29 Nisan 2021 Perşembe

Memo- Ilha do Mel EDP / 2015




























Memo- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Ilha do Mel isimli parfümü inceliyoruz. Tatlı, kremsi ve yumuşak rayihalar var. Çiçeksi notalar, bal, vanilya ve turunçgilli nüanlarla biçimleniyor. Çiçeksi grupta yer alıyor.

Üst- mandalina, ardıç meyvesi, sümbül,

Orta- portakal çiçeği, yasemin, bal, iris, süpürge çiçeği,

Alt- vanilya.

Memo- Ilha do Mel- üç farklı koku nüansına sahiptir=

- Turunçgilli- yeşil çiçekler,

- Beyaz çiçekler,

- Vanilya ve bal.

Bu katmanlar sırasıyla algılanır. Başlangıçtaki çiçekler, yeşil ferah bitkilerin ve canlı ve enerjik turunçgillerin etkisindedir. Portakal, mandalina, adaçayı, yavşan otu, yasemin ve portakal çiçeği karışımı tahmin ediyoruz. Elbette tatlılık da var. Orta bölümde kremsi ve yumuşak çiçeksi notalar sahne alır. Gene de açılıştaki çiçek formu pek değişmez. İris ve menekşe gibi sucul çiçekler buna katılır. Son bölümde, kremsi vanilya ve balla tatlılık artar. Ama rahatsız etmez.

Memo- Ilha do Mel- dengeli tatlılık ve uyumlu notalar verir. Akışkanlık hızlıdır ve karakterini çabuk bulur. Tene yakın kalır. Kaliteli ve ferah çiçeksi kolonya gibidir. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre düşünülmelidir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda tazelenir. Her mevsime ve sosyal ortamlara uygundur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Nisan 2021 Salı

Memo- Irish Oud EDP / 2015



 
 














Memo- Fransız parfüm şirketidir. Bugün Memo- Irish Oud ( İrlandalı Oud ) isimli parfüm konu olarak seçilmiştir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, serin ve ferah esintiler sunuyor. Deri, aromatik otlar, amber, baharatlar, çiçeksi notalar ve tonka fasülyesi içeriklerine sahiptir. Aromatik- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Ardıç meyvesi, deri, mate yaprağı, huş ağacı, adaçayı, pembe biber, tonka fasülyesi, amber ve iris gibi notalar açıklanıyor.

Memo- Irish Oud isimli parfümün açılışında yeşil kokan aromatik otlar hissediliyor. Daha doğrusu, ardıç meyvesi teması nokta vuruşu yapıyor. Bunu tatlı, yumuşak ve sıcak deri notası ve aromatik baharatlar ( pembe biber- kakule ) takip ediyor. Daha sonra tekrar, yeşil ve ferah kokan aromatik otlar sahne alacaktır : Bu kez ardıç meyvesi- mate yaprağı- adaçayı troykası sıralamasını görmekteyiz. Tatlı ve kremsi tonlamalarla çiçeksi notalar ( iris, yasemin ), orta katmanın bir diğer koku bileşenidir. Gene tatlı ve sıcak esintiler yayan tonka fasülyesi- amber ikilisiyle kapanışa yöneliyoruz.

Memo- Irish Oud isimli parfümde şuna dikkat ettim : Hiç öd ağacı teması / vurgusu kokusu almıyorum. Bunun yerine yeşil aromatik otlarla zenginleştirilmiş derili- baharatlı- tonka fasülyeli bir parfüm izlenimi vermektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. Derili- baharatlı- tonka fasülyeli koku çizgisi, kalıcılığı arttırıyor. Ayrıca genelde ferah, yeşil ve aromatik yapısından dolayı tene bolca dozajlanabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Hafifçe dozaj ayarı yapılırsa yaz mevsiminde de kullanılabilir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar takdir edilir. Yapaylığa da rastlamadığımı söyleyebilirim.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Nisan 2021 Pazar

Snob- EQ Men EDT / 2015



























Snob markası, Pinkar Kozmetik firmasının bünyesindedir. Snob- EQ Men, bu firmanın piyasaya sürdüğü yeni parfümlerden biridir. Snob EQ Men, esasında Paco Rabanne One Million esintileri vermekte. Yalnız tarçın notası daha baskındır ve tarçınlı sahlep rayihaları ile belirginleşmektedir.

Baharatlı tarçın, keskin otlar, asitli turunçgiller, yumuşak odunsu bazlar ve amber Snob EQ Men isimli parfümü özetlemektedir. Odunsu- oryantal kategorisine girebilir.

Üst= Nane, portakal, greyfurt, kırmızı mandalina,

Orta= Tarçın, baharat çeşnisi,

Alt= Deri, paçuli, beyaz ağaç, amber...

Notalar böyle verilmiş. Dengeli bir tatlılık, uyumlu aromalar ve yeterli bir akışkanlık sunuyor.

Açılışta fesleğen- kekik olarak tahmin ettiğim aromatik otlar var. Greyfurt ve mandalina asitli ve keskin tonlarla, bu otsu biçimleri tamamlıyor. Snob EQ Men, tene çabuk yerleşme eğilimindedir. Devamında ise yoğun ve güçlü baharat karışımı var... Bu karışım da çok çabuk açılıyor ve tarçın tandanslı tatlı baharatlar dönüyor. İşte burada tarçınlı sahlep kokuları teninizde belirginleşiyor. Baharatlar uzun sürmekte. Kapanışta ağaçsı ve odunsu notalar birliktedir= Paçuli, vetiver biçiminde düşündüm. Yumuşak bir sandal ağacı ve amber son bölümde etkili olmakta...

Genelde yumuşak nota geçişleri oluyor. Rahatsız edici bir şey yok. Yalnız, bazı kullanıcılara tarçın merkezli baharatlar tekdüze gelebilir. Çünkü, bu çizgiden sonra koku karakteri pek değişmiyor, düz çizgide gidiyor. Ne var ki, hemen karar vermemek gerekir... İlk sıkıştan sonra tekdüze baharatlar varsa da, ilerleyen saatlerde çok güzel ve lüks bir naneli baharat- tarçın tandansları çok beğeniliyor.

Fark edilirliği ilk anda sönük kalıyor. Bu da sizi yanıltmasın. Saatler geçtikçe fark edilirlik artıyor. Önce tam bir ten parfümü gibi davranıyor, tene yakın duruyor. Sonra dışarıya doğru fark edilirlik yapıyor. Kalıcılık ise fena değil. Çünkü, zaten kolonya tarzındadır. Tenimde sekiz saat hafif esintiler yaptı. Yaz sıcağında bile çok rahatsız etmez. Gün içinde tazelenir. Günlük kullanıma uyar. Sonbahar- kış ve soğuk havalar için idealdir. Açık hava partileri ve gezmeleri için tavsiye ederim. Baharatların diğer kişileri rahatsız etmesi ihtimalini de düşünüp, dengeli sıkmak gerekir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

23 Nisan 2021 Cuma

Snob- IQ Men EDT / 2015




























Pinkar Kozmetik- Snob IQ Men, piyasaya yeni çıkan parfümlerden biridir. Carolina Herrera- VIP 212 Men esintileri vermektedir. Oryantal- baharatlı grupta yer alabilir. Aslında kolonya tarzındadır. Ne var ki, güçlü ve kalıcı baharatlar ile önemlidir. Aromatik otlar ve odunsu notalar da algılanıyor.

Üst- zencefil, kâfir limonu ( lime ), pembe greyfurt,

Orta- tarçın, pembe biber, karanfil, okaliptüs,

Alt- sedir ağacı, amber, paçuli.

Açılış son derece keskin ve sert oldu= Naneli zencefil ve biberli baharatlar hissettim.

Sonrasında tene oturma ve yerleşme başladı. Baharatlar uzun süre etkilidir.

Baharatlar zencefil- karabiber gibi acımsı ve yoğun biçimlere dönüştü.

Aromatik otlar, baharatlara karışıyor= Nane, okaliptüs burada belirgindir.

Ama genel gidişatı biberli baharatlar domine eder.

Snob IQ Men, genelde düz çizgide ilerler, çok değişmez.

Kapanış odunsu notalar ve yumuşak amberle oluyor.

Sonlarda paçuli biraz daha baskındır, sedir ağacı nispeten arka planda kalıyor.

Tene oturunca, rahatsız edici bir tatlılık vermekte= Biberli baharatlara belki tonka fasülyesi gibi aşırı tatlı aroma katılıyor. Dikkat edilmesi ve dengeli sıkılması lazımdır.

Çok çabuk akışkanlık var. Tenle bütünleşiyor. Ten kimyanıza göre değişik biçimlerde davranıyor. Çok sıcakta sıkmayın; biberli baharatlar ve zencefil boğucu olabilir. Aslında ilk anda baharatlar gayet sakindi. Çünkü, belli ölçülerde aromatik otlarla yumuşamıştı...

Sonbahar- kış ve soğuk havalar için uygun olur. En iyi seçim, açık havada kullanmaktır. Kapalı alanlarda kullanmayın. Kalıcılığı sekiz saate varıyor. İlk anda sakin davranıyor. Sonra dışarıya karşı fark edilir olmakta. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor, kendisinden önceki akım ve tarzları takip ediyor... Sert bir kolonya olabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 2


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Nisan 2021 Çarşamba

Snob- Black EDT



























Snob- Pinkar Kozmetik firmasının ürün gamındadır. Snob- Black adlı parfümü inceliyoruz.

Turunçgil, baharat ve odunsu notalarla biçimleniyor. Aromatik- baharatlı grupta olabilir. Günlük kullanımda her ortama ve faaliyete uyar. Her mevsim kullanılabilir.

Üstte bergamot, mandalina; orta notada kakule, köknar, karabiber; altta ise misk, sandal ağacı, vanilya ve amber aromaları verilmiş.

Taze, canlı ve dinamik turunçgiller, klasik ve modern açılışa meydan veriyor= Greyfurt- mandalina ikilisi diye tahmin ettim. Sonrasında yumuşak ve tatlı baharatlardan zencefil ve tarçın sahne almakta. Biberli rayihalar algılanır. Son aşamada kremsi ve yumuşak vanilya, misk ve sandal ağacı bulunur. Basit ve sade bir yapılanma vardır. Notalar dengeli ve uyumludur. Dengeli bir tatlılık vardır. Tatlı baharatlar gidişatı forse eder.

Fazla bir beklentiye girmeden kullanılabilir. Herkesin beğenebileceği türden bir kokudur. Sürprizi yok. Bolca sıkılsa da rahatsız etmez. Kalıcılığı memnun ediyor. Tene yakın durur ve baharatlarla fark edilir. İlk anda keskin bir turunçgil harmanı var. Devamında baharatlarla sakinleşir.

İsmindeki siyah vurgusuna rağmen, son derece ferah, kolay anlaşılır ve net bir aroma yapısına sahiptir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Nisan 2021 Pazartesi

Snob- Sport For Men EDT



























Snob- Sport For Men, Pinkar Kozmetik tarafından piyasaya sürülmüştür. Pinkar Kozmetik 1938 yılında kuruldu. Parfüm, losyon, şampuan ,cilt bakım ürünleri yapmaktadır.

Snob : Mağrur, kibirli, züppe, kendini beğenmiş- kişi.

Snob- Sport For Men isimli parfüm için kısa bir değerlendirme :

Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir. Ferah, canlı, dinamik esintiler yayar. Aromatik ot, narenciye, odunsu notalar ve misk ile şekillenir.

Üst- bergamot, limon, nane,

Orta- ardıç meyvesi, yasemin,

Alt- misk, sandal ağacı, vanilya, amber.

Notalar böyle açıklanmakta. Keskin, ferah ve enerjik bir başlangıcı var : Nane, bergamot hissediliyor. Açılışta buzlu bir hava da var.

Sonra beyaz çiçekler ve çam kozalağı esintileri gelir. Yasemin net biçimde algılanır. Reçineli bir yapı da gösterir.

Kapanışta yumuşak rayihalar egemendir= Misk, vanilya ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar hissedilir. Meyvemsi baharat rayihaları da algılanır. Tenden böylece ayrılır.

Fark edilirlik çam esintileri, nane, bergamotla ilgilidir. Tatlı ve kremsi amber/ misk devreye girince de kalıcılık yükselir. Günün üçte birinde, hafif esintilerle tende kalmaktadır. Tene yakın durur. Yaz mevsimi kokusudur. Günlük kullanımda her ortam ve faaliyete uyar. Dozaj konusunda serbestsiniz. Bol bol sıkılabilir. Rafine, doğal ve zengin bir harmanı var. Dengeli bir tatlılık mevcuttur. Kolonya tarzındadır. Aromatik otlar parfümün genelini domine etmiştir. Şöyle ki, turunçgiller- çam- misk- odunsu notalar çizgisinde her daim otsu biçimler sezilmektedir- Otlar diğer notalarla kaynaşmıştır.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Nisan 2021 Cumartesi

Snob- White EDT




Snob- White adlı koku, Pinkar Kozmetik markasına aittir. Turunçgil, hafif baharat, odunsu notalar ile genel beğeniye hitap ediyor. Aromatik- odunsu grubuna verilebilir.

Üst- biber, elma, turunçgiller;

Orta- muskat;

Alt- misk, sandal ağacı, çarkıfelek meyvesi (bir tür sarmaşık).

Notaları böyle verilmiş. İlk anda mandalina- greyfurt tarzında keskin narenciye kokuları aldım. Biraz aromatik otlar hissettim. Buna zencefil gibi yumuşak baharat eşlik ediyor. Meyveli tonlar da var. Yumuşak odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve miskle de parfüm sonlanmakta.

Hafif, ferah, yumuşak bir kokusu var. Kaliteli bir kolonya olur. Notalar sade, basit, dengeli ve rafine olmuş. Dengeli bir tatlılık var. Her şey kararında verilmiş. İdeal bir yaz sezonu kokusudur ve günlük kullanımda her faaliyete uygundur. Tende bir güne yakın kalıyor. Fark edilirlik fena değil. Aromatik- fresh bir hava her zaman sezilmekte. Kaliteli bir baharat kullanımı var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Nisan 2021 Perşembe

Snob- Classic EDT


























Pinkar Kozmetik firmasının kokularından olan Snob- Classic, çok beğeniliyor. Baharatlar, aromatik otlar, narenciye tonları, odunsu notalar bu parfümü şekillendiriyor. Aromatik- odunsu kategorisine girebilir.

İlk sıkışta güçlü ve yoğun aromalar var : Keskin ve buruk bir bergamot ve adaçayı olabilir. Erkeksi bir lavanta algıladım. Açılış tozlu aromatik otlar ve buruk narenciye tandanslı olmuş. Aromatik otlarda belli bir ölçüde çam- ardıç meyvesi keskinliği hissediliyor.

Sonrasında nispeten yumuşak ve ferah baharatlar algıladım :  Kakule- zencefil olabilir. Çamsı notalar halâ etkindir. Tene oturma başlıyor. Kapanışa doğru sedir ağacı, misk, amber sırasını takip eden nüanslar vardır. Tenden böylece ayrılıyor.

Baharatlar dışında fazla bir tatlılık yoktur. Genelde buruk, karanlık, ekşimsi vurgular vardır. Bunu tozlu ve keskin olarak da tanımlayabiliriz. Başlangıçtaki aromalar biraz rahatsız edici olsa da, devamında yumuşayıp kabul edilir hale gelmektedir. Fark edilirlik açılışta dehşetengiz bir durumdadır ve algıları zorlar. Baharatlarla tene yerleşip güzel kokar.

Sonbahar- kış sezonundan başka bir zaman dilimine uygun olmaz. Akşamları davet, kokteyl gibi organizasyonlarda- dengeli sıkılmalıdır. Kalıcılığı ise bir günü geçmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Nisan 2021 Salı

Tiziana Terenzi- Ursa Extrait de Parfum / 2015




Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm ve kozmetik şirketidir. Şimdi Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümü değerlendireceğiz. Ursa : Dişi Ayı anlamına geliyor. Kuru, sıcak, tozlu, yapay, tatlımsı ve bir miktar yumuşak rayihaları vardır. Baharatlar, içkimsi notalar, tütsü, odunsu notalar, meyveler, hayvansal notalar, deri, misk yağı, reçineler ve tütün gibi aromalar koku karakterini belirlemiştir. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak açıklanmış.

Üst- muskat, elemi reçinesi, kurutulmuş meyveler, rom içkisi,

Orta- paçuli, buhur, tütsü, tütün, vetiver,

Vanilya, deri, agar ağacı ( öd ağacı ).

Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümün genelinde, dumansı tütsü ve kuru tütünle desteklenmiş dumansı ve tatlımsı baharatlar vardır ve bu aromalar klasik Doğulu- Asyalı parfüm geleneğini sürdürmekle, bizim de en yüksek kertede beğeni ve hoşlanma duygularımızı harekete geçirmektedir.

Tiziana Terenzi- Ursa- içkimsi kuru meyveler ( vişne- kiraz ) ve reçineli baharatlar ( tarçın- muskat ) ile başlamakta. Devamında bu baharatlar duman, tütsü ve tütünle kurumak suretiyle hayret ve hayranlık uyandıran bir kalite çıtasına yükseliyor. Sıcaklık çok artıyor. Buna kuru paçuli katılacaktır. Son bölümde ise maalesef koku formunu bozan ve yapay- sentetik hale getiren hayvansal ve yağlı aromalar vardır : Bunlar en başta deri ve misk yağı olarak tahmin ediliyor. Öd ağacıyla tende kuruyor.

Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Tatlılık nispeten dengeli sayılır. Ne var ki, yapay hayvansal aromalar burun ve zihin algısını zorluyor. Bu bakımdan dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma ve genel beğeniye uymaz. Parfüm kültürü gelişmiş tecrübeli kişiler kullanabilir.

Koku düzleminde meyveler, baharatlar, paçuli ve hayvansal notalar dikkat çekiyor. Yardımcı elemanlar olarak içkimsi vurgular, reçineler, sıcak tütsüler ve tütün sayılabilir. Yardımcı elemanlar, ana koku katmanlarının içinde eriyip bunlara destek olmuş.

Derinlik ve konfor noktasında tütsü, tütün, tatlı baharatlar ve kuru paçuli yer almakta. Genel gidişat içinde en çok bu aromaları beğenip takdir ediyoruz. Bu çizgide ve katmanda hem uyumlu aromalar görülüyor, hem de kalıcılık, güzellik ve kalite değerleri yükselmeye başlıyor.

Parfüm kataloğundaki tanıtım paragrafında, Tiziana Terenzi- Ursa isimli parfümün esin kaynağının Alp Dağları' nın yakınındaki Como Gölü olduğu belirtiliyor. Denizden bile daha derinde bulunan ve ormanlarla kaplı ve dağlarla çevrili olan Como Gölü havzasında kıyılar boyunca meralar, ormanlar, engebeli kayaçlar, suya bakan pitoresk köyler ve parklar ve bahçelerle çevrili villa yerleşimlerinin olduğundan bahsediliyor.

Tiziana Terenzi- Ursa- gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmekte. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. Kuru, sıcak, tozlu ve hayvansal koku karakteri böyle bir sonuç yaratıyor. Fark edilirliği hem sahibine hem de dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için idealdir. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Nisan 2021 Pazar

Tiziana Terenzi- Ursa Major Extrait de Parfum / 2015






















Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Tiziana- Terenzi- Ursa Major isimli parfüm incelenecektir. Reçineler, tütsüler, baharatlı ve meyveli nüanslar, odunsu notalar ve deri notası bu pafümü şekillendirmiş. Tatlı, yumuşak, tozlu, dumanlı ve sıcak vurguılar yapar. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösteriliyor. Tasarımcısı Paolo Terenzi olarak açıklanmış.

Üst- muskat, elemi reçinesi, kurutulmuş meyveler çeşnisi, rom,

Orta- paçuli, buhur, tütsü, tütün, vetiver,

Alt- vanilya, deri, buaya ağacı, öd ağacı.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- genel harmanı ile yanmış odunlar, baharatlı tütsüler ve tatlı- meyveli içki kokteyllerini akla getirmekte.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- kuru meyvelerle harmanlanan, keskin baharatlı viski- votka açılışı ile hakikaten beğeni ve tatmin duyguları uyandırmakta. Başlangıçta keskin likörlü içki notası baskındır. Meyve ve baharatlar bununla sentezlenmiştir. Devamında bu koku formuna yeni biçilmiş saman ve tütün aromaları katılıyor. Parfüm tene oturunca baharatlı tütsüler karakterine çevriliyor. Son kısımda deri ve odunsu notaların ağırlığı hissedilecektir. Deri burada ana temadır. Tozlu ve topraksı vetiver- paçuli kombinasyonu görülür. Yalnız sıcak ve dumanlı öd ağacı, son fazda deri notasıyla birleşmekte. Yumuşak vanilyamsı reçineler de aralara karışmış görünüyor. Böylece tenden ayrılmakta.

Önemli bulduğumuz detaylara değinelim :

Kuru meyve, içki, keskin- tatlımsı baharatlar ( muskat, safran, pembe biber ) ve tütsü aromaları Modern parfüm havası veriyor.

Deri temasının yönettiği öd ağacı merkezli odunsu notalar da klasik Arap parfümü tarzına yönelmiştir.

Koku düzleminde içki notaları, tütün, baharatlı tütsü, deri ve öd ağacı aromaları vardır. Notalar büyük ölçüde harman halinde olmasına rağmen, daha belirgin aromalar bunlardır. Genel gidişat böyle belirlenir. Tatlılıktan ziyade tozlu, koyu, sıcak, yapışkan, kirli ve bellli ölçülerde hayvansal biçimler görülmekte. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır.

Derinlik ve konfor çizgisinde baharatlı tütsüler, tütün, baharatlı votka ve paçuli notaları bulunuyor. En fazla beğendiğimiz ve hoşumuza giden notaları sıraya koyduk. Bu çizgi aslında parfümün sadeleşmiş halidir. Kuşkusuz kalıcı, kaliteli ve zengin bir koku çeşnisi sunmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve güzelleşiyor.

Tiziana Terenzi- Ursa Major- bu haliyle sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olduğunu belli ediyor. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha çok, dış mekân- açık havada düzenlenen davet ve kokteyllerde kullanılacaktır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, fark edilirliği her daim güçlüdür ve üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Konsept ve koleksiyonluk parfüm olarak değerlidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Nisan 2021 Cuma

Tiziana Terenzi- Draco Extrait de Parfum / 2015


























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Draco isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, şekerli, kremsi, sabunsu ve pudralı tonlamalar yapmakta. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya ve odunsu notalarla şekillenir. Oryantal grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, limon, portakal, yeşil notalar,

Orta- şeftali, yasemin, sedir ağacı, paçuli, manolya,

Alt- vanilya, tonka fasülyesi, armut, kediotu.

Tiziana Terenzi- Draco- biraz da şekerli tonlar veren tatlı meyvelerle başlıyor. Armut, mandalina, çilek ve böğürtlen olabilir. Sonrasında bu meyveler kremsi yapıya ( şeftali baskın ) çevriliyor. Bu minvalde orta katmanda kremsi çiçekler görmekteyiz. Yasemin ve manolya gibi klasik tahminler yapılabilir. Parfümün genelinde kremsi yapı, odunsu notalarla da ( paçuli baskın ) devam etmekte. Kapanış faslında şekerli ve yapay vanilyayı göreceğiz. Buna misk ilave edilebilir. Bu arada çiçekler de pudralı ve sabunsu hale geliyor. Kediotu ve sümbülteber olabilir.

Tiziana Terenzi- Draco- kremsi vurguların koku gidişatına domine ettiği bir çalışmadır. Aromalar şekerli, kremsi ve pudralı katmanlar halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Şekerli ve pudralı katmanlardan ötürü dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyum sağlar. Ancak daha iyi bir performans için soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanılması tavsiye edilir. Çabuk terleyen yağlı tende, şekerli ve pudralı aromalar sayesinde gün boyu kalıcılık sağlar. Fark edilirliği her daim güçlü ve yoğundur. Özellikle ilk dozajdan iki saat sonra dışarıya karşı kuvvetli şekilde esmektedir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

7 Nisan 2021 Çarşamba

Tiziana Terenzi- Al Contrario Extrait de Parfum / 2015


























Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Al Contrario isimli parfümü konuşacağız. Tatlı, yumuşak, ferah, sıcak ve şekerli yapısı vardır. Vanilya, kakao ve fındık gibi gurme tarzı aromalarla biçimlenmektedir. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- malt, abanoz ağacı, kakaolu bakla,

Orta- vanilya, orkide, tonka fasülyesi,

Alt- sandal ağacı, şeker kamışı, benzoin, fındık.

Tiziana Terenzi- Al Contrario ismini taşıyan parfüm, son derece sade, basit ve minmalist koku karakteri vermektedir. Aromaları katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşmektedir. Başlangıçtan itibaren hızlı akışkanlıkla tatlı kakao, tatlı vanilya, şekerli vanilya ve fındık aromaları ile tene yakın duran bir yapısı vardır. Parfümün genelinde şekerli bir tatlılık olmasına rağmen rahatsız etmiyor ve notalar birbiriyle dengeli ve uyumlu olmayı başarıyor. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyar. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık vermekte. Fark edilirliği ilk anda yoğun ve güçlüdür. Sonrasında sakinleşir ve tensel koku formuna döner.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Nisan 2021 Pazartesi

Yves Rocher- Cyprês et Pamplemousse EDT / 2015



























Yves Rocher- Nature Collection. Selvi- Greyfurt.

Yves- Rocher- Fransız parfüm ve kozmetik markasıdır.

Yves Rocher- Cyprês et Pamplemusse- kaliteli ve ferah bir kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik buna göre değerlendirilmelidir. Canlı, enerjik, pozitif bir kokudur. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. Yumuşak, tatlı, fresh esintiler veriyor. Aromatik otlar, narenciye, sucul notalar / bitkiler ve hafif biberli nüanslar sunuyor. Notaları selvi bitkisi, greyfurt ve zencefil olarak açıklanmakta. Bitkisel notalar açılışta ön plandadır. Turunçgiller buna eşlik eder. Hafifçe çam esintileri var. Aromaterapi etkisi veren bir kokusu var. Aromalar iç içe geçmiş biçimde algılanır. Sonlarda hafif acımsı ve keskin biberli notalar var. Adaçayı ve portakal çiçeği tahmin ediliyor. Günlük kullanım ve sosyal ortamlara uygundur.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Nisan 2021 Cumartesi

Yves Rocher- Bois de Cêdre et Citron Vert EDT / 2015



























Yves Rocher- Nature Collection. Sedir- Yeşil mandalina.

Yves Rocher- Fransız kozmetik ve parfüm şirketidir.

Yves Rocher- Bois de Cêdre et Citron Vert- tatlı ve yumuşak esintiler vermekte. Narenciye, bitkisel notalar, odunsu notalar gibi koku nüansları sunmakta. Aromatik- odunsu kategoride yer alabilir. Limon- mandalina gibi canlı ve enerjik narenciye esintileriyle açılmakta. Sonra aromatik otlar ( fesleğen, nane ) gelir. Tene çabuk oturur. Gayet akışkandır. Keskin çam esintileriyle devam eder. Sonlarda misk ve yosun / meşe yosunu olduğunu tahmin etmekteyiz. Sade ve minimalist tasarımıyla beğeniliyor. Sucul notalar da bulunmakta. Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli ve ferah bir kolonya kadar olacaktır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Rafine, temiz ve pürüzsüz bir hissiyat takdir edilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

 Kendinize en uygun parfümü seçiğ, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

1 Nisan 2021 Perşembe

Yves Rocher- Bois de Gaiac et Geniêvre EDT / 2015


























Yves Rocher- Nature Collection. Peygamber ağacı ( öd ağacı )- Ardıç meyvesi.

Yves Rocher- Fransız kozmetik ve parfüm firmasıdır.

Yves Rocher- Bois de Gaiac et Geniêvre- günlük kullanım ve sosyal ortamlar içindir. Kaliteli ve ferah bir kolonya gibidir. Fark edilirlik ve kalıcılık bu minvalde ele alınmalıdır. Tatlı ve yumuşak esintiler yapar. Narenciye, aromatik bitki, çam esintileri gibi koku biçimleri vardır. Aromalar kaynaşmış biçimdedir. Doğal, akışkan ve uyumlu notalar görülür. Odunsu- baharatlı sınıfta gösterilmekte. İlk anda çam kozalağı benzeri kokularla aromatik otlar karışımı tahmin edilir. Adaçayı, kişniş sayılabilir. Limon, bergamot gibi tatlı turunçgiller algılanır. Uzun süre böyle gider. Kapanışa doğru misk, vetiver ve sedir ağacı olduğunu düşünüyoruz. Keskin ve çimensi vetiver burada baskındır. Sade, basit ve kolay anlaşılan bir karakteri vardır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html