19 Ağustos 2024 Pazartesi

Roja Dove- Isola Sol Parfum / 2024

 















Roja Dove- İngiliz niş parfüm firmasıdır. Şimdi Roja Dove- Isola Sol isimli parfümü değerlendirmekteyim. Meyveler, turunçgiller, gurme notalar, çiçeksi notalar, misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler, tuz notaları,, odunsu notalar, baharatlar ve ambroksan içeriklidir. Kremsi, pudralı, tuzlu, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.

Üst- kayısı, şeftali, mandalina, limon, bergamot, turunç yaprağı, 

Orta- yasemin, ylang ylang, hindistancevizi, neroli,

Alt- tuz, misk, sandal ağacı, ambroksan, sedir ağacı, pembe biber, amiris ağacı reçinesi.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümün açılışı şipre tarzında olmaktadır. Kremsi ve sıcak meyveler ve turunçgiller var. Meyveler baskındır. Kayısı, şeftali, bergamot, mandalina ve limon olabilir. Daha sonra çiçeksi notalar sahne alıyor. Önce kremsi ve hindistancevizli- tropik çiçekleri sayalım : Ylang ylang, zambak, portakal çiçeği, neroli ve frezya hissediyoruz. Ardından pudralı çiçeksi notalar gelecektir : Yasemin, manolya, nergis ve mimozayı tahmin ediyorum. Orta bölümün devamı ve kapanış faslında da aynı gene kremsi ve sıcak rayihalarla misk, amber, tonka fasülyesi, reçineler ( amiris ağacı reçinesi ), tuz notaları ve / veya tuzlu sandal ağacı merkezli odunsu notalar ve baharatlar ( pembe biber ) ve ambroksan yer almıştır. Daha açık bir ifadeyle son bölüm, tuzlu sandal ağacı- pembe biber- ambroksan troykasından meydana gelmiştir.

Roja Dove- Isola Sol isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, etkili ve biraz da burun büken bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesi gerekir. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sıcaklık ve kremsilik, pudralı ve tuzlu rayihalar, bütün koku gruplarının güçlü olması ve özellikle son bölümde yapaylık barındıran tuzlu aromaların ( sandal ağacı- pembe biber- ambroksan ) etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik muazzam artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek- şart kılmıştır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk ve serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder