24 Ocak 2024 Çarşamba

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum / 2022

 















Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Çiçeksi notalar, baharatlar, amber, sigara dumanı, odunsu notalar, vanilya, reçineler, deri, tonka fasülyesi ve tütsü aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kuru, tozlu, acı, yapay ve sıcak rayihaları vardır. Oryantal- odunsu kategoride gösterilebilir.

Üst- badem, acı biber, kakule,

Orta- deri, gül, laden otu,

Alt- sigara dumanı, tonka fasülyesi, vanilya, sandal ağacı, paçuli.

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümün acı biberli, tatlı, tozlu ve kuru tonlamalarla belirlenen açılışında acı biber ve kakule gibi baharatları tahmin etmekteyim. Daha sonra kuru, dumanlı ve tütsülü vurgular eşliğinde deri ve sigara dumanı kokularını aldım. Arada tatlı çiçeksi notalar bulunuyor. Gül notası, nokta vuruşu yapmış. Kapanışa gidilirken yapay tatlılıkta reçineler ( laden otu ), tonka fasülyesi ve vanilya içeriklerine rastlamak mümkündür. Son fazda ise kuru, tatlı ve ahşapsı tarzda sandal ağacı- paçuli gibi odunsu notalar vardır.

Guerlain- L'Homme Ideal L'Intense de Guerlain Eau De Parfum isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu, saldırgan ve tahammül edilmez bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. İki- üç fıs yeter. Bütün koku gruplarının çok güçlü olması, genele yayılmış sıcaklık ve özellikle deri- sigara dumanı- laden otu- tonka fasülyesi- vanilya eksenindeki yoğun, tahammülü hakikaten zor ve baş ağrısı yapan yapaylık gibi faktörler göz önüne alındığında kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde- ama dozajına çok dikkat edilerek- düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder