31 Mayıs 2021 Pazartesi

Histoires de Parfums- Fidelis EDP / 2015


























Histoires de Parfums- Fransız niş parfüm şirketidir. Bu markanın Edition Rare ( nadir baskı ) koleksiyonundan, Histoires de Parfums- Fidelis isimli parfümü incelemek istiyoruz. Sıcak, koyu, keskin, kuru, tatlı, sert ve buruk rayihaları mevcuttur. Öd ağacı, amber, deri, misk yağı, baharatlar, çiçeksi notalar ve meyveler bu parfümü şekillendirmektedir. Şipre- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- kakule, kahve, safran, kimyon,

Orta- gül, ahududu,

Alt- paçuli, amber, öd ağacı.

Histories de Parfums- Fidelis- baskın aroma / ana tema olarak, daha ziyade hayvansal notalarla şekillenmiş görünüyor. Bu notalar özellikle orta ve alt katmanlarda belirginleşmekte. Öd ağacı, amber, misk ( civet ) yağı ve deri tarzında hayvansal aromalardan bahsedebiliriz. Bunlar toplam olarak koyu, kirli, sıcak, ağır, yoğun ve sert vurgular yapacaktır.

Histoires de Parfums- Fidelis isimli parfümün açılışında kısa süreliğine sıcak ve biberli baharatlar etkili olacaktır. Bunlar zencefil- kakule kaynaklıdır. Parfüm bundan sonra hızlı akışkanlıkla tene oturuyor ve hayvansal notalara geçiliyor. Yalnız bununla birlikte, orta bölümde hayvansal notalarla karışmış biçimde koyu ve pudralı safran, gül sularını andıran gül notası geçişleri ve meyveli nüanslar ( böğürtlen, çilek ) vardır.

Hayvansal aromaların başlangıcı, orta katmanda yağlı ve koyu amber- öd ağacı ikilisine tesadüf ediyor. Yardımcı elemanlar ise gül, çilek- ahududu ve safrandır. Bunlar geri planda kalıyor. Son bölümde hayvansal misk / misk yağı ve deri notalarının baskınlaştığı kanaâtindeyiz. Buradaki deri notası tozlu, kirli ve buruk tonlamalara sahiptir.

Histoires de Parfums- Fidelis- özel ve koleksiyonluk bir kokudur. Meraklısı kullanır. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve genel beğeniye uymaz. Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri ve soğuk havalar için uygundur. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Aromalar genelde harman halindedir ve birbiri içine geçmiş gibi algılanır. Fark edilirlik her daim yoğun ve güçlüdür. Hızlı akışkanlıkla birlikte tene yakın kalır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli esintiler yapar. Meyveli notalarla sınırlı bir tatlılık barındırıyor. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, ağır ve yoğun hayvansal aromalar burun ve zihin algısını epeyce yormaktadır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


29 Mayıs 2021 Cumartesi

Gucci- Guilty Eau Pour Homme EDT / 2015


























Gucci- İtalyan moda şirketidir. Gucci- Guilty Eau Pour Homme isimli parfümü değerlendiriyoruz. Meyvemsi vurgular, çiçeksi nüanslar ve odunsu notalar bu parfümü biçimlendirmektedir. Tatlımsı, tozlu, kremsi ve yumuşak tonlamaları var. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- limon, bergamot,

Orta- iris, portakal çiçeği, kar tanesi,

Alt- paçuli, misk.

Gucci- Guilty Eau Pour Homme isimli parfümün başlangıcında kavun ve armut gibi tatlı meyveler var. Yeşil kokan erkeksi çiçekler bunu takip ediyor. Portakal çiçeği, turunç yaprağı, lotus ve leylak tarzında sucul ve ferah çiçekler kullanılmış. Son bölümde yumuşak odunsu notalar ( kremsi paçuli ) ve seyreltilmiş halde misk algılanıyor.

Gucci- Guilty Eau Pour Homme- genel anlamda yeşil çiçekli- odunsu bazlı erkeksi kolonya tarzındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre düşünülmelidir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Gün içinde tazelenebilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Aromalardaki yapaylık, günümüz parfümlerinde tercih edilen bir uygulamadır. Ne var ki, genel beğeniye hitap eder. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

27 Mayıs 2021 Perşembe

Bvlgari- Goldea EDP / 2015


























Bvlgari- İtalyan mücevher ve aksesuar firmasıdır. Şimdi Bvlgari- Goldea isimli bayan parfümünü değerlendiriyoruz. Tatlı, kremsi, yumuşak ve şekerli tonlamalar yapar. Çiçeksi notalar, meyveler, vanilya ve odunsu notalardan oluşur. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösterilmiştir.

Üst- misk, bergamot, portakal çiçeği, ahududu,

Orta- ylang ylang, yasemin, misk,

Alt- misk, amber, paçuli, papirüs.

Bvlgari- Goldea- kısaca hepsi kremsi tonlarda verilen tatlı meyveler ( bergamot, ahududu ), çiçeksi notalar ( yasemin, papatya ) ve paçuliden oluşur. Vanilya ve misk, benzer karakterde bunlara eklenir. 

Böylece bütün notaların kremsi koku karakteri ile harmanlandığını ve iç içe geçtiğini görürüz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Sonlarda vanilya şekerli hale geliyor ama rahatsız etmiyor. Notalar uyumlu sayılır. Nota geçişleri başarılıdır.

Bvlgari- Goldea isimli parfüm günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz mevsimine yöneliktir. Günlük kullanımda tazelenebilir. Kaliteli çiçeksi- vanilyalı kolonya ölçüsünde kalıcılık yapar. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

25 Mayıs 2021 Salı

Juliette Has a Gun- Another Oud EDP / 2015

 















Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Juliette Has a Gun- Another Oud isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, sıcak, yapay ve hayvansal rayihaları var. Meyveler, turunçgiller, odunsu notalar, reçineler, misk ve amber- ambroksan aromaları veriyor. Odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- ahududu, bergamot,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- ambroksan, misk.

Juliette Has a Gun- Another Oud isimli parfümün başlangıcında, kremsi tatlılık veren turunçgiller ve meyveler var. Turunçgiller biraz baskındır. Ahududu, bergamot, portakal ve galiba şekerli yapıdaki armut tahmin ediliyor. Sonrasında kuru ve sıcak esintilerle öd ağacı teması ve ahşapsı reçineler ( laden otu ) sahne alıyor. Hayvansal ve sıcak yapay amber ( ambroksan )- misk ikilisiyle kapanışa geliniyor.

Juliette Has a Gun- Another Oud ( Başka Bir Öd )- isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Orta bölümden itibaren sıcaklık ve yapaylık artıyor. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene orta katmanla beraber ikili nota grupları görüyoruz. Örneğin : Öd ağacı- laden otu. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat sonra tamamen tene oturup yapışıyor. Dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Genel anlamda hayvansal koku biçimleri, kalıcılık ve fark edilirlik performansının yüksekliğine yol açmıştır. Daha ziyade sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

23 Mayıs 2021 Pazar

Jo Malone- Tudor Rose & Amber Cologne / 2015




























Jo Malone- İngiliz kozmetik şirketidir. Sabun, duş jeli, banyo kürleri, parfüm, vücut kremi gibi ürün gamları bulunuyor.

Amber temalı bir parfüm olan Jo Malone- Tudor Rose & Amber, İngiltere kraliyet hanedanlarından Tudor hanedanına atfen üretilmiş. Odunsu bazlar, gül, yumuşak baharatlar, misk gibi koku nüanslarına sahiptir. Oryantal- çiçeksi kategoride yer alıyor. Sıcak, yoğun ve güçlü aromaları vardır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber parfümü için kısa bir yorum yapmayı düşünüyoruz.

Üstte pembe biber, karanfil, ortada Şam gülü, gül, zencefil ve alt notalarda amber, beyaz misk ve paçuli notaları gösterilmektedir. Sade ve minimalist bir tasarım söz konusudur. Ne var ki, lüks, konfor ve şatafat ifade eden bir kokusu vardır. Bu koku, Doğu etkisi sunar. Yani, amber teması başta olmak üzere, gül ve baharatlar bu anlamda önemli olacaktır. Taze, dinamik ve enerjik bir yapı da görülür. Aromalar harman halindedir ve kaynaşmıştır. Dengeli bir tatlılık ve uyumlu aromalar vardır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber- baharatlı bir açılış yapmış. Biberli baharatlar ( karabiber- zencefil ) biçiminde başlangıç beğenilmekte. Buna karanfilin eşlik ettiğini düşünüyorum. Aromatik hale gelen baharatlar güzel ve moderndir. Devamında gül- baharat kombinesi vardır. Tene oturma ve kuruma başlar. Ortalardan itibaren amber temasının varlığı hissedilir. Bu, yumuşak ve kremsi bir amberdir. Buna aynı tarzda misk de katılır. Parfümün ana karakteri belli olur. Aromatik otlar arada kaynaşma halindedir. Kapanışta bu sefer paçuli- baharat tandansları fark edilecektir. Paçuli tozlu- topraksı yapıdadır. Parfüm odunsu ama yumuşak bir amber vurgusuyla kapanışa yönelecektir. Paçuli, amber ve baharatlar kalıcılı ve fark edilir tonlamalara meydan veriyor. Bu sayede, kaliteli bir kolonya havası vermekle, ondan daha güçlü ve yoğun olmayı başarıyor. Genel beğeniye yönelik bir tarzdadır.

Jo Malone- Tudor Rose & Amber- bence yılın bütün mevsimlerine, günlük kullanıma, sosyal ortamlara uygundur. Pek öyle tazeleme gerektireceğini zannetmiyorum. Dozaj konusunda serbestsiniz. Baharatlı kokuları seviyorsanız, tene özgürce uygulanabilir yapısıyla sizi memnun edecektir. Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı daha yüksek olmakta. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor. Baharatlı kısımdan sonra, hızlı bir akışkanlığı olduğunu söylemek lazımdır.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

21 Mayıs 2021 Cuma

Bottega Veneta- Knot Eau Florale EDP / 2015


























Bottega Veneta- İtalyan moda markasıdır. Bugün Bottega Veneta- Knot Eau Florale isimli bayan parfümünü inceleyeceğiz. Tatlı, yumuşak, tozlu, ferah, kremsi ve sıcak esintileri var. Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar ve vanilya aromalarıyla şekillenmektedir. Çiçeksi grupta gösterilmektedir.

Üst- mandalina, neroli, lavanta,

Orta- gül, şakayık,

 Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı.

Bottega Veneta- Knot Eau Florale- tozlu ve buruk turunçgiller ve gene tozlu lavantanın baskınlaştığı şipremsi koku formuyla açılmaktadır. Mandalina ve limon, ferah ve enerjik yapıdadır. Devamında tatlımsı ve yeşil karakterde çiçeksi notalar geliyor. Gül ve şakayık, tende biraz sucul etkiler bırakıyor. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmaktadır. Tene oturma işlemi bitince, orta bölümdeki çiçekler turunçgilli çiçeklere dönüşüyor. Turunçgilli çiçeklerden baskın olanı, nerolidir. Yumuşak ve tozlu sedir ağacı ve kremsi vanilya kapanışı yapacaktır.

Bottega Veneta- Knot Eau Florale- sade, basit ve kolay anlaşılır koku yapısına sahiptir. Çiçeksi notalar ana temadır. Diğer aromalar yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz sezonu için idealdir. Tene özgürce sıkılabilir.

Bottega Veneta- Knot Eau Florale isimli parfümün en ilginç ve benim için şaşırtıcı olan yönü, kalıcılık ve fark edilirlik performansının beklediğimden çok daha yüksek olmasıdır : Fark edilirliği çok güçlü ve etkili oldu. Hem sahibine hem de dışarıya karşı yoğun bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende ( benim tenim ), parfümü sıkalı altı ( 6 ) gün oldu, halâ kalıcılığını sürdürmekte... Turunçgilli çiçekler ve kremsi vanilya aromalarıyla tene yapışmakta ve çok kalıcı olmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

19 Mayıs 2021 Çarşamba

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme Extreme EDT / 2015




























Bottega Veneta- İtalyan moda markasıdır. Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme Extreme isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, deri ve odunsu notalar ile şekilleniyor. Yumuşak, hafif, tatlı, sucul ve bir miktar keskin rayihalar var. Deri grubunda gösterilmekte.

Üst- bergamot, çam iğneleri, ardıç meyvesi,

Orta- pimento, köknar reçinesi, muskat,

Alt- deri, laden otu, paçuli.

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme Extreme- ana koku formu olarak yeşil / bitkisel kokan notaları kullanmış. Mesela açılışta keskin yeşil bitkiler ve aromatik otlar baskındır. Çam ağacı / iğneleri benzeri kokulara, yeşil kokan ferah bergamot eşlik etmekte. Gene aynı minvalde, kapanışta yeşil kokan odunsu notalar ( paçuli ) var...



Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme Extreme isimli parfümde, açılıştaki sucul- yeşil karakterden sonra orta bölümde meyvemsi- yumuşak baharatları ( biber ve kakule ) göreceğiz. Yumuşak yapıdaki deri ve odunsu notalarla sona gelinmekte.

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme Extreme- kaliteli bir kolonya kadar kalıcılık ve fark edilirlik yapmakta. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve esasen yılın bütün mevsimlerine uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Dengeli tatlılık ve uyumlu romalar var. Yeşil / bitkisel harman ve meyvemsi baharatlar sırasıyla algılanmakta.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

17 Mayıs 2021 Pazartesi

Penhaligon's- As Sawira EDP / 2015


























İngiliz parfüm ve kozmetik şirketi Penhaligon' s, değerli ve nadir bulunan malzemeden parfüm üretmeyi felsefe olarak belirlemiş. Penhaligon' s As Sawira ismini taşıyan parfümü ise Arap etkili  bir kokudur...

Öd ağacı teması, gül, amber, baharat katmanı ile geleneksel Arap parfümü konseptini sürdüren Penhaligon' s As Sawira, odunsu- şipre kategorisinde gösteriliyor. Evet, bunu ortaya koyan aromatik otlar ve çok yoğun odunsu bazlar var. Ancak baharatlar da önemli bir yere sahiptir. Bence, odunsu- baharatlı nüanslar daha etkilidir. Sentetik ve yapay vurgular da hissedilmekte. Yağlı, kirli ve tozlu biçimler de bulunmakta.

Bergamot, artemisia, safran, pelin otu/ gül, yasemin, karanfil, karanfil tanesi, kakule, laden otu/ amber, öd ağacı, laden reçinesi, gayak odunu, sandal odunu, sedir odunu, paçuli, misk, vanilya, maltol ( karaçam odunu kokusu veren molekül )... gibi birçok aroma harmanda gösterilmiş.

Penhaligon' s As Sawira, aslında çok değişim göstermiyor, düz çizgide gidiyor. Parfüm dünyası için yeni şeyler söylemiyor. Notalar iç içe ve katman halindedir.

Adaçayı, fesleğen, portakal çiçeği gibi aromatik otlarla yapılan ve çok etkili de olmayan yumuşak açılıştan sonra, öd ağacı, zencefil, safran ve tütsü gibi nota vuruşları ile geleneksel Arap parfümü karakterini yansıtıyor. Bu dakikadan itibaren de hep öyle gidiyor. Öd ağacı teması kısa sürede etkili olmakta ve ortalardan başlayarak, ağaçsı- odunsu notalar ve tütsülerle birlikte parfümü domine etmektedir. Bunlara yumuşak çiçeklerin ( gül- yasemin- menekşe ) ve misk nüanslarının katıldığını anlarız. Devamında reçineli odunsu notalar sahne almaktadır= Paçuli, sedir ağacı, tütsü ve sandal ağacı sayılabilir. Son bölümde ise amber, misk, deri ve öd ağacı gibi karanlık ve yoğun vurgular vardır...

Şimdi özetleyelim...

Öd ağacı teması, deri notaları ve tütsüler her zaman koyu, kirli, yapay, sentetik ve yağlıdır. Hele deri notası, tam anlamı ile plastik ve rahatsız edici vurgular yapar.

Odunsu notalar ( paçuli & sedir ağacı ) tozlu, topraksı ve köksü koku nüansları ile tahammül edilebilir bir yapıdadır. Buradaki kullanımı fena değil. Sandal ağacı ise hayvansal nota konseptine çok yakındır, yapışkan, şurubumsu ve macun kıvamında yoğun bir yapıya sahiptir.

Amber, tek başına veya miskle beraber kullanılsaydı, gayet yumuşak ve kremsi olabilecekken, sandal ağacının baskısı altında kaldığı için, belki kendine özgü varlık gösterememiş ve sandal ağacının içinde eriyip onun gibi olmuştur. Zaten geleneksel Arap temalı parfümlerde amberin sözü pek geçmez...

Baharatlar ıtırlı- biberlidir, diyeceğim ama zaten öd ağacı tarafından, orta katmanda bloke edildiği için, onun gibi yağlı ve kirli olmuştur ve önemi kalmamıştır.

Reçineler ise sonlarda öd ağacı, tütsü ve odunların etkisini güçlendiriyor. Ve öd ağacı ilaç gibi kokuyor.

Penhaligon' s As Sawira, güçlü, yoğun ve kalıcı bir parfüm... Ama neredeyse, tatlılık barındırmadığını düşüneceğim. Bir miktar tatlı baharatla, bu iş kotarılmaya çalışılıyor. Yumuşak çiçekler ve baştaki aromatik otlarla güzel ve hoş şeyler yapılmış.

Penhaligon' s markasının felsefesine, bu parfüm hiç uymamış... Doğal ve nadir bulunan malzeme düşüncesi, burada işlemiyor. Öd ağacı, tütsü, ağaçsı akorların yapay, plastik ve zorlama olduğunu tekrar edelim. Muhtemelen, sıradan parfüm kullanıcısında baş ağrısı yapacaktır. Daha çok, sert ve aşırı uç koku arayanlar ve bütün Arap camiası bu parfümü tercih eder.

Kalıcılık iki günü geçiyor. Fark edilirlik her daim yoğundur. Tene çabuk yerleşir. Akışkanlık hızlı oldu. Tene yağlı ve reçineli biçimde oturuyor. Sonbahar- kış, akşam, soğuk havalar için idealdir. Dengeli sıkmak lazımdır. Günlük kullanıma uymaz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

16 Mayıs 2021 Pazar

Parfums de Marly- Akaster EDP / 2015

























Parfums de Marly- Fransız parfüm ve kozmetik firmasıdır. Parfums de Marly- Akaster isimli parfümü inceliyoruz. Tatlımsı, pudralı, ferah, yapay, ilacımsı ve yumuşak esintileri var. Meyve, çiçek, aromatik ot ve odunsu nota gibi koku nüansları bulunuyor. Oryantal grupta gösterilmekte.

Üst- limon, selvi bitkisi,

Orta- Taif gülü, Bulgar gülü, sardunya,

Alt- paçuli, öd ağacı, kakule.

Parfums de Marly- Akaster- limon, elma ve armut karışımlı tatlı meyvelerle başlamakta. Sonrasında yeşil- bitkisel kokan çiçekler sahne almış. Sardunya, yasemin ve lotus gibi erkeksi ve sucul- ferah tarzda çiçekler var. Ancak orta bölümde asıl baskın olan nota, pudralı gül olmuş. Diğer çiçeksi aromalar geri planda kalıp, gülü destekliyor. Son bölümde yapay ve ilacımsı öd ağacı ve pudralı safran ana temadır. Yapay ve parlak odunsu notalar paçuli yönetimindedir. Böylece sona gelinir.

Parfums de Marly- Akaster- koku nüansları bakımından iki bölüme ayrılabilir :

- Açılışta ferah ve sucul meyvemsi ve çiçeksi aromalarla Modern bir parfüm havasındadır.

- Orta bölümden sonlara kadar pudralı, ilacımsı ve yapay gül, safran, paçuli ve öd ağacı aromalarıyla klasik Arap parfümü biçimlenmesi görülür.

Yapay ve ilacımsı etkilerin fazla rahatsız etmemesi için, dengeli dozaj ( üç- dört fıs yeter ) verilmelidir. Bu minvalde sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanabilirsiniz.

Parfums de Marly- Akaster isimli parfüm, meyvemsi vurgular dışında çok tatlılık taşımıyor. Meyve ve çiçek aromaları gayet dengeli ve uyumlu olmuş. Meyveli- çiçeksi katman ve Arap tarzı koku katmanı, birbirinden kesin çizgilerle ayrılıyor. Aromalar tene sırasıyla yerleşiyor. Hızlı bir akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirlik her daim güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmakta.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

15 Mayıs 2021 Cumartesi

Penhaligon's- Bayolea EDT / 2015



























Penhaligon's- İngiliz parfüm ve kolonya şirketidir. Bugün, Penhaligon's- Bayolea isimli parfümü değerlendirmekteyiz. Narenciye aromaları, çiçeksi notalar, aromatik otlar, odunsu notalar ve az miktarda baharatlar barındırmakta. Açılıştan sona değin tatlı, yumuşak ve ferah esintiler sunmakta. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösteriliyor. Kaliteli erkeksi kolonya havasındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle düşünülmelidir. Bundan mütevellit tene yakın duran, günlük kullanımda tazelenebilecek ve sosyal ortamlara / ilkbahar- yaz sezonuna uygun bir kokudur.

Üst- portakal, mandalina, limon otu,

Orta- kakule, karabiber, portakal çiçeği, lavanta,

Alt- sedir ağacı, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, paçuli, amber.

Penhaligon's- Bayolea- ferah ve tatlı narenciye dokunuşlarıyla başlıyor= Portakal ve mandalina. Sonra erkeksi yeşil çiçekler, aromatik otlar ve bunun geri planında hafif biberli notalar vardır= Portakal çiçeği, lavanta, yeşil çay ve yumuşak kakule. Son bölümde meşe yosunlu vetiver baskındır. Bunun yanında yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı merkezli ve sandal ağacı eklenmiş ) bulunmakta. Sandal ağacı, miktar tütsülü efekt vermiş...

Penhaligon's- Bayolea- hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalardan bahsedilebilir. Tene özgürce sıkılabilir. Genel beğeniye uygundur. Aromalar aslında narenciye temasının ( turunçgiller, portakal çiçeği ) etkisindedir. Tek parça- katman gibi düşünülebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

13 Mayıs 2021 Perşembe

Penhaligon's- Ostara EDT / 2015


























Penhaligon's- İngiliz parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün tanıtacağımız Penhaligon's- Ostara isimli parfüm, kaynaklarda kadın parfümü olarak geçiyor. Çiçeksi notalar baskındır. Meyveler aromatik otlar ve vanilya gibi koku nüansları da var. Tatlı, yumuşak, buruk ve tozlu esintiler veriyor. Meyveli- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, clementine, ardıç meyvesi, nane, kuş üzümü çiçeği, menekşe yaprakları, yeşil notalar, aldehitler, pembe biber,

Orta- nergis, sümbül, ylang ylang, siklamen, alıç, wisteria, balmumu,

Alt- sığla yağı, vanilya, benzoin, misk, amber, beyaz odun.

Penhaligon's- Ostara isimli parfümün kremsi meyvelerle başladığını tahmin ediyoruz. Hemen sonrasında yeşil bitkiler ve keskin kuru otlar geliyor. Mango, ayva, nane ve çam esintileri toplamı olabilir. Orta kısımda çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Bunlar önce yeşil kokan ferah tarzdadır. Devamında biraz daha tozlu ve pudralı yapı ağır basacaktır. Menekşe, nergis, iris ve yasemin olabilir. Son bölümde pudramsı vanilya ve misk yer almakta.

Penhaligon's- Ostara- tatlı ve pudralı aromaları genelde dengeli biçimde vermiş. Notalar da bu anlamda bir uyum ve sadelik gösteriyor. Meyveler ve aromatik otlar açılışta katman halindedir. Çiçeksi notalar ve vanilya ise, kendi içinde harmanlanıyor. Parfümü oluşturan koku bileşenleri sırasıyla tene oturuyor.

Penhaligon's- Ostara- dengeli sıkılırsa günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulabilir. Burun algısının pudralı aromalara alışması biraz zaman alacaktır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirleniyor. Kalıcılığı da kaliteli bir çiçeksi- vanilyalı kolonya kadar olacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


11 Mayıs 2021 Salı

Zara- 8.0 EDT / 2015


























Zara- İspanyol moda markasııdır. Zara- 8.0 isimli parfüm, kaliteli ve ferah bir kolonya tarzındadır. Bu koku ile ilgili birkaç not aldım. Değerlendirme yapacağız.

Zara- 8.0- bitkisel, meyveli, çiçeksi ve odunsu notalarla şekillenir. Dengeli tatlılık, yumuşak esintiler ve uyumlu aromalar verir. Aromatik- yeşil kategoride yer alabilir.

Beyaz nane, kavun, menekşe, müge, su notaları, misk, sedir ağacı ve amber gibi aromalar açıklanmış.

Zara- 8.0- sucul aromatik otlar, meyveler ve ferah- yumuşak çiçeklerle başlangıç yapıyor. Nane, ardıç meyvesi, kivi, kavun, menekşe ve leylak tahmin edilmekte. Koku karakteri çok değişmeden, düz çizgide gidiyor. Yumuşak misk ve odunsu notalarla ( sedir ağacı ) sonlanmakta. Aromalar sürpriz yapmıyor. Genel beğeniye uygun bir yapısı vardır.

Kalıcılık ve fark edilirlik, kaliteli bir kolonya kadardır. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşir. Kendini sahibine hissettirir. İlk anda yoğun bir fark edilirlik yapar. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Tene özgürce uygulanır. İlkbahar- yaz sezonuna uyar. Aromatik- yeşil otlar her daim algılanır.

Koku- 5 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

9 Mayıs 2021 Pazar

Zara- 7.0 EDT / 2015


























Zara- İspanyol giyim ve aksesuar markasıdır. Bugün, Zara- 7.0 isimli parfümü inceleyeceğiz. Kısa bir yorum olacak.

Zara- 7.0- aromatik otlar, erkeksi çiçekler ve yumuşak odunsu notalar barındırıyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar mevcuttur. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösteriliyor.

Menekşe yaprağı, nane, lavanta, sardunya, sandal ağacı, misk ve sedir ağacı notaları verilmiş.

Zara- 7.0- isimli kokuda, aromatik otlar her zaman önemlidir. Başlangıçta bunları görürüz. Ne ki, bütün koku formunda etkisini sürdürmekte. Sucul karakter taşıyan aromatik otların baskın olanı, lavantadır. Buna fesleğen destek veriyor. Erkeksi- yeşil koan ve yumuşak çiçekler sonra gelir. Sardunya ve menekşe olabilir. Hafif baharatlar ( pembe biber ) vardır. Çiçeklerle beraber, tene oturma başlar. Son kısımda da yumuşak odunsu notaları ( sandal ağacı ve paçuli ) algılarız. Paçuli tozlu olmuş. Sade ve gösterişsiz bir yapısı vardır.

Günlük kullanım ve sosyal faaliyet kokusudur. Kaliteli ve ferah bir kolonya ölçüsünde kalıcılık ve fark edilirlik yapar. İlkbahar- yaz mevsimine uygundur. Yumuşak, canlı, enerjik yapısıyla genel beğeniye yönelecektir. Tene yakın durur. Karakterini hemen belli eder. Tene özgürce uygulanır. Çok kaliteli aromalar olmasa da, bizim için önemli olan, rahatsız edici bir yapaylık vermemesidir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

7 Mayıs 2021 Cuma

Zara- 9.0 EDT / 2015



























Zara- İspanyol moda markasıdır. Zara- 9.0- ismini taşıyan parfümü incelemeyi düşünüyoruz. Kaliteli bir kolonya havasındadır. Ama yoğun ve kuvvetli baharatlar ile kalıcı ve güçlü bir yapısı vardır.

Zara- 9.0- aromatik- çamsı bitkiler, baharatlar ve odunsu notalarla biçimleniyor. Baharatlar özellikle önemlidir. Çünkü, kokuya parfüm karakteri kazandıracaktır. Odunsu- baharatlı grupta değerlendiriliyor.

Bergamot, ardıç meyvesi, kişniş, karabiber, kakule, iris, vetiver, amber ve sedir ağacı gibi aromalar görülür.

Zara- 9.0- çam esintili- kuru biberli baharatlar ile açılmaktadır. İlginç ve özgün bir deneyim sunan bu baharatlar karabiber tandanslıdır. Kırmızı biber ve muskat da, bu çeşni içinde yer alır. Sonra iris ve sardunya tarzında erkeksi çiçekler, bu yoğun baharatları destekler ve onun etkisini güçlendirir. Devamında odunsu bazlara geçilir. Keskin bir vetiver, odunsu notaları kontrol eder. Sedir ağacı yumuşak verilmiş. Yumuşak miskle kapanış ve tenden ayrılış gerçekleşir. Kısa ve öz. Sade ve basit. Nota geçişleri hızlı ve başarılıdır.

Zara- 9.0- sonbahar- ilkbahar arası bir döneme uyacaktır. Soğuk havalar ve akşam saatleri için idealdir. Akşam davetleri ve kokteylleri ve gece gezmeleri için uygundur. Baharatlar çamsı olmasına karşın, yumuşak ve dengelidir. Kapalı alanlarda bile rahatsız etmez. Ben tenime özgürce uyguladım. Tene çabuk oturuyor. Sahibine dönük fark edilirlik yapıyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı, bir günü bulmakta. Kuvvetli ve yoğun odun ve baharatlar bunda etkilidir. Çok fazla tatlılık yoktur. Odunsu bazlarda nispeten tozlanma görülür.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

5 Mayıs 2021 Çarşamba

Zara- Gold Men EDT


























Zara-İspanyol giyim ve aksesuar markasıdır. Kuruluşu 1975 yılındadır. Galiçya bölgesinde kuruluyor. Kurucuları Armancio Ortega ve Rosalia Mera' dır. Inditex şirketler grubu bünyesinde bulunmakta. Bu guptaki diğer şirketler Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius ve Bershka...

Zara' nın ürün yelpazesi çok geniştir= Erkek- kadın- çocuk giyim, kozmetik, ayakkabı; Zara Homme markası altında ev tekstili ve ev eşyaları..

Meyveli- odunsugrupta gösterilen Zara- Gold Men- Paco Rabanne- One Million esintileri sunuyor.

Harmanı limon, tarçın, pralin, abanoz ağacı ve amber olarak açıklanmış. Açılışta turunçgil ve tarçın aroması baskın notalar olarak alınıyor.  Pralin ise, bademli kekmiş. Böylece parfümün gurme boyutu öne çıkyor. Sonra ağaçsı notalar ve amberle tenden ayrılıyor. Tatlı baharat- çikolata, odun ve amber notaları koku düzlemini ve derinlik ve konfor çizgisini eşitliyor.

Parfümün genelinde tatlılık var.  Sıcak baharatlar, çikolatamsı his, gourmand tarzı, gene sıcak ve yumuşak ağaç ve amber şeklinde giden rayihalar başarılı bir One Million uyarlaması ortaya çıkarmış.

Kalıcı, baskın ve egzotik bir yorum var. Sonbahar- kış için ideal bir seçimdir. Tenimde bir gün boyunca hafif esintilerle hissettim. Fark edilirliği de yüksek oldu. Günlük kullanımda her ortama uyum sağlar.

Koku- 3 Kalıcılık -5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

3 Mayıs 2021 Pazartesi

Bentley- Infinite EDT / 2015




























Bentley- İngiliz otomobil şirketidir. Bu şirketin ürettiği parfümler ülkemizde ilgi çekiyor. Sıradaki konumuz, Bentley- Infinite isimli parfüm olacak. Odunsu- aromatik grupta yer almakta. Tatlımsı, yumuşak, metalik ve ferah esintileri var. Odunsu notalar, baharatlar, çiçekler ve turunçgiller bu parfümü şekillendiriyor.

Üst- turunçgiller, lavanta, sedir ağacı,

Orta- menekşe, karabiber, sardunya,

Alt- ambergis, paçuli, vetiver.

Bentley- Infinite ile ilgili değerlendirmemiz koku gruplarına göre olacak...

Turunçgiller ve erkeksi yeşil çiçekler= Bergamot, limon, lavanta ve menekşe notaları başlangıçta algılanıyor. Yardımcı nüans olarak ozonsu notalar var.

Baharatlar= Orta kısımda karabiber ve tarçın ikilisi bulunuyor.

Odunsu notalar ve amber= Son fazda yumuşak sedir ağacı baskındır. Buna vetiver ve amber eşlik eder.

Bentley- Infinite isimli parfüm, esasen erkeksi çiçekli- odunsu notalı- yumuşak baharatlı kolonya havasındadır.

Koku formları da şu şekilde yapılanmıştır...

Metalik= Bergamot, limon, vetiver.

Tatlımsı= Baharatlar, turunçgiller ve yumuşak çiçekler, amber.

Bentley- Infinite- enerjik ve ferah bir kolonya tandansı ile fark edilirlik ve kalıcılık yapmakta. Tene yakın durmakta. Hızlı akışkanlık söz konusudur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe devreye girer. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz kokusudur. Notalar uyumlu ve tatlılık dengeli olmuş. Tene özgürce sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




1 Mayıs 2021 Cumartesi

Bentley- Infinite Intense EDP / 2015


























Bentley- İngiliz otomotiv şirketidir. Bugün, Bentley- Infinite Intense isimli parfümü yorumlayacağım. Baharatlar, çiçekler ve odunsu notalar barındırıyor. Yumuşak, tozlu, yapay, soğuk / serin, keskin, kuru ve metalik vurgular yapıyor. Aromatik- odunsu grupta gösteriliyor.

Üst- karabiber, lavanta, menekşe, sardunya,

Orta- baharat çeşnisi, muskat, elemi reçinesi, benzoin, ambergris,

Alt- paçuli, vetiver, misk, sedir ağacı.

Bentley- Infinite Intense isimli parfümü koku gruplarına göre ele alacağız=

Lavanta= Açılışı takip eden ilk beş dakikada, soğuk / serin ve ferah bir lavanta, tenimde etkili oldu.

Karabiberli baharatlar= Devamında karabiber merkezli keskin ve kuru baharatlar sahne alır. Ancak lavantalı karabiber olarak belirlenen tozlu, serin ve yumuşak baharat çeşnisi kullanılmış.

Erkeksi yeşil çiçekler= Sardunya ve menekşe olarak düşündüm. Soğuk ve ferah yapı sürmekte.

Odunsu notalar= Yumuşak ve tozlu sedir ağacı ve çimensi- ıslak vetiver önemlidir.

Bentley- Infinite Intense isimli parfümün her katmanında lavanta hissediliyor. Lavantalı baharatlar, lavantalı çiçekler vs. Sonra orta katmanda karabiber ve sonda da sedir ağacı baskındır. Diğer notalar yardımcı elemandır. Orta bölümde yapaylık mevcuttur. Tatlılık pek yoktur. Yalnızca sınırlı ölçüde, lavanta tatlılık veriyor. Bütün aromalar, lavanta bağlantısıyla harmanlanmış ve iç içe geçmiş.

Bentley- Infinite Intense- tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. Fark edilirliği her daim güçlüdür. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu kalıcıdır. Yavaş bir akışkanlıkla tene yakın durur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html