4 Temmuz 2016 Pazartesi

Tiziana Terenzi- Lillipur Extrait de Parfum / 2013





















İtalyan parfüm markası Tiziana Terenzi' nin parfümlerini değerlendirmeye devam ediyoruz. Bugün sıra, Tiziana Terenzi- Lillipur isimli parfüme gelmiş bulunuyor. Tatlı, yumuşak, kadifemsi, keskin ve sıcak kokular salmakta. Baharat, tütsü, reçine, odunsu notalar, çiçekler ve aromatik bitkiler gibi koku bileşenleri görülür. Oryantal- odunsu kategorisinde bulunuyor. Parfümü Paolo Terenzi tasarlamış. Bu markanın ürünleri Extrait de Parfum konsantrasyonunda ve yoğunluk oranı da % 30 olarak belirlenmiş.

Üst- pelinotu, limon, tütsü, anason,

Orta- kasnı otu sakızı, tarçın, karanfil, kekik, siklamen, siçuan biberi,

Alt- sedir ağacı, beyaz misk, kaşmir ağacı, paçuli, benzoin, tonka fasülyesi, amber, kayın ağacı, sarı tütün.

Parfüm kataloğundaki tanıtım cümlesi= Tiziana Terenzi' nin bu yeni parfümü, Lillipur' un ilham kaynağı olmuştur. Altın şişe. Nepal' in ruhuyla dolu.

Tiziana Terenzi- Lillipur- Doğu imgesine ve Hindistan kültürüne atıf yapan bir parfüm olmuş. Lillipur, Hindistan' da bir kent- bölge olarak bilinmekte.

Tiziana Terenzi- Lillipur- genel aurasında bulunan tütsülü baharatlar, pipo tütünü, yanmış odun ve reçine kokuları ile- Lokman Hekim baharat dükkânı, mesir macunu ve Osmanlı döneminin nargile içilen kahvehanelerinin misitk atmosferini hatırlatıyor.

Tiziana Terenzi- Lillipur isimli parfümün başlangıcında, müthiş bir meyveli pipo tütünü tandanslı tütsülü- tatlı baharatlar harmanı bulunuyor. Açılış faslı kalitesi ve doğallığıyla, en yüksek düzeyde beğeni ve takdir kazanıyor. Tütsülü baharatları tarçın, anason, muskat ve kekik olarak tahmin ediyoruz. Keskin ve enerjik bir açılış olmuş.

Orta bölümde, karanfil ve sardunya olarak tahmin edilen sabunsu- maskülen çiçekler vardır. Parfüm tene oturmaya hazırlanırken, tatlı pipo tütünü ve baharatlar da kendini tekrar hatırlatmaktadır.

Kapanış kısmında, tozlu odunsu notalar, reçineler, yumuşak bir vanilya, amber ve tütün bulunuyor. Ahşapsı tonlamalar önemlidir. Topraksı- tozlu paçuli ön plandadır. Balımsı reçineler vardır. Bu bölümde, parfüm teninizde iyice kuruyor. Sonrasında vanilya ve balımsı reçineler baskınlaşıyor.

Tiziana Terenzi- Lillipur- güçlü, kalıcı, yoğun aromalar vermekte. Son bölümde vanilya ve balımsı reçinelerden ötürü şekerli bir tatlılığa çevriliyor. Burada koku formu bir miktar bozuluyor ve yapaylığa doğru seyrediyor. Oysa başlangıç notaları daha rafine ve temiz hissiyat veriyordu.

Koku düzlemi= Meyveli tütün, tütsülü baharatlar, tozlu çiçekler, odunsu notalar, vanilya & balımsı reçineler, amber ve tütün olarak seçiliyor. Aromalar açılış ve sonda harman halindedir. Son kısım hariç, dengeli tatlılık vardır. Gene bu bölümde, geri planda bitkisel kokular algılanır. Nota geçişleri başarılı olmuş.

Derinlik ve konfor noktası= Meyveli tütün, muskat, anason, kekik, sardunya, paçuli ve amber olarak düşünüyoruz. En beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromalar bunlar oldu. Bu çizgi aynı zamanda kalite, uyum, doğallık ve kalıcılık gibi unsurları barındırıyor. Akışkanlık ve tene oturma yavaştır.

Tiziana Terenzi- Lillipur- ideal sonbahar- kış parfümüdür. Akşam ve soğuk havada iyi performans gösterir. Açık hava davet ve kokteylleri ve gece gezmelerinde kullanılır. Yağlı ve çabuk terleyen tende, iki günü geçen kuvvetli esintiler yapıyor. Fark edilirlik her zaman yoğundur. Ne ki, tene oturunca sakinleşir. Son bölümdeki notalar, dengeli sıkılmasını gerektirir. Dört- beş fıs yeter.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder