31 Temmuz 2016 Pazar

Bentley- Bentley For Men Intense EDP / 2013


























Bentley- İngiliz otombil şirketidir. Bugün, Bentley- Bentley For Men Intense adını taşıyan parfümü konuşacağız. Tasarımcısı Nathalie Lorson olarak geçiyor... Oryantal- baharatlı grupta yer alabilecek bir yapısı vardır. Odun, reçine, tütsü, yumuşak baharat gibi koku nüansları belirgindir. Tatlı, metalik, kremsi, tozlu, yumuşak ve sıcak aromalar veriyor.

Bentley- ilk otomobilini 1927 yılında üretmiştir. Daha öncesinde uçak motoru üretmekle işe başladığı bilinmektedir. Ünlü İngiliz otomotiv şirketi Bentley, bugün Rolls- Royce Motors' un bünyesinde yer almaktadır. Bentley' in başarılarından ve şöhretinden uzunca bahsetmek lüzumunu hissetmiyorum...

Bentley markası kaliteli, elegant, sofistike ve üst düzey bir parfüm yapmış...

Bentley- Bentley For Men Intense isimli parfümün kapağını açtım. Ve ilk önce bu şekilde kokladım= Reçineli odunsu notalar ve yoğun tatlı baharatlar ile biçimlenen muhteşem bir kokuya sahip bulunuyor. Hatta reçineler, burnuma aynı anda bir sürü dikenin batması gibi hücum etti. İlk dakikalarda bir Amouage kokluyormuş hissine kapıldım. Gerçek bir hazine teşkil ediyor. Değerini ve önemini takdir etmek lazım gelir. Tenime uyguladıktan sonra da bana çok hoş sürprizler yaptığını söylemeliyim...

Bentley- Bentley  For Men Intense, tenimde gün boyu bir kalıcılıkla esti. İlk anda fark edilirliği yüksek, saldırgan ve atak bir parfüm olduğunu gösterdi. Sonra tene oturur ve güzelleşir... Sıcak, güçlü, şehvetli, kremsi, yumuşak ve tatlı rayihalar salmakta.

Üst- bergamot, karabiber, defne yaprağı,

Orta- adaçayı, sardunya, tarçın, rom, odunsu notalar, laden otu,

Alt- deri, benzoin, tütsü, sedir ağacı, paçuli, sandal ağacı.

Aromalar böyle verilmiş.

Bentley- Bentley For Men Intense, çok güzel ve konforlu olmak üzere, tütsülü tatlı baharatlar ile başlangıç yapmaktadır. Özgün, farklı, yaratıcı bir deneme olmuş... Başlangıcı baharatlı olmuş, ama burnuma asitli ve metalik kokular da gelmekte. O zaman greyfurt- bergamot gibi turunçgiller, önden baharatları destekliyor olabilir. Aromatik otlar da var... Bu bölüm harman- tek parça halindedir. Tahminlerimiz tarçın- zencefil biçiminde biberli baharatlar ve adaçayı, fesleğen, biberiye gibi otlar oldu. Açılış faslı tam bir baharat, şifalı bitkiler ve yabanî otlar şölenini aklımıza getirmekte ve en yüksek düzeyde beğeni ve hoşlanma hissiyatına yönelmektedir. Zaten kokusu sonraları pek değişmez. Küçük farklar hariç, böyle devam eder. Ne ki, asla sıkıcı ve tekdüze değildir. Konforlu ve tatminkâr bir kokuya dönüşür.



Devamında reçineli rayihalar önemli rol oynamakta= Şöyle ki, reçineli odunsu notalar & tatlı baharatlar yorumu söz konusu olmuştur. Reçineler, baharatlara ve odunlara yapışıyor, onlara nüfuz ediyor. Bu bölüm, esasında reçineli bir katmandır. Ne var ki, tatlı ve kremsi bir vanilya ve amber işbirliği olduğu da dikkatlerden kaçmaz. Çünkü, tene oturma bu bölümde neredeyse tamamlanmıştır.ve parfüm daha derinlemesine koklanmaktadır. Odunsu bazlar paçuli, sedir ağacı, yumuşak bir sandal ağacı ve tütsü olarak tahmin ediliyor.

Son bölümde ise, koku formu bir miktar değişime ve bozulmaya uğradı. Yapay ve sentetik bir deri notası ve belki de hayvansal bir misk aroması buna neden oluyor. Bu kısım biraz rahatsız edicidir. Paçuli ise, burada daha bir tozlu- topraksı hale geliyor. Böylece parfüm kapanıyor.

Bentley- For Men Intense- baharat, reçine, tatlımsı amber ve şifalı ot tandansları ile Doğu/ Asya kültürüne gönderme yapmakta. Özellikle amber & vanilya ikilisinin, nispeten yağlı ve tozlu sandal ağacı ile kombinasyonu amber temalı koku efekti vermekte. Bu da gene Doğulu nüansları akla getiriyor.

Koku düzleminde tütsülü baharat, aromatik ot, reçineli odunsu notalar ve baharatlar, amber, deri ve misk olarak sıralanıyor. Akışkanlık gayet hızlıdır ve tene çabuk oturur. Notalar, deri aromasına değin sorunsuz bir şekilde denge ve uyum gösteriyor. Ne ki, yapay deri notasından itibaren bir zorlanma ve sekteye uğrama görülür.

Derinlik ve konfor çizgisinde reçineli tatlı baharat, amber, tütsü ve aromatik otlar biçimi belirgindir. Kalite, kalıcılık, güzellik gibi değerler burada toplanır. Şu da anlaşılır= Tene oturma bitip koku karakteri olgunlaştığında, amberin yerini, hayvansallığa yakın yoğunlukta sandal ağacı almıştır.

Kokusunun pek değişim göstermediğini, yukarıda ifade ettik. Tütsülü baharatlara otlar karışıyor. Sonrasında reçineli bir yapı içinde odunlar ve baharatlar algılanır. Amber, deri, sandal ağacı, paçuli ve misk yağı esintileriyle son bölümde hayvansal aromalar var...

Dengeli sıkmak gerekir. Sonbahar- kış dönemine uyar. Akşam serinliği, soğuk havalar için idealdir. Kapalı yerlerde dozajına dikkat edilmelidir. Tene yerleşince, sahibine yönelik kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Açık havada- dışarıda gerçekleşen davetler, kokteyller ve gece gezmeleri için uygundur. Çok sıcakta sıkılmaz. Kıyafete uygulanması halinde leke yapabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder