11 Şubat 2013 Pazartesi

Chanel- Antaeus Pour Homme EDT / 1981


 
 















Chanel- Fransız moda markasıdır. Bugün Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm hakkında konuşacağız. Tozlu, ekşimsi, buruk, tatlı, koyu, kirli, yağlı, kuru, hayvansal, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri bulunuyor. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, misk, deri, odunsu notalar ve meşe yosunu bu parfümü şekillendiriyor. Odunsu- şipre grubunda gösterilmiş.

Üst- mür yağı, adaçayı, kişniş, bergamot, misket limonu, limon,

Orta- gül, kekik, fesleğen, yasemin,

Alt- kunduz yağı ( civet yağı ), meşe yosunu, paçuli, laden otu.

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümün açılışında tozlu, ekşimsi ve buruk tarzda turunçgiller ve aromatik otlar yer almaktadır. Limon, bergamot, adaçayı, fesleğen ve defne yaprağı olabilir. Bunu, kekik ve kişniş gibi kirli ve tozlu baharatlar takip ediyor. Devamındaki misk ve deri kombinasyonu, hayvansal ve yağlı rayihalar salmaktadır. Kuru odunsu notalar ( paçuli- sedir ağacı ) ile kapanışa geliniyor. Son fazda tatlı ve yeşil kokan ferah meşe yosunu vardır. 

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfüm, 80' li yıllarda örneklerini çokça gördüğümüz odunsu- derili fujer parfümlerin başarılı bir temsilcisidir. Aslında koku karakteri, baştan sona 1965 çıkışlı Aramis- Classic / For Men isimli parfüme benzemektedir. Bu tip parfümler özellikle orta katmandan itibaren son derece ağır ve yoğun aromalar veriyor. Sert, kuvvetli ve keskin aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve bazen erkeksi çiçeksi notalar koku gidişatına egemen olabiliyor.

Chanel- Antaeus Pour Homme isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı vardır. Geneldeki tozlu, kuru, yağlı / hayvansal aromalar kalıcılık ve fark edilirliği arttırırken, parfümün tene dengeli sıkılmasını da ( üç- dört fıs ) icap ettiriyor. Misk ve deri notalarındaki yapaylığa da dikkat edilmelidir. Kirli baharatlardan rahatsız olmadım. Fujer parfümlerdeki turunçgiller, aromatik otlar ve meşe yosununun tozludan tatlımsılığa kadar olan koku skalası hoşuma gidiyor. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk- serin havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder