29 Haziran 2023 Perşembe

Giorgio Armani- Acqua di Gio Profondo EDP / 2020

 















Giorgio Armani Acqua di Gio Profondo EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Giorgio Armani- İtalyan moda şirketidir. Bugün Giorgio Armani- Acqua di Gio Profondo isimli parfümü tanıtıyoruz. Denizel notalar, ozonlu notalar, turunçgiller, lavanta, aromatik otlar, baharatımsı nüanslar, mineral notalar, misk ve odunsu notalar koku gidişatını belirler. Tuzlu, sabunsu, yumuşak, serin, soğuk ve ferah esintileri var. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- deniz notaları, ozon notaları, bergamot, yeşil mandalina,

Orta- biberiye, selvi bitkisi, lavanta, mastik reçinesi,

Alt- mineral notalar, misk, paçuli, amber.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Profondo- tuzlu deniz suyu aromalarıyla açılıyor ve bunun hemen arkasından ozonlu notalar geliyor. Birkaç saniye böyle devam ediyor. Daha sonra koku karakterindeki aromalar şekillenmeye başlıyor : Tuzlu turunçgiller sahne alıyor. Ferah bergamot ve mandalina var. Bunu yeşil kokan ferah karakterdeki lavanta ve aromatik otlar destekliyor. Nane, biberiye ve fesleğen olabilir. Bu sırada, harmanda yazılı olan mineral notaları çok net hissediyoruz. Yumuşak misk ve odunsu notalarla ( baskın vetiver- paçuli ) kapanış olmakta.

Giorgio Armani- Acqua di Gio Profondo isimli parfümde, aslında tuzlu, sucul ve ozonlu hissiyat bütün koku karakterini domine etmekte. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Açılışta bir müddet duraklayan ve sucul- ozonlu rayihalarda karar kılan parfüm, sonrasında çok hızlı akışkanlıkla hem tene yakın kalıyor hem de diğer notalara geçiş yapıyor. Tene oturma safhasında sabunsu çam esintileri ve bunu takiben yumuşak kakule gibi baharatları da hissediyoruz. Gene kapanışta vetiver de sabunsu hale geliyor. Ferah aromatik- sucul- odunsu kolonya havasındadır. Böylece gün içinde tazeleme ile kalıcılığını takviye etmek, tene özgürce sıkmak ve günlük kullanımda, sosyal ortamlarda ve ilkbahar- yaz mevsiminde kullanmak gibi avantajlara sahipsiniz. Tatlılık pek yok ama notalar birbiriyle uyumlu sayılır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

27 Haziran 2023 Salı

Giorgio Armani- My Way EDP / 2020

 















Giorgio Armani My Way EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Giorgio Armani- My Way isimli parfümü değerlendireceğiz. Tatlı, şekerli, kremsi, sabunsu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendirmekte. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot, portakal çiçeği,

Orta- sümbülteber, yasemin,

Alt- sedir ağacı, beyaz misk, vanilya.

Giorgio Armani- My Way isimli parfümün başlangıcında şekerli tonlamalar yapan kremsi turunçgiller var. Bergamot ve portakal tahmin edilmekte. Devamında kremsi & tatlı rayihalar yayan çiçeksi notalar sahne alıyor. Yasemin, sümbülteber, frezya ve özellikle tatlı neroli olabilir. Kremsi çiçekler sonradan hafif sabunsu hale geliyor. Son bölümde gene kremsi aromalara rastlayacağız. Sedir ağacı kontrolünde odunsu notalar, misk ve vanilya bu grupta yer almakta.

Giorgio Armani- My Way- baştan sona değin tatlı, kremsi ve şekerli kokmakta. Yoğun kremsi ve şekerli vurgular yapaylığa neden olmuş. Ancak beni rahatsız etmedi. Tene biraz dengeli sıkılırsa ( dört- beş ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır. Gene sabahleyin ve çok sıcak yaz günlerinde sıkılmamalıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliğinin de tene yakın olmakla belirlenmesi avantaj sağlıyor. Çünkü yapay şekerlilik ve kremsilik bu sayede dengeleniyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapması, EDP konsantrasyonunda olmasıyla ilgilidir. Nota geçişleri başarılı olmuş. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Haziran 2023 Pazar

Zadig & Voltaire- This Is Us! EDT / 2020

 















Zadig & Voltaire This Is Us! parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Zadig & Voltaire- Fransız moda markasıdır. Bugünkü konumuz, Zadig & Voltaire- This Is Us! isimli parfüm olacaktır. Tatlı, kremsi, pudralı, şuruplu, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Meyveler, vanilya, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Odunsu- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Notaları vanilya, kaşmeran, sandal ağacı, misk ve paçuli olarak açıklanmakta. 

Zadig & Voltaire- This Is Us! isimli parfümün başlangıcının kremsi meyveler ve turunçgillerle yapıldığını düşünmek olasıdır. Şeftali, bergamot, ahududu, armut ve kuş üzümü tahminleri yapmakta sakınca yok. Devamında kremsi rayihalar yerinde kalmak suretiyle vanilya ve odunsu notalar ( sandal ağacı teması ) kombinesi görülüyor. Bu arada parfüm tene yerleşmiş oluyor ve meyvelerin tatlı / şekerli ve şuruplu hale geldiğini anlıyoruz. Pudralı misk vurgusuyla kapanış gerçekleşiyor. 

Zadig & Voltaire- This Is Us! isimli parfümün çok sade, basit ve hatta düz çizgide giden / çok değişmeyen bir koku karakteri var. Sıcak ve kremsi tonlamalar genele yayılmış. Tatlılık ortalardan itibaren yükselmekte. Ama bu durum, son bölüme gelinceye kadar ferahlık ve yumuşaklığı muhafaza ediyor. Son bölümde ise, pudralı miskin yapaylığı dikkat çekecek kertededir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalma eğilimindedir. Bu anlamda sakin, ve tensel bir koku olduğu söylenebilir. Fark edilirliği büyük ölçüde tene yakın durmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende bir günü geçen güçlü kalıcılığı var. Tene biraz dozaj ayarı yapılarak sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyar. Kremsi, tatlı & şekerli ve pudralı rayihaların tende yer değiştirmesi ve vanilyamsı odunsu notaların parfümü domine etmesi gibi yapısal özellikleri düşünürsek, kalıcılığın artması ve parfümün tene dengeli dengeli sıkılması zorunluluğu anlaşılabilir bir durumdur. Nota geçişleri de başarılıdır. Ayrıca dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Haziran 2023 Cuma

Tom Ford- Bitter Peach EDP / 2020

 















Tom Ford Bitter Peach EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda markasıdır. Şimdi Tom Ford- Bitter Peach isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, turunçgiller, baharatlar, gurme notalar, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, vanilya, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- gurme kategorisinde österilebilir.

Üst- şeftali, kan portakalı, kakule, kediotu,

Orta- rom, konyak, davana ( artemisia ), yasemin,

Alt- paçuli yaprağı, vanilya, tonka fasülyesi, sandal ağacı, benzoin, kaşmir ağacı, sığla yağı, laden otu, vetiver.

Tom Ford- Bitter Peach isimli parfümün başlangıcı sıcak ve yüksek kremsi rayihalarla belirlenmiştir. Meyveler, turunçgiller ve baharatlar var. Şeftali baskındır ve kan portakalı ve mandalina destek verir. Kakule ve tarçın bunları takip eder. Gurme notalar ve içkimsi notalar ise, orta bölümde yer alıyor. Tatlı çikolata- kakao ikilisine, sıcak ve tatlı rom ve konyak katılıyor. Orta katmanın sonlarına doğru, kremsi & pudralı koku değişimleri göstermekte olan çiçeksi notalar sahne alıyor. Kediotu, yasemin, sümbülteber, manolya ve frezya var. Kapanış bölümü, hatta denebilir ki, tamamen şekerli rayihalardan oluşmuştur. Tonka fasülyesi, gurme notalar ( karamel ), vanilya, odunsu notalar ( baskın sandal ağacı ) ve amber sayılabilir. 

Tom Ford- Bitter Peach isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan tatlılık, yüksek rayihalar, orta bölümün sonlarına doğru görülen ve yapaylık da barındıran pudralı çiçeksi notalar ve son bölümü oluşturan şekerli tonlamalar nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ve fakat bu durum parfümün tene dengeli dozajlanmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyllerde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

21 Haziran 2023 Çarşamba

Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum Intense For Women / 2020

 















Yves Saint Laurent Libre Eau De Parfum Intense For Women parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yves Saint Laurent- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum Intense For Women isimli parfümü yorumlamaktayız. Tatlı, şekerli, kremsi, pudramsı, ferah, yumuşak, sıcak, yoğun, yağlı ve hayvansal esintiler yapıyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, vanilya, tonka fasülyesi, ambergris ve tütsü aromaları vermekte. Çiçeksi- oryantal grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot, lavanta,

Orta- lavanta özü, yasemin, orkide, portakal çiçeği,

Alt- vanilya, vetiver, ambergris, tonka fasülyesi.

Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum Intense For Women isimli parfüm, genele yayılan ve koku gidişatını domine eden yoğun kremsi tonlamalarla dikkat çekmekte. Örneğin, başlangıçta karakteri şekerli kremsilikle belirlenen mandalina ve bergamot gibi turunçgiller vardır. Orta katmandaki kremsi çiçekler, gene de ferahlığından bir şey kaybetmeden tene oturma safhasını başlatıyor : Yasemin, orkide ve frezya. Sonlara doğru kremsi tarzda vanilya ve tonka fasülyesi etkili olacaktır. Böylece tatlılık ve sıcaklık yükseliyor.

Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum Intense For Women isimli parfümde, açılıştaki kremsi turunçgillerden sonra şekerli hissiyat veren lavanta ve neroli gibi çiçeksi notaların varlığı çok belirgin olarak hissediliyor. Lavanta daha ziyade ferah ve yeşil kokmaktadır. Ayrıca ilerleyen dönemde, orta katmandaki kremsi çiçekler biraz daha pudramsı yapıya çevriliyor : Yasemin ve iris. Kapanıştaki tonka fasülyesi ve vanilyaya; hayvansal amber / ambergris ve sıcak tütsüler ekleniyor.



Yves Saint Laurent- Libre Eau De Parfum Intense For Women- basitliği ve karmaşıklığı kendi içinde harmanlamış : Baştan sona kremsi vurgular onu basit yapıyor. Kremsi tonlamaların arasına giren şekerli & pudramsı çiçeksi notalar ve sıcak ve hayvansal aromalar ( amber, tütsü ) da onu karmaşıklaştırıyor. Gene de anlaşılması ve yorumlanması zor bir bir parfüm değil. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi bir koku olduğunu belli ediyor ama tene yakın kalmaktan ziyade, özellikle dışarıya karşı güçlü bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca etkili kalıcılığı olmasının sebebi, elbette her şeyden önce yoğun kremsi vurgularında aranmalıdır. Sıcak ve hayvansal son bölüm de buna- kalıcılığa katkı yapmakta. Kremsi ve yüksek tatlılık barındıran yapısı dolayısıyla tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Haziran 2023 Pazartesi

Essential Parfums- Bois Imperal EDP / 2020

 















Essential Parfums Bois Imperial EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Essential Parfums- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Essential Parfums- Bois Imperial isimli parfümü yorumluyorum. Tatlı, sıcak, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Baharatlar, ambroksan, odunsu notalar ve aromatik otlar barındırıyor. Aromatik- odunsu grupta gösterilebilir.

Notaları akigala ağacı, odunsu notalar, vetiver, defne, karabiber, ambroksan ve paçuli olarak açıklanmış. 

Essential Parfums- Bois Imperial isimli parfümün başlangıcını aromatik tatlılıkta baharatlar yapıyor. Karabiber ve yenibahar hissetim. Tatlı ve gayet yüksek sıcaklıkta odunsu notalar ( öd ağacı, vetiver, paçuli ) orta katmanı kaplamaktadır. Yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( defne, kişniş, mate yaprağı ) bunu takip edecektir. Son kısımda yapay tatlılık veren ambroksan var. 

Essential Parfums- Bois Imperial isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı  yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene özgürce sıkılabilir. EDP formatında olması, bütün aromalarının güçlü olması ve kapanışta rahatsız etmeyen yapaylığı sayesinde kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve tene özgürce sıkılabilmesi mümkün olmuştur. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

17 Haziran 2023 Cumartesi

By Kilian- Angels' Share EDP / 2020

 















By Kilian Angels' Share EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

By Kilian- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi By Kilian- Angels' Share isimli parfümü değerlendiriyorum. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, keskin, köpüklü, yumuşak ve ferah esintileri var. Meyveler, içkimsi notalar, baharatlar, vanilya, tonka fasülyesi, odunsu notalar ve gurme notalar barındırmakta. Oryantal- gurme kategorisinde gösterilebilir.

Üst- konyak,

Orta- tarçın, tonka fasülyesi, meşe,

Alt- pralin, vanilya, sandal ağacı.

By Kilian- Angels' Share ( Meleklerin Payı ) isimli parfümün, önce şekerli- kırmızı orman meyveleriyle açıldığını düşündüm. Vişne, böğürtlen ve şeftali olarak tahmin yaptım. Sonrasında oldukça keskin ve köpüklü içkimsi notalar ( konyak ) burnuma geldi. Bunu şekerli baharatlar ( tarçın ) ve gene şekerli tonka fasülyesi takip ediyor. Buraya değin gerçekten baş ağrıtan bir kokusu var. Kapanışta daha kabul edilebilir tatlılıkta ve giderek sakinleşen aromalarla karşılaşmaktayız : Vanilya, odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve gurme notalar ( likörlü çikolata ) bu anlamdadır.

By Kilian- Angels' Share isimli parfüm, koku karakterine baştan sona hakim olan yüksek tatlılık & şekerlilik ve özellikle meyveli notalar ve tonka fasülyesi çizgisindeki yapaylıktan ötürü tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ne var ki, tene yakın kalmıyor, aksine sahibine ve dışarıya karşı boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı görülecektir. Kuşkusuz, yukarıda bahsettiğimiz yüksek tatlılık veren aromalar kalıcılığı ve fark edilirliği üst seviyeye çekmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

13 Haziran 2023 Salı

Yves Rocher- Bois De Sauge EDT / 2020

 















Yves Rocher- Fransız kozmetik ve parfüm üreticisidir. Bugün Yves Rocher- Bois De Sauge isimli parfümü inceliyoruz. Meyveler, turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar ve misk içeriklidir. Tatlımsı, buruk, ekşimsi, ferah, yumuşak, sucul- denizel ve ozonlu yapıdadır. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Gayakum ağacı / öd ağacı, paçuli, misk ve adaçayı gibi aromalar açıklanmış. Biz buna ilaveler yapacağız. 

Yves Rocher- Bois De Sauge isimli parfümü sucul & ozonlu, tatlımsı / buruk ve ekşimsi ve yeşil- bitkisel nota gruplarına ayırarak değerlendireceğiz.

Açılışta kavun benzeri tatlımsı meyvelerle birlikte buruk ve ekşimsi turunçgiller ( bergamot, limon ) var. Devamındaki aromatik otlar ( adaçayı, okaliptüs, nane, kişniş ) ve erkeksi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, lotus, yasemin ) yeşil- bitkisel kokan, ferah ve enerjik yapıya sahiptir. Kapanışta yumuşak odunsu notalar ve misk yer alıyor. Gene yeşil ve ferah kokan öd ağacı ve paçuli var. Buna sucul misk katılıyor. Ayrıca sucul- ozonlu ve denizel hissiyat, çiçeksi notalardan itibaren baskınlaşıyor.

Yves Rocher- Bois De Sauge ( adaçayı ağacı ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Odunsu- aromatik bir kolonya havasındadır. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirliği ve kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla / tene yakın durmasıyla ilgilidir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu kokusudur.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



11 Haziran 2023 Pazar

Yves Rocher- Voile d'Ocre EDP / 2020

 















Yves Rocher- Fransız butik kozmetik markasıdır. Bugün Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Odunsu notalar, deri, reçineler, tütsü, çiçeksi notalar, baharatımsı nüanslar, amber, tonka fasülyesi ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendirmiş. Şekerli, tatlı, pudralı, kuru, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Odunsu- oryantal grupta gösterilebilir.

Sadece sandal ağacı ve sedir ağacı notaları açıklanmış. Buna eklemeler yapacağız. 

Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümü başlatan aromalar gayet şekerli olmuş : Karamelize vanilya, tonka fasülyesi ve amber, çok sıcak ve aynı zamanda yumuşak esintiler veriyor. Ancak bu açılış bölümünden itibaren yapaylık görmekteyiz. Orta katmanda baharatlı hissiyata yol açan pudralı & sarı çiçeksi notalar var. Bunların en önemlisi ylang ylangtır. Sardunya ve hanımeli de tahmin ediyorum. Son bölümde ise sıcak ve kuru kokan tütsü, reçineler ( benzoin, laden otu ), deri ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) yer almaktadır.

Yves Rocher- Voile d'Ocre isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştiği söylenebilir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Dört- beş fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık, açılışta kendini gösteren yapaylık ve şekerli ve pudralı rayihalardan başka, yoğun çiçeksi- ambersi- odunsu koku formları gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

9 Haziran 2023 Cuma

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Bloom of Rose / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Bloom of Rose isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Turunçgiller, meyveler, lavanta, çiçeksi notalar, vanilya, amber ve odunsu notalar barındırmakta. Tatlı, kremsi, şekerli, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- vanilyalı grupta gösterilebilir.

Üst- Bulgar gülü, armut, bergamot,

Orta- Türk gülü, lavanta, yasemin,

Alt- vanilya, sandal ağacı, paçuli.

Guerlain Mon Guerlain Eau De Parfum Bloom of Rose isimli parfümün başlangıcı tatlı ve şekerli meyveler ve turunçgillerle yapılıyor. Bergamot, armut ve ahududu var. Bundan sonraki notaların hepsi kremsi, sıcak, ferah ve yumuşak olacaktır. Baskın gül teması, lavanta, yasemin ve frezya gibi çiçeksi notalar orta katmanda yer almakta. Vanilya, amber ve odunsu notalar ( paçuli ) da kapanışı oluşturuyor. Son bölümdeki aromaların yapaylığı rahatsız etmiyor.

Guerlain- Mon Guerlain Eau De Parfum Bloom of Rose isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Yalnız orta bölümden sonlara değin, sabit ve hiç değişmeyen kremsi bir koku karakteri var. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Tene özgürce sıkılabilir. Parfümün EDP konsantrasyonunda olması, kremsi aromaların koku karakterini ortalardan itibaren domine etmesi ve son bölümdeki yapaylığın rahatsız edici olmaması vesilesiyle kalıcılık artmış ve tene özgürce sıkılabilir hale gelmiştir. Belki ufak bir dozaj ayarı yapılarak günün farklı saatlerinde kullanım opsiyonu yaratmak mümkündür; günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime yöneliktir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


7 Haziran 2023 Çarşamba

Guerlain- Aqua Allegoria Orange Soleia EDT / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Orange Soleia isimli parfümün incelemesini yapacağız. Turunçgiller, amber, baharatlar, misk ve aromatik otlar bu parfümü şekillendirmektedir. Tatlı, ekşimsi, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösterilebilir.

Üst- kan portakalı, bergamot, pembe biber,

Orta- turunç yaprağı, nane,

Alt- misk, tonka fasülyesi.

Guerlain- Aqua Allegoria Orange Soleia isimli parfümün açılışında ekşimsi tatlılıkla belirlenen mandalina, portakal ve limon gibi turunçgiller vardır. Gene tatlı biber- pembe biber gibi hafifçe baharatımsı nüans geçişlerinden sonra, aromatik otlar sahne alıyor. Son derece yeşil ve ferah kokan, nane, turunç yaprağı ve kişniş beğenilmektedir. Tatlı misk- amber kombinasyonu kapanışı yapar. 

Guerlain- Aqua Allegoria Orange Soleia isimli parfümde mandalina, portakal ve nane çok basındır. Diğer notalar yardımcı elemandır. Baştan sona sıcak, ferah ve tatlı rayihalar hakimdir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmaktadır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Kaliteli bir aromatik- turunçgilli kolonya havasındadır. Herhangi bir yapaylık hissetmedim. 

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 Haziran 2023 Pazartesi

Guerlain- L'Homme Ideal Extreme De Guerlain EDP / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Guerlain- L'Homme Ideal Extreme De Guerlain isimli parfümü inceleyeceğiz. Tatlı, pudralı, ekşimsi, metalik, kekremsi, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Gurme notalar, baharatlar, turunçgiller, meyveler, çiçeksi notalar, deri ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendiriyor. Oryantal- odunsu kategoride gösterilebilir.

Üst- badem, pembe biber, bergamot,

Orta- erik, tarçın, kediotu,

Alt- tütün, deri, paçuli, sedir ağacı.

Guerlain- L'Homme Ideal Extreme De Guerlain isimli parfümün başlangıcında kekremsi- pudralı badem ve yapay tütün gibi gurme notalar vardır. Bunu tatlı ve metalik baharatlar ( pembe biber, muskat ) ve turunçgiller ( bergamot, portakal ) takip eder. Pudralı ve ekşimsi kokan meyveler ( erik ), baharatlar ( tarçın, kakule ) ve çiçeksi notalar ( kediotu, sümbülteber ) orta katmanı meydana getirmiştir. Yapaylıktan başka bir özelliği olmayan tütün merkezli gurme notalar, deri ve odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ) kapanışı yapmıştır.

Guerlain- L'Homme Ideal Extreme De Guerlain isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Dört- beş fıs yeter. Parfümün temelini oluşturan tütün- tarçın- kediotu- deri çizgisi, pudralı, tatlı ve ekşimsi rayihaları ve sondaki yapaylığın ( tütün- deri- odunsu notalar ) da etkisiyle fark edilirlik ve kalıcılık artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine uyar. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

3 Haziran 2023 Cumartesi

Guerlain- Aqua Allegoria Granada Salvia EDT / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Guerlain- Aqua Allegoria Granada Salvia isimli bayan parfümü hakkında fikir belirteceğiz. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk, odunsu notalar ve meşe yosunu içeriklidir. Tatlı, kremsi, pudralı, yumuşak, ferah, sıcak ve yapay esintileri var. Aromatik- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- kuş üzümü, limon, bergamot,

Orta- nar, adaçayı, gül, selvi bitkisi,

Alt- beyaz misk, meşe yosunu, paçuli.

Guerlain- Mon Guerlain- Aqua Allegoria Granada Salvia isimli parfümün, kremsi tatlılıktaki meyveler ve turunçgillerle açıldığını biliyoruz. Sıralama şöyledir : Kuş üzümü, limon, bergamot, kızılcık ve nar. Nar temalı kırmızı meyveler daha baskındır. Kremsi gül, yasemin, siklamen ve frezya gibi çiçeksi notalar orta bölümde bulunmakta. Pudralı misk- odunsu notalar ( paçuli ) ve yeşil ve ferah kokan meşe yosunu aromaları kapanışı meydana getirmiştir. 

Guerlain- Aqua Allegoria Granada Salvia isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. Gün içinde tazeleme ile fark edilirlik ve kalıcılığı takviye edilebilir. Pudralı kokan misk- paçuli çizgisine dikkat edilerek, tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çünkü bu pudralı yapı, aynı zamanda bir yapaylığa işaret ediyor. Tene uygun bir dozajlama ile günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyabilir. Aromatik- meyveli bir kolonya gibi düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 Haziran 2023 Perşembe

Guerlain- Patchouli Ardent EDP / 2020

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- Patchouli Ardent isimli parfümü konuşacağız. Paçuli temalıdır. Odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, meyveler, deri ve misk içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, kuru, tozlu, keskin, sıcak, yumuşak, yapay ve plastik esintiler veriyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmiş.

Üst- incir, karabiber, pembe biber,

Orta- gül, paçuli, sedir ağacı,

Alt- deri, misk.

Guerlain- Patchouli Ardent ( Ateşli Paçuli ) isimli parfümün başlangıcında yeşil ve ferah kokan incir / incir yaprağı ve tatlı gül aromasını görüyoruz. Bu güzel ve enerjik meyveli- çiçeksi notalı açılıştan sonra, parfüm keskin bir koku dönüşü yapıyor : Toza- toprağa bulanmış paçuli yaprağı / teması, buna alışık olmayan burunlar için bayağı afallatıcı oluyor. Ama ben paçuliyi de beğendim. Kuru paçuliyle birlikte ele alınabilecek kuru baharatlar ( karabiber, pembe biber ) orta katmanı dolduruyor. Ayrıca burada, baştaki gül notası da pudramsı hale geliyor ve safran desteğiyle baharatımsı nüanslara evriliyor. Son demlere gelinirken deri notası sahne almakta. Bu deri aroması, önce hayvansal biçimdedir ve yapay ve plastik kullanımıyla baş ağrısı yapar, sonrasında kuru tonlamalar ile kapanışta tatlımsı misk vurgusuyla birleşir.

Guerlain- Patchouli Ardent isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Oldukça yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca güçlü kalıcılığı mevcuttur. Baharatlardan deri aromasına değin, bütün koku bileşenleri kuru pudralı ve hayvansal biçimleri ile fark edilirliği ve kalıcılığı yükseltiyor ve tene dengeli dozaj ( üç- dört ) gerektiriyor. Gene bu minvalde ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Açılışı şipre tarzında ( incir, tatlı gül, paçuli ) olmuş. Sonraki koku grubu ( safran, pudralı gül, deri ) geleneksel Arap parfümülerini andırıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html