31 Ekim 2021 Pazar

Marc- Antoine Barrois- B683 EDP / 2016

 

 

Marc- Antoine Barrois- Paris merkezli Fransız moda şirketidir. Bugün Marc- Antoine Barrois- B683 isimli parfümü inceliyorum. Sıcak, yumuşak, yapay, plastik, tatlımsı ve hayvansal yapısı var. Tütsü, baharatlar, ambroksan, reçineler, çiçeksi notalar, deri, misk, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- ssfran, karabiber, mukat, kırmızı Şili biberi,

Orta- menekşe yaprağı, misk, laden otu, amber,

Alt- ambroksan, paçuli sandal ağacı, meşe yosunu.

Marc- Antoine Barrois B683 isimli parfümün başlangıcında önce sıcak, yapay ve plastik biçimde safran merkezli baharatlar ve deri notası sonra da gene sıcak ve tatlımsı baharatlar ( safran, karabiber, muskat, acı biber ) algıladım. Karabiber ve acı biber biraz daha yumuşak ve aromatik tarzdadır. Buna çok güzel ve hoş bir yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar ( menekşe yaprağı ) katılıyor. Devamında dumanlı sıcak tütsüler, yanmış lastik kokusu ve kül tablası kokusu aldım. Son kısımda ise tamamen tatlı, sıcak ve hayvansal yapaylığa kayan aromalar görüyoruz : Misk, laden otu merkezli reçineler, amber, ambroksan ve odunsu notalar ( paçuli, sandal ağacı ) bu anlamdadır. 

Marc- Antoine Barrois- B683 isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve yapışkan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Yoksa baş ağrıtabilir ve burun ve zihin algısını zorlayabilir. Sıcaklığın genele yayılması, yapay ve plastik rayihaların her katmanda etkin olması ve bütün koku gruplarının güçlü olması nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış sezonu soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder