7 Şubat 2024 Çarşamba

Emporio Armani- Stronger With You Oud EDP / 2022

 















Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfüm hakkında konuşacağız. Odunsu notalar, vanilya, deri, baharatlar ve lavanta içeriklidir. Tatlı, pudralı, yapay, sıcak, kremsi, yumuşak ve ferah esintiler sunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösterilmektedir.

Notaları da vanilya, agar ağacı ( öd ağacı ) ve lavanta özü olarak açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümün başlangıcı kremsi, sıcak ve yapay öd ağacı temalı odunsu notalar ve vanilya tarafından yapılmaktadır. Gene yapay ve pudralı deri notası bunu takip ediyor. Buradaki deri aroması, Bvlgari- Black ve Tom Ford- Ombre Leather isimli parfümlerde bulunan deri notasına benzer şekilde otomobil lastiği gibi kokuyor. Orta bölümde derinin yanı sıra tatlı baharatlar vardır. Kakule- biber- pembe biber troykası görmekteyiz. Yeşil ve ferah kokan tatlı lavanta kapanışı gerçekleştiriyor.


Ne var ki, Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümün tene oturmasından sonra ilginç şeylerle karşılaşıyoruz :

Tenimin bir tarafında tatlı ve yeşil kokan lavanta tek başına duruyor.

Tenimin diğer tarafında ise yapay, pudralı, tatlı ve kremsi rayihalarla öd ağacı, vanilya, deri ve baharatlar birlikte yer alıyor.

Emporio Armani- Stronger With You Oud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya yoğun etkili fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku gruplarının güçlü ve yoğun olması ve koku gidişatına büyük ölçüde yapay, pudralı ve kremsi rayihaların egemen olması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder