23 Ağustos 2024 Cuma

Salvatore Ferragamo- Red Leather EDP / 2024

 















Salvatore Ferragamo- İtalyan ayakkabı tasarımcısı bir firmadır. Şimdi Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümü tanıtıyoruz. Turunçgiller, deri, çiçeksi notalar, baharatlar, aromatik otlar, ve odunsu notalar barındırmaktadır. Tatlı, pudralı, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ama çok da ferah olmayan esintiler sunuyor. Deri grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, zencefil, mandalina,

Orta- biberiye, iris, yasemin, 

Alt- deri, sandal ağacı, vetiver.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümün açılış faslında tatlı sayılabilecek bergamot, mandalina, zencefil ve kakule gibi turunçgiller ve baharatlar bulunuyor. Orta bölüme geçtiğimizde pudralı rayihalar algılıyoruz : Pudralı deri notasını destekleyen ve / veya aynen pudralı deri gibi kokan biberiye, adaçayı, yasemin, manolya ve iris tarzında aromatik otlar ve çiçeksi notalarla muhatap oluyoruz. Hatta bunların hepsi ütü buharı gibi yapaylık vermektedir. Sonda pudralı sandal ağacı merkezli odunsu notaların olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu bölümde deri notası tekrar karşımıza çıkacaktır. Önce düz yapay ve plastik bir deri sonra da oldukça pudralı bir deri notası tenimize yapışkan biçimde oturmuştur.

Salvatore Ferragamo- Red Leather isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi elzemdir. Üç- dört fıs yeter. Yukarıda söylediğimiz gibi çok da ferahlık barındırmayan yapısal düzeni, orta katmandan itibaren etkili olan pudralı ve yapay / plastik ( ve bundan dolayı fujer karakterdeki ) rayihaları ve EDP konsantrasyonunda olması gibi etkenlerle kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Yoksa baş ağrıtabilir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder