29 Nisan 2023 Cumartesi

Gucci- Bloom Profumo di Fiori EDP / 2020

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Bugün Gucci- Bloom Profumo di Fiori isimli bayan parfümünden söz edeceğiz. Çiçeksi notalar, vanilya, meyveler, misk, baharatlar ve turunçgiller barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, pudralı, sabunsu, buruk, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- yasemin, rangoon sarmaşığı,

Orta- sümbülteber, ylang ylang, yasemin,

Alt- güneş notaları, misk, sandal ağacı, benzoin, iris, odunsu notalar.

Gucci- Bloom Profumo di Fiori isimli parfümün şipremsi açılışında, pudralı & sabunsu vurgular yapan sümbülteber, manolya, ylang ylang ve kediotu gibi çiçeksi notalar var. Orta bölümde de karanfil tarzında / baskınlığında sıcak esintiler veren buruk baharatları ( kakule- zerdeçal ) algıladım. Parfümün pudralı vanilya- misk kombinasyonuyla kapanışa yöneldiğini düşünürken, yaklaşık yarım saat sonra, tene oturma devresinde koku formu ilginç bir biçimde değişti : Kremsi meyveli- turunçgilli notalar ( ahududu, bergamot, armut, mandalina ) & çiçeksi notalar ( iris, yasemin, frezya ) harmanıyla karşılaştım. Böylece tenden ayrılıyor. 

Gucci-Bloom Profumo di Fiori isimli parfümde, son bölümde meyveler ve çiçekler hariç diğer aromalar aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla yarım saat sonra tene yerleşiyor. Bunu takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcak havalarda kullanılması doğru olmaz. Genele yayılan pudralı ve sabunsu rayihalar ve sondaki ( vanilya- misk ) yapaylıktan dolayı kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat tene dengeli dozaj verilmesi şart olmuştur. Gene de nota geçişleri başarılı sayılır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda gerçekleşen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


27 Nisan 2023 Perşembe

Gucci- Guilty Pour Homme Love Edition EDT / 2020























Gucci- İtalyan moda markasıdır. Bugün Gucci- Guilty Pour Homme Love Edition isimli parfümü değerlendirmek niyetindeyim. Turunçgiller, lavanta, çam esintileri, baharatlar, odunsu notalar ve misk aromaları veriyor. Buruk, yumuşak, ekşimsi, tozlu, hafif, ferah ve bir miktar sıcak esintileri var. Aromatik- fujer kategorisinde gösteriliyor.

Üst- zencefil, kumkat, mandalina, pembe biber,

Orta- lavanta, sardunya, biberiye,

Alt- paçuli, benzoin, vetiver.

Gucci- Guilyy Pour Homme Love Edition- buruk ve yeşil kokan ferah turunçgilleri açılışta kullanmış. Bergamot ve mandalina biraz ekşimsi vurgular yapıyor. Ardında gene yeşil- bitkisel tarzda lavanta ve ferah çam esintileri gelmekte. Baharatlar orta bölümde yer alıyor. Yumuşak biberli tonlardaki zencefil çok belirgindir. Buna aynı koku formunda kakule katılabilir. Sonda yeşil kokan yumuşak odunsu notalar var. Çimensi vetiver hissediliyor. Yumuşak miskle kapanış yapılmakta.

Gucci- Guilty Pour Homme Love Edition isimli parfüm, her şeyden önce kaliteli bir turunçgilli- hafif baharatlı- odunsu kolonya gibi kokuyor. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Tene özgürce sıkılabilir. Turunçgillerden çam esintilerine geçişte çok hafif tatlılık var. Notalar uyumlu ve dengelidir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Nisan 2023 Salı

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum / 2020

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlı, şekerli, tuzlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, reçineler, baharatlar, tuz notası, lavanta ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- gül, balzamik sirke, kırmızı biber, tuz,

Orta- lavanta, portakal çiçeği, neroli,

Alt- sedir ağacı, paçuli.

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum- çiçeksi notalar dokunuşu ve ağaç reçineleriyle açılıyor. Tatlı gül notasını algıladım. Parlak ve yeşil kokan reçineler var. Cypriol yağı ya da sedir ağacı reçinesi olmalıdır. Sonrasında tatlı kırmızı biber tarzında ferah baharatlar geliyor ve buna bariz bir tuz notası ekleniyor. Orta katmanda çiçeksi notalar yer almakta. Bunlar ferah yeşil kokan lavanta- portakal çiçeği- şekerliliğe kaçan tatlı neroli olarak sıralanan erkeksi çiçeklerdir. Son bölümde odunsu notaların / reçinelerin hakimiyeti var. Gene yeşil kokan yumuşak paçuli ve tatlı sedir ağacı reçinesi bu anlamdadır.

Gucci- Guilty Pour Homme Eau De Parfum isimli parfüm, açılış ve kapanışta yapaylık veren reçineleri kullanmış. Ayrıca geneldeki tatlılık da yapaylık barındırıyor. Ancak bu tatlılık rahatsız edici boyutlarda değil. Ferah baharatların tuzlanmış olması, kullanım açısından biraz sıkıntı yaratabilir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böyle yapılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Yeşil koku formuna dahil çiçeksi notaları ve paçuliyi çok beğendim. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Çok kısa süreliğine dışarıya karşı esiyorsa da, fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Tuzlu baharatlardan dolayı, çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılık yapıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Nisan 2023 Pazar

Bvlgari- Man Glacial Essence EDP / 2020

 


Bvlgari- İtalyan mücevher firmasıdır. Bugün Bvlgari- Man Glacial Essence isimli parfümü yorumlayacağız. Misk, odunsu notalar, baharatlar, aromatik otlar ve çam esintileri bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, yumuşak, ferah, soğuk,  keskin, sucul, ozonlu, sıcak ve yapay esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösterilmiş.

Üst- ardıç meyvesi, zencefil, sardunya,

Orta- sandal ağacı, iris kökü, artemisia ( yavşan otu ),

Alt- clearwood ( temiz ahşap ), misk, sedir ağacı.

Bvlgari- Man Glacial Essence- sucul ve ozonlu yapı içinde, yeşil ve ferah kokan çam esintileri ve aromatik otlarla açılıyor. Bunu gene yeşil ve ferah kokan yumuşak baharatlı nüanslar ( zencefil ) takip etmekte. Sonlara doğru odunsu notaların egemenliği var. Tatlı sandal ağacı- misk ikilisi tematik bir koku formudur. Yapay sedir ağacı ise yardımcı elemandır.

Bvlgari- Man Glacial Essence isimli parfüm, aromatik / yeşil- baharatlı- odunsu bir yapısal düzene sahiptir. Sucul- ozonlu yeşil- bitkisel karakter parfümün genelini domine etmiştir. Başlangıçtaki keskin çam esintileri, çam ağacı & kozalağı şeklinde buruk ve tozlu değil de, ardıç meyvesine ve kasnı otu sakızına yakın ferah ve aromatik tonlamalar yapmakta. Hatta bunları yeşil kokan aromatik otlar ( fesleğen, biberiye ) gibi de düşünebiliriz. Zencefil- kakule tarzındaki baharatlar beraber parfüm sıcaklaşıyor. Odunsu vurgulardan sandal ağacı sıcak, sedir ağacı soğuktur.

Bvlgari- Man Glacial Essence ( Buzul Esansı )- aromatik- yeşil & odunsu bir kolonya havasındadır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Çünkü son bölümdeki yapay sedir ağacı da zaten rahatsız edici değil. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirliği ve kalıcılığı arttırılabilir. Gene de EDP formatında olması, kalıcılığını bir nebze güçlendiriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Nisan 2023 Cuma

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation EDP / 2020

 















Bvlgari- İtalyan mücevher markasıdır. Şimdi Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation isimli bayan parfümünü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, kuru, tozlu, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintileri var. Odunsu notalar, meyveler, çiçeksi notalar, misk ve vanilya içeriklidir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- paçuli, şeftali,

Orta- paçuli, iris,

Alt- paçuli yaprağı, beyaz misk.

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation isimli parfüm, yaptığı şipremsi açılışta kısa süreliğine yeşil ve ferah kokan paçuli ve kremsi meyveler ( şeftali, kayısı, armut ) kokusunu bize sunuyor. Bundan sonra da zaten paçuli temalı odunsu notalar parfümü baştan sona domine etmekte. Orta bölümde tek başına kuru ve tozlu paçuli yaprağı var. Son bölüme doğru gene paçuli vurgusu önde gelirken, bunu çiçeksi notalar ve misk kokuları takip edecektir. Hepsi de pudralı olmak üzere paçuli- iris- sümbülteber- misk çizgisini göreceğiz. Yapaylık da barındıran tatlımsı misk- vanilya ikilisiyle sona geliniyor. 

Bvlgari- Splendida Patchouli Tentation- benim de sevdiğim kuru ve tozlu paçuli ( toza toprağa bulanmış paçuli / ağır yaprak kokusu ) vurgusuna sahiptir. Yeşil- bitkisel paçuli de enerjik yapısıyla beğeniliyor. Fakat kuru & tozlu ve pudralı paçuli katmanlarının birleşmesiyle gelen karmaşık tonlamalar baş ağrıtabiliyor. Bu yüzden tene dengeli dozaj şarttır. Üç- dört fıs yeter. Bu minvalde sondaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Kuru ve tozlu paçuli, burun deliklerinize keskin dikenler gibi hücum ediyor. Pudralı paçuli- çiçeksi / misk aromaları vesilesiyle kalıcılık da yükseliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyun kuvvetli kalıcılık performansı göstermekte. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


19 Nisan 2023 Çarşamba

Memo- Sintra EDP / 2020

 















Memo- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Sintra isimli parfümü incelemek istiyoruz. Çiçeksi notalar, tütsü, meyveler, amber, turunçgiller, baharatlar, gurme notalar ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, pudralı, sıcak, yapay, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir. 

Üst- neroli, turunç yaprağı yağı, kırmızı meyveler, bergamot,

Orta- süt, portakal çiçeği, reçineler, tarçın, yasemin, gül,

Alt- marşmelov, vanilya, karamel, misk, sedir ağacı.

Memo- Sintra isimli parfümün açılışı şekerli vurgularla yapılmıştır. Önce çiçeksi notalar vardır. Neroli, portakal çiçeği ve turunç yaprağı yağı sayılabilir. Sonrasında tatlı kırmızı meyveler ve turunçgiller görülür. Kırmızı meyveler baskındır. Çilek, kiraz, ahududu ve portakal algıladım. Orta katmanın başlangıcında tatlı baharatlar yer almakta : Tarçın, kakule ve biber kaynaklıdır. Devamında gene çiçeksi notalara tesadüf edilir : Pudralı tonlamalarla yasemin, gül ve mimoza tanınıyor. Son kısımda ise, toplamda tatlı, sıcak ve şekerli rayihalar içinde vanilya, gurme notalar ( karamel ), amber ve tütsü olacaktır. Buradaki yapaylık bariz biçimde dikkat çekiyor.

Memo- Sintra isimli parfümün çiçeksi ve meyveli katmanları kadınsı tarzdadır. Ancak özellikle baharatlar, sonra da diğer aromalar erkeksidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Gene de açılıştan baharatlara kadar hızlı akışkanlık gösteriyor. Sahibine ve dışarıya karşı saldırgan hatta boğucu denilebilecek bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Baştan sona etkili olan şekerlilik, yüksek tatlılık, pudralılık ve sondaki yapaylık nedeniyle fark edilirlik ve kalıcılık artarken, tene dengeli dozaj verilmesi şart olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Nisan 2023 Pazartesi

Memo- Ocean Leather EDP / 2020

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Memo- Ocean Leather isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, deniz notaları, aromatik otlar, sucul notalar, ozonlu notalar, baharatlar, odunsu notalar ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, yumuşak, serin ve ferah esintileri var. Aromatik- deri grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, reyhan, menekşe,

Orta- adaçayı, elemi reçinesi, sedir ağacı,

Alt- vetiver, deri, muskat.

Memo- Ocean Leather isimli parfüm, aslında sucul- yeşil kokan ferah aromalar üzerine bina edilmiştir : Örneğin başlangıçta ve orta bölümde bu notalar ağırlıklıdır. Yeşil kokan turunçgiller ( mandalina, portakal ), deniz notaları, sucul notalar ve ozonlu notalarla açılış yapıldığını kabul edelim. Sonra sucul ve yeşil karakterde aromatik otlar ( okaliptüs, defne, adaçayı ) ve çiçeksi notalar ( menekşe teması ) var. Son bölümde gene yeşil ferah kokan odunsu notalar, vetiver egemenliğindedir. 

Memo- Ocean Leather ( Okyanus Derisi )- orta bölümün devamında, yeşil çiçekleri takiben ayrı bir koku formu olarak tatlı çiçeksi notalar ( neroli, limon mine çiçeği ) ve tatlı- aromatik yumuşak baharatları ( kakule ) kullanmıştır. Kapanışta ise, yeşil vetiverin yanında yumuşak misk- deri kombinasyonu var.

Memo- Ocean Leather isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmakta. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Aromatik- yeşil kolonya tarzındadır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. 

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Nisan 2023 Salı

Mont Blanc- Legend Eau De Parfum / 2020

 















Mont Blanc- kırtasiye ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Alman şirketidir. Bugünkü konumuz, Mont Blanc- Legend Eau De Parfum isimli parfüm olacaktır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, deri, meşe yosunu ve amber içeriklidir. Tatlımsı, ekşimsi, buruk, yapay, sıcak, ferah, yumuşak, ozonlu, sucul ve bir miktar serin yapıdadır. Deri grubunda gösterilmiştir.

Üst- menekşe yaprakları, bergamot,

Orta- odunsu notalar, yasemin, manolya,

Alt- deri, meşe yosunu.

Mont Blanc- Legend Eau De Parfum isimli parfümün açılışını tatlımsı, ekşimsi, buruk ve yeşil kokan çiçeksi notalar ve turunçgiller yapıyor. Bunlar aynı zamanda sucul ve ozonlu nitelik taşımaktadır. Tematik menekşe ve bergamot algılanıyor. Ayrıca limon, siklamen ve yasemin tahminleri yapılabilir. Orta katmanda da çiçeksi notalar, bu kez biraz kremsi tonlamalarda, fakat gene yeşil ve ferah özellikte hissediliyor. Yasemin yerinde durmakla, buna manolya katılıyor. Son bölümde silme yapay aromalar olacaktır. Sedir ağacı merkezli odunsu notalar, deri, meşe yosunu ve amber bu anlamdadır. Kapanıştaki nota gruplarının, yapay olmanın dışında bir özelliği yoktur. Bu arada şunu da ekleyelim : Başlangıçtaki ekşimsi ve buruk rayihalar, parfümün geneline bir şekilde hakim olmuştur.

Mont Blanc- Legend Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük kısmında tatminkâr kalıcılığı vardır. Ne var ki, gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılık performansı arttırılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmediğinden, tene özgürce sıkılabilir. Açılışta bir miktar serinlik varken, özellikle sonlarda sıcaklık yükselmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


9 Nisan 2023 Pazar

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women / 2020

 















Mont Blanc- Almanya kökenli kırtasiye ve teknoloji firmasıdır. Şimdi Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümü incelemek üzereyim. Ekşimsi, buruk, tatlı, kremsi, pudramsı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, misk, amber, reçineler ve tonka fasülyesi aromaları barındırıyor. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilebilir.

Üst- clementine ( mandalina- portakal arası turunçgil ),

Orta- ylang ylang, manolya, şakayık,

Alt- vanilya, beyaz misk, benzoin.

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümün açılışı şipremsi karakterdeki ekşimsi, buruk ve canlı turunçgiller ve meyvelerle yapılmıştır. Clementine, mandalina ve bergamot baskındır. Ahududu ve şekerli yapıdaki aslan meyvesi buna eklenebilir. Kremsi tatlılıktaki çiçeksi notalar orta katmanı dolduruyor. Daha sonra bu çiçekler pudralı hale gelecek veya pudramsı çiçeksi notalar da sahneye çıkacaktır. Manolya, iris, ylang ylang, yasemin, şakayık ve papatya olabilir. Kremsi beyaz çiçekler ( iris, yasemin, şakayık ) ve pudralı sarı çiçekler ( ylang ylang, manolya, papatya ) karışmış durumdadır. Kapanışta şekerli & kremsi vurgular yapan ve büyük oranda yapaylık barındıran aromalar var : Vanilya, misk, amber, reçineler ( benzoin ) ve tonka fasülyesi bu meyandadır.

Mont Blanc- Signature Eau De Parfum For Women isimli parfümde çiçeksi notalar ve nispeten vanilya- tonka fasülyesi tandanslı aromalar birbirinin içine geçip harmanlanmıştır. Turunçgiller ve meyveler ise katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılması elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün nerdeyse genelini domine etmiş olan sıcak, şekerli, kremsi ve pudralı rayihalar ve buna sonlarda eklenen yapaylığın da etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek şart yapmıştır. Yoksa burun ve zihin algısını zorlayabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Nisan 2023 Cuma

Juliette Has a Gun- Musc Invisible EDP / 2020

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Juliette Has a Gun- Musc Invisible isimli parfümü inceliyoruz. Şuruplu, şekerli, tatlı, kremsi, pudralı, tozlu, sıcak, yumuşak ve yapay tonlamaları var. Misk, çiçeksi notalar ve vanilya ile şekilleniyor. Çiçeksi- misk grubunda gösteriliyor.

Üstte yasemin, ortada pamuk çiçeği ve alt notada beyaz misk aroması açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Juliette Has a Gun Musc Invisible- şuruplu- şekerli beyaz misk notasıyla açılıyor. Beyaz misk esansını daha önce kokladığım için, bu aromayı hemen tanıdım. Sonrasında misk notası kremsileşiyor ve parfüm de sıcaklaşıyor. Kremsi misk ve kremsi vanilya harmanlanmış. Orta bölümden itibaren çiçeksi notaların hakimiyeti hissediliyor. Önce kremsi yasemin ve frezya ve sonra pudralı iris ve papatya algılanmakta. Pudralı ve tozlu misk kapanışı yapıyor.

Juliette Has a Gun- Musc Invisible ( Görünmez ) isimli parfümde miskli vanilyadan sonraki aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın duruyor. Bunun öncesinde dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Nota geçişleri başarılıdır, fakat biraz sonra açıklayacağımız nedenlerle parfüm, yapaylıktan bir türlü kurtulamaz. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. Bunun iki nedeni var :

Birincisi misk, vanilya ve çiçeksi notaların- yani bütün aromaların yoğun ve kuvvetli olması.

İkincisi tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi ve pudralı tonlamaların- koku karakterinde baskın olması.

Juliette Has a Gun- Musc Invisible isimli parfümde, ikinci nedene bağlı olarak, açılışı takiben kremsi vanilya notası tatlılığı yükseltiyor. Son bölümdeki yapaylığı da göz önünde tutarsak, parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği ortaya çıkar. Üç- dört fıs yeterli olacaktır. Yoksa bunaltıcı olabilir. Aslında kremsi vanilyayı da yapay aromalardan saymak gerekir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Nisan 2023 Çarşamba

Juiette Has a Gun- Lipstick Fever EDP / 2020

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün Juliette Has a Gun- Lipstick Fever isimli parfümü yorumluyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, biraz sabunsu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Meyveler, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve vanilya içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta grupta gösterilmiştir.

Üst- ahududu, menekşe,

Orta- iris, paçuli,

Alt- sedir ağacı, vanilya.

Juliette Has a Gun- Lipstick Fever ( ruj ateşi ) isimli parfüm, tatlı kırmızı meyvelerle ( ahududu, kuş üzümü, aslan meyvesi ) açılıyor. Açılışta bir miktar şekerli hissiyat da olduğundan, aslan meyvesinin karışımda olabileceğini düşünüyoruz. Devamında çiçeksi notalar geliyor. Önce ferah yeşil kokan çiçekler ( menekşe- gül ), sonra pudralı ve sıcak çiçekler ( iris- mimoza ) var. Son bölümde ikisi de kremsi yapıdaki odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilyaya rastlayacağız.

Juliette Has a Gun- Lipstick Fever- sade, basit ve kolay anlaşılan koku karakterine sahiptir. Nota geçişleri başarılı yapılmış ve aromalar net biçimde hissediliyor. Başlangıçtaki şekerli hissiyat beni rahatsız etmedi. Parfümün genelinde ferah ve enerjik vurgular var. Pudralı çiçeksi notalar, tene yerleşme döneminde hafif banyo sabunları gibi kokuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi katman geçiliyor. İlk anda dışarıya karşı, kısa süreli etkili olabilen bir fark edilirlikten sonra sakinleşip tene yakın duruyor. Şekerli, kremsi ve pudralı yapısına dikkat edilerek : Tene biraz dengeli dozaj ( dört- beş fıs ) verilmelidir. Çok sıcak yaz günleri hariç, ılık ilkbahar ve özellikle sonbahar- kış sezonuna, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uygun olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Bunun sebebi pudralı çiçekler ve kremsi paçuli- vanilya kombinasyonudur. Ayrıca son bölümdeki yapaylığı da kayda geçirmeliyiz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Nisan 2023 Pazartesi

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her EDT / 2020
























Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, yumuşak, şekerli, sabunsu / pudralı, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya, gurme notalar, baharatlar ve odunsu notalar barındırmakta. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üstte zencefil, ortada menekşe, vanilya ve alt notada sandal ağacı açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her- tatlı- kırmızı meyvelerle ( çilek, kuş üzümü, armut ) açılıyor. Meyveler şekerli- şuruplu yapıdadır. Devamında yumuşak biberli baharatlar ( zencefil- yenibahar ) var. Hemen orta katmana geçiliyor. Burada önce sabunsu ve şekerli tonlamalar yapan çiçeksi notalar ( menekşe, karanfil ) görülüyor. Sonrasında tatlı- kremsi çiçeklere ( yasemin, frezya ) rastlayacağız. Sonlara gelindiğinde vanilya- sandal ağacı- bitter çikolata troykası sahne alacaktır. Bunlardan vanilya ve sandal ağacı şekerli ve yapaydır. Bitter çikolata aroması ise biraz koyu- tatlımsıdır.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Her isimli parfümde, orta katmandaki çiçeksi notalar harmanlanıp iç içe geçmiş. Diğer aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını farz edeceğiz, çünkü fark edilirliği genelde tensel koku ( tene yakın durma ) olmasıyla belirleniyor. EDT formatında olmasının da etkisiyle kalıcılığı fazla değil. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Yalnız tene dengeli sıkılması lazımdır. Dört- beş fıs yeter. Çünkü şekerli, sabunsu ve yapay aromalar ( meyve, çiçek, vanilya vs. ) bunu gerektiriyor. Gene tene dengeli sıkılması meselesine istinaden, sonbahar- ilkbahar arası dönemde, soğuk havalarda ve akşam akşam saatlerinde kullanılması daha uygun olur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Nisan 2023 Cumartesi

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Him EDT / 2020
























Zadig & Voltaire- Fransız moda şirketidir. Şimdi Zadig & Voltaire- This Is Love! For Him isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, tozlu ve kuru yapıdadır. Turunçgiller, odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlar ve misk içeriklidir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notada sandal ağacı aromaları verilmiş. Buna eklemeler yapacağız.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Him- bergamot ve portakal gibi kremsi yönü ağır basan tatlı turunçgillerle açılmıştır. Bunu tatlı ve yeşil ferah kokan- erkeksi çiçeksi notalar takip etmekte. Neroli, portakal çiçeği ve osmanthus tahminleri yaptım. Orta bölümü kaplayan baharatlar ( zencefil, kakule ) tozlu ve biberlidir. Sonda da gene tozlu ve kuru odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve misk vardır.

Zadig & Voltaire- This Is Love! For Him isimli parfümün orta katmanının devamında ve kapanışında (baharatlı- odunsu bazlar ) kuru ve tozlu aromalar sıcaklığı yükseltiyor. Buna karşılık açılış ve orta katmanda ( turunçgilli çiçekler ) daha ferah ve yumuşak esintilere rastlıyoruz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görmekteyiz.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html