31 Temmuz 2024 Çarşamba

Tom Ford- Vanilla Sex EDP / 2023

 















Tom Ford Vanilla Sex EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD kökenli moda firmasıdır. Şimdi Tom Ford- Vanilla Sex isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağım. Vanilya teması, acı badem, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiştir. Yapay, kekremsi, sıcak, ferah, yumuşak, keskin, buruk ve kremsi rayihaları var. Oryantal- vanilyalı grubunda gösterilebilir.

Üst- acı badem,

Orta- vanilya, çiçeksi notalar,

Alt- vanilya özü, vanilya molekülü, tonka fasülyesi, sandal ağacı.

Tom Ford- Vanilla Sex isimli parfümün başlangıcında keskin ve buruk acı badem aromasıyla karşılaştım. Daha sonra gelen vanilya teması, çiçeksi notalar ( orkide, yasemin, frezya, zambak ), tonka fasülyesi ve sandal ağacı merkezli odunsu notalar toplamda yoğun kremsi vurgulara sahne olmaktadır. Ayrıca bu bahsedilen orta katman ve kapanış notalarında genel bir sıcaklık, yumuşaklık ve sonlara doğru maalesef yapaylık ( vanilya, sandal ağacı ) hakimdir.

Tom Ford- Vanilla Sex isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve burun büken bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün süren kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Dört- beş fıs yeter. Bütün koku içeriklerinin güçlü olması, orta bölümden itibaren kendini hissettiren yüksek kremsilik ve özellikle vanilya- sandal ağacı çizgisindeki yapaylık dolayısıyla kalıcılık ve fark edilirlik çok artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk / serin havalar ve akşam saatleri için idealdir. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Aslında vanilya teması etrafında şekillenen ve diğer aromaların yardımcı eleman olduğu, sade, basit ve kolay anlaşılır bir koku karakteri var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder