29 Nisan 2024 Pazartesi

Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Homme / 2023

 















Gucci- İtalyan moda markasıdır. Bugün Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Homme isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Baharatlar, çiçeksi notalar, ambroksan, reçineler, vanilya ve odunsu notalar içeriklidir. Tatlı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- portakal çiçeği, muskat, yenibahar tohumları,

Orta- portakal çiçeği, iris, osmanthus,

Alt- ambrofiz molekülü, benzoin, vanilya, paçuli.

Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Homme isimli parfümün açılışında ve devamında yeşil ve ferah kokan baharatlar ve çiçeksi notalar var. Karabiber, yenibahar ve tarçın, son derece doğal ve aromatik kokuyor. Portakal çiçeği, neroli, osmanthus, iris ve limon mine çiçeği bunlara eşlik etmektedir. Orta bölümünden sonlara kadar, bütün aromalar yapay tatlılıktadır. Ambroksan, reçineler ( benzoin ), vanilya ve paçuli merkezli odunsu notalar sıralanıyor.

Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya yoğun ve etkili fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Çünkü kapanış kısmındaki yapaylık rahatsız etmiyor. Genele yayılan sıcaklık ve baharatlı- ambersi rayihalar sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik performansı yükselmiştir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Nisan 2024 Cumartesi

Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Femme / 2023

 
 

Gucci- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Gucci- Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Femme isimli parfümü incelemek istiyorum. Pudralı, tatlı, yapay, şuruplu, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, vanilya, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Şipre- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- mandora, menekşe, bergamot,

Orta- mor salkım, gül, osmanthus,

Alt- tonka fasülyesi, paçuli, vanilya.

Gucci- Guilty Elixir de Eau De Parfum Parfum Pour Femme isimli parfümün başlangıcını ve devamını şuruplu ve pudralı tarzda turunçgiller ve çiçeksi notalar kotarıyor. Mandalina, mandora, portakal ve bergamot burada öksürük şurupları gibi kokuyor. Sümbül, menekşe, gül, osmanthus ve manolya çiçeksi notaları temsil ediyor. Pudralı ve tatlı yapıdaki tonka fasülyesi, vanilya ve odunsu notalar ( paçuli ) kapanışı yapmıştır.

Gucci Guilty Elixir de Parfum Eau De Parfum Pour Femme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Aslında biraz yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat saat sonra tene yerleşiyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Yoksa baş ağrıtma ve zihin ve burun algısını zorlama potansiyeli taşıyor. Şuruplu ve pudralı karakteristik yapısı ve genele yayılmış yapaylığı nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Nisan 2024 Perşembe

Gucci- Bloom Intense Eau De Parfum Intense / 2023

 















Gucci- İtalyan moda şirkedir. Bugün Gucci- Bloom Intense Eau De Parfum Intense isimli bayan parfümü ile ilgili yorum yapacağız. Şekerli, kremsi, tatlı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, misk ve amber aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- zencefil, armut, mandalina,

Orta- sümbülteber, yasemin, Arap yasemini, portakal çiçeği,

Alt- paçuli, meşe yosunu, hindistancevizi.

Gucci- Bloom Intense Eau De Parfum Intense isimli parfümün açılışında şekerli meyveler ( armut, kuş üzümü ) ve turunçgiller ( mandalina, limon ) yer alıyor. Meyveler daha baskındır. Gayet yüksek kremsi tonlamalar yapan beyaz çiçeksi notalar bunu takip ediyor. Yasemin, osmanthus, frezya ve sümbülteber olmalıdır. Sonrasında tatlı baharatlar gelecektir. Zencefil ve tarçın algıladım. Son kısımda iyice yapay aromalar görmekteyiz. Paçuli merkezli odunsu notalar, misk, amber ve tropikal tarzda hindistancevizi aromaları baş ağrısı yapmaya müsaittir. 

Gucci- Bloom Intense Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Aslına bakılırsa tene yerleşmek için çok da acele etmiyor. Yavaş diyebileceğimiz bir akışkanlıkla, yaklaşık 1 saat sonra tene oturması tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılık performansı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Sıcaklık genele yayılmıştır. Şekerli, kremsi ve yapay rayihaların genel koku gidişatını forse etmesinden dolayı fark edilirlik ve kalıcılık yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını şart haline getiriyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Nisan 2024 Salı

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense / 2023

 















Hugo Boss- Alman moda şirketidir. Bugün Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Reçineler, baharatlar, odunsu notalar, ahşapsı nüanslar, amber, laden otu ve tütsü içeriklerine sahiptir. Tatlı, kuru, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üstte buhur, kakule, ortada paçuli, vetiver ve alt notalarda laden otu ve sedir ağacı aromaları açıklanmaktadır. 

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfümün başlangıcında oldukça tatlı ve lüks reçineli baharatları görmekteyiz. Hem reçineler ( buhur ) hem de baharatlar ( kakule, tarçın ? ) çok tatlılıdır. Bunu kuru paçuli vetiver tarzında odunsu notalar takip ediyor. Bunlar ahşapsı tonlamalar yapıyor. Orta katmanı tatlı reçineli ( buhur, elemi reçinesi ) amber kaplamaktadır. Sonlara kuru odunsu notalar ( sedir ağacı ), reçineler ( laden otu ) ve sıcak tütsüler mevcuttur. Kapanışta yapay tatlılık veren amber ve gene sıcak tütsü aromasıyla karşılaşıyoruz. 

Hugo Boss- Bottled Elixir Parfum Intense isimli parfümde, aslında genel koku gidişatında reçineler önemli yer tutuyor. Bunlara her katmanda bir şekilde rastlıyoruz : Reçineli baharatlar, reçineli amber, reçineli tütsüler vs. Hatta denilebilir ki, diğer bütün aromalar ( baharatlı, odunsu, ambersi ) reçinelere yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben sahibine ve dışarıya karşı son derece saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelinde reçinelerden gelen aşırı tatlılık ve son bölümde artan yapaylığın etkisiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ama bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Nisan 2024 Pazar

Hugo Boss- Hugo Intense For Men Eau De Parfum Intense / 2023

 















Hugo Boss- Alman moda markasıdır. Bugün Hugo Boss- Hugo Intense For Men isimli parfümü değerlendiriyoruz. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, aromatik otlar, deri v odunsu notalar barındırıyor. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, plastik ve tatlı rayihaları var. Oryantal - fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kırmızı elma, tarçın, misket limonu, greyfurt,

 Orta- sardunya, kekik,

Alt- deri, sedir ağacı, paçuli.

Hugo Boss- Hugo Intense For Men isimli parfüm, son bölüm haricinde tamamen yapay kokuyor. Başlangıçta meyveli- turunçgilli tatlı baharatlar var. Tatlı elmalı- limonlu- greyfurtlu tarçın diyebilirim. Orta katmanda sardunya, kişniş ve kekik olduğunu tahmin ettiğim baharatlar ve aromatik otlar bulunuyor. Kapanışta plastik bir yapaylığa meyleden deri ve odunsu notalar ( sedir ağacı, paçuli ) yer alıyor. Parfüm tene oturduktan sonra sardunya ve kekik notalarının yeşil ve ferah yapıya çevrildiğini anlıyorum. 

Hugo Boss- Hugo Intense For Men isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duracaktır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende de gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği takviye edilebilir. Ancak tene dengeli dozaj verilmesi daha iyi bir seçenektir. Dört- beş fıs yeter. Çünkü neredeyse baştan sona yapaylık mevcuttur. Gene de dozaj ayarlaması ile günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar- arası geçiş dönemine yönelik kullanılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Nisan 2024 Cuma

Hugo Boss- Bottled Pacific Limited Edition EDT / 2023

 















Hugo Boss- Alman moda firmasıdır. Şimdi Hugo Boss- Bottled Pacific Limited Edition isimli parfümü incelemek istiyorum. Deniz notaları, deniz suyu, aromatik otlar, turunçgiller, hindistancevizi, tuzlu notalar, deniz tuzu, vanilya, odunsu notalar, amber ve tuz notaları bu parfümü biçimlendirmektedir. Sıcak, serin, ferah, yumuşak, yapay, tropikal, tatlı, ekşimsi, kremsi, tuzlu ve sucul yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. 

Notaları hindistancevizi, tuz, selvi bitkisi, kaşmir ağacı, limon, paçuli ve sandal ağacı olarak açıklanıyor.

Hugo Boss- Bottled Pacific Limited Edition isimli parfümün açılışını deniz notaları ve deniz suyu yapıyor. Ferah ve enerjik bir başlangıçtır. Bunu gene ferah ve yeşil kokan aromatik otlar takip ediyor. Adaçayı, mate yaprağı ve selvi bitkisi olacaktır. Orta bölümde de yeşil / bitkisel hissiyat devam etmektedir. Bu kez tatlı & ekşimsi yapıdaki turunçgilleri algıladım. Limon, bergamot ve portakal sayılabilir. Buna tropikal ve tatlımsı hindistancevizi eşlik etmiştir. Orta katmanın devamında gene tuzlu notalar ve deniz tuzu bulunuyor. Kapanışa doğru vanilya, sandal ağacı temalı odunsu notalar ve amber vurgularının hepsi kremsi kokmaktadır. Son fazda ise tuzlu amber- odunsu notalar ( paçuli ) yer alıyor. Parfüm tenden ayrılmadan önce, uzun süre sadece tuz notaları hissediliyor.

Hugo Boss- Bottled Pacific Limited Edition isimli parfümde deniz notaları, deniz suyu, aromatik otlar, turunçgiller serin hissiyat veriyor. Hindistancevizi, vanilya, odunsu notalar ve amber de sıcak yapıdadır. Ayrıca tuzlu notalar ve / veya tuz notaları diyebileceğimiz kısımlar yapay ve burun zorlayan özelliktedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kaldığını söyleyebiliriz. Tene tutunuyor ve yapışıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Kuşkusuz deniz tuzu, tuzlu notalar / tuz, vanilya, amber ve odunsu notalar kalıcılık değerlerini yükseltmiştir fakat aynı zamanda tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Tene dengeli sıkıldığı takdirde yaz sıcağında rahatsız etmeyecektir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyan bir koku yelpazesi oluşacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Nisan 2024 Çarşamba

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda şirketidir. Şimdi Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Kremsi, tatlı, şekerli, pudralı, metalik, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Baharatlar, lavanta, turunçgiller, gurme notalar, içkimsi notalar, aromatik otlar, deri, tonka fasülyesi, amber, vanilya ve reçineler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı- gurme grubunda gösterilebilir.

Üst- lavanta, kakule, karabiber,

Orta- tütsü, paçuli,

Alt- vanilya kabuğu, tonka fasülyesi.

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümün başlangıcının kremsi tatlılık veren baharatlarla yapıldığını düşünmek için, makûl ve mantıklı nedenlerimiz var. Çünkü açılıştaki biberli, sıcak ve lüks yapısal düzeni başka bir şeye benzetmek mümkün değil. Tarçın, kakule, pembe biber ve karabiber çeşnisi algılanmaktadır. Devamında benim burnum, birtakım gurme notalar tespit etti. Tatlımsı & pudralı tonlama geçişleriyle kakao- çikolata- fındık troykası sahne aldı. İlerleyen dakikalarda içkimsi lavanta ve bergamot tarzındaki turunçgiller, açılış faslında sözünü ettiğimiz baharatların üstünde yükseliyor. Sonra metalik ve yeşil / bitkisel kokan içkimsi notalar, aromatik otlar ve turunçgiller hissediyoruz. Pelinotu içkisi / kokteyli veya nane- limon likörü olabilir. Bunu pudralı ve yapay kokan deri notası takip ediyor. Kapanışa yaklaşırken, şekerli tonka fasülyesi, amber ve vanilya aromaları baştan beri gelen tatlılığı yükseltiyor. Deri notasını bir kez daha, iyice yapay ve plastik haliyle görüyoruz. Son fazda şekerli ve meyvemsi reçineler ( elemi reçinesi ) var. Parfüm tenden ayrılmadan önce, uzun süre deri, reçineler, tonka fasülyesi, amber ve vanilya rayihaları tende yer değiştiriyor.

Paco Rabanne- Invictus Victory Elixir Parfum Intense isimli parfümde, baharatlardan içkimsi notalara kadar olan aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Deri- vanilya arası aromalar ise, harmanlanıp iç içe geçmiş biçimde algılanır. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşmiş oluyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Kremsi tatlılıktan yapaylığa kadar uzanan koku yelpazesi kalıcılık ve fark edilirliği arttırırken, maalesef tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getiriyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Nisan 2024 Pazartesi

Paco Rabanne- Phantom Parfum / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Paco Rabanne- Phantom Parfum isimli parfümü incelemeye karar verdim. Tatlı, kremsi, şekerli, metalik, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay rayihaları var. Baharatlar, çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar, lavanta, aromatik otlar, vanilya ve reçineler bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- kakule, bergamot, ravent, limon,

Orta- lavanta, paçuli, sedir ağacı, sardunya,

Alt- vanilya, vetiver, Tolu balzamı.

Paco Rabanne- Phantom Parfum isimli parfümün başlangıcını yeşil ve ferah kokan metalik lavanta, çiçeksi notalar ( sardunya, siklamen ) ve aromatik otlar ( baskın ravent, kişniş ) yapmaktadır. Sonrasında kremsi yapıdaki baharatlar ( kakule, biber ) ve turunçgiller ( bergamot, limon ) sahne alacaktır. Kapanışa doğru odunsu notalar kendini hissettiriyor. Paçuli yeşil ve ferah kokarken, sedir ağacı ve vetiver yapaylık barındırıyor. Şekerli tonlardaki vanilya ve reçineler ( vanilyamsı reçineler ) de son fazda yer alacaktır. 

Paco Rabanne- Phantom Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Aslında tene özgürce sıkılabileceğini söyleyebilirim. Şöyle ki Parfum konsantrasyonunda olması, aromatik- yeşil yapısal düzeni ve şekerli ve yapay aromalarının rahatsız etmemesi gibi donelere bakarsak, kalıcılık ve fark edilirliğin yüksek olmasının yanında tene özgürce sıkılabilmesi gibi avantaj da sunuyor. Yalnızca çok sıcak havalarda dozaj ayarı yapmak gerekebilir. Bunun haricinde günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yönelik kullanım opsiyonu mevcuttur. Ayrıca dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Nisan 2024 Cumartesi

Paco Rabanne- Lady Million Royal EDP / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Şimdi Paco Rabanne- Lady Million Royal isimli bayan parfümü hakkında fikir belirteceğiz. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, yapay, sıcak, yumuşak, ve ferah esintileri var. Meyveler, odunsu notalar, çiçeksi notalar, vanilya ve misk içeriklidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiş.

Üstte nar, ortada beyaz çiçekler ve alt notalarda odunsu notalar açıklanmış. Biz bu parfümün içeriğindeki notaları açıklığa kavuşturacağız. 

Paco Rabanne- Lady Million Royal isimli parfümün açılışını şekerli tatlılıktaki meyveler yapıyor. Nar, ahududu ve armut olmalıdır. Orta bölümde tamamen çiçeksi notalar var. Gül, zambak ve şakayık gibi kremsi çiçeksi notaların yanı sıra manolya, iris ve kediotu gibi pudralı çiçekler sayılabilir. Kapanışta gördüğümüz misk, vanilya ve odunsu notalar ( sedir ağacı, paçuli ) da silme yapay tatlılık barındırmaktadır. 

Paco Rabanne- Lady Million Royal isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yapaylık, kremsilik, pudralılık ve şekerli tatlılık baştan sona etkili olduğu için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmışsa da, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Aksi takdirde baş ağrıtma riski taşıyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Nisan 2024 Perşembe

Paco Rabanne- One Million Royal EDP / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda markasıdır. Bugün Paco Rabanne- One Million Royal isimli parfümün incelemesini yapacağım. Turunçgiller, baharatlar, lavanta, çiçeksi notalar, reçineler, odunsu notalar, amber ve deri aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, şekerli, yapay, yumuşak, ferah ve sıcak esintiler sunmaktadır. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, mandalina, bergamot,

Orta- lavanta, adaçayı, menekşe yaprağı,

Alt- benzoin, sedir ağacı, paçuli.

Paco Rabanne- One Million Royal isimli parfümün başlangıcında tatlı turunçgilli- biberli sıcak baharatlar yer almaktadır. Mandalina, kan portakalı, bergamot, zencefil, tarçın ve biber çeşnisini çok beğendim. Orta katmanda bu baharatlar devam ediyor. Bu kez de erkeksi tarzda çiçeksi notalar sahne alıyor. Tatlı lavantalı- menekşeli baharatlar diyebiliriz. Son bölümde ise, tamamen tatlı & şekerli ve yapay aromalar bulunuyor : Reçineler, odunsu notalar, amber ve deri notalarını algılamaktayız. Sıralaması benzoin reçinesi, sandal ağacı, amber, paçuli ve deri şeklindedir. Özellikle paçuli ve tene en son oturan deri aromasındaki bariz yapaylık dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca tatlılık da gereksiz yere yükseliyor.

Paco Rabanne- One Million Royal isimli parfümü, Modern Tatlı Baharat Temalı Parfümlerin ayet başarılı bir temsilcisi olarak değerlendirmek mümkündür. Gerçi turunçgilli baharatlar, tatlı olmaktan daha ziyade biberli yapıdadır. Yalnız tatlı baharat kullanımı, daha da modernleşmiş ve lavantalı- menekşeli baharatlar biçiminde bir üst seviyeye taşınmıştır. Bu nedenle övgüyü hak ediyor.

Koku düzleminde turunçgiller, baharatlar, lavanta / çiçeksi notalar, reçineler, odunsu notalar, amber ve deri aromalarını görmekteyiz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı bir akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebiliriz. Sıcaklık ve şekerli tatlılık genel karakteristik özellik olmuştur. Sonrasında aşağıda bahsedeceğimiz gibi, kapanış kısmındaki yapay aromalar ( benzoinden deriye kadar ) bile, parfüm tene dengeli dozajlanırsa pek de rahatsız etmeyecek / baş ağrıtmayacaktır.

Derinlik ve konfor noktasında turunçgilli baharatlar ve lavantalı- menekşeli baharatlar vardır. Bu koku çizgisi en beğendiğimiz ve hoşlandığımız bölüm oldu. Çünkü kalıcılık ve fark edilirliğin yüksek olacağının işaretlerini en baştan vermesiyle, modern tatlı baharat temasını daha sofistike ve kaliteli hale getirmesiyle ve parfümün başlangıç ve orta katmanını koklamaya doyamayacağımız bir yöne çevirmesiyle gerçekten bizi başka bir düşünce boyutuna taşıyor...

Paco Rabanne- One Million Royal isimli parfümde, hızlı akışkanlıkla tene yerleşmenin devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan denilebilecek bir fark edilirlik mevcuttur. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Baharatlar, odunsu notalar, amber ve deri gibi güçlü aromalar varken ve bunlar da tatlı & şekerli ve özellikle son kısım yapay kullanılmışken, fark edilirlik ve kalıcılığın artmasına ve buna mukabil parfümün tene dengeli sıkılmasının gerek şart olmasına şaşmamak lazımdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Nisan 2024 Salı

Paco Rabanne- Olympea Flora Eau De Parfum Intense / 2023

 















Paco Rabanne- Fransız moda firmadır. Şimdi Paco Rabanne- Olympea Flora Eau De Parfum Intense isimli parfümün yorumunu yapacağım. Çiçeksi notalar, vanilya, baharatlar, amber, şerbet, tuz notaları ve misk aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Tatlı, şekerli, yumuşak, ferah, kremsi, şuruplu, yapay ve sıcak esintileri var. Çiçeksi grupta gösterilmiş. 

Üst- kuş üzümü, şerbet, pembe biber,

Orta- gül, şakayık, yıldız gülü özü, 

Alt- vanilya, paçuli, kaşmir ağacı, tuz.

Paco Rabanne- Olympea Flora Eau De Parfum Intense isimli parfümün, neredeyse bütün aromaları baştan sona tatlı, şekerli ve şuruplu kokuyor : Şerbetli meyveler ( kuş üzümü, ahududu ), çiçeksi notalar ( gül, şakayık, frezya ), arada tatlı baharatımsı nüanslar ( pembe biber ), vanilya, misk ve amber içerikleri buna örnek verilebilir. Yalnızca vanilya notası istisna teşkil edebilir. Önce tuzlu vanilya aroması ve parfüm yarım saat sonra tamamen tene oturunca da kremsi vanilya kokusu hissediyoruz.

Paco Rabanne- Olympea Flora Eau De Parfum Intense isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılmış sıcaklıkla birlikte tatlı ve şekerli rayihalar, bütün koku grupları üzerinde etkisini hissettiren yapaylık ve Eau De Parfum Intense konsantrasyonunda olması gibi sebeplerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile ece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Nisan 2024 Pazar

Zadig & Voltaire- This Is Him! Undressed EDT / 2023

 















Zadig & Voltaire- Fransız moda firmasıdır. Bugün Zadig & Voltaire- This Is Him! Undressed isimli parfüm hakkında yorum yapacağız. Ekşimsi, tatlımsı, pudralı, tuzlu, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, tuz notaları, deri, ambroksan ve odunsu notalar barındırıyor. Aromatik- odunsu grubunda gösterilebilir.

Üst- greyfurt, portakal çiçeği, pembe biber,

Orta- misk, tuz, deri, ambroksan, 

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, meşe yosunu.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Undressed isimli parfümün açılışı ekşimsi, canlı ve ferah limon kolonyası gibidir. Bergamot, limon, greyfurt ve portakal gibi turunçgiller var. Gene ekşimsi & tatlımsı baharatlar / baharatımsı nüanslar ( pembe biber ) buna eşlik ediyor. Ardından yeşil ve ferah kokan turunçgilli çiçeksi notalar gelmektedir. Portakal çiçeği, limon mine çiçeği ve siklamen olmalıdır. Gene orta katmanda pudralı misk ve tuz notalarına rastlanıyor. Sonlara doğru tuz oranı artıyor. Çok tuzlu deri, ambroksan ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) burada yer alacaktır.

Zadig & Voltaire- This Is Him! Undressed isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene tamamen yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı gösterecektir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. İki- üç fıs yeter. Gerçekten, özellikle orta katmandan itibaren ağırlığını hissettiren tuz notaları ve tuzlu ve pudralı rayihalar fark edilirlik ve kalıcılık değerlerine olumlu katkı yapmışsa da; gene bu bölümde görülen ve tuzlu & pudralı yapısal düzenden kaynaklanan yapaylık ( tuz, misk, deri, amboksan, sandal ağacı ) baş ağrıtıyor ve bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Bu haliyle ancak sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olabilir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Nisan 2024 Cuma

Jean Paul Gaultier- Dİvine EDP / 2023

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Divine isimli bayan parfümünü yorumlamak istiyorum. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, sabunsu, tuzlu, sucul, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve hindistan cevizi aromaları barındırıyor. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilebilir.

Üst- sulu karpuz, kırmızı meyveler, bergamot, 

Orta- zambak, ylang ylang, yasemin,

Alt- beze, misk, paçuli, tuzlu deniz meltemi.

Jean Paul Gaultier- Divine isimli parfümün tatlı, şekerli, şuruplu ve sucul tarzda meyveler ve turunçgiller açıldığını söyleyebiliriz. Karpuz, kızılcık, kuşburnu, aslan meyvesi, bergamot ve limon olmalıdır. Ardından çiçeksi notalar geliyor. Bunların özelliği kremsi & sabunsu kokan beyaz çiçekler olmalarıdır. Yasemin, zambak, frezya, ylang ylang, mimoza, manolya, iris ve osmanthus düşünülebilir. Yumuşak misk, odunsu notalar ( paçuli ), tropik hindistan cevizi ve tuzlu notalar kapanışı gerçekleştirmektedir.

Jean Paul Gaultier- Divine ( İlahî ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmasını tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Kremsi & sabunsu çiçeksi notalar, son bölümdeki tuzlu aromalar ve çiçeksi notalardaki yapaylık marifetiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükseliyor ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Eğer dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyabilir. Normal şartlarda sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin yaz günlerine, öğleden sonra- akşam vaktine ve soğuk havalara yöneliktir. Ayrıca dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html