9 Ağustos 2024 Cuma

Parfums de Marly- Althair EDP / 2023

 















Parfums de Marly- Althair EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Parfums de Marly- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Parfums de Marly- Althair isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlımsı, ekşimsi, kremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, vanilya, baharatlar, reçineler, çiçeksi notalar, ambroksan, gurme notalar, amber ve meyveler bu parfümü şekillendiriyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, kakule, portakal çiçeği, bergamot,

Orta- vanilya, elemi reçinesi,

Alt- pralin, misk, ambroksan, gayakum ağacı ( öd ağacı ).

Parfums de Marly- Althair isimli parfümün başlangıcında bulunan koku grubu turunçgiller karışımlı baharatlar olmuştur : Tatlımsı, ekşimsi ve kremsi rayihalarla bergamotlu- portakallı tarçın ve kakule biçiminde formüle edebiliriz. Daha sonra kremsi çiçeksi notalar ( portakal çiçeği, osmanthus, yasemin ) ve vanilya gelecektir. Kapanışta ise gurme notalar ( çikolata ) ve amber & ambroksan aromaları vardır ki, bunlar da yapay bir tatlılık vermektedir. 

Parfums de Marly- Althair isimli parfümde, tene oturma işlemi tamamlanınca birtakım koku değişimleri meydana geliyor : Orta katmandaki kremsi vanilya, vanilyalı reçinelere çevriliyor ve sıcaklık giderek artıyor. Ayrıca son fazda gene yapay ve plastiğimsi tatlılıkta karışık meyveler var. Kuş üzümü, çilek ve ahududu olabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve boğucu fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Geneli domine eden kremsi tatlılık ve sıcaklık, son bölümdeki yapay ve platiğimsi tatlılık ve bütün koku gruplarının güçlü olması gibi etkenlerle fark edilirlik ve kalıcılık artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılması gerekliliğini bize anlatmıştır. Sonbahar- kış, mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatleri için uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder