25 Şubat 2021 Perşembe

Mistik ve Doğulu Bir Parfüm : Durance L'ome Oriental Wood - Baharatlı Ladin EDT
















doğu etkili- reçineli parfüm



Durance markasıyla ilgili neler biliyoruz ?



Parfüm ve kozmetik alanında henüz yeni bir marka.  Güney Fransa' da Provence' da 1997 yılında kurulmuş. Esansiyel yağ, cilt bakım ürünü, parfüm, oda parfümü, banyo sabunu, gurme kolonyalar giibi ürün gamları bulunmakta.

Durance' ın üretim merkezi Grignan köyü köyü, organik lavanta tarlaları, üzüm bağları ve gül bahçeleriyle biliniyor. Durance ürünlerinin içeriği bu organik tarım alanlarından elde edilmekte.

Durance' ın felsefesi doğaya ve etik değerlere saygılı olmak biçimide özetlenebilir. Bu nedenle ürünlerinde tamamen saf esansiyel yağlar, bitkisel ve doğal içerikler, geri dönüşümlü malzeme kullanıyorlar. Ürünlerini yenilenebilir doğal kaynaklar kullanarak üretmekteler. Ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Ürünlerinde su kaynaklarını ve çevreyi kirleten, ciltte tahrişler yapan, doğada çözünmeyen sentetik maddeler ve yapay renklendirici ve aromalar kullanmıyorlar.



Baharatlı Ladin serisini tanıtır mısınız ?



Oryantal esintiler sunan odunsu- baharatlı bir parfüm. Harmanı da şöyle=

Üst- bergamot, kakule,

Orta- ahşap, reçine, baharatlar,

Alt- ladin ağacı, deri, amber.

Genel karakteri reçinemsi- odunsu, deri ve sıcak baharat temalı olarak ifadeye konulabilir. Canlı, ferah ve sıcak baharatlı bir açılış yapıyor. Baştan sona baharatlı bir parfüm. Odun ve baharatlar yekpare- tek parça bir katman halinde algılanıyor ve parfümü domine ediyor. Notalar birbirine ustaca yedirilmiş, iç içe geçmiş. Çok doğal ve rafine bir kokusu var. Durance' ın parfümlerinin daha epey pişmesi gerek; ne var ki, Baharatlı Ladin en kaliteli parfümü sayılır.

Koku düzlemine bakarsak=                  Derinlik ve konfor noktasına bakarsak=

- Baharat                                           - Odunsu baharatlar ve amber. Ya da şöyle olabilir=

- Odunsu reçine                                 - Odunsu reçine

-Baharatlı amber                                - Baharatlı amber

sırayla alınan kokular.                    parfümün en güzel ve gösterişli kısmı.



Bir parfüme daha önce hiç böyle bakmamıştım... Evet, bu gruplandırma görsellik açısından güzel oldu.

Tabloda da görüldüğü gibi, parfümün genel notaları aynı zamanda en şaşaalı ve debdebeli bölümü denilebilir. Koklamaya doyamıyorsunuz. Notalar gayet dengeli. Rahatsız edici bir ayrıntı bulunmuyor. Üstelik çok kalıcı ve maskülen aroması var. Gün boyunca tazelemeye gerek yok. Tenimde hafif esintilerle 24 saat hissettim.




Durance Oriental Wood, baharatların, odunların ve reçinelerin eşlik ettiği nefes kesici bir açılış yapıyor. Ladin ağacının amberimsi ve zengin aromatik kokusu egzotik ve şifalı bir harman meydana çıkarmış. Önce baharat çeşnisi, sonra derinden hissedilen odunsu- reçinemsi rayihalar ve sonunda baharatlarla desteklenen tatlı ve kremsi amberle bitiş...  Yumuşak, sıcak, tatlı notalarla yoğurulmuş bir koku...




Durance Baharatlı Ladin, size neleri hatırlatıyor ?





Bu parfüm aslında kolay yorumlanır. Odunsu- reçineli, sıcak baharatlı bir Doğu etkili parfüm. Güney ve Güneydoğu Asya' ya, Hindistan kıyılarına, Nepal' e, Japonya' ya, Batı Hint adalarına astral bir seyahat yapıyorsunuz. Bu parfümün gözümün önüne getirdiği manzara belki şöyle bir şey olur... Uzak, egzotik bir adada bulunmaktasınız. Turkuaz rengi bir okyanus, inci beyazı kumlardan oluşan bir sahil, tropik meyveler, Hindistan cevizi ve reçine kokuları, egzotik bitki ve ağaçlar... Yerli halktan birileri size bitki çayı, şifalı otlar katılmış hafif baharatlı yemek ve meyve olarak nar, mango, Hindistan cevizi ikram ediyor. Çiçek desenli yöresel kıyafetler içinde güzel kızlar önünüzde dans edip şarkı söylemekteler.




Durance Baharatlı Ladin sıcak, hoş, yumuşak ve heyecan verici bir parfüm. Hafif baharat, reçine ve tatlı amber rayihasıyla teninizde ılık deniz ve ağaç esintileri bırakıyor.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Şubat 2021 Salı

Durance Fleur D' Oranger- Portakal Çiçeği EDT
















Bu parfüm pudralı ve çiçeksi yapısıyla tanınıyor. Provence- Fransa merkezli Durance firması, bu parfümün de yer aldığı Portakal Çiçeği serisinde el kremi, duş jeli, vücut losyonu ve deo roll on üretmiş.

Fleur D' Oranger, hafif ve yumuşak bir koku.

Üst- neroli, turunç,

Orta- gül, yasemin, saf sümbül,

Alt- misk, sandal ağacı.

Canlı ve ferah turunçgil açılışını kadınsı ve pudralı tonda çiçekler takip ediyor, sonunda misk ve sandal ağacının kadifemsi yumuşak ve sıcak notalarıyla tenden ayrılıyor. Çok doğal ve rafine bir koku.

Hafif bir koku olduğu için güçlü kalıcılık aramamak gerek. Zaten uçucu esansiyel yağ tarzında, kolonya bezeri bir parfüm. Kalıcılığı tenimde 6 saat oldu. Gün içinde tazelenebilir. Sıcak havalarda hafif çiçek esintileri tercih edilir. Herkesin seveceği ve kullanacağı türden bir kokusu var.

Koku -4 Kalıcılık -3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Şubat 2021 Pazar

Durance L'ome Deniz Akdikeni- Sea Buckthorn EDT
















Fransız kozmetik markası Durance' ın aromatik- odunsu parfümü. Zayıf harmanına rağmen, dengeli bir yapıda ve yapaylık barındırmıyor.

Üst- bergamot, artemisia, limon.

Orta- eğrelti otu, lavanta.

Alt- sandal ağacı, portakal ağacı, sedir ağacı.

Gene esansiyel yağ özellikli bir parfüm. Talı- ekşimsi açılış yapmış.

Koku düzlemi= Tatlı limon, lavanta, eğrelti otu, sandal ağacı, sedir ağacı ve portakal çiçeği. Sırayla alınan kokular bunlar.

Derinlik ve konfor noktası= Bence lavanta, aromatik otlar, odunsu notalar. Bu kısım en güzel yeri. Lavanta bol bol, canlı canlı vuruyor.

Çok bir şey beklemeden, her mevsim kullanılır. Doğal bir harmanı var. Nota geçişleri çok hızlı yapılmış. Parfüm tene hemen oturuyor. Kalıcılık ise tatmin edici.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Şubat 2021 Cuma

Durance- Precious Amber Perfume Spray

7Nota1parfüm-özel görsel


























Sadeleştirilmiş yeniden yorum...

Durance- Fransa' da Provence' da 1997 yılında kurulmuş. Esansiyel yağ, cilt bakım ürünü, parfüm, oda parfümü, banyo sabunu, gurme kolonyalar gibi ürün gamları bulunmakta.

Durance' ın üretim merkezi Grignan köyü, organik lavanta tarlaları, üzüm bağları ve gül bahçeleriyle biliniyor. Durance ürünlerinin içeriği bu organik tarım alanlarından elde edilmekte.

Durance' ın felsefesi doğaya ve etik değerlere saygılı olmak biçiminde özetlenebilir. Bu nedenle ürünlerinde tamamen saf esansiyel yağlar, bitkisel ve doğal içerikler, geri dönüşümlü malzeme kullanıyorlar. Ürünlerini yenilenebilir doğal kaynaklar kullanarak üretmekteler. Ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmiyor. Ürünlerinde su kaynaklarını ve çevreyi kirleten, ciltte tahrişler yapan, doğada çözünmeyen sentetik maddeler ve yapay renklendirici ve aromalar kullanmıyorlar.

Durance- Precious Amber ( Değerli Amber ) isimli parfüm, aslında Oda Parfümü olarak tasarlanmış. Ne var ki, bence yoğun ve güçlü bir gerçek parfüm havası veriyor. Tatlı / şekerli, tozlu, yumuşak ve keskin biçimler sunuyor. Amber teması, reçineler, baharatlar ve vanilya aromaları vardır. Oryantal grupta gösterilebilir.

Durance- Precious Amber- tozlu ve buruk baharatlarla açılmakta. Muskat, kakule ve biberimsi rayihalar algıladım. Sonrasında tatlı ve keskin reçineler sahne almakta. Vanilyamsı reçineler ve mür yağı biçiminde tahmin ettim. Orta bölümde yeşil ve ferah kokan lavanta mevcuttur. Baharatlar ise halen yerinde duruyor... Lavantalı baharatlar tarzında bir yorum yapılmış. Sonda da tozlu amber ve tatlımsı vanilya vardır.

Durance- Precious Amber- yavaş bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de bu özellikle ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı oluyor. Çünkü keskin reçineler, baharatlar ve vanilya bu performansta etkilidir. Gene aynı notalar dolayısıyla dengeli sıkılması gereklidir. Akşam, soğuk hava ve sonbahar- kış için idealdir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde kullanılır. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Yalnız lavantalı baharatlar bir harman oluşturuyor. Kapanıştaki şekerli tatlılık ( vanilya ) pek rahatsız etmiyor. Diğer aromalar birbiriyle uyumlu verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html









17 Şubat 2021 Çarşamba

Durance- L'ome Absint- Pelinotu EDT















Fransız kozmetik- parfüm firması Durance' ın bu parfümü, aromatik- odunsu tarzda ve esansiyel yağ hissiyatı veren yapı arz etmekte. Yumuşak, dengeli, rafine, notalarının hepsinin algılandığı bir harmanı var.

Üst= limon, reçine, bergamot, selvi ağacı, pelinotu;

Orta= paçuli, lavanta, adaçayı, sandal ağacı;

Alt= amber, misk, guaiac ağacı, sedir ağacı, tik ağacı.

Pelin otu, parfümün geneline hakim olmuş. Nemli ve kremsi tonlar var. Yeşil- aromatik bir parfüm. Buruk, topraksı, yeşil bitki tarzında, odunsu bir açılışı var.

Koku düzleminde limon, pelinotu, reçine, ağaç/ yosun, paçuli, amber sırayla alınmakta.

Derinlik ve konfor çizgisinde pelin otu, reçine, ağaç, paçuli, amber parfüme kalite ve zenginlik katıyor.

Adaçayı ise zaman zaman ortaya çıkmakta.

Mevsim ve yer sınırlaması olmadan kullanılabilir. Esansiyel yağ bileşenlerinden oluştuğu için fazla kalıcı değil. Ne ki, pelin otu, ağaç, amber gibi notalarla gayet tatminkâr kalıcılık veriyor.

Koku -4 Kalıcılık -3


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

15 Şubat 2021 Pazartesi

Durance- L'ome Cedre Bleu EDT



























Durance- Fransız kozmetik ve kolonya firmasıdır. Şimdi Durance- L'ome Cedre Bleu ( Mavi Sedir ) ismli parfümü yorumlamak istiyorum. Kaliteli ve ferah kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirliği de- kolonya gibi düşünülmelidir. Günlük kullanım, sosyal ortan ve ilkbahar- yaz mevsimi için idealdir. Tatlımsı, yumuşak, asitli ve enerjik aromaları var. Narenciye esintileri, aromatik bitkiler, yumuşak baharatlar ve odunsu notalar ile şekilleniyor. Odunsu baharatlı grupta gösterilebilir.

Durance- L'ome Cedre Bleu- tatlımsı ve asitli turunçgilleri başlangıçta kullanmış. Greyfurt ve mandalina olabilir. Nane baskınlığında keskin aromatik otlar, geri planda bunu destekliyor. Sonrasında tatlı ve yumuşak baharatlar var. Tarçın, kakule ve yeşil biber olabilir. Son bölümde odun ve ağaç notaları önemli olmakta. Yumuşak sedir ağacı ve paçuli ikilisine, kremsi amber katılıyor.

Durance- L'ome Cedre Bleu- hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Tene oturduğunda, yeni kesilmiş ağaç- ahşap vurguları kalite hissiyatını farklı bir boyuta taşıyarak, bizi memnun ediyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar var. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır.

Bir şey daha dikkatimi çekti= Neredeyse bütün aromaların üzerinde denizel- sucul esintiler var. Bu durum her katmanda hissediliyor. Böylece, koku formu aromatik baharatlı- aromatik odunsu notalı olarak belirginleşiyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Şubat 2021 Cumartesi

Durance- L'ome Zeste De Vetiver EDT



























Durance- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Bugün, Durance- L'ome Zeste De Vetiver isimli parfümü inceleyeceğiz. Aslında kaliteli ve ferah kolonya tarzındadır. Bu bağlamda günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. Fark edilirlik ve kalıcılığı da kolonya performansı kadar olmuş. Turunçgiller, yeşil bitkiler, çiçeksi notalar, vetiver teması ve odunsu notalarla biçimlenmekte. Yumuşak, tatlı ve enerjik bir kokusu var. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilebilir.

Durance- L!ome- Zeste De Vetiver- tatlımsı ve ferah turunçgillerle başlıyor. Limon ve greyfurt algılanıyor. Bunu turunçgilli çiçeksi notalar takip etmekte. Portakal çiçeği ve süsen olabilir.

Durance- L'ome Zeste De Vetiver- orta bölümde farklı bir koku tarzına yöneliyor= Tozlu ve buruk aromatik otlar. Kişniş, adaçayı, denizakdikeni ve selvi bitkisi olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü bu aromatik otlar ve bitkiler, Durance markasının ürünlerinde sıkça kullanılıyor...

Orta bölümün devamında sucul- yeşil bitkiler var. Çayır, çimen, ot, bitki ve yapraklar harmanlanmış. Son bölümde ise çimensi- köksü vetiver ve yosunlar var. Tenden ayrılmadan önce tütsülü bir sedir ağacı hissedilmekte.

Durance- L'ome Zeste De Vetiver- sade, basit ve çok değişmeyen koku formuna sahiptir. Açılışta turunçgil nüansları, orta bölümde denizel- sucul otlar ve kapanışta yosunlu vetiver ve odunsu notalar kendi içinde katman oluşturuyor. Aromalar sırasıyla görevini yapıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla ten yakın kalmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

11 Şubat 2021 Perşembe

Givenchy- Pi Extreme EDT / 2015
























Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Pi Extreme isimli parfümle ilgili yorum yapacağız. Tatlı- şekerli, yumuşak, kremsi, koyu ve sıcak rayihaları var. Odunsu notalar, deri, vanilya ve baharatlar bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Tütsülenmiş deri, demir ağacı ve benzoin gibi aromalar açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız.

Givenchy- Pi Extreme- metalik ve keskin baharatları başlangıca yerleştirmiş. Baskın olarak anason hissediliyor. Kişniş de olabilir. Sonrasında kuru deri aroması sahne alıyor. Tene yerleşme döneminde şekerli bir tatlılık var. Kremsi vanilya, tonka fasülyesi ve badem bunda etkilidir. Kapanışta gene koyu deri notası algılanıyor. Yumuşak sedir ağacı merkezli odunsu notalar buna eşlik ediyor.

Givenchy- Pi Extreme- şekerli tatlılık ve koyu deri notası dolayısıyla dengeli sıkılmalıdır. Tatlılık bazen yapışkan hale geliyor. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe görevini yapmaktadır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılabilir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcıdır. Fark edilirlik ilk anda yoğundur. Sonra yavaş bir akışkanlıkla tene oturur ve yakın kalır. Kokusu çok değişmez, genelde düz çizgide gider.

Aslında Givenchy- Pi Extreme isimli parfümün harmanında sadece kuru deri, tütsü, ağaçsı notalar ve ferah çamsı bitkiler yer alsaydı, genel beğeniye çok daha uygun olurdu.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Şubat 2021 Salı

Givenchy- Gentleman Only Absolute EDP / 2015


























Givenchy- Fransız moda firmasıdır. Givenchy- Gentleman Only Absolute ismini taşıyan parfümü konuşacağız. Tatlı baharat temasını merkeze almış. Buna meyveler ve turunçgiller destek veriyor. Vanilya ve odunsu notalar da önemlidir. Yumuşak, ekşimsi, metalik, yapay, şekerli ve sıcak vurgular yapar. Odunsu- baharatlı kategorisinde bulunmakta.

Üstte bergamot, ortada muskat, tarçın, safran, alt notada vanilya ve sandal ağacı açıklanmış.

Givenchy- Gentleman Only Absolute- bence şekerlenmiş meyvelerle açılıyor. Buna ekşimsi ve metalik turunçgiller ekleniyor. Hatta orta katmandaki sıcak biberli baharatlarda bile metalik hissiyat söz konusudur. Bu da demektir ki, parfüm çok fazla değişmiyor, koku karakteri düz çizgide gidiyor. Vişne, kiraz ve portakal gibi meyvelerden sonra, tarçın, kakule, muskat ve safran gibi tatlımsı biberli baharatlar gelecektir. Tarçın ve safran tematik koku formudur. Hatta orta katmanda, tene oturma döneminde vanilyalı- biberli baharatları göreceğiz. Vanilya, yoğun bir pudra efekti vermek suretiyle parfümü kapanışa yönlendiriyor. Kapanışta tonka fasülyesi ve sandal ağacı şekerli bir tatlılık veriyor. Aynı koku formundan kremsi amberi sayabiliriz.

Givenchy- Gentleman Only Absolute= Neredeyse tek parça algılanmaya müsait aromalar. Şekerli meyveler, tonka fasülyesi. Yapay odunsu notalar. Pudralı vanilya. Yapışkan aromalar. Dengeli sıkış şarttır. Bu aromaların güçlü, yoğun ve kalıcı olması beklenir, değil mi ? Ama hayır. Önce fark edilirlik, sonra kalıcılık zayıf. Tene çabuk oturuyor ama orada durmak istemiyor. Sabahleyin ve çok sıcakta kullanılmaz. Serin havalar, akşam saatleri ve sonbahar- kış için idealdir. Açık havada- dışarıda olan parti ve davetlerde ve gece gezmelerinde kullanılır.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Şubat 2021 Pazar

Ralph Lauren- Polo Supreme Leather EDP / 2015























Ralph Lauren- ABD merkezli moda markasıdır. Şİmdi Ralph Lauren- Polo Supreme Leather isimli parfümü yorumlayacağız. Supreme- Yüce. Deri teması, öd ağacı, bal, tonka fasülyesi, baharatlar ve reçineler gibi koku nüanslar verdiğini anlıyoruz. Tatlılık, yapışkan şekerlilik, tozlu, sıcak ve yumuşak rayihalar mevcuttur. Deri grubunda gösterlimektedir.

Üst notada kakule, muskat, orta notada deri, safran, altta bal ve tonka fasülyesi aromaları açıklanmakta. Biz buna ilave yapacağız.

Ralph Lauren- Polo Supreme Leather- keskin, dolgun ve tatlı- biberli baharatlarla başlıyor. Muskat ve pembe biber olarak tahmin ediyoruz. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonra tozlu ve biberli baharatlarla devam ediyor. Zencefil ve safran olabilir. Baharatlarla birlikte, orta katmanda deri notasını göreceğiz. Yalnız deri notasını önce tarif edelim : Yoğun tozlu- topraksı tonlarda, neredeyse miskli- meşe yosunlu deri notası diyebiliriz. İlginç ve özgün bir deri kullanımı olduğunu söylemeliyiz. Orta katmandaki uygulamayı, baharatlı deri olarak yorumlamaktayız. Çünkü hem baharatlar, hem de deri notası birbirine eklemlenmiş. Bununla birlikte, yosunlu deri tarzında bir ayrışma söz konusudur. Deri notası, ana tema olarak kendi kimliğini de korumaktadır.

Yaklaşık iki saat sonra, Ralph Lauren- Polo Supreme Leather- tamamen karakterini bulmuş oluyor. Baharatlı- yosunlu deri devam ederken, bu defa şekerli bir tatlılık meydana geliyor. Sıcak ve yapışkan tonka fasülyesi ve vanilyayı hemen anlıyoruz. Bir de buna bariz şekilde bal aroması katılıyor. Ancak, burada ağaç reçineleri vardır. Bal ve laden otu kapanışı yapıyor.

Aromalar genelde harman halinde, iç içe algılanır. Nota geçişleri çok başarılı verilmiş. Çünkü hem harman bakımından, hem de aromaların temiz, net ve pürüzsüz hissedilmesi bakımından gerçekten iyi iş çıkarılmış. Bu parfümdeki notaları anlamak için, burnunuzun çok tecrübeli olması gerekmiyor. Notaları tek tek algılayabilirsiniz. Yalnız yosunlu- topraksı deri notası kaynaşmasını anlamak için, biraz parfüm deneyimi şarttır. Notalar uyum ve ahenk gösteriyor. Kapanıştaki şekerli tatlılığa kadar her şey dengeli olmuş.

Ralph Lauren- Polo Supreme Leather- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dengeli dozaj verilirse, günlük kullanıma ve sosyal ortamlara uyar. Yağlı ve çabuk terleyen tende, kuvvvetli esintilerle üç gün kalmakta. Fark edilirliği her zaman yüsektir. Ne var ki, tene oturunca sakinleşir. Tene yakın kalırken de, dışarıya karşı esinti yapar.

Bu parfümü satın almak için, özel bir nedeniniz olacak= Bir kere, çok lüks ve kaliteli bir parfümdür. Sonra en önemlisi, meşe yosunlu / tozlu- topraksı deri notasını denemek, parfüm kültürünüzün gelişmesine katkı sağlayacaktır. Tozlu- topraksı deri aroması, paçuliyle karışmış olabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Şubat 2021 Cuma

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud EDP / 2015



























Ralph Lauren- ABD kökenli moda markasıdır. Bugün Ralph Lauren- Polo Supreme Oud isimli parfümü inceliyoruz. Arap tandanslı bir parfümdür. Özellikle baharat ve öd ağacı kullanımı, bu tezimizi destekler niteliktedir. Sıcak, yumuşak, tozlu, tatlı ve keskin esintiler sunar. Öd ağacı teması, yumuşak baharat, odunsu notalar, tütsü ve deri gibi nüanslar veriyor. Oryantal- odunsu grupta gösteriliyor. Supreme- Yüce.

Üstte tarçın, pembe biber, ortada öd ağacı, alt notada vetiver, gayakum ağacı gibi notalar gösterilmiş. Biz buna eklemeler yapacağız.

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud- yumuşak meyveli- tatlı baharatlarla açılıyor. Tarçın merkezli baharatlar görülüyor. Safran ve pembe biber gibi baharat nüansları verilmiş. Ekşimsi meyve- erik olabilir. Keskin ve biraz tozlu başlangıç yapılmış. Sonra bu baharatlara misk, öd ağacı ve hayvansal deri aroması destek veriyor olabilir. Çünkü, tene yerleşme döneminde yüksek sıcaklık, yapışkanlık ve plastik- yapaylık gibi hissiyat vardır. Bunu nispeten yumuşak ve ferah odunsu notalar takip etmekte. Tozlu paçuli baskın olmakta. Son kısımda tütsülü öd ağacını görmekteyiz. Böylece tenden ayrılmakta.

Ralph Lauren- Polo Supreme Oud- her şeyden önce, bir nota harmanı sunuyor. Başlangıçta tarçın merkezli baharatlar, orta katmanda hayvansal deri destekli öd ağacı vurgusu, sonda ise öd ağacının tütsülü formda tek başına kalması, bu parfümü özetliyor. Odunsu notalar gene önemlidir. Diğerleri yardımcı elemandır. Açılışta tatlı ve yumuşak, sonrasında tozlu, sıcak ve sentetik biçimler vardır. Bu bakımda koku formu pek değişmez.

Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Notaların geneli sıcak, tozlu ve yapışkan olduğundan, dengeli sıkılmalıdır. Günlük kullanıma uymaz. Konsept ve koleksiyonluk bir parfümdür. Çabuk terleyen yağlı tende, iki gün boyunca kuvvetli esintiler yapar. Fark edilirliği her daim güçlüdür. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur. Kıyafete sıkılması halinde yağlı bir leke bırakabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Şubat 2021 Çarşamba

L' Occitane- Eau De Cedrat EDT / 2015



L' Occitane- Fransız parfüm ve kozmetik şirketidir. L' Occitane- Eau De Cedrat isimli parfüm, sedir ağacı temalı bir koku olarak tasarlanmış. Aromatik otlar, narenciye nüansları ve baharatlarla şekilleniyor. Tatlı, tozlu, yumuşak, keskin ve sabunsu rayihalar veriyor. Aromatik- narenciye grubunda yer alabilir.

Üstte bergamot, ortada muskat ve zencefil, alt notada sedir ağacı ve kaşmir ağacı açıklanmış.

L' Occitane- Eau De Cedrat- günlük kullanım, sosyal ortam, her mevsim kullanım ve tene özgürce uygulama gibi genel beğeni şartlarını sağlamakta. Kaliteli bir kolonya kadar fark edilirlik ve kalıcılık veriyor. Notalar dengeli ve uyumludur. Tatlılık da dengelidir.

L' Occitane- Eau De Cedrat- keskin ve tatlı bergamot ve limonla açılıyor. Sonra adaçayı ve aromatik- biberli baharatlar ve zencefil geliyor. Yumuşak misk ve odunsu notalarla ( sedir ağacı ) kapanıyor. Sade, basit ve gösterişsiz kokusuyla tene çabuk oturuyor. Tene yakın kalıyor. Doğal, temiz ve enerjik yapısı var. Baharatlar sonradan sabunsu esintiler veriyor. Bu parfümün yapsı hafif baharatlı vetiver temasına yönelmekte.

Koku- 5 Kalıcılık-3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Şubat 2021 Pazartesi

L' Occitane- Oud & Rose EDP / 2015




























L' Occitane- Fransız kozmetik ve parfüm markasıdır. L' Occitane- Oud & Rose olarak lanse edilen parfümden bahsedeceğim. Öd ağacı teması üzerinde yükselen bu koku, meyveli notalar, vanilya, çiçeksi vurgular, odunsu notalarla şekilleniyor. Bir de şunu ilave edelim= Öd ağacı temasına gül tandansı yardım eder.

L' Occitane- Oud & Rose isimli parfüm dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalara sahiptir. En azından rahatsız edici bir yanı yoktur. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilmektedir.

Üst- şakayık, bergamot

Orta- gül, sedir ağacı,

Alt- paçuli yaprakları, öd ağacı, vanilya.

Sade ve basit tasarım. Yumuşak ve sıcak aromalar. Tozlu ve keskin ara nüanslar.

L' Occitane Oud & Rose isimli parfüm, yumuşak ve kremsi gülle zenginleştirilmiş öd ağacı vurgusuyla açılıyor. Öd ağacı ana tema olarak, parfümü sonuna değin domine edecektir. Diğer aromalara geçildiğinde de, kendini onları destekleyici biçimde hissettirecektir.

Daha sonra tatlı- kırmızı meyve nüansları geldi. Çilek, böğürtlen olarak tahmin ettim. Burada meyvelerin, belirgin ölçüde asitli kullanıldığına dikkat çekelim. Biraz da metalik bir hissiyat var. Bunun yanında yumuşak ve taze çiçek buketi önem arz eder= Şakayık, gül ve papatya denebilir. Bu kısımda tene yerleşme ve kuruma başlıyor. Arka planda öd ağacı teması var.

Son bölümde odunsu notaların egemenliği sezilir. Gene öd ağacı var. Kuru, tozlu ve topraksı odunsu bazlardan paçuli ve sedir ağacını sayabiliriz. Paçuli keskin ve acımsı verilmiş. Sedir ağacı ise daha yumuşak, ferah ve köksü yapıdadır. Odunsu bazlara yumuşak vanilya ve misk eşlik eder. Kapanışa gelinir. Sonlarda iyiden iyiye odunsu yapıların kontrolü ele aldığı görülür.

L'Occitane- Oud & Rose- Arap etkili parfüm olarak tasarlanmak istenmiş. Öd ağacı ve genelde odunsu notalar söz konusu olduğunda, bu yargı geçerli olacaktır. Ne var ki, meyve ve çiçek kullanımı daha ziyade yumuşak ve kremsidir. Bu bakımdan günümüz modern çiçeksi kokularına ve Doğulu nüanslara atıf yapılmaktadır.

Koku düzlemi= Güllü öd ağacı, meyveler, yumuşak çiçekler, paçuli merkezli odunsu notalar ve vanilya sırasını takip etmekte. Hızlı bir akışkanlık gösterir. Tene çabuk oturur. Ferah ve pozitif notalar daha baskındır. Terapi etkisi yapan, insanı rahatlatan aromaları var. Zihinsel odaklanma ve dikkate yardımcı olacak bir yapısı mevcuttur.

Derinlik ve konfor çizgisi= Kırmızı meyveler, gül, yumuşak çiçekler, öd ağacı, vanilya ve öd ağacı biçimine giren aromalardır. Yapaylık ve sentetiklik var mı ? Notaların uyumu ve karışımı olarak düşünürsek, bence yok. Elbette en pahalı malzeme kullanılmayabilecektir. Ama notalar bu haliyle bence rahatsız edici değil. Öd ağacı ve odunsu / ahşapsı vurgular kalıcılığı arttıracaktır. Sonra meyve ve çiçek buketi ilk anda tatminkâr bir fark edilirlik yapıyor.

L' Occitane- Oud & Rose- genel beğeniye hitap eder. Dört mevsim kullanılır. Hatta günlük kullanıma da uyar. Gün içinde tazeleyebilirsiniz. Gül, çiçek, meyve ve vanilya notaları ile kaliteli ve kalıcı bir kolonya gibi düşünülebilir. Her sosyal ortamda işinizi görür. Keskin ve tozlu paçuliden dolayı biraz dengeli sıkmak gereklidir. Akşam, soğuk havalar ve kış mevsiminde daha egzotik ve zengin rayihalar verebilecektir. Tene yapışkan bir aromayla yerleşebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html