1 Kasım 2016 Salı

Hermes- Jour d' Hermes Absolu EDP / 2014



























Hermes- Fransız moda markasıdır. Hermes- Jour d' Hermes Absolu isimli parfümü değerlendireceğiz. Bana göre turunçgiller, çiçeksi notalar ve odunsu notalar genel biçimlenmede etkilidir. Tatlı, yumuşak, tozlu, buruk ve pudralı nüanslar belirgindir. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- kayısı çiçeği, greyfurt,

Orta- gardenya, yasemin zambağı, çiçeksi notalar,

Alt- odunsu notalar, meşe yosunu.

Hermes- Jour d' Hermes Absolu isimli parfümün ana temasını pudralı, sabunsu ve tozlu çiçeksi notalar oluşturmakta. Bu çiçekler, özellikle orta katmanda yumuşak beyaz çiçeklerle harmanlanmış vaziyette karşımıza çıkacaktır. Ancak daha öncesinde, başlangıçta şipremsi karakterde tozlu ve buruk turunçgillerin ( bergamot, portakal vs. ) olduğunu söylemeliyiz.

Orta bölümdeki pudralı ve tozlu çiçekler ( iris, sümbülteber ? ), aslında açılış kısmındaki koku formunun bir nevî devamıdır. Buna daha sonra yasemin, zambak ve nergis gibi sucul- yumuşak çiçekler eklenecektir. Böylece çiçeksi tonlarda biraz yumuşama ve ferahlık görülür. Kapanışta da kremsi vanilya ve yumuşak / yapay odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) vardır.

Hermes- Jour d' Hermes Absolu- sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Pudralı / ve muhtemelen mor çiçekler ile yumuşak beyaz çiçeklerin başarılı harmanı, nispeten ferah, dengeli ve canlı bir koku biçimine yön veriyor. Bu vesileyle, günün çeşitli zamanlarında dozaj ayarlaması yapılarak ( sabah az- akşam çok ) kullanılabilir. Günlük kullanıma ve sosyal faaliyetlere böylece uyarlanabilir. Yavaş bir akışkanlık var. Tene üç saat sonra tamamen oturuyor. Çok tatlılık yok. Notalar harman halindedir. Tene yerleştikten sonra tek parça koku formu meydana gelir. Çabuk terleyen yağlı tende, üç gün boyunca kalıcılık yapıyor ve her daim kuvvetli fark edilirlik sağlıyor. Yapay odunsu notalar haricinde bir sorun yok.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder