4 Ekim 2016 Salı

L' Occitane- Eau De Cade EDT / 2014


























L' Occitane- Fransız parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün L' Occitane- Eau De Cade isimli parfümü değerlendiriyoruz. Sıcak, tozlu ve kuru esintiler yapar. Çok tatlılık yoktur. Baharatlar, ahşapsı notalar, aromatik otlar ve tütsü gibi koku içeriklerine sahiptir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiştir.

Üst notada bergamot, ölmezotu, ortada sedir ağacı, pembe biber, alt notada ardıç meyvesi ve laden otu aromaları verilmiş.

L' Occitane- Eau De Cade- kuru ve yabanî otlarla başlamaktadır. Bunu hemen kuru baharatlar takip etmektedir. Ölmezotu, kekik ve kuru biberler olabilir. Ölmezotu bitkisi karışımlı bir el ve vücut kremini L' Occitane mağazasında koklamıştım. Güneşin altında kurumuş yabanî otlar gibi kokuyordu.



L' Occitane- Eau De Cade isimli parfümün orta bölümünde, çok az tatlılık barındıran tütsülü baharatlar yer alıyor. Zencefil ve pembe biber tahminleri yaptım. Sonlara doğru, tütsülerin yanına kuru ahşapsı aromalar gelecektir. Bu ahşapsı aromalar da gene baharatlı kokuyor. Ancak bariz şekilde çam esintileri efekti de veriyor. O zaman ardıç ağacı ve sedir ağacı gibi gibi koku formlarını düşüneceğiz.

L' Occitane Eau De Cade- aslında son derece sade ve kolay anlaşılan bir koku karakteri yansıtmakta : Her daim sıcak tütsülerle takviye edilmiş kuru otlar, baharatlar ve ahşap notaları birbirinin içinde eriyerek harmanlanmış. Özel anlamda baharat ve ahşap katmanlarının sırasıyla tene yerleştiğini görüyoruz. Baharatlardan itibaren yavaş akışkanlıkla tene yakın kalacaktır. Notalar uyumlu ve dengelidir. Tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uymaktadır. Çabuk terleyen yağlı tende kuru ahşap, tütsü ve baharat aromalarıyla gün boyu kalıcı olabilmekte. Fark edilirliği de tensel koku olmasının etkisiyle daha çok, sahibine yöneliktir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Selam.
    Az kullanılmış olsa da arıyorum. Satışta yok. Üretimi yok.

    YanıtlaSil