9 Ağustos 2021 Pazartesi

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto EDP / 2016

 















Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Bugün Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, turunçgiller, vanilya, reçineler ve meyveler bu parfümü şekillendirmektedir. Buruk, ekşimsi, sabunsu, pudralı, kremsi, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Şipre- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- mor salkım, pembe biber, greyfurt, bergamot, limon, 

Orta- yasemin, zambak, çarkıfelek meyvesi,

Alt- vanilya, kaşmir ağacı, sandal ağacı, paçuli.

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli parfümün açılışında şipremsi tarzda buruk ve ekşimsi turunçgiller var. Bergamot, limon ve mandalina sayılabilir. Orta bölüme geçildiğinde pudralı & sabunsu çiçeksi notalarla karşılaşıyoruz. Mimoza, zambak, nergis, yasemin, mor salkım, sümbül ve kediotu biçiminde tahmin ediyorum. Kremsi ve sıcak rayihalar salan ve aynı zamanda yapaylıktan da nasibini alan sandal ağacı merkezli odunsu notalar, reçineler ( benzoin ) ve vanilya aromaları ile sona yaklaştığımızı düşünüyorum. Son fazda yapaylıktan başka bir özelliği olmayan odunsu notalar ( paçuli ) ve kremsi tropikal meyveler ( çarkıfelek meyvesi, şeftali, mango ) bulunuyor.

Roberto Cavalli- Paradiso Assoluto isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Şipremsi yapısı gereği bütün aromalarının güçlü olması, ekşimsilikten pudralılığa kadar değişen kadar değişen koku formları ve kapanıştaki baş ağrısı yapan yapaylık ( sandal ağacından mangoya kadar ) gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık muazzam yükselmiş fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine uyar. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder