17 Şubat 2024 Cumartesi

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum / 2022

 















Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik firmasıdır. Şimdi Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli bayan parfümünü değerlendirmekteyiz. Tatlı, kremsi, şekerli, sıcak, ferah, yumuşak, pudralı, sabunsu ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, gurme notalar, tuz notaları, güneş notaları, tonka fasülyesi, vanilya ve amber aromaları bu parfümü şekillendirmiştir. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- ylang ylang, karabiber, bergamot,

Orta- hindistancevizi, tuz, orkide, yasemin,

Alt- tonka fasülyesi, kaşmir ağacı / ahşabı, amboksan.

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli parfümün açılışında ve ilk bölümünde tatlı, kremsi ve şekerli rayihalarla belirlenen turunçgiller, baharatlar ve çiçeksi notalar yer almaktadır. Bergamot, limon, misket limonu, biber, karabiber, ylang ylang, frezya ve gardenya olmalıdır. Orta katmana bu aromalarla iniliyor. Orta bölümde önce koku formu değişiyor : Hindistancevizi gibi gurme notalar, tuz notaları ve güneş notaları var. Burası güneş kremleri gibi kokuyor. Sonrasında pudralı & sabunsu koku geçişleriyle yasemin, kediotu, sümbül ve orkide tarzında çiçeksi notalar görmekteyiz. Gene pudralı tonlamalar yapan tonka fasülyesi- vanilya- amber troykası kapanışı yapmıştır.

Estêe Lauder- Bronze Goddess Nuit Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, tatlıdan sabunsuya kadar değişen tonlamalar, baş ağrısı yapan pudralı çiçekler ve tuz notaları ve pudralı çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya ve amber aromalarındaki genel yapaylık gibi faktörler hesaba katıldığında kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder