20 Mayıs 2020 Çarşamba

Roberto Cavalli- Paradiso EDP / 2015

 















Roberto Cavalli Paradiso EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@mail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Roberto Cavalli- İtalyan moda şirketidir. Bugün Roberto Cavalli- Paradiso isimli bayan parfümün değerlendirmekteyiz. Buruk, ekşimsi, tatlımsı, pudralı, sabunsu, yapay, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler sunuyor. Turunçgiller, çam esintileri, aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar ve misk içeriklidir. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmiş.

Üst- turunçgiller, mandalina, bergamot,

Orta- yasemin,

Alt- selvi bitkisi, çam ağacı, defne.

Roberto Cavalli- Paradiso isimli parfümün açılışında yeşil ve ferah kokmayı başaran buruk ve ekşimsi turunçgiller var. Mandalina, bergamot, limon ve portakal sayılabilir. Gene yeşil / bitkisel tarzda ama sabunsu yapıda çam esintileri ve / veya çam esintileri gibi kokan aromatik otlar ( defne, adaçayı, biberiye, selvi bitkisi ) buna eklemleniyor. Arada tatlımsı baharatlar ( karanfil, biber ) var. Orta katmanın karakteristik özelliğini oluşturan ve pudralı & sabunsu koku değişimleri sunan çiçeksi notaları yasemin, mimoza, nergis ve ebegümeci olarak tahmin edebiliriz. Son fazda ise sabunsu misk notası oluğunu düşünüyoruz. 

Roberto Cavalli- Paradiso isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tamamen tene yerleşmektedir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki  gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Genel olarak sabunsu ve pudralı rayihaların koku gidişatını yönetmesi ve bundan kaynaklanan kademeli yapaylık ( çiçekler ve misk ) ve EDP konsantrasyonunda olması gibi sebeplerle fark edilirlik ve kalıcılık artmış ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Çünkü baş ağrıtma potansiyeli taşıyor. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder