29 Temmuz 2022 Cuma

Roja Dove- Enigma Aoud Parfum / 2018

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm şirketidir. Bugün Roja Dove- Enigma Aoud Parfum isimli parfümü incelemek istedim. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya, meyveler, misk ve ambergris içeriklidir. Sabunsu, pudralı, kremsi, tatlı, şekerli, yapay, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Oryantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot,

Orta- şeftali, gül, ylang ylang, sardunya, kediotu, yasemin, neroli,

Alt- vanilya, misk, sandal ağacı, agar ağacı ( öd ağacı ), iris, amber, paçuli.

Roja Dove- Enigma Aoud Parfum isimli parfüm, çiçeksi notalarla açılıyor ve orta katmana değin böyle iniyor : Önce banyo sabunları gibi kokan çiçekler var. Sümbül, mimoza, kediotu ve leylak olmalıdır. Devamında bu çiçeksi notalar pudralı tonlamalara çevriliyor. Yasemin, ylang ylang, gül ve sardunya sayılabilir. Artık orta bölüme gelen çiçeklerin, bu sefer kremsi vurgulara sahip olup gene kendisi gibi kremsi meyvelerle kaynaştığını göreceğiz. Osmanthus, neroli, portakal çiçeği, şeftali ve kayısı tahmin ediyorum. Son bölümde ise şekerli tatlılıkla birlikte yapaylık var : Odunsu notalar ( öd ağacı teması, paçuli ), vanilya, misk, ambergris ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) bu anlamda ele alınabilir.

Roja Dove- Enigma Aoud isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz kokusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Çiçeksi notalardan odunsu notalara kadar bütün koku gruplarının güçlü olması ve sabunsudan başlayıp yapaylığa kadar uzanan rayihalar hesaba katıldığında kalıcılık ve fark edilirliğin çok yükselip buna karşılık tene dengeli sıkılmasının gerekliliği şüphe götürmez. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder