7 Kasım 2022 Pazartesi

Matiere Premiere- Neroli Oranger EDP / 2019

 















Matiere Premiere- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Çiçeksi notalar, turunçgiller ve misk içeriklerine sahiptir. Buruk, ekşimsi, sabunsu, pudralı, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üstte neroli, bergamot, ortada portakal çiçeği ve alt notalarda misk ve ylang ylang aromaları açıklanmış. 

Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümün başlangıcını yapan turunçgiller ve turunçgilli çiçeksi notalar buruk, ekşimsi fakat ferah yapıdadır. Bergamot, limon, portakal, portakal çiçeği ve neroli hissediliyor. Orta katmana da bu şekilde geliniyor. Orta bölümde ayrıca sabunsu ve pudralı tarzda çiçekler var. Sabunsu yapıda kediotu, mimoza ve sümbülü sayabiliriz. Pudralı tonlamalar yapan çiçeksi notalar da ylang ylang, nergis ve papatya olabilir. Son kısımda ise gene sabunsu çiçeklerin devam ettiğini düşünüyoruz. Buradaki belirleyici özellik / koku katmanı, yoğun bir sabunsuluk içinde bulunan misk notasıdır.

Matiere Premiere- Neroli Oranger isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Biraz yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan, yoğun ve boğucu olabilen bir fark edilirliğe sahiptir. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık değerlerine ulaşmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden sonlara değin yoğun ve güçlü sabunsu & pudralı rayihalar salan ve parfüm tene yerleştikçe de maalesef yapaylıktan kurtulamayan çiçeksi notalar ve misk aromalarının etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik fazlaca artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını mecburiyet doğrultusunda dayatmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, serin / soğuk havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder