkılabilir. Kadın- erkek kullanımına uyar. Tende bayağı uzun kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Bir güne yakın durur. Aromatik hissiyat parfümü domine eder. Tam bir ten kokusudur. Tene yerleşir ve güzel kokar.

Koku- 5 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Temmuz 2014 Salı

Jo Malone- Dark Amber & Ginger Lily Cologne Intense / 2008



























İngiliz kozmetik şirketi Jo Malone, ABD' li Estêe Lauder grubunun bünyesindedir. Jo Malone- Dark Amber & Ginger Lily isimli parfümü tanıtacağım. Koyu amber ve zencefil / zambak... Sıcak, tatlımsı ve yoğun bir kokudur. Odunsu, çiçeksi ve baharatlı notaları var. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmiş.

Üst- kakule, zencefil, pembe biber;

Orta- yasemin, orkide, nilüfer, gül;

Alt- deri, sandal ağacı, tütsü, paçuli, amber.

Koyu ve sofistike amber teması her şeyi belirliyor. Dumanlı, balzamik ve reçineli yapısal düzen içinde, aromalar akışkan ve yoğun olmaktadır. Genel anlamda, Giorgio Armani Prive- Ambre Soie esintileri sunar.

Tatlı baharatlı zencefil ile açılışı yaptığını söyleyebiliriz. Başlangıç böyle toparlanıyor. Güzel, lüks ve ihtişamlı bir açılış olmuş. Günümüz modern- tatlı baharat kokularına atıf yapılmış. Hatta açılışta karabibervarî bir hava yaratılmış. Biberli- pütürlü baharatlar mevcuttur.

Sonrasında koku karakteri oryantal tarza yönelmiş. Baharatlar, yumuşak beyaz çiçeklerle harmanlanmaktadır. Güçlü ve kalıcı esintiler başlarken, tene yerleşiyor ve güzelleşiyor. Beyaz çiçeklerden gül, yasemin, zambak ve orkideyi seçtim.

Kapanışta odunsu ve derimsi nüanslar belirginleşiyor. Deri, odunsu amber ve tütsüyle tenden ayrılıyor. Koyu ve sofistike bir deri bulunuyor. Amber tatlı ve kremsi olmuş. Sıcak ve kuru odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli ) var.

Tende kalış süresi uzun oluyor= 24 saati geçmektedir. Fark edilir yönü beğeniliyor. Zencefil merkezli zambak/ gül notalarıyla tende kuruma ve fark edilme başlar. Genelde bir tatlılık vardır. Notalarda sadece deri ve paçulide biraz yapaylık hissettim. Bunun haricinde pek bir sorun yok.

Koku düzleminde baharatlı zencefil, beyaz çiçekler, odunsu amber, deri ve tütsü bulunuyor. Gidişat ise baharat, oryantal ve odunsu notalar şeklinde olmakta. Ortalardan itibaren iyice oryantal bir karaktere evrilmekte.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlı zencefil, gül, zambak, amber ve tütsü mevcuttur. En çok bu çizgiyi beğendim. Kaliteli, kalıcı ve güzel notalar olmuş.

Arap etkisinden ziyade, Doğulu tandanslar veriyor. Baharatlı oryantal çiçekler bu tezimizi destekler niteliktedir. Son kısımda deri ve paçulide sıkıntı var, dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış kullanımına uyar. Günlük yaşamda kullanılabilir. Ancak, öğleden sonra ve akşam için düşünülmelidir. Davet ve kokteyllerde deneyebilirsiniz. Kapanış aromaları, günlük parfüm kullanıcısına ağır gelecektir. Koleksiyonunuzda bulunması icap eden değerli kokulardan biridir. Notalar gayet akışkan olduğundan, tenime çabuk yerleşti.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Temmuz 2014 Pazar

Estêe Lauder- Sensuous EDP / 2008



























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bu markanın bayan kokularından, Estêe Lauder- Sensuous isimli parfümü incelemeye sıra geldi. Tatlı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, narenciye vurguları, bal, amber ve odunsu notalar koku karakterinde önemlidir. Oryantal- odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- yasemin, manolya, zambak,

Orta- amber, odunsu notalar, ylang ylang,

Alt- sandal ağacı, mandalina, karabiber, bal.

Estêe Lauder- Sensuous ( Duyumsal ) isimli parfüm ferah ve biraz kremsi yapıdaki turunçgilli çiçeksi notalarla başlıyor. Mandalina, yasemin, ylang ylang, frezya ve manolya olabilir. Devamında bal aroması tatlılığı yükseltiyor. Orta bölümde mandalinalı amber yer alıyor. Sonda ise çok güzel ve lüks bir tütsülü sandal ağacını göreceğiz. Böylece tenden ayrılıyor.

Estêe Lauder- Sensuous- bütün aromalarda bir şekilde tatlılık barındırıyor. Tatlılık, ortalara doğru yükselse de rahatsız etmiyor. Nota geçişleri uyumlu ve başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Parfümün kremsi- turunçgilli yapısı, son bölüm hariç diğer bütün katmanlarda egemendir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında kalıcılık yapıyor. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Temmuz 2014 Cuma

Azzaro- Twin For Men EDT / 2008


 


























Fransız moda markası Azzaro, yaz mevsimde kullanılabilecek, hafif, ferah bir parfüm üretmiş= Azzaro Twin... Aromatik- odunsu gruptadır ve turunçgil, meyve, hafif baharat esanslarını barındırır. Notaları da bergamot, elma, mandalina, badem, paçuli, sandal ağacı, muskat ve gül ağacı olarak açıklanıyor.

Canlı ve ferah turunçgillerle yapılan açılışı beğendim. Güzel ve modern bir bergamot- mandalina ikilisi var. Biraz asitli ve ekşi yapı göstermekte. Sonrasında çilek benzeri tatlı- meyveli notalar geliyor. Badem aromasını alıyoruz. Hafif odunsu notalar, paçuli ve yumuşak baharatlar ile kapanışı yapmakta. Ben, baharatlı kısımda daha çok hindistancevizi rayihaları hissettim. 

Sade ve basit bir harmanı var. Dengeli bir tatlılık mevcuttur. Rafine ve akışkan aromalar var. Fark edilirliği zayıf kalmakta. Tende kalış süresi 5- 6 saat kadardır. Ama kokusu kalitelidir. Günlük kullanımda kolonya tarzına yakındır. Benzerlerine piyasada çok rastlanacak bir koku olmuş. Tene yakın duruyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ajmal- Shadow Amor Pour Femme EDP / 2008



























Ajmal- Birleşik Arap Emirlikleri parfüm markasıdır.

Geleneksel Arap parfümlerinin yanında, günümüze özgü modern parfümler de üretiyor.

Tütsü, mür yağı, öd ağacı, misk yağı , gül safran, paçuli, pudralı çiçekler, narenciye, aromatik otlar- Ajmal markasının parfümlerinde harmanlanıyor.

Ajmal- Shadow Amor Pour Femme- değerlendirme konusu seçilmiştir. Meyve, çiçek, bitki, yumuşak baharat ve odunsu notalar barındırıyor. Biraz şekerli bir tatlılığı var. Ama rahatsız etmiyor. Meyveli- çiçeksi grupta bulunmakta. Kremsi, yumuşak ve tozlu yapısı var.

Shadow= Gölge.

Ajmal- Shadow Amor Pour Femme için frezya, tatlı portakal, elma, egzotik meyveler, vanilya, misk, sedir ağacı ve sandal ağacı notaları verilmiş. Sade, basit ve gösterişsiz bir kokusu var. Harmanı dolgun ve detaylıdır.

Açılışta tatlı meyveler yoğundur. Aromatik otlar bunu destekliyor. Elma, mandalina, portakal seçkisi var. Sucul bitkiler ( defne, tarhun ) var. Sonrasında frezya, portakal çiçeği, gül ve yasemin gibi kremsi- yumuşak beyaz çiçekler gelmekte. Hafifçe biber tonları alınmakta. Son bölümde, vanilya tatlılığı arttırıyor. Yumuşak misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) kapanışı yapar...

Ajmal- Shadow Amor Pour Femme- çiçek ve meyvelerin yoğun olduğu bir parfümdür. Diğer notalar yardımcı elemandır. Notalar harman halindedir, kaynaşmıştır. Sondaki şekerli tatlılığa rağmen, nota geçişleri başarılıdır. Yoğun ve güçlü aromasından ötürü, günlük kullanımda pek de tazeleme gerektirmeyebilir.

Fark edilirliği her daim yoğun olmakla, tene yakın kalıyor. Akışkanlık yavaştır. Aromalar tene yavaşça yerleşir. Kalıcılığı, çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın oluyor. Sonbahar- kış döneminde daha iyi performansı olacaktır. Gene de her mevsim kullanılır. Genel beğeniye yöneliktir.

Ajmal- Shadow Amor Pour Femme- tenime olca uygulayabileceğim bir parfüm oldu. Canlı, pozitif ve enerjik bir aroması var. Gece gezmeleri, davet ve kokteyller için uygundur. İş yeri ortamında hafif bir dozaj yeter.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

8 Temmuz 2014 Salı

Ajmal- Ghala EDP / 2008



























Ajmal- Dubai merkezli Birleşik Arap Emirlikleri niş parfüm markasıdır. Ülkemizde ürünleri tanıtım amacıyla, uygun fiyatlar satılıyor. Kozmetik ürünleri de ( el ve vücut bakımı, masaj yağı, banyo yağları ) tasarlıyor.

Ajmal- Ghala isimli parfüm, esasında  amber temalıdır. Bu kokuyla ilgili kısa bir yorum yapacağız.

Sıcak, tozlu, mumsu, tatlı ve yumuşak esintiler yapıyor. Baharatlar, turunçgiller, ağaç notaları barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde yer almakta. Sade, basit ve minimalist bir koku formu vardır.

Ajmal- Ghala için, sandal ağacı, sedir ağacı, amber, karanfil, zencefil, kakule gibi notalar açıklanmış.

Ajmal- Ghala- modern tatlı turunçgiller, Doğulu amber ve baharatlar ve sofistike ahşap tandansları veren odunsu notalarla şatafatlı, debdebeli ve zengin bir harman sunmakta ve yüksek düzeyde bir beğeni ve takdir hissiyatına yönelmektedir.

Başlangıç faslında, asitli ve enerjik mandalina ve portakal tahminleri yaptım. Sonra yumuşak ve kremsi bir amber- misk, turunçgillere katılmakta. Parfüm hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor. Koyu ve kaliteli bir amber ve sandal ağacı takdir ediliyor. Bununla aynı zaman zarfında, yumuşak ve tatlımsı baharatlara geçiliyor. Karabiber ve zencefil olarak tahmin ediyoruz. Baharatlı amber formu takdir edilmekte. Aromatik otların yardımcı eleman olduğunu görüyoruz. Ajmal- Ghala- son bölümde ahşapsı notalar ve odunsu amber yapısında bulunmakta. Sedir ağacı, paçuli gibi tozlu odunsu notalar anlaşılmakta.

Ajmal- Ghala- dolgun ve yoğun bir harmana sahiptir. Buna rağmen yapaylık ve sentetiklik vermiyor. Rahatsız edici ayrıntılar yoktur. Notalar iç içe geçmiştir ve uyumludur. Dengeli bir tatlılık vardır. Doğulu / Asyalı amber temalı parfümlerin gayet sade ve özetlenmiş örneklerinden biridir. Çünkü amber temasının, ağaç ve baharatlarla bu denli başarılı harmanlandığı pek görülmez...

Koku düzlemi baskın mandalina, amber, sandal ağacı, biberli baharatlar, ahşapsı notalar ve amber olarak şekillenmekte. Koku formu çok değişmez. Notalar harman halindedir. Doğal, ferah ve huzur verici aromaları vardır.

Derinlik ve konfor noktası mandalinalı amber, baharatlı amber, odunsu amber ve ahşapsı notalar olarak özetlenebilir. Kalıcı, güçlü ve kaliteli bir aroma bütünlüğü vardır. Odunsu notalardan sedir ağacı, ahşapsı tarzdadır. Sandal ağacı yapışkan ve mumsu olmuş. Paçuli ise tozludur.

Ajmal- Ghala- dengeli sıkılırsa, günlük kullanımda kendine yer bulacaktır. Öğleden sonra- akşam, soğuk havalar, serin yaz akşamları ve sonbahar- kış mevsimi için idealdir. Açık hava davetleri, kokteyller ve gece gezmeleri için düşünülebilir. Üç- dört kere fıslatmak yeterli olur.

Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı iki günü geçmekte. Fark edilirlik ilk sıkışta yoğundur. Devamında tene yerleşir ve sakinleşir. Ten kokusu gibi davranır. Genel beğeniye uymayabilir. Parfüm konusunda tecrübeli olanlar, beğeniyle kullanacaklardır.

Ajmal- Ghala- gayet uygun bir fiyatla temin edilebilir ve koleksiyonluk bir değer taşımaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



7 Temmuz 2014 Pazartesi

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk Gazelle ( Black Musk ) EDP



























Kaynaklarda Black Musk olarak geçen Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk ( Geyik Miski ) parfümünü değerlendirmek yerinde olacaktır. Koyu, yapışkan, mumsu, tutkalımsı bir yapısı vardır. Neredeyse hiç tatlılık barındırmadığını söylemek abartı olmaz. Dedelerimizin kullandığı hacı yağlarına benziyor. Ancak gene de, kaliteli ağaç ve ahşap notalarıyla önemlidir.

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk- kokusu çok değişmeyen, sürpriz yapmayan bir parfümdür. Aromaları sade ve basit olmakla birlikte zengin ve dolgundur. Oryantal- baharatlı / deri grubunda yer alabilir. Parfümün genelinde hayvansal misk kullanımı yoğundur. Odunsu notalar, öd ağacı ve deri teması, baharatlar ön planda bulunacaktır. Kirli, tozlu, ağır tonlamalar mevcuttur. Yoğun öd ağacı, deri ve hayvansal miskten dolayı, her daim sentetik ve yapaylık görülür. Bunun özel bir tercih olduğu görüşündeyiz. Çünkü, yalnız Araplar ve Kuzey Afrika insanları kullansın diye, üretilmiş bir koku izlenimi veriyor. Bizim ülkemizden de bu tip kokulara merakı olanlar kullanabilir.

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk- tene hemen yapışıyor ve yıkanmadıktan sonra da çıkmama eğilimi gösteriyor. Keskin ve yağlı bir öd ağacı, deri, misk yağı ile hemen tene yerleşmekte. Buna tozlu ve sıcak karanfil ve tarçın katılıyor. Aynı dönemde odunsu notalar devreye giriyor. Kuru ve tozlu paçuli ve sedir ağacı önemlidir. İkinci sırada vetiver gelir. Sardunya gibi baharatlı çiçekler ve tütsü ile iyice tene yapışmakta. Reçineler (  laden otu ) olabilir. Ahşap notaları, koyu amber, vanilya ve huş ağacı ( deri benzeri- ama ferah olan ) en son seçebildiğimiz aromalar oldu. Gayet sıcak ve yağlı bir parfümdür.

Aslında bu parfümün özeti= Hayvansal misk, deri, öd ağacı ve amber olabilir. Diğerleri zaten yardımcı elemandır. Günlük kullanıma uymaz. Tene çok uygulanmaması gerekir. Sonbahar- kış dönemi, akşam vakti, soğuk havalar vb. kullanım için uygun zamanlardır. Kalıcılığı fark edilirliği malum... Kalabalık yerde sıkılmaz. Kendinize yontacağınız koleksiyonluk bir kokudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


6 Temmuz 2014 Pazar

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose EDP


 

 























Abdul Samad Al Qurashi- Suudî Arabistan kraliyet parfüm markasıdır. Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose ( Taif Gülü ) isimli parfüm, konumuz olarak seçildi. Kısa bir yorum olacak. Gül teması, çiçek buketi, meyve karışımı, amber gibi koku nüansları vermekte. Tatlı, kremsi, yumuşak ve tozlu rayihalar salıyor. Meyveli- çiçeksi / misk grubuna dahil edilebilir.

Üst- Taif gülü, çiçek buketi, sardunya, meyve karışımı, yasemin,

Orta- gül, menekşe, Taif gülü, iris, aldehitler,

Alt- misk, Taif gülü, Bulgar gülü, leylak, sümbülteber...

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose- dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar sunuyor. Günlük kullanıma, her mevsime ve her türlü sosyal faaliyete uygundur. Tene özgürce dozajlanabilir. Kalıcılığı bir günü bulmakta. Bunda güçlü ve yoğun çiçek buketi, öd ağacı merkezli odunsu notalar, amber ve sandal ağacı etkilidir. Aynı minvalde de güçlü bir fark edilirlik sağlar. Genel olarak tene oturur ve sahibine dönük fark edilirlik yapar.

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose- gül temalı beyaz çiçek harmanı ve tatlı- tropikal meyvelerle açılmaktadır. Yasemin, frezya, papatya, zambak gibi çiçekleri hissettim. Yumuşak ve kremsi çiçeklere, şeftali, mango, guava, kayısı gibi meyveler destek veriyor. Aralara mandalina, limon, aromatik otlar ( adaçayı ? )serpiştirilmiş. Sonrasında hafif baharatlar ( pembe biber ? ) ve biraz daha pudralı ve tozlu çiçekler sahne aldı. Ama baharatlar çok etkili olmuyor. İris, leylak, sümbülteber, sardunya tahmin edilmekte. Bunlar kapanışa değin etkili oluyor. Son bölümde tatlılık bir miktar artıyor. Vanilya ve yumuşak bir amber sayılabilir. Odunsu notalar burada önemlidir. Kuru ve tozlu bir öd ağacı baskındır. Ve koyu ve kirli bir sandal ağacı düşünülebilir.

Sade, basit ve gösterişsiz notalar algılanır. Doğal, akışkan ve tene hızlıca yerleşen aromalar takdir edilmekte. Temiz ve net hissiyat vermekte. Notalar harman halinde- karışım olarak algılanır. Kaliteli ve güzel bir çalışma olmuş. Günlük kullanımda istenirse, tazeleme yapılabilir. Çünkü, canlı, enerjik ve pozitif bir yapısı vardır. Genel beğeniye de uymaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 


5 Temmuz 2014 Cumartesi

Abdul Samad Al Qurashi- Musk Al Ajeeb EDP



























Dünyaca ünlü Arap niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi, aslında geleneksel Arap kokuları ile günümüzün modern koku biçimini sentezleyen bir parfüm kültürüne sahiptir. Bugün, biraz daha geleneksel tarza yakın bir parfümünü inceleme konusu yapacağız....

Abdul Samad Al Qurashi- Musk Al Ajeeb. Ajeb Miski...

Geleneksel Arap kokuları öd ağacı, safran, paçuli, misk, misk yağı, tütsü, mür yağı ve gül olarak bilinir. Ve bu esanslar genelde koyu ve karanlık baharatlarla harmanlanır...

Abdul Samad Al Qurashi- Musk Al Ajeeb de böyle bir parfüm olarak yaratılmış. Çok yağlı ve yapışkan bir amber ve nispeten yumuşak ve tatlı bir misk bu parfümü domine etmektedir. Yani, karşımızda amber temalı bir parfüm bulunuyor.

Notalarına hiçbir yerde düzenli olarak değinilmemiş. Bu bakımdan tahmin üzerinden gideceğiz.

Abdul Samad Al Qurashi- Musk Al Ajeeb, farklı ve ilginç bir açılış yapmakta= Kirli ve tozlu narenciye esintileri ve yeşil bitkisel notalı başlangıç şöyle formüle edilebilir... Bergamot, kakao, fesleğen, portakal çiçeği ve gülün harmanı... Zaten parfümdeki bütün notaların iç içe geçip, harmanlandığını söylemek yanlış olmaz. Açılışı bu manâda beğendim.

Devamında koyu ve karanlık baharatlı nüanslar geliyor= Belki tarçın, kafur, vanilya, pembe biber... Derin, zengin, detaylı ve egzotik baharatlar orta bölümü domine etmiştir. Yalnız şunu da ekleyelim... Baharatlara gül ve yasemin gibi tatlı, kremsi, yumuşak çiçekler karışmıştır. Parfümün tam kalbinde bir tatlı baharat- yumuşak çiçek şöleni fark edilmekte. Ve bu hissiyat uzun sürüyor ve işin gerçeği, bu baharatlı yapısal düzen çok değişmeden kapanışa kadar devam ediyor...

Kapanışta ise şunlar var= Reçimeli amber, yoğun ve hayvansal bir misk ve odunsu notalar... Odunsu bazlardan öd ağacı, paçuli ve sandal ağacı önemlidir. Buna vetiveri  ilave edebiliriz. Baharatlar ise gene aşağılara değin iner ve etkili olur.

Abdul Samad Al Qurashi- Musk Al Ajeeb için hayvansal misk, öd ağacı, amber ve çiçek gibi koku nüanslarına yer verilmiş. Bence de doğru bir tanımlama... Ben bu parfümü oryantal- baharatlı kategorisine sokabilirim. Parfümün açılışı tozlu ve kirli olmuş. Orta bölümde baharatlar ve çiçeksi notalarla yumuşak, sıcak ve egzotik rayihalar egemendir. Kapanışta da paçuli ve vetiver tozludur. Amber ve öd ağacı ise yağlı ve keskin vurgular yapar.

Koku düzleminde narenciye- kakao, otsu akorlar, çiçeksi ve baharatlı katman, amber- misk teması ve odunsu biçimi görülür. Amber ve misk gerçi, son bölümde devreye giriyor; ama tene yerleşip parfümün uzun süre amber tandansı ile ifade bulmasını sağlıyor. Öd ağacı vurgusu da bu tematik biçime katılıyor. Nota geçişleri başarılı ve akışkandır. Bir zorlanma ve rahatsızlık hissedilmez.

Derinlik ve konfor noktasında çiçek ve baharat harmanı ile amber- misk teması önemli olmaktadır. En beğendiğimiz ve takdir ettiğimiz bölüm budur. Çünkü burada kalıcılık, kalite, lüks ve ihtişam unsurları toplanmaktadır. Ve parfüm tatlı, koyu, ama rafine bir Doğulu amber ve baharatlar parfümüne tahvil etmektedir. Koyu ve karanlık baharatlar bile, bu parfümü keşfedilmeye değer yapıyor...

Bu haliyle çarşı- pazar gezmelerine uygun bir parfüm değil. Ayrıca dengeli sıkmak gerekir- yoksa rahatsız eder. Tenimde kalıcılığı üç güne vardı. Dehşetli bir kalıcılığı var... Tene yapışıyor ve hem sahibine, hem de dışarıya karşı esiyor, fark ediliyor. Elbette böyle bir koku, sonbahar- kışa yönelik olacaktır. Soğuk havalarda ruhsal ve bedensel sıcaklık verecektir. Bu parfümü anlamak ve değerlendirmek, için parfüm konusunda bilgili ve kültürlü olmalısınız. İncelmiş zevkleriniz olmalı... Yoksa sıradan insan anlamaz. İbadet, meditasyon ve ruhsal aydınlanma için, bu parfümün amber, misk, paçuli, gül ve narenciye esintilerinden yararlanılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

4 Temmuz 2014 Cuma

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk ( Musk Al Jism ) EDP


























Arap niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi' nin parfümleri önemlidir. Şimdi de Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk isimli parfümü yorumlayacağım. Anlamı vücut miski demektir. Kaynaklarda Musk Al Jism olarak da geçiyor.

Kremsi, yumuşak, taze, sabunsu rayihalar var. Dengeli bir tatlılık veriyor. Beyaz misk, parfümü domine ettiği için, şurubumsu, yapışkan ve tutkal gibi aromalar egemendir. Temiz, aromatik- fresh ve hafif kokular salmaktadır.

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk isimli kokunun aromaları genelde harman halinde- tek parça algılanmaya müsaittir. Tene çok çabuk oturup yerleşir. Ve beyaz misk aroması tene yapışır... Çiçeksi notalar açılışta baskındır. Gül, yasemin, sardunya, menekşe gibi çiçekler hissettim. Çiçeksi notalar tenden gitmeden, şeftali ve mango tarzında yumuşak tropik meyveler sahne aldı. Daha sonra odunsu bazlar, misk ve öd ağacı bunu takip etti. Ağaçsı- odunsu vurgulardan sandal ağacı ve hafif ve yumuşak öd ağacı algılanabilmektedir. Kapanışta odunsu notalar ve misk baskındır.

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk, tene yerleşme döneminde hafif sabunsu aromalar da veriyor= Menekşe ve sardunya kaynaklı olabilir. Sonlarda bir miktar pudralı tonlar da var... Diğer çiçeksi notalar kremsi, yumuşak beyaz çiçekler tarzındadır.

Sürprizi olmayan bir parfüm... Notalar dengeli ve uyumlu olmuş. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Her mevsim ve her ortamda rahatlıkla kullanılır. Günlük kullanım kokusudur ve çiçeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik gibi değerleri de bu minvalde ele alınmalıdır. Dozaj konusunda serbestsiniz. Günümüzün modern parfümlerine bir örnek teşkil ediyor. Genel beğeniye yöneliktir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Temmuz 2014 Perşembe

Abdul Samad Al Qurashi- Khashab Al- Oud EDP



























1932 yılında kurulan Arap niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi' nin, bugün dünya üzerinde 500' den fazla mağazası vardır. Abdul Samad Al Qurashi' den sonra oğulları bu işi devam ettiriyorlar. Her oğul kendi mağazasını açıyor. Abdul Samad Al Qurashi hakkında ilginç bir bilgi vereyim= Kendine ait bir gemi filosu kurmuş. Bu filo ile okyanusları dolaşıp, denizin altından saf amber çıkarıyormuş. Kendisinden başka hiçbir parfüm firması böyle bir uygulama yapmıyor.

Abdul Samad Al Qurashi Khashab Al- Oud parfümünü yorumlayacağım...

Bu parfüm, oryantal- odunsu kategorisine alınmıştır. Öd ağacı temalıdır. Sıcak, yoğun ve yağlı aromaları var. Fazla bir tatlılık yok. Notaları pek açıklanmamış. Tahmin yürüteceğiz. Abdul Samad Al Qurashi, zaten Arap parfüm sanatının klasik örneklerini veriyor= Öd ağacı teması, tütsü, gül, odunsu notalar...




İlk andaki izlenimim şöyle oldu= Baharatlı öd ağacı ve gül aromasıyla başlamakta. Her daim tütsü de var. Aslında notalar katman halinde, iç içe geçmiş olarak algılanıyor. Öd ağacı ana temadır ve parfümü domine eder. Tek parça koku gibi algılanıyor. Koku çok değişmiyor, genelde düz çizgide ilerliyor. Baharatlı öd ağacı ve tütsüye bir süre sonra odunsu- ahşapsı tonlar eşlik ediyor. Sonrasında baharatlar baskınlaşıyor. Orta katmanda baharat çeşnisinin egemenliği takdir edilmektedir. Kapanış ise, düz bir öd ağacı yağı ile olmaktadır.

Genel durum bu merkezdeyken, biraz ayrıntı verelim= Abdul Samad Al Qurashi- Khashab Al- Oud ölçeğinde, kuru, keskin ve yağlı bir öd- tütsü ortaklığı değerlendiriliyor. Gül notası, kokuya biraz tatlılık katmış. Yalnız baharatlar çok tatlı değil. Belki de öd ağacı ile birlikte kullanıldığı içindir. Odunsu- ağaçsı nüansların içinde bir miktar paçuli olabilir mi ? Bunu da düşünelim...

Abdul Samad Al Qurashi- Khashab Al- Oud' ün, günlük kullanıma uymayacağı kanaâtindeyim. Daha çok özel, koleksiyonluk, konsept parfüm gibi duruyor. Elbette Araplar bu tip kokuları her gün kullanıyorlar. Ama bizim için, günlük kullanımda ağır kaçar... Sonbahar- kış sezonu kokusudur. Tende kalıcılığı bir günü bayağı geçer. Fark edilirlik konusunda, öd yağı efekti diğerlerini solda sıfır bırakır. Tene oturduğunda öd ağacı ve ahşaptan başka bir şey hissedilmez. Soğuk kış günleri ve akşam saatleri için idealdir. Orta katmandan itibaren tene yerleşir ve sonra pek akışkanlık göstermez. Eğer Arap kokularına alışkın değilseniz, rahatsız edebilir. Parfümün oryantal tarza yakınlığı baharat ve gülden kaynaklanabilir. Ancak ben, öd- tütsü- ahşap harmanlı klasik bir Arap parfümü olduğunu söyleyebilirim... Genel bir kalite ve lüks var.

Ankara' da, Eskişehir yolu üzerindeki Kentpark' ta, Abdul Samad Al Qurashi mağazası hizmete girdi. Bu markanın parfümleri oradan incelenebilir...

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 Temmuz 2014 Çarşamba

Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend EDP



























Suudî Arabistan kökenli niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi, Arap kraliyet ailelerine udîhindi temalı kokular üretmektedir. Dünyanın en büyük kişiye özel parfüm tasarım markasıdır.

Bu markanın, Rochas Men tarzındaki parfümünü değerlendireceğiz=  Abdul Samad Al Qurashi Makkah Blend, oryantal grupta gösteriliyor. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, misk, gurme tarzı bu parfümle ilgili donelerdir. İsmi Mekke' den esinlenilmiş.

Thierry Mugler A Men ve Bond No. 9 New Haarlem' de rastladığımız koyu kahve/ kakao- bitter çikolata teması bu parfümde de var. Ayrıca, bu yönüyle Rochas Men' den daha kaliteli ve lüks bir koku olmuş.

Üst= Bergamot, lavanta, aromatik otlar,

Orta= Paçuli, kahve,

Alt= Öd ağacı yağı, misk, vanilya, karamel.

Ekşi ve taze bergamot, tatlı lavanta ve bitkisel notalarla olan açılışı beğendim. Rochas Men etkisi daha başlangıçta belli oluyor. Modern, ferah, güzel bir yorum söz konusudur. Ve Abdul Samad Al Qurashi gibi köklü ve gelenekçi bir markanın yeniliklere açık olduğunu gösteriyor.

Sonra paçuli merkezli odunsu notalar ve kahve/ kakao aromaları gelmekte. Burada koyu kahve- çikolata, hatta karamelli bisküvi biçimlenmesi var. Ortalardan itibaren gurme tarzı kendini gösteriyor. Kapanışta ise, öd ağacı ve yumuşak bir vanilya- misk işbirliği var... Tene oturduğunda amber gibi kokuyor.

Detaylara geçelim= Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend- parfümünde öd ağacı kuru ve gayet yağlıdır. Açılışta turunçgiller keskin ve ferah bir hava veriyor. Aynı biçimde paçuli de keskin ve tozludur. Ancak, karmaşa gibi görünen bu nüanslar insanı rahatsız etmez. Çünkü yumuşak vanilya- misk ve çok güzel ve lüks kahve- kakao vurgusu ile parfüm sevimli ve kabul edilebilir hale geliyor.

Koku düzlemi turunçgiller, aromatik otlar/ lavanta, odunsu notalar, gurme tarzı, öd ağacı ve misk şekline girmiştir. Notalar birbirinin içine geçmiştir. Temiz ve net aromalar var.

Derinlik ve konfor noktası lavanta, paçuli, kahve/ kakao ve misk olarak seçilmektedir. En çok bu bölümü beğendim. Güzel, kalıcı ve kaliteli nüanslar var.

Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend' in, tene oturup güzelleşmesi lavanta, paçuli, gurme tarzı ve öd ağacı aromalarıyla gerçekleşiyor. Tende kalıcılığı bir güne yakındır. Sıkıştan iki saat sonra tene yakın durur. Yaz sıcağına gitmez. Sonbahar- kışa yöneliktir. Eğer yazın sıkılacaksa, akşam saatleri uygundur. Günlük kullanıma izin verir. Davet, kokteyl ve kısa gezintilerde kullanılır. Gene de dengeli sıkılmalıdır. Çünkü, paçuli, öd ağacı gibi keskin aromalar var.

Büyük ölçüde rafine, akışkan ve dengeli harman beğeniliyor. Rochas Men' in kokusuna alışanlar için rahatsız edici olmayacaktır. Güzel tarafı ise, yumuşak, aromatik ve dinamik tarafının daha fazla basın olmasıdır. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ne ki, genel beğeniye uygundur. Aromaların seçimi ana akım markaları hatırlatıyor. Ancak, koku kalitesi olarak niş bir markadan beklenen performansı gösteriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Temmuz 2014 Salı

Abdul Samad Al Qurashi- Safari Extreme EDP


























Abdul Samad Al Qurashi, geleneksel Arap kokularının en şöhretlilerinden biridir. Marka, kurucusuyla aynı ismi taşıyor. Esasında bir aile şirketi olarak 150 yıl önce parfüm üretimine başlamışlar. Öd ve tütsü kokuları üzerinde uzmanlıkları bulunuyor. Gül, mür yağı, safran, zambak gibi geleneksel Arap esanslarını modern yöntemlerle damıtarak, bunların öz yağlarını çıkararak parfümlerinde kullanmaktalar...

Abdul Samad Al Qurashi- Safari Extreme, odunsu- oryantal kategoriye alınabilir. Baharatlar, çiçekler, odunsu notalar ve öd ağacı bu kokunun bileşenleridir. Notaları da şöyle açıklanmaktadır= Çiçeksi notalar, öd ağacı, sandal ağacı, vanilya, baharatlı notalar, ağaçsı notalar...

Başlangıcı kuru ve keskin bir tütsü ve öd ağacı ile olmakta. Bir miktar gül buna eşlik ediyor. Safran benzeri aroma da algıladım. Sonrasında yumuşak ve tatlı baharat çeşnisi gelmekte. Belki tarçın, karabiber vardır... Devamında kremsi ve yumuşak bir sandal ağacı ve amber ile bu tatlılık belirginleşmiş. Odunsu notalarla da kapanış gerçekleşiyor.

Sade ve basit bir parfüm. Yumuşak ve rafine bir parfüm. Lüks ve zengin bir harmanı bulunuyor. Kaliteli malzeme ve işçilik takdir ediliyor. Dengesizlik, aşırılık barındırmıyor. Günümüz modern parfümlerine atıf yapan dengeli bir tatlımsılık mevcuttur. Genel beğeniye hitap etmekte. Yoğun ve güçlü aromalar var= Tütsü, öd ağacı, baharatlar...

Abdul Samad Al Qurashi- Safari Extreme' de, kalıcılık değerleri gayet başarılı olmaktadır. Bir güne yakın, kuvvetli baharat ve öd ağacı esintileri var. Tene yakın duruyor. Günlük kullanıma uyar. Dozaj konusunda sıkıntı olmaz. Akşam gezmeleri, resmî davetler, kokteyller ve ofis içi kullanım gibi geniş bir yelpazede değerlendirilebilir. Sonbahar- kış dönemine yönelik olmakla, serin yaz akşamları da kullanılabilir. Geleneksel Arap parfüm tarzını, tatlı baharatlar ekseninde modernlikle kaynaştırmışlar. Bu bakımdan önemli bir kokudur.

Koku - 5 Kalıcılık - 4




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html