29 Temmuz 2024 Pazartesi

Tom Ford- Oud Minerale EDP / 2023

 















Tom Ford Oud Minerale EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tom Ford- ABD merkezli moda şirketidir. Şimdi Tom Ford- Oud Minerale isimli parfüm hakkında söz söyleyeceğiz. Odunsu notalar, aromatik otlar, reçineler,  yosunsu rayihalar, tuz notaları, deniz suyu notaları, misk yağı, baharatlar, misk ve amber aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Hayvansal, sıcak, yağlı, yapay, tatlı, metalik, sucul, ferah ve yumuşak esintileri var. Odunsu- akuatik grupta gösterilmiş.

Deniz notaları, tuz, agar ağacı ( öd ağacı ), deniz çayırı, köknar balzamı, sığla yağı, amber, misk ve pembe biber gibi aromalar açıklanıyor. 

Tom Ford- Oud Minerale isimli parfümün açılışını yapan odunsu notalar, öd ağacı temalıdır ve hayvansal ve metalik yapıdadır. Bunu yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ve reçineler takip etmiştir. Burada sucul ve yosunlu rayihalar var. Deniz çayırı, adaçayı ve kişniş olabilir. Reçinelerin de yeşil / bitkisel kokmasına bakarsak, cypriol yağı olarak düşündüm. Orta bölüme geçildiğinde sıcak, tatlı ve lüks biçimde safran, tarçın, biber ve pembe biber gibi baharatlarla muhatap olmaktayız. Gene sıcak ve yapay tatlılığa sahip sandal ağacı merkezli odunsu notalar, amber ve misk aromaları, kapanışa doğru gittiğimiz haber veriyor. Son bölümde önce hayvansal ve yağlı aromalar var. Öd ağacı temalı odunsu notalar ve misk yağı algıladım. Ferahlık veren deniz suyu ve tuz notaları ( ya da tuzlu deniz suyu notaları ) ile kapanış gerçekleşiyor.

Tom Ford- Oud Minerale isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş bir akışkanlıkla, 1 saat sonra tene yerleşmesi tamamlanacaktır. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Odunsu notalar, baharatlar, amber ve misk yağı gibi koku içerikleri ve yapaylık barındıran hayvansal aromaları hesaba katıldığında, elbette kalıcılık ve fark edilirlik yükselecek ancak bu durum tene dengeli sıkılması zorunluluğunu getirecektir. Tene dengeli dozaj yapılmadığı zaman baş ağrıtabileceği unutulmamalıdır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir- o da dengeli sıkmak şartıyla.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder