22 Temmuz 2016 Cuma

Parfums de Marly- Kuhuyan EDP / 2013




























Parfums de Marly, Fransız kraliyet parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Kuhuyan isimli parfümü incelemek istedim. Arap Atı koleksiyonuna dahil bir koku olarak lanse edilmiş. Deri grubunda gösteriliyor. Esasen deri teması, parfümün genelini domine etmekte. Hayvansal vurgular, koyu ve sıcak tonlar, çiçeksi notalar ve öd ağacı ilk anda koku karakterini oluşturmuş görünüyor.

Üst notada menekşe yaprakları, yasemin; ortada deri, kediotu; alt notada ise öd ağacı, ambergis ve tonka fasülyesi gösteriliyor.

Parfums de Marly- Kuhuyan' ın açılışı çok koyu, sıcak ve biraz da yapay bir deri notasıyla olmakta. Deri teması, baştan sona etkili olacaktır. Devamında sedir ağacı- öd ağacı tarzında tozlu ve pudralı odunsu bazlar vardır. Aslında şöyle de söyleyebiliriz= Ayakkabı boyası, süet, kösele efekti parfümün genel koku biçimi olmuştur. Parfüm tene oturunca da, menekşe ve iris gibi pudralı ve tozlu çiçekler fark edilmekte. Notalar tek parça gibidir ve koku gidişatı pek değişmez. Kapanışa doğru gene koyu bir öd ağacı vurgusu ve tonka fasülyesi algılanıyor. Parfümün özeti bu kadardır.

Bence hiç tatlılık yok. Koyu, karanlık, hayvansal ve tozlu aromalar yaygındır. Sürpriz de yok. Düz çizgide gidiyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar, akşam vakti... düşünülebilir. Dengeli sıkılmalıdır. Kalıcılığı beyaz tende bir güne yakın oluyor. Fark edilirliği dışarıya karşı sönük kalıyor. Tene yakın duruyor ve sahibine kendini hissettiriyor. Açık hava partileri ve gece gezmeleri için uygundur. Gene de tonka fasülyesi, öd ağacı gibi yoğun aromalardan dolayı kapalı mekânlarda fazla sıkılmazsa, iyi olur. Parfüm dünyasında bir yeniliğe imza atmaz. Konsept ve koleksiyonluk bir parfüm olacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder