1 Ağustos 2016 Pazartesi

Giorgio Armani- Eau Pour Homme EDT / 2013 ( Yeni Versiyon )




























Giorgio Armani- İtalyan modasının ünlü temsilcilerinden birdir. Bugün, Giorgio Armani- Eau Pour Homme ( 2013 ) isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Bu parfüm, klasik Giorgio Armani- Eau Pour Homme ( 1994 )' un güncellenmiş versiyonudur.

Giorgio Armani- Eau Pour Homme ( 2013 )- turunçgiller, aromatik otlar, erkeksi çiçekler, baharatlar ve odunsu notalarla şekilleniyor. Tatlı, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgil- aromatik kategorisinde gösterilmekte.

Üst- bergamot, mandalina, fesleğen,

Orta- karanfil, zambak, hindiba kökü,

Alt- paçuli, meşe yosunu, sandal ağacı.

Giorgio Armani- Eau Pour Homme ( 2013 )- ferah aromatik otlarla karıştırılan narenciye esintileriyle başlıyor. Açılışta hemen limon kolonyası efekti kendini gösteriyor. Bergamot ve mandalina, hafifçe tozlu ve enerjiktir. Aromatik otlar turunç yaprağı ve kişniş olabilir. Bunu karanfil tandanslı yumuşak ve tatlı baharatımsı aromalar takip ediyor. Ama baharatlar ara nüanstır. Koku formunda ikinci derecede önemlidir.

Parfümün asıl koku formu, başlangıçtaki turunçgiller ve aromatik otlara destek veren erkeksi yeşil çiçeklerdir. Orta katmanda yasemin ve sardunya olarak düşündüğümüz erkeksi çiçekler baskın ve yönetici unsurdur. Yeşil ve ferah kokan meşe yosunu ve yumuşak odunsu notalar ( paçuli ) kapanışı yapacaktır.

Giorigo Armani- Eau Pour Homme ( 2013 )- hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta. Tene oturunca, yarım saat sonra meşe yosunlu vetiver kokuları da alınmıyor değil. Bu, sonuçta özgün bir yorum biçimi olarak beğenimizi kazanıyor.

Giorgio Armani- Eau Pour Homme ( 2013 ) isimli parfümün önemine değinelim= Kaliteli ve ferah limon kolonyasının içine aromatik otlar, erkeksi yeşil çiçekler ve bir miktar yumuşak baharatlar katılmış gibi kokuyor.

Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Parfümdeki yeşil karakterin içine genel anlamda bitkiler, erkeksi çiçekler, vetiver ve meşe yosunu da girebilir. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve hatta yılın bütün bütün mevsimlerine uygun bir parfüm ortaya çıkmış diyebiliriz. Tene özgürce sıkılabilir. Kalıcılık ve fark edilirlik, erkeksi çiçekler katkılı kaliteli bir limon kolonyası gibi düşünülmelidir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder