25 Temmuz 2016 Pazartesi

Diptyque- Eau Duelle EDP / 2013
























Diptyque- Fransız parfüm markasıdır. Yüz ve vucut bakım ürünleri ve ev parfümleri de üretiyor.

Bugün, Diptyque- Eau Duelle isimli parfümü inceleyeceğiz. Eau de Parfum ( EDP ) versiyonu elimize geçti.

Diptyque- Eau Duelle- sıcak, yumuşak ve reçineli bir yapıdadır. Tatlı baharatlar, vanilya ve odunsu notalar genel karakterini oluşturur. Baharatlı- odunsu kategoride gösterilebilir.

Pembe biber, ardıç meyvesi, kakule, selvi bitkisi, sığla yağı, Hint kamışı, siyah Seylan çayı, laden otu, vanilya, Hint baklası, vetiver, cypriol yağı, ambroxan aromaları açıklanmakta.

Diptyque- Eau Duelle- vanilya aromalı tatlı/ biberli baharatlar, yanmış tütsüler ve ağaç reçineleri ile Modern Parfüm havasını yansıtıyor ve aynı zamanda da, geleneksel Doğulu/ Asyalı anlatım biçimlerine yöneliyor.

Diptyque- Eau Duelle- başlangıçtaki sıcak keskin baharatlar ve sonra onu takip eden çamsı aromatik otlarla, yüksek düzeyde beğeni ve tatmin duyguları vermektedir. Keskin baharatlar ( tarçın, pembe biber, muskat ) tenime zamk gibi yapıştı. Çam kozalağı ve ardıç meyvesi tandanslı aromatik otlar, baharatlara karışmıştır. Baharatlar açılışta daha ön plandadır. Aromatik bitkiler yardımcı rol oynar. Devamında kremsi ve yumuşak vanilya görülmektedir. Vanilya vurgusu baharatlarla birleşiyor ve vanilyalı yumuşak baharatlar biçimine giriyor. Son bölümde tütsü, ağaç reçineleri ve odunsu notalar ( vetiver ) sentezi vardır.

Diptyque- Eau Duelle- sade, basit ve minimalist bir koku karakterine yönelmiştir. Şöyle ki, ''Doğulu/ Asyalı baharatları merkeze alan bir parfüm yapalım, ama bunları vanilya ile yumuşatıp Modern hale getirelim. Çok karmaşık ve zorlayıcı baharatlar olmasın...'' düşüncesi, bu parfümün tasarımına hakim olmuş gibidir.



Yani Amouage- Interlude veya Serge Lutens- Serge Noir tarzı yoğun ve güçlü baharatlı parfümler sizin burun algınızı zorluyorsa, bunun yerine yumuşak vanilyalı baharat parfümü olan Diptyque- Eau Duelle- uygun bir seçenek olabilir.

Koku düzlemi= Baharatlar, aromatik otlar, vanilya, tütsü ve odunsu notalar olarak özetlenecektir. Aromalar enerjik ve uyumludur. Dengeli bir tatlılık görülür. Hem baharatlar yoğun olmasına rağmen saldırgan değildir. Hem de vanilya, baharatları yumuşatmıştır. Notalar katman halindedir.

Derinlik ve konfor noktası= Biberli tarçın, çam esintileri, vanilyalı baharatlar ve tütsü olarak biçimlenmekte. Bu sayılan notalar kalite, kalıcılık ve güzellik unsurlarını meydana getiriyor. Tene yerleşmekte hiç acele etmez. Akışkanlık yavaştır. Ama nota geçişleri hızlıdır ve karakterini çok çabuk bulur.

Diptyque- Eau Duelle=

Referans- Vanilyalı baharatlar.

Baharatlar açılışta, vanilya ise devamında etkilidir. 

Vanilya orta katmanda kendini gösterir ve kapanışa kadar parfümü domine eder.

Yaz sezonunda ve çok sıcak havada sıkılırsa rahatsız edecektir. En iyisi sonbahar- kış döneminde, soğuk havalarda ve akşama doğru kullanmaktır. Serin yaz akşamları da kullanılır. Güçlü ve yoğun baharatlar ve tütsüler, dengeli dozajı mecburiyet haline getiriyor. Yağlı ve çabuk terleyen tende, tam iki gün süreyle kuvvetli esintiler yapıyor. Fark edilirlik her zaman yüksektir. İlk defa, vanilya temasıyla tene oturma işlemi başlayacaktır. Gece gezmeleri, dış mekân parti ve davetleri bu parfümün kullanılacağı ortamlardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder