17 Ağustos 2024 Cumartesi

Creed- Queen of Silk EDP / 2024

 















Creed- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Creed- Queen of Silk isimli bayan parfümü konu olarak seçilmiştir. Çiçeksi notalar, reçineler, meyveler, tütsü, turunçgiller, amber, odunsu notalar, vanilya ve ambroksan içeriklidir. Sıcak, yumuşak, ferah, yapay, tatlı ve kremsi rayihaları var. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- safran, osmanthus, manolya,

Orta- çarkıfelek, sümbülteber, paçuli, agar ağacı ( öd ağacı ),

Alt- vanilya, ambroksan, mür yağı, misk, sedir ağacı, tütsü.

Creed- Queen of Silk isimli parfümün açılışındaki çiçeksi notalar, meyveler ve turunçgiller gayet tatlı ve kremsidir. Lüks safran, manolya, yasemin, osmanthus, sümbülteber, çarkıfelek meyvesi, mango ve bergamot aromaları buna örnek verilebilir. Gene tatlı ve sıcak tütsüler ve reçineler ( mür yağı ) bunu takip ediyor. Yapay tatlılık veren odunsu notalar ( paçuli, öd ağacı ), amber, vanilya ve ambroksan gibi koku gruplarıyla sona geliniyor.

Creed- Queen of Silk isimli parfümde ana temaları ve / veya koku eksenini safran, sümbülteber, reçineli tütsüler, öd ağacı ve ambroksan oluşturuyor denilebilir. Diğer aromalar yardımcı / destekleyici elemandır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve biraz da boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Hemen hemen bütün koku gruplarının güçlü olması, EDP konsantrasyonunda olması, genelde neredeyse şekerli tarza yaklaşan tatlılık ve son bölümdeki ( odunsu- vanilyalı aromalar ) yapaylık nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder