31 Ağustos 2020 Pazartesi

Montale- Arabians Tonka EDP / 2019

 















Montale Arabians Tonka EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Montale- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Montale- Arabians Tonka isimli parfümü konu olarak seçtim. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, tonka fasülyesi, amber, misk, tütsü, reçineler ve ahşapsı notalar barındırıyor. Pudralı, şekerli tatlı, kuru, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- safran, bergamot,

Orta- agar ağacı ( öd ağacı ), gül,

Alt- tonka fasülyesi, şeker kamışı, amber, beyaz misk, meşe yosunu.

Montale- Arabians Tonka isimli parfümün başlangıcında şekerli tatlılıkta baharatlar ( safran ), çiçeksi notalar, ( gül ), tekrar baharatlar ( tarçın ), odunsu notalar ( öd ağacı teması ), tonka fasülyesi, amber ve misk içerikleri vardır. Orta bölüme geçtiğimizde pudralı çiçeksi notaları ( gül, kediotu, yasemin ve biraz daha sarı- baharatlı çiçek formunda ylang ylang ) göreceğiz. Son fazda sıcaklık artıyor ve aromalar daha kuru hale geliyor : Öd ağacı temalı odunsu notalar, tütsü, reçineler ( laden otu ), ahşapsı notalar ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) burada yer alıyor.

Montale- Arabians Tonka isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, 2 saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Dört beş fıs yeter. Genele yayılmış yüksek sıcaklık, şekerli tatlılık ve pudralılığın hakim olduğu yapısal düzen ve özellikle pudralı çiçeklerdeki yapaylık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder