29 Şubat 2024 Perşembe

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Homme EDT / 2022

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda şirketidir. Bugün Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve sucul ve ozonlu notalar içeriklidir. Tatlımsı, buruk, metalik, yumuşak, ferah, serin ve yapay esintileri var. Aromatik- yeşil grupta gösterilmiş.

Üst- greyfurt, bergamot,

Orta- ozon notaları, menekşe yaprağı, yeşil notalar, kaşmeran,

Alt- vetiver, misk, paçuli, gayakum ağacı.

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Homme isimli parfümün başlangıcı ve orta bölümü tamamen ozonlu, sucul ve buruk tonlamalar vermekte : Bergamot, greyfurt ve limon tarzı turunçgillerden sonra, menekşe ve sardunya gibi yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notaları görüyoruz. Ora bölümün devamında yeşil notalar iyice baskınlaşacak ve burada tatlımsılık biraz daha artacaktır. Son bölümde toplamda yumuşak, metalik ve yapay aromaların varlığı hissediliyor : Baskın paçuli ve vetiver odunsu notaları temsil ediyor ki, bunlar özellikle metalik ve yapaydır. Buna yumuşak misk katılıyor.

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Homme isimli parfüm, baharatımsı nüanslar eksiğiyle genel koku gidişatı bakımından Dolce & Gabbana- Light Blue Forever Pour Homme isimli parfümün neredeyse aynısıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla ilişkilidir. Günlük kullanımda tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Tene özgürce sıkılabilir. Genelde sucul, ozonlu ve yeşil / bitkisel yapıdadır. Kaliteli aromatik- odunsu kolonya havasındadır. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Kapanış faslındaki odunsu notalar ve miskin yapaylığı da rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Şubat 2024 Salı

Dolce & Gabbana- Q EDP / 2022

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Dolce & Gabbana- Q isimli bayan parfümünden söz edeceğiz. Tatlı, şekerli, şuruplu, asitli, sabunsu, ferah, yumuşak, serin, sıcak ve yapay esintileri var. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Aromatik- meyveli kategorisinde gösterilmiş.

Üst- limon, kan portakalı, yasemin,

Orta- kiraz, kediotu,

Alt- misk, sedir ağacı.

Dolce & Gabbana- Q isimli parfümün açılışını meyveler ve turunçgiller yapıyor. Şekerli, şuruplu ve tatlı vaziyette çilek, kiraz, kan portakalı ve limon var. Meyveler baskındır. Turunçgiller biraz asitlidir. Orta katmanda baharatlar ve çiçeksi notalar yer almaktadır. Gene şekerli tarzda anason ve kakule olduğunu söyleyebiliriz. Çiçeksi notalar da sabunsudur. Yasemin, manolya, kediotu ve mimoza sayılabilir. Son bölümde şekerli misk hissediliyor. 

Dolce & Gabbana- Q isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunu takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve biraz da boğucu denilebilecek bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini oluşturan şekerli ve sabunsu rayihalar ve bundan kaynaklanan yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Evet, neredeyse bütün aromalarda yapaylık var. Gene de bu yapaylık meyveli- turunçgilli açılış katmanında daha tolere edilebilir oluyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Şubat 2024 Pazar

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette / 2022

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Sucul, ozonlu, tatlı, şekerli, kremsi, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, hindistancevizi, vanilya, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve baharatlar bu parfümü şekillendirmekte. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- limon, yeşil elma,

Orta- ambrette ( misk ebegümeci ), yasemin, beyaz gül,

Alt- sandal ağacı, beyaz misk, amber. 

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümün açılışına sucul, ozonlu, yeşil ve ferah kokan aromalar egemen olmuştur. Bunların içerisinde kremsi tonlarda turunçgiller ( misket limonu, bergamot ) ve hindistancevizi notaları önemlidir. Devamında gene yeşil ve ferah, ancak şekerli rayihalar veren çiçeksi notalar ( neroli, portakal çiçeği, zambak ) sahne alacaktır. Orta katmanın bir diğer koku grubu da tatlı baharatlardır. Tarçın- kakule ikilisini algılıyoruz. Sonlarda gene kremsi tarzda odunsu notalar ( vetiver ) ve vanilya var. Bu bölümde yapaylık hissettim.

Dolce & Gabbana- Light Blue Italian Love Pour Femme Eau De Toilette isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmekte. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı oldukça etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması zorunludur. Dört- beş fıs yeter. Fark edilirlik ve kalıcılığının yüksek olmasının ve tene dengeli dozajlanması şartının nedeni, parfümün neredeyse tamamını domine eden kremsilik, özellikle orta katmandan başlayarak artan şekerli tatlılık ve kapanıştaki yapaylıktır. Tene dengeli sıkıldığı takdirde serin yaz akşamlarında bile kullanılabilir. Çok sıcakta sıkılırsa boğucu ve bunaltıcı olabilir. Gene de ideal olanı, sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde, serin ve / veya soğuk havalarda ve akşam saatlerinde kullanmaktır. Dengeli dozaj verilmezse, orta bölümdeki şekerli çiçeksi notalardan itibaren baş ağrıtacaktır. Daha ziyade dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Turunçgiller ve hindistancevizi aromaları serin, bunu takip eden diğer bütün notalar sıcak esintiler yapıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Şubat 2024 Cuma

Narciso Rodriguez- Narciso Rodriguez For Him Bleu Noir Parfum / 2022

 















Narciso Rodriguez- ABD merkezli moda şirketidir. Bugün Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Parfum isimli parfüm hakkında görüş belirteceğim. Tatlı, pudralı, yapay, metalik, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri var. Aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, turunçgiller, misk, deri / süet ve tonka fasülyesi aromaları barındırıyor. Odunsu- çiçeksi / misk kategorisinde gösterilmiş. 

Üst- kakule, selvi bitkisi, bergamot, mandalina,

Orta- iris, misk, süet,

Alt- tonka fasülyesi, sandal ağacı, vetiver, deri, sedir ağacı.

Narciso Rodriguez- For Him Bleu Noir Parfum isimli parfümün başlangıcı yumuşak aromatik baharatlar ( kakule, muskat ), aromatik otlar ( selvi bitkisi, mate yaprağı, kişniş ) ve turunçgillerle ( bergamot, mandalina, limon ) yapılmaktadır. Toplam olarak tatlı, metalik ve yeşil / bitkisel kokular açılışa hakimdir. Sonrasında tatlı & pudralı koku değişimleri sunan çiçeksi notalar ( iris, menekşe, yasemin ), misk ve süet / deri notaları gelmektedir. Gene tonka fasülyesi ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar ile pudralı tonlamalar sürecektir. Sonda ise tamamen yapay odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ) var. 

Narciso Rodriguez- For Hm Bleu Noir Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Tene oturmakta pek acele etmiyor. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat sonra tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Dört- beş fıs yeter. Pudralı tonlamalar, genele yayılmış sıcaklık ve ortalardan itibaren ağırlığını hissettiren çiçeksi / odunsu koku grubu gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Odunsu notaların yapaylığı rahatsız etmiyor. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Şubat 2024 Çarşamba

Narciso Rodriguez- Musc Noir Rose For Her Eau De Parfum / 2022

 















Narciso Rodriguez- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Narciso Rodriguez- Musc Noir Rose For Her Eau De Parfum isimli parfümün değerlendirmesine geçiyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, ekşimsi, pudralı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, vanilya, misk, çiçeksi notalar ve amber içeriklidir. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiş.

Üst- erik, bergamot, pembe biber,

Orta- gül, misk, sümbülteber,

Alt- vanilya.

Narciso Rodriguez- Musc Noir Rose For Her Eau De Parfum isimli parfümün açılış kısmında şipremsi tarzda turunçgiller ve kırmızı orman meyveleri yer alıyor : Tatlı, kremsi & şekerli ve sıcak vurgularla bergamot, portakal, ahududu, böğürtlen, mersin ve vişne sayılabilir. Meyvemsi hissiyat baskındır. Sonrasında, tene oturma evresinde bu meyveler biraz daha ekşimsi hale geliyor. Orta katmanda kremsi çiçeksi notaları görmekteyiz. Gül, frezya ve gardenyaya pudralı sümbülteber eşlik etmekte. Sonlarda sıcaklık giderek artıyor. Kremsi, yumuşak ve fakat yapay vanilya, misk ve amber troykasıyla, parfüm kapanışa yönelmiştir.

Narciso Rodriguez- Musc Noir Rose Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozajlanması şarttır. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkisin gösteren yüksek şekerli tatlılık, pudramsılık ve sondaki yapaylık, kalıcılık ve fark edilirlik değerlerini yükseltmiş, ancak parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Gene de nota geçişleri başarılıdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Şubat 2024 Pazartesi

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal / 2022

 















Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli bayan parfümünün değerlendirmesi yapılacaktır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, vanilya, amber, odunsu notalar ve reçineler barındırıyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- frezya, portakal çiçeği, bergamot, 

Orta- misk, gül, yasemin, beyaz çiçekler,

Alt- kaşmeran, sedir ağacı, benzoin, amber.

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli parfüm, şipremsi tarzda açılış yapmıştır. Tatlı, kremsi, yumuşak ve sıcak esintilerle turunçgiller ve çiçeksi notalar hissettim. Bergamot, limon, portakal çiçeği ve frezya olmalıdır. Sonra bunlar yeşil ve ferah kokan bir hale geliyor. Orta bölümde de kremsi tonlamalar yapan gül- yasemin- osmanthus troykası ile çiçekler devam edecektir. Tene oturma döneminde güllü- miskli çiçekler gibi yapısal bir düzen göreceğiz. Son kısımda kremsi ve sıcak kokıularla belirlenen odunsu notalar ( sedir ağacı ), vanilya ve amber vardır. Reçineli bir tatlılık da algılıyorum. Benzoin reçinesi olabilir.

Narciso Rodriguez- Narciso Eau De Parfum Cristal isimli parfümün bergamot- gül- sedir ağacı notaları üzerine oturtulmaya çalışıldığı belli oluyor. Diğer aromalar da ya yardımcı eleman ya da destekleyici / kuvvetlendirici unsur olarak düşünülmüş. Örneğin, portakal çiçeği notası bergamotu kuvvetlendiriyor. Vanilya ve amber vurguları da sedir ağacı notasına yardımcıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durma eğimindedir. En azından benim tenimdeki performansı böyle oldu. Fark edilirliği ilk anda tene yakın kalmasıyla belirlenirken, sonraki yarım saat içinde yavaş yavaş, kademeli olarak dışarıya doğru esiyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olması, EDP formatında olmasına ve özellikle tene oturma evresinde kremsiliğin ve sıcaklığın yükselmesine bağlanabilir. Bu nedenle tene dengeli dozaj verilmeli ( dört- beş fıs ) ve çok sıcak havalarda sıkılmamalıdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk / serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. Koku karakterinde herhangi bir yapaylığa rastlamadım.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Şubat 2024 Cumartesi

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum / 2022

 















Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik firmasıdır. Şimdi Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, ferah, yumuşak, pudralı, sabunsu ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, gurme notalar, tuz notaları, güneş notaları, tonka fasülyesi, vanilya ve amber aromaları bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- ylang ylang, karabiber, bergamot,

Orta- hindistancevizi, tuz, orkide, yasemin,

Alt- tonka fasülyesi, kaşmir ağacı / ahşabı, amboksan.

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli parfümün açılışında ve ilk bölümünde tatlı, kremsi ve şekerli rayihalarla belirlenen turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notalar yer almaktadır. Bergamot, limon, misket limonu, biber, karabiber, ylang ylang, frezya ve gardenya olmalıdır. Orta katmana bu aromalarla iniliyor. Orta bölümde önce koku formu değişiyor : Hindistancevizi gibi gurme notalar, tuz notaları ve güneş notaları var. Burası güneş kremleri gibi kokuyor. Sonrasında pudralı & sabunsu koku geçişleriyle yasemin, kediotu, sümbül ve orkide tarzında çiçeksi notalar görmekteyiz. Gene pudralı tonlamalar yapan tonka fasülyesi- vanilya- amber troykası kapanışı yapmıştır.

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, tatlıdan sabunsuya kadar değişen tonlamalar, baş ağrısı yapan pudralı çiçekler ve tuz notaları ve pudralı çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya ve amber aromalarındaki genel yapaylık gibi faktörler hesaba katıldığında kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

16 Şubat 2024 Cuma

Estêe Lauder- Pleasures Intense For Women EDP / 2022

 















Estèe Lauder- ABD kökenli kozmetik markasıdır. Bugün Estèe Lauder- Pleasures Intense isimli bayan parfümünü tanıtmak istiyoruz. Tatlımsı, şekerli, şuruplu, buruk, pudralı, sıcak, serin, ferah, yumuşak, sucul ve ozonlu rayihaları var. Meyveler, çiçeksi notalar, vanilya, reçineler, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Çiçeksi grupta gösteriliyor. 

Üst- yeşil zambak, şakayık, kuş üzümü, ylang ylang, Çin tarçını, 

Orta- zambak, yasemin, tiare çiçeği, gül,

Alt- akçaağaç, vanilya, sığla yağı, benzoin.

Estèe Lauder- Pleasures Intense For Women isimli parfümün başlangıcını tatlımsı, şekerli, şuruplu ve serin meyveler meydana getirmiştir. Aslan meyvesi, kuş üzümü, kızılcık ve ahududu tahmin ediliyor. Bundan sonra, parfümün son kısmına değin yoğun çiçeksi notalar, koku gidişatına hakimdir. Önce yeşil, buruk, ferah, sucul, ozonlu ve tatlımsı koku değişimleri sunan çiçekler var : Şakayık, siklamen, gül, sardunya ve zambak sayılabilir. Bunlar toplamda kır çiçekleri tandanslıdır. Buraya kadar, aslında bütün aromalar serin kokuyor. Ardından hafifçe pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar geliyor : Yasemin, ylang ylang, mimoza ve manolya olmalıdır. Son bölümde sıcaklıkla birlikte pudralı vurgular da yükselecektir. Hepsi de pudralı olan vanilya, vanilyamsı reçineler ( benzoin ), amber ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar kapanışı yapmıştır.

Estèe Lauder- Pleasures Intense For Women isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Herhangi bir yapaylık ve sentetiklik yok. Orta katmanın sonundan itibaren başlayan pudralı ve sıcak rayihalar sayesinde kalıcılık performansı artmıştır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve dozaj ayarlaması ile her mevsime uyacaktır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de kullanma opsiyonunuz mevcuttur. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

15 Şubat 2024 Perşembe

Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense EDP / 2022

 















Estêe Lauder- ABD kökenli parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağım. Turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve vanilya içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, sabunsu, kremsi, buruk, ozonlu, yapay, serin, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- menekşe yaprağı, mandalina, kakule, 

Orta- iris, manolya, paçuli,

Alt- misk, deri, sedir ağacı, vanilya fasülyesi.

Estêe Lauder- Beautiful Belle Magnolia Intense isimli parfümün ozonlu ve yeşil / bitkisel kokan aromalarla başladığını anladım. Turunçgiller, meyveler ve çiçeksi notalar var. Mandalina, armut, sardunya ve tematik menekşe algılanmakta. Buna kakule tarzında, aromatik- tatlı baharatlar eşlik etmekte. Bundan sonrasını, neredeyse kapanışa kadar yoğun pudralı kokular domine edecektir. Hatta tene oturunca, bariz bir sabunsuluk da olacaktır. İris, manolya ve sümbül gibi kadınsı çiçekler var. Buna deri ve odunsu notalar ( paçuli ) katılıyor. Sonlarda ise yeşil kokan meşe yosunu ve yapay bir tatlılığa meyleden misk- vanilya ikilisi var. 

Estêe Lauder- Beautiful Magnolia Intense isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, sahibine ve dışarıya karşı saldırgan diyebileceğimiz bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmakta. Tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Ortalarda itibaren kendini gösteren pudralı & sabunsu yapısal düzen ve kapanıştaki kremsi tatlılığa kayan yapaylık söz konusu olduğunda, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek ama tene dengeli dozajlanması da gerek şart olacaktır. Ozonlu ve yeşil / ferah kokan aromaları beğendim. Nota geçişleri de başarılıdır. Bu haliyle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk ve serin havalara ve akşam vaktine uyar. Dış mekân davet ve kokteyllerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Şubat 2024 Salı

Sospiro- Pasticcio EDP / 2022

 















Sospiro- İtalyan niş parfüm şirketidir. Şimdi Sospiro- Pasticcio isimli parfümü yorumluyorum. Çiçekis notalar, odunsu notalar, meşe yosunu, misk ve amber aromaları barındırmaktadır. Tatlı, yapay, ferah, serin, sıcak ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- alıç, latin çiçeği, sümbül, gül, yeşil notalar, portakal çiçeği, bergamot, sardunya,

Orta- menekşe, zambak, yasemin, iris kökü, ylang ylang, gül, vadi zambağı, misket limonu,

Alt- sandal ağacı, kediotu, iris, sedir ağacı, meşe yosunu, misk, amber.

Sospiro- Pasticcio isimli parfümün başlangıcında yeşil / bitkisel aromalar bulunuyor. Yeşil ve ferah notalar ve yeşil çiçeksi notalar hissedilir. Sardunya, leylak, siklamen ve portakal çiçeği tahminleri yaptım. Bunu kremsi çiçekler takip ediyor. Yasemin, gül, frezya ve zambak olmalıdır. Ardından baharatlı çiçeksi notalar sahne alıyor. Karanfil, orkide ve ylang ylang algılanır. Çiçeksi notaların son bölümünde pudralı çiçekler yer alır. İris, kediotu, menekşe, sümbül ve nergis olarak sıralanır. Kapanış faslındaki aromalara değinelim : Tatlı ama yapay odunsu notalar ( sandal ağacı ), yeşil kokan meşe yosunu ve tatlı misk- amber ikilisi bu anlamdadır.

Sospiro- Pasticcio isimli parfümde yeşil ve ferah aromalar serin etkiler bırakıyor. Diğer aromalarda ise, aşamalı olarak yükselen sıcaklık görürüz. Çiçeksi katmanlar koku gidişatını forse eden yap taşlarıdır. Diğer aromalar ( sandal ağacı- amber arası ) yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Kremsi, pudralı ve yapay koku gruplarının fark edilirlik ve kalıcılığı arttırırken aynı zamanda tene dengeli sıkılmasını mecburiyet haline getirdiği aşikârdır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, serin ve soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

11 Şubat 2024 Pazar

Sospiro- Afgano Puro EDP / 2022

 















Sospiro- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Şimdi Sospiro- Afgano Puro isimli parfüm hakkında görüş belirteceğim. Tütün, misk, vanilya, odunsu notalar, baharatlar, reçineler ve tütsü içeriklerine sahiptir. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Üstte yeşil notalar, ortada paçuli, sedir ağacı ve alt notalarda tütün, misk ve vanilya aromaları açıklanmıştır.

Sospiro- Afgano Puro isimli parfümün açılışında ferah yeşil notalar var. Hemen ardından, yumuşak bir tütün aroması baskın hale geliyor. Orta katmana doğru, hafifçe biberli- tatlı baharatlar ( tarçın, karabiber ) ve bunları destekleyen kremsi vanilya sahne alıyor. Devamında tatlı tütün- tütsü kombinasyonu var. Son bölümde önce yumuşak odunsu notalar ( baskın yeşil kokan paçuli, sedir ağacı, vetiver ), sonra da daha yumuşak, ferah, sıcak ve aromatik biçimde tütün, tütsü, misk ve vanilyayla karşılaşmaktayız. Burada şekerli reçineler ( benzoin ) sınırlı bir yapaylık veriyor.

Sospiro- Afgano Puro isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yalnız orta bölümden itibaren tütün- tütsü- vanilya çizgisindeki notalar birbirini takip ediyor ve kendi aralarında yer değiştiriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene biraz dengeli dozaj verilirse iyi olur. Altı- yedi fıs yeter. Baharatlar, tütün ve vanilya gibi koku içerikleri, genele yayılan tatlılık ve kremsi vanilya & şekerli benzoindeki sınırlı ama pek de rahatsız etmeyen yapaylığın da marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik yükselmiş ve bu durum tene- şöyle birazcık dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Gerçekten de, kremsi vanilya ve şekerli reçineler ( benzoin ) hariç dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Tene dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma, sosyal ortamlara sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyacaktır. Ayrıca serin yaz akşamları, dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanma opsiyonunuz olabilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Şubat 2024 Cuma

Sospiro- Liberto EDP / 2022

 















Sospiro- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Şimdi Sospiro- Liberto isimli parfüm konu olarak seçilmiştir. Meyveler, turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve amber aromaları barındırıyor. Buruk, tatlı, sıcak, yumuşak, ferah, yapay, sucul ve ozonlu esintiler sunuyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- şeftali, yasemin, lavanta, bergamot,

Orta- yeşil notalar, ozon notaları, vadi zambağı, baharat çeşnisi, karanfil,

Alt- amber, paçuli, vanilya.

Sospiro- Liberto isimli parfümün başlangıcında şeftali, kayısı, bergamot ve mandalina gibi meyveler ve turunçgiller mevcuttur. Bunlar şipremsi ve buruk yapıdadır. Bunu ferah yeşil notalar destekliyor. Sonrasında yeşil / bitkisel, sucul ve ozonlu rayihalarla lavanta, yasemin, zambak, lotus ve frezya gibi çiçeksi notalar geliyor. Burada yağmur sonrası ıslanmış kır çiçekleri tandansı vardır. Orta bölümün bir diğer koku grubu da, sıcak ve tatlı kokan baharatlardır. Karanfil ve biber hissediyoruz. Son kısımda, yükselen sıcaklıkla beraber kremsi ve yapay aromalar bulunuyor. Paçuli merkezli odunsu notalar, vanilya ve amber bunlar arasındadır.

Sospiro- Liberto isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene özgürce sıkılabilir. Orta katmandan itibaren iyice belirginleşen sıcak, tatlı ve kremsi tonlamalar, çiçeksi- baharatlı- ambersi yapısal düzen ve son bölümdeki rahatsız etmeyen yapaylık vesilesiyle / nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri artmış ve tene özgürce sıkılması mümkün olabilmiştir. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde de düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

 

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


7 Şubat 2024 Çarşamba

Emporio Armani- Stronger With You Oud EDP / 2022

 















Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfüm hakkında konuşacağız. Odunsu notalar, vanilya, deri, baharatlar ve lavanta içeriklidir. Tatlı, pudralı, yapay, sıcak, kremsi, yumuşak ve ferah esintiler sunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmektedir.

Notaları da vanilya, agar ağacı ( öd ağacı ) ve lavanta özü olarak açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümün başlangıcı kremsi, sıcak ve yapay öd ağacı temalı odunsu notalar ve vanilya tarafından yapılmaktadır. Gene yapay ve pudralı deri notası bunu takip ediyor. Buradaki deri aroması, Bvlgari- Black ve Tom Ford- Ombre Leather isimli parfümlerde bulunan deri notasına benzer şekilde otomobil lastiği gibi kokuyor. Orta bölümde derinin yanı sıra tatlı baharatlar vardır. Kakule- biber- pembe biber troykası görmekteyiz. Yeşil ve ferah kokan tatlı lavanta kapanışı gerçekleştiriyor.


Ne var ki, Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümün tene oturmasından sonra ilginç şeylerle karşılaşıyoruz :

Tenimin bir tarafında tatlı ve yeşil kokan lavanta tek başına duruyor.

Tenimin diğer tarafında ise yapay, pudralı, tatlı ve kremsi rayihalarla öd ağacı, vanilya, deri ve baharatlar birlikte yer alıyor.

Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya yoğun etkili fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü ve yoğun olması ve koku gidişatına büyük ölçüde yapay, pudralı ve kremsi rayihaların egemen olması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


5 Şubat 2024 Pazartesi

Emporio Armani- Stronger With You Only EDT / 2022

 















Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Emporio Armani- Stronger With You Only isimli parfümü yorumlamak amacındayız. Turunçgiller, baharatımsı nüanslar / baharatlar, lavanta, vanilya, çiçeksi notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, kremsi, köpüklü, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- greyfurt,

Orta- lavanta, sardunya, 

Alt-- vanilya, kestane, laden otu.

Emporio Armani- Stronger With You Only isimli parfüm, canlı ve enerjik turunçgillerle açılıyor. Tatlı ve köpüklü greyfurt ve limon hissediliyor. Bunu yeşil ve ferah aromalar takip ediyor. Önce lavanta, sonra da erkeksi tarzda çiçeksi notalar gelecektir. Hem yeşil hem baharatlı kokan sardunyayı algıladım. Siklamen de olabilir. Baharatlı yapısal düzen devam ediyor. Bu kez de baharatımsı nüanslar / baharatlar olmalıdır. Tarçın ve kakuleyi burnumuz seçiyor. Son bölümdeki vanilya ve amber, tatlı ve kremsi kokmakla birlikte yapaylıktan kurtulamıyor.

Emporio Armani- Stronger With You Only isimli parfümde turunçgiller ve lavanta serindir. Devamındaki diğer notalar ( baharatlı çiçekler, baharatlar, vanilya- amber ) sıcaktır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine dönük biçimde, genelde sakin bir fark edilirliği var. Fark edilirliği tene yakın kalma eğilimi gösteriyor. Çabuk terleyen yağlı tende ise, günün büyük bölümünde tatminkâr bir kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Orta bölümden başlayarak artan sıcaklık, kremsi tatlılık ve sondaki yapaylıktan ötürü kalıcılığı artmış ve fakat tene dengeli sıkılması elzem olmuştur. Bu haliyle sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Şubat 2024 Cumartesi

Yves Rocher- Sur La Lande EDP / 2022

 















Yves Rocher- Fransız butik parfüm ve kozmetik markasıdır. Şimdi Yves Rocher- Sur La Lande isimli bayan parfümünü konuşacağız. Çiçeksi notalar, meyveler, amber, vanilya, odunsu notalar, tütsü, reçineler ve gurme notalar içeriklidir. Sabunsu, pudralı, şekerli, kremsi, tatlı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi- gurme kategorisinde gösterilebilir.

Üstte papatya, ortada yasemin ve alt notalarda odunsu notalar ve deniz yosunu aromalarına yer veriliyor. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Yves Rocher- Sur La Lande isimli parfümün açılışında sabunsu ve pudralı çiçeksi notaları görmekteyiz. Papatya, iris, nergis, mimoza, yasemin ve ylang ylang olmalıdır. Bunu gayet şekerli meyveler takip edecektir. Aslan meyvesi, kuş üzümü, ahududu ve kızılcık sayılabilir. Orta bölümünden sonlara değin kremsi yapaylıkta amber, vanilya, sandal ağacı tandanslı odunsu notalar, tütsü, reçineler ( benzoin ) ve gurme notalar ( karamel ) algılanacaktır. Kapanışta ise, iyice şekerli ve gene yapay tarzda vanilya ve gurme notalar ( kakao, kahve, karamel ) mevcuttur.

Yves Rocher- Sur La Lande isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş bir akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmesi tamamlanacaktır. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu ve yapışkan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelinin sabunsu, pudralı, şekerli ve kremsi rayihalardan oluşması ve şekerli meyvelerden başlayıp kapanıştaki gurme notalara kadar uzanan yapaylık ve yüksek sıcaklık söz konusu olduğunda kalıcılık ve fark edilirliğin dehşetengiz artarak parfümün dengeli sıkılmasını gerektirmesi gayet anlaşılır bir durumdur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Şubat 2024 Perşembe

Scalpers- The Boxing Club EDP / 2022

 















Scalpers- İspanyol moda markasıdır. Bugün Scalpers- The Boxing Club isimli parfümü değerlendirmeye alacağım. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, aromatik otlar, deri, tonka fasülyesi, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, ozonlu, serin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- kakule, bergamot, karabiber,

Orta- iris, menekşe yaprağı, ravent bitkisi,

Alt- tonka fasülyesi, vetiver, kaşmir ahşabı.

Scalpers- The Boxing Club isimli parfümün başlangıcında şekerli tatlılık veren meyveler ve turunçgiller bulunuyor. Ahududu, kuş üzümü, greyfurt ve bergamot sayılabilir. Bunu modern tatlı baharatlar takip ediyor. Kremsi tatlılıktaki tarçın, kakule ve parfümün tene oturmasından sonra karabiber bu bağlamda düşünülebilir. Buraya kadar sıcak, yumuşak ve bir ölçüde ferah yapısal düzen söz konusudur. Bununla birlikte, gene orta katmanda aromatik otlar ve çiçeksi notalar var. Bunların genel yapısı serin, yeşil / bitkisel ve ozonludur. Nane, ravent bitkisi, menekşe, zambak ve iris olabilir. Ancak, ağırlık her zaman baharatlardadır. Kapanış bölümünü toplamda pudralı, sıcak ve yapay aromalar oluşturmaktadır : Deri, tonka fasülyesi, amber ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bu anlamda önemlidir. 

Scalpers- The Boxing Club isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Neredeyse genele yayılmış şekerli tatlılık, kremsilik, pudralılık ve sondaki yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirliği artmış fakat tene dengeli dozajlanması elzem olmuştur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html