4 Ağustos 2016 Perşembe

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme EDT / 2013




























Bottega Veneta- İtalyan moda markasıdır. 1966 yılında kuruldu.

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme isimli parüm yorumlanacaktır.

Çam esintileri, aromatik bitkiler, baharatlar, deri ve odunsu notalar bu parfümde önemlidir. Sıcak, kuru, tozlu, bir miktar yağlı, tatlımsı, yumuşak ve koyu aromaları vardır. Deri grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, çam, ardıç meyvesi,

Orta- Jamaika biberi, köknar reçinesi, adaçayı,

Alt- laden otu, deri, paçuli.

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme isimli parfümün koku karakterinde şu katmanlar vardır=

Çam ağacı ve çam iğneleri= Çam ağacı ve çam iğneleri aroması ile keskin, ferah ve tatlımsı bir açılış yapılır.

Çam kozalağı & çam iğneleri ve biberli baharatlar= Çam kokuları orta katmanda devam eder ve buna kakule ve pembe biber gibi, yumuşak biberli baharatlar katılır. Çam kozalağı kokularının içinde, adaçayı ve kişniş benzeri aromatik otlar vardır. Baharatlarla tatlılık bir nebze artar.

Deri ve paçuli= Son kısımda deri notasının egemenliği olur. Buna odunsu baz olarak paçuli katılır. Deri notası koyu, sıcak ve yapay olmakla birlikte, biraz yağlı ve tozludur. Paçuli de tozlu- topraksı ve köksü kullanılmıştır. Deri notasından dolayı sıcaklık artar.



Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme için ayrıntılara değinelim=

Çam ve biberli baharatlar, orta katmandan itibaren birleşmekte ve iç içe geçmektedir.

Deri ve paçuli ise, kapanış bölümünden itibaren iç içe geçmektedir. Burada deri notası baskındır.

Sade, basit ve minimalist koku formu vardır. Tene oturması yarım saat içinde gerçekleşir. Deri teması bundan sonra tek parça olarak algılanır. Diğer notalar yardımcı eleman konumundadır.

Bottega Veneta- Bottega Veneta Pour Homme- sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam vakti için uygundur. Deri notasından ötürü dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fos yeter. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu kalıcıdır. Fark edilirlik her daim yüksektir. Açık hava- dışarıda geçekleşen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde kullanılabilecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder