13 Aralık 2016 Salı

Dolce & Gabbana- Intenso EDP / 2014

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda markasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- Intenso isimli parfümü yorumlayacağız. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, sucul, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Lavanta, baharatımsı nüanslar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, tütün, odunsu notalar ve tütsü gibi koku içeriklerine sahiptir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- lavanta, su notaları, fesleğen, kadife çiçeği, sardunya,

Orta- tütün, saman, adaçayı, moepel meyvesi, kepek,

Alt- sandal ağacı, selvi bitkisi, misk, amber, laden otu.

* Moepel meyvesi : Turunçgil benzeri- limon görünümlü tropikal meyve.

Dolce & Gabbana- Intenso isimli parfümün açılışı, çok net ve temiz hissedilen sucul lavanta aromasıyla olmaktadır. Devamında buruk ve yeşil kokan aromatik otlar geliyor. Bu otlar hatta biraz ekşimsi koktuğundan fesleğen, adaçayı ve mate yaprağı gibi tahminlerde bulunabiliriz. Yalnız lavanta ve aromatik otların arasında baharatımsı nüanslar algıladım. Sucul, yumuşak ve tatlımsı kakule olabilir. Aromatik otları, gene kendisi gibi yeşil karakterde ekşimsi çiçeksi notalar takip ediyor. Harmanda kadife çiçeğine yer verilmiş. Ben de sardunya ve siklamen gibi çiçekler olabileceğini düşünmekteyim. Daha sonra sıcak vurgulara geçiliyor : Yumuşak odunsu notaların ( vetiver ) yanında saman kokuları mevcuttur. Sandal ağacı ve tütsü notalarıyla sıcaklık iyice artıyor ve böylece sona geliniyor. Vetiverden tütsüye kadar bütün aromalar ütü buharı kokularına yol açmıştır.

Dolce & Gabbana- Intenso isimli parfümde pek tatlılık yok, daha ziyade buruk ve ekşimsi rayihalar var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat içinde tene yerleşiyor. Ondan sonra tene yakın durmayı tercih ediyor. Fark edilirliği de öncelikle tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Dışarıya karşı pek öyle esme ya da fark edilir olma niyeti göstermez. Sakin ve tensel bir kokudur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık yapması, EDP konsantrasyonunda olmasına bağlanabilir. Gene de ekşimsi ve buruk kokularından dolayı tene biraz dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyar. Ayrıca soğuk havalara ve akşam saatlerine yönelik düşünülebilir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder