13 Kasım 2016 Pazar

Dolce & Gabbana- Dolce EDP / 2014

 















Dolce & Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Dolce & Gabbana- Dolce isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyorum. Turunçgiller, çiçeksi notalar, meyveler, vanilya ve misk içeriklidir. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sucul, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintileri var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- neroli, papaya çiçeği,

Orta- nilüfer, nergis, beyaz nergis / nergis zambağı,

Alt- misk, kaşmir ağacı.

Dolce & Gabbana- Dolce isimli parfümün, başlangıçtan kapanış bölümüne kadar olan aromalarının hepsi kremsi, şekerli, tatlı, sucul, serin, ferah ve yeşil kokan bir yapıdadır. Bu rayihalar birbirine karışmıştır. Bu minvalde sırasıyla turunçgiller ( bergamot, mandalina, portakal ), turunçgilli çiçekler (portakal çiçeği, limon mine çiçeği, neroli, turunç yaprağı yağı ), meyveler ( şeftali, armut ) ve çiçeksi notalar ( lotus / nilüfer, yasemin, frezya, nergis, menekşe, iris ) birbirine benzer ya da birbirinin aynısı koku formuna sahiptir. Orta bölümün sonlarına doğru pudralı çiçeksi notalar var. Sümbül, kediotu, ylang ylang ve manolya olabilir. Son kısımda kremsi & pudralı koku değişimleri gösteren ve yapaylıktan da nasibini alan vanilya- misk kombinesi yer alır. Burada sıcaklık da artıyor.

Dolce & Gabbana- Dolce isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Ancak kalıcılığı yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı var. Tene bir miktar dengeli dozaj verilmelidir. Üç- yedi fıs yeter. Orta bölümün sonları ve kapanışta etkili olan kremsi & pudralı ve yapay aromaları ( çiçeksi notalar, vanilya, misk ) nedeniyle kalıcılık yükselmiş ve tene dengeli sıkılması gerekmiştir. Bunun dışındaki aromalar nispeten ferah ve enerjik olduğundan bir sorun teşkil etmez. Tene dengeli dozaj verilirse günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve her mevsime uyar. Pudralı & kremsi rayihalar salan orta bölümün sonu- kapanış söz konusu olduğunda sonbahar- ilkbahar arası döneme, akşam saatlerine ve soğuk havalara yönelik bir kullanım opsiyonu da var. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder