13 Temmuz 2016 Çarşamba

Xerjoff- Vintage Casamorati- 1888 EDP / 2013


























Xerjoff- İtalyan parfüm ve kozmetik markasıdır. Casamorati ise, 1888 yılında kurulan çok eski ve köklü bir parfüm markasıydı. Daha sonra Xerjoff bünyesine alındı. Casamorati markası krallar, imparatorlar ve soylu aileler için parfüm üretmekteydi.

Bugün, Xerjoff- Vintage Casamorati- 1888 isimli parfümü değerlendireceğiz. Casamorati markası, kendi kurulış yılına ithafen ( 1888 ) bu parfümü piyasaya sürmüş. Kısaca Xerjoff- 1888 olarak bahsetmek istiyoruz. Amber teması parfümü domine etmektedir. Baharatlar, erkeksi çiçekler, reçineler, odunsu notalar ve deri notası da mevcuttur. Tatlı, yumuşak, kremsi, tozlu, sıcak ve koyu rayihalar yaygındır. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- kişniş, karanfil, yeşil biber, safran,

Orta- gül, portakal çiçeği, ylang ylang,

Alt- sandal ağacı, paçuli, amber, huş ağacı.

Xerjoff- Vintage Casamorati 1888- biberli- keskin baharatlarla başlamaktadır. Kırmızı biber, safran ve biberiye- sıcak ve sert bir açılışa meydan veriyor. Devamında erkeksi ve baharatlı çiçekler vardır. Karanfil, portakal çiçeği, iris ve papatya olabilir. Son bölümde de tozlu ve sıcak deri notası, tozlu odunsu notalar ( paçuli ), koyu ve mumsu amber ve sandal ağacı vardır. Böylece sonlanır.

Xerjoff- Vintage Casamorati 1888- sade, basit ve minimalist bir tasarım olmuş. Notalar genelde harman halindedir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk yerleşmektedir. Notalar uyumlu ve dengeli olmuş. Ayrıca dengeli bir tatlılık vardır.

Koku düzlemi baharatlar, erkeksi çiçekler, odunsu notalar, deri, amber ve sandal ağacıdır. Üst notadaki baharatlar ile orta katmandaki erkeksi çiçekler- tek parça gibi kaynaşmış ve birleşmiştir. Ayrıca paçulinin, amber ve sandal ağacı ile birleşip, odunsu amber formu yarattığını da söyleyelim. Bu da, kuşkusuz Doğulu/ Asyalı parfüm tandansı veriyor.

Derinlik ve konfor noktası amber teması, sandal ağacı, paçuli, kırmızı biber, safran, karanfil ve papatyadır. En beğendiğimiz ve takdir ettiğmiz aromaları sıraya soktuk. Kalıcı, güzel ve kaliteli bir yorum yapılmış. Amber teması, odunsu amber formunda, son bölümde uzun süre etkilidir. Ne var ki, bir amber notasının geleceğini, erkeksi çiçeklerin yoğunluğundan ve vanilyamsı kokusundan anlıyorsunuz.

Xerjoff- Vintage Casamorati 1888- temiz, olgun, rafine ve centilmen parfüm hissiyatı veriyor. Tene oturunca, ağaç reçinesi tarzında kokular yaymakta. Ne ki, bu genelde pek etkili değildir, bir ara nüanstır. Sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Akşam vakti ve soğuk havalar için de idealdir. Baharat, deri ve amberden dolayı dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gayet sıcak, yoğun ve kuvvetli esintilerle tene yapışmaktadır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki boyunca kalıcılık yapar. Fark edilirlik ilk sıkışta yoğundur. Sonrasında tene yerleşir ve sakinleşir. Gece gezmeleri ve dış mekân davet ve kokteylleri bu parfümün kullanılacağı yerlerdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder